|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
I jeszcze trochę Werci
|
#1412 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
Ferrou u mnie na tym etapie mojego zycia tez baaardzo kiepsko z poczuciem wlasnej wartosci; i kompleksy wygladowe tez sa; ale te przychodza i odchodza; a co do reszty to nie mam sie czym podbudowac; Tak samo jestem bez pracy a na dodatek perspektywy...
---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Uwaga, modyfikuje moja hipoteze- Dzieci rodzicow niepalacych nie maja ciagu do fajek. ..... ??? ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Och, maluch mi sie przebudzil, lece calowac |
|
|
|
#1413 |
|
Zakorzenienie
|
Moja też raczej jest spokojna ale bywa i napad złości a ja wolę go uniknąć
|
#1414 |
|
Zakorzenienie
|
moja tez wstala to lece sie bawic ;p
|
|
#1415 |
|
Rozeznanie
|
Asiulek- ale ona slodka, sliczniuchna
;Dziewczyny, a ja sie strasznie martwie. Mala mi znowu strasznie dzis rano kaszlala, nie sucho, ale bardzo duzo. I teraz znowu slysze. Katar umiarkowany, troche w nocy w nosie swiszczalo, ale nie duzo. Bylam z nia w poniedzialek u lekarza i nic nie stwierdzil. Nie jest chora wg niego. NO wiec co jest. Juz sie zastanawiam nad jakimis astmami? A w piatek mam szczepienie. Glupio mi znowu leciec do lekarza, patrza na mnie jak na panikare; Obejrzal ja dokladnie, osluchal, a ona kaszle. Co jest? |
|
|
|
#1416 |
|
Zakorzenienie
|
MAm jedną bardzo dobrą koleżanką znamy się bardzo długo (większość z Was to tyle jeszcze nie żyją ile my sie znamy
) i ona w domu właśnie zawsze miała wmawiane że jest wyjątkowa i dużo lepsza od innych. Ale spokatła na swojej drodze życiowej mnie. Rodzice oczywiście zabraniali jej przyjaźni ze mną bo byłam córką robotnika no i półsierotą. Powiedzieli jej to wprost a mi pośrednio dawali do zrozumienia że jestem gorsza. A my razem chodziłyśmy do jednej podstawówki potem razem do liceum a potem jeszcze studia razem. Do dzisiaj mamy stały kontakt. Często bywało tak że spotykałyśmy się pokryjomu. Miała wmawiane że jest wyjątkowa, zdolna ale to były tylko słowa z za tym czyny nie szły. Tam Ojciec w domu był prawie że bogiem. Wszystko co mówił było święte i tylko on miał racje - nigdy się nie mylił. Więc dziecko było skołowane bo z jednej strony niby miała być wyjątkowa a z drugiej miała tylko podziwiać swego ojca. Oczywiście odbiło się to na jej psychice i od paru lat się leczy. A naprawdę jest to wyjątkowa osoba. I do dzisiaj mi powtarza jakie to szczęsie że mnie ma.A od jakiś 15 lat przyjaźnię się też z inną dziewczyną, która była bardzo zakompleksiona i zawsze w cieniu innych. I też ją wyciągnełam z dołka. Zmieniła się bardzo i fizycznie i psychicznie. Nawet na rowerze nuczyłam ją jeździć (miała wtedy ponad 30 lata). Została szefem dużego działu. A była strasznie zdominowana przez otocznie. Jak to ona mówi : wyciągnełaś mnie z dołka. I najfajniesze było to że jej rodzice też powiedzieli mi że miała bardzo dużo szczęsci że mnie spotkała. JA jestem bardzo szczerą osobą, nie potrafię się do kogoś uśmiechać jak go nie lubię, nie potrafię powiedzieć że coś mi sie podaba gdy mi się nie podoba. I uważam że każdy człowiek jest wyjątkowy i ma zalety tylko nie zawsze zdaje sobie z nich sprawie i wtedy potrzebuje innej osoby aby jej to uświadomiła.
|
#1417 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
ja kupiłam taki golfik z rzepem w H&M, ale pl_madzia znalazła też takie na allegro Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() jak dobrze, że mamy małe dzieci.jak zawszze śliczniutka Cytat:
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
||||||
|
|
|
#1418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
P0P - my też mamy szczęście, że Ciebie mamy Może kolejno nas odmienisz i wszystkie będziemy przebojowymi babkami.madziwnia - a gdzie Ty jestes? Zapomniałam Ci donieść, że od jakiegos miesiąca włosy mi wracają do normy, już nie lecą na potęgę, a nawet nieco odrastają jest zatem nadziejaNo i Igor zasypia w końcu na spacerach w wózku. Może nie w 100% przypadków, ale w bardzo zdecydowanej większości. No i w końcu spacery są super - chociaż to już nie są takie emocje
|
|
#1419 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Super sa te szaliki golfiki-tylko tak się zastanawiam bo moj synuś nie ma za bardzo szyji jak siedzi
czy jamu to zapnę pod szyjką?Lindsley-Dusiaka pisała,że w H&M dostała te na rzep. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[QUOTE=Ferrou;22242549] Cytat:
Ferrou oczywiście,że musisz wziąc udział!!!!!!!to nie aż a tylko kilka godzin dla Ciebie to relaks trzymam kciuki i więcej wiary w siebieDrcron chyba się gniewa bo co coś napisze to zawsze się ktoś przyczepi i jest co raz rzadziej-wracaj!!! Izumi,Mrowak,Sismuetre,Na talala,Claire,Lawenda,Cat ro-wracajcie!!! ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
przydałoby się więcej takich dobrych dusz,sama mam zapotrzebowanie bo o ile jestem raczej komunikatywna,otwarta do ludzi to jak każdy czasmi czuję się zagubiona i wtedy kilka pozytywnych słów od właśnie "Takiej" osoby daje niezłego powera ![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
![]() co do spacerów to Daniel mi przestał robic jazdy odkąd ma oparcie do pionu i wszystko widzi. właśnie się ważyłam przytyłam kilogram Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2010-09-23 o 10:58 |
||||||||
|
|
|
#1420 | |
|
Zakorzenienie
|
moja też wstała,zjadła mój deser-zrobiłam ten sam co wczoraj i aż mlaskała tak smakowało
teraz poczekamy na mleko i idziemy na spacerek-trzeba korzystac z tych 3 ostatnich(niby)dni słonecznych.asia Nina jak zobaczyła fotki Werci to ją sięgnąc rączka chciała ![]() asia mi też raz zabrakło podpaski i pożyczyłam Niny pampersa-przynajmniej dobrze wchłaniał ![]() dusiaka ja też zamówię ten golfik. A mi się dzisiaj śniło,że Ninie przez noc wyszły aż 4 zeby-tak bezboleśnie...taaaa ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
a przy linii czoła odrastaja mi i mam cholerka takiego śmiesznego jeżyka-wygląda o jakbym sobie sama grzywke obciełaTo widzisz Iguś też poprawił się w wózku-dojrzał jak Nina ![]() Jejku Oliwka gratuluję i zazdroszczę kilograma ![]() Teraz tż nie ma i nie ma mi kto przywozic pączków,eklerów;/ale postanowiłam sobie,że musze przytyc do 50kg,nie wiem jeszcze jak,ale muszę.Ostatniej nocy z tż tak jakoś dziwnie leżałam i tż nadział się na moje żebra i powiedział"jej Aniu rzeczywiście strasznie wystają". Muszę poszukac jakiś przepisów na kaloryczne mocno żarcie i jeśc i jeśc i jeśc-a że jedzenie i seks to to co najbardziej lubię to problemu nie będzie;D Widzisz Oliwka a ja przełożyłam Nine z powrotem do gondoli-póki się mieści to będzie w niej jezdziła i od tego momentu jest w wózku spokój
Mój najpiękniejszy uśmiech "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2010-09-23 o 11:13 |
|
|
|
|
#1421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ja tylkozrobiłam jedno pranie, powiesiłam i wstawiłam następne. Obiad częściowo przygotowany i jeszcze czekają zakupy do zrobienia.Pogoda piękna a ja mam jakiegoś doła. Nic mi się nie chce. Domowo się udzielam bo mam dziwne poczucie bezproduktywności. Muszę się czymś zająć
|
|
#1422 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziekujemy, rumienimy się Cytat:
Cytat:
Cytat:
Glupio mi znowu leciec do lekarza, patrza na mnie jak na panikare; Obejrzal ja dokladnie, osluchal, a ona kaszle. Co jest?[/QUOTE] lekrz jest od tego, zeby do niego latac! Cytat:
troche jestem
|
|
#1423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pop a byłaś kiedyś w Toruniu? Zapraszam na kilka dni to może i mnie odmienisz? Chlebowa to też jestem, mogłabym kilka dni pieczywo jeść... Kurcze ten mój synuś nieugięty jest... Obudził się o 6.30 i nie chce zasnąć... Chyba będzie trzeba na spacer się wybrać wcześniej
|
|
#1424 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hahah no to jej powiedział ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
hihihi ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
Darusia może i ty spróbujesz bedziemy razem rzucać co ty na to ?
|
|
#1425 |
|
Zakorzenienie
|
Super fajnie
.Trochę to niebezpiezne, chyba potrzebe są szeleczki to mały fik i mała na podłodze. Znając Ciebie to pewnie zawsze jesteś w pobliżu. Przepraszam ale ześwirowana jestem z z dzisiejszym dołem
|
#1426 |
|
Zakorzenienie
|
aneczka gratuluje i oby tak dalej
![]() mrowak trądzik?mówisz,że dużo próbowałaś,a acnederm?
|
#1427 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ważne jest aby nie popełniać tych samych błędów co rodzice. Wspierać i kochać dzieci takimi jakie są Cytat:
![]() A konkurs potraktuję jako zabawę, będzie co ma być ![]() Cytat:
To co Megi, leczymy się razem? ;D Cytat:
Mój to ostatnio budzi się między 1-2 a później między 6-7 więc też trochę daje mi pospać W końcu Cytat:
Cytat:
Jej można gadać i tłumaczyć, do niej nic nie dociera bo to ONA jest najlepsza najważniejsza i w ogóle o wszystkim wie najlepiej. Cytat:
Cytat:
U nas ma być dzisiaj jakoś 23 stopnie uwielbiam takie dni ![]() Idziemy dzisiaj do kontroli, bo mały trochę świszczy, mam nadzieję, że nie siadło mu nic na płuca.
|
|
#1428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my wczoraj zrobiliśmy zapasy deserków i kaszek w tesco kaszki po 5,15, deserki 3 szt po 6,49 kupiłam mu tez niekapek z mieńką koncówką z lovi taki zielono pomarańczowy za 20 zł młdy od razu załapał
|
|
#1429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1430 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
dzięki ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
i teraz mam diete tez nie jej chleba tylko pieczywo chrupie juz spadło 2,5 ![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
coś jej nie wierze moj brat jest niepalący ja niestety paliłam ![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Cytat:
mam takie coś kupiłam w H&M ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- jaka ona jest słodka
|
|
#1431 |
|
Wtajemniczenie
|
Anakazar moje założenie też chociaż 50kg mam 48 więc niedaleko bardzo się ucieszyłam z tej jedynki bo tak to co stanełam to mniej i mniej a teraz 1+
![]() też tak myślałam,że będę wcinac co się da ale w sumie nie ma sensu tak robic bo sobie tylko zaśmiecimy organizm,najłatwiej by było wcinac fast foofy albo mnóstwo smażonego żarcia,tylko najgorsze,że przy takim trybie najpierw bebech rozsadza a dopiero idzie w resztę,a ja tak bardzo bym chciała wszystko w reszte a żeby brzusio taki został wiem,że bez cwiczeń się nie obędzie niestety ale ogólnie będzie dobrze,teraz tż u Ciebie nie ma czyli seksu (prawdopodobnie )tez nie więc spalisz mniej kalorii,jedz ładnie i też będzie +1 |
|
|
|
#1432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas tez cieplo czekam az mi sie pranie skończy i lece na spacerek A moj misio smacznie śpi bidulek strasznie sie męczył nie mógł usnąć matka dała mu kołdrę na głowe minuta i usnął ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- pyzucha straszna
|
|
#1433 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1434 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Cytat:
dziewczyny co mam robic który kupic ?
|
|
#1435 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zrobię jutro kopytka,bo uwielbiam najpierw jak wyłowie je z wody to jem cała masę maczanych w masle z cukrem,a potem odsmażane z jakimś mięskiem-już się cieszę na samą myśl.Jeszcze mama mi dowiezie gołąbków,bo robią i będzie pięknie.Hmm gorzej jak tż wróci i powie"kochanie,a gdzie Ty masz żebra"
|
|
#1436 | ||
|
Zakorzenienie
|
Asiulka - Wercia naprawdę zrobiła się taka pyzata
. A w tym wózeczku to taka ujmująca. Chciało by się podlecieć i przytulić. No ale ja to wygłodniała jestem już i zgłodniała dziecka. Dobrze że mam kotka. tylkooliwka- ![]() brawa za ten kilogram. Oby tak dalej. A karmienie to już całkowicie odstawiłaś?Wczoraj spotkałam na korytarzu swojego szefa i ten do mnie z jakimś tekstem że gruba jestem. No to ja do niego: No wie Pan co? Przykrość mi Pan zrobił. (i tu dodałam szklane oczy - wystarczy że pomyśle o swoje małej a już mam łzy w oczach ). Jemu głupio się zrobiło i stwierdził że to był żart. JA mu na to że już ja go znam i on wie bardzo dobrze jak zrobić przykrość kobiecie. No i głupio było mu a nie mnie tym bardziej że nie byliśmy sami. On to taki szowinista męski i bardzo lubię go wprawiać z zakłopotanie. :br zydal:. Mi przykrości nie sprawił bo ja sama wiem dobrze jak wyglądam.A tak na marginesie to ja mam takie motto na swoich drzwiach w pracy i wszyscy którzy wychodzą muszą je przeczytać. "Kobiety, które chcą być traktowane na równi z mężczyznami, nie muszą stawiać sobie wysoko poprzeczki." Cytat:
Aneczkkaa- brawa za te dwa dni bez ![]() ![]() Cytat:
Dziewczyny ja to może bym się i sklonowała ale jakbym tak sama siebie spotkała to nie wiem czy bym nie zabiła tej drugiej ![]() . Więc może zróbmy tak że to Wy przyjedziecie do mnie.Ja tutaj na tym forum wiele od Wsz wszystkich się nauczyłam i "dojrzałam" do roli matki. I za to Wam wszystkim dziękuję i proszę o więcej. Nie raz czytając WAS śmiałam sięw głos a czasami też płakałam. Byłyście przy mnie w trudnych chwilach. A przecież z niejedną z was dzieli mnie ponad dekada życiowych doświadczeń. Kurcze wzruszyłam się idę więc na kawę
|
|
#1437 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny doradzcie,bo chcemy kupic Ninie łóżko i nie chcemy jej kupic tradycyjnego i tż jest za tym http://allegro.pl/swiat-mebli-kids-l...234492588.html
ja za tym http://allegro.pl/promocja-little-ti...235701144.html a nie wiem czy takie łóżka są dobre?czy to będzie dobry zakup? ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- ferrou a biała kredkę do oczy również polecasz tą z avonu?bo ja lubię białej używac-odkąd babeczka w makijażu ślubnym mnie nią wymalowała to nie wyobrażam sobie bez niej swojego oka.Bo ja mam z clinique,ale ona mi nie odpowiada. Babcia mi nawiozła pełno gazet,siostre poprosiłam o przywiezienie mi książek,bo obie uwielbiamy czytac i teraz będę miała okazję nadrobic zaległości
|
#1438 |
|
Zakorzenienie
|
aneczka dzisiaj jeszcze nie palilam, hmmm to moze juz nie bede?
zobaczymy.....na razie nic nie obiecuje Asiulek wercia jest SUPER! A ja ubieram moją zgage na spacer siegam po spodnie, obracam sie a ta śpi w najlepsze i teraz czekam az sie łaskawie obudzi i idziemy na dlllllugiiii spacer bo matka mnie dzisiaj z rownowagi wyprowadzila do potęgi ;/ i jakos mam ochote wyjsc, pewnie zajrze do kolezanki ( ma 5 tygodniowego malucha) i sobie poplotkuje i napije sie herbatki i moze mi troche zlosc przejdzie....wrrr ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- co do lozek nie doradze bo zupelnie mnie to na razie nie dotyczy nie ogladalam sie ani nie czytalam jaki wybor najlepszy ale w kazdym badz razie jesli o te dwa chodzi to do mnie przemawia to 1 bo w tym 2 te schodki jakos tak.... czarne mysli mam widze jak dziecku nozka spada i gleba czy cos:P
|
|
#1439 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie chcę poznac opinie kogoś kto się zna,żeby bubla nie kupic
ale masz racje-o schodkach żadno z nas nie pomyślało...Moja śpi na dworzu
|
#1440 |
|
Zakorzenienie
|
komputer odbierzemy dopiero w przyszlym tygodniu;/ kurde!
a ja juz sie doczekac nie moge, dzisiaj odbieram plaszczyk od krawcowej, ciekawa jestem co tam wymyslila. Zawsze zawoze jej material i mowie" SYLWIA MYŚL I SZYJ" Jade na przymiarke to jeszcze nic nie widac bo dopiero wykroj i tak dalej a na samym koncu zawsze jestem MEGA ZADOWOLONA, to samo bylo z kiecką ślubną i jedną i drugą:P ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Ja swojej nie wystawie tak teraz bo robia kanalizacje i jest taki syf i kurz ze jak ide swoja ulicą to jak najszybciej zeby do miasta dojsc bo szok! Wszedzie remonty na okolo nas;/
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:40.

) i ona w domu właśnie zawsze miała wmawiane że jest wyjątkowa i dużo lepsza od innych. Ale spokatła na swojej drodze życiowej mnie. Rodzice oczywiście zabraniali jej przyjaźni ze mną bo byłam córką robotnika no i półsierotą. Powiedzieli jej to wprost a mi pośrednio dawali do zrozumienia że jestem gorsza. A my razem chodziłyśmy do jednej podstawówki potem razem do liceum a potem jeszcze studia razem. Do dzisiaj mamy stały kontakt. Często bywało tak że spotykałyśmy się pokryjomu. Miała wmawiane że jest wyjątkowa, zdolna ale to były tylko słowa z za tym czyny nie szły. Tam Ojciec w domu był prawie że bogiem. Wszystko co mówił było święte i tylko on miał racje - nigdy się nie mylił. Więc dziecko było skołowane bo z jednej strony niby miała być wyjątkowa a z drugiej miała tylko podziwiać swego ojca. Oczywiście odbiło się to na jej psychice i od paru lat się leczy. A naprawdę jest to wyjątkowa osoba. I do dzisiaj mi powtarza jakie to szczęsie że mnie ma.

i tak posmigam z nia na spacer i do sklepu 

jest zatem nadzieja
gotowac nie mam dla kogo-bo dla siebie ugotuje i mam na 3 dni.Zresztą ja jestem "pieczywowa"moge na nim spędzic kilka dni-uwielbiam bułki,rogale,chleb,pączki .Palcem ruszyc nie mam gdzie,bo mam czysto,aż się w podłogach przeglądac mogę-największy i jedyny w moim domu bałaganiarz wyjechał,więc ja nie wiem co pocznę ze sobą
. Ja tylkozrobiłam jedno pranie, powiesiłam i wstawiłam następne. Obiad częściowo przygotowany i jeszcze czekają zakupy do zrobienia.