|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#23761 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V
Cytat:
Cytat:
skierowanie dostałam tylko na tsh i morfologię wszystko wyszło w normie. t3 i t4 nie miałam robione, bo rodzinny powiedział on na to dać nie moze skierowania(?) dostałam skierowanie do endokrynologa, ale wiadomo jak to bedzie , pewnie trzeba czekac z pol roku. ale idę prywatnie w międzyczasie i zobaczę co mi powie. naprawdę wystraszylam się, ale dobrze ze chociaz te tsh jest w normie, bo chyba nie jest tak źle.. własnie umylam wlosy i nie jest tak źle, nie liczyłam ale jeszcze przed obcięciem wydawało mi się ze wiecej zawsze mi wypadalo, moze dlatego ze byly dluzsze ![]() kropcia007-no lepiej się zbadać, zeby wiedziec czy wszystko jest ok. jeszcze mozna zbadac prolaktyne (akurat to tez mam w normie bo badalam prywatnie).czytałam też, że przyczyn może być wiele, oprócz niedoborów jeszcze stres, odchudzanie i weź tu zgadnij...
Edytowane przez CarmenSandiego Czas edycji: 2010-08-28 o 13:51 |
||
|
|
|
#23762 |
|
Zakorzenienie
|
przeszukałam łazienkę i znalazłam jedną odżywkę b/s bez humektantową a mianowicie jest to lorys girl, ze stylizatorów nivea fc je ma i tbs cotton też tylko dalej w składzie
a żel delia ma humektant? wydaje mi się że nie ale nie jestem pewna
|
#23763 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a ze względów filtrowych nie lepsze jest masło shea? tzn ono na pewno ma jakieś właściwości ochronne, a nie pamiętam czy kokos też Cytat:
nasze kosmetyki musiały przetrwać letnie upały
|
|||
|
|
|
#23764 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kropciu, wygrzebałam swoje badania więc było to TSH i T3 i T4, żelazo, magnez, potas i sód ale już doczytałam, że z T3 i T4 (tarczyca) może być problem ze skierowaniem od internisty ![]() a może to stres?? [1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21691674]zapakuj kokoska do mniejszego pojemniczka- ja tak robie na wyjazdy nie trzeba go trzymac w lodowce- nawet w temp prawie 40 st przez 2 tyg mi sie nie zespul[/QUOTE] Nava a jakiego Ty kokoska używasz? Ja mam rafinowany z ZSK i obawiam się, że bez lodówki mi zjełczeje ![]() Cytat:
Cytat:
ojej, współczuje... moją tarczycę badają co roku, raz dostrzegli guza, ale inny lekarz na usg już tego nie potwierdził badania w normie, a samopoczucie kiepskie i wskazuje na niedoczynność a prolaktyna ma wpływ na stan włosów?? moja jest przekroczona, ale to u mnie wina stresów Cytat:
muszę przejrzeć dokładnie co mam w łazience ( i szafie )
|
||||
|
|
|
#23765 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
stresu specjalnie też nie mam więc nie wiem co to ...---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Cytat:
nie mam zbytnio stresów , badania są konieczne zaraz w poniedziałek lecę na przychodnię się umawiać do lekarza by wystawił skierowanie Cytat:
|
|
#23766 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
) ale pewnie by wyszło jakieś 15-20 minut ![]() Co do szkoły muzycznej- ja już wyższy stopień wtajemniczenia ![]() Cytat:
najwięcej osób rezygnuje właśnie po I stopniu i ja też w sumie zrezygnowałam, ale nauczyciele nie dali mi spokoju i mnie przekonywali na dalszą naukę ![]() Cytat:
dobrze, że tak skończyła szkoda że nie masz dobrych wspomnień[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21691379]gralam II a Ty? kurcze czasem po latach mnie nachodzi na granie, ale nie mam pianina (o fortepianie nie wspominajac A za wlanczanie muzy sasiadowi nalezy sie daj znac o efektach kokosowania [/QUOTE]No to jeśli drugi stopień, to musiałaś już nawet grać dlaczego zrezygnowałaś?Muza od sąsiada mi nie przeszkadza, bo jakos jak ja zacynam grać, to tak się skupiam, że jej nie słyszę ![]() No to teraz moja relacja. Kokos jak już pisałam był ok. 15 h. Zawinięty w folię i nakryty przez parę godzin czapką. Rano mycie babydream, trochę Isany różowej i później na jakieś 15 minut garnier z karite. Ręcznikowanie i harmonijka. Do stylizacji żel lniany (który ma dziwny kolor, ale działa ).Włosy niesamowicie błyszczące Ale dalej mało objętości. Tak czy siak- się kręci W załączniku dzisiaj ![]() EDIT: chociaż ta objętość nie wygląda źle na zdjęciu
Edytowane przez Dama_pikowa Czas edycji: 2010-08-28 o 15:29 |
|||
|
|
|
#23767 | ||
|
Raczkowanie
|
net mi szalej, kasuje dubla
---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- na pewno się przyda Cytat:
dzięki, obejrze bo widziałam je ostatnio w sklepie Mam jeszcze dużo czasu do wyjazdu, więc na spokojnie się zastanowie i przygotuje. Cytat:
a wogóle to jaki kolor ściany w tle, mialam niedawno podobny w mieszkaniu i dramat był, żeby jasna farba to przykryła udało się po 2 wartwach gruntu i 5 warstwach farby lateksowej
Edytowane przez Yasmin Czas edycji: 2010-08-28 o 16:00 |
||
|
|
|
#23768 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#23769 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
chociażby właśnie ze względu na to jak ten kolor zakryć ![]() 7 warstw Zapomniałam napisać wcześniej: Syrenko za posta odnośnie wilgotności. Wszystko mega przejrzyście i rozjaśniło mi to ten temat |
|
|
|
|
#23770 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
teraz mam na szczęście piękny beż, miałam już dosyć po kilku latach szukałam Twoich poprzednich postów bo nie byłam pewna, czy dobrze kojarzę Twoje włoski i widzę, że macie fajne forum -> Nimfomanki w natarciu ![]() ale wracając do tematu włosów to bardzo bym chciała mieć taki typ skrętu jak Twój. Żeby moje włosy przy takiej długości jak Twoja się kręciły, marzenie
|
||
|
|
|
#23771 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
No to zapraszamy, Yasmin niektóre mają TŻtów na miejscu a i tak je skręca... ![]() A odnośnie włosów. No coś Ty a ja moje ścięłam, właśnie dlatego, żeby się kręciły
|
|
|
|
|
#23772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nava, ja też pianinko męczyłam niestety ze względu na moją słomiany zapał rzuciłam szkołę muzyczną, teraz trochę żałuję![]() i mam pomysł jak pokryć turkusową ścianę - proponuję czerń, powinna się sprawdzić ![]() a dziś startuję z Jantarem - drugie podejście, ciekawe na jak długo wystarczy mi cierpliwości
|
|
#23773 | |||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Cytat:
ladnie i pokrecono ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- ... 7 warstw ![]() ---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Cytat:
albo sie myle i cos pomieszalo mi sie ![]() agison Ty tez ? hehehe zakrecony, umuzykalniony inzynier ja zapal mialam... do momentu az go stracilam bezpowrotnie ![]() u mnie kolejnosc byla nastepujaca- najpierw ja meczylam pianino, pozniej pianino zaczelo meczyc mnie- i to byl koniec mojej kariery poza tym ja strasznie niesystematyczna jestem Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 Czas edycji: 2010-08-28 o 19:19 |
|||||||
|
|
|
#23774 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a co do gliceryny- to sie zgadzam- ciezko znalezc odzywke bezglicerynowa , ale glikol- wystepuje dosc rzadko
|
|
|
|
|
#23775 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale Twoje wyglądają obiecująco co do forum o N. to zamierzam się tam rozgościć ![]() Cytat:
w sumie tona filtrze mi tak bardzo nie zależy, jak na ochronie włosa przed masakryczną wilgocią + wysoka temperatura+woda morska. W ostateczności mam 2 opasko-chustki, schowam całe włosy i tyle je będą widzieć ![]() Cytat:
![]() [1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21698335]nierafinowany holland&barrett tego mialam ze soba, teraz testuje innej firmy [/QUOTE]naprawdę się nie zepsuł bez lodówki?? Cytat:
Kurcze, wszystkie kręconowłose takie umuzykalnione? Ja co prawda szkoły muzycznej nie skończyłam, ale do takowej się dostałam... jednocześnie dostałam się też do sportowej i nie umiałam się zdecydować Ostatecznie skończyło się na śpiewie |
||||
|
|
|
#23776 | ||
|
Konto usunięte
|
tez sie zdziwilam- przybral postac plynna i tyle, moze po prostu 2 tyg kokos nie jelzczeje? nie wiem, a na opakowaniu jest napisane zeby przechowywac w lodowce (mam nastepne 440ml kokosa z holland&barrett- to ten na ktorego byla promocja- 50% off wiec nie moglam przejsc obok niego obojetnie
) Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- buszuje wlasnie na mazidlach i oto co znalazlam o oleju brokulowym: Nierafinowany olej brokułowy uzyskiwany w wyniku tłoczenia na zimno nasion brokułu włoskiego - "Brassica Oleracea Italica". Zawiera ciekawą kompozycję kwasów tłuszczowych - głównie kwas erukowy (49%) - witamin i minerałów, dzięki czemu jest olejem charakteryzującym unikalnymi właściwościami pielęgnacyjnymi. Jego szczególnie cenną i unikalną zaletą jest bardzo dobra rozsmarowywalność oraz zdolność do tworzenia na powierzchni skóry i włosów jedwabistego i delikatnego połysku bez niepożądanego efektu nadmiernej i ciężkiej tłustości po aplikacji. Dzięki temu jest doskonałym i naturalnym zamiennikiem dla syntetycznych silikonów stosowanych w produktach przeznaczonych do pielęgnacji i kondycjonowania skóry i włosów. Podobnie jak silikony zmniejsza uczucie lepkości i tłustości, dając wrażenie eleganckiej, satynowo gładkiej skóry oraz jedwabiście gładkich i błyszczących włosów, jednak w odróżnieniu od nich (szczególnie tych nierozpuszczalnych w wodzie i wymagających usunięcia za pomocą silnych detergentów, których poważną wadą jest działanie silnie wysuszające włosy oraz drażniące skórę i oczy) nie powoduje efektu nadmiernego obciążenia i oklapnięcia włosów. Nie usunięta i wbudowana w strukturę włosów warstwa silikonów powoduje z czasem ich obciążenie oraz utrudnia przenikanie substancji nawilżających w efekcie czego włosy stają się matowe. Olej brokułowy użyty w odżywkach i produktach do stylizacji doskonale kondycjonuje włosy tworząc na ich powierzchni cienki film, nie natłuszczający i nie obciążający nadmiernie, za to zwiększający poślizg, a więc ułatwiający rozczesywanie, nadający włosom połysk i jedwabistą delikatność. znalazlam Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 Czas edycji: 2010-08-28 o 21:13 |
||
|
|
|
#23777 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Czy używa któraś z was emulsji glorii,jeżeli tak to jak? Na mokre czy suche? Za wszystkie rady bardzo dziękuje ![]() Polecacie jeszcze jakis dobry nabłyszczacz do kręconych włosów?
|
|
#23778 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Pinsleepe czy Ty się nie orientujesz gdzie w okolicy można dostać nasze włosowe cuda?;> mam na myśli szczególnie kokosa Efavitu i Naturie?;> Kropcia poproś przede wszystkim o morfologie TSH, ft Ci pewnie nie zrobią żelazo cynk Czy poza wypadaniem włosów masz jakieś inne objawy? Ciągłe zmęczenie, senność? Bo z metabolizmem raczej nie masz problemów, chudzino:P W pełnej diagnostyce tarczycy bada się na początek TSH, ft3 i ft4 (powinna być między nimi względna równowaga), potrzebne może być też usg, a w dalszej diagnostyce - w zależności od przypadku - np. anty-TPO. Włosy wypadają przy niedoczynności, na którą najczęściej wskazuje podwyższone TSH (ogólnie powyżej 4, zależy od normy) i charakterystyczne objawy. U mnie zdiagnozowano niedoczynność wywołaną przez Hashimoto, od 1,5 miesiąca przyjmuję tyroksynę, ale włosy nadal wypadają, chociaż chyba mniej. A w czerwcu przy myciu miałam łzy w oczach, tylu włosów nigdy nie traciłam;/ Kropciu i jeśli przyczyna wypadania leży wewnątrz Twojego organizmu to oddziaływaniem zewnętrznym problemu nie rozwiąże się. Mnie wcierki (Jantar, Capitavit, świeże napary ziołowe) wypadania nie zahamowały, ale chyba rosną nowe włoski Możesz jeszcze iść do dermatologa, żeby sprawdził stan skóry głowy, czy tam nic złego się nie dzieje (łupież, łojotok, jakieś inne podrażnienie). Powodzenia ![]() Jestem pełna podziwu dla wszechstronności naszej Eloe nawet o regionalizmie można z nią pogadać ![]() I chyba jestem jedyną zakręconą, której słoń na ucho nadepnął;> mam, co prawda, w swym życiorysie epizod w chórze parafialnym, ale to było po znajomości TŻ zabrania mi nawet śpiewać pod nosem;>Jak się już tak rozpisałam to może coś na temat... Z włosów jakoś nie jestem ostatnio zadowolona. Puszą się, zrobiły się takie piórkowate, nie wiem co z nimi. Różnicuję pielęgnację i wciąż to samo;/ chyba, że to jakiś kryzys? Po Garnierze Karite i Artiste Keratynowym kiepsko mi się skręcają. Lepiej jest po Garnierze Aloesowym, ale tam silikon. Na koniec pozdrawiam Was ciepło ![]() ---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ---------- Cytat:
Mówiąc o nabłyszczaczach masz na myśli produkty bardziej naturalne czy gotowe specyfiki? Bo w gotowych sprejach nabłyszczających Denat na samym początku składu. Mnie się włoski ładnie błyszczą po Kallosie mlecznym i po maskach wzbogaconych miodem. |
||
|
|
|
#23779 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wczoraj wzbogaciłam odżywkę miodem i rzeczywiście włosy mają ładny połysk
Także spróbuj.
|
|
|
|
#23780 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie mam innych objawów, ani problemów z metabolizmem Chudzinko
|
|
#23781 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj dzień testów
pierwszy raz myję włosy z głową w dół i dokładnie według filmiku z jessicurl wcześniej myłam je podczas kąpieli i nie kręciły sie od góry tylko dopiero po 15-20cm i u góry były klapnięte, teraz pewnie się nieco skrócą-ciekawe jak będę wyglądała ![]() i testuję żel Delii jako stylizator samo zmywanie amli 2x i nakładanie odżywki zajęło mi jakieś 10min nie wiem czy to dużo?ile wam zajmuje przygotowanie włosów do wyjścia? obawiam się, że wkrótce jak zacznę szkołę i znajdę pracę będę musiała się bardziej streszczać z tą pielęgnacją
|
#23783 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jestem nietypowa -nie stylizuję ani nie uzywam żadnych stylizatorów, jak są fajne to wychodzę jak stoję, jak są niefajne to je spinam plastikową klamrą i już a czasowo najwiecej zajmuje mi olejowanie-niestety muszę po nich użyć odżywki d/s więc nie dosć ze 12h z olejem to jeszcze 10 minut z odżywką, ale dzis wymyśliłam podczas seansu z odżywka nakładam peeling na twarz i robię manicure Potem spłukuję, warstwa kremu na twarz i voila |
|
|
|
|
#23784 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, liczę na Waszą pomoc
![]() Właśnie kończy mi się moje pierwsze opakowanie maseczki Nivea-Intensywna regeneracja. Kupiłam ją oczywiście pod wpływem wszystkich "ochów i achów" na KWC I...jak zwykle się nie zawiodłam. Używałam jej po każdym myciu, jest świetna. Ale teraz zaczynam się zastanawiać czy faktycznie powinnam jej używać po każdym myciu? Czy w jakiś sposób nie zaszkodzi to moim włosom? Redukuje łamliwość, rozdwajanie, nawilża...wszystko co obiecuje producent. No i oczywiście piszę tu, bo jestem posiadaczką loków ![]() ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- A poza tym to tak: używam szamponu Wella Professionals na problemy z wypadaniem (ostatnio zauważyłam małe problemy), no i później ta maska. Trzymam ją pod czepkiem jakieś 20-30min i później spłukuję. Przed nałożeniem turbanu spryskuję jeszcze tylko skórę głowy tym lotionem: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...owa-wersja.htm Tak na wszelki wypadek. Myślicie, że dobrze robię??? Byłabym wdzięczna za odpowiedzi. |
|
|
|
#23785 |
|
Zakorzenienie
|
moje włosy już są prawie suche i falują się od góry, ale źle mi się układa tył i włosy z prawej strony
![]() tył szczególnie źle wygląda u góry, jak ugniatałam je ręcznikiem to przecież część włosów (ty z tyłu) wogóle się nie układa
|
#23786 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Paulino, z tym ugniataniem to trzeba się nagimnastykować niestety, a masz coś cienkiego do ugniatania, mikrofibrę czy koszulkę? Ja kiedy mam problem z górną warstwą, w tym tyłem, to delikatnie jedną ręką łapię dolne włosy i dopiero wtedy przechylam głowę, górna warstwa odstaje i ugniatam. Ale nie wiem, jak Ty masz ścięte... |
|
|
|
|
#23787 |
|
Zakorzenienie
|
wrily_curly ugniatałam zwykłym ręcznikiem, muszę sobie kupić mikrofibrowy, włosy mam ścięte na równo
po zmyciu odzywki d/s wygniotłam włosy ręką z wody i nałożyłam b/s i potem ugniatałam ręcznikiem, następnie stylizator i zawinęłam w bawełniana koszulkę, po jakichś 15min zdjęłam koszulkę i a głową do dołu podsuszałam i ugniatałam tył podsechł i już nieco lepiej wygląda, ale bok kiepski i jest na nim lekki puszak może czegoś za mało nałożyłam
|
#23788 | |||||||||||||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
![]() Jestem w szoku, jeśli idzie o nauczycielkę, ale też się nie dziwię. Miałam podobnie na pianinie, ale po paluchach. Cytat:
swoją drogą uwielbiam ten sklep. Cytat:
Zawsze zastanawiam sie, kim bym dziś była, gdyby zapadła inna decyzja moich rodziców.Cytat:
Moich rodziców namawiała nauczycielka skrzypiec, ale postanowili dać mi szansę na dzieciństwo. Trochę późno ![]() Cytat:
Widać, że emolientów przyda się więcej No i kolczyki mam też identyczne Cytat:
Cytat:
Cytat:
A propos - musiałam wywalić kota z podpisu Cytat:
To o cieprliwośc ostatnio chodziło?[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21698335]jeszcze sie okaze ze jestes z Eloe po sasiedzku[/quote] [1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21699083]a co do gliceryny- to sie zgadzam- ciezko znalezc odzywke bezglicerynowa [/QUOTE] To prawda. Też robi za promotor, ale dlaczego niemal wszędzie! Za to jest wybór na BC. No i lniana Naturia też jej nie ma. Cytat:
Cytat:
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21700749]olej brokułowy[/quote] Następny ulubieniec? Cytat:
trzeba będzie dodać do artykułu o filtrach Cytat:
Acha - i zameczek. Cytat:
zawstydziłam się, ale bardzo dziękujęCytat:
Cytat:
Coś czuję, że zachwiałas równowagę proteinowo-wodną i teraz trzeba znaleźć, czy więcej jest wody czy protein. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
w sumie ma wszystko, co potrzebne, ale włosy potrzebują odmiany. Warto spróbowac czegoś innego, jeśli zachowują się gorzej niż zwykle. często jedna odżywka nie dostarcza wszystkiego, co potrzebne i dlatego włosy zaczynają marnieć. A ja dziś chyba zaserwuję włosom maskę z żelu lnianego. Powinno się im spodobać. I dodaję zdjęcia mojego wczorajszego testowego irokeza spokojnego (na podstawie nauk Mrs. Julci
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2010-08-29 o 13:38 |
|||||||||||||||||||||
|
|
|
#23789 | |
|
Wtajemniczenie
|
Wrily_curly jesteś
Zdawaj relacje!!!---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
|
|
#23790 |
|
Zakorzenienie
|
Oto fotki
![]() niestety spanikowałam i nie użyłam delii, dostałam telefon i zaproszono mnie dziś na rozmowę w sprawie pracy i chciałam użyć pewniaka ![]() ogólnie nie jest źle, nie udała mi się lewa strona, no ale nie poddaję się, podoba mi się ta metoda, włosy nie są klapnięte i unoszą się u nasady. niestety przedziałek nie ustawia mi się po zarzuceniu włosami jak u Jessi więc grzywę spięłam do tyłu. Włosy bardziej się kręcą, szkoda tylko, że nie mam dyfuzorka tak zrobię Kropciu, ręcznik nie jest dobry do tego, wydaje mi się, że mierzwi włosy
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 5 (0 użytkowników i 5 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:55.

zakupiłam cynk, vit b i humawit z drożdży skrzypu i pokrzywy zobaczymy co będzie dalej
więc nie obawiaj się 
najwięcej osób rezygnuje właśnie po I stopniu i ja też w sumie zrezygnowałam, ale nauczyciele nie dali mi spokoju i mnie przekonywali na dalszą naukę
Została wyrzucona z tej szkoły jakiś czas po moim ukończeniu.
dobrze, że tak skończyła
[/QUOTE]
za posta odnośnie wilgotności. Wszystko mega przejrzyście i rozjaśniło mi to ten temat 

albo sie myle i cos pomieszalo mi sie 

zawstydziłam się, ale bardzo dziękuję