|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
Gosbaj a akurat Lu najbardziej lubi gerbera
|
|
|
|
#1562 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
ja tez dawalam caly czas sloiczki i tez najczesciej Gerbera, bo odpiero od tygodnia je moje gotowane. ale na calym daniu nie ma wyszczegolnionego z jakiego to miesa wiec nie wiemy tak naprawde co tam jest i to nie tylko w Gerberze. Ja tylko pisze o tym konkretnym sloiczku bo tam jest czarno na bialym napisane. Tak wiec o reszcie sie nie wypowiadam i cale dania sama tez daje. Ale tego indyka nie kupie
|
|
|
|
#1563 |
|
Zadomowienie
|
A ja zrobiłam zapas z Gerbera, bo młodemu najlepiej smakuje. Idę zaraz poczytam co tam pisze na słoiczkach.
Podajecie dzieciom rybkę? Ja dziś dałam małemu i chyba mu smakowało.
Demon odkaszlnął nerwowo (demony nie oddychają; jednakże dla każdej istoty inteligentnej, oddychającej czy nie, nadchodzą w życiu takie chwile, gdy odkasłuje nerwowo. Jedna z takich chwil nastała właśnie teraz, przynajmniej dla tego konkretnego demona).
|
|
|
|
#1564 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny! Za mną pierwszy dzień pracy. Snułam się po firmie jak ta sierotka Marysia, biurko nowe tymczasowo zajęte, komputer nie podłączony (przeprowadzka do innego oddziału). W zasadzie to większość czasu przegadałam, coś tam sobie próbowałam przypomnieć. Generalnie średnio fajnie, wolę już robić coś konkretnego, bo czas szybciej płynie. Jutro zebranie z szefem
Ciekawe czy się finansowo dogadamy.Adaś był u mojej mamy. Trochę marudził. Pewnie z powodu zębów, chociaż wolę sobie tłumaczyć, że tęsknił za mamą . A po powrocie do domu istny sajgon i zapieprz do samego wieczora. Ech ... do kitu to wszystko... A tak pięknie było... Jak mi neta w pracy podłączą to będę mogła czasami do Was zajrzeć. Idę do wyrka bo jutro znowu 6.15 pobudka
|
|
#1565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1566 |
|
Rozeznanie
|
bydgoszczanka - dzięki; tak jakoś ciepło na sercu na samą myśl, że taki maluszek może tęsknić. Zazdroszczę Ci, że możesz zostać z Luizką w domu. Smętnie mi tym bardziej, że więcej dzieci nie planuję, więc to ostatnia okazja pobycia z dzieckiem w domu. Ale mój Tż chyba, by się w gacie skichał, jakbym mu powiedziała, że chcę iść na wychowawczy... Z jakiego powodu nie wiem.
|
|
#1568 |
|
Zadomowienie
|
karola napewno to była tęsknota
gosbaj o tym miesie nie wiedziałam ja najczęsciej kupuje bobowitę ale gerbera też teraz np ma promocje w rossm.ale ja już głownie deserki bo próbowałam troche sama ale np brzoswinia to kwasidło,Ada robiła fuj.addicted jak fajnie że macius pamietał o cysiu a jak zareagował jak Ciebie zobaczył po 5dniach? ya ja wlaśnie kupiłam rybke i może podam jutro,tzn spróbuje bo Ada dziś histeryzowała na widok łyżeczki i obiadku i mało zjadła znów zęby lub bunt na brak cysia wieczorem dopiero wmusiłam w nią deserek.youyou super że Młody oczarował wszystkich,nie dziwie się taki przystojniak sensuel toś sie zawzięła zazdrosz czecastilla dla tż oby to poprawa na stałe![]() aldii i zebra ja dziś padam, mały smrodek robi sie taki ruchliwy że jej nie ogarniam,w łóżeczku nie mogę zostawic bo wstaje a sama nie potrafi jeszcze wrócic do pozycji siedzącej(zdarza sie już) na podłodze też nie bo już ma tak główke obitą że już sie boję o Nią i ciągle wstaje przy kanapie.oj fajnie było kiedyś....jak leżała![]() dziś zaczelam zapisywać jej plan dnia i my mamy aż 9 posiłków a nie 5-6 jak większość,cycuś też był.wytrzymałam 15godzin mam nadzieje ze do konca sierpnia zacznie zanikać,ale jak Ada dzis chciała cysia i płakała to mi tak szkoda było
|
#1569 |
|
Zadomowienie
|
Kancia to pewnie ząbki, skoro spuchnięte - mam nadzieję że szybko wyjdą i dolegliwości miną
Kamyk - stwierdzam że masakrę masz z tym rozszerzaniem diety u Paulinki... bydgoszczanka - za ładnie zjedzony deserekelcia - mój je normalnie, czasem tylko mu odbije i np. omija go jeden posiłek bo za nic nie chce, ale to sporadyczne przypadki castilia - brawa dla tż za zmianę, Madziulka, to marsz do lekarza bo Szymuś musi mieć zdrową mamusię karola - jak tam pierwszy dzień w pracy?, już doczytała że tak sobie aldii gosbaj za szczepienie/ nieźle a ja kupiłam tego indyka, ale Borys za nic nie chciał go jeść i wywaliłam ;straszna ta historia z dzidziusiem wyderka za grzecznego bobasaOlivia - bardzo przepraszam zapomniałam... ale życzę dużo miłości i szczęścia na nowej drodze życia i czekam na foteczki youyou za udane chrzicny, ja też się zastanawiałam jak jechaliśmy nad morze nad czymś gdzie mógłby leżeć, ale nic takiego nie znalazłam... pozostał fotelik - w nocy się sprawdził, jak jechaliśmy z powrotem w dzień to było różniefleur - ja czasem też daję takie słupeczki do łapki sensuel - nieźle Cię wzięło na odchudzanie; a Borys tylko Gerbera lubi ![]() zebra za udane i nie stresujące badanie oczekYa - oby jutro było lepiej ja daję słoiczki ale głównie z lenistwa, bo już tyle razy zbierałam się żeby mu coś ugotować, ale tak szybciej i wygodniej ![]() a czy któraś mama daje słoiczki z rossmana (nie pamiętam jak się zwą?) bo właśnie mi otworzyli rossmana w mieście mym w końcu i mogę tam buszować ![]() ale grzmi a właściwie grzmiało jak zaczynałam pisać tego posta ale tyle mi zeszło że się już wyciszyło i ochłodziło na szczęście
|
|
|
|
#1570 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko ma jakies ataki placzu co jakis czas- powinien juz spac 2 godz, a on co chwile wyje
Nie wytrzymalam i dałam przed chwila czopka, zobaczymy czy podziala. Moze to wkoncu te zeby Jak tak to niech wreszcie wyjda![]() Karola współczuje powrotu do pracy, ale witaj w klubie ![]() Youyou pieknie Filipek wygladał i ten tort super ![]() Zebra dobrze, ze z oczkami wszystko ok ![]() Gosbaj naszczescie u mnie nie ma Gerbera, ale az sie wierzyc niechce, ze takie swinstawa sa w słoikach Ja daje najczesciej z Hipp
|
#1572 |
|
Zakorzenienie
|
_Ya ja jeszcze rybki nie probowalam, ale musze raz zakupic
|
#1573 |
|
Zadomowienie
|
Karola na pewno małe tęskniło za mamą, pomalutku będzie coraz lepiej, tylko musicie złapać rytm.
Gosbaj na słoiczkach pisze ile procentowo jest mięcha, ale czy jest ono oddzielane mechanicznie już nie napisali. A nie orientujesz się czy przypadkiem nie mają obowiązku napisać coś takiego? Aldii i mała ma jakąś alergię? Mi lekarka sugerowała, że najbardziej uczula ryba, białko i ser żółty, to były pierwsze rzeczy które odstawiłam jak małe miało wysypkę. Ciekawa jestem czy juro coś się pojawi na skórze. Mi już strasznie chce się ryby Filka ja dziś z kolei nieźle sobie poradziłam z obiadem, a deserek ominęliśmy z takich samych powodów jak Wy Brzoskwinka Ja nie próbowałam tych z rossmana, znajoma mówiła, ze są mocno wodniste. Do tej pory jemy Gerbera i bobovitę. Ostatnio hippa próbowaliśmy dynie i wsuwał aż miło
Demon odkaszlnął nerwowo (demony nie oddychają; jednakże dla każdej istoty inteligentnej, oddychającej czy nie, nadchodzą w życiu takie chwile, gdy odkasłuje nerwowo. Jedna z takich chwil nastała właśnie teraz, przynajmniej dla tego konkretnego demona).
|
|
|
|
#1574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ech współczuję, łączę się w bólu i ściskam kciuki za jutrzejszą rozmowę z szefem![]() Ja tylko chciałam się jeszcze pochwalić że dziś wieczorem Filip zaczął pełnoprawnie raczkować ![]()
|
|
#1575 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Piszesz,że dajesz małemu chrupki.On ma już zęby czy dziąsełkami go dziobie? Też chciałabym Dennisowi dać do memlania,ale jakoś ten brak zębów mnie wstrzymuje ![]() ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- A ja Dennisowi już podałam i krzywił się na potęgę
|
|
#1576 |
|
Zakorzenienie
|
przeczytałam wiekszośc ...ale nie wszystko jak mi się uda to po łazienkowym spa jeszcze wrocę...
Dzieki dziewczyny za info o kojcu ps.Z tymi słoiczkami to ![]() Sens ...Julka nie ma ani jednego ząbka ba nie ma nawet kreseczki ani zaczerwienienia skończyła już 6 miesięcy i już zajada się chrupkami, ale nie ciaskami tylko tymi chrupkami kukurydzianymi ...bardzo je lubi... Przy okazji oblepiać wszystko dookoła też cdn
|
#1577 | |
|
Wtajemniczenie
|
Zobaczymy na jak długo
.Bo ja to mam zazwyczaj słomiany zapał.---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Cytat:
.Dobrze wiedzieć,że nie tylko moje dziecko nie ma jeszcze ani śladu zęba...już mi lepiej.
|
|
#1578 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja ryby jeszcze nie probowalam ale musze sie zebrac i kupic. |
|
|
|
|
#1579 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam pytanie: czy zjedzenie zwykłego pszennego chleba może spowodować u dziecka wzdęcia? Bo zauważyłam to u Luizy ....ale nie wiem, czy winny jest chleb Często jem Wasę i po nim nic nie jest.
|
|
#1580 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny!
Nie było mnie tydzień, wczoraj wróciliśmy z wakacji w Rewalu Było super! Odpoczeliśmy, fajny pokój, fajna okolica Aż nie chciało się wracać ![]() A teraz zaczynam nadrabiać póki Natalka śpi a widzę, że nieźle się rozpisałyście
|
|
#1581 |
|
Zakorzenienie
|
haj przepraszam, ze nie odniose się dokładnie do postów ale nie mam sily
*Tomek tez lubi tylko Gerbera *chrupki je i nie ma zębów *Karola na bank dzidzia tęskni ![]() u nas noc masakra wstawałam co 15 min !!! d2a razy spał po 1,5 h. Odmówił jedzenia w nocy choć zawsze zjada 2x po 150 rano nie chciał nadal jesc mleka to zrobiłma owoce z kleikiem i zjadł moze ze 130g mam zalamkę bo nie wiem czemu nie je. Musze obczaic czy chodzi konkretnie o mleko czy butelkę czy co ![]() smutno mi |
|
|
|
#1582 |
|
Raczkowanie
|
czesc kobietki
![]() Sensuel moja też bezzębna a chrupki uwielbia You gratuluje raczkowania Filipek na chrzcinach prezentował się jak prawdziwy gentelman i dzielnie sie spisał ![]() Blanka ostatnio chce tylko siedzieć i na brzuchu przestało jej się podobać...więc nie ma za bardzo jak ćwiczyć...leniuch jeden ;P Karola moja córus to wczoraj normalnie facha na mnie miała jak wróciłam z pracy, nawet na mnie nie spojrzała, uśmiechała się do wszystkich tylko nie do mamy... ehh juz widze co to z niej wyrosnie, manipulatnka jedna ![]() Ya my próbowalismy rybke z gerbera i zjadła ze smakiem cały słoiczek Olivia życzę samych pięknych chwil na nowej drodze życia |
|
|
|
#1583 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mamuśka nie martw się Cytat:
Cytat:
Cytat:
Narazie tylko tylko bo Natalka się już obudziła i zaczynam ogarniać chałupę po powrocie
|
|
|
#1584 |
|
Zakorzenienie
|
Piotruś też je tylko gerbera- hipp tylko te z dynią miał takie, że mu podchodziły... ale to z dynią po 7 msc np. już nie smakuje mu.
W sumie trzeba byw szytskie sprawdzać firmy czy z samym mięsem słoiczki również tak mają... Z drugiej strony cieżko mi uwierzyć żeby tysiące ludzi ręcznie obrabiało kurczaka prędzej jednak to chyba maszynowowszędzie będzie... Ale to tak mi się pomyśłało nie mówie, że tak jest ![]() Dzisiaj zje słoikowe ale jutro znów pogotujemy sobie. W sumie to nic wlekiego obrać kilka jarzyn wrzucić do mięsa... zmiksować... Wszystko się robi samo jak zupa na obiad... |
|
|
|
#1585 |
|
Zakorzenienie
|
Ya nie,mala nie ma uczulenia po sloiczku z ryba.Ja uczula cielecina i wiekszosc owocow
Youyou moja nadal pelza tylko do tylu ![]() Sensuel moja nie ma zebow,a chrupki wcina od dawna Bydgoszczanka nie mam pojecia PatkaM i czekamy na fotyKancia moze to z powodu zebow ? U mnie tez kolejna ciezka noc ![]() wiecie co,tak rozmyslalam o tych sloiczkach...moze dlatego podaja to obrabiane mechanicznie,bo niby w chrzastkach jest bardzo duzo wapnia i moze o to chodzi ? |
|
|
|
#1586 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry!
Patka super, ze wakacje sie udały i wypoczeliscie ![]() Dzien dobry! Youyou za raczkowanieKancia Sensuel ja tez jak inne mamusie podawalam chrupki jak nie ma zabkow Wiecej sie tym bawi niz zje, ale chociaz poznaje nowe smaki U nas tez jeszcze bez zeba![]() U nas dzis pobudka o 6.00 Ale znowu co jakis czas sa te ataki płaczu...teraz sobie smacznie spi a ja jeszcze tez leze w łózku
|
#1587 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hallo
![]() Nakupiłam wczoraj Paulinie deserków z Gerbera, bo są tańsze, smakują jej i na oko wszystko po nich wyglądało ok... A TŻ mi mówi, że może te śmierdzące kupy ogromne to po Gerberku? Miała takie dopiero dwa razy, więc stwierdziłam, że tylko będziemy obserwować, a deserki zje... Cytat:
![]() A na początku w pracy to tak bywa... Cytat:
![]() A Paulina nic... Cytat:
|
|
#1588 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki wam dziewczyny za odpowiedzi.No to jestem spokojniejsza
.
|
#1590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:34.

Ciekawe czy się finansowo dogadamy.
. A po powrocie do domu istny sajgon i zapieprz do samego wieczora.

ja najczęsciej kupuje bobowitę ale gerbera też teraz np ma promocje w rossm.ale ja już głownie deserki bo próbowałam troche sama ale np brzoswinia to kwasidło,Ada robiła fuj.
dla tż oby to poprawa na stałe