Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-06, 10:04   #3931
Anecka
Zakorzenienie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

mallinka nie moze wziac bo nie ma urlopu. Mial tylko 10 dni w tym roku i wykorzystal je wczesniej.

Wlasnie dzwonil ze bedzie za godzine.. a umawialismy sie na 9.30 ojciec juz w****iony lazi po mieszkaniu, z reszta ja tez nie lubie niepunktualnosci.

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 10:05   #3932
mallinka
Zadomowienie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Irsin ja się przejmuje rozstępami-na razie chyba nie mam, ale staram sie nie oglądac zbyt dokładnie a smaruję się bardzo sporadycznie bo wydaje mi się ze jak maja się pojawić to i tak wyjdą... no i uzywam oliwki i balsamu ziajka mama. A słyszłam że często dopiero po porodzie stają się widoczne

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 10:07   #3933
kretencja
Zakorzenienie

Mallinka, jutro pewnie skończą z salonem. Trzeba będzie wtedy umówić ludzi do kładzenia paneli - to pewnie w sumie z 10 dni zajmie, bo często trzeba kilka dni poczekać. W międzyczasie będziemy się sukcesywnie pyłu i śmieci pozbywać A jak już położą panele, no to mebelki z Ikei się zamówi i trzeba będzie je poskładać i jakoś się urządzić No, zostaje jeszcze mnóstwo duperelek typu pomalowanie kaloryferów (bo mąż w końcu dał się namówić, żeby ich nie malować teraz), zamówienie drzwi (razem z szafą do przedpokoju na wymiar), zamontowanie lamp, parapetów... Ale te drobiazgi to już mało pilne i mąż pewnie je będzie robił w jakichś wolnych chwilach (których nie ma zbyt wiele) - więc to się pewnie przeciągnie, ale główne prace powinny być za nami do końca września. Szczerze mówiąc to nie wyobrażam sobie, żeby mogły trwać dłużej, tzn. żebyśmy np. do października byli bez mebli. Przecież ja już jestem w 7 miesiącu Męczę się po przejściu 100 metrów, a tu trzeba będzie posprzątać (tzn. pomóc mężowi), poukładać rzeczy w nowych szafkach i regałach, poprać niemal wszystko (bo rozlatująca się szafa nie uchroniła ciuchów przed pyłem)...

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 10:10   #3934
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
No u mnie najgorszy problem to cellulit niestety... Narobiło sie go baaardzo dużo od początku ciązy i z miesiaca na miesiac coraz go wiecej
A co do rozstępów to mialam je juz wczesniej bo odchudzalam sie i powychodzily. Ale co do np. rozstepow na piersiach to pojawiły sie niedawno ale non stop smaruje sie oliwką taką dla kobiet w ciazy i nie widze ze jakies kolejne wychodzily. Ja w ogole jestem załamana bo moje ciało juz nigdy nie bedzie takie jak przed ciążą... Wszedzie widze tylko sadełko, cellulit i rostepy...
cellulit to i ja mam, mam nadzieje, ze to ten cellulit wodny, ktory po ciazy zejdzie

a rozstepy? mam jeden dlugi mega na nodze z przodu... i jeden rozlewajacy sie na spodzie brzucha w kolorze sino-malinowym

o swoich starych to nie wspominam, bo sa biale i mam je w dupie
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 10:12   #3935
EdziaO
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny!!

Kotku jesteście super dzielni!Twoje posty czyta się z lekkim niedowierzaniem, że to się dzieje i z duuuużym wzruszeniem, bo to się jednak naprawdę dzieje!Z tego co piszesz to mały jest w bardzo dobrym stanie i to wszystko juz długo nie potrwa. Najlepsze co możesz zrobić to wracać do domu, bo będziesz mu potrzebna silna, wypoczęta a nie smutna i zdołowana szpitalnym pobytem. Pokarm na pewno się w końcu pojawi, a teraz może o tyle lepiej, że mały je mieszanki bo na nisz szybciej przebierze na wadze. Trzymajcie się!

