Zaginęła Iwona z Trójmiasta, cz. 2 - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-06, 10:08   #1741
takaja13
Zakorzenienie

Dot.: Zaginęła Iwona z Trójmiasta, cz. 2

Cytat:
Napisane przez Legionistka23 Pokaż wiadomość
Jesli chodzi o wypowiedz Lidii to brzmi sensownie, w sensie ze nie zaden troll...

tylko zastanawia mnie po co taki facet narazałby sie na cos takiego..? i dlaczego nie poszła z tym na policje tylko pisze na forum..? W tej sprawie liczy sie kazda informacja..

Dzien dobry wszytkim

---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ----------

przeciez policja ma jej komputer rozmowy smsy i juz napewno maja informacje na temat jej znajomych i znajomosci..
Moze sie boii isc na policje bo wiadomo jak to u nas w pl,jeszcze ja by zaczeli podejrzewac,moim zdaniem brzmi sensownie,dziewczyna podaje w sumie wszystko dokladnie nawet gdzie jest dom goscia,moze cos w tym jest.

http://www.youtube.com/watch?v=cAk34...watch_response
takaja13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 10:08   #1742
pani_uzytkownik
Przyczajenie

Nie można nawet wyrazić własnego zdania, bo od razu oskarżenia! Napisałam post w odpowiedzi na to, co napisała jakaś dziewczyna, bo mnie zaniepokoił jej post. Nie napisałam, że pisze prawdę, że ma racje i, że się z nią zgadzam, a napisałam swoje zdanie i obawy.
Proszę nie wmawiać, że jestem Lidią i nie oczerniać, jeśli ktoś ma wątpliwości bardzo proszę zgłosić do Moderatora o sprawdzenie IP i będzie sprawa jasna.
Bardzo krzywdzące są te Wasze opinie.
Pozdrawiam.
pani_uzytkownik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 10:10   #1743
glamorous90
Recenzentka Miesiąca - Maj 2020

Cytat:
Napisane przez izunia1982 Pokaż wiadomość
przykro mi Lidio, ale nie wierze w to co piszesz..Iwona pochodziła z dobrze sytuowanej rodziny, raczej nie miała powodu, aby spotykac sie za kase z innymi panami..dosyc powazna sprawe opisujesz i mysle ze teraz powinnas liczyc sie z konsekwencjami , jezlei to nie jest prawda
Dokładnie to samo chciałam napisać. Widziałam zdjęcia Iwony, jej dom w tv - ona nie wygląda na osobę, która musiałaby się spotykać z facetami za kasę, jej mama ma salon fryzjerski, ktoś pisał, że ojczym ma dość dobre stanowisko, więc nie widzę przyczyny, żeby musiała to robić za pieniądze. A co do spokojnego tonu wypowiedzi, to przecież normalne, że jeśli użytkowniczka napisze tą wiadomość PoKeMoNqOwYM pIssMeM, to nikt w to nie uwierzy, a wyważona i przemyślana wypowiedź bez błędów bardziej wzbudzi zaufanie.

Mogła wpaść łowcom panienek do agencji, dla mnie to najbardziej prawdopodobna wersja - szła nocą w miniówie, jeśli chcieliby ją zgarnąć , to chyba nie dlatego, że prawdopodobnie ma wysokie IQ i będzie członkiem Mensy, ale jak dla mnie wykluczone, żeby robiła to dla kasy. Współczuję rodzinie, mam nadzieje, że nie czytali tego typu wiadomości, bo nie dość, że przeżywają teraz piekło, to jeszcze muszą czytać, że córka wcale nie jest ofiarą.
glamorous90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 10:11   #1744
izunia1982
Raczkowanie

Dla Was wszystko jest NIEMOZLIWE!

Normalnie ide stad bo juz mi nerwy siadaja

Moj znajomy rowniez pochodzi z ogromnie bogatej rodziny a jakos swedza go rece do roznych dziwnych uczynkow..a przeciez ma tyyyle pieniedzy

Szkoda,ze wizaz.pl nie jest dozwolony od 21ego roku zycia..
moze choc kilka procent glupich wypowiedzi nie mialoby miejsca.

aha, jezeli ktos juz ma inne zdanie to od razu jest głupi - wyluzuj dziewczyno, bo znowu chyba szukasz sensacji na forum :/ szkoda ze wizaz nie jest dozwolony dla osób, które potrafia przyjac odmienne zdanie pozostałych uczestników forum. EOT
izunia1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 10:11   #1745
13aa9d55ec6ef8489ab3852d90deb2979ef9d608
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez aktaga13 Pokaż wiadomość
już zgłosiłam ten post, myślę, że administracja będzie wiedziała co z tym zrobić. moim zdaniem powinniśmy skończyć z przeświadczeniem o anonimowości w sieci i brać (REALNĄ) odpowiedzialność za własne słowa. rząd nie ma pieniędzy? to zacząć karać za przestępstwa w internecie, będą pieniądze! tyle złych rzeczy, ile wyczytałam w ostatnich dniach (własnie o Iwonie)... ludzie czują się bezkarni, siedzą w swoich ciemnych pokoikach i klepią w klawiaturkę co im "ślina na język przyniesie"... wkurza mnie to strasznie nie wyobrażam sobie co muszą czuć najbliżsi czytając te straszne rzeczy. nie podniecałabym się za bardzo tą wiadomością, bo już wiele tego typu się pojawiało (co wieczór, kiedy administracja innych for śpi pojawiają się "tłuściutkie nowości").

jeśli jednak to może być trop/ślad (w co wątpię), albo chociaż da się ustalić jej autora, to wg mnie trzeba to zgłosić. albo ktoś pomoże, albo niech poniesie konsekwencje swoich czynów.

Bardzo dobrze , a powiedz mi moderator da nam znać co dalej z tym zrobi czy to będzie jego słodka tajemnica, nie wiem jak to tu działa bo nigdy nic nie zgłaszałam raz tylko dostałam ostrzeżenie to jedynie na priva dostałam informacje za co .
13aa9d55ec6ef8489ab3852d90deb2979ef9d608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 10:12   #1746
dilara
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez foxy123 Pokaż wiadomość
otoz to
jak najbardziej uwazam, ze ten post mozna zglosic - choc ja do wypowiedzi Lidii podchodze z dystansem. Ale nie mnie to oceniac, tylko policji. Oni beda wiedzieli co z tym zrobic, a my to mozemy sobie tylko gdybac
dilara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 10:12   #1747
Madzik14
Zadomowienie

http://forum.trojmiasto.pl/PROFESJON...12038,1,7.html

przeczytajcie sobie wpis pod tym ogłoszeniem, jest z dnia 08.11.2008
Madzik14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 10:14   #1748
aktaga13
Zakorzenienie

[1=13aa9d55ec6ef8489ab3852 d90deb2979ef9d608;2118732 0]Bardzo dobrze , a powiedz mi moderator da nam znać co dalej z tym zrobi czy to będzie jego słodka tajemnica, nie wiem jak to tu działa bo nigdy nic nie zgłaszałam raz tylko dostałam ostrzeżenie to jedynie na priva dostałam informacje za co .[/QUOTE]
nie sądzę, żeby podawał to do publicznej informacji, ale mogę się mylić ważne, żeby podjęli jakieś kroki. to priorytet. mają szerszy dostęp do danych autora niż my.
Cytat:
Napisane przez Madzik14 Pokaż wiadomość
http://forum.trojmiasto.pl/PROFESJON...12038,1,7.html

przeczytajcie sobie wpis pod tym ogłoszeniem, jest z dnia 08.11.2008
no widziałam. dlatego każdą informację należy sprawdzić.
Stary 2010-08-06, 10:15   #1749
glamorous90
Recenzentka Miesiąca - Maj 2020

Cytat:
Napisane przez takaja13 Pokaż wiadomość
Moze sie boii isc na policje bo wiadomo jak to u nas w pl,jeszcze ja by zaczeli podejrzewac,moim zdaniem brzmi sensownie,dziewczyna podaje w sumie wszystko dokladnie nawet gdzie jest dom goscia,moze cos w tym jest.
Ale przecież dziewczyna nie podała dokładnego adresu - w promieniu 500 metrów może stać i 10 domów i Bogu winny człowiek może zostać oskarżony, a może to się okazać sąsiedzkimi porachunkami jak w przypadku Ręcznika.
glamorous90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 10:16   #1750
foxy123
Zakorzenienie

Cytat:
Dla Was wszystko jest NIEMOZLIWE!

