Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-03, 11:01   #1291
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Maja232 - super brzusio, podobny do mojego
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 11:06   #1292
bordowa
Wtajemniczenie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

ninaad Miałaś do czynienia ze stanikami Alles? Bo słyszałam, że są bardzo rozciągliwe w obwodzie i żeby brać rozmiar mniejsze?
Stary 2010-08-03, 11:09   #1293
tifio
Rozeznanie

elenka1, też mnie nachodzą takie podłe nastroje wczoraj się popłakałam, bo mi Tż nóż źle podał przy śniadaniu - ot, problem sobie znalazłam...

Guluś, no nie wytrzymam nie wiem skąd on to wytrzasnął!

A dziś będę miała gości przyjedzie do mnie przyjaciółka, która mieszka w Niemczech ze swoim 2 miesięcznym synusiem. Muszę popędzić do miasta i coś mu kupić, bo tak nieładnie będzie nic mu nie dać...

A teraz ja z niedzieli, zobaczcie jak ciążowe ciuszki optycznie zmniejszają brzuszek. Czy może tylko mi się tak wydaje? I na końcu nasze kapuściane dziecko

Ps. przepraszam za jakość, ale strasznie mi się ręce ostatnio trząchają

tifio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 11:13   #1294
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość

Ja będę pewnie miała coś przygotowane w domu, ale chyba w ciążowych spodniach będę wychodziła. Bo na brzuchu na pewno bedzie jeszcze duży "flak" no i nic nie będzie mnie uwierało.
Ostatnio pomyślałam też, ze muszę sobie kupić kilka par nowych majtek, ale takich większych i tanich zeby te wielkie wkłady czy podpaski miały się na czym trzymać no i zeby nie było żal jak sie zabrudzą.

Wyglada no to, ze chyba nadrobiłam, ufff
Wczoraj nie zaglądałam, bo byłam na tym obciążeniu glukozą, a potem obiad i kino i tak dzień minął.
Oczywiście cukrzyca wykluczona, wynik 120. Ale co się tam naczekałam to moje. Generalnie spędziłam tam trochę ponad 5 godz O dziwo nie czułam się po drugim pobraniu krwi źle, jak to było za 1 i 2 razem. Glukozę tez wypiłam w tempie ekspresowym mimo ze była z letnią woda (ale cytrynka chyba jednak robi swoje).
A dzisiaj najpierw muszę wydać kasę na przegląd i ubezpieczenie samochodu a potem dla poprawy nastroju idę do fryzjera A co! Odrostów trzeba sie pozbyć
co do sodni to całkowicie popieram, chociaz ja pół lata biegam w legginsach, ale do Bożego Narodzenia myśle ze nie ma sensu nic kupowac bo będziemy się pomniejszac a te 2-3 msce to w dresik ewentualnie legginsu i jakas tunika

Na czym byłaś w kinie??? mnie TZ ciągnie na WYBUCHOWA PARA ale w kinie troche niewygodnie

a odrosty robie w połowie wrzesnia na 3 tyg przed terminem

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Cytat:
Napisane przez tifio Pokaż wiadomość

A teraz ja z niedzieli, zobaczcie jak ciążowe ciuszki optycznie zmniejszają brzuszek. Czy może tylko mi się tak wydaje? I na końcu nasze kapuściane dziecko
nooo brzuszek nie wydaje się wielki, taki w sam raz

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 11:22   #1295
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
ninaad, ścisło na wydechu pod biustem mam 76cm, więc może do karmienia trzeba by było uderzyć w 70?? Jak myślisz?? ale wtedy jaka miseczka?? Masakra z tymi stanikami
no to też zależy ile miałaś pod biustem przed ciążą. Jeżeli kilka cm mniej niż teraz to powinnaś celować nawet w 65 (zwłaszcza, jeśli dany stanik to rozciągliwiec)
i tak- jeżeli obwód pod biustem był mniej więcej taki jak teraz to wychodzi, że obecny rozmiar 75D odpowiada 70F lub E (bo biorąc mniejszy obwód trzeba wziąć miskę większą o 2 rozmiary- a piszę E lub F, bo niektóre firmy mają rozmiarówkę A, B, C, D, E, F, G, H, I... a inne D, DD, E, F, FF, G, GG, H, HH... - no a wtedy karmnik jeszcze rozmiar większy będzie 70F lub 70G (znowu w zależności od literek w rozmiarówce danego producenta)
No a jeśli miałaś mniej w biuście to wtedy 75D przeliczamy odpowiednio (w zależności od oznaczeń producenta):
75D=70F=65H, czyli karmnik o jeden rozmiar większy powinien być 65I
albo
75D=70E=65FF, czyli wtedy karmnik 65G
Mam nadzieję, że jeszcze bardziej nie zagmatwałam

