Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 753 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-02, 11:12   #22561
kropcia007
Wtajemniczenie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V

Cytat:
Napisane przez baybe3 Pokaż wiadomość
To są Twoje przedwczorajsze włosy???
zazdroszczę...
dziękuję w końcu wyglądały przyzwoicie po przerwie, tylko ten kolor

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 11:19   #22562
so_fantastic
Raczkowanie

GG do so_fantastic

Co Ty chcesz od koloru, dobrze jest. A włosy cudne Jak ja bym chciała, żeby moje tak wyglądały ;o

Zapuszczam włosy, dbam o skręt, jestem sobą, robię to co kocham i żyję chwilą
Typ włosów: 3b/C/ii
so_fantastic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 11:26   #22563
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez so_fantastic Pokaż wiadomość
Co Ty chcesz od koloru, dobrze jest. A włosy cudne Jak ja bym chciała, żeby moje tak wyglądały ;o
mnie się kolor bardzo nie podoba widać odrost troche i taki jakiś sprany kolor
a jak Twoje włoski wyglądają dawałaś foto? bo chyba od niedawna z nami jesteś

Stary 2010-08-02, 11:30   #22564
so_fantastic
Raczkowanie

GG do so_fantastic

Hmm, zdjęcia jeszcze nie wrzucałam, mam zamiar najpierw porządnie zregenerować włosy i panicznie szukam sposobu, żeby się kręciły a nie falowały i podkręcały... Ale wrzucę zdjęcie, za jakiś czas

Stary 2010-08-02, 11:30   #22565
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gubis Pokaż wiadomość
Agison, używałaś poppy mask, jak się spisała?
u mnie spisała się wyśmienicie

!!! NAKARM PIESA !!!
agison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 11:38   #22566
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
I tak je noszę praktycznie cały czas związane
Ale wytrwam z wizyta u fryzjera dopiero jesienią
Ale jak je wtedy skrócę to nie będą nawet sięgały ramion
Naprawdę sporo chcesz podciąć
Cytat:
Przetłumaczyłam dzisiaj jeden artykuł - jeszcze nie wiem, jak się do niego ustosunkować i pogodzić z niektórymi informacjami, o których piszemy Ale z drugiej strony przekonuje mnie, że autorka powołuje się na naukowe czasopisma
brakowało nam tego tłumaczenia
Cytat:
Napisane przez jumaatt Pokaż wiadomość
Zapoznałam się z nim jakiś czas temu i zmienił moje podejście do głębokiego odżywiania. Na dzien dzisiejszy jestem bardzo sceptyczna.
Ciągle zapominamy o tym, że włos jest martwy.
Moim zdaniem jedynie niektóre oleje i odpowiednio spreparowane proteiny mogą przeniknąć do wnętrza włosa i tylko maski zawierające te składniki mogą być uznawane za głęboko odżywiające. No i plus ekstrakty ewentualnie, ale na ten temat jeszcze jest bardzo mało mareriałów i badan.
A reszta składników tylko oblepia włos, uzupełnia ubytki w łuskach, zmiękcza i natłuszcza. No i nawilże rzecz jasna
Zgadzam się z Jumaatt - tak naprawdę tylko kilka składników wnika do wnętrza włosa. Reszta zostaje na zewnątrz. DLatego tak istotna jest wiedza o tym, co siedzi w kosmetyku i w jaki sposób może na nas podziałać.
I dlatego też warto wzbogacać odżywki
Cytat:
Eloe - za późno.... może i mogłabym jeszcze trochę wytrzymać i musze przyznać, że na moje obcięte, leżące na podłodze patrzyło mi sie dużo gorzej niż na farbowane, ale chyba nie ma tego złego. mam wyrównane końcówki i włosy ścięte w taką fryzurę, że mogę spokojnie 'na niej' zapuszczać tył sięga trochę wyżej niż połowa szyi a wierzchnia warstwa zaczyna się od ucha. jestem zadowolona, zobaczymy co powiedzą jutro włosy na moją pielęgnację
Ciekawam, jak odpowiedzały na pielęgnację.
Szkoda, że tyle poszło, ale skoro masz teraz dobrą podstawę, to warto było
Poszperam, czy napisałaś coś więcej.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 11:44   #22567
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Hmm, zdjęcia jeszcze nie wrzucałam, mam zamiar najpierw porządnie zregenerować włosy i panicznie szukam sposobu, żeby się kręciły a nie falowały i podkręcały... Ale wrzucę zdjęcie, za jakiś czas
czekamy

Stary 2010-08-02, 11:47   #22568
so_fantastic
Raczkowanie

GG do so_fantastic

Ja też czekam, aż się piórka poprawią

Stary 2010-08-02, 12:23   #22569
poison.iv
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Volyova Pokaż wiadomość
Mam pytanie o płukanki octowe/cytrynowe - czy można je stosować przy farbowanych na ciemno włosach? Nie chciałabym ich rozjaśnić.

Czy płukanki są raczej zarezerwowane dla blondynek?
Ocet rozjaśnić nie powinien, z cytryną raczej trzeba uważać. Na ciemnych włosach możesz też używać płukanki z hibiskusa
poison.iv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 13:22   #22570
Eloe77

Cytat:
Napisane przez Paulinka675 Pokaż wiadomość
a co myślicie o żelu do stylizacji?? nigdy nie używałam i się zastanawiam czy po nich włosy są sztywne i szorstkie? może po żelu włosy by się nie rozpadały po nocy
Znów zgodze się z Jumaatt - mam podobnie. Po nałożeniu włosy są sztywne, ale wystarczy wygnieść je juz na sucho i robia sie mięciutkie. Nadto skręt utrzymuje się nawet przez noc - włos się tak łatwo nie odgniata.

Małgosiu ponownie

Cytat:
i Nivea Baby szampon odżywczy z proteinami jedwabiu i teraz mam pytanie, czy ten szampon zmyje silikon amodimethicone??

aqua, decyl glucoside, peg-200 hydrogenated glyceryl palmate, peg-80 sorbitan laurate, peg-90 glyceryl isostearate, disodium peg-5, laurylcitarte, sulfosuccinate, poluquaternium-10, hydrolyzed silk, laureth-2, citric acid, sodium laureth sulfate, peg-40 hydrogenated castor oil, sodium benzoate, parfum
Wszystko fajnie, tylko ten szampon ma w składzie pq-10 i tpo zmyciu amodimethiconu może pozostawić inny polimer. Poszukaj czegoś, co będzie pozbawione polimerow.
Cytat:
a mi się włosy z prawej strony ładniej układają, mam ładniejsze reguralne spirale, a z lewej są inne i część włosów okalających twarz na końcach słabo się kręci, wręcz rozprostowuje się, też tak macie?

można to jakoś naprawić?
Pielęgnacja i stylizacja powinny poprawić ten stan rzeczy. Nasze loki, szczególnie, gdy skręt jest luźniejszy (wszystkie 2 i 3a), nie są równomierne. Na całej głowie rozkładają się równe typy, więc pozostaje tylko dbanie o to, by w miarę się do siebie upodabniały.
U mnie na wyrównanie skrętu świetnie spisywały się hinduskie ziółka (szczególnie amla). Nie daje to jednak stałego efektu.
Cytat:
Napisane przez malaAs Pokaż wiadomość
moje włoski też nie lubia pantene, pomimo fajnej zakrętki...
wolę zdecydowanie nivea f.c.
ale jeśli się myle (to mnie poprawcie) pantene zawiera silikon: cyclopentasiloxane, dimethicone.
Jeden jest cykliczny, drugi to najcześciej spotykany silikon. Nada się do stylizacji, ale trzeba pamiętać o regularnym zmywaniu (szampon delikatny winien obie już poradzić) i tym, że to nie odżywka. Używałam tego produktu za czasów przed cg. Dobrze skręcał włosy i dziśt ez pewnie by sie spisał, ale włosy już go nie potrzebują
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21057496]domyslam sie
dziewczyny myja nim wlosy- czyli nie jest zbyt tresciwa maska[/QUOTE] Są w nim głównie emolienty, a proteiny za zapachem. Z uwagi na emolienty wiele osób twierdzi, ze potrafi obciążyć.

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Cytat:
Napisane przez sylvi_86 Pokaż wiadomość
No mozna powiedziec ze jestem zadowolona z wyniku chociaz skret moglby byc wiekszy i bardziej uniesione ale nie od razu Rzym zbudowano
Na zdjęciu z profilu widać potężny potencjał Twoich włosów Walcz!
Cytat:
W domu dopiero doczytałam, że ma Quaternium-87, a PQ i Q to przecież zuo
Na początku drogi CG i poszukiwaniu własnej pielęgnacji najlepiej zrezygnować też i z q-87. Nie powinnaś zrobic włosom krzywdy (na pq i q sama zaczęłam skupiac się znacznie później), jednak warto startować jako ortodoks, a potem dobierać inne rzeczy.
Ortodoksyjne produkty znajdziesz na blogu Małgosi
Cytat:
Napisane przez danusiaes Pokaż wiadomość
Dlaczego moje włosy nie lubią szamponów z prostym składem, są tempe po babydreamie, po Farmonie. Po myciu mam wielki suchy kołtun i dopiero gruba warstwa odżywki sprawia, że mogę w ogóle bez bólu wyrywanych włosów je dotknąć i rozczesać włosy
Cóż, myslę, że nie tylko Ty masz podobne odczucia po szamponach - włosy tępe i nieprzyjemne w dotyku, skołtunione.
By uniknac dodatkowego kołtunienia zastosuj metode kubeczkową - zamiast wytwarzać pianę na włosach, zrobisz ja już w kubeczku i wystarczy delikatne ugniecenie czupryny, by ja domyć. Im więcej masujesz skalp podczas pienienia szamponu, tym bardziej plączesz sobie włosy. Żeby je rozplątać, nałóż odżywkę d/s i próbuj delikatnie przeczesywać palcami od końców do cebulek.
Cytat:
nava dziękisok z cytryny za bardzo mi przesusza włosy /dawno temu go używalam w mieszance pół kieliszka alkoholu, u mnie sprawdzała się czysta wódka, u koleżanki koniak z połówką cytryny wcierałyśmy w kskalp i zostawiałysmy do wyschnięcia nie częsciej niż raz w tygodniu+ważne żeby z tym nie zasnać bo łamie włosy/
Ale chodzi raczej o oczyszczanie włosa, więc sok z cytryny miesza się z odzywką do mycia. U mnie sprawdza się ten sposób rewelacyjnie - sok z połowy cytryny dzielę na 3 części i 1 z nich dolewam do porcji odżywki do mycia, a pozostałe 2 używam do płukanki.
Osobiście nie mogę sotosować wcierek na alkohou, bo bardzo wysuszają mi skalp (czego dowodem zastosowania ostatnio wcierki na oliwie z korzeniem łopianu, pokrzywą i szałwią, gdzie promotorem przejścia była wódka właśnie - do teraz mam strupy na głowie ). Sama napisałaś, jak destrukcyjnie działała mieszanka na Twoje włosy - nikt Ci tutaj niczego podobnego nie proponuje
Cytat:
A wódka z cytryną to sposób podany przez Evę Herzigovą w Elle w latach 90, a koniak do pielęgnacji włosów stosuje Beata Tyszkiewicz.
Podobnie Violetta Willas radziła naftę na włosy, a u mnie nafta ni w ząb nie służy.
Każdemu więc co innego.
Wydaje mnie się też, że pani Tyszkiewicz koniak stosuje raczej wewnętrznie.
Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
Eloe, Syrenko już poruszałyśmy ten temat wcześniej:
moja próba włosa wskazuje na przekarmienie proteinami wg artykułu Syrenki ale 3 tyg bez protein nic w elastycznosci włosa nie zdziałało więc zrobiłam drugi raz z rzędu waxa latte. Za pierwszym razem chyba za krótko trzymałam. Wczoraj włosy były w świetnej formie a próba pokazała ciut większy opór (choć i tak słaby) ale moze to za sprawą olejów, w kazdym razie próbuję dalej.
choć pamiętaj, że Wax może mieć spore proteiny. Jestem raczej zwolenniczką keratyny - większa pewność, ze wnikną.
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21068869]zmieniam zdanie co do aloesu-w wlasnorecznie skomponowanym psikadle-jednak mi sluzy[/quote]
Cytat:
niestety rano mialam przykra niespodzianke- obudzilam sie ze swedzaca glowa- noo nie po olejkach- jak to stosowalam je juz wczesniej i bylo ok
a tak to ze uzylam nivea... ma pare parabenow, to w takim razie, nie tylko sls-y ale i parabeny... a taaaaak dawno nie swedzial mnie skalp, echhhh juz prawie zapomnialam...
Witaj w klubie. Już drugi tydzień borykam się ze świądem Nic nie pomaga
zachciało mnei się wcierki z alkoholem...
Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
wloski sprawuja sie dobrze, przeprowadzka im sluzy
Oby tak dalej
Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Fajnie, że czytacie artykuły Mnie tak ten temat zainteresował, że tłumaczę już trzeci
wspaniale!

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2010-08-02, 13:26   #22571
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
choć pamiętaj, że Wax może mieć spore proteiny. Jestem raczej zwolenniczką keratyny - większa pewność, ze wnikną.
Następnym razem do maski (jakiejkolwiek) dodam keratynę

Stary 2010-08-02, 13:30   #22572
so_fantastic
Raczkowanie

GG do so_fantastic

Dziewczyny, jak patrzę na Wasz skręt to mam ochotę walić głową w ścianę Powoli zaczynam tracić cierpliwość, nie jestem zadowolona ze skrętu... -.- Chociaż wczoraj ciocia, której nie widziałam kawał czasu nie poznała mnie i pytała czy kręcę włosy i co z nimi robię bo świetnie wyglądają. Ale ja mam niedosyt, chyba za dużo bym chciała...

Stary 2010-08-02, 13:43   #22573
Eloe77

Wróciłam kilka stron...
Cytat:
Napisane przez agison Pokaż wiadomość
żeby nie było nie na temat to dodam z dumą że mam na stoku macerat marchwiowy od Emeski ( ) i będę testować prawdopodobnie w weekend o efektach nie omieszkam dać znać
Obowiązkowo! Zaraz zerknę, czy coś dziś już naskrobałas o maceracie. Msk zadowolona była

Cytat:
truskawkową tak, a kokosowa jest 2 strony wstecz, ale jeszcze nikt nie zanalizował
Niemożliwe... Zerknę

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Cytat:
dodaję obiecane fotki tylko bok i resztę wykasował Tż
Wyglądają naprawdę dobrze I kolor też mnie się podoba Dopiero teraz widzę, ze to rzeczywiście raczej czekolada niż czerń.
Stanowczo długość tez im służy.
Cytat:
Mam pytanie o płukanki octowe/cytrynowe - czy można je stosować przy farbowanych na ciemno włosach? Nie chciałabym ich rozjaśnić.

Czy płukanki są raczej zarezerwowane dla blondynek?
, ale jeśli się obawiasz rozjaśnienia, zamiast soku z cytryny możesz stosować ocet winny lub jabłkowy. Nadto możesz też próbować płukanek hibiskusowych. Mogą jednak lekko barwić na czerwono.
Cytat:
myślę, że do pielęgnacji musimy dodać zieloną herbatę i nauczyć się wróżyć z fusów
I obowiązkowo proch strzelniczy
Cytat:
zanabyłam wczoraj boosta z tbs - wow pierwszy stylizator, który nie zrobił u mnie 'artystycznego nieładu' z hordą prostaków i puszaków
świetnie
Cytat:
Następnym razem do maski (jakiejkolwiek) dodam keratynę
Myślę, że będziesz zadowolona, choc nie od razu po pierwszym użyciu.
U mnie skutecznie widać różnicę między pielęgnacja z keratyną i bez niej. Na korzyść tej pierwszej.
Cytat:
Dziewczyny, jak patrzę na Wasz skręt to mam ochotę walić głową w ścianę Powoli zaczynam tracić cierpliwość, nie jestem zadowolona ze skrętu... -.- Chociaż wczoraj ciocia, której nie widziałam kawał czasu nie poznała mnie i pytała czy kręcę włosy i co z nimi robię bo świetnie wyglądają. Ale ja mam niedosyt, chyba za dużo bym chciała...
I tak sobie powtarzaj
Na pewno jest lepiej niż sądzisz. Poza tym potrzeba czasu... Pierwsze zadowalające efekty pojawiają się po kilku miesiącach.

MÓJ IDEAŁ

Stary 2010-08-02, 13:57   #22574
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Obowiązkowo! Zaraz zerknę, czy coś dziś już naskrobałas o maceracie.
to już wiem o czym zapomniałam

!!! NAKARM PIESA !!!
agison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 13:58   #22575
so_fantastic
Raczkowanie

GG do so_fantastic

I to mnie jeszcze trzyma w postanowieniu nie prostowania ;p

Stary 2010-08-02, 14:21   #22576
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:

Wyglądają naprawdę dobrze I kolor też mnie się podoba Dopiero teraz widzę, ze to rzeczywiście raczej czekolada niż czerń.
Stanowczo długość tez im służy.
Chciałabym jeszcze dłuższe Byś zobaczyła w realu kolor jest feeee

Cytat:

Myślę, że będziesz zadowolona, choc nie od razu po pierwszym użyciu.
U mnie skutecznie widać różnicę między pielęgnacja z keratyną i bez niej. Na korzyść tej pierwszej.
Na pewno spróbuję Choć u mnie z systematycznością jest problem
niby takie nic a jednak ... Ale postanowiłam również nakładać regularnie wax na skalp by wzmocnić włosy i żeby szybciej rosły to keratynę też postaram się stosować

Stary 2010-08-02, 14:26   #22577
so_fantastic
Raczkowanie

GG do so_fantastic

Cytat:
Chciałabym jeszcze dłuższe
A ile już zapuszczałaś do tej długości? Ja teraz najgorzej mam, długość do ramion i takie nie wiadomo co -.-

Stary 2010-08-02, 14:33   #22578
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
A ile już zapuszczałaś do tej długości? Ja teraz najgorzej mam, długość do ramion i takie nie wiadomo co -.-
Nie obcinałam od Andrzejek (były wtedy do ramion najdłuższe, najkrótsze przed ucho takie ala emo) niedawno podcinałam końcówki ale był to zaledwie 1 cm
dodaję foto jak były obcięte i wyprostowane (wiem wiem) w grudniu

Stary 2010-08-02, 14:49   #22579
so_fantastic
Raczkowanie

GG do so_fantastic

Jej, i tak długie. Ja w czerwcu ścięłam tak, że najdłuższe ledwo sięgały ramion, były mocno wycieniowane, najkrótsza warstwa kończyła się przed uchem. Teraz się staram póki co nie podcinać, nie ma takiej potrzeby. Mam tę najgłupszą długość, włosy się opierają na ramionach i są takie nijakie .Tylko dziwi mnie, że po tych wszystkich odżywkach, olejach i całej pielęgnacji moje włosy w dalszym ciągu są suche, elektryzują się i są ogółem jakieś takie dziwne. Mam nadzieję, że efekty niedługo będzie widać, bo się załamię normalnie

Stary 2010-08-02, 14:56   #22580
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Jej, i tak długie. Ja w czerwcu ścięłam tak, że najdłuższe ledwo sięgały ramion, były mocno wycieniowane, najkrótsza warstwa kończyła się przed uchem. Teraz się staram póki co nie podcinać, nie ma takiej potrzeby. Mam tę najgłupszą długość, włosy się opierają na ramionach i są takie nijakie .Tylko dziwi mnie, że po tych wszystkich odżywkach, olejach i całej pielęgnacji moje włosy w dalszym ciągu są suche, elektryzują się i są ogółem jakieś takie dziwne. Mam nadzieję, że efekty niedługo będzie widać, bo się załamię normalnie
Nie poddawaj się Ja na początku olejowania w ogóle nie zauważyłam poprawy ... A teraz jest najgorszy okres dla włosów (przynajmniej dla mnie) latem zawsze są wypłowiałe i takie suche

Stary 2010-08-02, 14:59   #22581
so_fantastic
Raczkowanie

GG do so_fantastic

Hm, staram się. A najgorsze jest to, że żeby się normalnie kręciły muszę je porządnie wygnieść z sunsilkiem wygładzającym kremem a on to po prostu bomba silikonowa, no ale nic innego nie działa. A Pantene jestem pozytywnie zaskoczona

Stary 2010-08-02, 15:06   #22582
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Hm, staram się. A najgorsze jest to, że żeby się normalnie kręciły muszę je porządnie wygnieść z sunsilkiem wygładzającym kremem a on to po prostu bomba silikonowa, no ale nic innego nie działa. A Pantene jestem pozytywnie zaskoczona
a próbowałaś nivea FC?
mnie ostatnio odpowiadają odżywki b/s w sprayu, gdy włosy troszkę wyschną spryskuję je np goldwellem curly twist i ugniatam
wiem że ta długość jest wkurzająca i tak długo zajmuje zanim się z niej zejdzie ...

Stary 2010-08-02, 15:08   #22583
Eloe77

Cytat:
Napisane przez agison Pokaż wiadomość
to już wiem o czym zapomniałam

Cytat:
I to mnie jeszcze trzyma w postanowieniu nie prostowania ;p

Cytat:
Na pewno spróbuję Choć u mnie z systematycznością jest problem
Wystarczy dodać kilka kropli każdorazowo do odżywki.
Zrobię tak dzisiaj
Cytat:
Nie obcinałam od Andrzejek (były wtedy do ramion najdłuższe, najkrótsze przed ucho takie ala emo) niedawno podcinałam końcówki ale był to zaledwie 1 cm
dodaję foto jak były obcięte i wyprostowane (wiem wiem) w grudniu
wolę Cię w kręconych. Stanowczo, tak
Cytat:
Mam tę najgłupszą długość, włosy się opierają na ramionach i są takie nijakie
też mam taką długość. I nie zanosi się, by szybko miało się to zmienić. Za nieco ponad miesiąc fryzjer...
Cytat:
Tylko dziwi mnie, że po tych wszystkich odżywkach, olejach i całej pielęgnacji moje włosy w dalszym ciągu są suche, elektryzują się i są ogółem jakieś takie dziwne. Mam nadzieję, że efekty niedługo będzie widać, bo się załamię normalnie
Ile już stosujesz nową pielgnację? 2 tygodnie, miesiąc? Nie ma tak szybko bo przecież dążymy tutaj do naturalnie pięknych włosów, a nie do "efektu zdrowych i błyszczących włosów". To musi potrwać.
Warto wzmacniać tez włosy odpowiednia suplementacją lub piciem naparów. Zdrowa dieta to podstawa.

Ja mam dziś mycie

MÓJ IDEAŁ

Stary 2010-08-02, 15:15   #22584
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:

Wystarczy dodać kilka kropli każdorazowo do odżywki.
Zrobię tak dzisiaj
to działamy dzisiaj!
Cytat:
wolę Cię w kręconych. Stanowczo, tak
ja siebie już teraz też, chociaż jak mam proste to nie jestem taka pyza
już sporo urosły ale mi tak marzą się długie no i tak lubię te zaskakujące kręcioły, nigdy nie wiesz jak się zachowają/ułożą czy walną focha czy padniesz z zachwytu no i jakoś nie mam serca ich prostować

a zapuszczam na takie (no może troszkę dłuższe) :

Edytowane przez kropcia007
Czas edycji: 2010-08-02 o 15:17
Stary 2010-08-02, 15:22   #22585
so_fantastic
Raczkowanie

GG do so_fantastic

Hm, muszę się wziąć w garść.
dzięki za pomoc, ja po prostu bym chciała za szybko widzieć efekty.

Kropciu Nivea FC balsam to już stały element u mnie, ale musi być wspomagany sunsilkiem.

---
Moja pielęgnacja wygląda tak: odżywka HairX Oriflame przeciwłupieżowa, raz na jakiś czas mycie szamponem z Joanny (muszę codziennie myć włosy, szamponu używam raz na jakiś czas bo strasznie tłuści mi się skalp), odżywka Garnier z awokado i masłem karite, rozczesywanie, na chwilę w ręcznik, później pantene loki i fale b/s i harmonijkowanie koszulką, jak trochę podeschną nivea FC balsam, ugniatanie. Jak jeszcze są nieogarnięte (jak np. dzisiaj) działam sunsilkiem i ugnitam, ugniatam, ugniatam aż są w miarę pokręcone, a nie napuszone. Czasem żeby je odświeżyć w ciągu dnia psikam odżywką elseve taką różową rozcieńczoną wodą. I ugniatam. Wiem, za dużo silikonów i szampon z siarczanami ale to na razie moje jedyne możliwości co do kosmetyków. Co dwa, trzy dni olejuję olejem z pestek winogron lub na noc oliwą z oliwek, po tym dwa razy myję szamponem samą skórę głowy i nakładam Garniera. Dużo błędów popełniam?

Stary 2010-08-02, 15:28   #22586
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Hm, muszę się wziąć w garść.
dzięki za pomoc, ja po prostu bym chciała za szybko widzieć efekty.

Kropciu Nivea FC balsam to już stały element u mnie, ale musi być wspomagany sunsilkiem.

---
Moja pielęgnacja wygląda tak: odżywka HairX Oriflame przeciwłupieżowa, raz na jakiś czas mycie szamponem z Joanny (muszę codziennie myć włosy, szamponu używam raz na jakiś czas bo strasznie tłuści mi się skalp), odżywka Garnier z awokado i masłem karite, rozczesywanie, na chwilę w ręcznik, później pantene loki i fale b/s i harmonijkowanie koszulką, jak trochę podeschną nivea FC balsam, ugniatanie. Jak jeszcze są nieogarnięte (jak np. dzisiaj) działam sunsilkiem i ugnitam, ugniatam, ugniatam aż są w miarę pokręcone, a nie napuszone. Czasem żeby je odświeżyć w ciągu dnia psikam odżywką elseve taką różową rozcieńczoną wodą. I ugniatam. Wiem, za dużo silikonów i szampon z siarczanami ale to na razie moje jedyne możliwości co do kosmetyków. Co dwa, trzy dni olejuję olejem z pestek winogron lub na noc oliwą z oliwek, po tym dwa razy myję szamponem samą skórę głowy i nakładam Garniera. Dużo błędów popełniam?
Ciezko mi mówić o błędach bo sama nie jestem zatwardziałą cg używam w swojej pielęgnacji silikonów nawet jakbym chciała je teraz wykluczyć to zgromadziłam zbyt wiele kosmetyków z nimi w składzie i szkoda byłoby mi je oddać ( nie jestem juz tak rozrzutna jak kiedyś)
Próbowałam już mycia odżywką i wykluczenie sylikonów ale szybko się poddałam bo włosy były niedomyte i strąkowate wyrzuciłam wtedy całą reklamówkę kosmetyków z silikonami bo się złego o nich naczytałam (niekoniecznie zgodnego z prawdą) i się wystraszyłam.
Staram sie używać szamponu z SLS raz na 2 tyg ostatnio nakładam waxa zagranicznego na skalp on ma SLS więc szampon już pomijam.

Dziewczyny czy to nada się na włosy :
http://helfy.pl/maslo-shea-popekana-skora

Stary 2010-08-02, 15:53   #22587
so_fantastic
Raczkowanie

GG do so_fantastic

Mnie przeraża wizja mojej skóry głowy przy wykluczeniu szamponu z pielęgnacji. Wyglądałabym co najmniej śmiesznie

Stary 2010-08-02, 17:12   #22588
tricomi
Zakorzenienie

Wybaczcie, że tak się z buciorkami pcham w środek tematu ale właśnie dostałam maila z TK Maxx, że od 9 sierpnia zaczynają codziennie obniżać ceny o 33%, w związku z tym, jeśli ktoś planował sobie zakupić jakieś produkty TiGi, to warto się wybrać!
tricomi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 17:41   #22589
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:

Dziewczyny czy to nada się na włosy :
http://helfy.pl/maslo-shea-popekana-skora
Nada się, ale sprawdź na mazidłach czy innych mazidłowych sklepach czy się nie opłaci u nich kupić.
syrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 18:12   #22590
Paulinka675
Zakorzenienie

ja kiedyś kupiłam masło shea na allegro 500ml za 30zł

po myciu nakładacie odżywkę d/s na całe włosy czy tylko na "kucyk"?

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych

Edytowane przez Paulinka675
Czas edycji: 2010-08-02 o 18:16
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 6 (0 użytkowników i 6 gości)

Zasady wysyłania wiadomości