|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r.
Nic nie płacisz, potrzebny akt urodzenia i chyba dowód twój lub męża. Weź książeczkę - to ci numer wpiszą od razu.
|
|
|
|
#4022 |
|
Zadomowienie
|
Dobry
![]() wreszcie mam meża w domu przyjechał wczoraj rano po pieciu tygodniach niewidzenia córki , i choc mega zmeczony juz znalezli wspólny jezyk ![]() od razu przeszedł szybkie szkolenie - karmienia , przewijania ,usypiania i uspakajania a co- nie wiem ile zostanie w domu tydzien może dwa i znów wjazd ale niech sie nie czuje jak gośc choc on nie z tych - szybko zakumał o co chodzi - toż nasze dziecie raczej bezproblemowe![]() mała troche marudziła tylko do południa i to perfidnie podstawiłam ją meżowi niech wie że ma córke ![]() ja ugotowałam obiadek i upiekłam ciasto , za to po południu pieknie spała prawie trzy godziny ale nie dane nam było posiedziec i nacieszyc sie sobą bo wpadli teściowie z wizytą czy oni nie mają telefonu zdecydowanie za blisko mieszkają i wpadają byle kiedy i bez zapowiedzi - choc nie konfliktowi i są ok to jednak wolałabym wcześniej wiedziec że wpadną na chwile.wieczorkiem po kąpieli przy karmieniu była tylko mała histeria jak zwykle - jest przynajmniej kilka razy w tygodniu - myśle że młoda je za nerwowo czasami i nałapie sie powietrza które słychac jak lata jej po jelitkach i to ją denerwuje - za to noc jak zwykle spokojna - flacha o 20.30 spanie do 1.30 - flacha i od razu sen - flacha o 5.00 i tu już chwila schodzi z zasypianem bo dla młodej zaczął sie juz dzien i ani myśli zasypiac - choc czasem pada od razu
|
#4023 | ||
|
Zadomowienie
|
dzien dobry.U nas od rana słoneczko świeci
Córcia uczy się uśmiechać super widok.W nocy często się budziła ale usypiała bez bujania.Za to przydażył nam się roztrój żoładkowy.Czuję,że wczorajsza parówka była nieświerza!Mnie ruszyło w nocy a małą nad ranem.Przewijak i ubranka były zabrudzone.---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:00 ---------- super.---------- Dopisano o 07:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:02 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:06 ---------- Poprzedni post napisano o 07:04 ---------- Cytat:
|
|
#4024 |
|
Zakorzenienie
|
Otoooo moja metamorfoza
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#4025 | |||||||
|
Rozeznanie
|
heeeej mamcie
![]() Cytat:
ja w tym tyg planuje wizyte u gina i dopiero po oficjalnym medycznym przyzwoleniu pozwole sobie na pierwszy raz choc mnie skreca juz, zwlaszcza jak mnie mąz bajeruje to ciezko mi sie powstrzymac ale ja przez te szwy w srodku wole poczekac ![]() jak mi gin powie juz mozna to biegiem do domu i juz w dzwiach chyba dorwe meza Cytat:
![]() Cytat:
moja lubi tylko miekkie lateksowe, silikonowych niet. Cytat:
nie kolysze jej skoro spac nie chce to widocznie nie chce, kolysze tylko jak potrzebuje,wikszosc czasu mala zajmuje sie swoimi sprawami gadajac do miskow itd skoro nie placze to po co lulac????? [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21211451]Klekotko - po pierwsze NIE KOŁYSZ! Teraz jest malutka, a jak ważyć będzie 10kg, to nie dasz rady - kręgosłup prędko siada. Po drugie - nie śpi, bo jest padnięta a jak maluch jest padnięty to nie zaśnie - ot, paradoks taki. Po trzecie - wykąp, nakarm (lub odwrotnie), przytul, ucałuj, powiedz dobranoc i odłóż do łóżeczka. Daj smoczek, pieluchę do przytulenia. Będzie płakać - wiem, to przykre, bolesne, ale spróbuj 3-5-7: odkładasz utuloną, mała 3minuty płacze, wchodzisz, głaszczesz bez słowa, podajesz smoka jeśli chcesz, znów odchodzisz (nie musisz do innego pomieszczenia! ), wracasz po 5 minutach, znów to samo, i potem po 7. Po kilku dniach dzieciątko powinno zasypiać. Dziecko MUSI spać. Nie dlatego, byśmy mogły odpocząć ale dlatego, że jest to warunek KONIECZNY do prawidłowego rozwoju. Siala, wyjdź z nim do łazienki ciemnej. Ogranicz WSZYSTKIE niemalże bodźce. I choćby uj strzelał wprowadź regularny rytm: np. o 11 (pada, słońce - nieważne) spacer. O 19 kąpiel. Po kąpieli polecam na uspokojenie masaż - oliwka na ręce i masujesz, np. brzuszek w góry na dół, rączki tak samo, nóżki - moja wczoraj się zakochała Potem jeść i do łóżeczka. Stale o tych samych porach.[/QUOTE]ja na przyklad masuje na sucho przez ciuszki w ciagu dnia, po kapieli moje dziecie nie jest w nastroju do zabaw tylko najesc sie potulic i do łózia ![]() Cytat:
a polozna srodowiskowa przepajac woda! ale wiem ze wiele mam nie przepaja tylko cyca daje ale w upaly to chyba dziecie by wisialo na cycu ciagle..... Cytat:
zawsze wtedy ja rozpraszam bo to upiornie wyglada choc wiem ze nie jest grozne, dzieci podobno maja niezsynchronizowany wzrok ale to mija z czasem ![]() Cytat:
przeciez nie ma niezawodnej metody dla wszystkich dzieci mozna sobie niezle w glowie namieszac.... metody wychowania sie ciagle zmieniaja i tak jak 30 lat temu byly inne i uwazane za jedyne poprawne tak teraz inne sa uwazane za jedyne odpowiednie, woooow jaki blask!!! ja dzis bede wybierac farbe, mam pelno siwych wlosow jak sie okazalo-uwidocznily sie bo przez cala ciaze nie farbowalam..... |
|||||||
|
|
|
#4026 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratulacje 3 miesiecy. Faktycznie czas leci nieublagalnie.. Cytat:
Nadrabiajcie teraz zaleglosci ![]() Siala, dla mnie kolor rewelacja ***** Malvinka wdala sie w ojca, nie tylko 'uroda' ale i spiochostwem. Dzisiaj spala do 7.00 od 23. Zjadla i spala dalej. Zawsze spimy razem ale ja wstalam juz przed 8 bo przyszedl facet od remontu lazienki. Teraz ciagle ziewa bo przeciez normalnie spi do 10. Chyba ida jej zeby. Nie widac nic jeszcze ale wklada wszystko co ma pod reka do buziaka, pies juz nie podchodzi Wlozylam palec do jej buzi aby sprawdzic co sie dzieje to go zaczela bezzebnie gryzc. Zaraz chyba pojade kupic jej jakiegos gryzaka. W piatek spotkalam sie z kolezankami. Jedna ma coreczke 3 dni starsza od Malvi. Niechcacy zostaly ubrane w takie same sukienki. Moja to ta biala
|
|
#4027 |
|
Rozeznanie
|
pomocy
czy wiecie jakie owoce i warzywa moze jesc karmiaca mama??? ja malo karmie piersia ale staram sie nie szalec z jedzeniem i z owocow pozwalam sobie tylko na jablka ale juz m izbrzydly a stragany pelne sa teraz swiezych pysznych owocow..... z warzyw jem marchew, salate i pomidory ale juz mi sie snia po nocach... czy fasolka szparagowa, brokuly, kalafiory....?mozna? ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- kurka.... od godziny probuje sie dodzwonic do poradni k.... zajete i zajete, chyba sluchawke odlozyly specjalnie.... grrrrrr ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- no udalo sie dziwne babka myslala ze zadzwonila do kogos....a to ja zadzwonilam do niej w czwartek o 9 wizyta, czuje sie jak dziewica......hłe hłe |
|
|
|
#4028 |
|
Zadomowienie
|
Jamaica, ja karmie full piersia i cholera jem wszystko. Kazdy owoc, ktory jest w zasiegu i na ktory mam ochote zjadam. Podobnie wazywa. Kalafior, brokuly, fasolka....jem
Nic malej nie bylo. Jedyne co jej sie chyba nie podobalo to orzechy (byla zielona kupa), ale zrzarlam ich sporo... Mi polozna powiedziala, ze jesc i ewentualnie obserwowac ale mowila to zaraz po urodzeniu malej a po 3 miesiacach nic sie nie dzieje...
|
#4029 |
|
Rozeznanie
|
dziekuje araczki
![]() aha, o moze i fakt, tyle dobrego mnie omija...a wczoraj nazarlam sie smazonego.... podobno zabronione a tu nic wiec moze faktycznie zaczne wlaczac w diete coraz wiecej i juz
|
|
|
|
#4030 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) i dałam pierś. Wyszła kupa jak chałupa. Mi lekarz powiedział, że można jeść wszystko, tylko z umiarem, chyba, ze w rodzinie jest alergia, to tzreba uważać. ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
o i zapomniałam - poozrechach ziemnych młody dostał wysypki, ale zeżarłam ich chyba tonę. |
||
|
|
|
#4032 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratulacje 3 miesięcy ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21245649] Siala, są specjalne płyny fryzjerskie do zmywania farby - może u fryzjera zmyjesz? Bo domowymi sposobami wątpię - ja kiedyś próbowalam i spirytusu, i rozjaśniacza, i nawet pumeksem tarłam (gówniara 17letnia byłam ). A na przyszłość - smaruj czoło i resztę skóry na twarzy kremem, wtedy nie zafarbujesz Ja u fryzjera dzisiaj tylko się ścinam, a potem się sama zafarbuję na ciemny brąz jakiś. Kardashi - bo wiek nie ma nic do rzeczy, poza tym i tak uważam że mądra jesteś Autentycznie, masz dobrze w głowie poukładane Śniadanie, kawa (rodzina śpi), a potem wychodzę.[/QUOTE] A dziękuje bardzo ![]() ![]() Ee no mi się podoba ![]() Lubie takie kolorki na wlosach Sama mam ruuuudyyy.. ale już mi się nudzi i za 2 tyg wracam do brązu ![]() Cytat:
![]() ![]() Mam pytanie.. czy któraś z Was robi mleko z wody z butelki? Ja robie z nałęczowianki lub nestle.. no i wczoraj teściowa zaczęła mi gadać ze nie przegotowuje wody.. kurde myśle że jak taka z butelki, i wogole to nie trzeba jej gotować Czy trzeba ?
|
|||
|
|
|
#4033 |
|
Zadomowienie
|
z warzyw jem ogórki i pomidory,brokuły,marchewk ę.Z owoców jem banany i jabłka-boję się owoców pestkowych i cytrusów.Smażonego też nie jem
|
#4034 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
z warzyw sałatę, pomidora - na surowo, a na parze też brokuły, trochę papryki, kukurydzy, cebuli nawet (mieszanka warzyw na patelnię) - Ewci nic po tym nie było. marzy mi się fasolka szparagowa, a jeszcze bardziej czekolada i chipsy u nas ciąg dalszy skoku, przy każdym karmieniu jest płacz bez powodu. dziś i ja się poryczałam, bo już w nocy ciężko było, próbowałam obudzić małża, ale oczywiście się nie dało [btw - postanowiłam, że to była ostatnia próba i choćbym miała na rzęsach chodzić, nie pójdę w nocy prosić go o pomoc]. jakiś kryzys mam. czuję się jak chodzący cyc. ja wiszę nad łóżeczkiem 1,5h żeby Ewcię uśpić, małż w tym czasie gra na kompie. nie wpadnie na to, że można zrobić żonie kolację albo chociaż zaniepokoić się, czemu tak długo to trwa... mam wrażenie, że wszyscy dookoła mają czas na przyjemności tylko nie ja... no i nawarczałam dziś na niego, to strzelił małego focha. teraz już mu chyba prawie przeszło. ciężko stwierdzić, bo po karmieniu i aktywności wziął Ewcię sobie na klatę i śpią oboje. a jutro mamy rocznicę ślubu. założę się, że nie będzie pamiętał, bo jest tak zakręcony, że nie wie jaka jest data danego dnia, a nawet jak będzie wiedział, to pewnie nie skojarzy faktu. chciałabym mu zrobić jakąś niespodziankę, ale pomysłu brak. podpowiecie coś? |
||
|
|
|
#4035 |
|
Konto usunięte
|
Margoś, goń go do roboty, sama sobie dziecka nie zrobiłaś
Siala, a mówiłam, że będzie padać A kolor na żywo super W Biedronce jest promocja na Huggiesy, 40zł za 99sztuk rozmiar 3. Kupiłam dzisiaj nowe smoczki do butli, z większym przepływem, bo mi się dziecię wkurza już
|
|
|
|
#4036 |
|
Zakorzenienie
|
Margo-Tośka na tą chwilę nie lubi silikonowych smoków
co do wariacji przy cycu to moja tak ma jak ją wierci w doopce albo jak nie jest głodna albo jak jest przemęczona i chce spać co do małża to też mam niestety takie kryzysy ale poza faktem,że ciężko mu się myśli jak to facetowi to działa też Twoje zmęczenie-wiem po sobie może jakieś dobre ciacho upiec? jakbym zapomniała to dzisiaj już życzę Wszystkiego co Najwspanialsze na rocznicę ! jeszcze trochę i będę na bierząco z Wami ![]() jakaś 115str chyba już |
|
|
|
#4037 | |
|
Zadomowienie
|
super
mnie sie podoba - kiedyś w dalekiej przeszłości tak sie nosiłam - odcienie bordo i fioletu plus czerwien - od jakiś 3 lat przeszłam na czekoladowy brąz![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21253502] W Biedronce jest promocja na Huggiesy, 40zł za 99sztuk rozmiar 3. [/QUOTE] To żeczywiście sie opłaca - moja dama nosi jeszcze rozmiar 2 i od kilku tygodni mamy promocje pampersa w pobliskim sklepie - karton 95 szt. plus 5 sztuk nowych w rozmiarze 3 - przydadzą sie na pózniej i paczka chusteczek mokrych pampers - wszystko za 44 zł
|
|
#4038 |
|
Konto usunięte
|
Araczki, zapomniałam
Malvinka śliczna, ona ma cholernie dużo uroku osobistego Silpe, fajna promocja, bardzo się faktycznie opłaca
|
|
|
|
#4039 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a kocham bób i fasolke i wisnie sliwki..... matkooooo slinotok mam Cytat:
mi polozna jak mowila o dopajaniu malej to kazala przegotowana butelkowana dawac jesli o wode do mleka chodzi-ja robie z kranówki przegotowanej Cytat:
ale moja Róża to malusio tego mleczka ssie ze mnie wiec....kochana niektorzy faceci mysla ze bycie ojcem konczy sie na prokreacji z moich wpisow wiesz jaki moj czasami uprzejmy jest... jedyne w czym mi pomaga przy dziecku to kąpiel. i czasem ja wezmie jak musze cos zrobic a jak mu mowie ze mi nie pomaga to zmyje gary albo podloge, jakos to woli niz zabawianie dziecka, no coz... a tak to wszystko sama robie, a jak mala plakusia a ja nie moge podejsc bo np mleko szykuje czy na kiblu siedze za przeproszeniem to on ma pretensje ze dzieciak wyje zamiast wstac od kompa i wziac bidule na te pol minuty,,,,, nawet na spacery nie chodzi ale juz na to polozylam laseczke jak zaczynam temat to oczywiscie w odwecie slysze ze sie czepiam pocieszam sie ze pomimo obowiazkow i czasem braku sily to ja zgarniam wszystkie najpiekniejsze usmiechy i slodkie minki Róży, o czym mu pozniej opowiadam oczywiscie godzinami ![]() nie smutaskuj niektorzy faceci czekaja az dzieciaki podrosna, beda bardziej kontaktowe
Edytowane przez jamaicaP Czas edycji: 2010-08-09 o 16:50 |
|||
|
|
|
#4040 |
|
Raczkowanie
|
Ja uzywam zywca albo primavery ale gotuje 5 min tak jak kranowke. Gdzies wyczytalam ze powinno sie gotowac ale gdzie to zabij nie pamietam chyba w jakiejs gazecie.
|
|
|
|
#4041 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też
Chciałabym jakoś obciąć włosy, ale wiem, że będzie mi żal i pewnie tylko moooocno podetnę ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21241530] ale za rok obiecałam sobie, że jedziemy nad morze.[/QUOTE] Chyba też wyjedziemy za rok. Może się spotkamy. ![]() Jak dla mnie super. Lubię takie kolorki na włosach, sama takiego nie mogę ![]() Ja kupiłam sobie szampony koloryzujące i raz zrobiłam, ale chwyciło tylko na pasemkach rozjaśnionych. Muszę za każdym razem chyba myć nim głowę - kupiłam 3 saszetki. Goście byli, pojechali. Był mój chrześniak, fajny spokojny i śliczny chłopiec ( 20 miesięcy).
|
#4042 |
|
Konto usunięte
|
Ja się ścięłam, jutro farbowanie
Z jednej strony mam króciutko, z drugiej nieco niżej ucha. Kocham taką asymetrię ![]() Dzisiejszy dzień: -fryzjer -zamówienie tortu na niedzielę -spacer -zakupy gigant w Biedronce (jak ja to doniosłam )-smażenie konfituro-dżemo-powideł śliwkowych -pranie -gary I to wsio (prócz fryzjera i tortu) z dziewczynką moją Chyba jestem zmęczona.... teraz kąpiel zaraz i mam nadzieję, że Agutka zrobi dzisiaj mamuni radochę i zaśnie bez protestów
|
|
|
|
#4043 |
|
Zadomowienie
|
Ja karmię piersią i z warzyw jem pomidory, ogorki, marchewke, fasolke szparagową. Z owocow tylko jablka
ale powoli rozszerzam moja diete, bo nawet pediatra sie ostatnio ze mnie śmiala i kazala jesc powoli wszystko a o mojej malej powiedziala ze juz "stara baba jest" ![]() Ja mleko robiłabym z przegotowanej butelkowej wody. Nawet jak rumianek parzyłam dla małej to tak robilam. Araczki - Twoja mała ma czadową ta frzyurę napatrzec sie nie moge
Edytowane przez velluto Czas edycji: 2010-08-09 o 19:12 |
|
|
|
#4044 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21259484]Ja się ścięłam, jutro farbowanie
Z jednej strony mam króciutko, z drugiej nieco niżej ucha. Kocham taką asymetrię [/QUOTE]I bardzo Ci w niej dobrze Ja po naszym "rozstaniu" polazłam do męża do pracy.. za mopsem, przy stacji "Bliska", tam przeczekałam ulewę.. założyłam worek na wózek, bluzę na siebie, włosy zwinęłam w kłębek i ukradłam mężowi czapke (nie baj boże by te moje kłaki się zmoczyły bo bym miała całe plecy zafarbowane na deszczu).. odwiedziłam mops, wzięłam świstki, których nie umiem wypełnić Podeszłam pod skarbówkę ale zamknięta i w domu byłam 15:30 - już na klatce schodowej jak tylko otwierałam drzwi był ryk.. i tak beczał i darł się do 19:00.. w międzyczasie zjadł, przysypiał ale po odbeknięciu znów ryk.. przetestowałam wszelkie możliwe kombinacje.. szuszanie, smoczek, suszarka, lulanie, noszenie w każdej pozycji, bujanie, lulanie z suszarką i smoczkiem, leżenie na mnie z suszarkąi smoczkiem.. smoczek i moje szuszanie.. zero efektu uspokojenia. Mąż przyszedł, bujał, bawił, lulał, kładł na brzuchu itd. w końcu podaliśmy czopek Viburcol.. mąż ułżył go w łóżeczku na brzuchu ze smoczkiem w ryjku i may śpi... tylko teraz cholera wie czy chodziło małemu o pozycję na brzuchu (nigdy tak nie sypia a kładziony jest sporadycznie na kilka minut) czy zadziałał czopek i mały by usnął bez względu na pozycję.. ręce i dupa mi opadają dosłownie z tym moim dzieciem
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#4045 | |
|
Rozeznanie
|
Hejka wszystkim.
Jakiś spokój tu ostatnio? Czyżby wakacyjne wyjazdy ![]() My mieliśmy na mazury jechać ale stwierdziłam że to za wcześnie. Agatka od dwóch dni wieczorami dostawała histerii, nie wiedziałam o co chodzi. Wczoraj pojawiła się wysypka na brzuszku a dzisiaj na brzuszku i tam gdzie ma pampersa. Nie używamy niczego nowego ale co się dzisiaj okazało to mała uspokoiła się jak jej skórę wodą przegotowaną przemyłam i założyłam hugginsa, i teraz się zastanawiam czy nagle dostała uczulenia na chusteczki nawilżane pampersa czy to chodzi o nową paczkę pampersów bo przed paroma dniami otworzyłam?? :co nfused: Kurcze jak to o pampersy chodzi to mam dwie paczki i to z tej samej seriiDziewczyny jakieś pomysły na pierwszą rocznicę ślubu??? Bo my 29 sierpnia mamy. ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Cytat:
|
|
#4046 |
|
Konto usunięte
|
Myszko, my mamy 19 września. Jakieś pomysły?
![]() Dziecię wykąpane i położone spać. Jakieś maleńkie marudzonko, ale podchodzę, dam smoka, pogłaszczę i odchodzę. Z dnia na dzień coraz lepiej jest
|
|
|
|
#4047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4048 |
|
Konto usunięte
|
Zakupiłam dla Tymka buciki na zimę- 12zł i czapeczkę- 2,25zł.
Obie rzeczy u tego samego sprzedawcy co kombinezon kilka dni temu, więc wszystko jedną paczką pójdzie.
|
|
|
|
#4049 |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21262000]Zakupiłam dla Tymka buciki na zimę- 12zł i czapeczkę- 2,25zł.
Obie rzeczy u tego samego sprzedawcy co kombinezon kilka dni temu, więc wszystko jedną paczką pójdzie. [/QUOTE]Superowe ![]() Dziewczyny, jak się wrzuca filmik z aparatu na net? Bo chciałabym umieścić właśnie pokaz tych cudów co się u nas dzieją.
|
|
|
#4050 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21253502]Margoś, goń go do roboty, sama sobie dziecka nie zrobiłaś
[/QUOTE] ale to nie tak, że on nic nie robi.. robi sporo, tylko mało domyślny jest czasami... Cytat:
małż już chyba całkiem dobrze. a na rocznicę chyba po prostu sprezentuję mu siebie ![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:18.

a co- nie wiem ile zostanie w domu tydzien może dwa i znów wjazd ale niech sie nie czuje jak gośc
czy oni nie mają telefonu
zdecydowanie za blisko mieszkają i wpadają byle kiedy i bez zapowiedzi - choc nie konfliktowi i są ok to jednak wolałabym wcześniej wiedziec że wpadną na chwile.

super.
"![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

?
A kolor na żywo super
ale poza faktem,że ciężko mu się myśli