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
ninaad Miałaś do czynienia ze stanikami Alles? Bo słyszałam, że są bardzo rozciągliwe w obwodzie i żeby brać rozmiar mniejsze?
nie miałam nic z tej firmy (w obwodzie 65 nie łapię się w ich rozmiarówkę). Ale w domu gdzieś mam tabelkę z różnymi stanikami i opisem ich rozciągliwości, więc wieczorkiem zerknę, czy nie ma tam modeli z tej firmy. No ale zawsze można wziąć mniejszy obwód (tylko wtedy miskę odpowiednio większą) i jeżeli będzie za ciasny, to na początku nosić z przedłużką (do kupienia za kilka zł w pasmanterii)
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 11:25   #1296
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
biorąc mniejszy obwód trzeba wziąć miskę większą o 2 rozmiary
Łooo mamusiu to ja się nie mieszczę w rozmiarówkę Alles Dopiero teraz widzę jaka zielona byłam w kwestii staników ...

wg tabeli Melissy będę nosić po ciąży 80F lub nawet G ... A ja bym kupiła E i myślałabym, że dobrze dobrałam ...

Edytowane przez bordowa
Czas edycji: 2010-08-03 o 11:27
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 11:27   #1297
Weronisia
Zakorzenienie

Hej dziewczyny. Ja już po urlopie.
Pamięta mnie tu ktoś?

Nie było mnie 2 tygodnie, a tu już nie dośc, że powstała nowa część wątku, to już naskrobałyście 44 strony
Nie ma szans, żebym to nadrobiła.

Tak się nie mogłam doczekać tego urlopu, ale potem mi się strasznie dłużyło i chciałam wracać do domu. Dzień w dzień bolała mnie nerka pod prawym żebrem. Dużo musiałam leżeć, prawie cały czas. Nudziło mi się okropnie. Do tego pogoda nie dopisała i właściwie było dość chłodno, a my zabraliśmy ciuchy tylko na upały, więc trzeba było dokupić z długim rękawem.
Do tego wieczne marudzenie mojego ojca. Ehhh... dobrze, że byliśmy tak krotko.

Sam powrót do domu, to wielki koszmar. W nocy spałam tylko 3,5 godziny pewnie z emocji i jak się obudziłam o 2.15, tak już nie mogłam zasnąć. Więc nie czułam się najlepiej.
Sama jazda... też tragiczna. Jeszcze przez Polskę było OK, bo wyjechaliśmy o 6 rano. Ale już w Niemczech non stop korki wielokilometrowe. No masakra. Jeszcze nigdy nie jechaliśmy 13 godzin!
Na szczęście już mam to za sobą i mogę sobie leniuchować w domciu

Jest mi coraz ciężej. Nie pamiętam, żebym aż tak się męczyła w poprzednich ciążach. Teraz ciągle mi słabo, sapię, dyszę.... Jak stara babcia
No i sporo przytyłam. Mam już 13-14 kg na plusie, a nic tuczącego nie jem. Mam twarz opuchniętą jak balon. Wyglądam okropnie. A co będzie dalej?
Jestem w 28 tc i nie chcę wiedzieć ile przytyję do końca ciąży i jak to potem zgubię

Wklejam Wam zdjęcie zrobione w ogrodzie u moich rodziców. Na szczęście z tak daleka nie widać mojej okrągłej gębuli No a obok mnie, to moja kochana mamunia.
Kolejne zdjęcie to na starówce w Gdańsku.
No i jeszcze jedno zdjęcie, które zrobiłam dzisiaj mojemu brzucholkowi.

