Uroki ciąży czujemy i powoli się rozpakowujemy -WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-31, 19:35   #511
abz
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i powoli się rozpakowujemy -WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Wróciłam od lekarza i wiecie co????Mam zapalenie oskrzeli....
No to kuruj się, kuruj.

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Ale lecicie z produkcją, jak tak dalej pójdzie to ja w tej częsci nie urodzę
No jak ty nie urodzisz to co ja mam powiedzieć z terminem na 1 października?

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Cześć kochane
Czytam was troszkę, ale na razie to się aklimatyzujemy w domku. Musze się pochwalić, ze siłą woli wygrałam walkę o karmienie piersią
To świetnie, ze Tymek polubił cyca
Ja tam bym chętnie poczytała o porodzie....

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
a u nas kolejny laktacyjny kryzys.. ale po kolei..

juz widze wszystkie komentarze zyczliwych jesli sie okaze ze podamy butle.. ale mam to w dupie... powoli wpaadam w depresje a przez niewyspanie jest coraz gorzej....
no jeżeli nie da się karmić piersią, bo pokarmu mało lub dziecko odrzuca to co zrobić? Dziecko jeść musi, wiadomo. Ale jeszcze masz szansę żeby sie udało z cyckiem

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
Mała waży ok 2750g (+-10%), pozycja nadal nieprawidłowa, więc będzie CC. Wstępnie 19 września mam iść do szpitala, chyba, że będzie się coś działo - to wcześniej...

Dostałam też smsa i mmsa od Lenki:
Ooo, kolejna mamusia co zna termin porodu
Słodka niunia Lenki, dobrze, ze grzeczna

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
ja tu od 30 min probuje kupic biustonosz do karmienia i za cholerenie nie wiem jak... jak wyzescie dobraly rozmiar????? przyslali wam dobry????
w poprzedniej części był szeroki wywód specjalistek na temat dobierania staników

Cytat:
Napisane przez Astorianka Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj byłam na ostatnim zapewne wyjeździe z domu, ale ciężko mi się jechało i przepłakałam niemal całą drogę - 100 km...
Dochodzi do tego, że czasami zastanawiam się czy los nie powinien być zabrać mnie zamiast mojego brata... On był lepszy niż ja...
Oj widzę, ze humor masz popsuty do końca. No niestety bywają trudne chwile, ale sytuacja na pewno wróci do normy. Żebyś nie musiała się więcej denerwować.

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 19:44   #512
Majka232
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i powoli się rozpakowujemy -WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V

Pisałyście wcześniej o apetycie, więc ja dziś pobiłam wszelkie możliwe rekordy, bo wpadł zestaw z Big Maciem, wafelek, pączek, 1/3 chałki, a teraz popijam fantę... Oczywiście nie zjadłam tego na raz, ale to i tak nie zmienia tego, ze pochłonęłam chyba ponad 3000 kcal, niezdrowych kcal i po tym śmieciowym żarciu moje dziecię ma czkawkę...

Cytat:
Mała waży ok 2750g (+-10%), pozycja nadal nieprawidłowa, więc będzie CC. Wstępnie 19 września mam iść do szpitala, chyba, że będzie się coś działo - to wcześniej...

Szkoda, że Malutka się nie obróciła, ale najważniejsze, ze wszystko w porządku

"Hej, jesteśmy jeszcze w szpitalu, bo Martynka ma żółtaczkę i leży pod lampami Jest grzeczna jak Aniołek, śpi cały czas i muszę ją wybudzać na karmienie. Karmienie idzie nam super.
Pozdrowienia dla dziewczyn!"
Lenka - fantastycznie, że nie macie problemów z karmieniem i Malutka jest grzeczna i jest słodziuchna

Cytat:
Napisane przez forssiczka Pokaż wiadomość
odnośnie oilatum czy oliwki - to dziś w rossmannie widziałam serię babydream, ale taką białą -sensitive i tam jest płyn z oliwką do kąpieli, z tym,że na opak. brak info od kiedy można uzywać. i z ziajii też jest taki płyn natłuszczający. się zastanawiam, czy to dobra alternatywa dla oilatum czy innego oillana??
Oilatum itp. zawieraja ciekłą parafinę i są to tzw. emolianty, które nawilżają skórę bez pozostawienia tłustej warstwy, nie uczulają.
Płyny z oliwką to trochę co innego, ogólnie oliwka mimo, że natłuszcza moze czasami wysuszać skórę (nie rozumiem dlaczego, ale niby tak jest, zatyka też pory skórne)

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
apropo ubran.. rozmawialam dzisiaj ze znajma ktora urodziła pod koniec maja, karmi piersią i dzisiaj popłakała mi się biedna do słuchawki bo nie ma sie w co ubrac, powiedziała ze nawet kurtki jesiennej i zimowej na siebie nie wcisnie, az sie boje co ze mna bedzie

ale jak to usłyszałam to az zaczełam myslec... ona przytyla w ciazy 19 kg czyli tragedii nie ma
Ale dlaczego nie ma się w co ubrać - przez duży biust? czy waga jej nie spada?

Astorianka - nie myśl w ten sposób Jutro będzie lepszy dzień.
Mnie też czasami wszystko przytłacza i przerasta np. niby głupia rzecz, ale jak spojrzę na moje pokryte cellulitem uda to nie mogę uwierzyć, ze to moje nogi i mam doła i co zrobiłam na tego doła - pojechałam do Mc'Donalda i nażarłam sie slodyczy... Nie żebym porównywała twoje problemy do mojej skórki pomarańczowej... ale dzis akurat to mnie bardzo zdołowało
Stary 2010-08-31, 19:49   #513
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

jeżu dziewczyny, zostawić Was na troszkę i już nie jestem w stanie napisać każdej to co bym chciała

Mnie dziś dopadł z jednej strony dół- beczałam co chwilę bez powodu, warczałam na mamę i siotrę, z drugiej strony ogarniała mnie euforia, wysprzątałam nasze poddasze i już teraz na 100% Filek może wyłazić

Dziewczyny rozpakowane- trzymam kciuki za karmienie sama bardzo pragnę uniknąć butli (chociaż pierwsze 3 miesiące), tak jak chciałam rodzić sn. Mam nadzieję, że chociaż to mi będzie dane

Idę spać, tak bardzo chcę już piątek
Stary 2010-08-31, 19:53   #514
Ewcia811211
Raczkowanie

Kasienka1701--dbaj o siebie i zdrowiej nam!
Ewcia811211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 19:53   #515
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Pisałyście wcześniej o apetycie, więc ja dziś pobiłam wszelkie możliwe rekordy, bo wpadł zestaw z Big Maciem, wafelek, pączek, 1/3 chałki, a teraz popijam fantę... Oczywiście nie zjadłam tego na raz, ale to i tak nie zmienia tego, ze pochłonęłam chyba ponad 3000 kcal, niezdrowych kcal i po tym śmieciowym żarciu moje dziecię ma czkawkę...

Ale dlaczego nie ma się w co ubrać - przez duży biust? czy waga jej nie spada?

no to zaszalałaś z jedzonkiem... ale co tam

nie miesci sie bo jak twierdzila jest wielka w ramionach, udach, biodrach, cyckach... poprostu zostalo jej duzo po porodzie i jeszcze ma apetyt takze kto wie czy nie tyje (bo tak tez sie zdarza podczas karmienia piersia) niestety nie widzialam jej...

naked ja tez kazdego kolejnego dnia nie moge sie doczekac

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 19:59   #516
Majka232
Zakorzenienie

Kurde, dziś jest jakiś beznadziejny dzień, pogoda do du...py, mój nastrój podobny do pogody i po raz pierwszy w ciąży czuję się wielka, gruba, tłusta i feee
Stary 2010-08-31, 20:04   #517
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
Kurde, dziś jest jakiś beznadziejny dzień, pogoda do du...py, mój nastrój podobny do pogody i po raz pierwszy w ciąży czuję się wielka, gruba, tłusta i feee

Majka ja tam sie czuje codziennie tak fatalnie musisz miec naprawde zły dzien skoro do tej pory czułaś sie ok a teraz nadeszły do ciebie takie mysli

OLA 6.10.2010
Stary 2010-08-31, 20:09   #518
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:

Kalex w którym sklepie kupowałaś biustonosz??? w kielcach? bo tez musze
kupiłam go w sklepie z odzieżą ciążową (II piętro)w Tęczy na Sienkiewicza - babka miała spory wybór staników z Alles i Canpol babies byłam jeszcze np. w Bella Mama, ale tam mają mniejszy wybór modeli i tylko jeden był w moim rozmiarze więc nie miałam z czego wybierać

Cytat:
Napisane przez Ewcia811211 Pokaż wiadomość
Kalex-sorka, myslalam ze tym sie tez zajmujesz.
nie ma sprawy ale aż takich uprawnień tu nie mam jak coś to pisz do moderatorów danego forum albo zadaj pytanie na forum technicznym wizażu
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 20:14   #519
Szczęśliwa
Zadomowienie

My już po wizycie u lekarza.
Generalnie jest ok, tylko brzuszek małej za mało urósł w ciągu tych dwóch tygodni. Zawsze był zgodny z terminem teraz jest 9 dni za mały. W związku z tym lekarz zrobił dzisiaj badanie przepływów, niby jestok.
Jutro mam się zgłosić na IP na KTG a w piątek mam w szpitalu kolejne USG (palowane ze względu na ponowne oglądanie serduszka) i z tym wynikiem mam się zgłosić do mojego lekarza w szpitalu. Wtedy on podejmie decyzje co dalej. Jeśli brzuszek będzie nadal za mały to wizyty zagęszczą się i będą co tydzień.

Dzisiejsza waga szacunkowa 2539.
Główka większa o tydzień.
Wód ciągle nie za wiele- Afi 10.
No i główka bardzo nisko

Trochę się wystraszyłam, że może za mało jem i zjadłam na kolację całą bułę

Cytat:
a u nas kolejny laktacyjny kryzys.. ale po kolei...
Martuś życzę Ci dużo sił i cierpliwości. Mam nadzieję, że kryzys szybko minie. I pamiętaj- dobra butla nie jest zła

Cytat:
Szkoda,ale może jeszcze się przekręci?

Lenki córcia cudna
y
Cytat:
Atmosfera straszna a ja po prostu nie mam siły....nie mam na nic siły.
Astorianka, wiem że to trudne ale postaraj się nie przejmować problemami męża i rodziców. Są dorośli i na pewno dojdą do porozumienia. Powinni brać pod uwagę Twój odmienny stan.
Nie teraz czas na kłótnie. Powinni się wstydzić, że zawracają Tobie teraz głowę głupotami.,

I niech Ci żadne głupie myśli nie chodzą po głowie

A dzisiaj chyba dla odmiany nie pojawiła się na wątku Ninaad może jest na porodówce

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.

Edytowane przez Szczęśliwa
Czas edycji: 2010-08-31 o 20:24
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 20:31   #520
bordowa
Wtajemniczenie

Nadrobiłam przy karmieniu do 165 str. - jutro dalej

Dziękuję za gratulacje

MisQa Jak z mężem? Bardzo Ci współczuję

NIKaP-n Ja też się cieszę, że na porodówce nie miałam makijażu

aaannnnnnaaa A no tak, cięli dopiero przy partych. A dokładniej miałam pół godziny skurcze parte i dopiero cieli Ale już na szczęście po wszytskim.

abz Tż zawiózł mnie do szpitala i musiał jechać do pracy, ale po paru godzinach był z nami

Mi kopniaków nie brakuje

dash Ja rożek wzięłam do szpitala i przydał się, ale nie pozwolili mi oliwić ani smarować niczym Małej, ot takie szpitalne zwyczaje ...
Stary 2010-08-31, 20:36   #521
angelikaw
Zakorzenienie

Dziękuję WSZYSTKIM za miłe słowa Naprawdę chciałabym, aby się obróciła, ale ona od kilku m-cy jest w takiej pozycji... Ale już się przyzwyczaiłam do wizji CC

ycnan
- śliczne malowidła!!!

ilonalu

kasienka1701 - życzę szybkiego powrotu do zdrówka

Marcia2507 - ja też mam czasem takie dołki, gdy patrzę w lustro... Ale nie warto się tym przejmować aż nadto

martucha84 - opiniami innych się nie przejmuj. To Wasze dziecko i nikt nie ma prawa oceniać sposobu karmienia, wychowania itp.

Ray - nie mam pojęcia, jak dobrać rozmiar akirat TEGO biustonosza.

Wyobraźcie sobie, że byłam dziś w sklepie po zamówiony biustonosz 75C i co? i duuuupa ;/ miseczka niby dobra (B byłaby za mała), ale tak śmiesznie odstawała na tym szyciu poprzecznym wzdłuż sutków... nie wiem, jakie musiałabym mieć spiczaste, żeby biustonosz pasował
Chyba kupię na Allegro..
No i muszę dokupić koszulę nocną, bo mam tylko dwie, a po CC leży się przecież nieco dłużej na Oddziale...
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 20:37   #522
dziuba81
Raczkowanie

Witam Mile Panie.
Dzis w nocy nie moglam spac to Was nadrabialam o 3 rano skonczylam,i taka bylam dumna ze dzis jak siade to nie bedzie tyle tego a tu prosze,

A nie spalam bo mnie tak strzsznie rece i nogi swedza.Maja podejzenie cholastazy
Jutro jade do szpitala na badania.Czy ja ciagle musze miec cos?

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Oni pytają, czy jesteś na cos uczulona, to musisz wtedy podać to nic takiego, antybiotyk podadzą i dziecko nie ma szans się zarazić
Dzieki.NikaP,Mam tylko nadzieje ze te glaby nic nie pokreca.I podadza mi ten antyb.

Cytat:
Maciem, wafelek, pączek, 1/3 chałki, a teraz popijam fantę... Oczywiście nie zjadłam tego na raz, ale to i tak nie zmienia tego, ze pochłonęłam chyba ponad 3000 kcal, niezdrowych kcal i po tym śmieciowym żarciu moje dziecię ma czkawkę...

Wow,ale Cie przypililo,jak tak mialam jakis tydzien temu.Wracalam od fryzjera i po drodze natknelam sie na Burger Kinga-no i dalam tam czadu.

moje pokryte cellulitem uda to nie mogę uwierzyć, ze to moje nogi i mam dołamojej skórki pomarańczowej...
O jej,jak ja Cie rozumiem.Nigdy nie uwazalam siebie za okaz pieknosci i figury tez nigdy nie mialam rewelacyjnej ale teraz to jest masakra.

Cytat:
Cytat:
Majka ja tam sie czuje codziennie tak fatalnie musisz miec naprawde zły dzien skoro do tej pory czułaś sie ok a teraz nadeszły do ciebie takie mysli

Ja to tak mam juz chyba od 2 m-cy.Pewnie nam to minie jak urodzimy,bo nie bedzie czasu na marudzenie

A siostra moja dala mi znow cala torbe ciuszkow,ona ma blizniaczki i tych ciuszkow zatrzesienie.
Wszystko wyprala i wyprasowala,tylko ze strasznie mnie drazni zapach tego proszku ktorego ona uzywa,niby ladny ale jakis taki mdly.Bede musiala jeszcze raz poprac i poprasowac.
dziuba81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 20:38   #523
tifio
Rozeznanie

Cytat:
Ja zaczęłam się zastanawiać i pytam ostatnio męża czy on też już o tym myśli, a on mi na to - a nad czym tu myśleć, wiadomo, będzie do mnie podobny...
Później zeszło na temat tego, że po porodzie sn dziecko jest opuchnięte, często posiniaczone itd. no po prostu nie wygląda zbyt dobrze, na to mój Tż - aaa, nie to w takim razie będzie podobny do Ciebie
Chyba przez 5 minut nie mogłam sie uspokoić ze śmiechu, aż Tż mnie uspokajał tak sie chichrałam.

Ostatnio przy położnej pytam go skad on właściwie wie, że ma gr. krwi A Rh + (nie widzialam kartki z laboratorium), a on mi na to - tak czuję

Twój mąż ma niezłe poczucie humoru!

Cytat:
nic mi sie nie chce od tego lezenia .... masakra.... ile mozna lezec brrrrr...juz nie moge sie doczekac jak urodze i bede mogla wyjsc z dzieckiem na spacer
Leż jak możesz, później będziesz tylko marzyć o leżeniu.

Cytat:
A ja coś nie mam kompletnie natchnienia na pisanie jakaś chandra mnie bierze
A może to chandra przedporodowa? Chyba na nią też już najwyższa pora

Cytat:
a u nas kolejny laktacyjny kryzys.. ale po kolei..
Martucha trzymajcie się dzielnie! Oby kryzys szybko minął... A komentarzami się nie przejmuj, nie ma sensu. Twoje dziecko i zrobisz jak uważasz. Przecież nie będziesz go głodziła!

Cytat:

"Hej, jesteśmy jeszcze w szpitalu, bo Martynka ma żółtaczkę i leży pod lampami Jest grzeczna jak Aniołek, śpi cały czas i muszę ją wybudzać na karmienie. Karmienie idzie nam super.
Pozdrowienia dla dziewczyn!"
Oj, szkoda, że mała się nie obróciła. Pewnie za słabą rozmowę z nią przeprowadziłaś. Hmmm ewentualnie zostaje Ci mycie podłogi na kolanach - podobno skutkuje i dzieciaczki się obracają Z drugiej strony fajnie, że masz ustaloną datę porodu - ja też sobie ustaliłam, ale samodzielnie

Martynka jest boska

Cytat:
o to witam w klubie. umowa na czas określony kończy się 28.02.2011, akurat będę po macierzyńskim, ale zapewne nie będę miała gdzie wrócić - dziś dyrektor dostał wypowiedzenie, zanosi się na to, ze poleci za nim cała "jego" ekipa, bo w firmie totalne zmiany. Pewnie na dnaich mąż też przyniesie wypowiedzenie. Próbowałam wysłać jego cv+lm na emaila z ogłoszenia, ale przyszła zwrotka, więc drałowałam w deszczu na pocztę, coby wyslać tradycyjne papierowe, a dziś jest ostatni dzień nadsyłania cv. Mam nadzieję, że liczy sie data stempla pocztowego? a nuż widelec coś wyjdzie z nową pracą?
Szkoda, że nie będziesz miała gdzie wrócić. Gdybym ja była w takiej sytuacji podejrzewam, że jakaś szansa by była, ale niestety dużo szybciej mi się kończy umowa No trudno. Dobrze, że chociaż na macierzyński mam szansę Powodzenia dla męża, może akurat coś wypali.

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
A my po wizycie i mały ma 2510 dziś wedłóg OM jest 33+1 ale od 3 wizyt mały jest tydzień do przodu i wedłóg USG mamy 33+6 i termin porodu po raz trzeci wyszedł na 13.10 a nie na 18.10 co mnie bardzo cieszy. Ogólnie wszytko jest ok Kolejna wizyta za dwa tygodnie i pierwsze KTG : jupi:
Super

Cytat:
Oilatum itp. zawieraja ciekłą parafinę i są to tzw. emolianty, które nawilżają skórę bez pozostawienia tłustej warstwy, nie uczulają.
Płyny z oliwką to trochę co innego, ogólnie oliwka mimo, że natłuszcza moze czasami wysuszać skórę (nie rozumiem dlaczego, ale niby tak jest, zatyka też pory skórne)
Jestem doskonałym przykładem, że oliwka potrafi wysuszyć skórę. Nie wiem dlaczego, ale normalnie odłaziła mi płatami

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
Mnie dziś dopadł z jednej strony dół- beczałam co chwilę bez powodu, warczałam na mamę i siotrę, z drugiej strony ogarniała mnie euforia, wysprzątałam nasze poddasze i już teraz na 100% Filek może wyłazić
A może Ciebie też już coś chwyta i masz podły nastrój przedporodowy? Uważaj, bo możesz do piątku nie doczekać

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Dzisiejsza waga szacunkowa 2539.
Główka większa o tydzień.
Wód ciągle nie za wiele- Afi 10.
No i główka bardzo nisko
Ojjj Napewno wszystko będzie dobrze, więc nie martw się na zapas

ycnan, super malowidło Szkoda, że ze mnie artystka jak z koziej d..y trąba

Pomidorka, cieszę się że karmienie dobrze Wam idzie.

________

Ale Wy macie tempo pisania. Biedna Gabi nie zdąży i w tej części

Życzę dobrej, sennej nocy! Mam nadzieję, że nie wstanę jutro o 4:27

Buziaki

Ps. Szkoda, że mi część cytatów zjadło jakieś głodne cholerstwo :/

Edytowane przez tifio
Czas edycji: 2010-08-31 o 20:41
tifio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 20:39   #524
dziuba81
Raczkowanie

Martucha dasz rade.Trzymam kciuki.Tak sobie swietnie radzisz do tej pory-a kryzys minie.
Stary 2010-08-31, 20:48   #525
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
Nie była więc tak nagła syt., że było zagrożenie życia dziecka itp. U Ciebie chyba była cesarka ze wzgl. na brak rozwarcia?

Nie wiem czy przegapiłaś moje pytanie, więc jeszcze raz napiszę
Trochę nie rozumiem dlaczego oilatum zwykłe jest bardziej lecznicze niż soft? Chyba Soft to to samo tylko bezzapachowe...
Ja miałam sytuacje zagrazającą życiu mnie i dziecka..czyli odklejenie się łożyska...
so tego gwałtowny wzrost ciśnienia..dostałam jakichś drgawek i ciul wie czego jeszcze...
Dostałam znieczulenie ogólne....nikomu tego nie życze
najgorsze jest wybudzania..czułam się jakbym była na haju...
do tego nie mogłam mówic..coś tam bełkotałam tylko i nawet smsa nie mogłam napisac do tża bo ręce miałam niewładne..
No i synusia nie zobaczyła od razu po porodzie...
tylko po kilku godziach...

Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
witajcie
widze,że większość z was nie spała ja też nie miałam skurcze i dość silne,ale nad ranem ucichło
kasienka oj to az tak sie rozchorowałas moze lepiej wez nie wiem co ci doradzic,bo w czerwcu tez sie tak rozchorowałam,ze ledwo zipiałam,ale lekarz rodzinny powiedział tylko,ze domowe sposoby i on zadnego antybiotyku nie da,chodz moze,ale jest za tym,aby nie brac,ale zapalenie oskrzeli to moze tego nie lekcewarzyc

a co do taterki każda z nas inaczej zrobi i na pewno wie kazda co robi
mogę się zgodzić są pampki dobre zdrowsze,ale tylko pare ich jest,ale cena tesz szokująca,a te tanie to one takie super zdrowe to nie są
ja mimo,że na tetry sie zdecydowałam najpierw radziłam się położnej czy jednak dobry wybór dokonuje i ona mi potwierdziła,że bardzo dobrze,że w pampkach odparzenia sa,różne infekcje i lament rodziców oczywiście nie wszystkie dzieci.bo jedne beda ok drugie nie i opowiadała,ze dużo rodziców zaraz po porodzie wraca na oddział dziecięcy z infekcjami dróg moczowych i leki trzeba dawać wtedy próbuja rodzicw namowic,aby troche na tetry przeszli i od razu jest poprawa.U chłopców jest przegrzewanie jąderek co w przyszłosci = się bezpłodność(chodz nie musi tak być) a u dziewczynek czeste infekcje dróg moczowych...
a po kolejne ja nie mam majtek z ceratki,bo wiem doskonale,że one nie przepuszczają powietrza ja mam otulacze które powietrze przepuszczają,a dziecko nie będę godziny czy wiecej trzymać w mokrej pieluszcze,a tu wynika,ze bym je trzymała nie wiadomo ile,ale ja zamierzam szybko reagowac,a dziecko ma latac z mokra pielucha to okreslenie nie wiem co miało znaczyć bede szybko reagowac tak jak sie da,a jak jakieś wyjście to wtedy w pampka w sadze,bo na tyle rozumu to mam,bo przeciez nie wyjde z dzieckiem w zimie w tetrze i zaraz by sikneło,a ja go na dworze przebieram,albo siedzi tak długo dopóki ze spaceru nie wroce taka głupia to nie jestem jeszcze
podkreślam tera w domku pampki na wyjscia/spacery

i skończmy temat,bo każda wie co robi i każda inaczej będzie robić,a tu znów dyskusja sie rodzi,że jak ktoś chce zrobić inaczej to ,ze już źle sie zrobi

każda z nas jest inna i każdy zrobi po swojemu,ale chyba nie jest tak,ze ta co w pampkach to super mama,a ta co w tetrach to zla matka,tak samo mozna doczepic sie do pielegnacji jedna bedzie kąpała w oilatum to super mama,a druga tylko mydełko to zła matka??

dobra kończę ten temat,bo i tak sensu nie ma powiem tylko tak niech każda słucha samej siebie i nie tak postępuję
ja ta jestem zdania ze kazdy jeśli tylko ma się checi to można uzywac pieluszek tetrowych....
kazda z nas jest na nich wychowana..
teraz jednak stałysmy sie bardziej ...hmm....wygodne?? i kupujemy jednorazówki..
ja uzywam ich z czystego lenistwa..moja siora tetry używała i tez było ok...
tak że szacuneczek dla Ciebie żę chcesz się w to bawić

Cytat:
Ja kupuję pieluszki babydream z rossmanna, polecam. Są jak pampersy, a cena lepsza.
przyznaje ci racje..pieluszki te zbyt wiele nie odbiegają od pampersów..są tylko mniej chłonne..
Domik pampka może dłuzej nosic i ma suchą pupcie, a po rossmanowskich jednak wilgotną..
ale noworodkowi czesto zmienia się pieluszki więc te rossonowskie dobze sie sprawdzają

Cytat:
Majka nie wiem skąd masz te info, ale większość cesarek nagłych jest normalnie zzo, przecież to działa od razu narkoza przy cesarce to naprawdę ostateczność. Moja koleżanki miały cc z powod spadania tętna dziecka, a druga krwotoku ( odklejanie się łożyska) i obie normalnie zzo
To czemu mnie uśpili????

Cytat:
On po moim pokarmie patrzy za flaszką . Składa razem rączki i patrzy sobie na stópki, weź Mu nie daj flachy Także zawsze trochę Go dopajamy, zwłaszcza nocą. Bo On taka bida, jeszcze pije glukozę i moj nędzny pokarm i wciąż po tych dwóch był głodny...

Jesli moge spytac..to czemu podajesz glukoze??
Ja nigdy mojemu nie podawałam....

Ja coś ostatnio zadko sie udzielam, ale jakoś mało czasu mam..
dzi s byłam z tzem na ostatnich pakupkach...
ostrzegłam Go żeby nie próbował mnie powstrzmywac przed włożeniem jakiejs rzeczy dla maluszka do wózka bo zabije
I tak kupiłam pare fajnych bodziaków w tesco... niedrapki (2 pary po 1,50gr...suuuper tanio)...i zaszalałam w smyku bo kupiłam taki pluszowy kombinezonik...w sam raz na jesien.. śliczny jest
maz tylko łaził i wzdychał..ale słowem się nie odezwał
Kupiłam też krem do buzi..z Perfecty..na każda pogode .
no i to chyba tyle...
tak czy siak mam już wszystko dla dzieciaczka

Do tego Domisioi kurteczke kupiłam , bluze i buciki..
a sobie nic...ale jakoś ja teraz nic nie potrzebuje,,,wole małym kupić

Kurcze...strasznie sie ostatnio zapominam...
dziś chcialm ugotować grysik Dominisiowi...nastawiłam mleczko..no i szukam tej kaszy manny...
no kurka..znaleźć nie mogłam...
znalazłam po pół godzinie..gdzie?? w lodówce!!
Tż tak sie śmiał że mało z krzesła nie spadł

Dobrej i przespanej nocki

aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 20:55   #526
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tifio Pokaż wiadomość
Twój mąż ma niezłe poczucie humoru!
Fakt, czasami potrafi mnie rozbroić

dziuba81 - dziś mnie taki dołek złapał, a po porodzie boję się, ze będzie gorzej, bo teraz to endorfinki zniekształcają nam myślenie, a później hormony zaszaleją to dopiero przejrzymy na oczy jak wyglądamy
Trzymam kciuki żeby to nie była cholestaza.
A co do ciuszków, to jeśli miałabym wyprane i wyprasowane to nie prałabym po raz drugi, rozłóż je i otwórz okno w pokoju, zapach się wywietrzy

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Idę się położyć, bo padnięta jestem.

Obiecuje sobie (przed Wami), że nie tknę więcej tych świństw z Maca i ograniczę pączki...

Dobranoc

Edytowane przez Majka232
Czas edycji: 2010-08-31 o 20:53
Majka232 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 21:11   #527
alicia4
Raczkowanie

ycnan - piękne malunki

angelikaw - nie martw, jeszcze jest trochę czasu, próbuj małą przekonać. Ja nad moją ostatnio pracuję, ale już sama nie wiem jak to dziecko się układa

maleństwo
alicia4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 21:12   #528
dziuba81
Raczkowanie

Cytat:

dziuba81 - dziś mnie taki dołek złapał, a po porodzie boję się, ze będzie gorzej, bo teraz to endorfinki zniekształcają nam myślenie, a później hormony zaszaleją to dopiero przejrzymy na oczy jak wyglądamy
Trzymam kciuki żeby to nie była cholestaza.
A co do ciuszków, to jeśli miałabym wyprane i wyprasowane to nie prałabym po raz drugi, rozłóż je i otwórz okno w pokoju, zapach się wywietrzy

Moze faktycznie,moze sie ulotni ten zapach.Tz-owi sie podoba a mnie mdli.
---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Idę się położyć, bo padnięta jestem.

Obiecuje sobie (przed Wami), że nie tknę więcej tych świństw z Maca i ograniczę pączki...

Dobranoc

A mnie oprucz rak i nog zaczela skora na d...ie swedziec.Chyba zdejme gacie i bede szorowac tylkiem po dywanie,moze to przyniesie ulge,bo te masci-srasci od lekarza nic nie daja,
Czyli stan sie pogarsza,Boze,
Zeby to tylko nie byla ta przekleta cholestaza.

Trzymajcie sie dziewczyny.
Milych snow.
Stary 2010-08-31, 21:13   #529
Ray
Zakorzenienie

majka haha tez tak mowilam ostatnia pizza itp jedz poki mozesz potem sobie bedziesz mogla popatrzec tylko i powachac

a ja sie martwie bo od rana kluje mnie w szyjce..... dwa razy mnie taki prad przeszedl ze mnie zabolalo
Stary 2010-08-31, 21:15   #530
kliwia7
Raczkowanie

Cytat:
A co do ciuszków, to jeśli miałabym wyprane i wyprasowane to nie prałabym po raz drugi, rozłóż je i otwórz okno w pokoju, zapach się wywietrz
Też bym tak zrobiła.Dziuba ,daj se spokój,bo cię zemdli od ciągłego prasowania .

Aaneczka,MÓJ APEL DO CIEBIE:zlituj się kobieto ,mi i tak wzrok zaczyna szwankować od komputeromanii,a twoja czcionka mi całkiem oczyska zepsuje .
A w tej ciąży ciśnienie ci nie skacze?Bo wiesz tamte drgawki...Mam nadzieję że chociaż gin pilnuje ci łożyska czy się po cichu nie odwala ,bo jak w I-ej ciąży tak było,to teraz powinien być wyczulony,oczywiście tylko na wszelki wypadek.

kliwia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 21:16   #531
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alicia4 Pokaż wiadomość
angelikaw - nie martw, jeszcze jest trochę czasu, próbuj małą przekonać. Ja nad moją ostatnio pracuję, ale już sama nie wiem jak to dziecko się układa
Aga, ale Ty masz jeszcze troszkę czasu

A przy okazji - zdecydowałaś się już, gdzie będziesz rodzić?
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 21:20   #532
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
Majka jesli cie to pocieszy- to ja dzis jestem po 2/3 bialej czekolady, 2 croisantach, 2 drozdzowkach, 1 kukurydzy z maslem, plus normalne posilki... Tez mam ostatnio masakre jedzeniowa... az sie boje... I strasznie ciezko mi sie ograniczyc.

Astorianko- jutro bedzie lepiej, zobaczysz! A za te nieciekawe mysli Ja ci dam!

Moj TZ skrecil kostke i troche mu spuchla. Bylismy na spacerze i zawsze to on dostosowywal sie do mojego tempa (dodajmy, ze cholernie wolnego).
Dzis, pisalam Wam, ze mam jakis motor w dupie i powera jak przed ciaza i biedny TZ nie mogl za mna nadazyc w drodze do sklepu
W koncu stanal zmeczony i za mna krzyczy- Nie wyglupiaj sie, idz normalnie!!!

A wszystko chyba przez Alka, bo jakos mi sie ulozyl posrodku brzucha i biegac moge normalnie!
Stary 2010-08-31, 21:25   #533
cellaris
Rozeznanie

Cytat:

Dobranoc
Tak, tak...ja to sobie codziennie objecuję i du...pa , ale jeszcze tydzień sobie pofolguję,a potem chcę jeść bardziej lekkostrawnie,żeby przed cc wszystko z jelit wymieść coby lewatywa lekką była
Stary 2010-08-31, 21:37   #534
aaannnnnnaaa
Raczkowanie

Cytat:
a ja sie martwie bo od rana kluje mnie w szyjce..... dwa razy mnie taki prad przeszedl ze mnie zabolalo
oj mam nadzieję, że to taki straszak i nic z niego nie wyniknie

Cytat:
Napisane przez dziuba81 Pokaż wiadomość
Czyli stan sie pogarsza,Boze,
Zeby to tylko nie byla ta przekleta cholestaza.
Ja też trzymam kciuki, żeby Cię omineło..
W szpitalu spotkałam dziewczyny z choleostazą i oprócz brania leków spokojnie sobie leżały i nic groźnego sie na szczęście nie działo z dzieciakami..
Cytat:
odnośnie oilatum czy oliwki - to dziś w rossmannie widziałam serię babydream, ale taką białą -sensitive i tam jest płyn z oliwką do kąpieli, z tym,że na opak. brak info od kiedy można uzywać. i z ziajii też jest taki płyn natłuszczający. się zastanawiam, czy to dobra alternatywa dla oilatum czy innego oillana??
Ja kupiłam ten płyn z rossmanna, bo polecała mi znajoma, której synek jest alergikiem. Ma też bardzo dobre opinie na KWC

Cytat:
a u nas kolejny laktacyjny kryzys..
Oby kryzys nie trwał długo..Mogę sobie tylko wyobrażać jacy jesteście zmordowani..

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
witamy współczuję Ci takich przeżyć, ja to wolałabym uniknąć sytuacji z fałszywymi skurczami
Dzięki
Nie życzę nikomu, bo mozna się strasznie nakręcić i wystraszyć.
Całe moje panikarstwo wyszło na jaw ze zdwojoną siłą..
A że leżałam na przeciwko porodówki, to wrażeń miałam moc
Koleżanki z sali tez raczyły mrocznymi historiami, aż normalnie zaczęłam się cieszyć z tej cesarki
Ach i korupcja w naszym szpitalu ma się świetnie..szkoda gadać
aaannnnnnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 21:50   #535
Ray
Zakorzenienie

tez mam nadziejez e to jakis ucisk jedynie, boje sie jak cholera.... ale jak jutro beda znow te klucia to juz w czwartek pojade chyba do szpitala zeby sprawdzili..
gin mowil ze jak by cos to zeby do szpitala jechac a nie na wizyte bo juz on mi na wizycie teraz to nie wiele pomoze...
tylko jak pojade na sprawdzenie to mnie zostawia na bank, bo tu u mamy bylam w podobnej sytuacji z pierwsza corka i musialam lezec w szpitalu
z drugiej strony moze i dobrze bo na biezaco bedzie wiadomo co z nami i pod stala kontrola i opieka...
mam nadzieje ze jutro przejdzie mi to wszystko....
troche mnie tez w plecach boli ale to chyba od lezenia raczej

czy wy macie tez taki wodnisty sluz teraz?
Stary 2010-08-31, 23:03   #536
alicia4
Raczkowanie

Cytat:
Aga, ale Ty masz jeszcze troszkę czasu

A przy okazji - zdecydowałaś się już, gdzie będziesz rodzić?
No niby czas jest, ale już nagli i za chwilę "bedem panikować"

i w ogóle się nie zdecydowałam
na dziś plan jest, że jak zdążę to do łodzi do prywatnej kliniki, a jak nie zdążę, no to cóż, u nas.

maleństwo
alicia4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 00:34   #537
starapanna
Wtajemniczenie

GG do starapanna

Dziewczyny, tylko sie nie smiejcie . Skad bede wiedziala (w szpitalu), ze mam juz przewinac dziecko?? Czy mam patrzec co pol h?? , bo przeciez na poczatku nie bede wiedziala z jakiego powodu placze. Mocz pewnie wsiaknie w pieluszke i nie bedzie go czuc, ale smolka??

A czy karmiac piersia trzeba trzymac dziecko zeby mu sie odbilo??

http://www.suwaczki.com/tickers/1usahdgekp8qz8sz.png
starapanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 01:01   #538
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
J
W domu powstało mega spięcie na linii moi rodzice - mój mąż a ja jestem między młotem a kowadłem. Moja mama jest nadwrażliwa i nadinterpretuje różne rzeczy nakręcając się przy tym jak zegarek. No i dzisiaj tak się stało przy śniadaniu. Wybuchła awantura... I tak jak zawsze próbowałabym być mediatorem i załagodzić sytuację, tak dzisiaj mnie to wszystko przerosło. Najchętniej uciekłabym stąd...

....

atmosfera straszna a ja po prostu nie mam siły....nie mam na nic siły. Dochodzi do tego, że czasami zastanawiam się czy los nie powinien być zabrać mnie zamiast mojego brata... On był lepszy niż ja...

Kochana doskonale Ciebie rozumiem, też po burzy domowej jestem. Ale u mnie trochę inaczej- wszystko przez męża mamy, który w ogóle nie powinien zostać Jej mężem. wszyscy się od niego odsuwają, jest chamski, wykorzystuje mamę, ale Ona biedna chyba nie chce tego dojrzeć, a ja nie umiem siedzieć cicho i na to patrzeć. Wyzwałam go od najgorszych szmaciarzy, leniów, facetów bez ambicji, dupków...miejsca by zabrakło. Postawił się i powiedział do mnie- w moim rodzinnym domu- wypad do siebie! a wtedy mój Paweł do niego doleciał i gdyby nie mama, dostałby klasycznie w ryja masakra, tylko niepotrzebnie my z mamą się pożarłyśmy...
Twój brat byl na pewno wspaniałym człowiekiem, ale widać los mial dla Ciebie jakis plan (może macierzyństwo?) i dlatego jesteś. Głowa do góry, będzie lepiej

---------- Dopisano o 00:56 ---------- Poprzedni post napisano o 00:44 ----------

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
Ja miałam sytuacje zagrazającą życiu mnie i dziecka..czyli odklejenie się łożyska...
so tego gwałtowny wzrost ciśnienia..dostałam jakichś drgawek i ciul wie czego jeszcze...
Dostałam znieczulenie ogólne....nikomu tego nie życze
najgorsze jest wybudzania..czułam się jakbym była na haju...
do tego nie mogłam mówic..coś tam bełkotałam tylko i nawet smsa nie mogłam napisac do tża bo ręce miałam niewładne..
No i synusia nie zobaczyła od razu po porodzie...
tylko po kilku godziach...

Ja dostałam tylko gierkę do pocałowania, a synka zobaczyłam po kilkunastu godzinach, jak się o to upomniałam

przyznaje ci racje..pieluszki te zbyt wiele nie odbiegają od pampersów..są tylko mniej chłonne..
Domik pampka może dłuzej nosic i ma suchą pupcie, a po rossmanowskich jednak wilgotną..
ale noworodkowi czesto zmienia się pieluszki więc te rossonowskie dobze sie sprawdzają

Dokładnie, zmieniamy Mu non stop, jak się budzi, albo coś narobi Mały jest czkawkowy, także dbam o to, żeby miał sucho. I dlatego nie wyobrażam sobie zmiany np. 10 razy dziennie tetry- prania, gotowania, obmywania z kupek (takiej np. jak Pawcio dzis ulepił ), prasowania etc. Po prostu braklo by mi na to czasu, ale totalnie tego nie potępiam, jeśli ktoś da siłe i znajdzie czas...

Jesli moge spytac..to czemu podajesz glukoze??
Ja nigdy mojemu nie podawałam....

Bo Pawełek miał żółtaczkę, ale taką, że mógł iść do domku, bez naświetlań. Dla świętego spokoju, kazali podawać przez tydzien glukozę, ale moja położna mówi, że lepiej dwa tygodnie, bo ta cholera lubi wracać.

Do tego Domisioi kurteczke kupiłam , bluze i buciki..
a sobie nic...ale jakoś ja teraz nic nie potrzebuje,,,wole małym kupić

ja też jakoś ostatnio nie czuję potrzeb kupowania sobie czegokolwiek. Tzn torebką fajną bym nie pogardziła ;D

---------- Dopisano o 00:59 ---------- Poprzedni post napisano o 00:56 ----------

starapanna u nas przewijali dzieci na noworodkowym, a jak nam przynosili to jakoś się wyczuwało. W sensie, że mały się kręcił, nie chciał jeść np. Albo prowizorycznie się zaglądało, żeby się nauczyć

---------- Dopisano o 01:00 ---------- Poprzedni post napisano o 00:59 ----------

Cytat:
Napisane przez starapanna Pokaż wiadomość

A czy karmiac piersia trzeba trzymac dziecko zeby mu sie odbilo??

Tak

---------- Dopisano o 01:01 ---------- Poprzedni post napisano o 01:00 ----------

Zuza bo Cie na olimpiadę wyślemy
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 06:20   #539
elenka1
Rozeznanie

Cytat:

czy wy macie tez taki wodnisty sluz teraz?
ja mam wodnisty

---------- Dopisano o 06:20 ---------- Poprzedni post napisano o 06:17 ----------

chodze za wczesnie spac i oto sa skutki pobudka o 6 chyba musze wstac bo umieram w lozku z glodu

OLA 6.10.2010
Stary 2010-09-01, 07:55   #540
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cos malo piszecie ostatnio Nie mam co czytac, wiec tez sie wypowiem
Wczoraj zamowilam wozek (Espiro Vector 4 Air), nadal nie uwazam, ze to idealny wozek dla mnie, bo wolalabym Tako Jumper, ale wole nie zostawiac wozka na dole (mieszkamy na 3 pietrze) i tylko z Espiro sobie poradze. Trudno. Najwyzej spacerowke bedzie trzeba pozniej dokupic inna, jesli Espiro sie nie sprawdzi.
Do tego zamowilam posciel:
http://allegro.pl/show_item.php?item=1211664389
Wiem, ze sporo z Was sie o nia pytalo (kiedys tez wklejalam do niej link i pamietam, ze wiele chetnych bylo ). Wiec sluze odpowiedzia na temat jakosci, jak tylko dostane posciel w swoje rece.

Widze ze porody sie uspokoily i stoimy w miejscu. To chyba dobrze Ja mam jutro wizyte u lekarza. Z tego co on wywnioskowal, to do porodu zostal mi jakis tydzien. Ale za to wszystko sie uspokoilo. Nie mam juz zadnych skurczy, wiec zobaczymy. Nie moge sie juz doczekac malenstwa. Co noc mi sie sni.

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości