|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#23401 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V
Cytat:
).
|
|
|
|
|
#23402 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
piekny korkociag, ![]() ![]() bardzo ladne masz wloski Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 Czas edycji: 2010-08-18 o 20:56 |
|
|
|
|
#23403 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I muszę to napisać- Rybiorku twoje włosy są cudowniejsze z dnia na dzien!Gratuluje! Cytat:
dawno już nie pisałam jak się ma sprawa z moimi włosami- wciaż rozjazdy- ale czytam Was regularnie ![]() Włoski daaawno nie farbowane- farba czeka, ale ja wciaz bije sie z myslami, zeby(podobnie jak Rybiorek) wrócic do naturalnego koloru. Zobaczymy jak to będzie- chciałabym znaleźc farbę w moim naturalnym kolorze(nie pamietam jaki on jest dokladnie ), wyrównac kolor i juz nie farbować, ale boje się, że nie uda mi się dobrac tak dobrze koloru.Włoski są w dobrej kondycji- dostaja co mycie do maski/ odzywki d/s oliwe z oliwek, co jakis czas domowe maseczki. Tylko puch jak był tak jest, ale jakos z nim walczę i nie narzekam ogolnie. Czeka mnie chyba wizyta u fryzjera, bo juz są dość dlugie, slabo się krecą i nie maja wogle kształtu. Właśnie- dziewczyny pomożcie mi określić jaki ja mam rodzaj skrętu- bo sama nie jestem w stanie tego określić(zdjęcia w dzienniku). Super, że z dnia na dzień przybywa nam kręconowłosych na wątku! Solaola- sciece super, ale mam wrazenie, ze chyba jakoś ubyło Ci objętości? Czy to wina zdjęcia? |
||
|
|
|
#23404 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
ja mam coś niby grzywkę ale wychapana śmiesznie, za krótka i dzika ogólnie mówiąc, korkociąg to moje marzenie ![]() teraz siedzę sobie z wcierką brzozową na skalpie i vatiką kokosową na włosach, teraz się zastanawiam co dalej z nimi zrobić
|
||
|
|
|
#23405 |
|
Zakorzenienie
|
hmm no jeśli już ktoś chce mieć koniecznie grzywkę to może na nią samą dać trwałą prostującą
|
#23406 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#23407 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
delia czeka w szafce ale nie chce juz farbowac (pomimo ze robie to delikatnym kremem z ekstraktem z henny) ostatnio miałam kryzys ale teraz juz nawet ok włosy wyglądają i na szczęście nie ma dużej różnicy między odrostem a resztą włosów (odrost jakieś 8-10 cm) zaczyna mi się naturalny kolor podobać gdyby jeszcze gdzieniegdzie nie było tych kasztanowych refleksów wolę siebie w zimnych odcieniach... Ale gdybyś sie przełamała polecam Ci spróbować właśnie tej delii po 2-3 tyg zmywa się a po miesiącu nie ma po niej śladu może znajdziesz w tej ubogiej palecie kolorów zblizony do swojego Cytat:
moje też jak były krótsze to ładniej się kręciły teraz się z nich po kilku godzinach ruloniki-korkociągi robią co mi się wcale nie podoba... A tak chcę mieć do wciecia w talii
|
|
#23408 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hmm, powiem szczerze, ze boje sie nawet kombinowac sama cokolwiek z kolorem, bo po przebytej dekoloryzacji wlosy zupelnie inaczej reaguja na farbe niz można się tego spodziewac. A z kolei do fryzjera nie mam zaufania- chchialam zeby po sciagnieciu koloru zrobila mi jakas miedź na glowie, a polozyla mi bezowy blond- zdjecia w dzienniku. Takze, sama bije sie z myslami co robic. Być może sprobuje teraz zafarbowac same odrosty- bo od grudnia co 6 tygodni farbowalam cale wlosy bo tak zmienial mi sie kolor. No nie wiem, poczekam jeszcze troche i zobacze jak bede wygladac z tymi ciemnymi odrostami. Cytat:
![]() W kazdym razie musze podciac koncowki i odswiezyc fryzurke- nie wiem kiedy i gdzie, bo mam obawy przed pojsciem do fryzjera, od momentu jak zaczelam dbac o moje krecioly ![]() Napewno przed nowym rokiem akademickim sie wybiore- tak sobie zalozylam
|
||
|
|
|
#23409 |
|
Zakorzenienie
|
Rybiorku dodałam sobie twój post do zakładek
![]() zastosuję się do twoich rad, dzięki
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#23410 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
stresuję się ![]() zawsze tak jest jak lokasy powinny dobrze wyglądać to nie wyglądają Cytat:
![]() śmiechowy jest ![]() dziewczyny znacie jakąś odżywkę pokroju tej garniera z awokado? chodzi mi o emolientową szukam i szukam znaleźć nic innego nie mogę, a ta jest naprawdę super i moje włosy ją uwielbiają póki co, ale boję się przyzwyczajenia...
Edytowane przez anoska Czas edycji: 2010-08-18 o 21:40 |
||
|
|
|
#23411 | |
|
Wtajemniczenie
|
Bo na fotkach tak tego nie widać jak w realu... Teraz coraz słabiej go widać
kolor się wyrównuje Cytat:
Tylko widzę że moje jak są wycieniowane i krótsze to się lepiej chyba kręcą bo teraz draznią mnie te korkociągi na szczęście są tylko od spodu i to na tej najdłuższej warstwie włosów. Ja też bym odświeżyła ale nie wierzę żadnemu fryzjerowi ... ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- mi mega nawilża choc trochę obciąża avocado oil treatment wax dostępna w SP
|
|
#23412 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
strasznie się z siebie śmieję, znalazłam w szafce z detergentami, gąbkami, ściereczkami, nowiutką zapakowaną mikrofibrę i... podprowadziłam będzie moja włosowa
|
|||
|
|
|
#23413 |
|
Wtajemniczenie
|
natalczak - ja bym powiedziala, ze jestes mieszanka - 2c/3a
|
|
|
|
#23414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#23415 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale chyba na jakies delikatne ODŚWIEŻENIE sie zdecyduje ![]() Hmm no właśnie też tak podejrzewam A dobrze pamiętam, że włosy typu 2 im dłuższe tym słabiej się kręcą- czy coś mi sie pomieszało? |
||
|
|
|
#23416 |
|
Zakorzenienie
|
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...-makadamia.htm
Czy ten balsam mogę bez obaw stosować? Jest tam amodimethicone - czy należy się go obawiać?
|
|
|
|
#23417 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć,
Pojawiam się tu i znikam ![]() Przestałam nosic kręcone wlosy.... krecone nie byly juz ok ok pol roku bardzo chcialabym od nowa zmusić je do kręcenia się, macie na to jakieś sposoby? Nie są suche, zniszczone, dbam o nie, wycieniowałam je, wiec powinny chciec się krecic a mam tylko lekkie fale. Macie jakies patenty na wspomaganie kręcenia? ![]() ---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- Cytat:
kiedys sprawdzałam a zupełnie nie pamiętam jak wyszło
|
|
|
#23418 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Moim problemem są cienkie wlosy, falowane, choć po myciu to nawet korkociągi się przytrafiają. Bardzo łatwo je obciążyć, wtedy wyglądają jak smętne strąki, ale z kolei nie obciążone są piórkowate i napuszone... samo siano. Nie wiem czy odstające włoski kilkucentymetrowe przy głowie to nowe nabytki, czy może połamane stare. A łamać się mogą bo niestety przeważnie muszę je delikatnie rozczesać na sucho (strąki = To trochę utrudnia pielęgnację. Cytat:
Oleje, masła, maski, odżywki, półproddukty z mazideł. Co na początku takim włosom przysłuży się najlepiej? Stawiam na emolienty. Cytat:
Cytat:
No miesiąc to nic, masz rację, tylko cierpliwą pielęgnacją być może coś wskóram... Pamiętam uwagę Eloe, która kiedyś napisała coś w tym sensie o ile mnie pamięć nie myli, że dopóki włosy będą zniszczone to cokolwiek się na nie nie położy, to będą wyglądały jak miotła... marzę o pozbyciu się tej miotły z mojej głowy jak najprędziej
|
||||
|
|
|
#23419 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=232798 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=194614 Może coś się przyda.
|
|
|
|
|
#23420 | ||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
![]() Ciekawam, czy to ten żeń-szeń tak doskonale działa. W końcu był też w Sebo i włosy robił cudne. Cytat:
![]() Cytat:
Nie wiem, kiedy to pisałaś - jeśli w weekend, to nie widziałam Bidulka Cytat:
przyjdzie czas na efekty.A mogłabyś wkleić zdjęcie? Może po prostu Ty nie widzisz postępów? Dlatego zachęcam do zakładania dziennika już na samym początku. Po miesiącu wklejasz zdjęcia i widzisz dokładnie różnicę. Na pewno nie jest tak źle, jak opisujesz. Mocne cięcie może czasem przynieść więcej dobrego niż podejrzewasz... Cytat:
Może wpisałabyś fryzjerkę tutaj? Cytat:
Powiedz tylko, czy te wypustki nie są za duże? Bo wygląda na wypustkowy ![]() Ciekawa jestem, jak się sprawdzi u Ciebie. Patrzyłam na nią ostatnio (od ręki do dostania na stoisku kosmetycznym w Factory we Wro), ale się nie skusiłam - odwyk
|
|
#23421 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#23422 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziś robiłam wszystko jak w filmiku Jessi i są ładne falo loczki
|
|
#23423 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() tylko wiesz, fryzjer to już ostateczność, a włosy naprawdę potrzebują czasu masz chociaż jakiegoś 'fryzjera od kręconych' na oku?
|
|
#23424 | |||||||||||||
|
|
Cytat:
)Cytat:
Fakt, że najprawdopodobniej włosy na 1 zdjęciu są w lepszej kondycji niż na 2, choć może to złudzenie, które daje ciemniejszy kolor? ![]() Cytat:
Waxy nie są - przynajmniej dla moich włosów - aż tak emolientowe. Zawsze tez możesz sobie zamówić olejek awokado i masło shea, a potem dodawać do innych odżywek. Solaola słodki ten korkociąg Ciekawe, czy po skróceniu nie miałabyś włosów bardziej 3b Cytat:
![]() Ale masz skojarzenia Cytat:
W składzie wysoko jest też parafina - uważaj, by nie obciążyła. A zawartość parafiny poddaje w wątpliwość słowa producenta: Składniki balsamu wnikają głęboko we włosy i intensywnie je pielęgnują. Cytat:
![]() Mogłaś za mocno wcieniować włosy - zbyt krótkie przy 2 i 3a mogą nie chcieć się kręcić, gdy są za krótkie. No to sama sobie też odpowiedziałaś... Co to za dieta, że źle się odżywiasz? MŻ? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cóż... Wówczas lepiej obciąć powyżej pierwszego rozdwojenia. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak bez zdjęć mamy ci pomóc?
|
|
#23425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i właśnie do każdej odżywki dodaję sobie kapkę rycyny, dla mnie super ![]() dziś wybieram się do kauflandu, aż z tego wrażenia nie wiem co kupić. na pewno wezmę hegrona z fioletową nakrętką na przetestowanie. coś jeszcze warto tam kupić?
|
|
#23426 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Tak jak pisałam wcześniej- nei wiem jaki był mój naturalny skręt(nie poprawiany np. papilotami), gdy miałam krótsze włosy, bo wciąż je prostowałam. Myślę, ze to złudzenie, ze ciemniejsze wydają się zdrowsze- silikony, lampa blyskowa- zrobily swoje. Pamietam, ze wtedy mialam wciaz rozdwojone koncówki WSZĘDZIE, teraz pojedyncze znajduje rozdwojone, ale jest duzo lepiej. Tylko puch pozostał, ale radzę sobie jakos. |
|||
|
|
|
#23427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale do rzeczy: Najpierw dieta, ja jestem spec od diet bo kiedys rowniez ciagle bylam na diecie, obecnie tez jestem ale nie z powodu kilogramow a z powodu tego ze nie moge pic mleka krowiego I jego produktow, jadam inne rzeczy I nie licze kalorii, jakbys chciala porady co zrobic zeby poprawic wloski I jednoczesnie trzymac diete (nie wiem jaki jest powod diety) to sluze rada (pisz na pv), moze nie jestem dietetykiem ale wage trzymam od lat ta sama, a wloski od paru miesiecy praktycznie w ogole nie wypadaja, dzisiaj po myciu nic mi w rece nie zostalo, napewno cos sie splukalo z odzywka ale jesli nie mialam nic w reku znaczy ze wypadaja sladowe ilosci. ![]() Co do struktury wloskow – jakbym czytala o swoich, podstawa jest taka – duzo na wlosy przed myciem, srednio po myciu a do stylizacji minimum, tylko tak nie obciazysz wloskow I jednoczesnie je ujarzmisz, po pierwsze to na chwilke odstaw oleje, nadmiar olejow skutkuje smetnymi zwisami (mowie z doswiadczenia cienkowlosej), zacznij dodawac 1-2 lyzki oleju np. Kokosowego lub zwyklej oliwy do maski przed myciem (Kallos sie swietnie nadaje jako baza, 1-2 duze lyzki kallosa plus 1-2 lyski oleju/oliwy), rob taka maske 2-3 tygodniowo, wystarczy 15m, potem mycie I odzywcza maska, jak nie masz czasu wystarczy 5m, masz czas – tez nie przesadzaj, cienkie wlosy nie potrzebuja trzymania maski dlugo, 15-20m jest wystarczajace (ja tak robie chyba ze sie zagapie w tv), jak splukasz (koniecznie chlodniejsza woda) to teraz wazne jest zeby nalozyc nie za duzo, jesli masz problem z nakladaniem malej ilosci przerzuc sie na nakladanie odzywki b/s na mokre, jak? Splucz maske, zakrec wode, nie dotykaj wlosow niech z nich kapie, wez na dlon odzwywke b/s (polecam joanny bo sa lekkie ale tylko miod&cytryna lub len&rumianek, pozostale juz sa za ciezkie do cienkich wloskow) wielkosc polska pieciozlotowka, rozetrzyj w dloniach I przejedz po wlosach, potem zacznij wloski ugniatac, sprawi to ze loki zaczna sie formowac I jednoczesnie odcisniesz nadmiar wody (nakladanie na mokre eliminuje problem nalozenia wiekszej ilosci, przy odciskaniu nadmiar spadnie razem z woda), dalsza technika to juz zalezy co chcesz osiagnac, warto sprobowac najpierw nie nakladac stylizatora , moze sie okazac ze sama odzywka posluzy za stylizator, jesli tak ja ja masz malo czasu to po odcisnieciu wody rekami wez recznik z mikrofibry lub sciereczke lniana I delikatnie przykladaj do glowy (stoisz pochylona w dol), to sposob Syrenki – harmonijkowanie, formuje loki I zbiera nadmiar wody), gdy wlosy sa wilgotne, naloz zel/krem – wez na dlon ilosc mniejsza niz odzywki b/s, rozetrzyj w dloniach I delikatnie ugniataj loki, jak caly stylizator bedzie na wlosach, glowa w gore, ewentualnie delikatnie przeloz wloski na czubku (ja tak robie zeby przedzialek w miare symetrycznie wygladal) I finito! Teraz pozwol im wyschnac lub uzyj suszarki z dyfuzorem, jak wyschna bardzo delikatnie mozesz ugniesc (wlosy musza byc 1005 suche, ugniatanie musi byc delikatne) zeby pozbyc sie sztywnosci po stylizatorze. Sprobuj tak zrobic choc raz, ale dokladnie tak jak opisalam, w 99% daje to naprawde swietny rezultat, jesli sprobujesz daj znac
|
|
#23428 | ||
|
|
![]() Cytat:
Cytat:
Są jeszcze Kauflandowe odżywki Aila czy coś w ten deseń. Skład mają świetny do mycia. Anka.d ostatnio zakupiła, ale jeszcze nie widziałam raportu. Chyba, że w codzienniku... Zaraz poszukam w analizowym, to podkleję. Sa tez Garniery (ten z awokado i Karite) oraz bezsilikonowy.
|
|
#23429 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
na szczęście mnie farby nigdy nie niszczyły włosów bo po wszystkich eksperymentach i całej tęczy na głowie to bym została łysa na wieki wieków.Cytat:
|
||
|
|
|
#23430 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny czy któraś jest zainteresowana tym zestawem ?
Dodam że będę miała do nich dostęp za jakiś tydzień lub od 1 września w cenie (prawdopodobnie) 125 zł!!! http://tdream.pl/pl/curl-collection-...onych.html#op1 ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2010-08-19 o 12:04 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:34.

).

), wyrównac kolor i juz nie farbować, ale boje się, że nie uda mi się dobrac tak dobrze koloru.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Pewnie wszystko wymaga czasu ale chciałbym jakąś namiastkę efektu mieć, niestety...
Jedyne efekty to brak łupieżu (wcześniej miałam z tym problem od czasu do czasu) i trochę baby hair (chyba, że to jakieś połamańce są, oby nie).

będzie moja włosowa 

przyjdzie czas na efekty.
)

Jak bez zdjęć mamy ci pomóc?