|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i powoli się rozpakowujemy -WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V
No to kuruj się, kuruj.
Cytat:
Cytat:
Ja tam bym chętnie poczytała o porodzie.... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Słodka niunia Lenki, dobrze, ze grzeczna Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#512 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i powoli się rozpakowujemy -WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V
Pisałyście wcześniej o apetycie, więc ja dziś pobiłam wszelkie możliwe rekordy, bo wpadł zestaw z Big Maciem, wafelek, pączek, 1/3 chałki, a teraz popijam fantę... Oczywiście nie zjadłam tego na raz, ale to i tak nie zmienia tego, ze pochłonęłam chyba ponad 3000 kcal, niezdrowych kcal
i po tym śmieciowym żarciu moje dziecię ma czkawkę...Cytat:
i jest słodziuchna Cytat:
Płyny z oliwką to trochę co innego, ogólnie oliwka mimo, że natłuszcza moze czasami wysuszać skórę (nie rozumiem dlaczego, ale niby tak jest, zatyka też pory skórne) Cytat:
Astorianka - nie myśl w ten sposób Mnie też czasami wszystko przytłacza i przerasta np. niby głupia rzecz, ale jak spojrzę na moje pokryte cellulitem uda to nie mogę uwierzyć, ze to moje nogi i mam doła i co zrobiłam na tego doła - pojechałam do Mc'Donalda i nażarłam sie slodyczy... Nie żebym porównywała twoje problemy do mojej skórki pomarańczowej... ale dzis akurat to mnie bardzo zdołowało
|
|
#513 |
|
Wtajemniczenie
|
jeżu dziewczyny, zostawić Was na troszkę i już nie jestem w stanie napisać każdej to co bym chciała
![]() Mnie dziś dopadł z jednej strony dół- beczałam co chwilę bez powodu, warczałam na mamę i siotrę, z drugiej strony ogarniała mnie euforia, wysprzątałam nasze poddasze i już teraz na 100% Filek może wyłazić Dziewczyny rozpakowane- trzymam kciuki za karmienie ![]() Idę spać, tak bardzo chcę już piątek
|
#514 |
|
Raczkowanie
|
Kasienka1701--dbaj o siebie i zdrowiej nam!
|
|
|
|
#515 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() nie miesci sie bo jak twierdzila jest wielka w ramionach, udach, biodrach, cyckach... poprostu zostalo jej duzo po porodzie i jeszcze ma apetyt takze kto wie czy nie tyje (bo tak tez sie zdarza podczas karmienia piersia) niestety nie widzialam jej... naked ja tez kazdego kolejnego dnia nie moge sie doczekac
|
|
#516 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde, dziś jest jakiś beznadziejny dzień, pogoda do du...py, mój nastrój podobny do pogody i po raz pierwszy w ciąży czuję się wielka, gruba, tłusta i feee
|
#517 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Majka ja tam sie czuje codziennie tak fatalnie musisz miec naprawde zły dzien skoro do tej pory czułaś sie ok a teraz nadeszły do ciebie takie mysli
|
|
#518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc nie miałam z czego wybieraćnie ma sprawy ale aż takich uprawnień tu nie mam jak coś to pisz do moderatorów danego forum albo zadaj pytanie na forum technicznym wizażu |
|
|
|
|
#519 | ||
|
Zadomowienie
|
My już po wizycie u lekarza.
Generalnie jest ok, tylko brzuszek małej za mało urósł w ciągu tych dwóch tygodni. Zawsze był zgodny z terminem teraz jest 9 dni za mały. W związku z tym lekarz zrobił dzisiaj badanie przepływów, niby jestok. Jutro mam się zgłosić na IP na KTG a w piątek mam w szpitalu kolejne USG (palowane ze względu na ponowne oglądanie serduszka) i z tym wynikiem mam się zgłosić do mojego lekarza w szpitalu. Wtedy on podejmie decyzje co dalej. Jeśli brzuszek będzie nadal za mały to wizyty zagęszczą się i będą co tydzień. Dzisiejsza waga szacunkowa 2539. Główka większa o tydzień. Wód ciągle nie za wiele- Afi 10. No i główka bardzo nisko ![]() Trochę się wystraszyłam, że może za mało jem i zjadłam na kolację całą bułę ![]() Martuś ![]() Cytat:
Lenki córcia cudna y Cytat:
Nie teraz czas na kłótnie. Powinni się wstydzić, że zawracają Tobie teraz głowę głupotami., I niech Ci żadne głupie myśli nie chodzą po głowie A dzisiaj chyba dla odmiany nie pojawiła się na wątku Ninaad może jest na porodówce
Pozdrawiam, Ewcia Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r. Edytowane przez Szczęśliwa Czas edycji: 2010-08-31 o 20:24 |
||
|
|
|
#520 |
|
Wtajemniczenie
|
Nadrobiłam przy karmieniu do 165 str. - jutro dalej
![]() Dziękuję za gratulacje ![]() MisQa Jak z mężem? Bardzo Ci współczuję ![]() NIKaP-n Ja też się cieszę, że na porodówce nie miałam makijażu ![]() aaannnnnnaaa A no tak, cięli dopiero przy partych. A dokładniej miałam pół godziny skurcze parte i dopiero cieli Ale już na szczęście po wszytskim. abz Tż zawiózł mnie do szpitala i musiał jechać do pracy, ale po paru godzinach był z nami ![]() Mi kopniaków nie brakuje ![]() dash Ja rożek wzięłam do szpitala i przydał się, ale nie pozwolili mi oliwić ani smarować niczym Małej, ot takie szpitalne zwyczaje ...
|
#521 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję WSZYSTKIM za miłe słowa
Naprawdę chciałabym, aby się obróciła, ale ona od kilku m-cy jest w takiej pozycji... Ale już się przyzwyczaiłam do wizji CC ![]() ycnan - śliczne malowidła!!! ilonalu kasienka1701 - życzę szybkiego powrotu do zdrówka Marcia2507 - ja też mam czasem takie dołki, gdy patrzę w lustro... Ale nie warto się tym przejmować aż nadto ![]() martucha84 - opiniami innych się nie przejmuj. To Wasze dziecko i nikt nie ma prawa oceniać sposobu karmienia, wychowania itp. Ray - nie mam pojęcia, jak dobrać rozmiar akirat TEGO biustonosza. Wyobraźcie sobie, że byłam dziś w sklepie po zamówiony biustonosz 75C i co? i duuuupa ;/ miseczka niby dobra (B byłaby za mała), ale tak śmiesznie odstawała na tym szyciu poprzecznym wzdłuż sutków... nie wiem, jakie musiałabym mieć spiczaste, żeby biustonosz pasował ![]() Chyba kupię na Allegro.. No i muszę dokupić koszulę nocną, bo mam tylko dwie, a po CC leży się przecież nieco dłużej na Oddziale...
|
|
#522 | ||||
|
Raczkowanie
|
Witam Mile Panie.
Dzis w nocy nie moglam spac to Was nadrabialam o 3 rano skonczylam,i taka bylam dumna ze dzis jak siade to nie bedzie tyle tego a tu prosze, A nie spalam bo mnie tak strzsznie rece i nogi swedza.Maja podejzenie cholastazy ![]() Jutro jade do szpitala na badania.Czy ja ciagle musze miec cos? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja to tak mam juz chyba od 2 m-cy.Pewnie nam to minie jak urodzimy,bo nie bedzie czasu na marudzenie A siostra moja dala mi znow cala torbe ciuszkow,ona ma blizniaczki i tych ciuszkow zatrzesienie. Wszystko wyprala i wyprasowala,tylko ze strasznie mnie drazni zapach tego proszku ktorego ona uzywa,niby ladny ale jakis taki mdly.Bede musiala jeszcze raz poprac i poprasowac. |
||||
|
|
|
#523 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Martucha trzymajcie się dzielnie! Oby kryzys szybko minął... A komentarzami się nie przejmuj, nie ma sensu. Twoje dziecko i zrobisz jak uważasz. Przecież nie będziesz go głodziła! Cytat:
Z drugiej strony fajnie, że masz ustaloną datę porodu - ja też sobie ustaliłam, ale samodzielnie Martynka jest boska Cytat:
No trudno. Dobrze, że chociaż na macierzyński mam szansę Powodzenia dla męża, może akurat coś wypali.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Napewno wszystko będzie dobrze, więc nie martw się na zapas ycnan, super malowidło Szkoda, że ze mnie artystka jak z koziej d..y trąba Pomidorka, cieszę się że karmienie dobrze Wam idzie. ________ Ale Wy macie tempo pisania. Biedna Gabi nie zdąży i w tej części Życzę dobrej, sennej nocy! Mam nadzieję, że nie wstanę jutro o 4:27 Buziaki Ps. Szkoda, że mi część cytatów zjadło jakieś głodne cholerstwo :/
Edytowane przez tifio Czas edycji: 2010-08-31 o 20:41 |
|||||||||
|
|
|
#524 |
|
Raczkowanie
|
Martucha dasz rade.Trzymam kciuki.Tak sobie swietnie radzisz do tej pory-a kryzys minie.
|
|
|
|
#525 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
so tego gwałtowny wzrost ciśnienia..dostałam jakichś drgawek i ciul wie czego jeszcze... Dostałam znieczulenie ogólne....nikomu tego nie życze najgorsze jest wybudzania..czułam się jakbym była na haju... do tego nie mogłam mówic..coś tam bełkotałam tylko i nawet smsa nie mogłam napisac do tża bo ręce miałam niewładne.. No i synusia nie zobaczyła od razu po porodzie... tylko po kilku godziach... ![]() Cytat:
kazda z nas jest na nich wychowana.. teraz jednak stałysmy sie bardziej ...hmm....wygodne?? i kupujemy jednorazówki.. ja uzywam ich z czystego lenistwa..moja siora tetry używała i tez było ok... tak że szacuneczek dla Ciebie żę chcesz się w to bawić ![]() Cytat:
Domik pampka może dłuzej nosic i ma suchą pupcie, a po rossmanowskich jednak wilgotną.. ale noworodkowi czesto zmienia się pieluszki więc te rossonowskie dobze sie sprawdzają Cytat:
![]() Cytat:
Jesli moge spytac..to czemu podajesz glukoze?? Ja nigdy mojemu nie podawałam.... Ja coś ostatnio zadko sie udzielam, ale jakoś mało czasu mam.. dzi s byłam z tzem na ostatnich pakupkach... ![]() ostrzegłam Go żeby nie próbował mnie powstrzmywac przed włożeniem jakiejs rzeczy dla maluszka do wózka bo zabije ![]() ![]() I tak kupiłam pare fajnych bodziaków w tesco... niedrapki (2 pary po 1,50gr...suuuper tanio )...i zaszalałam w smyku bo kupiłam taki pluszowy kombinezonik...w sam raz na jesien.. śliczny jestmaz tylko łaził i wzdychał..ale słowem się nie odezwał Kupiłam też krem do buzi..z Perfecty..na każda pogode . no i to chyba tyle... tak czy siak mam już wszystko dla dzieciaczka ![]() Do tego Domisioi kurteczke kupiłam , bluze i buciki.. a sobie nic...ale jakoś ja teraz nic nie potrzebuje,,,wole małym kupić ![]() Kurcze...strasznie sie ostatnio zapominam... dziś chcialm ugotować grysik Dominisiowi...nastawiłam mleczko..no i szukam tej kaszy manny... no kurka..znaleźć nie mogłam... znalazłam po pół godzinie..gdzie?? w lodówce!! Tż tak sie śmiał że mało z krzesła nie spadł Dobrej i przespanej nocki
|
|
|
#526 |
|
Zakorzenienie
|
Fakt, czasami potrafi mnie rozbroić
![]() dziuba81 - dziś mnie taki dołek złapał, a po porodzie boję się, ze będzie gorzej, bo teraz to endorfinki zniekształcają nam myślenie, a później hormony zaszaleją to dopiero przejrzymy na oczy jak wyglądamy ![]() Trzymam kciuki żeby to nie była cholestaza. A co do ciuszków, to jeśli miałabym wyprane i wyprasowane to nie prałabym po raz drugi, rozłóż je i otwórz okno w pokoju, zapach się wywietrzy ![]() ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Idę się położyć, bo padnięta jestem. Obiecuje sobie (przed Wami), że nie tknę więcej tych świństw z Maca i ograniczę pączki... Dobranoc
Żona mojego męża to fajna babka Edytowane przez Majka232 Czas edycji: 2010-08-31 o 20:53 |
|
|
|
#527 |
|
Raczkowanie
|
ycnan - piękne malunki
angelikaw - nie martw, jeszcze jest trochę czasu, próbuj małą przekonać. Ja nad moją ostatnio pracuję, ale już sama nie wiem jak to dziecko się układa
|
|
|
|
#528 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A mnie oprucz rak i nog zaczela skora na d...ie swedziec.Chyba zdejme gacie i bede szorowac tylkiem po dywanie,moze to przyniesie ulge,bo te masci-srasci od lekarza nic nie daja, Czyli stan sie pogarsza,Boze, Zeby to tylko nie byla ta przekleta cholestaza. ![]() Trzymajcie sie dziewczyny. Milych snow. |
|
|
|
|
#529 |
|
Zakorzenienie
|
majka haha tez tak mowilam ostatnia pizza itp
jedz poki mozesz potem sobie bedziesz mogla popatrzec tylko i powachac ![]() a ja sie martwie bo od rana kluje mnie w szyjce..... dwa razy mnie taki prad przeszedl ze mnie zabolalo
|
#530 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() .Aaneczka,MÓJ APEL DO CIEBIE:zlituj się kobieto ,mi i tak wzrok zaczyna szwankować od komputeromanii,a twoja czcionka mi całkiem oczyska zepsuje .A w tej ciąży ciśnienie ci nie skacze?Bo wiesz tamte drgawki...Mam nadzieję że chociaż gin pilnuje ci łożyska czy się po cichu nie odwala ,bo jak w I-ej ciąży tak było,to teraz powinien być wyczulony,oczywiście tylko na wszelki wypadek.
|
|
#531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A przy okazji - zdecydowałaś się już, gdzie będziesz rodzić?
|
|
|
#532 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tez mam ostatnio masakre jedzeniowa... az sie boje... I strasznie ciezko mi sie ograniczyc.Astorianko- jutro bedzie lepiej, zobaczysz! Ja ci dam!![]() Moj TZ skrecil kostke i troche mu spuchla. Bylismy na spacerze i zawsze to on dostosowywal sie do mojego tempa (dodajmy, ze cholernie wolnego). Dzis, pisalam Wam, ze mam jakis motor w dupie i powera jak przed ciaza i biedny TZ nie mogl za mna nadazyc w drodze do sklepu W koncu stanal zmeczony i za mna krzyczy- Nie wyglupiaj sie, idz normalnie!!! A wszystko chyba przez Alka, bo jakos mi sie ulozyl posrodku brzucha i biegac moge normalnie!
|
|
#533 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, ale jeszcze tydzień sobie pofolguję,a potem chcę jeść bardziej lekkostrawnie,żeby przed cc wszystko z jelit wymieść coby lewatywa lekką była
|
|
#534 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
W szpitalu spotkałam dziewczyny z choleostazą i oprócz brania leków spokojnie sobie leżały i nic groźnego sie na szczęście nie działo z dzieciakami.. Cytat:
Oby kryzys nie trwał długo..Mogę sobie tylko wyobrażać jacy jesteście zmordowani.. Cytat:
![]() Nie życzę nikomu, bo mozna się strasznie nakręcić i wystraszyć. Całe moje panikarstwo wyszło na jaw ze zdwojoną siłą.. A że leżałam na przeciwko porodówki, to wrażeń miałam moc ![]() Koleżanki z sali tez raczyły mrocznymi historiami, aż normalnie zaczęłam się cieszyć z tej cesarki ![]() Ach i korupcja w naszym szpitalu ma się świetnie..szkoda gadać |
||||
|
|
|
#535 |
|
Zakorzenienie
|
tez mam nadziejez e to jakis ucisk jedynie, boje sie jak cholera.... ale jak jutro beda znow te klucia to juz w czwartek pojade chyba do szpitala zeby sprawdzili..
gin mowil ze jak by cos to zeby do szpitala jechac a nie na wizyte bo juz on mi na wizycie teraz to nie wiele pomoze... tylko jak pojade na sprawdzenie to mnie zostawia na bank, bo tu u mamy bylam w podobnej sytuacji z pierwsza corka i musialam lezec w szpitalu z drugiej strony moze i dobrze bo na biezaco bedzie wiadomo co z nami i pod stala kontrola i opieka... mam nadzieje ze jutro przejdzie mi to wszystko.... troche mnie tez w plecach boli ale to chyba od lezenia raczej czy wy macie tez taki wodnisty sluz teraz?
|
#536 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i w ogóle się nie zdecydowałam na dziś plan jest, że jak zdążę to do łodzi do prywatnej kliniki, a jak nie zdążę, no to cóż, u nas. |
|
|
|
|
#537 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, tylko sie nie smiejcie
. Skad bede wiedziala (w szpitalu), ze mam juz przewinac dziecko?? Czy mam patrzec co pol h?? , bo przeciez na poczatku nie bede wiedziala z jakiego powodu placze. Mocz pewnie wsiaknie w pieluszke i nie bedzie go czuc, ale smolka??A czy karmiac piersia trzeba trzymac dziecko zeby mu sie odbilo??
|
#538 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Kochana doskonale Ciebie rozumiem, też po burzy domowej jestem. Ale u mnie trochę inaczej- wszystko przez męża mamy, który w ogóle nie powinien zostać Jej mężem. wszyscy się od niego odsuwają, jest chamski, wykorzystuje mamę, ale Ona biedna chyba nie chce tego dojrzeć, a ja nie umiem siedzieć cicho i na to patrzeć. Wyzwałam go od najgorszych szmaciarzy, leniów, facetów bez ambicji, dupków...miejsca by zabrakło. Postawił się i powiedział do mnie- w moim rodzinnym domu- wypad do siebie! a wtedy mój Paweł do niego doleciał i gdyby nie mama, dostałby klasycznie w ryja masakra, tylko niepotrzebnie my z mamą się pożarłyśmy...Twój brat byl na pewno wspaniałym człowiekiem, ale widać los mial dla Ciebie jakis plan (może macierzyństwo?) i dlatego jesteś. Głowa do góry, będzie lepiej ![]() ---------- Dopisano o 00:56 ---------- Poprzedni post napisano o 00:44 ---------- Cytat:
ja też jakoś ostatnio nie czuję potrzeb kupowania sobie czegokolwiek. Tzn torebką fajną bym nie pogardziła ;D ---------- Dopisano o 00:59 ---------- Poprzedni post napisano o 00:56 ---------- starapanna u nas przewijali dzieci na noworodkowym, a jak nam przynosili to jakoś się wyczuwało. W sensie, że mały się kręcił, nie chciał jeść np. Albo prowizorycznie się zaglądało, żeby się nauczyć ![]() ---------- Dopisano o 01:00 ---------- Poprzedni post napisano o 00:59 ---------- Tak ![]() ---------- Dopisano o 01:01 ---------- Poprzedni post napisano o 01:00 ---------- Zuza bo Cie na olimpiadę wyślemy
|
||
|
|
|
#539 |
|
Rozeznanie
|
ja mam wodnisty
---------- Dopisano o 06:20 ---------- Poprzedni post napisano o 06:17 ---------- chodze za wczesnie spac i oto sa skutki pobudka o 6 chyba musze wstac bo umieram w lozku z glodu
|
#540 |
|
Zakorzenienie
|
Cos malo piszecie ostatnio
Nie mam co czytac, wiec tez sie wypowiem ![]() Wczoraj zamowilam wozek (Espiro Vector 4 Air), nadal nie uwazam, ze to idealny wozek dla mnie, bo wolalabym Tako Jumper, ale wole nie zostawiac wozka na dole (mieszkamy na 3 pietrze) i tylko z Espiro sobie poradze. Trudno. Najwyzej spacerowke bedzie trzeba pozniej dokupic inna, jesli Espiro sie nie sprawdzi. Do tego zamowilam posciel: http://allegro.pl/show_item.php?item=1211664389 Wiem, ze sporo z Was sie o nia pytalo (kiedys tez wklejalam do niej link i pamietam, ze wiele chetnych bylo ). Wiec sluze odpowiedzia na temat jakosci, jak tylko dostane posciel w swoje rece.Widze ze porody sie uspokoily i stoimy w miejscu. To chyba dobrze Ja mam jutro wizyte u lekarza. Z tego co on wywnioskowal, to do porodu zostal mi jakis tydzien. Ale za to wszystko sie uspokoilo. Nie mam juz zadnych skurczy, wiec zobaczymy. Nie moge sie juz doczekac malenstwa. Co noc mi sie sni.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:06.

i za cholerenie nie wiem jak... jak wyzescie dobraly rozmiar????? przyslali wam dobry????
i po tym śmieciowym żarciu moje dziecię ma czkawkę...
Jest grzeczna jak Aniołek, śpi cały czas i muszę ją wybudzać na karmienie. Karmienie idzie nam super. 

Szkoda, że ze mnie artystka jak z koziej d..y trąba 

Ja ci dam!
), prasowania etc. Po prostu braklo by mi na to czasu, ale totalnie tego nie potępiam, jeśli ktoś da siłe i znajdzie czas...