Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 793 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-28, 13:44   #23761
CarmenSandiego
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Lekarz ma rację
Masz rację

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------
Cytat:
Napisane przez Yasmin Pokaż wiadomość
U mnie TSH też w normie, ale jednak podejrzewają, że z tarczycą coś nie tak. Co prawda na szczęście nie mam problemów z wypadaniem włosów.

Tak z tym wypadaniem włosów to przypomniało mi się, że gdy byłam w ciąży to miałam okropny problem - włosy leciały garściami. A generalnie w trakcie ciąży hormony działają tak, że wypadanie jest zahamowane.
Lekarz dał mi wtedy skierowanie na badania: na pewno TSH, T3 i T4 (chyba) żelazo i jeszcze masę innych rzeczy. Poszukam potem to może je znajdę...

no ja jeszcze nie wiem co mi jest, bo mam powiększony jeden płat tarczycy, co prawda nieznacznie i jezeli ktos o tym nie wie to nawet tego nie widzi, ale jest i miałam robione usg.
skierowanie dostałam tylko na tsh i morfologię wszystko wyszło w normie.
t3 i t4 nie miałam robione, bo rodzinny powiedział on na to dać nie moze skierowania(?)
dostałam skierowanie do endokrynologa, ale wiadomo jak to bedzie , pewnie trzeba czekac z pol roku.
ale idę prywatnie w międzyczasie i zobaczę co mi powie.
naprawdę wystraszylam się, ale dobrze ze chociaz te tsh jest w normie, bo chyba nie jest tak źle..
własnie umylam wlosy i nie jest tak źle, nie liczyłam ale jeszcze przed obcięciem wydawało mi się ze wiecej zawsze mi wypadalo, moze dlatego ze byly dluzsze

kropcia007-no lepiej się zbadać, zeby wiedziec czy wszystko jest ok. jeszcze mozna zbadac prolaktyne (akurat to tez mam w normie bo badalam prywatnie).czytałam też, że przyczyn może być wiele, oprócz niedoborów jeszcze stres, odchudzanie i weź tu zgadnij...

Edytowane przez CarmenSandiego
Czas edycji: 2010-08-28 o 13:51
CarmenSandiego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-28, 13:45   #23762
Paulinka675
Zakorzenienie

przeszukałam łazienkę i znalazłam jedną odżywkę b/s bez humektantową a mianowicie jest to lorys girl, ze stylizatorów nivea fc je ma i tbs cotton też tylko dalej w składzie

a żel delia ma humektant? wydaje mi się że nie ale nie jestem pewna

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-28, 14:00   #23763
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:

Syrenko, ale ładnie po raz kolejny napisane o PR, wilgotności i reszcie
Po przeczytaniu utwierdziłam się, ze teorię przyswoiłam
pozostaje praktyka.
mam nadzieję, że się komuś jeszcze przyda

Cytat:
Co emolientowego może być b/s? Wiem, że olej kokosowy byłby idealny, również z uwagi na filtr UV, ale nie będę miała dostępu do lodówki przez cały czas.
Czy vatikę też trzeba przechowywać w zimnie??
vatiki nie trzymałam w lodówce
a ze względów filtrowych nie lepsze jest masło shea?
tzn ono na pewno ma jakieś właściwości ochronne, a nie pamiętam czy kokos też
Cytat:
Czy Jantar wytrzyma w temperaturze 30-40 stopni noszony w plecaku?
myślę, że tak,
nasze kosmetyki musiały przetrwać letnie upały
syrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-28, 14:11   #23764
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
Tak jak napisała wyżej Yasmin na hormony tarczycy i żelaza ja się na tym nie znam powiem po prostu lekarzowi ze chcę zrobić badnia czego mojemu organizmowi brakuje bo wypadają włosy cały czas raz silniej raz słabiej teraz niestety silniej zakupiłam cynk, vit b i humawit z drożdży skrzypu i pokrzywy zobaczymy co będzie dalej

Kropciu, wygrzebałam swoje badania
więc było to TSH i T3 i T4, żelazo, magnez, potas i sód
ale już doczytałam, że z T3 i T4 (tarczyca) może być problem ze skierowaniem od internisty
a może to stres??

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21691674]zapakuj kokoska do mniejszego pojemniczka- ja tak robie na wyjazdy
nie trzeba go trzymac w lodowce- nawet w temp prawie 40 st przez 2 tyg mi sie nie zespul[/QUOTE]

Nava a jakiego Ty kokoska używasz? Ja mam rafinowany z ZSK i obawiam się, że bez lodówki mi zjełczeje

Cytat:
Yasmin ja swojej vatiki przechowuję w cieple, a mam ją już niecały rok. BYła nawet ze mną pod namiotem gdzie było jakieś 40 st więc nie obawiaj się
kurcze, może kupię sobie vatikę na wyjazd, odleje troszkę do pojemniczka, żeby nie dźwigać całej butli.

Cytat:
Napisane przez CarmenSandiego Pokaż wiadomość
no ja jeszcze nie wiem co mi jest, bo mam powiększony jeden płat tarczycy, co prawda nieznacznie i jezeli ktos o tym nie wie to nawet tego nie widzi, ale jest i miałam robione usg.
skierowanie dostałam tylko na tsh i morfologię wszystko wyszło w normie.
t3 i t4 nie miałam robione, bo rodzinny powiedział on na to dać nie moze skierowania(?)
dostałam skierowanie do endokrynologa, ale wiadomo jak to bedzie , pewnie trzeba czekac z pol roku.
ale idę prywatnie w międzyczasie i zobaczę co mi powie.
naprawdę wystraszylam się, ale dobrze ze chociaz te tsh jest w normie, bo chyba nie jest tak źle..
własnie umylam wlosy i nie jest tak źle, nie liczyłam ale jeszcze przed obcięciem wydawało mi się ze wiecej zawsze mi wypadalo, moze dlatego ze byly dluzsze

kropcia007-no lepiej się zbadać, zeby wiedziec czy wszystko jest ok. jeszcze mozna zbadac prolaktyne (akurat to tez mam w normie bo badalam prywatnie).czytałam też, że przyczyn może być wiele, oprócz niedoborów jeszcze stres, odchudzanie i weź tu zgadnij...
l

ojej, współczuje... moją tarczycę badają co roku, raz dostrzegli guza, ale inny lekarz na usg już tego nie potwierdził
badania w normie, a samopoczucie kiepskie i wskazuje na niedoczynność

a prolaktyna ma wpływ na stan włosów?? moja jest przekroczona, ale to u mnie wina stresów

Cytat:
Napisane przez Paulinka675 Pokaż wiadomość
przeszukałam łazienkę i znalazłam jedną odżywkę b/s bez humektantową a mianowicie jest to lorys girl, ze stylizatorów nivea fc je ma i tbs cotton też tylko dalej w składzie
nie mam lorysa tbs też nie, pozostaje nivea fc
muszę przejrzeć dokładnie co mam w łazience ( i szafie)
Yasmin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-28, 15:07   #23765
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez CarmenSandiego Pokaż wiadomość

odchudznie nie dla mnie stresu specjalnie też nie mam więc nie wiem co to ...

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Cytat:
Kropciu, wygrzebałam swoje badania
więc było to TSH i T3 i T4, żelazo, magnez, potas i sód
ale już doczytałam, że z T3 i T4 (tarczyca) może być problem ze skierowaniem od internisty
a może to stres??

nie mam zbytnio stresów , badania są konieczne zaraz w poniedziałek lecę na przychodnię się umawiać do lekarza by wystawił skierowanie

Cytat:
kurcze, może kupię sobie vatikę na wyjazd, odleje troszkę do pojemniczka, żeby nie dźwigać całej butli.
parachute też są fajne i mają je w małych buteleczkach

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-28, 15:28   #23766
Dama_pikowa
BAN stały

Cytat:
Chyba mieszkamy z tej samej strony. Ja do Epi mam 10-15 minut spacerkiem jeszcze.
Hmm ja do EPI mam 3 przystanki ( nie chce mi się chodzić piechotą ) ale pewnie by wyszło jakieś 15-20 minut

Cytat:

A Ty?
Olej kokosowy możesz zmyć sama odzywką.
Co do szkoły muzycznej- ja już wyższy stopień wtajemniczenia
Cytat:
Nie znosiłam pianina Mam tylko I i do dziś żałuję, ż e nie poszłam na II. Byłoby ładniejsze pitu pitu
Ooo Ty tez fortepian? najwięcej osób rezygnuje właśnie po I stopniu i ja też w sumie zrezygnowałam, ale nauczyciele nie dali mi spokoju i mnie przekonywali na dalszą naukę

Cytat:
ja ukończyłam I stopień gdy na flecie poprzecznym, pianino było dodatkowym instrumentem ale to było wieki temu, teraz juz nie gram, fletu sie pozbyłam ze względu na złe wspomnienia ze szkoły muzycznej -nauczycielka mnie szarpała i wrzeszczała a jak grałam nie równo to długopisem mi wyznaczała rytm -wbijając mi go w ramię w rytm ... Później były na nią skargi, bo jak się okazało nie byłam jedyną, którą tak traktowała. Chciałam w ogóle odejść ale rodzice sobie z nią porozmawiali Została wyrzucona z tej szkoły jakiś czas po moim ukończeniu.
Żartujesz?? dobrze, że tak skończyła szkoda że nie masz dobrych wspomnień

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21691379]gralam II a Ty? kurcze czasem po latach mnie nachodzi na granie, ale nie mam pianina (o fortepianie nie wspominajac )
A za wlanczanie muzy sasiadowi nalezy sie

daj znac o efektach kokosowania [/QUOTE]
No to jeśli drugi stopień, to musiałaś już nawet grać dlaczego zrezygnowałaś?
Muza od sąsiada mi nie przeszkadza, bo jakos jak ja zacynam grać, to tak się skupiam, że jej nie słyszę

No to teraz moja relacja. Kokos jak już pisałam był ok. 15 h. Zawinięty w folię i nakryty przez parę godzin czapką. Rano mycie babydream, trochę Isany różowej i później na jakieś 15 minut garnier z karite. Ręcznikowanie i harmonijka. Do stylizacji żel lniany (który ma dziwny kolor, ale działa).
Włosy niesamowicie błyszczące skręt tez super-chyba najmocniejszy jak do tej pory. Trochę za dużo żelu nałożyłam i się posklejały. nakładałam też na zupełnie mokre, ale chyba jutro przed nałożeniem podsuszę je trochę najpierw.
Ale dalej mało objętości.
Tak czy siak- się kręci
W załączniku dzisiaj
EDIT: chociaż ta objętość nie wygląda źle na zdjęciu

Edytowane przez Dama_pikowa
Czas edycji: 2010-08-28 o 15:29
Dama_pikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-28, 16:13   #23767
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin

net mi szalej, kasuje dubla

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

Cytat:
Napisane przez syrenka Pokaż wiadomość
mam nadzieję, że się komuś jeszcze przyda
na pewno się przyda
Cytat:
a ze względów filtrowych nie lepsze jest masło shea?
tzn ono na pewno ma jakieś właściwości ochronne, a nie pamiętam czy kokos też
nie pomyślałam o shea, a w sumie i tak miałam ochotę na niego, więc może podjadę do ZSK -małe pudełeczko znajdzie swoje miejsce w plecaku

Cytat:
parachute też są fajne i mają je w małych buteleczkach
dzięki, obejrze bo widziałam je ostatnio w sklepie

Mam jeszcze dużo czasu do wyjazdu, więc na spokojnie się zastanowie i przygotuje.

Cytat:
Napisane przez Dama_pikowa Pokaż wiadomość
Tak czy siak- się kręci
W załączniku dzisiaj
kręci to prawda że na zdjęciu nie widać, że cos nie tak z objętością
a wogóle to jaki kolor ściany w tle, mialam niedawno podobny w mieszkaniu i dramat był, żeby jasna farba to przykryła
udało się po 2 wartwach gruntu i 5 warstwach farby lateksowej

Edytowane przez Yasmin
Czas edycji: 2010-08-28 o 16:00
Stary 2010-08-28, 16:16   #23768
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:

na pewno się przyda

nie pomyślałam o shea, a w sumie i tak miałam ochotę na niego, więc może podjadę do ZSK -małe pudełeczko znajdzie swoje miejsce w plecaku
tylko nie kupuj rafinowanego, jest zupełnie inne od zimnotłoczonego nierafinowanego, okropne
syrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-28, 16:26   #23769
Dama_pikowa
BAN stały

Cytat:
kręci to prawda że na zdjęciu nie widać, że cos nie tak z objętością
a wogóle to jaki kolor ściany w tle, mialam niedawno podobny w mieszkaniu i dramat był, żeby jasna farba to przykryła
kolor prawdziwy to taki jak na górze zdjęcia. mieszkanie wynajmowane i tak już było i raczej nie chcę tego zmieniać chociażby właśnie ze względu na to jak ten kolor zakryć
7 warstw o kurcze, przy 4 warstwie już bym była nieźle wściekła, że jeszcze prześwituje.

Zapomniałam napisać wcześniej:
Syrenko za posta odnośnie wilgotności. Wszystko mega przejrzyście i rozjaśniło mi to ten temat
Stary 2010-08-28, 16:38   #23770
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin

Cytat:
Napisane przez syrenka Pokaż wiadomość
tylko nie kupuj rafinowanego, jest zupełnie inne od zimnotłoczonego nierafinowanego, okropne
Dzięki Syrenko- kupiłabym zapewne rafinowany jako alergiczka. Ale w takim przypadku wezmę organiczny nierafinowany, przetestuje jeszcze przed wyjazdem

Cytat:
kolor prawdziwy to taki jak na górze zdjęcia. mieszkanie wynajmowane i tak już było i raczej nie chcę tego zmieniać chociażby właśnie ze względu na to jak ten kolor zakryć
7 warstw o kurcze, przy 4 warstwie już bym była nieźle wściekła, że jeszcze prześwituje.
u mnie był kolor trochę ciemniejszy niż na Twoich zdjęciach
teraz mam na szczęście piękny beż, miałam już dosyć po kilku latach
szukałam Twoich poprzednich postów bo nie byłam pewna, czy dobrze kojarzę Twoje włoski i widzę, że macie fajne forum -> Nimfomanki w natarciu na samo słowo nimfa mnie skręciło, bo TŻ dziś poleciał do Francji i wróci za 1,5 tygodnia a ja się będę męczyła
ale wracając do tematu włosów to bardzo bym chciała mieć taki typ skrętu jak Twój. Żeby moje włosy przy takiej długości jak Twoja się kręciły, marzenie
Stary 2010-08-28, 17:19   #23771
Dama_pikowa
BAN stały

Cytat:
u mnie był kolor trochę ciemniejszy niż na Twoich zdjęciach
teraz mam na szczęście piękny beż, miałam już dosyć po kilku latach
szukałam Twoich poprzednich postów bo nie byłam pewna, czy dobrze kojarzę Twoje włoski i widzę, że macie fajne forum -> Nimfomanki w natarciu na samo słowo nimfa mnie skręciło, bo TŻ dziś poleciał do Francji i wróci za 1,5 tygodnia a ja się będę męczyła
ale wracając do tematu włosów to bardzo bym chciała mieć taki typ skrętu jak Twój. Żeby moje włosy przy takiej długości jak Twoja się kręciły, marzenie
No to zapraszamy, Yasmin właśnie tam dziewczynom się chwaliłam, że rozpoczynam reanimację włosów i się zainteresowało kilka tym forum niektóre mają TŻtów na miejscu a i tak je skręca...
A odnośnie włosów. No coś Ty a ja moje ścięłam, właśnie dlatego, żeby się kręciły jak miałam długie, to zawsze się prostowały. I największy szok przezyłam jak w gimnazjum odkryłam że mam kręcone włosy. Przez całe życie miałam długie mniej więcej do talii i proste, ścięłam i się zaczęły kręcić no to teraz im już nie odpuszczę
Stary 2010-08-28, 17:34   #23772
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Syrenko- kupiłabym zapewne rafinowany jako alergiczka. Ale w takim przypadku wezmę organiczny nierafinowany, przetestuje jeszcze przed wyjazdem
z tego co pamiętam, to filtr shea odpowiada faktorowi 3-4, nie jest to zbyt dużo, ale zawsze coś

nava, ja też pianinko męczyłam niestety ze względu na moją słomiany zapał rzuciłam szkołę muzyczną, teraz trochę żałuję

i mam pomysł jak pokryć turkusową ścianę - proponuję czerń, powinna się sprawdzić
a dziś startuję z Jantarem - drugie podejście, ciekawe na jak długo wystarczy mi cierpliwości

!!! NAKARM PIESA !!!
agison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-28, 19:18   #23773
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Konto usunięte

Cytat:

Nava a jakiego Ty kokoska używasz? Ja mam rafinowany z ZSK i obawiam się, że bez lodówki mi zjełczeje
nierafinowany holland&barrett tego mialam ze soba, teraz testuje innej firmy

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Cytat:
Hmm ja do EPI mam 3 przystanki ( nie chce mi się chodzić piechotą ) ale pewnie by wyszło jakieś 15-20 minut
jeszcze sie okaze ze jestes z Eloe po sasiedzku

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

Cytat:

Ooo Ty tez fortepian? najwięcej osób rezygnuje właśnie po I stopniu i ja też w sumie zrezygnowałam, ale nauczyciele nie dali mi spokoju i mnie przekonywali na dalszą naukę
zrezygnowalam bo jak sie jest nastolatka to rozne inne pomysly i nowe zainteresowania chodza po glowie i ni jak sie to mialo do grania- brakowalo czasu zeby cwiczyc, a po za tym ja wole porobic cos bardziej aktywnego

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

Cytat:
Włosy niesamowicie błyszczące skręt tez super-chyba najmocniejszy jak do tej pory. Trochę za dużo żelu nałożyłam i się posklejały. nakładałam też na zupełnie mokre, ale chyba jutro przed nałożeniem podsuszę je trochę najpierw.
Ale dalej mało objętości.
Tak czy siak- się kręci
W załączniku dzisiaj
ladnie i pokrecono

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Cytat:

shea solo jest tepe w nakladaniu i zapach ma taki sobie, moze sprobuj roztopic je z kokosem?

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

Cytat:
n
... 7 warstw

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Cytat:
No to zapraszamy, Yasmin właśnie tam dziewczynom się chwaliłam, że rozpoczynam reanimację włosów i się zainteresowało kilka tym forum niektóre mają TŻtów na miejscu a i tak je skręca...
A odnośnie włosów. No coś Ty a ja moje ścięłam, właśnie dlatego, żeby się kręciły jak miałam długie, to zawsze się prostowały. I największy szok przezyłam jak w gimnazjum odkryłam że mam kręcone włosy. Przez całe życie miałam długie mniej więcej do talii i proste, ścięłam i się zaczęły kręcić no to teraz im już nie odpuszczę
nie odpuszczaj!

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Cytat:
Napisane przez agison Pokaż wiadomość
z tego co pamiętam, to filtr shea odpowiada faktorowi 3-4, nie jest to zbyt dużo, ale zawsze coś

nava, ja też pianinko męczyłam niestety ze względu na moją słomiany zapał rzuciłam szkołę muzyczną, teraz trochę żałuję

i mam pomysł jak pokryć turkusową ścianę - proponuję czerń, powinna się sprawdzić
a dziś startuję z Jantarem - drugie podejście, ciekawe na jak długo wystarczy mi cierpliwości
dokladnie to shea ma naturalny filtr, z tego co mi sie kojarzy jeszcze jeden olejek/maselko ale nie pamietam albo sie myle i cos pomieszalo mi sie

agison Ty tez ? hehehe zakrecony, umuzykalniony inzynier
ja zapal mialam... do momentu az go stracilam bezpowrotnie
u mnie kolejnosc byla nastepujaca- najpierw ja meczylam pianino, pozniej pianino zaczelo meczyc mnie- i to byl koniec mojej kariery
poza tym ja strasznie niesystematyczna jestem

Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Czas edycji: 2010-08-28 o 19:19
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-28, 19:27   #23774
Konto usunięte

Cytat:
S
Masz jakieś specyficzne lektury?
na pewno niedługo będzie.
Ból - bo u mnie jak nie glikol to gliceryna albo oba humektanty tańczące trzymające się za łapki.
mazidla, zks, BU i co sie nawinie
a co do gliceryny- to sie zgadzam- ciezko znalezc odzywke bezglicerynowa , ale glikol- wystepuje dosc rzadko
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-28, 19:51   #23775
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin

Cytat:
trudno przewidzieć, co będzie z moimi włosami jak zetnę. obawiam się tego, że stracę fale... na razie je regeneruje, mam w planach ściąć rude - rozjaśnione końcówki, a potem zobaczymy
ale Twoje wyglądają obiecująco
co do forum o N. to zamierzam się tam rozgościć

Cytat:
a wiadomo jaki jest filtr w kosmetykach typu "z filtrem na lato"?
w sumie tona filtrze mi tak bardzo nie zależy, jak na ochronie włosa przed masakryczną wilgocią + wysoka temperatura+woda morska.
W ostateczności mam 2 opasko-chustki, schowam całe włosy i tyle je będą widzieć

Cytat:
nie no Agison, zwariowałaś?

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21698335]nierafinowany holland&barrett tego mialam ze soba, teraz testuje innej firmy [/QUOTE]

naprawdę się nie zepsuł bez lodówki??

Cytat:
shea solo jest tepe w nakladaniu i zapach ma taki sobie, moze sprobuj roztopic je z kokosem?
i taką mieszankę mam zabrać ze sobą? potrzebuję coś co ochroni włoski, bardziej końcówki

Kurcze, wszystkie kręconowłose takie umuzykalnione? Ja co prawda szkoły muzycznej nie skończyłam, ale do takowej się dostałam... jednocześnie dostałam się też do sportowej i nie umiałam się zdecydować
Ostatecznie skończyło się na śpiewie
Stary 2010-08-28, 20:52   #23776
Konto usunięte

Cytat:
t
naprawdę się nie zepsuł bez lodówki??
tez sie zdziwilam- przybral postac plynna i tyle, moze po prostu 2 tyg kokos nie jelzczeje? nie wiem, a na opakowaniu jest napisane zeby przechowywac w lodowce (mam nastepne 440ml kokosa z holland&barrett- to ten na ktorego byla promocja- 50% off wiec nie moglam przejsc obok niego obojetnie )
Cytat:
i taką mieszankę mam zabrać ze sobą? potrzebuję coś co ochroni włoski, bardziej końcówki
dlaczego by nie? moze sproguj mieszanke przed wyjazdem i sama ocen czy Ci pasuje czy nie
Cytat:
Kurcze, wszystkie kręconowłose takie umuzykalnione? Ja co prawda szkoły muzycznej nie skończyłam, ale do takowej się dostałam... jednocześnie dostałam się też do sportowej i nie umiałam się zdecydować
Ostatecznie skończyło się na śpiewie
trzecia opcja

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

buszuje wlasnie na mazidlach i oto co znalazlam o oleju brokulowym:
Nierafinowany olej brokułowy uzyskiwany w wyniku tłoczenia na zimno nasion brokułu włoskiego - "Brassica Oleracea Italica". Zawiera ciekawą kompozycję kwasów tłuszczowych - głównie kwas erukowy (49%) - witamin i minerałów, dzięki czemu jest olejem charakteryzującym unikalnymi właściwościami pielęgnacyjnymi. Jego szczególnie cenną i unikalną zaletą jest bardzo dobra rozsmarowywalność oraz zdolność do tworzenia na powierzchni skóry i włosów jedwabistego i delikatnego połysku bez niepożądanego efektu nadmiernej i ciężkiej tłustości po aplikacji. Dzięki temu jest doskonałym i naturalnym zamiennikiem dla syntetycznych silikonów stosowanych w produktach przeznaczonych do pielęgnacji i kondycjonowania skóry i włosów. Podobnie jak silikony zmniejsza uczucie lepkości i tłustości, dając wrażenie eleganckiej, satynowo gładkiej skóry oraz jedwabiście gładkich i błyszczących włosów, jednak w odróżnieniu od nich (szczególnie tych nierozpuszczalnych w wodzie i wymagających usunięcia za pomocą silnych detergentów, których poważną wadą jest działanie silnie wysuszające włosy oraz drażniące skórę i oczy) nie powoduje efektu nadmiernego obciążenia i oklapnięcia włosów. Nie usunięta i wbudowana w strukturę włosów warstwa silikonów powoduje z czasem ich obciążenie oraz utrudnia przenikanie substancji nawilżających w efekcie czego włosy stają się matowe.
Olej brokułowy użyty w odżywkach i produktach do stylizacji doskonale kondycjonuje włosy tworząc na ich powierzchni cienki film, nie natłuszczający i nie obciążający nadmiernie, za to zwiększający poślizg, a więc ułatwiający rozczesywanie, nadający włosom połysk i jedwabistą delikatność.

znalazlam olej monoi chroni przed sloncem i woda morska

Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Czas edycji: 2010-08-28 o 21:13
Stary 2010-08-28, 21:12   #23777
xHello Kittyx
Raczkowanie

Cześć dziewczyny

Czy używa któraś z was emulsji glorii,jeżeli tak to jak? Na mokre czy suche? Za wszystkie rady bardzo dziękuje
Polecacie jeszcze jakis dobry nabłyszczacz do kręconych włosów?

-Ćwiczę codziennie 8 min legs,abs.
-Zapuszczam włosy
-Dbam o siebie.
-Chodzę do solarium raz w tygodniu.
xHello Kittyx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 00:10   #23778
smerf3
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Pinsleepe Pokaż wiadomość
To ja też się włączę w dyskusję jako że pochodzę z Będzina Nie mam zdania co do tego który Śląsk jest "prawdziwy", bo nie jest to dla mnie szczególnie istotne z emocjonalnego punktu widzenia, ale skoro już się tak trzymamy tej prawdy historycznej no to nie można jednak mylić Śląska z Zagłębiem, które to nigdy do niego nie należało w sensie kulturowym, a jedynie administracyjnym. Tak więc argument z nazwami drużyn upada
Ziomalka;> właśnie to miałam na myśli, chcąc wykazać, że Zagłębie zbyt często zaliczane jest do Śląska. Z regionem jestem związana zaledwie od 2 lat, ale różnice widoczne są na pierwszy rzut oka. Przede wszystkim, jak już wspomniałam, w mowie. A w Będzinie jest fajny targ
Pinsleepe czy Ty się nie orientujesz gdzie w okolicy można dostać nasze włosowe cuda?;> mam na myśli szczególnie kokosa Efavitu i Naturie?;>

Kropcia poproś przede wszystkim o
morfologie
TSH, ft Ci pewnie nie zrobią
żelazo
cynk

Czy poza wypadaniem włosów masz jakieś inne objawy? Ciągłe zmęczenie, senność? Bo z metabolizmem raczej nie masz problemów, chudzino:P
W pełnej diagnostyce tarczycy bada się na początek TSH, ft3 i ft4 (powinna być między nimi względna równowaga), potrzebne może być też usg, a w dalszej diagnostyce - w zależności od przypadku - np. anty-TPO. Włosy wypadają przy niedoczynności, na którą najczęściej wskazuje podwyższone TSH (ogólnie powyżej 4, zależy od normy) i charakterystyczne objawy.
U mnie zdiagnozowano niedoczynność wywołaną przez Hashimoto, od 1,5 miesiąca przyjmuję tyroksynę, ale włosy nadal wypadają, chociaż chyba mniej. A w czerwcu przy myciu miałam łzy w oczach, tylu włosów nigdy nie traciłam;/
Kropciu i jeśli przyczyna wypadania leży wewnątrz Twojego organizmu to oddziaływaniem zewnętrznym problemu nie rozwiąże się.
Mnie wcierki (Jantar, Capitavit, świeże napary ziołowe) wypadania nie zahamowały, ale chyba rosną nowe włoski
Możesz jeszcze iść do dermatologa, żeby sprawdził stan skóry głowy, czy tam nic złego się nie dzieje (łupież, łojotok, jakieś inne podrażnienie).
Powodzenia

Jestem pełna podziwu dla wszechstronności naszej Eloe nawet o regionalizmie można z nią pogadać

I chyba jestem jedyną zakręconą, której słoń na ucho nadepnął;> mam, co prawda, w swym życiorysie epizod w chórze parafialnym, ale to było po znajomości TŻ zabrania mi nawet śpiewać pod nosem;>

Jak się już tak rozpisałam to może coś na temat... Z włosów jakoś nie jestem ostatnio zadowolona. Puszą się, zrobiły się takie piórkowate, nie wiem co z nimi. Różnicuję pielęgnację i wciąż to samo;/ chyba, że to jakiś kryzys? Po Garnierze Karite i Artiste Keratynowym kiepsko mi się skręcają. Lepiej jest po Garnierze Aloesowym, ale tam silikon.

Na koniec pozdrawiam Was ciepło

---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ----------

Cytat:
Napisane przez xHello Kittyx Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Czy używa któraś z was emulsji glorii,jeżeli tak to jak? Na mokre czy suche? Za wszystkie rady bardzo dziękuje
Polecacie jeszcze jakis dobry nabłyszczacz do kręconych włosów?
Cześć. Używam emulsji Glorii na mokre włosy do rozczesywania przed myciem, czyli jako pierwsze O w OMO. Trudno mi się więc wypowiadać o jej wartościach odżywczych.
Mówiąc o nabłyszczaczach masz na myśli produkty bardziej naturalne czy gotowe specyfiki? Bo w gotowych sprejach nabłyszczających Denat na samym początku składu. Mnie się włoski ładnie błyszczą po Kallosie mlecznym i po maskach wzbogaconych miodem.
smerf3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 07:57   #23779
Charlotte95
Wtajemniczenie

Ja wczoraj wzbogaciłam odżywkę miodem i rzeczywiście włosy mają ładny połysk Także spróbuj.
Charlotte95 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 10:58   #23780
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez smerf3 Pokaż wiadomość

Kropcia poproś przede wszystkim o
morfologie
TSH, ft Ci pewnie nie zrobią
żelazo
cynk

Czy poza wypadaniem włosów masz jakieś inne objawy? Ciągłe zmęczenie, senność? Bo z metabolizmem raczej nie masz problemów, chudzino:P
W pełnej diagnostyce tarczycy bada się na początek TSH, ft3 i ft4 (powinna być między nimi względna równowaga), potrzebne może być też usg, a w dalszej diagnostyce - w zależności od przypadku - np. anty-TPO. Włosy wypadają przy niedoczynności, na którą najczęściej wskazuje podwyższone TSH (ogólnie powyżej 4, zależy od normy) i charakterystyczne objawy.
U mnie zdiagnozowano niedoczynność wywołaną przez Hashimoto, od 1,5 miesiąca przyjmuję tyroksynę, ale włosy nadal wypadają, chociaż chyba mniej. A w czerwcu przy myciu miałam łzy w oczach, tylu włosów nigdy nie traciłam;/
Kropciu i jeśli przyczyna wypadania leży wewnątrz Twojego organizmu to oddziaływaniem zewnętrznym problemu nie rozwiąże się.
Mnie wcierki (Jantar, Capitavit, świeże napary ziołowe) wypadania nie zahamowały, ale chyba rosną nowe włoski
Możesz jeszcze iść do dermatologa, żeby sprawdził stan skóry głowy, czy tam nic złego się nie dzieje (łupież, łojotok, jakieś inne podrażnienie).
Powodzenia
Dziękuję Ci Kochana za wyczerpującą odpowiedź. Jutro śmigam na przychodnię po jakieś skierowania, dzięki Tobie wiem przynajmniej o co pytać Nie mam innych objawów, ani problemów z metabolizmem Chudzinko w realu mnie nie widziałaś -pochłaniacz jestem

Stary 2010-08-29, 11:39   #23781
Paulinka675
Zakorzenienie

dzisiaj dzień testów

pierwszy raz myję włosy z głową w dół i dokładnie według filmiku z jessicurl

wcześniej myłam je podczas kąpieli i nie kręciły sie od góry tylko dopiero po 15-20cm i u góry były klapnięte, teraz pewnie się nieco skrócą-ciekawe jak będę wyglądała

i testuję żel Delii jako stylizator

samo zmywanie amli 2x i nakładanie odżywki zajęło mi jakieś 10min nie wiem czy to dużo?

ile wam zajmuje przygotowanie włosów do wyjścia? obawiam się, że wkrótce jak zacznę szkołę i znajdę pracę będę musiała się bardziej streszczać z tą pielęgnacją

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Stary 2010-08-29, 11:52   #23782
kicccia
Zakorzenienie

Chyba będę Was molestować o rady bo wypadało by w końcu zadbać o swoje włosy...

kicccia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 12:34   #23783
201605090958
Konto usunięte

Cytat:
samo zmywanie amli 2x i nakładanie odżywki zajęło mi jakieś 10min nie wiem czy to dużo?

ile wam zajmuje przygotowanie włosów do wyjścia? obawiam się, że wkrótce jak zacznę szkołę i znajdę pracę będę musiała się bardziej streszczać z tą pielęgnacją
Jest łatwy sposób na zmycie olejów-wcierasz szampon w suche włosy, jak się spieni to spłukujesz, ale trzeba dość pedantycznie wetrzeć w każde miejsce i spłukać ciepła wodą

Jestem nietypowa-nie stylizuję ani nie uzywam żadnych stylizatorów, jak są fajne to wychodzę jak stoję, jak są niefajne to je spinam plastikową klamrą i już a czasowo najwiecej zajmuje mi olejowanie-niestety muszę po nich użyć odżywki d/s więc nie dosć ze 12h z olejem to jeszcze 10 minut z odżywką, ale dzis wymyśliłam podczas seansu z odżywka nakładam peeling na twarz i robię manicurePotem spłukuję, warstwa kremu na twarz i voila
201605090958 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 13:00   #23784
majka5421
Raczkowanie

Dziewczyny, liczę na Waszą pomoc

Właśnie kończy mi się moje pierwsze opakowanie maseczki Nivea-Intensywna regeneracja. Kupiłam ją oczywiście pod wpływem wszystkich "ochów i achów" na KWC I...jak zwykle się nie zawiodłam. Używałam jej po każdym myciu, jest świetna. Ale teraz zaczynam się zastanawiać czy faktycznie powinnam jej używać po każdym myciu? Czy w jakiś sposób nie zaszkodzi to moim włosom? Redukuje łamliwość, rozdwajanie, nawilża...wszystko co obiecuje producent. No i oczywiście piszę tu, bo jestem posiadaczką loków

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

A poza tym to tak: używam szamponu Wella Professionals na problemy z wypadaniem (ostatnio zauważyłam małe problemy), no i później ta maska. Trzymam ją pod czepkiem jakieś 20-30min i później spłukuję. Przed nałożeniem turbanu spryskuję jeszcze tylko skórę głowy tym lotionem: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...owa-wersja.htm Tak na wszelki wypadek. Myślicie, że dobrze robię??? Byłabym wdzięczna za odpowiedzi.
majka5421 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 13:08   #23785
Paulinka675
Zakorzenienie

moje włosy już są prawie suche i falują się od góry, ale źle mi się układa tył i włosy z prawej strony

tył szczególnie źle wygląda u góry, jak ugniatałam je ręcznikiem to przecież część włosów (ty z tyłu) wogóle się nie układa

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

Stary 2010-08-29, 13:19   #23786
wrily_curly
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez majka5421 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, liczę na Waszą pomoc

Właśnie kończy mi się moje pierwsze opakowanie maseczki Nivea-Intensywna regeneracja. Kupiłam ją oczywiście pod wpływem wszystkich "ochów i achów" na KWC I...jak zwykle się nie zawiodłam. Używałam jej po każdym myciu, jest świetna. Ale teraz zaczynam się zastanawiać czy faktycznie powinnam jej używać po każdym myciu? Czy w jakiś sposób nie zaszkodzi to moim włosom? Redukuje łamliwość, rozdwajanie, nawilża...wszystko co obiecuje producent. No i oczywiście piszę tu, bo jestem posiadaczką loków

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

A poza tym to tak: używam szamponu Wella Professionals na problemy z wypadaniem (ostatnio zauważyłam małe problemy), no i później ta maska. Trzymam ją pod czepkiem jakieś 20-30min i później spłukuję. Przed nałożeniem turbanu spryskuję jeszcze tylko skórę głowy tym lotionem: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...owa-wersja.htm Tak na wszelki wypadek. Myślicie, że dobrze robię??? Byłabym wdzięczna za odpowiedzi.
nie widziałam, żeby produkty, których używasz, były polecane dla kręconowłosych. FAQ i pigułka - tam jest wszystko, co musisz wiedzieć, poczytaj, posprawdzaj i jeśli coś będzie niejasne to pytaj

Paulino, z tym ugniataniem to trzeba się nagimnastykować niestety, a masz coś cienkiego do ugniatania, mikrofibrę czy koszulkę? Ja kiedy mam problem z górną warstwą, w tym tyłem, to delikatnie jedną ręką łapię dolne włosy i dopiero wtedy przechylam głowę, górna warstwa odstaje i ugniatam. Ale nie wiem, jak Ty masz ścięte...
wrily_curly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 13:33   #23787
Paulinka675
Zakorzenienie

wrily_curly ugniatałam zwykłym ręcznikiem, muszę sobie kupić mikrofibrowy, włosy mam ścięte na równo

po zmyciu odzywki d/s wygniotłam włosy ręką z wody i nałożyłam b/s i potem ugniatałam ręcznikiem, następnie stylizator i zawinęłam w bawełniana koszulkę, po jakichś 15min zdjęłam koszulkę i a głową do dołu podsuszałam i ugniatałam

tył podsechł i już nieco lepiej wygląda, ale bok kiepski i jest na nim lekki puszak

może czegoś za mało nałożyłam

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

Stary 2010-08-29, 13:36   #23788
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez kropcia007
ja ukończyłam I stopień gdy na flecie poprzecznym, pianino było dodatkowym instrumentem
U mnie też, grałam na skrzypcach i pianino było dla mnie bez duszy - nie poddawało się ruchom palców, mojemu wpływowi
Jestem w szoku, jeśli idzie o nauczycielkę, ale też się nie dziwię. Miałam podobnie na pianinie, ale po paluchach.
Cytat:
Hmm ja do EPI mam 3 przystanki ( nie chce mi się chodzić piechotą) ale pewnie by wyszło jakieś 15-20 minut
No proszę! Stąd nie mam jak dojechać (chyba że autobusem), ale do przystanku będzie tyle co do samego Epi.
swoją drogą uwielbiam ten sklep.
Cytat:
Zazdraszczam Zawsze zastanawiam sie, kim bym dziś była, gdyby zapadła inna decyzja moich rodziców.
Cytat:
skrzypce jako prowadzący. Mam do dziś własny instrument, ale wsytdzę się grać. Chociaż jakieś kolędy czy inne bzdurki to pogrywam sobie pod uszkiem, gdy nikt nie słyszy.
Moich rodziców namawiała nauczycielka skrzypiec, ale postanowili dać mi szansę na dzieciństwo. Trochę późno
Cytat:
Włosy niesamowicie błyszczące skręt tez super-chyba najmocniejszy jak do tej pory.
Żel się wchłonie, więc nie ma obaw o nadmiar. Włosy wyglądają naprawdę ładnie - przypominają mi moje Widać, że emolientów przyda się więcej
No i kolczyki mam też identyczne 2 pary: niebiesko-fioletowe i czerwone.
Cytat:
ależ cenna informacja. dzięki
Cytat:
Następna siostra po uchu
Cytat:
W duzych pomieszczeniach Będzie dobra do odprawiania naszych rytuałów czarnej włosowej magii.
A propos - musiałam wywalić kota z podpisu będzie mi go brakowało...
Cytat:
To o cieprliwośc ostatnio chodziło?
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21698335]jeszcze sie okaze ze jestes z Eloe po sasiedzku[/quote] Przynajmniej po kolorach ścian wiem, ze nie w tym samym mieszkaniu
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21699083]a co do gliceryny- to sie zgadzam- ciezko znalezc odzywke bezglicerynowa [/QUOTE] To prawda. Też robi za promotor, ale dlaczego niemal wszędzie!
Za to jest wybór na BC. No i lniana Naturia też jej nie ma.
Cytat:
trudno przewidzieć, co będzie z moimi włosami jak zetnę. obawiam się tego, że stracę fale... na razie je regeneruje, mam w planach ściąć rude - rozjaśnione końcówki, a potem zobaczymy
Dobry plan - przytnij końcówki, a resztę regeneruj. Ja mam już tylko końcóweczki rozjaśnione. 2 lub 3 dnia po myciu widać, w jak strasznym sa stanie.
Cytat:
a wiadomo jaki jest filtr w kosmetykach typu "z filtrem na lato"?
W tych do włosów dlatego robiąc analizy, podkreślamy, że nie wiemy, jak skuteczna będzie ochrona.
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21700749]olej brokułowy[/quote] Następny ulubieniec?
Cytat:
olej monoi chroni przed sloncem i woda morska
Kolejna dobra informacja trzeba będzie dodać do artykułu o filtrach
Cytat:
Napisane przez smerf3 Pokaż wiadomość
Ziomalka;> właśnie to miałam na myśli, chcąc wykazać, że Zagłębie zbyt często zaliczane jest do Śląska.
Targ w Będzinie/ Znam tylko świńskie ucho - rondo, które rondem nie jest i 3 razy przejeżdża się te same tory tramwajowe, jeśli chce się jechać na Wro
Acha - i zameczek.
Cytat:
Jestem pełna podziwu dla wszechstronności naszej Eloe nawet o regionalizmie można z nią pogadać
zawstydziłam się, ale bardzo dziękuję
Cytat:
I chyba jestem jedyną zakręconą, której słoń na ucho nadepnął;> mam, co prawda, w swym życiorysie epizod w chórze parafialnym, ale to było po znajomości TŻ zabrania mi nawet śpiewać pod nosem;>
Za to masz piękny, mocny skręt.
Cytat:
Jak się już tak rozpisałam to może coś na temat... Z włosów jakoś nie jestem ostatnio zadowolona. Puszą się, zrobiły się takie piórkowate, nie wiem co z nimi. Różnicuję pielęgnację i wciąż to samo;/ chyba, że to jakiś kryzys? Po Garnierze Karite i Artiste Keratynowym kiepsko mi się skręcają. Lepiej jest po Garnierze Aloesowym, ale tam silikon.
A próbowałaś je bardziej nawilżać? Co prawda w Artiste są proteiny, które tez pełnia funkcje humektantów, ale spróbuj może na tę chwilę z aloesem? Może zrób też maseczkę z żelu lnianego? No i miód do odżywki lub płukanki tez może się przydać.
Coś czuję, że zachwiałas równowagę proteinowo-wodną i teraz trzeba znaleźć, czy więcej jest wody czy protein.
Cytat:
pierwszy raz myję włosy z głową w dół i dokładnie według filmiku z jessicurl
koniecznie opisz efekty. Może zdjęcia?
Cytat:
i testuję żel Delii jako stylizator
i jak się spisuje?
Cytat:
W sumie ok. 5 minut. Rano po prysznicu lekko namaczam włosy rękami i nakłądam żel albo inny stylizator. Potem robię kawę, ubieram się, jem śniadanie. W tym czasie włosy dosychają i tuz przed wyjściem mogę wygnieśc nadmiar stylizatora.
Cytat:
Napisane przez kicccia Pokaż wiadomość
Chyba będę Was molestować o rady bo wypadało by w końcu zadbać o swoje włosy...
Prosimy bardzo. zacznij od lektur obowiązkowych - wszystko wypisane w lilnku w moim podpisie.
Cytat:
Napisane przez majka5421 Pokaż wiadomość
O tę chodzi? I ma taki skład?
w sumie ma wszystko, co potrzebne, ale włosy potrzebują odmiany. Warto spróbowac czegoś innego, jeśli zachowują się gorzej niż zwykle.
często jedna odżywka nie dostarcza wszystkiego, co potrzebne i dlatego włosy zaczynają marnieć.

A ja dziś chyba zaserwuję włosom maskę z żelu lnianego. Powinno się im spodobać.
I dodaję zdjęcia mojego wczorajszego testowego irokeza spokojnego (na podstawie nauk Mrs. Julci ) Włosy myte w czwartek wieczorem...

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2010-08-29 o 13:38
Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 13:43   #23789
kropcia007
Wtajemniczenie

Wrily_curly jesteś Zdawaj relacje!!!

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Cytat:
wrily_curly ugniatałam zwykłym ręcznikiem, muszę sobie kupić mikrofibrowy, włosy mam ścięte na równo

po zmyciu odzywki d/s wygniotłam włosy ręką z wody i nałożyłam b/s i potem ugniatałam ręcznikiem, następnie stylizator i zawinęłam w bawełniana koszulkę, po jakichś 15min zdjęłam koszulkę i a głową do dołu podsuszałam i ugniatałam

tył podsechł i już nieco lepiej wygląda, ale bok kiepski i jest na nim lekki puszak

może czegoś za mało nałożyłam
ugniataj następnym razem koszulką zamiast ręcznikiem

Stary 2010-08-29, 14:16   #23790
Paulinka675
Zakorzenienie

Oto fotki

niestety spanikowałam i nie użyłam delii, dostałam telefon i zaproszono mnie dziś na rozmowę w sprawie pracy i chciałam użyć pewniaka

ogólnie nie jest źle, nie udała mi się lewa strona, no ale nie poddaję się, podoba mi się ta metoda, włosy nie są klapnięte i unoszą się u nasady. niestety przedziałek nie ustawia mi się po zarzuceniu włosami jak u Jessi więc grzywę spięłam do tyłu. Włosy bardziej się kręcą, szkoda tylko, że nie mam dyfuzorka

tak zrobię Kropciu, ręcznik nie jest dobry do tego, wydaje mi się, że mierzwi włosy

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 6 (0 użytkowników i 6 gości)

Zasady wysyłania wiadomości