Normalnie ide stad bo juz mi nerwy siadaja

Moj znajomy rowniez pochodzi z ogromnie bogatej rodziny a jakos swedza go rece do roznych dziwnych uczynkow..a przeciez ma tyyyle pieniedzy

Szkoda,ze wizaz.pl nie jest dozwolony od 21ego roku zycia..
moze choc kilka procent glupich wypowiedzi nie mialoby miejsca.

aha, jezeli ktos juz ma inne zdanie to od razu jest głupi - wyluzuj dziewczyno, bo znowu chyba szukasz sensacji na forum :/ szkoda ze wizaz nie jest dozwolony dla osób, które potrafia przyjac odmienne zdanie pozostałych uczestników forum. EOT
Kazdy ma prawo miec wlasne zdanie, ale zanim sie napisze glupote-warto pomyslec
Myslisz,ze ludzie majetni nie maja problemow?
Kasa to nie wszystko.

To tyle
Stary 2010-08-06, 10:18   #1751
visionAM
Zakorzenienie

Wg mnie to, że Iwona miała bogatą rodzinę nie jest wyznacznikiem niczego.
Dla mnie nie jest to argument świadczący o tym, że skoro jej niczego w domu nie brakowało to nie mogła szukać sponsoringu. Otóż właśnie mogła, wszystko jest możliwe. Często dzieci bogatych rodzin robią różne głupie rzeczy. Nie rozumiem dlaczego wykluczacie taką możliwość...
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 10:19   #1752
ZlodziSiePochodzi2
BAN stały

Ja mysle ze klocenie wasze jest dosc smieszne.....

Ani moderator ani policja nic zadnym wpisem nie zrobi bo jest wolnosc w Polsce a nie komuna ...

Wolnosc slowa i wypowiedzi , byle zeby nie bylo czynow .

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Dla mnie nie jest to argument świadczący o tym, że skoro jej niczego w domu nie brakowało to nie mogła szukać sponsoringu. Otóż właśnie mogła, wszystko jest możliwe. Często dzieci bogatych rodzin robią różne głupie rzeczy. Nie rozumiem dlaczego wykluczacie taką możliwość...
ZlodziSiePochodzi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 10:20   #1753
aktaga13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ZlodziSiePochodzi2 Pokaż wiadomość

Ani moderator ani policja nic zadnym wpisem nie zrobi bo jest wolnosc w Polsce a nie komuna ...

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

słuchaj, wolność nie jest absolutna nie możesz wyjść na ulicę i dźgnąć kogoś nożem, "bo jest wolność, a nie komuna". tak samo (z czego należy zdać sobie sprawę), nie można publikować w internecie pewnych treści. tzn można, ale należy się liczyć z konsekwencjami.
Stary 2010-08-06, 10:21   #1754
13aa9d55ec6ef8489ab3852d90deb2979ef9d608
Konto usunięte

No to dałaś do myślenia z tym linkiem ej teraz to już zaczyna się robić wiarygodne. Jak to znalazłaś ???
13aa9d55ec6ef8489ab3852d90deb2979ef9d608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 10:21   #1755
foxy123
Zakorzenienie

Cytat:
klask i:

Izunia- cos jeszcze wytlumaczyc?
Stary 2010-08-06, 10:21   #1756
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:

I tu się właśnie mylisz, bo moderatorzy z Wizażu zgłaszają na policję różne problematyczne posty, np. gdy ktoś pisze że chce popełnić samobójstwo itp.
Stary 2010-08-06, 10:22   #1757
Wroclovianka
Zakorzenienie

