Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 15 - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-01, 20:33   #751
Aleksandra_M
Zadomowienie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 15

to jeszcze Wam powiem, ze upieklam bulki zytnie pierwszy raz niepszenne boze jakie dobre.....
Aleksandra_M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 20:34   #752
rumcia1
Rozeznanie

Picie pomogło

jestem mega mega zła, bo stłukłam prawie pełny słoik słodziku do pieczenia. Miał być sernik, nie będzie.
Będzie na tabletkach, bo co wezmę do pracy?

rumcia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 20:35   #753
Aleksandra_M
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rumcia1 Pokaż wiadomość
aaaaaa przypomniało mi się, że miałam sie pochwalić wynikami badań. I tak - półtora miesiąca na diecie, a wyniki podstawowe krwi i moczu bardzo dobre. Niestety medycyna pracy nie zleca cholesteroli i trójglicerydów - te zrobię w innym czasie.
to dobrze ze ok
a co do a6w, moze sprobuj 8min abs... ja sie dzis przez to smiac nie moglam, 8minut latwo znalezc (ja cwicze jak TŻ usypia dziecko) a nie trzeba zaczynac od poczatku jak masz dzien przerwy
Stary 2010-09-01, 20:38   #754
Karla_17
Raczkowanie

Aleksandra_M,
a te bułeczki na ktorek fazie mozna jesc? bo zrobilas mi straszna ochote. od kilkunastu dni zero pieczywa i teeeesknie. a masz przepisik?

Smutno, samotnie.
Karla_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 20:43   #755
rumcia1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aleksandra_M Pokaż wiadomość
to dobrze ze ok
a co do a6w, moze sprobuj 8min abs... ja sie dzis przez to smiac nie moglam, 8minut latwo znalezc (ja cwicze jak TŻ usypia dziecko) a nie trzeba zaczynac od poczatku jak masz dzien przerwy
poszukam na you tube jak to wygląda. a6w też nie było złe, poczatkowo mało czasu zajmuje i mięśnie czułam mocno, tylko robiąc 3 serie po 6 zastanawiałam się czy wytrzymam kiedyś 3 serie po 24 czy więcej. Orbitrek też czeka. Muszę się za siebie wziąć mocniej. Systematyczniej.

Idę usypiać łobuziaki.

rumcia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 20:48   #756
Myszołapka
Zakorzenienie

To ja się również pochwalę wynikami badań

3 miesiące na Dukanie pykną 5.09, wyniki badań krwi i moczu w normie, jedynie cukier w górnej granicy, ale to moja osobnicza uroda , cholesterol i próby wątrobowe także idealnie w normie, więc jestem chodzącym przykładem, iż można zdrowo dukać
Jedyne co mnie niepokoi to obecność pojedynczych szczawianów i jonów wapnia w moczu, od razu zaświeciła mi się żaróweczka, że to kamienie, ale babka powiedziała, że jest ok

Co do jajek, to ostatnio coraz częściej zastępuję całe jajko tylko białkiem z niego, wypieki też wychodzą smaczne, a mam spokojne sumienie, że w razie czego, to aż tyle jajek nie jadłam
Stary 2010-09-01, 20:53   #757
songoma
Raczkowanie

Cytat:
O kobieto. Super. Gratuluję

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Moja herbatka jest pu-erh i ma w składzie konjac i nie ma senesu, miała smakować ananasowo, choć nie czułam, ale niestety poza tym, że słyszę odgłosy nic mnie nie goni. Może zjem jabłko!!!
Właściwie nie piłam jej na przeczyszczenie, tylko po to żeby czegoś się napić i rozgrzać, bo mi straszecznie dzisiaj zimno i gardło pobolewa i nie mam smaków na zimną mineralną
spokojnie, pu-erhy sa jak najbardziej wskazane chodzilo mi o herbatki typu herbapol itp, ja kupilam sobie z vitaxu, ale bez zuych skladnikow nie widze zadnych efektow po calym opakowaniu raz dziennie bo zastoje trwaja, z obwodu tez nie spalam wiec chyba odstawie je w kat i zostane przy pokrzywie i pu-erh
songoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 20:55   #758
agnes305
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Clarity Pokaż wiadomość
No cieszę się, że mnie zbiłaś (boże, jak to brzmi)
Ale biorę się za siebie! Do studniówki muszę zrzucić przynajmniej 15 kg, ale wolałabym więcej...
Jutro proteinki plus warzywka, właśnie zabieram się za robienie pożywnej sałatki do szkoły, a żeby nie kusiły batony, bułki i inne obrzydliwe rzeczy

No to się cieszę ,że ty się cieszysz a ja sałateczki też będe robić ale dopiero za miesiąc

87-86-85-84-83-82-81-80-79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67

Dietowy suwaczek
http://www.suwaczki.com/tickers/hok83csze1b2qk3h.png
agnes305 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 20:57   #759
Monroe _
Przyczajenie

GG do Monroe _

Dobry wieczór dukaneczki

Ja jakoś ponad godzinę temu wszamałam na kolacje troszke serka wiejskiego a Wy jak się trzymacie po dzisiejszym dniu?
Stary 2010-09-01, 20:57   #760
Rozeznanie

Duk Duk

Dziewczyny jak ja ubolewam, że nie mogę być z Wami na bieżąco pisaćpewnie nikt mnie już nie pamięta.

Muszę się Wam pożalić , od wielu już dni czuję się TRAGICZNIE.
Wstaje rano i już czuję pierwsze dolegliwości żołądkowe. Czuje jak wszystko mnie pali w środku, flaki mi się wywracają. Po pierwszym posiłku zaczyna się dramat. W środku czuje tak ogromny bul, że szok. Leki nie pomagają, Essentiale, Bioparoks, No-Spa, wszystko o kant dupy. Kupiłam dzisisaj Raphacholin C i po tym mi się polepszyło, ale nie mogę powiedzieć, że jest, ok.
Wczoraj ważyłam 54.1, dzisiaj rano 54.8, czemu
Teraz wieczorem waga pokazuję 54.5, już sama nie wiem o co chodzi

ehhh idę Was nadrabiać

21.03 Dukan drugie podejście

Wspominamy tylko to, co nigdy się nie wydarzyło

Edytowane przez avataris
Czas edycji: 2010-09-01 o 20:59
avataris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 20:59   #761
Aleksandra_M
Zadomowienie

Cytat:
Picie pomogło

jestem mega mega zła, bo stłukłam prawie pełny słoik słodziku do pieczenia. Miał być sernik, nie będzie.
ja bym sie chyba poryczalam u mnie slodzik w sloiku do pieczenia jest swiety!!
Cytat:
Napisane przez Karla_17 Pokaż wiadomość
Aleksandra_M,
a te bułeczki na ktorek fazie mozna jesc? bo zrobilas mi straszna ochote. od kilkunastu dni zero pieczywa i teeeesknie. a masz przepisik?
buleczki dopiero na III fazie, bo to z maki zytniej. jakby ktos chcial na przyszlosc to podam....
Cytat:
poszukam na you tube jak to wygląda. a6w też nie było złe, poczatkowo mało czasu zajmuje i mięśnie czułam mocno, tylko robiąc 3 serie po 6 zastanawiałam się czy wytrzymam kiedyś 3 serie po 24 czy więcej. Orbitrek też czeka. Muszę się za siebie wziąć mocniej. Systematyczniej.
Idę usypiać łobuziaki.
powiem Ci ze ja jestem wniebowzieta tymi "8 min" wczoraj robilam abs i buns, dzis arms i legs, wszystko mnie boli i czuje sie cudownie... a wystarczy tylko 8min na jedna czesc ciala tyle to nawet ja znajde
mam steper i stoi, sluzy za polke pod ubrania TŻowi
Stary 2010-09-01, 21:00   #762
Agnese69
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eMisss Pokaż wiadomość
witam
mogę do was dołączyć ? taka miła atmosferka u was panuje .
z wami na pewno mi sie uda zrzucić kg
mam nadzieję ze mnie przyjmiecie

Jestem juz na 4 dni fazy pierwszej.
Przez pierwsze 2 dni jadłam bardzo mało, miałam przeprowadzkę i nie było czasu . .
jem proste posiłki : jajka na twardo, jajecznice, parówki drobiowe ( chyba są dozwolone ), rózne ryby .. itd
troszke czytałam wasze posty i takie pysznosci robicie, że sksze sie je zrobic . jak tylko dojde do etapu 2 to zrobie sobie ten serniczek cynamonowy .

odchudzam sie od 29.08 zaczynając z wagą 64 kg .
mozliwosc zwazenia sie bede miała dopiero w piatek i to wieczorem, jak bede u rodziców bo u siebie wagi nie mam.
ale juz czuje sie troche lżejsza
Parówek nie wolno - tam same śmieci i tłuszcz, mięsa indyczego najmniej...
Ile masz do zrzucenia? Uderzeniówka nie za dluga? Nie przesadź, bo będziesz miała zastoje potem. Jutro będziesz miała 5 dzień, może dość? Robiłaś test? Co Ci powiedział?

Cytat:
Napisane przez Little_Bibi Pokaż wiadomość
Laseczki powiedzcie mi czy w I fazie mogę używac skrobi kukurydzianej? Nie jestem zorientowana, niektorzy mowią, że tak inni że nie.
Nie możesz. Na II w dni PW dopiero.

Cytat:
Napisane przez milaminka80 Pokaż wiadomość
Znalazłam w InterMarche mięso białe krabowe w puszcze. Czy jest dozwolone na Dukanie. Niestety nie ma podanych wartości odżywczych
Wszelkie ryby i owoce morza dozwolone jak najbardziej, byle by nie w oleju jakimś. Tak więc smacznego.

Cytat:
Napisane przez Izuszka Pokaż wiadomość
Kobity, jak wcisnęłam się bez problemu w spodnie rozmiaru 29 i zobaczyłam się w lustrze, to prawie się poryczałam ze szczęścia!! DUKAN MA MOC!! 24KG ZA MNĄ!
JEZUSICKU!!! No stara, GRATKI!!! klask i:
Naprawdę imponujący wynik. No i nie dziwię się emocjom, bo ja bym ryczała jak bober

Cytat:
Napisane przez Izuszka Pokaż wiadomość
Tak naprawdę to nie jest tak ważne ile człowiek zrzuci kilogramów - ważne, że razem z ciałem odlatują w niebyt nasze komplesy, brak pewności siebie, niechęć do oglądania się w lustrze. Jesteśmy szczęśliwsze, podbudowane i chce się żyć!!
Święte słowa. Od razu człowiek jakiś nałądowany pozytywnie jak spuści z siebie trochę kilo... Świat jakby piękniejszy, nie?

[QUOTE=songoma;21802136]
Agnese, lasko Ty jedna! normalnie foty zniewajalace, widac ze odpoczelas tam sobie i dobrze sie bawilas.. i co Ty tu gadasz ze jeszcze Ci brakuje - KOBIETO, JAKIE TY MASZ NOGI a co do biustu - jak chcesz sie pozbyc tego jednego numeru to ja, ja, ja, chetnie przyjme

No wiesz co, Ty to potrafisz człowiekowi humorek podnieść Dzięki, siostro
A na cycki to mam w sumie sporo chętnych koleżanek, więc amsory, ale więcej już nie oddam Swoją drogą - żeby to było możliwe, to zobaczcie ile szczęśliwszych kobiet chodziłoby po ulicach. Jedna przyjaciółka odda część swoich buforów tej mniej uposażonej i obie zachwycone

Cytat:
Napisane przez agnes305 Pokaż wiadomość
Masz ode mnie baciki za jedzenie co popadnie hihi
Spostrzegłam, że jest nas teraz dwie z podobnym nickiem. Więc niniejszym ogłaszam siostrom dukanistkom, które mnie nazywały czasem "Agnes", że macie teraz jedną "agnes" i jedną "Agnese". Wiecie - żeby nie było nieporozumień . Tak, siostro agnes?
Agnese69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 21:02   #763
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez avataris Pokaż wiadomość
Duk Duk

Dziewczyny jak ja ubolewam, że nie mogę być z Wami na bieżąco pisaćpewnie nikt mnie już nie pamięta.

Wstaje rano i już czuję pierwsze dolegliwości żołądkowe. Czuje jak wszystko mnie pali w środku, flaki mi się wywracają. Po pierwszym posiłku zaczyna się dramat. W środku czuje tak ogromny bul, że szok. Leki nie pomagają, Essentiale, Bioparoks, No-Spa, wszystko o kant dupy. Kupiłam dzisisaj Raphacholin C i po tym mi się polepszyło, ale nie mogę powiedzieć, że jest, ok.

ehhh idę Was nadrabiać

kochana ja Ciebie doskonale pamiętam, także nie jestem na bieżąco bo życie zawodowe niestety nabiera tempa i pochłania wiele czasu - ale staram się podczytywać
Może pora wybrać się do lekarza ??? zdrówka życzę ...

lecę pod czytać szczypiornistki
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 21:03   #764
Aleksandra_M
Zadomowienie

Cytat:
Duk Duk

ehhh idę Was nadrabiać
no jak mozesz tak mowic!! ja Cie pamietam, ja wrecz o Tobie myslalam dzis :P
boze, naprawde jakas epidemie zapoczatkowalam, czy jak?
moze sprobuj tak jak ja? czuje sie teraz rewelacyjnie!! i wcale nie mam wzdetego brzucha, czego sie balam najbardziej po owocach i chlebie.
upiecz sobie sama buleczki czy chleb, zeby swinstwa zadnego nie bylo w srodku, moge ci przepis na piv podac jak cos... i moze sobie jablko zapodaj..?

Edytowane przez Aleksandra_M
Czas edycji: 2010-09-01 o 21:05
Stary 2010-09-01, 21:09   #765
xal
Zakorzenienie

U mnie wczoraj zaczęło się, ale dzisiaj było gorzej takie palenie jakby w środku, przełyk, żołądek. Ale to nie jest zgaga. Nie wiem co to i skąd i za co ... mam nadzieję, że w piątek na warzywach minie.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 21:14   #766
Agnese69
Zadomowienie

Cytat:
Duk Duk

ehhh idę Was nadrabiać
Hej, siostro, kochana, co się dzieje... Następna jesteś z jakimiś dziwnymi dolegliwościami. To niedobrze. Słuchaj, może zrób to, co Ola... Jej przeszło jak dołączyła inne składniki... Najwyżej pobędziesz na II dłużej, ale może zdrowiej...? Bezpieczniej znaczy...
No nie daj się i pokombinuj, co mogłabyś zrobić dla siebie. Zjedz coś ponad to, co II faza zezwala może... Owoc, makaron, nie wiem... Alex, podpowiedz! Ratować ją trzeba!!!

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Cytat:
moze sprobuj tak jak ja? czuje sie teraz rewelacyjnie!! i wcale nie mam wzdetego brzucha, czego sie balam najbardziej po owocach i chlebie.
upiecz sobie sama buleczki czy chleb, zeby swinstwa zadnego nie bylo w srodku, moge ci przepis na piv podac jak cos... i moze sobie jablko zapodaj..?
Oluś, kochana, a możesz i mi ten przepisik wysłać? Tak się przyzwyczaiłam do pieczenia chlebków, że na III bułęczki też będę, a jak. A skoro zachwalasz to ja chętnie
Stary 2010-09-01, 21:17   #767
sweeney
Zakorzenienie

GG do sweeney

Cytat:
Picie pomogło

Ja potłukłam już 2 słoiki sweetie gold Z trzecim obchodzę sie już jak z jajkiem

sweeney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 21:23   #768
agnes305
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agnese69 Pokaż wiadomość
Spostrzegłam, że jest nas teraz dwie z podobnym nickiem. Więc niniejszym ogłaszam siostrom dukanistkom, które mnie nazywały czasem "Agnes", że macie teraz jedną "agnes" i jedną "Agnese". Wiecie - żeby nie było nieporozumień . Tak, siostro agnes?

OCZYWIŚCIE Siostro Agnese miałam mieć troszkę inny nick , ale jakoś tak wyszło

87-86-85-84-83-82-81-80-79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67

Dietowy suwaczek
http://www.suwaczki.com/tickers/hok83csze1b2qk3h.png
agnes305 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 21:29   #769
Rozeznanie

Cytat:
Dobra, wlazły. No to teraz następna czwórka:
1 i 2. Zachód słońca w Makarskiej. Obeszliśmy ją całą włącznie z cypelkiem skalistym, który nam podarował cudowne wprost widoki. W ogóle Makarska najbardziej mi się podobała jako nadmorski kurort. Fajnie zorganizowana, ładnie zrobiona plaża, centrum rozrywkowo-handlowe sympatyczne, targowisko wielkie, ale jakoś tak zgrabnie porozmieszczane. Fajny kurorcik, jeśli ktoś ma ochotę wieczorkiem się zabawić i wydać trochę grosza

3 i 4. Split. Piękne miasto, urokliwe uliczki starego miasta, gdzie czuć ducha zamierzchłych czasów... Wyszlifowane na wysoki połysk kamienne ulice, wąskie przejścia między kamienicami, miasteczko nie zepsute żadnymi nowoczesnymi wymysłami... A i port też niczego, sympatyczne miejsce...
Co to za śliczne dziewczyny
Agnese piękne zdięcia, ładnie wyglądacie z córcią

Stary 2010-09-01, 21:31   #770
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasikr Pokaż wiadomość
Witam gorąco!
ja z pytankiem o mięsko mielone, wałkuje temat...
Kupiłam gotową pakowaną mielonkę indyczą i w składzie ma: mięso indycze 55%, mięso wieprzowe 10%, wodę, białko sojowe, błonnik sojowy, skrobia ziemniaczana, sól, stabilizator, substancje wzmacniające smak i zapach.
Dopisek że zawartość tłuszczu nie więcej niż 30% (porcja waży 420g).
I co Wy na to opiek eksperta?

kasikr nie jedz takich świństw, kup mięsko i sama zmiel je - zdrowsze i smaczniejsze

Cytat:
Napisane przez milaminka80 Pokaż wiadomość
Dół nad doły - 64 na wadze !! 2 kg do przodu , a miało byc 60 do 11.09 . Coraz częściej mysle, żeby to wszystko zucic, oprzejśc na 3, ale na pewno nie z taką wagą. Chciałam z 59, a teraz :rozpacz:
W czwartek mam wizyte u lekarza, może on cos poradzi na te moje mdłości i wzdety brzuch. W sumie to konktronla, a ostatnie antybiotyki, ktore mi przepisał podziałały. 200 zł kosztowały, to musiały podziałać!!

Kochana nie można się poddawać idziesz do lekarza, może akurat coś zapoda odpowiedniego i będziesz grzecznie dukać i zrzucać zbędny smalczyk

Cytat:
Napisane przez Sparta Pokaż wiadomość
Nie chodzi o priv na temat diety bo nie jestem "słoneczkiem polsatu" i nie udzielam rad indywidualnie, ale chodziło mi o to, że jeżeli masz personalnie do mnie jakieś pretensję to nie pisz tu tylko wtedy bezposrednio na priv.

Witam wszystkich i gratuluje spadeczków
Mnie dziś na uczelni kumpele chwaliły: "jaka szczupła, jak schudłaś, jaka laska itp" czułam się mega cudownie
Ja jakos tego w sumie w lustrze nie widzę ale było mi niezmiernie miło hehe

Zaczynają się sypać komplementy .... to która następna ???
sparta gratki szczypiorku

Cytat:
- praca i praca, ale nie długo sie przewali i będę miała chyba luźniej
- z chłopcami w porządku, jeden - pierwszy dzień w zerówce, drugi - pierwszy dzień w przedszkolu, trzeci na rękach
- sukienkę wczoraj dałam do zwężenia, ma być dzisiaj lub jutro do odebrania
- kolejki fatalne na badaniach, w każdej po min. 50 osób. Wstałam rano pojechałam na czczo przed 7, wyskoczyłam na miasto ok 11 i zjadłam trochę serka wiejskiego i znowu do kolejki i w domu byłam ok 15 po południu. Głodna, zła, zmęczona, ale z zaświadczeniami.

U mnie źle.
Nie, nie grzeszę, ale....
Po pierwsze zmiana cyklu z 5/5 na 4/3 spowodowała, że organizm zatrzymał się i głupieje, bo do tego doszła mu zmiana żywienia po pójściu do pracy. Rano nie mam czasu zjeść dużo, więc tylko trochę wieśniaka. Do pracy idę niby na krótko, więc nie biorę jedzenia, po czym okazuje się, że wracam po kilku godzinach, bo jeszcze to jeszcze tamto muszę zrobić po godzinach. Te wczorajsze badania - głodówka, dzisiaj zjadłam dopiero o 12 i jestem załamana, bo bujam się od 72,6kg przez 73 potem znowu 72,8kg i tak w kółko. Od jutra wiem na ile godzin idę do pracy, więc jedzenie będę brała ze sobą, ale najgorsze jest to, ze porcelanki nie mam już chyba 3 dzień i dziś zaczynam czuć nadęty brzuch i jest niefajnie.

rumcia czyli ogólnie wszystko dobrze - super, ale chyba masz małe zamieszanko z poczatkiem roku szkolnego ?
.. ja tez zauważyłam, że im mniej zjem tym mniej chudnę ... ale niestety nie wypada na 7 godzinnej konferencji wychodzić na serniczek ..
Stary 2010-09-01, 21:36   #771
Agnese69
Zadomowienie

Cytat:
Co to za śliczne dziewczyny
Agnese piękne zdięcia, ładnie wyglądacie z córcią
Dzięki
Tatko też gdzieś na z jednym się załapał Olcia obśmiała się tu, że myślała, że zgubił się gdzieś jak poszedł w krzaki...
Ale tak to jest jak albo ja, albo on robi fotki. Jak dziecko nam zrobiło to jedna z dwudziestu się nadawała do emisji
Stary 2010-09-01, 21:38   #772
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
kochana ja Ciebie doskonale pamiętam, także nie jestem na bieżąco bo życie zawodowe niestety nabiera tempa i pochłania wiele czasu - ale staram się podczytywać
Może pora wybrać się do lekarza ??? zdrówka życzę ...

lecę pod czytać szczypiornistki
Dwóch lekarzy z mojego miasteczka zajmuję się sprawami żołądkowymi, jeden pracuje jako ordynator, drugi to chirurg, który zajmuję się obsługą tych aparatur do laparo czy jak tam. Do nich nie pójdę, bo obydwaj są moimi dobrymi znajomymi. Jak pojawię się na badaniach, to oni się dowiedzą. Nie chcę im mówić o dukanie, bo po co mi ploty. Muszę się wybrać gdzieś dalej a mam tak dużo pracy, że brakuje mi doby
Dam sobie czas z badaniami, do przyszłego tygodnia

Stary 2010-09-01, 21:38   #773
Aleksandra_M
Zadomowienie

Cytat:
Oluś, kochana, a możesz i mi ten przepisik wysłać? Tak się przyzwyczaiłam do pieczenia chlebków, że na III bułęczki też będę, a jak. A skoro zachwalasz to ja chętnie
buleczki zrobilam wg tego przepisu, a trafilam na niego niechcacy
http://wypiekizpasja.blox.pl/2010/07...e-szybkie.html
tylko ilosc oliwy zmniejszylam do 1lyzki, a zamiast skrobi ziemniaczanej dalam kukurydziana
no i mam maszyne do chleba, wiec wrzucam wszystko, wyciagam po 1,5h gotowe, wyrosniete ciasto, formuje buleczki i pieke uwielbiam domowy chleb i bulki
jakbys chciala wiecej przepisow na bulki i chleb to ja chetnie sluze na priv, co by tu smaka nie robic biednym dukaneczkom na II

Edytowane przez Aleksandra_M
Czas edycji: 2010-09-01 o 21:41
Stary 2010-09-01, 21:42   #774
kasikr
Raczkowanie

Dziewczynki doradźcie czy te 3 dni uderzeniówki z minimalnym spadkiem wystarczą?
Jeśli już przejdę na fazę II to jak jest na PW jeśli chodzi o warzywa? czy mogę jeść ich na prawdę dużo? np na śniadanie cały ogórek (taki szklarniowy jest dość spory), cały pomidor a może nawet dwa, papryka + serek wiejski?
i czy muszę na PW do każdego posiłku dołożyc coś białkowego, czy mogę np na drugie śniadanie zjesc cały talerz szparagi i nic poza tym?
kasikr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 21:43   #775
Aleksandra_M
Zadomowienie

ide juz spac Skarby
cwiczenia mnie zmeczyly
zdrowka Wam zycze Kochane moje.... i slodkich snow. i wielkich spadkow z rana!!
DUKANOC
Stary 2010-09-01, 21:49   #776
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Dwóch lekarzy z mojego miasteczka zajmuję się sprawami żołądkowymi, jeden pracuje jako ordynator, drugi to chirurg, który zajmuję się obsługą tych aparatur do laparo czy jak tam. Do nich nie pójdę, bo obydwaj są moimi dobrymi znajomymi. Jak pojawię się na badaniach, to oni się dowiedzą. Nie chcę im mówić o dukanie, bo po co mi ploty. Muszę się wybrać gdzieś dalej a mam tak dużo pracy, że brakuje mi doby
Dam sobie czas z badaniami, do przyszłego tygodnia

hmmm jesteś pewna, że to dobry pomysł tyle czekać ? coś o tej dobie wiem, na forum już czasu prawie wcale nie mam .. ale mam nadzieje, że się to zmieni .... bo po za pracą muszę jeszcze jedzonko zrobić, mężem się zająć i takie inne niemniej ważne rzeczy ...

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Cytat:
Napisane przez kasikr Pokaż wiadomość
Dziewczynki doradźcie czy te 3 dni uderzeniówki z minimalnym spadkiem wystarczą?
Jeśli już przejdę na fazę II to jak jest na PW jeśli chodzi o warzywa? czy mogę jeść ich na prawdę dużo? np na śniadanie cały ogórek (taki szklarniowy jest dość spory), cały pomidor a może nawet dwa, papryka + serek wiejski?
i czy muszę na PW do każdego posiłku dołożyc coś białkowego, czy mogę np na drugie śniadanie zjesc cały talerz szparagi i nic poza tym?

ja mimo PW staram się jeść śniadanko i kolacje czysto proteinkową, ale jeżeli chodzi o warzywa jem ich dużo np II śniadanie wieśniak + pomidor + cebula + szynka z kurczaka
Stary 2010-09-01, 21:55   #777
Rozeznanie

Cytat:
Dziękuje siostro kochana, na Ciebie zawsze można liczyć
Alex chcę bardzo zrobić tak jak Ty, tylko mam w sobie taką blokadę i wcale nie chodzi tu o to, że mam obawy, że mi waga lekko wzrośnie. Boję się, że jak zjem coś innego, to będzie jeszcze gorzej, że wysiadą mi bebechy

DAJ PRZEPISIK NA TAKIEGO CHLEBUSIA

Stary 2010-09-01, 21:59   #778
Monroe _
Przyczajenie

GG do Monroe _

Można na drugiej fazie jakiś chlebek czy jakieś pieczywo
Macie jakieś przepisy......bo tęsknię za chlebusiem
Stary 2010-09-01, 21:59   #779
CzarnaKropka
Raczkowanie

Dzięki Kobietki ( Missines, Sparta, (;Tysia; ), Aleksandra_M, sudenly, hawrodytka...) za rady, uzbroję się w cierpilwość
Może faktycznie 5kg w miesiąc jest całkiem ok

mamawmw 9 dni to sporo czasu jeszcze ..Smakowity serniczek!

Ps.Missines.,czy Ty czasem nicku nie zmieniłaś, czy mi się pomyliło coś??

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Serio serio.
wow, romantico i jeszcze razem na Dukanie,czy jak?

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość

a ja to zeżarłam duszka hahahaha (babeczke z lidla linessa) i sie tak pos... że hohoooooo
możemy jeśc te babeczki z Lidla?

Witam nowe dukające Kobietki

Agnese69 myślę, że córci będzie się w szkole podobać tak do 5 klasy podstawówki hehe

Izuszka.. 24 kg...mocno imponujące!

Karla_17 coś słodkiego na szybko: serek homo z kakao, słodzikiem i aromatem, mniaaam uwielbiam!

avataris no wiesz..ja Ciebie też pamiętam, a dukam od niedawna
CzarnaKropka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 22:03   #780
cbab6038fa2d8b6807118ea8918f02bf2a489cf0_5f77b0f29e2aa
Konto usunięte

Treść usunięta
cbab6038fa2d8b6807118ea8918f02bf2a489cf0_5f77b0f29e2aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości