|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#23971 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V
Cytat:
a co kryje w skladzie nivea? |
|
|
|
|
#23972 |
|
Przyczajenie
|
http://www.blogi.szkolazklasa.pl/?bl...Posts&kat=1419 na samym koncu Uczen z klasa
zanalizowal sklad kremu Nivea i wyglada na calkiem przyjemna odzywke/maske tylko problem pojawia sie gdy chcialybysmy go zaaplikowac na wlosy
|
|
|
|
#23973 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dla mnie krem nivea to tam sama parfina i wydaję mi się, że ciężko byłoby zmyć. Gdzieś kiedyś czytałam porady jakiejś fryzjerki, która polecała nakładanie na włosy balsamu do ciała.Ale Nava jest hardcore, dała radę z majonezową mieszkanką wybuchową to krem Nivea to byłby dla niej mały pikuś
|
|
|
|
|
#23974 |
|
Zakorzenienie
|
ja kiedyś kładłam krem nivea na same końcówki, ale nie wiem czy coś to dało
|
#23975 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale nivea nie cierpie, to juz wole jajo z octem i majonezem ![]() nadrabiam zaleglosci forumowe- Smefie- super loki
Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 Czas edycji: 2010-09-02 o 21:29 |
|
|
|
|
#23976 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21827210]my sie niczego nie boimy a co kryje w skladzie nivea?[/QUOTE] racja, bo czego nie da się położyć na włosy? Był majonez, żółtka, oleje, cytryna, miód, żele aloesowe na rany, ocet, zioła... ach i krem sutkowy, tak? to co tam jakiś krem do twarzy, o ile faktycznie skład miałby dobry to czemu nie? Ja ostatnio się ledwo opanowałam przed wylaniem sobie na głowę humektanu, ten napis "emolient cream" kusi
|
|
|
|
|
#23977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() byłam ostatnio w sephorze i ciekawe wydały mi się maski i odżywki pat&rub ale są dość drogie ok 65zł
|
|
#23978 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
Dziś jestem w miarę zadowolona z moich kłaczków ![]() Wczoraj był niezły mix, mianowicie zmieszałam maseczki w proszku brahmi i amlę dodałam do nich olejki amlę, sawmi i bhringraj i trochę wyciągu z orzecha (Jumaatt ) Dałam tą mieszankę na skalp, na długość był miód zmieszany z pottersem i wyciągiem z orzecha, trzymałam to całą noc. Rano zmyłam szamponem Indra, nałożyłam odżywkę Alverde avocado niestety tylko na 5 min bo czasu mało. Wszystko po myciu jak w filmiku Jessi, potem żabkowanie. Suche spryskałam sprayem Balea w końcówki wtarłam olejek migdałowy, efekt bardzo mi się podoba przód oczywiście robi co chce i kręci się średnio ale reszta wygląda bardzo ładnie mięsiste loczki kolor na zdjęciach bez flesha przekłamany rzeczywisty na ostatniej fotce kusi mnie by warstwę tą najdłuższą podciąć bo jest taka cienka ...No i dobra wiadomość najkrótsza warstwa zaczyna falować Odżywka Alverde avocado ma konsystencje z jaką jeszcze się nie spotkałam wsród odżywek, bardzo mało w niej wody jest bardzo kremowa, nałożyłam jej dość dużo, dobrze nawilża włosy co było czuć przy spłukiwanu. były miękkie i nawilżone
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2010-09-03 o 12:37 |
|
|
|
#23979 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja ostatnio oglądałam w sephorze yesy ale to później wrzucę listę na wątek odpowiedni (który chyba służy do straszenia początkujących i niechybnie prowadzi do stwierdzenia "cześć, mam na imię ... i jestem lokoholiczką" Cytat:
u mnie isana jest megaskrętotwórcza. Wczoraj myłam babassu i tylko po myciu jak odgniotłam je lekko z wody przed odżywką to one zaczynały już szaleć chyba wypróbuję dzisiaj wieczorem i mycie i odżywianie Isaną (wrzucę do maski miodu i cytryny), ciekawa jestem skrętu po tym bo miód u mnie daje megaobjętość. |
||
|
|
|
#23980 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#23981 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wczoraj kupiłam spray isana z masłem shea i olejkiem arganowym, w wolnym czasie wrzuce na składowy ale na pewno ma cyclopentasloxane i dimethicone
|
|
#23982 | ||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Nika urwało mi cytat
Dziś też chętnie Wam podeślę słoneczko Cytat:
W przypadku przerzedzania się włosów akurat mamy do czynienia zwykle ze stanem chorobowym, zmianami w organizmie, więc cięcie raczej na stałe nie zmniejszy nam objętości. Odrosną, spokojnie ![]() Cytat:
![]() A o tych klamerkach mówię żabki. Cytat:
To wszystko zależy od organizmu. Mnie poleciało sporo już na samym początku. Potem hormony zaczęły się stabilizować i włosy wypadać przestały. Ale nie odzyskałam już dawnej objętości Ja zrezygnowałam głównie z powodu wątroby. Wolę jej nie męczyć. ![]() Dzięki za cenne informacje o ziółkach W ogóle natchnęłaś mnie do płukanek. Zrobiłam olej z korzeniem łopianu, ale użyłam do niego wódki (przepis Shameer w receptariuszu) i skalp nie toleruje tej wcierki ![]() Może choć w płukance uda mnie się zastosować łopian ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Norway dziewczyny w zasadzie wszystko napisały i maja rację - ubożuchna ta pielęgnacja do tej pory. Przydadzą się proteinki, bo nie tylko o odżywienie i nawilżenie idzie, ale też o wzmocnienie. Trochę się włosom dostało. Może kup sobie też Artiste z keratyną i jedwabiem. Najlepsza byłaby keratyna hydrolizowana dodawana do odżywki, ale nie wiem, czy stosujesz półprodukty. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Te francuskie mogą mieć nieco inne składy niż u nas, więc jest ryzyko.