Cytat:
przykro mi Lidio, ale nie wierze w to co piszesz..Iwona pochodziła z dobrze sytuowanej rodziny, raczej nie miała powodu, aby spotykac sie za kase z innymi panami..dosyc powazna sprawe opisujesz i mysle ze teraz powinnas liczyc sie z konsekwencjami , jezlei to nie jest prawda
Cytat:
Napisane przez glamorous90 Pokaż wiadomość
Dokładnie to samo chciałam napisać. Widziałam zdjęcia Iwony, jej dom w tv - ona nie wygląda na osobę, która musiałaby się spotykać z facetami za kasę, jej mama ma salon fryzjerski, ktoś pisał, że ojczym ma dość dobre stanowisko, więc nie widzę przyczyny, żeby musiała to robić za pieniądze. A co do spokojnego tonu wypowiedzi, to przecież normalne, że jeśli użytkowniczka napisze tą wiadomość PoKeMoNqOwYM pIssMeM, to nikt w to nie uwierzy, a wyważona i przemyślana wypowiedź bez błędów bardziej wzbudzi zaufanie.

Mogła wpaść łowcom panienek do agencji, dla mnie to najbardziej prawdopodobna wersja - szła nocą w miniówie, jeśli chcieliby ją zgarnąć , to chyba nie dlatego, że prawdopodobnie ma wysokie IQ i będzie członkiem Mensy, ale jak dla mnie wykluczone, żeby robiła to dla kasy. Współczuję rodzinie, mam nadzieje, że nie czytali tego typu wiadomości, bo nie dość, że przeżywają teraz piekło, to jeszcze muszą czytać, że córka wcale nie jest ofiarą.
To się rozejrzyjcie dookoła a zobaczycie, ze bogaci ludzie też mają problemy a to wpadną w nieciekawe towarzystwo, a to chcą mieć więcej niż mają a to kradną ze sklepu...

Pochodziła z dobrze sytuowanej rodziny...W zeznania podatkowe im zaglądałaś, ze taka pewna jesteś?
I jakby nie patrzeć to była kasa jej rodziców a to nie znaczy, że Iwona spała na niej tak samo jak oni.

Wizaż rządzi, Wizaż radzi, Wizaż nigdy Cię nie zdradzi
Wroclovianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 10:22   #1758
ZlodziSiePochodzi2
BAN stały

Powiem wam ze mieszkalem od 21 lat w Stanach Zjed i patrzac na kluby i zachowanie nastolatkow na ulicy i w klubach uwazam ze bardzo podejrzane towarzystwo jest do okola ....

Napewno Iwona w podejrzanym towarzystwie tez przebywala...
Stary 2010-08-06, 10:22   #1759
Jaryshka20
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tobiaszowa Pokaż wiadomość
śledź prase i forum myślisz,że dziewczyny z dobrych domów nie robią takich głupstw?

no właśnie.
Coraz bardziej się przekonuję w świetle różnych informacji, że jej zniknięcie nie było przypadkowe.
Jaryshka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 10:22   #1760
Zilka
Rozeznanie

Cytat:

No bo skoro miała pięniądze w domu to chyba nie szukała ich uprawiając seks?
Bo sponsoring z miłości raczej odpada
Zilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 10:22   #1761
extreme7279
Raczkowanie

matko, jestem przerażona tym, co piszecie, ale tak, jak pisałam wcześniej, Policja na pewno już sprawdziła ten dom, bo oni są lepiej poinformowani niż my i mają swoje "wtyki", trzyma się to wszystko kupy ale wobec tego Iwona jest za granicą
extreme7279 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 10:23   #1762
Nala25
Przyczajenie

a czy ktoś zna jej numer gg i chociażby po tym móglby sprawdzić czy to akurat ona napisala?

"Jestem zainteresowan sesją zdięciową . Potrzebuje zdięć do autoprezenatcji mój nr gg 10661281"

wiem, że można zmienić numer gadu także od razu nie krzyczcie tak mi przyszlo do glowy to napisalam...
Nala25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 10:23   #1763
ZlodziSiePochodzi2
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Zilka Pokaż wiadomość
Ale mogla miec sponsoring inny niz SEKS!!!
Mogla uzywac sponsoring np , na wiejsciowek do klubow , drinki i inne zyciowe przyjemnosci ktore byly zabronione przez rodzicow...
Stary 2010-08-06, 10:24   #1764
aktaga13
Zakorzenienie

Cytat:
nie do końca. często motywy takiego postępowania wcale nie są oczywiste. z drugiej strony - bogaci mogą być rodzice. nie wiadomo jakie stosunki panowały na linii rodzice-córka. jak już ktoś pisał - status materialny rodziny nie powinien nikogo zmylić. ja też znam kilkoro takich: "ful kasiastych", a głupstwa robią takie, że...
Stary 2010-08-06, 10:24   #1765
visionAM
Zakorzenienie

Moim zdaniem pieniądze szczęścia nie dają
Może jej brakowało czegoś innego i szukała tego w sponsoringu? Może potrzebowała kontaktu ze starszymi facetami... nie wiem jak to wyjaśnić, nie wiem jak było u niej w rodzinie... ale gdzieś czytałam, że dziewczyna wychowująca się bez ojca zazwyczaj lgnie do starszych mężczyzn. Nie wiemy czy miała bliski kontakt ojczymem czy może wcale się nie dogadywali.
Tak na prawdę to nie wiemy prawie nic

A to są tylko moje przypuszczenia
Stary 2010-08-06, 10:25   #1766
foxy123
Zakorzenienie

[1=13aa9d55ec6ef8489ab3852 d90deb2979ef9d608;2118755 7]No to dałaś do myślenia z tym linkiem ej teraz to już zaczyna się robić wiarygodne. Jak to znalazłaś ???[/QUOTE]

u mnie w tym linku nie widac o ktora wypowiedz chodzi
Stary 2010-08-06, 10:25   #1767
izunia1982
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez foxy123 Pokaż wiadomość
Kazdy ma prawo miec wlasne zdanie, ale zanim sie napisze glupote-warto pomyslec
Myslisz,ze ludzie majetni nie maja problemow?
Kasa to nie wszystko.

To tyle

:/ litosci, a gdzie ja napsiałam ze nie maja problemów?? prosze zacytowac...raczej nie miała problemów finansowych, a to jest wlasnie główny pretekst do brania sie za prostytucje i sponsoring..chyba zadna normalna dziewczyna nie zrobi z siebie szmatki od tak, chyba ze to lubi...ma sie rozumiec ze osoby ktore sie ze mna zgodziły tez sa głupie??? az sie nie chce siedziec na tym forum przez takie osoby
izunia1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 10:26   #1768
Zilka
Rozeznanie

Cytat:
Ale mogla miec sponsoring inny niz SEKS!!!
Mogla uzywac sponsoring np , na wiejsciowek do klubow , drinki i inne zyciowe przyjemnosci ktore byly zabronione przez rodzicow...
Czyli rozumiem ona NIC z nikim nie robi a potencjalny sponsor daje jej za wejściówki, kupuje drinki itp bo ją poprostu lubi?
Zilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 10:26   #1769
marios27
Raczkowanie

wg mnie ta wypowiedź Lidii ma sens
brzmi wiarygodnie
może faktycznie Iwona nie szła do domu z Sopotu, tylko do tego gościa na imprezę? Tym bardziej jeśli on mieszkał 500 metrów od rzeczki w jelitkowie, jak podaje dziewczyna
Powiem szczerze,że chyba uwierzyłam w ten scenariusz...
mam nadzieję,że nie jestem naiwna

ktoś zgłosił tego posta moderatorom?Aby to poszło dalej na policje?
moze to jest dobry trop?
marios27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 10:27   #1770
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli rozumiem ona NIC z nikim nie robi a potencjalny sponsor daje jej za wejściówki, kupuje drinki itp bo ją poprostu lubi?
a nie wiesz, że takie rzeczy się zdarzają?
nie słyszałaś o facetach, którzy szukają maskotek na bankiety?
różne są przypadki....

może prędzej ona za seks mogła imprezować gdzie tylko chciała
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości