Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 800 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-02, 20:47   #23971
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Konto usunięte

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V

Cytat:
Napisane przez Madziulena Pokaż wiadomość
Witam Was
Śledzę Wasze poczynania już prawie rok. Od połowy listopada staram się zachwywać metody CG. Moje włosy mają swoje lepsze i gorsze dni, ale zdecydowanie mogę powiedzieć, że od czasu zmiany pielęgnacji ich stan poprawił się.
Piszę tutaj jednak w innej sprawie, mianowicie na jednym z filmików na yt pewna dziewczyna z Polski wypowiadała się na temat zamienników różnych kosmetyków. Stwierdziła ona, że w przypadku braku odżywki możemy użyć kremu nivea. Co o tym sądzicie? Odważyłybyście się nałożyć ten krem na włosy?
my sie niczego nie boimy
a co kryje w skladzie nivea?
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 20:50   #23972
kasiahanka
Przyczajenie

http://www.blogi.szkolazklasa.pl/?bl...Posts&kat=1419 na samym koncu Uczen z klasa zanalizowal sklad kremu Nivea i wyglada na calkiem przyjemna odzywke/maske tylko problem pojawia sie gdy chcialybysmy go zaaplikowac na wlosy
kasiahanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 21:15   #23973
smerf3
Raczkowanie

Cytat:
Witam Was
Śledzę Wasze poczynania już prawie rok. Od połowy listopada staram się zachwywać metody CG. Moje włosy mają swoje lepsze i gorsze dni, ale zdecydowanie mogę powiedzieć, że od czasu zmiany pielęgnacji ich stan poprawił się.
Piszę tutaj jednak w innej sprawie, mianowicie na jednym z filmików na yt pewna dziewczyna z Polski wypowiadała się na temat zamienników różnych kosmetyków. Stwierdziła ona, że w przypadku braku odżywki możemy użyć kremu nivea. Co o tym sądzicie? Odważyłybyście się nałożyć ten krem na włosy?
Ja bym się nie odważyła, nawet na twarz dla mnie krem nivea to tam sama parfina i wydaję mi się, że ciężko byłoby zmyć. Gdzieś kiedyś czytałam porady jakiejś fryzjerki, która polecała nakładanie na włosy balsamu do ciała.
Ale Nava jest hardcore, dała radę z majonezową mieszkanką wybuchową to krem Nivea to byłby dla niej mały pikuś
smerf3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 21:23   #23974
Paulinka675
Zakorzenienie

ja kiedyś kładłam krem nivea na same końcówki, ale nie wiem czy coś to dało

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 21:28   #23975
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez smerf3 Pokaż wiadomość
Ja bym się nie odważyła, nawet na twarz dla mnie krem nivea to tam sama parfina i wydaję mi się, że ciężko byłoby zmyć. Gdzieś kiedyś czytałam porady jakiejś fryzjerki, która polecała nakładanie na włosy balsamu do ciała.
Ale Nava jest hardcore, dała radę z majonezową mieszkanką wybuchową to krem Nivea to byłby dla niej mały pikuś

ale nivea nie cierpie, to juz wole jajo z octem i majonezem

nadrabiam zaleglosci forumowe- Smefie- super loki a dlugosc ma sz po prostu powalajaca

Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Czas edycji: 2010-09-02 o 21:29
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 00:06   #23976
wrily_curly
Rozeznanie

Cytat:
Zależy jaki Biowax. Są proteinowe, do włosów suchych i zniszczonych, ja mam do włosów słabych i wypadających z aloesem. Zawsze możesz do waxa dorzucić coś extra:d
no tak, rzeczy extra i tak będę musiała kupić, w tym jakieś nawilżacze

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21827210]my sie niczego nie boimy
a co kryje w skladzie nivea?[/QUOTE]

racja, bo czego nie da się położyć na włosy? Był majonez, żółtka, oleje, cytryna, miód, żele aloesowe na rany, ocet, zioła... ach i krem sutkowy, tak? to co tam jakiś krem do twarzy, o ile faktycznie skład miałby dobry to czemu nie? Ja ostatnio się ledwo opanowałam przed wylaniem sobie na głowę humektanu, ten napis "emolient cream" kusi
wrily_curly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 09:21   #23977
Paulinka675
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wrily_curly Pokaż wiadomość
racja, bo czego nie da się położyć na włosy? Był majonez, żółtka, oleje, cytryna, miód, żele aloesowe na rany, ocet, zioła... ach i krem sutkowy, tak? to co tam jakiś krem do twarzy, o ile faktycznie skład miałby dobry to czemu nie? Ja ostatnio się ledwo opanowałam przed wylaniem sobie na głowę humektanu, ten napis "emolient cream" kusi
to ze względu na krajowy deficyt odpowiednich odżywek/masek i innych produktów dla kręconych

byłam ostatnio w sephorze i ciekawe wydały mi się maski i odżywki pat&rub ale są dość drogie ok 65zł

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 11:06   #23978
kropcia007
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny
Dziś jestem w miarę zadowolona z moich kłaczków
Wczoraj był niezły mix, mianowicie zmieszałam maseczki w proszku brahmi i amlę dodałam do nich olejki amlę, sawmi i bhringraj i trochę wyciągu z orzecha (Jumaatt ) Dałam tą mieszankę na skalp, na długość był miód zmieszany z pottersem i wyciągiem z orzecha, trzymałam to całą noc. Rano zmyłam szamponem Indra, nałożyłam odżywkę Alverde avocado niestety tylko na 5 min bo czasu mało. Wszystko po myciu jak w filmiku Jessi, potem żabkowanie. Suche spryskałam sprayem Balea w końcówki wtarłam olejek migdałowy, efekt bardzo mi się podoba przód oczywiście robi co chce i kręci się średnio ale reszta wygląda bardzo ładnie mięsiste loczki

kolor na zdjęciach bez flesha przekłamany rzeczywisty na ostatniej fotce kusi mnie by warstwę tą najdłuższą podciąć bo jest taka cienka ...
No i dobra wiadomość najkrótsza warstwa zaczyna falować

Odżywka Alverde
avocado ma konsystencje z jaką jeszcze się nie spotkałam wsród odżywek, bardzo mało w niej wody jest bardzo kremowa, nałożyłam jej dość dużo, dobrze nawilża włosy co było czuć przy spłukiwanu. były miękkie i nawilżone

Kwietniowa Mamusia - Maja

Edytowane przez kropcia007
Czas edycji: 2010-09-03 o 12:37
kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 12:18   #23979
wrily_curly
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Paulinka675 Pokaż wiadomość
to ze względu na krajowy deficyt odpowiednich odżywek/masek i innych produktów dla kręconych

byłam ostatnio w sephorze i ciekawe wydały mi się maski i odżywki pat&rub ale są dość drogie ok 65zł

ja ostatnio oglądałam w sephorze yesy kusiło ale 55 zł nie miałam na zbyciu i jakaś wyjątkowo zainteresowana nie byłam. Bardzo się staram żeby zachować względny spokój zakupowy do nowego roku, myślę że odżywek mam dość ale to później wrzucę listę na wątek odpowiedni (który chyba służy do straszenia początkujących i niechybnie prowadzi do stwierdzenia "cześć, mam na imię ... i jestem lokoholiczką" )

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Wczoraj był niezły mix, mianowicie zmieszałam maseczki w proszku brahmi i amlę dodałam do nich olejki amlę, sawmi i bhringraj i trochę wyciągu z orzecha (Jumaatt ) Dałam tą mieszankę na skalp, na długość był miód zmieszany z pottersem i wyciągiem z orzecha, trzymałam to całą noc. Rano zmyłam szamponem Indra, nałożyłam odżywkę Alverde avocado niestety tylko na 5 min bo czasu mało. Wszystko po myciu jak w filmiku Jessi, potem żabkowanie. Suche spryskałam sprayem Balea w końcówki wtarłam olejek migdałowy, efekt bardzo mi się podoba przód oczywiście robi co chce i kręci się średnio ale reszta wygląda bardzo ładnie mięsiste loczki

kolor na zdjęciach bez flesha przekłamany rzeczywisty na ostatniej fotce kusi mnie by warstwę tą najdłuższą podciąć bo jest taka cienka ...

Odżywka Alverde
avocado ma konsystencje z jaką jeszcze się nie spotkałam wsród odżywek, bardzo mało w niej wody jest bardzo kremowa, nałożyłam jej dość dużo, dobrze nawilża włosy co było czuć przy spłukiwanu. były miękkie i nawilżone
łaaaaa ale mieszanka wszystkiego! Ale powiem Ci, że im więcej ja kombinuję i mieszam to też mam tym lepsze efekty na włosach.

u mnie isana jest megaskrętotwórcza. Wczoraj myłam babassu i tylko po myciu jak odgniotłam je lekko z wody przed odżywką to one zaczynały już szaleć nawet lepiej było niż po odżywianiu (wczoraj - najpierw szauma objętość, spłukana trochę i nałożona maska z siemienia).
chyba wypróbuję dzisiaj wieczorem i mycie i odżywianie Isaną (wrzucę do maski miodu i cytryny), ciekawa jestem skrętu po tym bo miód u mnie daje megaobjętość.
wrily_curly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 12:19   #23980
i_lonka
Raczkowanie

Cytat:
ja kiedyś kładłam krem nivea na same końcówki, ale nie wiem czy coś to dało
Mnie kiedyś koleżanka (posiadaczka ślicznych loków) kazała wetrzeć krem nivea we włosy. Nie miałyśmy wtedy żadnego innego stylizatora i powiedziała, że krem będzie dobry. Ale to było dawno temu i chodzi o nivea w tym niebieskim (granatowym), płaskim opakowaniu, o jeszcze starym składzie. Pamiętam, że działanie było podobne do pianki, a moim lokom nic złego się nie stało. Teraz chyba jednak bym nie używała kremu jako stylizatora do loków.
i_lonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 12:42   #23981
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
łaaaaa ale mieszanka wszystkiego! Ale powiem Ci, że im więcej ja kombinuję i mieszam to też mam tym lepsze efekty na włosach.
No u mnie też tak jest o ile nie przesadzę - a mam do tego zdolności

Wczoraj kupiłam spray isana z masłem shea i olejkiem arganowym, w wolnym czasie wrzuce na składowy ale na pewno ma cyclopentasloxane i dimethicone

Stary 2010-09-03, 12:51   #23982
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Nika urwało mi cytat Może być rycynowy, ale to naprawdę kapeczka. Próbuj nałożyć na same końcówki. Sama nakładam migdałowy, bo jest nieco lżejszy niż rycyna i wiem, ze nie obciążę straszliwie włosów (co umiem zrobić z natychmiastowym skutkiem ).

Cytat:
Napisane przez Yasmin Pokaż wiadomość
prosimy trochę słonca i do nas
Dziś też chętnie Wam podeślę słoneczko
Cytat:
dziś włosków jest sporo, ale rozumiem, że nie wróci raczej stan sprzed kilku lat?
Degażowanie to tylko cięcie, więc wystarczy, by urosły i były obcięte prosto.
W przypadku przerzedzania się włosów akurat mamy do czynienia zwykle ze stanem chorobowym, zmianami w organizmie, więc cięcie raczej na stałe nie zmniejszy nam objętości.
Odrosną, spokojnie
Cytat:
klamerki-tukany? czyli co?
Takie coś. Nimi podpinam włosy do suszenia
A o tych klamerkach mówię żabki.
Cytat:
TŻ obiecuje że nauczy mnie jeździć na nartach
no nie wiem, chyba wolałabym poleżeć na plaży
To ja się chętnie pouczę Leżeć na plaży nie lubię. Nudzę się szybko, chyba że mam coś ciekawego do czytania. Ale ile można leżeć na brzuchu?
Cytat:
a pigułki bardzo wspomagają wypadanie? Biorę kilka lat ...
To wszystko zależy od organizmu. Mnie poleciało sporo już na samym początku. Potem hormony zaczęły się stabilizować i włosy wypadać przestały. Ale nie odzyskałam już dawnej objętości Jeśli nie zaobserwowałaś zmian, to może to u Ciebie nie działa w ten sposób.
Ja zrezygnowałam głównie z powodu wątroby. Wolę jej nie męczyć.
Cytat:
nie umieraj bo kto nam będzie doradzał?
mogę na to przystać
Dzięki za cenne informacje o ziółkach
W ogóle natchnęłaś mnie do płukanek. Zrobiłam olej z korzeniem łopianu, ale użyłam do niego wódki (przepis Shameer w receptariuszu) i skalp nie toleruje tej wcierki
Może choć w płukance uda mnie się zastosować łopian
Cytat:
pielęgnacja bezhumektantowa działa - po wyjściu na deszczyk zero puszaka

Cytat:
robię sobie odwyk od kupowania odżywek do włosów - do 10 września

Cytat:
Napisane przez so_fantastic Pokaż wiadomość
A ja się muszę pochwalić ( w sumie to nie wiem czy jest za bardzo czym ) ale dziś w szkole koleżanki się zachwycały moimi włosami.
tylko się cieszyć

Norway dziewczyny w zasadzie wszystko napisały i maja rację - ubożuchna ta pielęgnacja do tej pory.
Przydadzą się proteinki, bo nie tylko o odżywienie i nawilżenie idzie, ale też o wzmocnienie. Trochę się włosom dostało. Może kup sobie też Artiste z keratyną i jedwabiem.
Najlepsza byłaby keratyna hydrolizowana dodawana do odżywki, ale nie wiem, czy stosujesz półprodukty.
Cytat:
dostalam takie cudo, mozna to jakos spozytkowac? moze nada sie na noc? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...i-jedwabiu.htm
Bardzo sympatyczna odżywka. Ponieważ jednak mało w niej emolientów, dokap do niej nieco olejku.
Cytat:
Napisane przez norway Pokaż wiadomość
jak myje czasem szamponem to dodaje do niego kilka kropli olejku rycynowego
Do szamponu? W jakim celu?
Cytat:
Napisane przez pieterowa Pokaż wiadomość
hej ;D
ja chciałam tylko napisać iż podpinanie tych włosów u nasady(to ma jakąś swoją nazwę ale nie pamiętam ;p) jest suuuuper mimo że robię to po swojemu a nie tak jak trzeba to jest o niebo lepiej ;p
Nie ma "jak trzeba". W FAQ są przykłady, a wypracowanie własnej i skutecznej metody to własnie jest to, co trzeba
Cytat:
Napisane przez Yasmin Pokaż wiadomość
Dziewczynki mój TŻ jest aktualnie we Francji i pomyślałam, że wykorzystam go do jakiś zakupów
pomyślałam o garnierze ultra doux, niestety nie umiem nigdzie znaleźć składów
Kłopot Te francuskie mogą mieć nieco inne składy niż u nas, więc jest ryzyko.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 13:05   #23983
kropcia007
Wtajemniczenie

Jestem po odebraniu wyników- nic mi nie dolega wszystko w normie, więc już teraz nie wiem co jest czy jest sens iść do dermatologa żeby mi proponowała jakieś specyfiki apteczne? Może po prostu kupię sobie dermenę? Stosowała któraś? I chciałam olejek sesa zakupić.

Stary 2010-09-03, 13:32   #23984
convallaria
Raczkowanie

Dziewczyny widzałyście w rossmanie nowe odzywki isana profesional 500 ml? sa trzy rodzaje, na składach się za bardzo nie znam, ale silikonów nie widziałam

convallaria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 13:34   #23985
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez convallaria Pokaż wiadomość
Dziewczyny widzałyście w rossmanie nowe odzywki isana profesional 500 ml? sa trzy rodzaje, na składach się za bardzo nie znam, ale silikonów nie widziałam
te odżywki to dawne Youngi tylko nazwa się zmieniła skład ten sam-bez silikonów (na pewno ta z babassu i jedwabiem)

Stary 2010-09-03, 13:46   #23986
smerf3
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość

mogę na to przystać
Dzięki za cenne informacje o ziółkach
W ogóle natchnęłaś mnie do płukanek. Zrobiłam olej z korzeniem łopianu, ale użyłam do niego wódki (przepis Shameer w receptariuszu) i skalp nie toleruje tej wcierki
Może choć w płukance uda mnie się zastosować łopian
Do mnie słoneczko od Eloe dotarło już wczoraj
Coś mi się kojarzy, że u Ciebie w ogóle skalp nie toleruje alkoholu. Ale przecież można używać samego naparu jako wcierki. Na moim opakowaniu łopianu napisali, że regularne stosowanie wzmacnia włosy jak będę w domu to muszę zabrać wszystkie ziółka bo teraz mam tylko podstawowe trio skrzyp, pokrzywę i szałwię

Kropcia rozsądny dermatolog nie poleci Ci aptecznych specyfików, jeśli uzna, że masz zdrową skórę głowy.
Jeszcze możesz mieć jakieś zachwiania z hormonami płciowymi, ale przy stosowaniu antykoncepcji ich nie zbadasz. Ponadto łysienie androgenowe nie powinno Cie dotyczyć bo jednak estrogenów musisz mieć sporo. Przy łysieniu androgenowym stosuje się tabletki antykoncepcyjne dla podniesienia poziomu żeńskich hormonów.
Jeśli o wypadanie podejrzewasz antykoncepcje to mnie się wydaje, że bardziej prawdopodbne byłoby gdybyś odstawiła. Jeśli przyjmujesz regularnie to hormony powinnaś mieć na stałym poziomie. Przyznam, że ja też początkowo o wypadanie posądzałam tabsy. Jednakże biorę je od prawie 2 lat, a problemy z wypadaniem zaczęły się kilka miesięcy temu, więc wydało mi się to nielogiczne. I miałam rację
Czy miałaś wcześniej nasilonej sezonowe wypadanie? Jeśli badania masz w porządku to może jakieś stresy uboższa dieta? Lekarz, który nie będzie miał pomysłu na diagnozę pewnie powie, że to stres;/
Możesz wypróbować dermeny, czytałam też, że dziewczyny polecają Neril. Tylko takie wiadomości nie są do końca potwierdzone bo niektóre dziewczyny za garść włosów uznają 3 sztuki i już wtedy panikują, że łysieją. Używasz też waxa, on też powinien hamować wypadanie i wspomagać odrastanie włosów. Podobno jest polecany dla ludzi po chemioterapii, jako środek wspomagający odrost włosów.
Stary 2010-09-03, 13:47   #23987
convallaria
Raczkowanie

Cytat:
te odżywki to dawne Youngi tylko nazwa się zmieniła skład ten sam-bez silikonów (na pewno ta z babassu i jedwabiem)
Nie jestem przekonana, czy mówimy o tym samym - odzywki w takim samym opakowaniu jak yougi, tylko o nazwie isana (i z takimi samymi składnikami, jak własnie babassu), owszem widzę już od paru tygodni.

Teraz natomiast piszę o innych,w opakowaniach 500 ml., w kształcie...walca , z uchylaną zakrętka i o nazwie Isana Profesional.

Stary 2010-09-03, 13:52   #23988
smerf3
Raczkowanie

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21828517]
nadrabiam zaleglosci forumowe- Smefie- super loki a dlugosc ma sz po prostu powalajaca [/QUOTE]

Dziękuję kochana
ale pamiętaj, że to Ty jesteś moją lokową idolką
a do tego zazdroszczę fryzurek jeszcze kilku dziewczynom
i mnie się widzi, że długość wcale nie powalająca w czerwcu ciachnęłam z 10-15 cm, ale taka była potrzeba. Inna sprawa, że całe życie mam długie włosy, krótkie (za ucho) miałam tylko raz w przedszkolu, kiedy była epidemia wszawicy i mama mi ścięła w obawie, że przyniosę do domu zwierzątka

I wyobraźcie sobie, że moi rodzice do dziś przechowują moje pierwsze (miałam wtedy ok. 2 lat) blond-loczki zachowali je bo bali się, że po ścięciu już mi takie nie odrosną.

Edytowane przez smerf3
Czas edycji: 2010-09-03 o 13:56
Stary 2010-09-03, 14:02   #23989
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie jestem przekonana, czy mówimy o tym samym - odzywki w takim samym opakowaniu jak yougi, tylko o nazwie isana (i z takimi samymi składnikami, jak własnie babassu), owszem widzę już od paru tygodni.

Teraz natomiast piszę o innych,w opakowaniach 500 ml., w kształcie...walca , z uchylaną zakrętka i o nazwie Isana Profesional.
No isana professional to już pewnie inne odżywki są, myślałam że o samą Isanę Ci chodzi

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Cytat:
Kropcia rozsądny dermatolog nie poleci Ci aptecznych specyfików, jeśli uzna, że masz zdrową skórę głowy.
Jeszcze możesz mieć jakieś zachwiania z hormonami płciowymi, ale przy stosowaniu antykoncepcji ich nie zbadasz. Ponadto łysienie androgenowe nie powinno Cie dotyczyć bo jednak estrogenów musisz mieć sporo. Przy łysieniu androgenowym stosuje się tabletki antykoncepcyjne dla podniesienia poziomu żeńskich hormonów.
Jeśli o wypadanie podejrzewasz antykoncepcje to mnie się wydaje, że bardziej prawdopodbne byłoby gdybyś odstawiła. Jeśli przyjmujesz regularnie to hormony powinnaś mieć na stałym poziomie. Przyznam, że ja też początkowo o wypadanie posądzałam tabsy. Jednakże biorę je od prawie 2 lat, a problemy z wypadaniem zaczęły się kilka miesięcy temu, więc wydało mi się to nielogiczne. I miałam rację
Czy miałaś wcześniej nasilonej sezonowe wypadanie? Jeśli badania masz w porządku to może jakieś stresy uboższa dieta? Lekarz, który nie będzie miał pomysłu na diagnozę pewnie powie, że to stres;/
Możesz wypróbować dermeny, czytałam też, że dziewczyny polecają Neril. Tylko takie wiadomości nie są do końca potwierdzone bo niektóre dziewczyny za garść włosów uznają 3 sztuki i już wtedy panikują, że łysieją. Używasz też waxa, on też powinien hamować wypadanie i wspomagać odrastanie włosów. Podobno jest polecany dla ludzi po chemioterapii, jako środek wspomagający odrost włosów.
Zawsze miewałam okresy gdy włosy wypadały mocniej, potem sie to normowało. Tabletki już wiele lat biorę, a wyniki są w porządku. Stresów nie mam (nie licząc jak czasem mnie Tż wkurzy ale to chwilowe) codziennie jem owoce i warzywa, zaczęłam brać tabletki i zobaczymy jak one zadziałają ( humavit skrzyp+pokrzywa+drożdże, cynk, biotyna, vit b) u mnie jest przy myciu około 160 włosów -raz je liczyłam no i w ciągu dnia też zawsze coś spadnie (na podłodze szwedzkiej jasnej dobrze widać moje ciemne włosy) Używam wax zamierzam teraz również robić masaże głowy olejkiem jeżeli to nie pomoże po miesiącu to kupię dermenę .

Edytowane przez kropcia007
Czas edycji: 2010-09-03 o 14:04
Stary 2010-09-03, 14:05   #23990
convallaria
Raczkowanie

Cytat:
No isana professional to już pewnie inne odżywki są, myślałam że o samą Isanę Ci chodzi
Tak, tak chodzi mi o inne, pisałam już w pierwszej wiadomości, że professional i że 500 zl. Niestety nie znalazłam przez google zdjęcia tych odżywek, żeby zilustrować moją wiadomość z pytaniem

Ciekawa jestem, czy kręconowłosym podejdzie

Stary 2010-09-03, 14:16   #23991
smerf3
Raczkowanie

Cytat:
Zawsze miewałam okresy gdy włosy wypadały mocniej, potem sie to normowało. Tabletki już wiele lat biorę, a wyniki są w porządku. Stresów nie mam (nie licząc jak czasem mnie Tż wkurzy ale to chwilowe) codziennie jem owoce i warzywa, zaczęłam brać tabletki i zobaczymy jak one zadziałają ( humavit skrzyp+pokrzywa+drożdże, cynk, biotyna, vit b) u mnie jest przy myciu około 160 włosów -raz je liczyłam no i w ciągu dnia też zawsze coś spadnie (na podłodze szwedzkiej jasnej dobrze widać moje ciemne włosy) Używam wax zamierzam teraz również robić masaże głowy olejkiem jeżeli to nie pomoże po miesiącu to kupię dermenę .
Witaminy z grupy B przy Humavicie odstaw raczej, bo w drożdżach jest ich sporo i jeśli nie masz niedoboru to nie potrzebujesz. Też łykam Humavit, ale nie wiem czy pomaga tyle że ostatnio o nim zapominam bo 4 tabletki dziennie to jednak dużo włosów wypada mi mniej, ale przyjmuję też leki na tarczycę i może z tym mi się już mniej więcej unormowało.
160 włosów przy codziennym myciu? Mnie w najgorszym okresie wypadało ok 100 bez mycia;/ a przy myciu kłębek włosów prawie taki jak dłoń. I cały czas mam koszmary, że przedziałek mi się coraz bardziej przerzedza. Chociaż dzisiaj mi się śniło, że znalazłam odrastające włoski
Jeśli miałaś okresowe wypadanie włosów i badania masz w normie to się za bardzo nie martw, na pewno się unormuje masować możesz niekoniecznie olejkiem, nawet jakimś naparem ziołowym, czy Jantarem jeśli masz, albo masować przy myciu.

To będzie chyba mój setny post

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Cytat:
Tak, tak chodzi mi o inne, pisałam już w pierwszej wiadomości, że professional i że 500 zl. Niestety nie znalazłam przez google zdjęcia tych odżywek, żeby zilustrować moją wiadomość z pytaniem

Ciekawa jestem, czy kręconowłosym podejdzie
A nie miałaś możliwości zrobienia zdjęć składów? Nasze specjalistki by zanalizowały
Stary 2010-09-03, 14:18   #23992
Eloe77

Cytat:
może najprościej będzie jak do wątku o zbiorach produktów wrzucę pełną listę i wtedy was poproszę o opinię, ja mam wrażenie, że mam tylko proteinowce i emolientowce
Wrzuć i podlinkuj tutaj - zajrzę.
Cytat:
Napisane przez kasiahanka Pokaż wiadomość
hej czy moze ktoras z Was uzywa Rossmann Styling Wax - wosk stulizujacy? kiedys kupilam i teraz znalazlam na polce i nie wiem czy mozna stosowac zgodnie z CG.
jego sklad:
petrolatum, paraffinum liquidum, paraffin, oleyl erucate, simmondisia chinensis oil, parfum, panthenol
Zgodnie z cg i owszem. Jednak będzie problem, bo jest na wazelinie i parafinie płynnej i stałej. Łatwo obciążyć i oblepić włos.
Cytat:
Ze względu na zawartość parafiny płynnej i ciekłej sama bym nie nałożyła tego na włosy. Na ciało też nie.
Chciałam też zwrócić Waszą uwagę na zawartość Magnesium Sulfate w kremie Nivea (jeśli zostajemy przy tym składzie). Składnik ten może dodatkowo wysuszyć włosy (szczególnie te porowate). Z taką sytuacją miała do czynienie Rybiorka
Cytat:
Ja ostatnio się ledwo opanowałam przed wylaniem sobie na głowę humektanu
A co to takiego było?
Cytat:
Tak, ich składy są cudne ale przy Yes to... wypadają delikatnie mówiąc średnio cenowo. Yes to... ma przynajmniej 500 ml.
Cytat:
efekt bardzo mi się podoba przód oczywiście robi co chce i kręci się średnio ale reszta wygląda bardzo ładnie mięsiste loczki
Sympatycznie to wygląda, chociaż mało widać na zdjęciach
Cytat:
kusi mnie by warstwę tą najdłuższą podciąć bo jest taka cienka
Możesz ją przyciąć - na pewno nie zaszkodzi.
Cytat:
No i dobra wiadomość najkrótsza warstwa zaczyna falować
To widać Tez się cieszę
Cytat:

Odżywka Alverde
Dziękuję za relację. Ech, będę musiała się uśmiechnąć ślicznie
Cytat:

później wrzucę listę na wątek odpowiedni (który chyba służy do straszenia początkujących i niechybnie prowadzi do stwierdzenia "cześć, mam na imię ... i jestem lokoholiczką" )

Cytat:
u mnie isana jest megaskrętotwórcza. Wczoraj myłam babassu i tylko po myciu jak odgniotłam je lekko z wody przed odżywką to one zaczynały już szaleć
U mnie babasu działała podobnie Chyba się przełamię i znów ją kupię (męcze teraz Hegrona z różową nakrętką...)

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2010-09-03, 14:23   #23993
convallaria
Raczkowanie

Cytat:
A nie miałaś możliwości zrobienia zdjęć składów? Nasze specjalistki by zanalizowały
A no tak, że też na to nie wpadłam Tym bardziej, że miałam przy sobie telefon (nowy ) z dobrym aparatem.
W takim razie jak będę jutro w rossmanie, to zrobię fotki i butelki i składu

Stary 2010-09-03, 14:26   #23994
smerf3
Raczkowanie

Cytat:
Wrzuć i podlinkuj tutaj - zajrzę.
Zgodnie z cg i owszem. Jednak będzie problem, bo jest na wazelinie i parafinie płynnej i stałej. Łatwo obciążyć i oblepić włos.
Ze względu na zawartość parafiny płynnej i ciekłej sama bym nie nałożyła tego na włosy. Na ciało też nie.
Chciałam też zwrócić Waszą uwagę na zawartość Magnesium Sulfate w kremie Nivea (jeśli zostajemy przy tym składzie). Składnik ten może dodatkowo wysuszyć włosy (szczególnie te porowate). Z taką sytuacją miała do czynienie Rybiorka
A ja w ogóle nie rozumiem fenomenu kremu Nivea, może sto lat temu tak, ale w dzisiejszych czasach i przy takiej wiedzy na temat kosmetycznego działania różnych składników? Nie odpowiada mi zapach, konsystencja, tłusty film, który zostawia. Niektórzy go nawet na usta nakładają.
Stary 2010-09-03, 14:29   #23995
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Witaminy z grupy B przy Humavicie odstaw raczej, bo w drożdżach jest ich sporo i jeśli nie masz niedoboru to nie potrzebujesz. Też łykam Humavit, ale nie wiem czy pomaga tyle że ostatnio o nim zapominam bo 4 tabletki dziennie to jednak dużo włosów wypada mi mniej, ale przyjmuję też leki na tarczycę i może z tym mi się już mniej więcej unormowało.
160 włosów przy codziennym myciu? Mnie w najgorszym okresie wypadało ok 100 bez mycia;/ a przy myciu kłębek włosów prawie taki jak dłoń. I cały czas mam koszmary, że przedziałek mi się coraz bardziej przerzedza. Chociaż dzisiaj mi się śniło, że znalazłam odrastające włoski
Jeśli miałaś okresowe wypadanie włosów i badania masz w normie to się za bardzo nie martw, na pewno się unormuje masować możesz niekoniecznie olejkiem, nawet jakimś naparem ziołowym, czy Jantarem jeśli masz, albo masować przy myciu.

To będzie chyba mój setny post

myję co 3 dni -jest to ilość wypadających co 3 dni
Qrcze te włosy to nawet w snach nas prześladują do masażu spróbuję również wodę brzozową

Ja niedługo do 1000 posta dobiję

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Cytat:
Sympatycznie to wygląda, chociaż mało widać na zdjęciach
Możesz ją przyciąć - na pewno nie zaszkodzi.
Wybacz tak jakoś wyszły dziś te fotki a nie chciało mi się wyginać więcej bo karta była pełna ...
Eh więc niedługo moja długość pójdzie wsina dal zabierając ze sobą jakieś 5 cm

Cytat:
To widać Tez się cieszę

Cytat:
Dziękuję za relację. Ech, będę musiała się uśmiechnąć ślicznie
mhmmmm

Stary 2010-09-03, 14:36   #23996
smerf3
Raczkowanie

Cytat:
U mnie babasu działała podobnie Chyba się przełamię i znów ją kupię (męcze teraz Hegrona z różową nakrętką...)
Hm... a ja mam wrażenie, że moje włosy rozprostowuje nie używam jej do mycia bo nie myję odżywką no i zapach ma cuudny

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Cytat:
myję co 3 dni -jest to ilość wypadających co 3 dni
Qrcze te włosy to nawet w snach nas prześladują do masażu spróbuję również wodę brzozową

Ja niedługo do 1000 posta dobiję

160 włosów na 3 dni to malutko bo trochę ponad 50 włosów dziennie, więc mieścisz się we wszystkich normach (60-150 włosów)
Stary 2010-09-03, 15:09   #23997
Eloe77

Cytat:
Jestem po odebraniu wyników- nic mi nie dolega wszystko w normie, więc już teraz nie wiem co jest

Cytat:
I wyobraźcie sobie, że moi rodzice do dziś przechowują moje pierwsze (miałam wtedy ok. 2 lat) blond-loczki zachowali je bo bali się, że po ścięciu już mi takie nie odrosną.
Wspaniale Fajna pamiątka.

Ja mam dziś fatalny dzień włosowy. Wszystko przez to, że musiałam umyć włosy rano Wyglądam dokładnie tak, jak się czuję

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Cytat:
A ja w ogóle nie rozumiem fenomenu kremu Nivea, może sto lat temu tak, ale w dzisiejszych czasach i przy takiej wiedzy na temat kosmetycznego działania różnych składników? Nie odpowiada mi zapach, konsystencja, tłusty film, który zostawia. Niektórzy go nawet na usta nakładają.
Prawda? Ja mam nawet na to coś uczulenie
Dziękuję za wcześniejsze info o ziółkach. Masz rację, mój skalp nie toleruje alkoholu, ale robiąc olej z korzeniem łopianu, myślałam, że olejowa podstawa zabezpieczy skalp. Myliłam się. Cóż - no glicerin, no alcohol.
Ciekawe, co jeszcze
Cytat:
Wybacz tak jakoś wyszły dziś te fotki a nie chciało mi się wyginać więcej bo karta była pełna ...
W ostateczności będę musiała wybaczyć , choć lubię sobie popodziwiać ładne włosy
Cytat:
Eh więc niedługo moja długość pójdzie wsina dal zabierając ze sobą jakieś 5 cm
Odrosną. I to nawet piękniejsze.

MÓJ IDEAŁ

Stary 2010-09-03, 15:16   #23998
convallaria
Raczkowanie

Cytat:
160 włosów na 3 dni to malutko bo trochę ponad 50 włosów dziennie, więc mieścisz się we wszystkich normach (60-150 włosów)
Zgadzam się. Uważam, że te 160 włosów podczas mycia co 3 dni nie przekracza żadnych norm, co więcej jest dobrym wynikiem świadczącym o braku problemów z wypadaniem włosów

Stary 2010-09-03, 15:19   #23999
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin

Cytat:
w przypadku braku odżywki możemy użyć kremu nivea. Co o tym sądzicie? Odważyłybyście się nałożyć ten krem na włosy?
mama mi opowiadała, że często się tak robiło gdy była w szkole - krem nivea na koncówki
brrr, ja bym się nie odważyła, jak to zmyć

Cytat:
Hej dziewczyny
ładnie, ładnie

Cytat:
kusi mnie by warstwę tą najdłuższą podciąć bo jest taka cienka ...
gdzie ona jest cienka? ja nie widzę

Mix niezły
oglądałam wczoraj fotki Twoich zbiorów i szczerze zazdroszczę
jednocześnie przekonałam się, że wcale nie jest tak ze mną źle
mogę sobie jeszcze coś kupić
zaciekawiła mnie amla, muszę poczytać i ten olejek z helfów

Cytat:
Odżywka Alverde [/U]avocado ma konsystencje z jaką jeszcze się nie spotkałam wsród odżywek, bardzo mało w niej wody jest bardzo kremowa, nałożyłam jej dość dużo, dobrze nawilża włosy co było czuć przy spłukiwanu. były miękkie i nawilżone
chyba pójdzie u mnie na pierwszy ogień do testowania, skoro tak zachwalasz

Cytat:
dziękuje już dotarło
Cytat:
Degażowanie to tylko cięcie, więc wystarczy, by urosły i były obcięte prosto.
W przypadku przerzedzania się włosów akurat mamy do czynienia zwykle ze stanem chorobowym, zmianami w organizmie, więc cięcie raczej na stałe nie zmniejszy nam objętości.
Odrosną, spokojnie
z degażowania już dawno zeszłam, teraz tylko włosy są wycieniowane
ale jednak jest różnica w ilości włosów
nie będę jednak próbowała obcinać wszystkich na równo, to nie dla mnie
chyba....
Tukanków nie mam, ale jakiś czas temu zastanawiałam się nad ich zakupem do żabkowania

Odświeżyłam mój słaby francuski i poszukałam na stronkach składów ultra doux, nie ma niestety nigdzie tego co mnie najbardziej interesuje.
Ale chyba zaryzykuje w ciemno, jak mi odżywki nie podpasują to ktoś je na pewno przygarnie
Cytat:
Leżeć na plaży nie lubię. Nudzę się szybko, chyba że mam coś ciekawego do czytania. Ale ile można leżeć na brzuchu?
od świtu do zmierzchu - póki słoneczko świeci i jest ciepło

Cytat:
Jestem po odebraniu wyników- nic mi nie dolega wszystko w normie

Do dermatologa (dobrego) na Twoim miejscu bym się przeszła, a może endokrynolog
160 włosów to chyba jednak dużo

Cytat:
hihi chyba większość dzieci ma loczki a po obcięciu odtrastają już proste
Yasmin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 15:21   #24000
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:

W ostateczności będę musiała wybaczyć , choć lubię sobie popodziwiać ładne włosy
Pani tu ni ma co podziwiać

Cytat:
Odrosną. I to nawet piękniejsze.
Mów mi tak jeszcze

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Cytat:
Zgadzam się. Uważam, że te 160 włosów podczas mycia co 3 dni nie przekracza żadnych norm, co więcej jest dobrym wynikiem świadczącym o braku problemów z wypadaniem włosów
Ja się martwię bo nigdy ich tyle nie były, choc teraz są dłuższe więc może to małe złudzenie? Na głowie też mi się wydaje ze jakoś ich mniej

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 23 (0 użytkowników i 23 gości)

Zasady wysyłania wiadomości