Edytowane przez Weronisia
Czas edycji: 2010-08-03 o 11:30
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 11:34   #1298
elenka1
Rozeznanie

Weronisia oczywiście pamiętamy, gdzie to Twoje 13-14 kg???? naprawdę nie widać, moze poprostu ta opuchlizna wazy swoje ja jestem 15 kg na plusie na poczatku nie moglam przezyc a teraz... zeby tylko zdrowe bylo a zrzucać bede po porodzie

szkoda ze pogoda nie dopisala, grunt ze zobaczyłaś się z rodzinką

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 11:35   #1299
bordowa
Wtajemniczenie

Weronisia Jasne, że Cię pamiętamy! Już nie raz zastanawiałyśmy się, kiedy się odezwiesz
Piękna z Ciebie kobieta
Stary 2010-08-03, 11:38   #1300
martucha84
Zakorzenienie

Majka232 super brzuszek

czarnaelizabeth trzymam kciuki za wizyte

Klarissa fotki przepiekne!! cudo!

elenka1 hahahha o tym niepomyslalam moglam serio nie pozuc no patrz hahaha

tifio
super wygladasz..

ninaad to ja mam jedno pytanie bo przed ciaza zawsze miala z 78-9 w obwodzie i bralam ten mniejszy rozmiar bo sie rozciagal czyli 75 (70 z reguly mnie cisnal) to dobrze to robilam czy powinnam brac jednak 70? miseczka b zawsze mi odpowiadala.. teraz znowu jakies cyrki wyszly bo wzielam 75c no i mnie w obwodzie cisnal mieczka ok.. ale moze przez to ze brzuch byl wysoko musze to zmierzyc jeszcze raz jak opadl...

Weronisia co ty gadasz wygladasz super!! jak to mowia po urlopie tez trzeba odpoczac
Stary 2010-08-03, 11:39   #1301
czarnaelizabeth
Raczkowanie

Cytat:
czarnaelizabeth, nie smutaj się!! Uszy do góry, pierś do przodu - będzie dobrze! A wizyty nie ma się co bać, lepiej wiedzieć co się dzieje z maluszkiem, niż żyć w niewiedzy.
dizękuję, tylko moja durna lekarka nie zrobi mi już do końca ciązy usg, bo "3 usg na fundusz już miałam i wyczerpałam limit"

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
czarnaelizabeth - nie smutaj się Trzymam kciuki za wizytę!

Cytat:

Prześlicznie wyglądasz

Weronisia - gdzie Ty masz te 13 kg?? prześlicznie wyglądasz, a brzusio masz zgrabniuteńki
Stary 2010-08-03, 11:40   #1302
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
ninaad To i ja Cię wykorzystam Przed ciążą nosiłam 85B a teraz 95D i nie wiem jaki obwód kupić tych do karmienia. Taki jak teraz czy jak przed ciążą?

Zaczynam dziś 9 miesiąc
obwód jak przed ciążą, miska większa od obecnej, czyli:
85 (swoją drogą- naprawdę masz pod biustem ponad 90 cm?- nie chca mi się wierzyć) no a co do rozmiaru miski przelicz z obecnej - 2 obwody w dół czyli 4 miski w górę i dodaj jeden rozmiar miski i masz rozmiar karmnika- proste, nie?

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Dziękuję

Nie narzekaj - u mnie jest ponad 30 stopni i zdechnąć można...

Czytałam, że obwód taki jak przed ciążą a miska o rozmiar większa niż w ciąży czyli 85E A co do reszty to zbliżasz się, oj zbliżasz
niezupełnie tak, bo rozmiar miski przelicza się w zależności od obwodu- tak jak pisałam wcześniej- np stanik 75A ma taką samą miskę jak 70C (a przynajmniej tak być powinno)
Cytat:
Łooo mamusiu to ja się nie mieszczę w rozmiarówkę Alles Dopiero teraz widzę jaka zielona byłam w kwestii staników ...

wg tabeli Melissy będę nosić po ciąży 80F lub nawet G ... A ja bym kupiła E i myślałabym, że dobrze dobrałam ...
no ja z rozmiarówką Melissy nie pomogę, bo dopiero zamówiłam od nich stanik i też nie wiem, czy udało mi się wpasować w rozmiar
Stary 2010-08-03, 11:41   #1303
malwina1204
Rozeznanie

witajcie wkloejam obiecane fotki ze slubu

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 11:45   #1304
malwina1204
Rozeznanie

a to zdjęcia z wesela kuzyna 27tydzień i 1 dzień

Pozdrawiam kobitki

Stary 2010-08-03, 11:48   #1305
czarnaelizabeth
Raczkowanie

Malwina - jak Ty cudnie wyglądasz!!!!!!!!!!!!:lov e::love :
Stary 2010-08-03, 11:49   #1306
Majka232
Zakorzenienie

Dzięki Dziewczyny za miłe słowa pod adresem mieszkanka mojego Szkrabika

Weronisia
- pamiętamy, pamiętamy Nawet ostatnio o Ciebie pytałam

malwina - ślicznie wyglądałaś, nic a nic nie widać brzuszka
Stary 2010-08-03, 11:52   #1307
czarnaelizabeth
Raczkowanie

jutro do przychodni na wizytę idę z moją trójką
MASAKRA
taki kawał jechac autobusem z nimi, potem spacer od przystanku do przychodni, potem widze już rozpacz Kajtka jak ja wchodze do gabinetu,a on zostaje z braćmi i już słyszę ich bijatyki i kłotnie zaczynam psychicznie sie przygotowywać, mam nadzieję,z e zachwoaja sie normalnie, a nie jak gromada łobuzów
Stary 2010-08-03, 11:52   #1308
Weronisia
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za miłe słowa

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
Weronisia oczywiście pamiętamy, gdzie to Twoje 13-14 kg???? naprawdę nie widać, moze poprostu ta opuchlizna wazy swoje ja jestem 15 kg na plusie na poczatku nie moglam przezyc a teraz... zeby tylko zdrowe bylo a zrzucać bede po porodzie

szkoda ze pogoda nie dopisala, grunt ze zobaczyłaś się z rodzinką
Elenka 15 kg masz, ale jesteś miesiąc dalej. Ja dopiero wkroczyłam w 7 m-c. A pamiętam, że najwięcej tyłam w 8 m-cu, więc się trochę obawiam.
No ale masz rację: najważniejsze, żeby dziecko było zdrowe
Cytat:
Weronisia Jasne, że Cię pamiętamy! Już nie raz zastanawiałyśmy się, kiedy się odezwiesz
Piękna z Ciebie kobieta
Bordowa mów mi tak jeszcze
Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
Weronisia co ty gadasz wygladasz super!! jak to mowia po urlopie tez trzeba odpoczac
Tak, teraz odpoczywam po urlopie. Ja się chyba starzeję Jakoś lubię swój porządek dnia itp. W domu jest zawsze najlepiej.
no i dzięki za komplement

Cytat:
Napisane przez czarnaelizabeth Pokaż wiadomość
Weronisia - gdzie Ty masz te 13 kg?? prześlicznie wyglądasz, a brzusio masz zgrabniuteńki
Czarnaelizabeth no mam tu i ówdzie te kg A dokładnie, to mam je na twarzy i na boczkach nad biodrami , no i cycole mi urosły.
Ogólnie zrobiłam się cała mięciutka
Piersi urosły mi z miseczki A na C, więc tam pewnie mam po 1 kg w każdej
Brzuszek wygląda nieźle, nie jest tłusty. Ale cała reszta....

Ale w każdej ciąży przybrałam 21 kg, więc w tej na 100% dobiję do tej wagi. Obym tylko nie przytyła więcej.
Ale na wzrost wagi na pewno ma u mnie wpływ brak ruchu, bo każdego dnia dużo leżę. Niestety nerka nie daje mi spokoju i tylko leżąc na płasko na plecach czuję ulgę. Niewiele mogę zrobić w domu, bo jak tylko chwilkę coś porobię, to znowu zaczyna mnie boleć ta nerka.
Poza tym ciągle czuję głód. Staram się to ssanie zagłuszyć herbatkami ziołowymi. Ale nie wiem czy to coś da.

Dziś już moje odżywianie wróci do normy. Bo w Polsce, to jadłam co było, lub za czym się stęskniłam.
Dziś już zaczęłam od Activii z otrębami

Malwina ślicznie wyglądasz. Widać, że na twarzy nic się nie zmieniłaś. Zazdroszczę...

Edytowane przez Weronisia
Czas edycji: 2010-08-03 o 11:55
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 11:54   #1309
dra
Zakorzenienie

hej no znów piszecie a piszecie i jak was tu dogonić
2 pranko i prasowanko zrobione jeszcze tylko biale ciuszki i reszte i koniec,po wczorajszym prasowanku coś mnie brzuch rozbolal w nocy tez bolal teraz ustało troszke muszę się oszczedzac synio niech jeszcze siedzi za wczesnie aby jeszcze wychodzic.Ale ja wam zazdroszcze,że wy jeszcze latac mozecie ja to jak babcia zadyszka,rano z łóżka to nawet podniesc sie nie moge jak jest tż to mi pomoze a sama tworrze cos i z 5 min mi zajmuje podniesienie sie,jakoś tak opuchłam na twarzy i nogi puchna jak nigdy nie mialam spuchnietych i brzuch wielgachny jakis sie zrobił,jak wrzuce z aparatu to pokaze,ale jak słonica jakas teraz wyglądam
pytacie o termometry wiec wybrałam taki dużo osob chwali je http://allegro.pl/item1161228113_mic...fr100_3w1.html

a o dzidzia jesli chodzi to mnie jak kopnie to az sie uginam,ale wiekszosc to jest przekrecanie niz kopow
Cytat:
---------------------------
Ja dzisiaj posegregowałam kolorkami i właśnie na balkonie schnie pierwszy rzut - zielono-żółte. Nawet tż się ofiarował pomóc w prasowaniu maleńkich ubranek.

No i dzisiaj dostałam z sesji trochę fotek, dlatego się pochwalę
http://momenty.net/work/brzuszek/
Tż mi zabronił go dawać, ale co tam
cudne zdjęcia
mój mi zabronił dawac gdziekolwiek,a wiem,ze nieraz se szpera wiec ja nie ryzykuje

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
wiesz zadałam to pytanie kilka dni temu na innym forum... nie uzyskałam jednoznacznej odpowiedzi, ale rpzynajmniej mam jasność... Skoro przed ciążą nosiłam 75B, teraz 75C (chociaż pod biustem mam 80cm), to do karmienia kupię chyba 75D, żeby mieć zapas na wkładkę laktacyjną i żeby nie uciskał biustu... Wazne, by pod biustem rtozmiar był taki, jak przed ciążą, bo teraz się rozszerzamy, a po porodzie żebra wrócą do swoich pierwotnych rozmiarów. A miseczka troszkę większa niż teraz, bo wkładka tez zajmuje troszkę miejsca.
ps. ninaad dobrze to wyjaśniła

aaa i kupuje najtańszy, ale z odpinaną CAŁĄ miseczką (a nie z tymi kółkami, bo one powodują czasem zastoje w piersiach)

---
Dzisiaj wyprałam pierwsze (białe) ciuszki... Wyszła 1 cała pralka... głownie bodziaki, kilka cienkich koszulek i pajaców...
no i zostanie mi jeszcze 1 pralka kolorowych + 1 pranie z pościelą i kocykami... to pokazuje, jak niewiele mam ciuszków
a o staniczkach dobrze wiedziec,bo wlasnie w obwodzie nie wiedzialam jaki kupowac,bo mialam 75 a teraz 85 ale już wiem
ciuszki starcza ci zobaczysz dzieciaczki szybko wyrastaja ja duzo dostalam ale juz wiem,ze wszytskiego dzidzia nie wynosi
mi 1 pralka białych wyjdzie i 2 pralki kolorowych-podobno kumpela jeszcze ma mi wyslac cos,ale nie wiem co i jak wiec czekam i wtedy zobacze,ale juz widze duzo tego i tak szybko wyrosnie
Cytat:
Ale ty masz już ładny komplet akcesoriów, ja poza ubrankami nic jeszcze nie mam, muszę tż-ta zmolestować do kupna łóżeczka i materacyka... i wózka, fotelika... dzisiaj sobie uświadomiłam, że już za 5 tygodni może się urodzić moje dziecko i to będzie jak najbardziej w terminie

No może ona tam jeszcze z 2 tygodnie posiedzi, ale w razie czego piersi już masz gotowe
no robię póki mam czas,bo nie bede pozniej sie prosić kogokolwiek, wiadomo zawsze mozna cos dokupic,ale tż i sklep to idzie jak na skazanie jakies,wiec wole na jakis czas miec wiecej niz sie prosić

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
bardzo ładne
my póki co mamy dwa body i jednego "pajacyka" (nie wiem jak to nazwać, jeszcze się nie wyspecjalizowałam w tych określeniach ), dwa śliniaczki, butki-skarpetki, czapeczkę i otulaczek

ja dziś mam wizytę u okulisty - mam wadę wzroku i mam mi sprawdzić jak bardzo się pogłębiła (a czuję, że trochę poleciało ), sprawdzić dno oka i pieron wie co tam jeszcze a po okuliście jedziemy oglądać komody dla małego do pokoiku

ty masz czas jeszcze,ale zobaczysz tez bedziesz miec pełno
ja byłam niedawno u okulisty i mi polecial wzrok na obu oczach -0,75 mam nadzieje,że sie cofnie to

Cytat:
Pokażę Wam jak się zmieniał mój brzuszek od 23 do 31 tyg. (wg mnie niezbyt drastycznie )
Zdj.1 - 23 tydz.
Zdj. 2 - 29
Zdj. 3 - 30
Zdj. 4 -31 tydz.
śliczny i zgrabniutki brzusio az zazdroszcze,bo moj teraz sie zrobil jak balon

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Pamięta mnie tu ktoś?
pamietamy pamietamy witaj
i jaki sliczny brzusio
malwina ekstra wygladałas i śliczna sukienka a brzuszka prawie nie widac
Stary 2010-08-03, 11:57   #1310
malwina1204
Rozeznanie

dziękuje dziewczyny musze was nadrobic ale to na spokojnie w poniedzialek jak tż wyjedzie lub w niedziele

Stary 2010-08-03, 11:57   #1311
bordowa
Wtajemniczenie

ninaad No ja właśnie jestem jedną z tych co chyba źle dobrane staniki nosiły Bo miałam pod biustem 85 to kupowałam 85, a teraz wiem, że powinnam 80. Aktualnie noszę 95D ale już też jest trochę luźny w obwodzie, więc prawidłowo powinien być pewnie 90. Chcę zamówić 80G, mam nadzieję, że będzie dobry

Swoją drogą jak Tż usłyszał cenę tych staników z Melissy to o mało zawału nie dostał Mnie też trochę przerażają, ale uważam, że warto wydać na to trochę więcej kasy
Stary 2010-08-03, 12:03   #1312
gabisun
Zakorzenienie

Klarissa super sesyjka
Majka, Tiffio brzuszki urocze
Weronisia super brzunio

Tiffio nie wiem czemu, ale zawsze wyobrażałam sobie ciebie jako brunetkę

Abz ponoć na wyjście ze szpitala powinno się ubrać rzeczy z 6 miesiąca ciąży ja wezmę jakiś dres chyba bo jak będę miała ranę po cc to dzinów nie wcisnę no i masz rację jakieś majty większe trzeba kupić

Martucha a jakiś czop Ci odłazi czy nie? bo czasami nawet na dwa tygodnie przed odłazi, ja go codziennie wypatruje

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 12:04   #1313
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
ninaad No ja właśnie jestem jedną z tych co chyba źle dobrane staniki nosiły Bo miałam pod biustem 85 to kupowałam 85, a teraz wiem, że powinnam 80.
albo i 75 nawet. Generalnie zasada jest taka, że mierzysz się ścisło pod biustem (na wydechu), zaokrąglasz w dół do pełnego rozmiaru i jeszcze odejmujesz jeden rozmiar w obwodzie.
Aktualnie noszę 95D ale już też jest trochę luźny w obwodzie, więc prawidłowo powinien być pewnie 90. Chcę zamówić 80G, mam nadzieję, że będzie dobry
aha- przy wyborze rozmiaru powinno się tu brać pod uwagę raczej różnicę w obwodach między obwodem w biuście (mierzonym luźno, bez stanika albo w miękkim staniku, albo ew. jeszcze w biuście, mierzonym w "zwisie" czyli pozycji pochylonej) a obwodem chyba zaniżonym- czyli u Ciebie 80 albo 75 - no ale nie dam sobie głowy uciąć...
Swoją drogą jak Tż usłyszał cenę tych staników z Melissy to o mało zawału nie dostał Mnie też trochę przerażają, ale uważam, że warto wydać na to trochę więcej kasy
ale moim zdaniem warto. Ja wolę mieć jeden porządny i dobrze dobrany stanik niż 5 badziewnych, co nic z biustem nie robią(jak to dziewczyny w jakimś wątku określiły- "sutkozakrywaczy"):brzyda l:. Zresztą ja np staniki, które miałam i z których "wyrosłam" (bo tak często się dzieje, jeżeli zaczynamy przyzwyczajać biust do noszenia odpowiedniego rozmiaru bielizny- mimo, że w rzeczywistości nie rośnie) sprzedałam potem na alledrogo i miałam kasę na nowe

Edytowane przez ninaad
Czas edycji: 2010-08-03 o 12:07
Stary 2010-08-03, 12:06   #1314
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
Na czym byłaś w kinie??? mnie TZ ciągnie na WYBUCHOWA PARA ale w kinie troche niewygodnie
Byliśmy na Incepcji. Mąż i znajomi bardzo chcieli iść, no to też poszłam, ale ja nie lubię takich filmów, do tej pory nie wiem chyba dokładnie o co chodziło

Cytat:
Pamięta mnie tu ktoś?
Pamiętamy, zastanawiałam się kiedy sie odezwiesz

Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość
Bardzo ładne, tylko tak mężowi ta twarz pomazałaś

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 12:08   #1315
bordowa
Wtajemniczenie

ninaad Trochę się boję ryzykować z 75, bo nie pamiętam dokładnie ile miałam przed ciążą a ogólnie dość szeroka w klacie jestem W razie czego wydam te dodatkowe kilka złotych i wymienię na inny rozmiar. A zamówiłam te:
http://www.melissa.com.pl/kolekcja/m...&m=Melissa1052
http://www.melissa.com.pl/kolekcja/m...&m=Melissa1054
Stary 2010-08-03, 12:12   #1316
Majka232
Zakorzenienie

gabisun, dra - dzięki za miłe słowa

tifio - bardzo zgrabny jest Twój brzuszek
Stary 2010-08-03, 12:19   #1317
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:

No i dzisiaj dostałam z sesji trochę fotek, dlatego się pochwalę
http://momenty.net/work/brzuszek/
Tż mi zabronił go dawać, ale co tam
Sesja super!Piękna pamiątka

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
ja prałam wszystko ręcznie a na początek wcale wiele ciuszków nie potrzeba, dzieci tak szybko wyrastają

a ja dziś jadę na dogrywkę 3d
naked powiedz mi jak prałaś ręcznie te ciuszki?Bo ja też kilka uprałam ręcznie(takich co bałam się wrzucać do pralki) i nie wiem czy dobrze.Wlałam mleczko do prania i w tym prałam,a potem 2 razy płukałam w wodzie(ponoć płynu do płukania nie powinno się stosować).

Życzę powodzenia na usg-mam nadzieje,że będziemy mogły zobaczyć buzię synia

Cytat:
I na końcu nasze kapuściane dziecko

Super,to zdjęcie w kapuście wymiata

Cytat:
Pamięta mnie tu ktoś?
Co Ty wygadujesz w ogóle bardzo ładnie wyglądasz,ja nie widzę u ciebie tych 14kg!!!A opuchlizną się nie przejmuj,ja mam to samo,przy takiej porąbanej pogodzie nietrudno o to

Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość
Ślicznie wyglądałaś.Gratuluję i wszystkiego najlepszego klask i:

Byłam u dermatologa.Na szczęscie to nie cholestaza.Uffffff
Lekarka powiedziała,że to chyba od tego upału.Dostalam maść i za pare dni zobaczymy.Jestem zadowolona wizyty,bo babka konterna bylai dokładnie wszystko obejrzała,a potem jeszcze cala ksiązkę przewertowała,żeby znalesć dobrą maść,którą można w ciązy stosować,więc nawet nie będę dzwonic do mojej ginki,zeby pytac czy moge.Olewam ją!!

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 12:28   #1318
tifio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że jeszcze bardziej nie zagmatwałam
Absolutnie nie, teraz czuję, że co nieco o stanikach wiem

Cytat:
Pamięta mnie tu ktoś?
Pewnie, że pamiętamy! I strasznie się za Tobą stęskniłyśmy Szkoda, że pogoda nie dopisała, ale musiałaś akurat na taką trafić - dziś znów upał i parówa...
Ślicznie wyglądasz - wcale nie tak jak się opisałaś A tych 13kg wogóle nie widać, więc więcej nie chcę słyszeć takich tekstów

elenka1, martucha84, gabisun, Majka232,
kasienka1701, dziękuję za miłe słowa w kierunku Gulusia

gabisun, wielokrotnie pisałam, że jestem blondynką (trochę ściemniałą) i w ciąży czasami tak myśle - jak te blondynki z dowcipów Ale miałam na głowie również ciemne kolorki, także u mnie nigdy nic nie wiadomo. Raz jest tak, a raz odwrotnie - zależy co mi się w tej mojej głowie ubzdura

czarnaelizabeth, oj, to strasznie współczuje... Moja na NFZ robi mi usg na każdej wizycie - inaczej chyba bym nie wytrzymała. A jutro nie będzie tak źle, tylko musisz zmienić swoje nastawienie.

malwina1204, na ten ślub to brzuszek zostawiłaś w domku? Rewelacyjnie wyglądasz! Najlepszego na nowej drodze życia i dużo, dużo wytrwałości

Edytowane przez tifio
Czas edycji: 2010-08-03 o 12:29
tifio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 12:33   #1319
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

No to my już po wizycie nie jestem super zadowolona, ale coś już widać. Filipek cały czas ułożony boczkiem zasłaniał się rączką bo go raziło co chwilę się uśmiechał i strzelał mega miny! doktorek próbował go odwrócić, ale on uparciuch. Wklejam fotki, na 3 się uśmiecha

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Naked21 trzymam mocno kciuki za Filipka

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
film czy zdjecia? mam nadzieje, ze sie pochwalisz tym co wyszlo, albo nie wyszlo
a z tym praniem recznie to chyba Cie popiescilo koleżanko, nie szkoda Ci rąk? Ja nie cierpie czynnosci kotre wiaza sie z dluzszym moczeniem rąk w wodzie, wobec tego nigdy nie piore recznie i prawie nigdy nie zmywam (TŻ lubi zmywac )Tak czy siak, oszczedzaj sie dziewczyno! Dziecina i tak nie bedzie w stanie wyrazic wdziecznosci a Ty sie narobisz jak glupia...

i filmiki i zdjęcia. nie chciałam, żeby pralka zniszczyła filipkowe ciuszki, więc jazda: pranie w proszku->płukanie w wodzie->płukanie w płynie. Od wyciskania porobiły mi się odciski

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
to trzymamy kciuki, żeby mały był grzeczny i słuchał się mamusi
ja dziś mam wizytę u okulisty - mam wadę wzroku i mam mi sprawdzić jak bardzo się pogłębiła (a czuję, że trochę poleciało ), sprawdzić dno oka i pieron wie co tam jeszcze a po okuliście jedziemy oglądać komody dla małego do pokoiku
ja mam okulistę w piątek też mi dioptrie poleciały, ale podobno to w ciąży normalne, z reguły wszystko potem wraca do stanu sprzed musze też sprawdzić jak z ciśnieniem i jak się ma siatkówka, żeby czasem przy porodzie sn (o ile da radę) nie oślepnąc do końca.

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Naked- zagroz Filusiowi brakiem piwka, to na pewno bedzie wspolpracowal. Trzymam kciuki!

Cytat:
Napisane przez martynka81 Pokaż wiadomość
Naked - powodzenia na usg . Czekamy na relację i zdjęcia

Cytat:
naked21, za grzecznego Filusia
Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
naked21 trzymam kciuki za wizyte

Cytat:
Pokażę Wam jak się zmieniał mój brzuszek od 23 do 31 tyg. (wg mnie niezbyt drastycznie )
Zdj.1 - 23 tydz.
Zdj. 2 - 29
Zdj. 3 - 30
Zdj. 4 -31 tydz.
super, rośnie ale i tak jest zgrabny i malutki

Cytat:

prześlicznie

Cytat:
Wklejam Wam zdjęcie zrobione w ogrodzie u moich rodziców. Na szczęście z tak daleka nie widać mojej okrągłej gębuli No a obok mnie, to moja kochana mamunia.
Kolejne zdjęcie to na starówce w Gdańsku.
No i jeszcze jedno zdjęcie, które zrobiłam dzisiaj mojemu brzucholkowi.
pamiętamy kochana, kg sie nie martw, ja już mam 15 na plusie, będziemy się odtłuszczać już po wszystkim.

Malwina- wyglądałaś zjawiskowo i napatrzeć się nie mogę! Elegancka kobita z klasą

Edytowane przez naked21
Czas edycji: 2010-08-03 o 12:37
naked21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 12:43   #1320
falbala
Raczkowanie

a gdzie sie podziewa aneczka?? ostatnio pisiała chyba, że jej mama w szpitalu i od tej pory cisza

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

..a mnie dopadła ochota na syfowe jedzenie, własnie wcinam solone chipsy, a nigdy ich nie lubiłam
falbala jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości