|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#5011 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Nikuś słodziachny ten twój synek
Kasienka moja ważyła dokładnie tyle samo w 37 ![]() Zuzi no jak tu się nie stresować, jak mnie dziady straszą nie no liczę że dwa tygodnie to już nie czop odlazł wczoraj a jak nic nie ruszy to ginka 5 września chce mnie do szpitala kłaść ( ja nie chcę wywoływanego porodu ) Mam koleżankę z hashimoto, biedna ciągle walczy z wagą i użera się z lekarzami, endokrynologów jak na lekarstwo no ale tak jak ty też się nie poddaje, są przecież gorsze paskudztwa
|
|
|
|
#5012 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Bo wcześniejsze usg robił mi taki konowa,że szok,po łebkach,serca w ogóle nie badał,więc nawet nie wiem czy to wczesniej było,czy teraz się dopiero pojawiło...
gabisun-mnie też lekarz pytał ile z tżtem ważylismy...Zarówno ja jak i mój Tż ponad 4 kilo,więc lekarz się dziwił,że Dzidzia taka malusia... Naked-fajne foto,a brzuuuuuszek ![]() Nika-konkretny facecik,z tego Twojego Pawcia Juniorka.Niech sobie rośnie zdrowo
|
#5013 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jest pokarm- jest nadzieja. Daj mu kilka dni i spróbuj. To zdjęcie z Misiem Super! Ja nie mam chyba nawet połowy tego brzucha co Ty ![]() Cytat:
Na gardło Tantum Verde psikane, Woda z solą do płukania (ale nie za często bo wysusza). Słodziak! Mszu kiedyś podawałaś link z artykułem o smoczkach. Masz go gdzieś jeszcze?
|
|
#5014 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Filek ma przewidziana wagę ponad 4 kg jeśli dotrwa w brzuchu do terminu ale nie ukrywam, że wolałabym gdyby okazał się maleńki
|
|
#5015 |
|
BAN stały
|
Dziękujemy ciocie
wizażowe.angelikaw ja miałam jakis tydzień takie skurcze, a w dniu porodu nic...
|
|
|
|
#5016 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wystarczy kliknąć! jak kupować smoczek!
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-08-28 o 19:40 |
|
|
|
|
#5017 |
|
Zadomowienie
|
|
#5018 |
|
Zakorzenienie
|
Zapmniałam, że mam wieści od Bordowej
![]() "Wstałam dziś z łóżka. boli to strasznie ale najtrudniejszy pierwszy raz karmie małą średnio co 10 minut bo mało pije, od porodu spałam może godzinę. Lukasz jest cudowny, zajmuje się Aśką a ona go uwielbia dzisiejsza noc pewnie też będzie nieprzespana.Jeszcze pytała czy któraś urodziła ![]() |
|
|
|
#5019 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#5020 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny czas na nowy watek, ktora zakłada?????
nika pomi WASI MALI CHŁOPCY CUDOWNIIIIIIII
|
#5021 |
|
Wtajemniczenie
|
wielki wielki, chodzic mi nieciężko, gorzej stać i spać
tak chciałam się rozpakowac w tym wątku i ... d u p a
|
#5022 |
|
Rozeznanie
|
naked cudowne fotki, słodkie
|
#5023 |
|
Zakorzenienie
|
weronisia ja wie ze ucisk na kosc ogonowa jest czesty, ale u mnie to akurat a powodu sporego obnizenia dziecks, z corka mialam tak samo bole kosci ogonowej i dwa tyg pozniej urodzilam wiec mowie nie licze ze do konca dotrwam lekarz sam tweirdzi ze jak 3 tyg dociagne bedzie sukces...
nie powiem nie pociesza mnie to najgorsze to lezenie bo jestem zalezna od innych...... nie lubie tak.... musze ciagle mowic "daj dziecku syrop", " uspij dziecko", " posprzataj w iuchni" itp itd az zynac mozna, ale ja nie znosze syfu... a moj tz kreci nosem czasem ... bo zmeczonyrozumiem ale ktos sie musi corka zajac.... a ja kurcze to co? wakacje mam? przeciez ja te sie mecze, nosze dziecko i biore leki po ktorych czuje sie jak alkoholiczka i ledwo juz zipie wrrrrr naked lo chryste.... brzuch jakdla blizniakow cesarke ci beda robic??? bo podjrzewam ze dzidzia to z tych malych to raczej nie
|
#5024 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#5025 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może odpuść mężusiowi błysk w mieszkanku, żeby się nie zniechęcił zanadto najważniejsze żeby jako tako wszystko ogarniał no i zajął się córeczką Filip raczej z tych dużych więc liczę się bardzo z cc. Bioder może nie mam jakiś super wąskich, ale skoro miałam problem z bólem podczas sexu z chojnie obdarzonym exem, to jak ja mam wypchnąc ponad 4kg słonia ![]() Pociesza mnie zawyżanie wagi dziecka przez usg.. Może tak źle nie będzie
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#5026 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#5027 |
|
Rozeznanie
|
Hej, ja od rodziców piszę na szybciocha bo udało mi się wreszcie siostry od komputera odgonić
![]() szokoladkagratuluję córci...niech zdrowo rośnie szczęśliwaej ty a to nie za szybko na tego czopa? My ti w tym samym tc jesteśmy, no ja jeszcze nie chcę rodzić ![]() enis trzymamy kciuki, a ty zaciskaj nogi kobito. kasienkomyśłę że skoro na połówkowym genetycznym wszystkie pomiary i przepływy w serduszku wyszły ok to nie masz się az tak czym martwić. Kilka moich koleżanek też pod koniec ciąży miało jakieś niby problemy z serduszkami dzidziolów,a po porodzie okazało się,że wszystko ok. Będzie dobrze ![]() pomidzięki za info o cc i proszę o więcej mszuno ja pamiętam,że my też się o coś wykłócałyśmy,ale już za nic w świecie nie przypominam sobie o co Jedyne co mnie zaintrygowało to to,że napisałaś coś o swoim nicku,że gdybym wiedziała co on znaczy to coś tam....kurcze,a ja za cholerę nie umie go rozszyfrować ale ja głupia jestem,a może źle zrozumiałam to co ty napisałaś....wiesz ciąża, kurczące się szare komórki i te sprawy ![]() Gratuluję wypadających czopów, cudnych dzieciaczków i brzuszków i uciekam na kloację bo mnie juz ścigają ![]() Kurcze nie wiem czemu mi pogrubiona czcionka wyszła? Nie mój komp i się gubię....
Niegrzeczna Mamuśka Edytowane przez cellaris Czas edycji: 2010-08-28 o 21:25 |
|
|
|
#5028 |
|
Zakorzenienie
|
naked blysku to ja mu nie kaze robic... ale tak ogolnie wiesz.... no bo po tyg gosci to sie mozna domyslec jak to wyglada... a tesciowa obrazona bo goscie w domu a maz sprzatal...
no cholera! a kto to mial robic??? ona niby rzekomo miala pomagac pfiii... usiadal sobie z kawa i fajna tesc z krzyzowkami i tyle.... nawet nie wspomniala by moze pomoc odkurzyc itp a dobrze wie ze preciez tz ma delgacje ja wyjezdzam do mamy bym mogla lezec, i jak wroce ktos to bedzie musial zrobic (czytaj ja) heh mi tam juz na ich aprobacie nie zalezy chyba sami tez zawuwazyli ze miloscia do nich nie pajam wstrzasajace ![]() naked no 4 kg da sie urodzic tez ale po co sie meczyc cc chyba lepsze...
|
#5029 |
|
Zakorzenienie
|
We wtorek idę do lekarza.. To będzie dokładnie pełne 37 tygodni... A mała nadal w nieprawidłowej pozycji.. Czyli na 99% czeka mnie planowana cesarka... Na ile przed TP planowane jest CC? Coś mi się obiło o uszy, że zwykle to ok. 2 tyg. przed TP. To prawda?
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#5030 | |||
|
Zakorzenienie
|
Pomidorko super,że już w domku jesteście
![]() ale ci się wybił brzuszek no mały ma super mieszkanko teraz,a ci pewnie ciężko,ale już niedługo poczujesz się lekka ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
dzięki za wiesci oj to malutka mało je a czesto,ale jak beda w domku to sie wyspi
|
|
#5031 |
|
Zadomowienie
|
Szokoladko, gratuluję córeczki! Śliczna, te oczy
![]() Reszta dzieciaczków też rewelacyjna. Strasznie Wam zazdroszczę, że już macie te maleństwa przy sobie ![]() Klarisso, zawiodłaś nas wszystkie Myślałyśmy, że przyjdziesz chwalić się Natalką, a to tylko zepsute auto ![]() KasieNka1701, mnie też coś choroba łapie na razie płuczę gardło wodą z solą i psikam do nosa jakąś wodę morską czy coś.. Tantum verde stosowałam jakoś zimą i działał rewelacyjnie więc jeśli gardło boli dość mocno to polecam ![]() Naked, zdjęcie z misiem fajoskie ![]() Mszu, fajny tekst z tym kotłem Chyba zacznę używać w życiu
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik |
|
|
|
#5032 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale obstawiam czopa. Poza tym miednica mi się rozłazi - co zresztą odczuwam bardzo, bardzo boleśnie... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Coraz więcej mamuś ![]() -------------------------------- Śliczne te wasze pociechy, nie mogę się napatrzeć. Jestem też już ogromnie ciekawa jak też wygląda moje maleństwo - czy ma włoski itd. mam nadzieję, że nie będzie mnie zbyt długo trzymać w niepewności... ![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Cytat:
Ale obiecuję poprawę i następnym razem jak zniknę to już na porodówkę przynajmniej taką mam nadzieję
|
|
#5033 |
|
Zakorzenienie
|
Szokoladka, ale niespodzianka Gratuluję
Pomidora, dobrze, że już wróciliście do domku. Zeby Tymek polubił cycuchy w końcu! Ale ważne, ze masz czym karmić
|
#5034 |
|
Zadomowienie
|
przeciez to zwariowac mozna Klarissa... dobrze ze to auto a nie porodowka, bo nasza biedna gabisun zaraz nam tu sie totalnie załamie... ![]() Fajnie, ze juz jestes! wezcie juz mi nie piszcie o objawach zblizajacego sie porodu... bo mnie totalna cisza w eterze... chyba w tym roku nie urodze 0- czopów 0- skurczy 0 -boli przy rozłazeniu ze miednicy totalne NIC!!!!! ![]() a nie przepraszam... odczuwam tylko, ze z kazdym dniem Młoda jest coraz silniejsza i wieksza... mam wrazenie, ze teraz juz nawet czuje jak rusza palcami u stopy wczoraj byliśmy w kinie na filmie "SALT" (POLECAM!!!) z Angelina Joli (booosh... jaka ona jest piekna
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-08-29 o 07:39 |
|
|
|
#5035 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratuluje Cytat:
Cytat:
Cytat:
My wróciliśmy do Krakowa i to już była moja ostatnia wizyta u rodziców. Do porodu jeszcze 6 tygodni ale ja już się będę baął że tam urodzę czego bardzo nie chcę. Samopoczucie u mnie jako tako. Mały szaleje jak opętany. Wczoraj miałam wieczorem ból jak na @ ale zaciskam nogi bo jutro zaczynam dopiero 34tc. We wtorek mamy wizytę i pewnie USG zostanie zrobione bp ostatnie było 2 sierpnia. Co do doktoratu to chyba się poddałam Nie mam siły psychicznie jak jest mi to pisane to jeszcze go napisze.... Pomi super że już w domku jesteście Klarisa znam ten ból z psującym się autem |
||||
|
|
|
#5036 | ||
|
Wtajemniczenie
|
kasienka1701 ja myślę, że gdyby lekarz był przekonany, że coś jest naprawdę nie w porządku to od razu by cię wysłał na dodatkowe badania. Trzeba wierzyć, że wszystko ok i maluch będzie zdrów jak ryba
Cytat:
, kiedy łatwiej jest wyjaśnić sobie pewne rzeczy. Ale koniec tematu![]() no kogo my tu widzimy I jeszcze miałaś czas, żeby zrobić porządek na liście...![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#5037 |
|
Zakorzenienie
|
cześć...
Mężuś pojechał z moim tatą na rybki, a ja siedzę sama w domciu... Nadrabiam zaległości w oglądaniu filmów i seriali, czytaniu gazet... Ale od leżenia już mnie wszystko boli....
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#5038 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nika, Pomi koicie moje nerwy, że dajecie radę po cesarkach i że to nie takie straszne..bo zaczynam się naprawdę bać.. A chłopcy są przesłodcy |
|
|
|
|
#5039 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Siedzę w domku wstawiłam pranie tzn piorę bujak dla małego bo dostałam od siostry (kupiony w ciuchach używanych ) za 20 zł. I gdyby nie zapach to powiedziałabym że nowy. po obiadku pewnie na basen pojedziemy a wieczorkiem albo jutro może po resztę zakupów bo troszkę rzeczy mi brakuje żeby już mieć torbę dla mnie i małego gotową |
|
|
|
|
#5040 |
|
Raczkowanie
|
Dzien dobry
A ja mam dzis dola, w nocy co chwila sie budzilam
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:10.

nie no liczę że dwa tygodnie to już nie
) Mam koleżankę z hashimoto, biedna ciągle walczy z wagą i użera się z lekarzami, endokrynologów jak na lekarstwo
no ale tak jak ty też się nie poddaje, są przecież gorsze paskudztwa

Ale jakoś w to wątpię.
nawet fajnie Ci wyszlo 

. Pewnie strasznie ciężko Ci chodzić bo ciągnie w dół
. Życze szybkiego rozpakowania się

wierzyc mi się nie chce, że był u mnie w brzuszku... Kochany jest, nie płacze, śpi, ech, a my zazwyczaj siedzimy i patrzymy na niego ( yyy a co to jest telewizor? bo już nie pamiętam). I zawsze zaciska piąstki jak ma smoka lub je ;D