Nie było mnie dwa dni a tu już tyle...
Mielismy wczoraj rocznicę i w sobotę robiłam dla rodziny. Wszystko wszystkim smakowało tylko młodemu nie...pół nocy wymiotowałam a rano obudziła mnie straszna biegunkaJuz myślałam, że wszystkich potrułam ale okazało się że tylko siebieA wczoraj mąż mi kupił duuuuuuuży sweter. I bardzo dobrze, bo nie za dużo mam ubrań. A teraz mam na sobie bluzkę bawełnianą, bluzę na ociepleniu, drugą bluzę na ociepleniu i kocKiedy przepraszam zaczną grzać?

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 10:15   #3936
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pelnia1980 Pokaż wiadomość
Hej,

nie wiem czy o taki ci chodzi?

http://allegro.onet.pl/zdrowy-kocyk-...201827143.html
Dziekuje za linki ale mieszkam w Niemczech i tu szukam kocykow. Na ebayu znalazlam ale za 30 euro. A mi zalezy na bawelnie. Mam jeden z mikrofibry.

A co do rozstepow. Narazie nie mam. Ale cellulit wodny a jakze sie pojawil. Na udach. Od kilku dni zaczelam cwiczyc troche uda, moze to co pomoze. Tylko mi sie nie bardzo chce. Robie cieplo-zimne prysznice i sie dwa razy dziennie smaruje, nawet olejem winogronowym. Skora jest narazie dosyc ladna, ale uda nie sa juz takie jak kiedys. Pocieszam sie, ze cellulit wodny zniknie po porodzieWiem, ze przede mna najgorszy okres, bo rozstepy wlasnie teraz moga zaczac sie pojawiac. Oby nie.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 10:16   #3937
KarolinaB
Raczkowanie

Siema dziewczyny, ja po weekendzie dopiero was nadrabiam i co mi przyjdzie do głowy to po kolei odpisuję, pewnie sporo jużnieaktualnych będzie, ale żeby nie było, że jestem niestaranna i brzydko nadrabiam i nie zauważam
Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Pisalam ze ladna pogoda, a teraz pada

Zjadlam zupe i kawalek kielbasy, teraz musze isc do biedronki bo ani chleba ani jajek ani smietany.. a musze pozniej nalesniki sobie zrobic
Anecka - a ja na dzisiaj nie miałam zaplanowanego obiadu, ale jak tylko przeczuytałam "naleśniki" ...

Cytat:
Napisane przez sereniti Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!
mnie boli brzuch trochę się dziś przedźwigałam piorąc ręcznie ale mam nadzieje ze przejdzie. mykam robić ruskie pierogi chodzą za mną od dawna
a to dla wielbicielek skarpeteczek
Sereniti - zakochałam się uwielbiam skarpetki sama chciałabym takie mieć, szkoda, że dla dorosłych nie produkuja takich wesołych ale ja to sobie wlece czasmi do dziecięcego i kupuje dziecięce, bo u mnie stopa 37 to włażą bez problemu. A co z zalaniem? Dopukałas się w końcu? I myslę, że do ubezpieczalni chyba trzeba zgłaszac takie rzeczy od razu.

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
witajcie dziewczyny

na poczatku chcemy wam serdecznie podziekowac za gratulacje i zyczenia

Michałek wazy 1400g i mierzy 41cm, nie jset taki malutki jakiego sobie go wyobrarzałam, nawet kawal chlopa z niego, dopiero dzisiaj rano go pierwszy raz ujrzalam na oczy, ledwo mnie uruchomili na nogi to nawet na czworaka chcialam tam sie do niego zaczolgac, ale maz zawiozl mnie na wozku

jak go ujrzalam to zaczelam wyc jak wilk i nie ogli mnie uspokoic, on taki biedny samotny w tym inkubatorze, bardzo bym chciala go przytulic ale niestety nie moge

ogolnie to ma sie tam dobrze, sam oddycha tylko jest grzany w inkubatorze i karmiony sondą, ma odruch ssania i ssie sobie paluszek, a nogami ładnie przebiera i ogolnie jest ruchliwy

mleko zaczyna leciec wolniutko, ale macuje cyce i odciagam co kilka godzin zeby pobudzic laktacje, jutro chca mu zaprezentowac pierwsze mleko mamusi to musze sie wziaść w garsc i cos wyprodukowac

ogolnie to michalek caly tatus, widac ciemna karnacje i czarne wlosy ma

troche mnie doly łapia jak pomysle ze on tam taki samotny,ale mam nadzieje ze szybko przybierze na wadze i sile i bede ogla go przytulac i zabrac do domu

ja juz coraz bardziej mobilna, ale jeszcze nie idealnie, brzuch ciagnie ale jestem twarda jak stonka i nie chce nic przeciwbolowego, bo jakbym cos wziela to musieliby jeszcze znowu dobe poczekac az mu podaja moje mleko, a i m predzej tym lepiej dla malego
Kootekk - przyszłam do pracy - nadrabiam i nagle post od ciebie... zanim doszłam do końca, to już beczałam jak bóbr trzymam za was kciuki, niech ci sie prosukcja bezproblemowo włączy już porządnie i niech Michałek ładnie i zdrowo przybiera na wadze. Masakrycznie mi hormony szaleją, a jak przeczytałam o Michałku, to juz koniec, krokodyle łzy. Dobrze, że sobie sama w pracy siedze, to nikt nie pomyśli, że wariatka ze mnie

Cytat:
Napisane przez Gustawek Pokaż wiadomość
heju mnie dziś zimno ale słonecznie, padać ma jutro dobrze że nie piszecie dużo bo nie mogę już długo usiedzieć przy kompie, a nawet leżeć na wznak bo robi mi się słabo.Muszę się cały czas wiercić W pt mieliśmy usg, wszystko jest w normie ale drobniutkie jest to moje dziecię. Nóżki ma długie 32tc ale brzuszek chudziutki 29 tc, więc waga wyszła niewiele ponad 1600 gramów. Trochę się zmartwiłam, no nic muszę ją trochę podkarmić.
Kootekk przesyłam moc pozytywnych fluidków w Waszą stronę. Jeszcze troszkę i przytulisz do siebie Michałka
Gustawek - gratuluję dobrego USG, a przypomnij w którym jestes tyg? bo ja miałam w zeszłym tygodniu USG, a jestem w 31 tc i mój synek ważył wtedy 1580 gram i lekarz powiedział, że ładnie waży, że całkiem papusmy jest ;/

De - ale macie fajnie tam... tu Francja... tu Hiszpania... zazdroszczę... no i jako germanistka powiem ci, że ja tak lubię, jak ty z Weronisią coś dorzucacie po niemiecku lekkie zboczenie wiem, ale niestety po studiach nie miałam za wielkiego kontaktu z językiem, praca też moja nijak ma się do wykształcenia, a do szkoły nie pójdę... Zostaje mi tylko podczytywanie stern.de no i kilka słówek od was na wizażu

Cytat:
dziewczyny niestety zdjecia jeszcze nie pokaze bo poki co jak lezy w tym inkubatorze to sa to dla nas intymnie chwile i narazie tylko ja i maz mozemy go odwiedzac, to nie chce sie tym dzielic, ale jak zabiore do domu to napewno wstawie fotke

wiem ze zrozumiecie

no teraz na spokojnie moge wam opisac akcje z cc i ogolnie caly pobyt w szpitalu

w niedziele odszedł mi ten nieszczesny czop, ktory wogole jakos dziwnie wygladał,zaraz po tym poleciało mi cos mokrego i ja szybko za telefon, na szczescie moj gin mial dyzur to mnie zbadal i faktycznie wody zaczely sie saczyc bo mały miał malo miejsca w brzuchu i nozki prawie w szyjce i tak kopal ze sie dokopal

caly tydzien lezalam plackiem, w smuie nawet mialam nogi wyzej zeby sila grawitacji te wody bardziej nie ciekly, nawet nie moglam wstac sie zalatwic DLA MNIE TRAGEDIA

w czwartek wieczorem wyniki crp sie pogorszyly ale jeszcze nic nie planowali, a w piatek rano przyszedl ordynator (moj gin) i mowi ze beda mnie zaraz szykowali do ciecia

ja szybko za telefon, maz z mama przyjechali a w miedzy czasie pielegniarki mi brzuch ogoliły, zrobily jeszcze ktg i wsadzily cewnik PASKUDZTWO

maz przyjechal i od razu zawiezli mnie na sale tortur tak posadzili mnie na stole, przyleciala anesteziolog (dobra znajoma moich rodzicow) i mnie pocieszala i rozbawiala, znieczulenie NIC nie bolało, a mowili ze mam sie na bol przygotowac itp a ja nic nie czulam

pozniej od razu na stol mnie polozyli, glowe odgrodzili plachta zebym nie widziala i jazda z tym koksem

atmosfera na sali byla super, moja cc to istna impreza byla, dowcipy lecialy, wszyscy zartowali a ja wyluzowana jak nigdy pocieszal mnie fakt ze byl przy mnie moj gin i znajoma lekarka, ona to ogolnie baba z jajami wiec bylo fajnie

o 8:00 mnie zawiezli na cc a o 8:12 urodzil sie Michałek, o 8:35 juz mnie wiezli na sale poperacyjna
pierwsza dobe lezalam plackiem jak kazali, a w sobote rano juz wywalili z lozka
dzisiaj rano czulam sie super, poszlam sie wykompac, ogolic nawet nogi ogoliłam, zdjelam opatrunek i bylo bosko
kryzys zaczął sie w połodnie, zaczelo mnie ciagnac i musiala isc po cos przeciwbolowego

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

aha ogolnie po cc najgorszy jest ten 2 dzien jak czlowieka rozkrecaja na nogi, boli wszystko, ale najgorsze jest jak zaraz po i praktycznie co kilka godzin nastawiaja macice!!

zaraz po cc walneli mi wor z piaskiem na brzuch zeby macica weszla, pozniej jak go sciagneli to wsadzili łapska w brzuch i przeciskali macie w dol i przy okazji patrzyli ile krwi mi przy tym wylatuje SZOK

i tak co kilka godzin przychodzili i tak robili

aha i na cc okazalo sie ze moja macica ma baaaardzo duza przegrode i przez to nie utrzymalam tej ciazy do konca, maly mial malo miejsca, nie mogl rosnac i pokarm pozadnie do niego przez łozysko nie docierał dlatego sobie wykopal droge na zewnatrz

gin juz mi tu grozil skalpelem ze mam duza przegrode i cos trzeba z tym zrobic jesli chce miec jeszcze dzieci, ale ja poki co nie mysle o tym, wizja kolejnej operacji nie przeraza a poaztym moje mysli kraza wokol michalka
Kootekk - uchhh... opis jak dla mnie dość przerażający, a ty w tym wszystkim taka dzielna... to uciskanie/układanie macicy to brzmi strasznie, nie mogę sobie tego zupęłnie wyobrazić... No ale dobrze, że miałas w otoczeniu znajomych ludzi, co dodawali otuchy.

cd. nastąpi
KarolinaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 10:18   #3938
mallinka
Zadomowienie

Anecka no i ja nie znoszę niepunktualności nie wiem skąd bierzesz siły w tej całej sytuacji-ja w ciąży jestem bardzo nerwowa i z każdym bym się w kółko kłóciła.... Podziwiam

Kretencja to już blisko do konca a panele powinni szybko ułozyc-ja sama z mężem w 2 dni w całym domu ułożyliśmy-ok70m

Stary 2010-09-06, 10:21   #3939
kretencja
Zakorzenienie

Mallinka, jak już przyjdą to ułożą szybciutko (już nam w dwóch pokojach położyli w 1,5 godziny), tylko że trzeba trochę poczekać na termin. Bo zamawiamy takich, co współpracują ze sklepem i poprzednio jak mąż dzwonił się umówić, to dali właśnie chyba termin za 10 dni. Może teraz, jak wakacje się skończyły, będzie trochę szybciej

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 10:21   #3940
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
Anecka no i ja nie znoszę niepunktualności nie wiem skąd bierzesz siły w tej całej sytuacji-ja w ciąży jestem bardzo nerwowa i z każdym bym się w kółko kłóciła.... Podziwiam

Kretencja to już blisko do konca a panele powinni szybko ułozyc-ja sama z mężem w 2 dni w całym domu ułożyliśmy-ok70m
u nas dopiero za tydzien beda klasc, malowac sciany, i za tydzien bedzie projekt kuchni

nie zdazymy pamparam
Stary 2010-09-06, 10:21   #3941
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
c

o swoich starych to nie wspominam, bo sa biale i mam je w dupie
A mi te sine tez przeszkadzaja. Mam na pupie i mnie wkurzaja. Bo pupe mam seksi a one caly efekt psuja

Cytat:
I. A słyszłam że często dopiero po porodzie stają się widoczne
Tez to slyszalam. Zapobiegawczo uzywam do salatek olejow-z lnu, winogron, orzechowego. Moze duzo nasyconych kwasow tluszczowych w diecie cos da

Daniel

Christian
Stary 2010-09-06, 10:22   #3942
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny, jak Wasze rozstepy? ( pytam te dziewczyny, ktore sie tym troche przejmuja - bo wiem,ze niektore maja to gdzies - zazdroszcze podescia)
smarujecie je czyms jak juz powstaly?
ja mam narazie na cyckach bleh :kwas: smaruje od krótkiego czasu mamma donna 9m przeciw rozstępom ii oliwką na zmiane wcześniej mustelą i dupa.

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 10:23   #3943
kotek81
Zakorzenienie

Hej, ja czytam na bieżąco ale nie mam siły odpisywać - małż i młoda od soboty prychaja i kichaja no i mnie zarazili Kuruję się mleczkiem z miodem i czosnkiem i mam nadzieję, ze mi przejdzie bo teraz to czuję się jakby mnie walec przejechał

Ostatnio zachciało mi się przytulanek w pozycji klasycznej (oczywiście małż uważał, zeby mi brzuszka nie nacisnąć) i po wszystkim tż mówi do mnie - "ten mały gówniarz kopnął mnie w brzuch" - mało nie padłam ze śmiechu

Kootek - super, ze Michałek czuje się coraz lepiej a ty masz rację idź do domku będziesz się tam czuła o wiele lepiej niż w szpitalu Zobaczysz szybciutko nadrobi te 600 gram i będziecie mogli zabrać go do domu
no i trzymam aby mleczko się szybko pojawiło.
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 10:27   #3944
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
A mi te sine tez przeszkadzaja. Mam na pupie i mnie wkurzaja. Bo pupe mam seksi a one caly efekt psuja

Tez to slyszalam. Zapobiegawczo uzywam do salatek olejow-z lnu, winogron, orzechowego. Moze duzo nasyconych kwasow tluszczowych w diecie cos da
Ja tez chce seksi pupe.

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
ja mam narazie na cyckach bleh :kwas: smaruje od krótkiego czasu mamma donna 9m przeciw rozstępom ii oliwką na zmiane wcześniej mustelą i dupa.

Ja tez Mustela i nico
Stary 2010-09-06, 10:28   #3945
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KarolinaB Pokaż wiadomość

De - ale macie fajnie tam... tu Francja... tu Hiszpania... zazdroszczę... no i jako germanistka powiem ci, że ja tak lubię, jak ty z Weronisią coś dorzucacie po niemiecku lekkie zboczenie wiem, ale niestety po studiach nie miałam za wielkiego kontaktu z językiem, praca też moja nijak ma się do wykształcenia, a do szkoły nie pójdę... Zostaje mi tylko podczytywanie stern.de no i kilka słówek od was na wizażu
Fajnie, fajnie, gdyby tu autostrady nie byly takie drogie
A ja sie obawialam, ze kogos zacznie to wkurzac No ale jak ci sie nudzi i brakuje ci jezyka to polecam moja strone:http://katzenpflege.wordpress.com
Niemiecki to moj znienawidzony jezyk Nie cierpialam, nie moglam go sluchac, nigdy nie pomyslalam, ze przyjdzie mi sie go uczyc A tu klops,poznalam mojego meza i nie mialam wyboru A w sumie porobilam pare kursow na VHS a reszte przerobilam sama w domu, bo za wolne tempo mieli. Potem miesiac na uniwerku w Essen i sprechalam

Daniel

Christian
Stary 2010-09-06, 10:28   #3946
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny, jak Wasze rozstepy? ( pytam te dziewczyny, ktore sie tym troche przejmuja - bo wiem,ze niektore maja to gdzies - zazdroszcze podescia)
smarujecie je czyms jak juz powstaly?
i tak Ci juz nie znikna wiec nie wiem czy jest sens sie katowac...poczekaj az zbledna i tyle
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 10:31   #3947
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja tez chce seksi pupe.
Ja mam po tacie. On ma 55 lat a pupa nadal jedrna.Ale on to wogole wycwiczony, bo pracuje fizycznie. A ja potrzymuje efekt rowerkiem i steperem. Nic za darmo.

Daniel

Christian
Stary 2010-09-06, 10:34   #3948
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:
Fajnie, fajnie, gdyby tu autostrady nie byly takie drogie
A ja sie obawialam, ze kogos zacznie to wkurzac No ale jak ci sie nudzi i brakuje ci jezyka to polecam moja strone:http://katzenpflege.wordpress.com
Niemiecki to moj znienawidzony jezyk Nie cierpialam, nie moglam go sluchac, nigdy nie pomyslalam, ze przyjdzie mi sie go uczyc A tu klops,poznalam mojego meza i nie mialam wyboru A w sumie porobilam pare kursow na VHS a reszte przerobilam sama w domu, bo za wolne tempo mieli. Potem miesiac na uniwerku w Essen i sprechalam

hah to tak jak ja. Bardzooooooooooo nie lubię tego języka. i niedawno miałam możliwość wyjechania do niemczech, ale tak bardzo mnie przerażał ten język ale to może być spowodowane moją nauczycielką z liceum. poprostu nie umiała go nauczyć i się strasznie nudziłam na jej lekcjach i do tej pory nie umiem nic powiedzieć. za ta angielski kocham

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 10:35   #3949
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez melabn Pokaż wiadomość
i tak Ci juz nie znikna wiec nie wiem czy jest sens sie katowac...poczekaj az zbledna i tyle
heh dobre i niestety prawdomówne :/

De za granice tez mozna zamowic... ale nie u wszystkich sprzedawcow... chyb aze cenowo sie nie oplaca - tego nie wiem :/

Kootku

Anecka z lepszej perspektywy [atrzac - dobrze ze zadzwonil, poinformowal, wiec to wazne dla niego... hormony ci dokuczaja a o. ci tylko podnosi andrenaline lazeniem i byc moze gadka...
kazdemu cos moze wypasc, albo sa tacy co wciaz im cos wypada... znam to po sobie - zaluje ale czasem tak bywa...

Lece dziewczynki bo musze kotleciki shcabowe zrobic i dzis odbieram szybciej Toska bo po weekendzie nie che by jeszcze spal z zlobku choc jak wstal wola tata dieci :0 a do zlobka biegl sam az inni rodzice sie ogladali ale tam jest kaczor ktoremu codziennie daje reke mowiac kwa kwa hehe jego ulubion azaraz po misiu zabawka

trzymajcie sie cieplo - buzka
pelnia1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 10:37   #3950
KarolinaB
Raczkowanie

Cytat:
hej ja dzisiaj wychodze do domu niestety bez dziecka kurde jak ja to przetrwam to nie wiem, czekam na wizyte i na pani dr od noworodkow co mi powie o michalku dzisiaj, usze ja popytac pare rzeczy bo chcialabym mu ten pobyt w szpitalu ułatwic a nie wiem jak mu pomoc

dzisiaj widzialam pierwszy raz jego oczka przedtem mial opaske bo sie wygrzewal na solarium bo minimalnie zoltaczke mial a teraz juz jest ok i jak dzisiaj u niego bylam to sobie lezal, machal raczkami i nozkami, przeciagal sie i piszczal jak kotek boze jak ja go dostane w swoje rece to juz nigdy nie wypuszcze, to bedzie najbardziej rozpieszczone dziecko pod sloncem
Kootekk - gratulacje, że dziś wychodzisz i tak jak melabn pisała, synek szybko przybieże na wadze, zostało mu tylko jedno kryterium do spełnienia, więc za szybkie tycie Michalka

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
U nas rano było słonecznie (choć zimno), a teraz też się chmurzy...
Radio w salonie gra, panowie ostro gładzie szlifują
A mnie dziś dla odmiany pobolewa coś w pachwinie... A w nocy miałam zgagę Ech, trzeci trymestr to już nie bułka z masłem, nie?
Kretencja - u nas tez chłodek, ja już poginam w kozaczkach jesiennych, bo jestem zimnostopna strasznie mi pęcinki marzną.
No no, trzeci trymestr to juz nie przelewki ja ciążę tez znosze odbrze i wrzesień jest ostatnim miesiącem mojej pracy, ale powoli z utęsknieniem myśle o wolnym, jednak półgodzinne spacery do pracy nie do końca są wspaniałe, jeżeli chodzi o kręgosłup... Śmiejcie się., ale jak bylo ciepło to ja sobie rowerkiem jeździłam do pracy, wprawdzie po chodnikach, dla bezpieczeństwa, ale jakaz to była dla mnie przyjemność. Kręgosłup nie bolał, wiatr we włosach spałam wtedy jak suseł.

cd. nastapi
KarolinaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 10:38   #3951
mallinka
Zadomowienie

Cytat:
u nas dopiero za tydzien beda klasc, malowac sciany, i za tydzien bedzie projekt kuchni

nie zdazymy pamparam
a jest jakis plan-do kiedy mają skończyć? Irsin a w ogóle to co remontujecie/urządzacie-swoje mieszkanie, chyba teraz tam nie mieszkacie, tak? no i jak TZ? poprawiła się sytuacja, czy nadal napięta atmosfera?

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
Ostatnio zachciało mi się przytulanek w pozycji klasycznej (oczywiście małż uważał, zeby mi brzuszka nie nacisnąć) i po wszystkim tż mówi do mnie - "ten mały gówniarz kopnął mnie w brzuch" - mało nie padłam ze śmiechu
u mnie też wirusy grasują a i w sobote zaszalelismy w łóżku ostatnio jestem strasznie napalona a najgorsze jest to że mam jakąś infekcje i nie bardzo mogę, a TZ też musi 4 dni bez wytrzymać bo ma mieć jakieś badanie i tak lekarz zalecił no a my oczywiście im więcej zakazow tym bardziej nie możemy się powstrzymać... czuję się jak nastolatka

dobra, wypiłam kawę-czekam na efekty....

Stary 2010-09-06, 10:38   #3952
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez melabn Pokaż wiadomość
melabn, dzieki za pocieszenie :P

no,ze zbledna to ja mam nadzieje, a jak nie to je potraktuje LASEREM!!!!!!
Stary 2010-09-06, 10:39   #3953
De28
Wtajemniczenie

Zawsze uczylam sie angielskiego (jezli mozna nazwac nauka to co sie naucza w szkole 5 razy zmieniano nam nauczyciela,nikt z nami po angielsku nie rozmawial, tylko gramatyke przerabialismy) moj pierwszy kontakt z angielskim na zywo byl z moim mezem

Kootekk, wracaj do domku i sie porzadnie wyspij. Maluchowi nie pomozesz a on jest w najlepszych rekach. Szybciutko nadrobi wage i bedziesz mogla zabrac go do domku.

Daniel

Christian
Stary 2010-09-06, 10:41   #3954
Aliszcze
Zakorzenienie

co do rozstępów to smaruję się bardzo sporadycznie, więc kilka dni temu oglądałam się dokładnie (w miarę możliwości) i nie widzę na razie żadnych rozstępów a brzuch mi wywaliło, biodra poszerzyło, wiec rozstępy miałyby rację bytu. Natomiast mam cellulit

Mallinka, ja ostatnio tez miewam sporo zaparć i nie wiem już od czego, też w przypływie rozpaczy wypiłam kawę i pomogło no ale to takie doraźne rozwiązanie.

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 10:42   #3955
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
heh dobre i niestety prawdomówne :/

De za granice tez mozna zamowic... ale nie u wszystkich sprzedawcow... chyb aze cenowo sie nie oplaca - tego nie wiem :/
Niestety ale jak sprzedawcy slysza slowo NIEMCY to cena przesylki nagle wzrasta do 100 zl Musza tez byc u mnie tylko jeszcze tanich nie znalazlam.

Daniel

Christian
Stary 2010-09-06, 10:42   #3956
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
a jest jakis plan-do kiedy mają skończyć? Irsin a w ogóle to co remontujecie/urządzacie-swoje mieszkanie, chyba teraz tam nie mieszkacie, tak? no i jak TZ? poprawiła się sytuacja, czy nadal napięta atmosfera?

u mnie też wirusy grasują a i w sobote zaszalelismy w łóżku ostatnio jestem strasznie napalona a najgorsze jest to że mam jakąś infekcje i nie bardzo mogę, a TZ też musi 4 dni bez wytrzymać bo ma mieć jakieś badanie i tak lekarz zalecił no a my oczywiście im więcej zakazow tym bardziej nie możemy się powstrzymać... czuję się jak nastolatka

dobra, wypiłam kawę-czekam na efekty....

.

ja jestem u mamy, wracamd o TZ w sobote - on jest teraz we wroclawiu w wynajmowanym .

Nasze mieszkanie - klucze dopiero dostalismy 1 wrzesnia - musi troche sie wyremontowac.

A sytuacja czy napieta? Nie wiem, dzisiaj nie, ale kto wie co bedzie jutro

Moja mama powiedziala wczoraj cos co mnie zaskoczylo"Nie chcialabym zebys byla z TZ tylko dlatego,ze jestes w ciazy"
Stary 2010-09-06, 10:42   #3957
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
melabn, dzieki za pocieszenie :P

no,ze zbledna to ja mam nadzieje, a jak nie to je potraktuje LASEREM!!!!!!
sluze pomoca
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 10:43   #3958
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131

Cytat:
Hej Asiu
nie nadrabiam zaległości wiec nie wiem... u Was wszystko ok?

Ja tez z braku miejsca niestety mimo przenosnego przewijaka bede miec na lozeczko mowie niestety bo jak wyobraze sobie Grzesia sikajacego mi w gore lejacego na lozeczko oczywiscie neichcaco to mnei ciarki przechodza na mysl o zmianie przescieradla (poprostu nie lubie zmieniac poscieli )

pokrowiec frotte?
wiec tak:
jak masz kaske to kup nie masz lub chcesz oszczedzic mozesz zastapic go np:
- piluszka ttrowa, gflanelowa, lub podkladem z ceratka...

ja stosowalam pieluszki szybko sie praly zawsze miaalm ich dobry zapas nie naruszylam budzetu, a czasem zdarza sie ze 3 szt na dzien do wymiany ida moze i wiecej u niektorych

tyle ze pieluszki lub ceratki sie zwijaja lub slizgaja... ale po przebraniu wymieniasz pieluche lub prostujesz ja i z glowy...
Dziękuję za rady. Posłucham Was, bo przewijak wybrałam trochę droższy to oszczędze na na tych pokrowcach.

U nas wszystko dobrze, Pelnia, dziękuję, że pytasz. Muszę troszkę więcej leżeć, bo szyjka mi się minimalnie skróciła. No i biorę Fenoteral , ale na szczęście skutki uboczne nie są bardzo odczuwalne.
Joanna131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 10:44   #3959
79 Marta
Wtajemniczenie

mallinka u mnie dobre skutki przynosi zjedzenie jabłka na czczo, może też wypróbuj
mój mąż wczoraj po oglądaniu szpitala stwierdził, że chce być cały czas przy porodzie. Nie wiem, może dlatego, ze mój lekarz jest fajny, głos kojący, więc może małż pomyślał, że nie będzie tak źle? Zresztą, ja CHYBA chciałabym, żeby był ktoś ze mną. Pożyjemy, zobaczymy
Stary 2010-09-06, 10:44   #3960
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Niestety ale jak sprzedawcy slysza slowo NIEMCY to cena przesylki nagle wzrasta do 100 zl Musza tez byc u mnie tylko jeszcze tanich nie znalazlam.
No,ale jest cennik PP i nie moge chciec wiecej

szlag mnie trafia jak sprzedawcy zawyzaja koszty przesylki - place 8 zl , a znaczki za 3,75
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości