Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 810 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-09, 20:54   #24271
wrily_curly
Rozeznanie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V

Cytat:
Napisane przez Yasmin Pokaż wiadomość
vatiki jeszcze nie stosowałam
mam kokoska z ZSK, ubywa z pudełka w tempie zastraszającym
zresztą chętnie bym spróbowała kokosa do smarowania na skórę

a po co Ci spodnie? Masz taaakie piękne loczki
Ja ją bardzo lubię i wierzę, że te dodatkowe składniki to coś jeszcze zdziałają oprócz cudownego kokoska

Dokładnie, kto będzie Ci na ciuchy patrzył jak wszyscy się w loczkach zakochają?

Cytat:
Napisane przez LadyMadalena Pokaż wiadomość
Isana ma krem z 5%^ mocznika. Może być ciekawy ale jeszcze go nie używałam.
czaję się na niego, może jutro będzie mój

Cytat:
Dziękuję za wyjaśnienie Chyba byłam niedoinformowana. Wnioskując z tego zrobienie kuracji z dużą ilością keratyny oraz "zaprasowanie" włosów przez lokówkę w odpowiedniej temperaturze dałoby ładne efekty. A jednorazowa akcja z wysoką temperaturą, raz na powiedzmy, 3 miesiące nie byłaby chyba aż taka (strasznie) szkodliwa?
wiesz, z czystej ciekawości podczytywałam wątek o tym keratynowym prostowaniu, i tam chyba jest tak, że myjesz włosy szamponem, nakładasz keratynę, prostujesz, myjesz włosy i nakładasz odżywkę, którą spłukujesz do połowy i suszysz włosy i prostujesz je jeszcze raz. Nie wierzę, że zrobisz lokówką idealnie tak, żeby skręt się na każdym paśmie układał identycznie i dwa razy przygrzejesz loczka idealnie w tym samym miejscu. I trochę się boję o efekt tego.
wrily_curly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 20:59   #24272
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję za wyjaśnienie Chyba byłam niedoinformowana. Wnioskując z tego zrobienie kuracji z dużą ilością keratyny oraz "zaprasowanie" włosów przez lokówkę w odpowiedniej temperaturze dałoby ładne efekty. A jednorazowa akcja z wysoką temperaturą, raz na powiedzmy, 3 miesiące nie byłaby chyba aż taka (strasznie) szkodliwa?
nie jest to szkodliwe
no i czytałam że po zabiegu encanto nie trzeba czekać tych 3 dni bez mycia choć mogę się mylić

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Cytat:
o

Kropciu, czy Ty masz za sobą prostowanie włosów? widzę, że mocno w temacie jesteś rozeznana nie wiedziałam, że przy prostowaniu chemicznym jest aż taka ingerencja w strukturę włosa
na szczęście nie mam lokówki żeby zrobić keratynowe kręcenie
chociaż... umiem piękne loki kręcić prostownicą
muszę ją w końcu sprzedać kurzy się tylko i zajmuje miejsce
Nie nie ja nie prostowałam sobie boję się że loczki już takie same nie wrócą Przymierzam się właśnie do robienia zabiegu koleżance Ja mam 3 lokówki z czego jedna jest bardzo ok druga zwykła za 19 zł z auchana a trzecią nie umiem się obsługiwać (babyliss z taką spiralą)
prostownicą też loczki potrafię robić

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 21:11   #24273
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wrily_curly Pokaż wiadomość
ja lecę myć włosięta a jakby któraś mogła zerknąć u siebie na półce czy joanna lub ziaja mają glicerynę? Bo teraz już nie zdążę sprawdzić składów a planuję zakupy jutrzejsze
ktora joanna?
z apteczki babuni mam 3: mleko i miod bs, normalizująca (drozdze piwne i chmiel) ds i wzmacniajaca (skrzyp, rozmaryn) ds - zadna z nich nie ma gliceryny
naturie mam teraz tylko len i rumianek i nie ma gliceryny, ale pamietam ze makowa ja miala.

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
rety... zapytać się nie można? :/ i tak w kółko pojawiają się te same pytania, nie zawsze mam czas na szukanie
a my mamy miec czas na odpowiadanie?

Cytat:
Właśnie, i tu mam pytanie do specjalistki, co tak naprawdę powoduje zerwanie wiązań w tym preparacie? I czy temperatura lokówki rozprostowałaby je(zerwała wiązania) pomimo tymczasowego zakręcenia czy podziałałaby odwrotnie?
ja nie specjalistka, ale tak technicznie - skoro w prostowaniu keratynowym trzeba mocno rogrzana prostownica przejechac po pasmie kilka (ile to bylo? 8? czy 9?) razy to nie dasz rady nawinąć w identyczny sposob jednego pasma na lokowke tyle razy. zawsze bedzie jakies przesuniecie i co wtedy?

poza tym z tego co czytalam na naturalycurly.com - jedna z zalozycielek portalu zdecydowala sie na ten 'keratin teratment' ale bez opcji wyprostowania - efektem u niej bylo zlikwidowanie frizzu i lekkie poluznienie lokow i ogolne nablyszczenie wlosow (zdaje sie ze z 3b zeszla do 3a) tutaj jej blog z relacja http://www.naturallycurly.com/curlre...n-blowout-blog
w jej przypadku uzyto nieco nizszej temperatury do prasowania wlosow i zmyto preparat szybciej (gdy chce sie miec proste wlosy zmywa sie po chyba 3 dniach - wtym czasie zakaz wiazania wlosow, trzeba uwazac jak sie spi, bo wtedy wlasnie wlosy sie ksztaltuja.

tak czy siak - efekt odwrotny niż chcecie poluznienie zamiast podkrecenia.

no i to strasznie drogi interes jednak.

Cytat:
hahaha od dzis wszystkie zakrecone chodza bez spodni :P

kropciu - dzieki za wsparcie
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 21:23   #24274
LadyMadalena
Wtajemniczenie

Jak poluźnienie to odpada. Cena zresztą też powala. Z tym zaprasowywaniem też może być problem. Trzeba byłoby chyba z parę lub nawet paręnaście razy więcej nakręcić poszczególne pasma. Poddaję się Nie kombinuję już tyle.

Moja fragrantica
LadyMadalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 21:43   #24275
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka.d Pokaż wiadomość
a my mamy miec czas na odpowiadanie?
nie, to nie. ale skoro macie czas na takie odpowiedzi...

...nic, nie moja sprawa na co macie czas.
dobranoc.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 21:52   #24276
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
kropciu - dzieki za wsparcie
służę wrednością

Stary 2010-09-09, 21:56   #24277
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin

Cytat:
Prawda. Dobre pocieszenie. Zresztą i tak wolę wybrać zdrowsze włosy. Choć nie chciałabym chodzić wiecznie tak tylko po to żeby były zdrowe.
daj im czas, na pewno będzie dobrze

Cytat:
Ja ścięłam. Efekt: Luźniejszy skręt (większe loko-fale)
no tak, ale reguły nie ma
i nawet nie da się przewidzieć jaki pomysł na siebie mają nasze włoski

Cytat:

dobranoc.
ostro
Yasmin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 21:57   #24278
wrily_curly
Rozeznanie

Cytat:
ktora joanna?
z apteczki babuni mam 3: mleko i miod bs, normalizująca (drozdze piwne i chmiel) ds i wzmacniajaca (skrzyp, rozmaryn) ds - zadna z nich nie ma gliceryny
naturie mam teraz tylko len i rumianek i nie ma gliceryny, ale pamietam ze makowa ja miala.
o naturie bs mi chodziło, skoro len nie ma to dobrze, dziękuję

Cytat:
ja nie specjalistka, ale tak technicznie - skoro w prostowaniu keratynowym trzeba mocno rogrzana prostownica przejechac po pasmie kilka (ile to bylo? 8? czy 9?) razy to nie dasz rady nawinąć w identyczny sposob jednego pasma na lokowke tyle razy. zawsze bedzie jakies przesuniecie i co wtedy?
ooo właśnie o tym próbowałam napisać

Cytat:
czyli nosisz loki = nosisz spódnice mnie się podoba

Cytat:
Jak poluźnienie to odpada. Cena zresztą też powala. Z tym zaprasowywaniem też może być problem. Trzeba byłoby chyba z parę lub nawet paręnaście razy więcej nakręcić poszczególne pasma. Poddaję się Nie kombinuję już tyle.
no i dobrze, nie kombinuj tylko dbaj i kochaj takie, jakie są widzisz, dziewczyny dłuuugo już stosują CG i dalej są sytuacje, kiedy mają z kręciołkami problemy, ale tak obiektywnie na to patrząc to ich włosy są i tak cudowne, zwłaszcza w porównaniu z tym, jaką krzywdę można sobie robić czesaniem na sucho, prostowaniem i złym karmieniem włosów

kurczę, dzisiaj chyba zadowolona jestem z moich potworków, zaraz wrzucę do codziennika co robiłam
Stary 2010-09-09, 22:20   #24279
smerf3
Raczkowanie

Cytat:

dobranoc.
No i obraziłyście koleżankę Wy wredoty kręcone, hyhyhy

A ja z uwielbieniem czytam wciąż zakładane wątki z dziwnymi pytaniami, które Eloe szybko zamyka odsyłając do wyszukiwarki

Podczas ostatniej podróży pociągiem zaopatrzyłam się w prasę kobiecą i znalazłam coś, co może być ciekawe. Nie wrzucam do receptariusza bo nie próbowałam tych metod.

Płukanka orzechowo-herbaciana (dla brunetek)
1/3 szklanki zmielonych łupin z orzecha włoskiego
1/3 szklanki czarnej herbaty
1/3 szklanki kory dębu
3 szklanki wody
Wsyp składniki do garnka i gotuj przez 20 min. Odstaw, by płyn wystygł. Przecedź i polewaj nim umyte (oraz starannie wypłukane!) włosy
Czekoladowy brąz włosów podkreśli opaleniznę. Uzyskamy go dzięki płukance z orzechów włoskich. W słońcu pięknie zalśni głęboka czerń - efekt działania płukanki na bazie pokrzywy lub szałwii. Interesująco będą wyglądały niebieskie refleksy po zastosowaniu naparu z chabrów.

Rozświetlająca maska rumiankowa (dla blondynek)
1/2 szklanki kwiatów rumianku
4 łodygi rabarbaru
1/2 l octu jabłkowego
2 łyżki miodu
sok z 2 cytryn
Gotuj pocięty rabarbar z octem 10 min. Dorzuć rumianek i gotuj 5 min. Przecedź. Dodaj do wywaru miód i cytrynę. Posmaruj włosy na 30 min. Dokładnie spłucz
Rozjaśnienie bez utleniania to zadanie dla rumianku i soku z cytryny. jeśli chcemy mieć włosy w złotym odcieniu, warto zrobić płukankę z lipy, a jeśli popielatym - odwar z korzenia pietruszki.

Płukanka z nagietka (dla szatynek)
1/3 szklanki rozdrobnionych kwiatków nagietka
1/2 szklanki świeżego soku z marchewki
2,5 szklanki wody
Wsyp nagietka do garnka z wodą i gotuj ok. 20 min na wolnym ogniu. Odcedź płyn i wystudź. Dolej sok z marchwi, wymieszaj. Polewaj mieszanką wcześniej umyte i starannie wypłukane włosy
"Mysi" kolor wystarczy ożywić złotymi refleksami - tak działa napar z nagietka albo wywar z łupin cebuli. Dodając do płukanki z nagietka sok z marchwi, uzyskamy na włosach złotorudy blask. Można też zadziałać bardziej odważnie i nadać im intensywnie rudy odcień płukankami z kory cynamonowca (cynamonu) lub goździków.

Źródło: "Kobieta i Życie", Nr 8(22), sierpień 2010

Co o tym sądzicie? Sama dość sceptycznie do tego podchodzę, chyba trochę podkoloryzowali;> zresztą pół litra octu i sok z 2 cytryn - wydaje mi się, że trochę za dużo tego.

Nie wiem jak bardzo regularnie trzeba stosować, żeby zadziałało. Stosuję płukanki z szałwii, pokrzywy, nagietka i jakoś nie zauważyłam zmiany koloru.
Za to w łupiny cebuli wierzę, zawsze tak jajka na Wielkanoc farbujemy
smerf3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 22:27   #24280
solaola
Zakorzenienie

Cześć i czołem
Cytat:

Ja ścięłam. Efekt: Luźniejszy skręt (większe loko-fale)
Yasmin, ja też ścięłam na prosto niedawno(pokazywałam zdjęcia) i w moim przypadku- niewarto...Włosy w ogóle nie chciały się układać jak wcześniej, rozluźniły skręt, albo w ogóle były półproste. Dzisiaj po kokosowaniu wzięłam nożyczki w rękę i cóż...Ciachnęłam. (Po uprzedniej lekturze wątków o cięciu). Potem umyłam babydreamem i isaną z babassu(już nie mam po niej swędzenia i krostek! ), potem był Biowax do zniszczonych i kapka oleju rycynowego do tego, a b/s joanna z lnem i rumiankiem no i nareszcie żel lniany! Narazie jeszcze czekam na efekty, ale już widzę, że w porównaniu z tamtymi włosami, to niebo a ziemia. Tamte w ogóle nie chciały się kręcić, nie reagowały na harmonijkowanie jak wcześniej...no koszmar. Wniosek: włosy ścięte na prosto w ogóle nie są dla mnie.I chyba tak naprawdę nigdy nie były- już za czasów włosów zupełnie prostych, ścięcie proste nie pasowało do mnie, a włosy wywijały się na wszystkie możliwe strony .

Powiem szczerze, że miałam lekkiego stracha przy ścinaniu, ale nie poddałam się, bo wiedziałam, że warto poświęcić nawet te kilka centymetrów, żeby włosy się układały. Teraz już wiem, że nigdy nie będę próbowała ich ścinać na prosto.

Co do ręczniczka różowego, który kiedyś pokazywałam- nawet nieźle chłonie wodę, jest bardzo fajny do przykrycia czepka foliowego(takiego, który jest dołączony do Biowaxów), bo wtedy jest bardzo ciepło, a guziczek, który jest z tyłu bardzo pomaga w wiązaniu.Czyli ogólnie zakup na plus . Wrzucę foty, jak będę miała.
Uff, obiecałam, że do Was zajrzę i wreszcie mogłam to zrobić.
Pozdrowienia z deszczowego Torunia.

Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka:
#23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki!
http://blondiewales.blogspot.co.uk/

Edytowane przez solaola
Czas edycji: 2010-09-09 o 23:09 Powód: pomyłka
solaola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 22:39   #24281
wrily_curly
Rozeznanie

Też ostatnio w jakiejś gazecie czytałam o naturalnych, domowych kosmetykach i na bank była tam maseczka do włosów z bananem i miodem, będę w sobotę u babci to znajdę to.

Co do domowych sposobów to ja dzisiaj miałam na twarzy żółtko pomieszane z oliwą z oliwek (świetnie nawilżyło-natłuściło, chociaż żółtko jakby zaschło na twarzy a wytrącona oliwa spłynęła ) i maskę cynamonową (wiadomo, cynamon z łyżeczką jogurtu pomieszany, nakładamy na miejsca gdzie są zaskórniki i biegamy po domu, skaczemy, wachlujemy twarz żeby chociaż minutę z tym wytrzymać na twarzy ).

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=266 dzisiejsza pielęgnacja włosów

przy myciu dość mocno kolorowa woda była ale w końcu to pierwsze po farbowaniu to ma prawo, oby brak gliceryny im służył
Stary 2010-09-09, 22:47   #24282
smerf3
Raczkowanie

Przy okazji spieszę donieść, że mój planowany do października odwyk się nie powiódł
W ostatnim tygodniu stałą się posiadaczką 4 naturii bs (mam już wszystkie rodzaje), Garniera Aloe Vera i Babydreama - ale jeśli o to chodzi to czuję się usprawiedliwiona bo się skończyły i trzeba było uzupełnić zapasy brakuje jeszcze tylko kokoska, którego dziś nie było w sklepie
smerf3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 09:18   #24283
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez smerf3 Pokaż wiadomość
Przy okazji spieszę donieść, że mój planowany do października odwyk się nie powiódł
W ostatnim tygodniu stałą się posiadaczką 4 naturii bs (mam już wszystkie rodzaje), Garniera Aloe Vera i Babydreama - ale jeśli o to chodzi to czuję się usprawiedliwiona bo się skończyły i trzeba było uzupełnić zapasy brakuje jeszcze tylko kokoska, którego dziś nie było w sklepie
oj w takim przypadku to trzeba rozgrzeszyć zabrakło-trzeba uzupełnić
Chociaż ja to powinnam być ostatnią osobą udzielającą takiego rozgrzeszenia Choć już od tyg nic nie kupiłam

Stary 2010-09-10, 12:37   #24284
i_lonka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
oj w takim przypadku to trzeba rozgrzeszyć zabrakło-trzeba uzupełnić
Chociaż ja to powinnam być ostatnią osobą udzielającą takiego rozgrzeszenia Choć już od tyg nic nie kupiłam
Chyba każda z nas ma podobnie .U mnie na półce brakuje już miejsca od coraz to nowych odżywek.
i_lonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 13:15   #24285
Dama_pikowa
BAN stały

Siedzę z lnianym glutem na głowie jako maska, bo dobiegał czas jego świeżości. w sumie nie wiem, co mi on da, ale zobaczymy po umyciu
Zaparzyłam sobie tez pokrzywę. Trochę się napiję, a trochę chcę wylać na włosy. I teraz w związku z tym pytanie: mam spłukać pokrzywą ostatni raz włosy? I czy później jeszcze spłukać pokrzywę wodą po chwili czy nie?
Od dwóch dni dodaję trochę miodu do garniera karite i jakoś nie zauważyłam, żeby były jakieś zmiany. Może dziś dodam więcej...

Cytat:
Napisane przez Volyova Pokaż wiadomość
przydałby się taki automat wpisuję jaki mam typ włosów, wciskam guzik i frrrr wylatuje wynik "użyj tego, tego i tamtego w takiej proporcji"

+ gdzie mieszkam, żeby sprawdził online aktualny punkt rosy
+ stopień zniszczenia włosów
+ jaką mam porowatość
+ ... no dobra poddaję się
Genialny pomysł!! Ja się piszę na takie coś

Cytat:
Napisane przez so_fantastic Pokaż wiadomość
A najbardziej to mnie rozwalił tekst pani na wfie "Na lekcje związujemy włosy! Ale w sumie... masz takie ładne, że se ćwicz w rozpuszczonych, aż szkoda wiązać"
no to juz wiesz na co łapać nauczycieli niedługo właśnie Ty będziesz delegowana przez klasę do przekładania sprawdzianów

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21963568]konsystencji glutowatej- taki kiesielek
od 2 tyg gotuje wiecej i dodaje konserwantu- nie trzymany w lodowce nie ma tak glutowatej konsystencji i latwiej sie naklada [/QUOTE]
jakiego konserwantu?? mój się psuje juz po jakiś 6 dniach
może dlatego, bo zostawiłam go raz na 2 dni bez lodówki
Cytat:
Formuła opiera się na keratynie, stanowiącej naturalny budulec włosa. To jest podstawowa cecha, odróżniająca tę metodę od tzw. trwałej prostującej, w której substancja chemiczna (najczęściej tioglikol amonu) powoduje zrywanie mostków dwusiarczkowych, odpowiedzialnych za utrzymanie naturalnego wzorca skrętu włosów. Metoda keratynowa zaś nie ingeruje w we wnętrze włosa (a więc nie nie ma ryzyka zniszczenia jego struktury). Polega na zaprasowywaniu w pasma włosów keratyny, która szczelnie otacza włos. Dzięki temu dochodzi do wygładzenia włosów i zredukowania ich nadmiernej puszystości (czupryna przestaje być "pierzasta").
a po Polsku? (żarcik )

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Możliwe, że nie zapewniasz dostępu tlenu. Jakiego używasz czepka?
I to jest chyba to... Czepka jak narazie nie mam żadnego. Owijam je po prostu folią spożywczą, żeby sie podgotowały
Chyba trzeba będzie jakiś biowax zakupić, bo mi mignęło coś o czepkach dodawanych do nich(?).

w ogóle świetny pomysł na wątek gdzie co można kupić!!
anka.d- Złota kobieto - społem na jemiołowej Przechodziłam tamtędy przez cały tydzień niewinnie i nieświadomie, ale dziś to chyba już nie wytrzymam ze świadomością że coś tam mogę nabyć dla kręciołków Także niestety, moja Droga- jesteś odpowiedzialna za brak obiadu dla TŻta, bo nie będę już miała kasy... Więc co dzisiaj masz na obiad?

A co do miejsca na kosmetyki (lub jego braku), to jak narazie sobie wydzieliłam osobną półeczkę na kosmetyki włosowe- to już niedobry syndrom
Dama_pikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 13:38   #24286
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez i_lonka Pokaż wiadomość
Chyba każda z nas ma podobnie .U mnie na półce brakuje już miejsca od coraz to nowych odżywek.
ja mam całą pólkę zastawioną i małą szafkę... Teraz musiałam koszyk dostawić koło półki a Tigi w kartonie pod szafką leży

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Dama_pikowa Pokaż wiadomość

I to jest chyba to... Czepka jak narazie nie mam żadnego. Owijam je po prostu folią spożywczą, żeby sie podgotowały
Chyba trzeba będzie jakiś biowax zakupić, bo mi mignęło coś o czepkach dodawanych do nich(?).
ja mam czepek z rossmanna tylko trzeba go gumką związywać bo za duży mi jest, hej właśnie ja mam biovaxa serum było w środku a co się stało z czepkiem nie pamiętam
Dobre rozumowanie podoba mi się - nie mam czepka-kupię biovaxa bo w nim jest czepek

Stary 2010-09-10, 14:29   #24287
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
mnie w pierwszej wypowiedzi chodziło o to, że moje włosy na niektóre odżywki (np. keratynową artiste) przy zmywaniu reagują tak, że nie są śliskie i gładkie jak po większości ale są jakby szorstkie w dotyku
Moje takie są, gdy mało im emolientów. Sprawdziłaś po jakich odzywkach (prócz Artiste są szorstkie?)
Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Ja dziś pierwszy raz popłakałam się w pracy, bo nie dawałam rady

Ja zwykle warczę w takich chwilach. Polecam.
Cytat:
Napisane przez i_lonka Pokaż wiadomość
I znowu mnie źle zrozumiałaś. Ja nie zamierzam rezygnować, nie poddaje się
bogini broń przed takim zrozumieniem! Nawet nie pomyślałam, ze mogłabyś się poddać!
Chciałam tylko podkreślić, że warto poczekać z wnioskami nieco dłużej.
Cytat:
te gluty z siemienia lnianego jakiej powinny być konsystencji?
świetne pytanie. Od razu z odpowiedzią niemal jak retoryczne.
Sama sobie odpowiedziałaś
Cytat:
ja lecę myć włosięta a jakby któraś mogła zerknąć u siebie na półce czy joanna lub ziaja mają glicerynę?
Spóźniłam się Joanna Naturia b/s z makiem i bawełną ma glicerynę.
Cytat:
Miałam nadzieję, że trochę prościej to wygląda ale z tego co widzę z punktu drugiego to składa się na to głównie keratyna
Własnie nie tylko keratyne. Anka ma słuszność - jest aldehyd (nie wiemy dokładnie jaki) oraz aminokwas (też producent nie podaje jaki). Te składniki tez mogą być istotne. Ba! Są!
Cytat:
Niestety jakoś nie sprawdza się u mnie ta metoda. Chyba nie umiem odpowiednich porcji wody i odżywki dać. Będę jednak ćwiczyć
Praktyka czyni mistrza
Cytat:
Właśnie, i tu mam pytanie do specjalistki, co tak naprawdę powoduje zerwanie wiązań w tym preparacie? I czy temperatura lokówki rozprostowałaby je(zerwała wiązania) pomimo tymczasowego zakręcenia czy podziałałaby odwrotnie?
Nie czuję się specjalistką, więc już na początku muszę sprawić Ci zawód. Mogę co najwyżej napisać, w jaki sposób sama to wszystko postrzegam.
Trudno mi ocenić, w jaki sposób oddziała lokówka w tym szczególnym przypadku. Jednak jeśli "prostowanie keratynowe", a potem niemoczenie i niestylizowanie włosów ma stać się podstawą prostych włosów (zaznaczam - podstawą, ponieważ później i tak trzeba odpowiednio stylizować włosy, by były proste), to proste wnioskowanie wskazywałoby, ze i lokówka w ten sposób podziała.
Ale nie biorę za to odpowiedzialności. No i za stan włosów po takich zabiegach.

Poczytałam nieco i okazuje się, że ten "keratynowy cud" takim cudem prostującym znowu nie jest. Nazywanie go kuracją to rzeczywiście bardziej stosowna nazwa. Podstawą jest dostarczanie keratyny do wnętrza włosa (producent twierdzi, ze wiązań nie zrywa. Fakt, keratyna nie, ale zastosowanie ciepła nie jest bez znaczenia dla tego zabiegu) i podobno domknięcie łusek. Tylko że mnie się gryzie to domykanie i zastosowana temperatura. Przecież oddziaływanie gorącem włos będzie niszczyć, a w pierwszej kolejności na tyle uniesie łuskę, ze nie wróci ona do zdrowego położenia.
Jakoś mi to nie pasuje
Wróćmy do wiązań - jeśli dostarczymy keratynę i nie zerwiemy wiązań, to włos winien zostać kręcony. Winien i rzeczywiście dokładnie to samo robimy w pielęgnacji. Cud keratynowy ma chyba na celu nie tyle prostowanie, co "odżywienie", "regenerację" włosa. I jest zalecany głównie na włosy zniszczone zabiegami.
Wygląda więc na to, że sprawa prostowania to rzecz drugorzędna. Teoretycznie. Ponieważ jeśli do keratyny i jej działania we włosie dodamy prostowanie wyjdzie nam piękny, błyszczący włos.

Osobiście chciałabym zobaczyć kogoś po wielu takich zabiegach. I obejrzeć jego włos pod mikroskopem. Mam sporo wątpliwości.

Cytat:
moje z tygodnia na tydzień robią się coraz krótsze - w sensie, że coraz mocniej skręcone
poza tym nawet fale mogą być piękne
podoba mnie się to, co napisałaś
Cytat:
ja wierzę, że będę miała piękne i miękkie włosy
i bez puchu!!
Tez w to wierzę
Sama tak się już przyzwyczaiłam do miękkości włosów, że pod palcami wyczuwam, gdy cokolwiek jest nie tak, jak powinno.
Cytat:
za wytrwałość

Cytat:
Chyba w lokach nie da sie jeździć na desce

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 14:52   #24288
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Swoje mleko rozwadniałam, obawiając się usztywnienia. Preferuję jednak doustnie
Sympatyczny szamponik.
Oj, i bardzo! Mycie tym to byla czysta przyjemnosc w przenosni i doslownie. Pieknie pachnie ziolami, leciutko sie pieni, ladnie myje, wlosy gladkie - ani szorstkosci jak po SLS ani splatania i koltunow jak po Cocamidopropyl Betaine. To moj nowy KWCjeszcze mieli wersje lawendowa, zapewne tez wyprobuje.

Cytat:
cynamon z łyżeczką jogurtu pomieszany, nakładamy na miejsca gdzie są zaskórniki i biegamy po domu, skaczemy, wachlujemy twarz żeby chociaż minutę z tym wytrzymać na twarzy ).
Ciekawe jeszcze nie probowalam, moze dzis sprawdze wytrzymalosc swojego nosa.

Wczoraj umylam sie moim pokrzywowym bezdetergentowcem i zalozylam na pol godzinki banana z TBS wzbogaconego kropelka oleju z tamanu. Joanna bs, odrobinka zelu Grafitti i spokojne schniecie. Jest lepiej, znacznie lepiej, mniej pierza. Bede sie sukcesywnie emolientowac teraz.
Ide odswiezyc sobie wiedze na temat porowatosci
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 15:18   #24289
Dama_pikowa
BAN stały

Cytat:
ja mam czepek z rossmanna tylko trzeba go gumką związywać bo za duży mi jest, hej właśnie ja mam biovaxa serum było w środku a co się stało z czepkiem nie pamiętam
Dobre rozumowanie podoba mi się - nie mam czepka-kupię biovaxa bo w nim jest czepek
Hmmm do rossmana tez idę, ale nie próbowałam jeszcze biowaxów i tam będę musiała czepek kupić, a tu mam go gratis

Siedzę z zawiniętym Tshirtem na łbie i coś czuje, że dziś będzie ładnie, bo juz się sprężynki robiły podczas mycia

Właśnie!! Jak zawijałam sobie kiedyś t-shirt do plunkingu przy TŻcie to najpierw po stwierdzenie "ciekaaaawe..." powiedział, że wyglądam jak holenderski osadnik () a po paru dniach stwierdził, że już wie co mu to przypomina i to wcale nie chodziło o holenderskiego osadnika. Wyglądam jak... torreador
Stary 2010-09-10, 15:30   #24290
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:
no to juz wiesz na co łapać nauczycieli niedługo właśnie Ty będziesz delegowana przez klasę do przekładania sprawdzianów
a zwłaszcza tych z wfu :P
Cytat:
w ogóle świetny pomysł na wątek gdzie co można kupić!!
anka.d- Złota kobieto - społem na jemiołowej Przechodziłam tamtędy przez cały tydzień niewinnie i nieświadomie, ale dziś to chyba już nie wytrzymam ze świadomością że coś tam mogę nabyć dla kręciołków Także niestety, moja Droga- jesteś odpowiedzialna za brak obiadu dla TŻta, bo nie będę już miała kasy... Więc co dzisiaj masz na obiad?
haha ja juz kilka razy pisalam o tym spolemie, ale nazywalam go spolemem na kruczej/gajowickiej, bo nie wiedzialam jak ta ulica ssie nazywa ;P dopiero do watku, zeby nie ddac plamy sprawdzilam w googlach

ja na obiad jade dzis do chlopaka, jego mama swietnie (ale tłusto) gotuje, wiec zapraszam do olawy :P

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Cytat:
Właśnie!! Jak zawijałam sobie kiedyś t-shirt do plunkingu przy TŻcie to najpierw po stwierdzenie "ciekaaaawe..." powiedział, że wyglądam jak holenderski osadnik () a po paru dniach stwierdził, że już wie co mu to przypomina i to wcale nie chodziło o holenderskiego osadnika. Wyglądam jak... torreador
pisalam chyba o tym w 2 czesci, ale moj stwierdzil ze jak leia z gwiezdnych wojen :P
Stary 2010-09-10, 15:39   #24291
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Formuła opiera się na keratynie, stanowiącej naturalny budulec włosa(...)
Muszę wrzucić swoje grosiki - keratyna ta, która zwiąże się z istniejącą we włosie musi być hydrolizowana, by była jak najmniejsza. Tylko ta tez wniknie do wnętrza włosa.
Cytat:
Metoda keratynowa zaś nie ingeruje w we wnętrze włosa (a więc nie nie ma ryzyka zniszczenia jego struktury). Polega na zaprasowywaniu w pasma włosów keratyny, która szczelnie otacza włos. Dzięki temu dochodzi do wygładzenia włosów i zredukowania ich nadmiernej puszystości (czupryna przestaje być "pierzasta")
Z uwagi na to, co napisałam powyżej oraz na to, że w składzie preparatu jest hydrolizowana keratyna. Ma szansę wniknąć do włosa.
Nadto poddaję w powiątpiewanie brak ingerencji. Skoro nie ingerujemy do wnętrza włosa, to w jakim celu ta prostownica/to żelazko?
Sporo mnie się tutaj nie zgadza.
QUOTE=LadyMadalena;219671 24]Poddaję się Nie kombinuję już tyle.[/QUOTE] Wspaniale
Cytat:

Cytat:
czyli nosisz loki = nosisz spódnice mnie się podoba

Popieram.
Tylko, ze zbieram na spodnie snowboadrowe. W starych mam kąpiel od pasa w dół
Cytat:
A ja z uwielbieniem czytam wciąż zakładane wątki z dziwnymi pytaniami, które Eloe szybko zamyka odsyłając do wyszukiwarki
Fajne, prawda?
Cytat:
Co o tym sądzicie? Sama dość sceptycznie do tego podchodzę, chyba trochę podkoloryzowali;> zresztą pół litra octu i sok z 2 cytryn - wydaje mi się, że trochę za dużo tego.
Pamiętam, jak Agison pisała, że płukanki ziołowe (w tym chyba kora dębu) wysuszyły jej włosy.
Kwaślizna, o której piszesz mogłaby podziałać wysuszająco. Chyba po to ten miód, by złagodzić. Płukanki z rumianku dają fajne refleksy, ale potrzeba cierpliwości.
Cytat:
przy myciu dość mocno kolorowa woda była ale w końcu to pierwsze po farbowaniu to ma prawo, oby brak gliceryny im służył

Cytat:
Choć już od tyg nic nie kupiłam

Cytat:
mam spłukać pokrzywą ostatni raz włosy? I czy później jeszcze spłukać pokrzywę wodą po chwili czy nie?
Jako ostatnie. Nie spłukujesz.
Cytat:
Od dwóch dni dodaję trochę miodu do garniera karite i jakoś nie zauważyłam, żeby były jakieś zmiany. Może dziś dodam więcej...
Jeszcze trochę za krótko.
Cytat:
jakiego konserwantu??
Choćby FEOG z ZSK
Cytat:
Możesz spróbować tez zwykłej reklamówki. Ja do olejowania używam starego czepka pływackiego z lycry. Pod folią też swędzi mnie skalp
Cytat:
jDobre rozumowanie podoba mi się - nie mam czepka-kupię biovaxa bo w nim jest czepek
Mnie również przypadło do gustu.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 16:12   #24292
Dama_pikowa
BAN stały

Cytat:
a zwłaszcza tych z wfu :P
i to w dodatku u pani a nie pana

Cytat:
haha ja juz kilka razy pisalam o tym spolemie, ale nazywalam go spolemem na kruczej/gajowickiej, bo nie wiedzialam jak ta ulica ssie nazywa ;P dopiero do watku, zeby nie ddac plamy sprawdzilam w googlach
A co robisz w tych okolicach, że się orientujesz??

[QUOTE]ja na obiad jade dzis do chlopaka, jego mama swietnie (ale tłusto) gotuje, wiec zapraszam do olawy :P
[/QUOTE]
Ooo, to mój by się ucieszył z tłustego

Cytat:
pisalam chyba o tym w 2 czesci, ale moj stwierdzil ze jak leia z gwiezdnych wojen :P
A widzisz, mój lubi Gwiezdne Wojny, a na to nie wpadł

Cytat:
Jako ostatnie. Nie spłukujesz.
Tak też już zrobiłam- na chłopski rozum- po co płuczę tym żeby to zaraz spłukać
Cytat:
Jeszcze trochę za krótko.
Aaa to ja myślałam, że działa od razu jak stylizator- albo jest ok albo nie Dałam dziś więcej miodu i jeszcze jak były mokre było ok, a teraz coś im nie pasuje i się prostują
Cytat:
Choćby FEOG z ZSK
A jak znaleźć FEOG na ZSK? zgłaszam nieprzygotowanie
Cytat:
Możesz spróbować tez zwykłej reklamówki. Ja do olejowania używam starego czepka pływackiego z lycry. Pod folią też swędzi mnie skalp
Właśnie jakoś reklamówki średnio, chociaz moze być niezła zabawa
Cytat:
Mnie również przypadło do gustu.
Stary 2010-09-10, 16:22   #24293
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Konto usunięte

[QUOTE=Eloe77;21980848
Tylko, ze zbieram na spodnie snowboadrowe. W starych mam kąpiel od pasa w dół
[/QUOTE]

albo spodnica snowboardowa
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 16:28   #24294
Charlotte95
Wtajemniczenie

Dawno nie przeglądałam wątku i teraz tylko w paru odpowiedziach się przewinął jakiś wątek gdzie co mozna kupić Zarzućcie linkiem i nie bijcie bo w strasznym pospiechu ostatnio jestem
Charlotte95 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 18:36   #24295
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
mam nadzieję, że nas nie przegonią za te dyskusję o alergiach
ja też używam DB - ale płyn, albo ostatnio szampon bo składy identyczne
noszę trochę płynu BD ze sobą i nie używam do mycia innych mydeł
czasem ludzie dziwnie reagują, ale co tam
sprawdzę te kremy, ja lubię johnsona w różowej tubce
Oooooo, to może też skusze się na Johnsona
Jakoś nie lubię tej firmy - raz się sparzyłam ich żelem do mycia. Niby dla dzieci, a od razu po nim takiego uczulenia dostałam...

BD też muszę wypróbować, bo akurat szampon mam. Co prawda na skórę nie mogę go stosować, tzn. nie mogę myć się BD w płynem bo dostaję uczulenia, ale może na ręce będzie odpowiedni.
Cytat:
dopytam moją dermatolożkę o wit D
pamiętam, że synkowi jak był mały w okresie zimowym podawałam wit D - jakies kropelki

Cytat:
od kilku lat leczę się u lekarki, która pisała doktorat z atopowego zapalenia skóry. Tyle co może to pomaga, czekam właśnie na wizytę - terminy są masakryczne, chociaż przyjmuje prywatnie. ale i tak wiem co powie "proszę prowadzić mniej stresujący tryb zycia"

To naprawdę dobrze trafiłaś
Na pewno coś w tym jest, że stres źle wpływa na nasze organizmy.

Mam pytanie o produkty poniżej - czy są dostępne z Polsce? https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=968
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=972

Czy widziałyście może gdzieś w internecie (chodzi mi o zdjęcie) ten szampon - Ecospa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=971

Bo chyba mozna go w Polsce kupić?

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 19:14   #24296
anka.d
Wtajemniczenie

[QUOTE=Dama_pikowa;2198161 7] i to w dodatku u pani a nie pana

A co robisz w tych okolicach, że się orientujesz??

[/QUOTE]moja babcia mieszkala zaraz na przeciwko kosciola na gajowickiej, teraz mamy tam (niestety wlasnie po babci ) mieszkanie do wynajecia i krece sie tam bo malowalismy i jezdze czasem pokazywac je potencjalnym chetnym.
w spolemie zawsze kupuje pyszna paste rybna - tunczykowa albo lososiowa - lepsza niz pastella

Cytat:
Tak też już zrobiłam- na chłopski rozum- po co płuczę tym żeby to zaraz spłukać
taaa... ja wczoraj w przyplywie weny ugoowalam zel lniany i idac za ciosem wywar z korzenia lopianu i co? zostal w kuchni, zapomnialam splukac glowe :P
Cytat:
Napisane przez Charlotte95 Pokaż wiadomość
Dawno nie przeglądałam wątku i teraz tylko w paru odpowiedziach się przewinął jakiś wątek gdzie co mozna kupić Zarzućcie linkiem i nie bijcie bo w strasznym pospiechu ostatnio jestem
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=465775

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
alverde to niby niemiecka marka - oficjalnie dystrybucji na polske chyba nie ma, ale w sklepach typu 'chemia z niemiec' moze byc.
garniera z granatem u nas niestety nie ma :/
Stary 2010-09-10, 19:31   #24297
wrily_curly
Rozeznanie

Cytat:
witaj w klubie, ja dzisiaj zaszalałam. Oczywiście sprawiłam sobie joannę naturię mięta&wrzos (zapach ) i len&rumianek, z baby dream krem nagietkowy do twarzy i lotion do ciała dla mamy, chcę ją zarazić sympatią do BD, mam też jedwab hydrolizowany, jeszcze kredkę do oczu, błyszczyk i tusz i pusty portfel. I hormony tarczycy w pięknej normie i morfologia ogólnie też super, jakieś drobne odstępstwa ale to chyba przez robiącą się anginę

Cytat:
A co do miejsca na kosmetyki (lub jego braku), to jak narazie sobie wydzieliłam osobną półeczkę na kosmetyki włosowe- to już niedobry syndrom
moje były na półce przy wannie, na dwóch kolejnych półkach w łazience, dwóch w szafie a tigi porozwalane po pokoju. Teraz po oddzieleniu glicerynowców od bezglicerynowców te pierwsze upchnęłam przy wannie a te drugie od kilku dni stoją w pokoju na stole nie wiem, gdzie je upchnąć.

Cytat:
Moje takie są, gdy mało im emolientów. Sprawdziłaś po jakich odzywkach (prócz Artiste są szorstkie?)

Spóźniłam się Joanna Naturia b/s z makiem i bawełną ma glicerynę.
Artiste i maski z dodatkiem miodu tylko. Teraz mam na głowie hydrolizowany jedwab to zobaczę jak po nim. Ale to dziwne, bo miód zawsze szedł do czegoś nawilżającego z olejem zwykle, zresztą tyle tego mam i stosuję na zmianę że chyba trudno by było gdyby czegoś im aż w takim stopniu brakowało muszę kupić półprodukty nawilżające

Nic nie szkodzi, Ania już mi podpowiedziała, i 2 naturie dzisiaj kupiłam

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość

Ciekawe jeszcze nie probowalam, moze dzis sprawdze wytrzymalosc swojego nosa.
Nie rób tego jeśli masz naczynkową lub wrażliwą cerę bo będzie niefajnie

Cytat:
Siedzę z zawiniętym Tshirtem na łbie i coś czuje, że dziś będzie ładnie, bo juz się sprężynki robiły podczas mycia

Moje też czasami jeszcze mokre już zaczynają coś kombinować, najczęściej po mojej isanie od której mam odwyk niestety.

Ha, mnie się kojarzy z takimi wioskami, skansenami średniowiecznymi, tam kobiety mają coś podobnego na głowie
Stary 2010-09-10, 19:40   #24298
anka.d
Wtajemniczenie

malgosiu - poklony za artykuly o polimerach!!!
Stary 2010-09-10, 19:56   #24299
Jemi91
Rozeznanie

Ooo Daama Pikowa
Tak czytam i czytam i za dużo tego jest o włosach
Zastanawiam się tylko jakiej pielęgnacji wymagają moje włosy... do połowy normalne, a potem fale (u mnie w profilu zdjęcia). Myślicie, że też powinnam unikać dużej ilości silikonów?

A za uporządkowanie tego wszystkie to naprawdę wieeelki podziw.
Jemi91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 20:29   #24300
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin

Cytat:
Napisane przez solaola Pokaż wiadomość
Yasmin, ja też ścięłam na prosto niedawno(pokazywałam zdjęcia) i w moim przypadku- niewarto...Włosy w ogóle nie chciały się układać jak wcześniej, rozluźniły skręt, albo w ogóle były półproste.
kolejny głos na NIE
hmmm... na razie nie idę do fryzjera, zrobię to zapewne po powrocie z urlopu pod koniec pazdziernika, ale moze lepiej jednak zostawic cieniowanie

Cytat:
Dzisiaj po kokosowaniu wzięłam nożyczki w rękę i cóż...Ciachnęłam.
tez na poczatku bylam przerazona, ale obcielam sie sama i wyszlo ok

Cytat:
Wniosek: włosy ścięte na prosto w ogóle nie są dla mnie.I chyba tak naprawdę nigdy nie były- już za czasów włosów zupełnie prostych, ścięcie proste nie pasowało do mnie, a włosy wywijały się na wszystkie możliwe strony .
jak to miałaś proste włosy a teraz masz takie loki?
muszę zerknac do dziennika

Cytat:
Choć już od tyg nic nie kupiłam
Kochana, to się nie liczy!! Nie kupiłaś, ale zakupy zlecone
Jestem wściekła, bo pojechałam dziś na Gocław do sklepu i jak dojechałam była 18:05 i zamknięte ale się wkurzyłam
a mam spore zamówienie z tego sklepu, oprócz Twojego dyfuzora

Cytat:
Chyba w lokach nie da sie jeździć na desce
kurde, jak na deskę to loki i spódnica odpadają

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Oooooo, to może też skusze się na Johnsona
Jakoś nie lubię tej firmy - raz się sparzyłam ich żelem do mycia. Niby dla dzieci, a od razu po nim takiego uczulenia dostałam...
ja z Johnsonem tez nie miałam dobrych doświadczeń i w życiu bym nie kupila tego kremu.Kiedyś koleżanka miała i wzięłam raz posmarować łapki

Cytat:
BD też muszę wypróbować, bo akurat szampon mam. Co prawda na skórę nie mogę go stosować, tzn. nie mogę myć się BD w płynem bo dostaję uczulenia, ale może na ręce będzie odpowiedni.
o kurcze BD Cie uczula? wiadomo dokladnie ktory skladnik?
Cytat:
Na pewno coś w tym jest, że stres źle wpływa na nasze organizmy.
ciekawe czy na moje włosy też
Małgosiu
alverde sensitive zamawiałam u Jumaatt, u nas niestety nie znalazłam, niewielki wybor jest na allegro ale akurat nie ten...
a garnier z granatem jest na rynek francuski
też mnie zainteresował ten szampon Ecospa

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Jemi91 Pokaż wiadomość
Zastanawiam się tylko jakiej pielęgnacji wymagają moje włosy... do połowy normalne, a potem fale (u mnie w profilu zdjęcia). Myślicie, że też powinnam unikać dużej ilości silikonów?
witaj
to zależy czego oczekujesz od swoich włosków
może na początek opisz swoją pielęgnację
włoski ładne, ale od góry to chyba czesane, dlatego takie proste?
Yasmin jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 472 (0 użytkowników i 472 gości)

Zasady wysyłania wiadomości