|
|
#23983 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem po odebraniu wyników- nic mi nie dolega wszystko w normie, więc już teraz nie wiem co jest
czy jest sens iść do dermatologa żeby mi proponowała jakieś specyfiki apteczne? Może po prostu kupię sobie dermenę? Stosowała któraś? I chciałam olejek sesa zakupić.
|
#23984 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny widzałyście w rossmanie nowe odzywki isana profesional 500 ml? sa trzy rodzaje, na składach się za bardzo nie znam, ale silikonów nie widziałam
|
|
|
|
#23985 |
|
Wtajemniczenie
|
te odżywki to dawne Youngi tylko nazwa się zmieniła skład ten sam-bez silikonów (na pewno ta z babassu i jedwabiem)
|
#23986 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Coś mi się kojarzy, że u Ciebie w ogóle skalp nie toleruje alkoholu. Ale przecież można używać samego naparu jako wcierki. Na moim opakowaniu łopianu napisali, że regularne stosowanie wzmacnia włosy jak będę w domu to muszę zabrać wszystkie ziółka bo teraz mam tylko podstawowe trio skrzyp, pokrzywę i szałwię![]() Kropcia rozsądny dermatolog nie poleci Ci aptecznych specyfików, jeśli uzna, że masz zdrową skórę głowy. Jeszcze możesz mieć jakieś zachwiania z hormonami płciowymi, ale przy stosowaniu antykoncepcji ich nie zbadasz. Ponadto łysienie androgenowe nie powinno Cie dotyczyć bo jednak estrogenów musisz mieć sporo. Przy łysieniu androgenowym stosuje się tabletki antykoncepcyjne dla podniesienia poziomu żeńskich hormonów. Jeśli o wypadanie podejrzewasz antykoncepcje to mnie się wydaje, że bardziej prawdopodbne byłoby gdybyś odstawiła. Jeśli przyjmujesz regularnie to hormony powinnaś mieć na stałym poziomie. Przyznam, że ja też początkowo o wypadanie posądzałam tabsy. Jednakże biorę je od prawie 2 lat, a problemy z wypadaniem zaczęły się kilka miesięcy temu, więc wydało mi się to nielogiczne. I miałam rację ![]() Czy miałaś wcześniej nasilonej sezonowe wypadanie? Jeśli badania masz w porządku to może jakieś stresy uboższa dieta? Lekarz, który nie będzie miał pomysłu na diagnozę pewnie powie, że to stres;/ Możesz wypróbować dermeny, czytałam też, że dziewczyny polecają Neril. Tylko takie wiadomości nie są do końca potwierdzone bo niektóre dziewczyny za garść włosów uznają 3 sztuki i już wtedy panikują, że łysieją. Używasz też waxa, on też powinien hamować wypadanie i wspomagać odrastanie włosów. Podobno jest polecany dla ludzi po chemioterapii, jako środek wspomagający odrost włosów. |
|
|
|
|
#23987 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz natomiast piszę o innych,w opakowaniach 500 ml., w kształcie...walca , z uchylaną zakrętka i o nazwie Isana Profesional.
|
|
|
|
|
#23988 |
|
Raczkowanie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21828517]
nadrabiam zaleglosci forumowe- Smefie- super loki [/QUOTE]Dziękuję kochana ale pamiętaj, że to Ty jesteś moją lokową idolką a do tego zazdroszczę fryzurek jeszcze kilku dziewczynom ![]() i mnie się widzi, że długość wcale nie powalająca w czerwcu ciachnęłam z 10-15 cm, ale taka była potrzeba. Inna sprawa, że całe życie mam długie włosy, krótkie (za ucho) miałam tylko raz w przedszkolu, kiedy była epidemia wszawicy i mama mi ścięła w obawie, że przyniosę do domu zwierzątka![]() I wyobraźcie sobie, że moi rodzice do dziś przechowują moje pierwsze (miałam wtedy ok. 2 lat) blond-loczki zachowali je bo bali się, że po ścięciu już mi takie nie odrosną.
Edytowane przez smerf3 Czas edycji: 2010-09-03 o 13:56 |
|
|
|
#23989 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2010-09-03 o 14:04 |
||
|
|
|
#23990 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Niestety nie znalazłam przez google zdjęcia tych odżywek, żeby zilustrować moją wiadomość z pytaniem ![]() Ciekawa jestem, czy kręconowłosym podejdzie
|
|
|
|
|
#23991 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tyle że ostatnio o nim zapominam bo 4 tabletki dziennie to jednak dużo włosów wypada mi mniej, ale przyjmuję też leki na tarczycę i może z tym mi się już mniej więcej unormowało.160 włosów przy codziennym myciu? Mnie w najgorszym okresie wypadało ok 100 bez mycia;/ a przy myciu kłębek włosów prawie taki jak dłoń. I cały czas mam koszmary, że przedziałek mi się coraz bardziej przerzedza. Chociaż dzisiaj mi się śniło, że znalazłam odrastające włoski ![]() Jeśli miałaś okresowe wypadanie włosów i badania masz w normie to się za bardzo nie martw, na pewno się unormuje masować możesz niekoniecznie olejkiem, nawet jakimś naparem ziołowym, czy Jantarem jeśli masz, albo masować przy myciu. To będzie chyba mój setny post ![]() ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#23992 | |||||||||||
|
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Chciałam też zwrócić Waszą uwagę na zawartość Magnesium Sulfate w kremie Nivea (jeśli zostajemy przy tym składzie). Składnik ten może dodatkowo wysuszyć włosy (szczególnie te porowate). Z taką sytuacją miała do czynienie Rybiorka Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#23993 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) z dobrym aparatem.W takim razie jak będę jutro w rossmanie, to zrobię fotki i butelki i składu
|
|
|
|
|
#23994 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#23995 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
myję co 3 dni -jest to ilość wypadających co 3 dni ![]() Qrcze te włosy to nawet w snach nas prześladują do masażu spróbuję również wodę brzozową Ja niedługo do 1000 posta dobiję ![]() ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
a nie chciało mi się wyginać więcej bo karta była pełna ...Eh więc niedługo moja długość pójdzie wsina dal zabierając ze sobą jakieś 5 cm ![]() mhmmmm
|
|
#23996 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie używam jej do mycia bo nie myję odżywką no i zapach ma cuudny![]() ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#23997 | |||||
|
|
Cytat:
Cytat:
Fajna pamiątka. Ja mam dziś fatalny dzień włosowy. Wszystko przez to, że musiałam umyć włosy rano ![]() ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Cytat:
Dziękuję Ciekawe, co jeszcze Cytat:
, choć lubię sobie popodziwiać ładne włosy ![]() Cytat:
|
|
#23998 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#23999 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
brrr, ja bym się nie odważyła, jak to zmyć ![]() ładnie, ładnie ![]() Cytat:
Mix niezły oglądałam wczoraj fotki Twoich zbiorów i szczerze zazdroszczę jednocześnie przekonałam się, że wcale nie jest tak ze mną źle mogę sobie jeszcze coś kupić zaciekawiła mnie amla, muszę poczytać i ten olejek z helfów Cytat:
dziękuje Cytat:
ale jednak jest różnica w ilości włosów nie będę jednak próbowała obcinać wszystkich na równo, to nie dla mnie chyba.... Tukanków nie mam, ale jakiś czas temu zastanawiałam się nad ich zakupem do żabkowania Odświeżyłam mój słaby francuski i poszukałam na stronkach składów ultra doux, nie ma niestety nigdzie tego co mnie najbardziej interesuje. Ale chyba zaryzykuje w ciemno, jak mi odżywki nie podpasują to ktoś je na pewno przygarnie Cytat:
![]() Do dermatologa (dobrego) na Twoim miejscu bym się przeszła, a może endokrynolog 160 włosów to chyba jednak dużo hihi chyba większość dzieci ma loczki a po obcięciu odtrastają już proste |
|||||
|
|
|
#24000 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mów mi tak jeszcze ![]() ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 18 (0 użytkowników i 18 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:56.

zanalizowal sklad kremu Nivea i wyglada na calkiem przyjemna odzywke/maske
dla mnie krem nivea to tam sama parfina i wydaję mi się, że ciężko byłoby zmyć. Gdzieś kiedyś czytałam porady jakiejś fryzjerki, która polecała nakładanie na włosy balsamu do ciała.

) Dałam tą mieszankę na skalp, na długość był miód zmieszany z pottersem i wyciągiem z orzecha, trzymałam to całą noc. Rano zmyłam szamponem Indra, nałożyłam odżywkę Alverde avocado niestety tylko na 5 min bo czasu mało. Wszystko po myciu jak w filmiku Jessi, potem żabkowanie. Suche spryskałam sprayem Balea w końcówki wtarłam olejek migdałowy, efekt bardzo mi się podoba przód oczywiście robi co chce i kręci się średnio ale reszta wygląda bardzo ładnie mięsiste loczki
ale to później wrzucę listę na wątek odpowiedni (który chyba służy do straszenia początkujących i niechybnie prowadzi do stwierdzenia "cześć, mam na imię ... i jestem lokoholiczką"
nie umieraj bo kto nam będzie doradzał?

Te francuskie mogą mieć nieco inne składy niż u nas, więc jest ryzyko.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)