|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011
Cytat:
, ja w wielorazówkach nie jestem doświadczona, tylko tyle juz przewertowałam tych stron, forów itd, że sie juz orientuje o co w tym wszystkim chodzi na próbe chyba sobie kupię dwie SIO z wkładkami i bede na początek po porodzie uzywac na zmiane z pampkami, zeby zobaczyc, czy mnie to w ogóle w praktyce przekona
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
|
|
|
#3152 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ale mi się nic nie chce dzisiaj, a to dopiero początek dnia. Za oknem szaro i ponuro brrr |
||
|
|
|
#3153 | |
|
Zakorzenienie
|
opowiem opowiem
Cytat:
![]() ![]() dziewczynki ja z moim tż nie dojdę do porozumienia jeżeli chodzi o imię On już Szymona nie chce zresztą mówi mi ,że mam nie interesowac się meskim imieniem bo to będzie dziewczynka ale dalibyśmy Fabian a Fabio można nazywać :P ah
|
|
#3154 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ciuszki śliczne, ja ostatnio dostałam od koleżanki 3 siaty ciuszków ale i tak wejdę od czasu do czasu do ciucholandu i coś kupie Cytat:
ja może nie mam kłopotów z pamięcią ale jestem strasznie rozkojarzona i to od początku ciąży i wszystkim mówię że mi się zwoje w mózgu przez ciążę wyprostowały a teraz jeszcze doszła mi (jak to mój mąż stwierdził) rozlazłość i wszystko co robię to robię w ślimaczym tempie Cytat:
a z lekarza niezły luzak Cytat:
|
||||
|
|
|
#3155 |
|
Rozeznanie
|
Montti jeszcze połowa ciąży przed Tobą więc jeszcze trochę czasy do tego żebyś go przekonała
![]() Fabian też mi się bardzo podoba ale to imię raczej odpada bo miałam kiedyś chłopaka włocha co miał na imię Fab (skrót od Fabrizio) i mój TŻ o tym wie więc nie wiem czy by mu się to imię z nim nie kojarzyło hehe chociaż kto wie Podoba też mi się imię Alan a dla dziewczynki Nela |
|
|
|
#3156 |
|
Zakorzenienie
|
umowiłam się na połówkowe 22giego na 11.15 może mój synek pokaże jajeczka
![]() zaraz znowu na uczelnie jeny
|
#3157 |
|
Wtajemniczenie
|
Montii ten Twój tż to tak jak moj, ciągle myśli, że będzie dziewczynka, chociaż jak mu powiedziałam o tym tętnie, że jak 140 to chłopak a jak więcej to dziewczynka, to zaczyna chyba w to wierzyć i powoli myśli o chłopaku, bo nasza dzidzia miała tętno 140
|
|
|
|
#3158 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam to szczęście, że mój TŻ nie ma faworyta co do płci bo on w ogóle kocha dzieci i to chyba dlatego
|
|
|
|
|
#3159 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3160 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ściskam kciuki za łaskawość malucha ![]() Cytat:
dobrze, że na nic się nie nastawiacie już jestem ciekawa wieści
|
|
#3161 |
|
Rozeznanie
|
Agaaga na pewno zdam szczegółową relację w sobotę
|
|
|
|
#3162 |
|
Zakorzenienie
|
A jakieś mamine przeczucia?
|
#3163 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciekawe co wyjdzie !! |
|
|
|
|
#3164 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3165 |
|
Zakorzenienie
|
Montii, mój Tż ma urodziny 22 października i też planowałam iść w tym dniu,bo chcę mu zrobić niespodziankę związaną z płcią(chociaż on wie,że będzie synuś
)
|
|
#3166 |
|
Zadomowienie
|
mnie przy pierwszym dziecku jest wszystko jedno jakiej płci będzie...ale
teściowa mnie irytuje mówiąc, że z formy na pustak cegła nie wyjdzie. chodzi o to że u tż w rodzinie jest dużo testosteronu i większość , przewaga facetów... a ja bym chciała im na złość zrobić i pokazać że będzie dziewczynka. no ale nie wiem co tam ma na razie między nogami. a połówkowe dopiero 19 listopada mam mieć więc trochę poczekam. a mój gin powiedział że wcześniej nie wymuszę usg. na razie mnie jeszcze nie korci ciekawość, zobaczymy jak długo. aha i teściowa mówi że nawet by nie wiedziała jak dbać o dziewczynkę, i dlatego też woli chłopca. o jak nie lubię takiego gadania. moja dzidzia ma cały czas tętno 155... |
|
|
|
#3167 |
|
Zadomowienie
|
diatoma trochę dziwne podejście twojej teściowej
i nie martw się u mojego męża sami faceci w rodzinie i dlatego był pewny że będzie chłopak ( w sumie ja tez byłam tego pewna taki rodzyneczek
|
|
|
|
#3168 |
|
Raczkowanie
|
Jejku, ja się chyba nie doczekam na moje usg połówkowe, dopiero 27 października
łoj jak długo... od 12 tygodnia nie miałam usg robionego i trochę się martwię co tam u malutkiej słychać i jestem ciekawa czy to malutka, a nie malutki, bo w 12 tyg mi lekarz powiedział, że dziewczynka, ale cieklawe czy to się potwierdzi na połówkowym. To dopiero będzie, bo dla chłopczyka nie mamy narazie imienia hehea swoją drogą w którym tygodniu macie swoje połówkowe, ja w 22 tyg licząc od miesiączki i wydaje mi się, ze o tydzien za późno ( ale lekarz nie miał wczesniejszego terminu )???
|
|
|
|
#3169 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kiedyś dziewczyny tu na forum o tym pisały, że to jakiś przesąd czy cóś, więc ja się tylko śmieję z tego ale może faktycznie coś w tym jestWięc wg moich przepowiedni będzie dziewuszka ![]() U mojego tż -ta też same chłopaki, ani jednej dziewuszki więc teściu chce dziewczynkę, bo jeszcze w rodzinie nie było i ciągle się dopytuje czy już coś widać. U mnie to w ogóle też pierwsze dziecko w obydwu rodzinach, bo tż jedynak a mój brat mimo, że starszy to jemu sie nie spieszy I ja już sobie wyobrażam co ten mój teściu będzie wyprawiał jak się faktycznie dziewczynka urodzi jak oni już szaleją razem z moimi rodzicami
|
|
|
|
|
#3170 |
|
Zadomowienie
|
oj to tak jak u mnie , jestem pierwszą z mojej strony którA jest w ciąży, natomiast mąż ma brata, a ten syna 8letniego, wiec różnica spora będzie.
ja myślę że gdyby była dziewczynka to oni wszyscy by powariowali... ale oczywiście z chłopca bardzo będę się cieszyć bo uwielbiam małych chłopców i czasem wydaje mi się że są bardziej słodcy niż małe dziewczynki. a teściową mam surową, to chyba dobre słowo. oczywiście robi obiadki i mi nawet przynosi, ale nie mogę nigdy powiedzieć że mam gorszy dzień, albo że mi smutno, albo że chce rodzić z zzo. zaraz mnie opierdziela, generalnie ja niem ma prawa mieć uczuć. i to jest największa różnicaa między nia a moja mama, ktora jest bardzo uczuciowa. tyle ze mieszkam 100km od domu rodzinnego, i jestem czesciej skazana na tesciowa i brak pomocy przy dziecku, bo juz zapowiedziala ze od tego sa rodzice ze bby dzieckiem sie opiekowac, bo ona juz swoje dzieci wychowala i jej wystarczy... |
|
|
|
#3171 | ||
|
Zakorzenienie
|
a ja zanowu piszę z pracy,
jeszcze trochę i źle sie do dla mnie skończy ![]() dzisiaj w pracy moja koleżanka z biura stwierdziała, że wszystkie ostanio urodzone dzieci przez nasze dziewczyny, które pracują na naszym korytarzu to .. chłopcy mam nadzieję, że przerwę ten łańcuch ![]() Cytat:
pewnie nalezy do osób, które uważają, że zawsze mają rację, ja mam taką babcię ![]() Cytat:
1 (dziewczynka) przełom styczeń/luty i moje o nie znanej płci w marcu
|
|
#3172 |
|
Wtajemniczenie
|
diatoma no to masz trochę nieciekawie
![]() Ja na szczęście mam niezłych teściów, mieszkają 20 minut piechotką od nas a moi rodzice mieszkają 20 km od nas także mam blisko i do jednych i drugich. U mnie to nie będzie komu mi pomagać, bo teściowa i mama jeszcze pracują. Teściowa może iść w przyszłym rku na emeryturę, ale moja mama to jeszcze ze 4 lata ![]() Ale pewnie sobie urlopy wezmą, żeby troche pomóc, a później niestety chyba żłobek mi pozostanie
|
|
|
|
#3173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i w sumie się z nią zgadzam, nie wyobrażam sobie obciążyć mamy codzienny zajmowaniem się dzieckiem, w sumie minimum 9h, jeśli ktos pracuje jedynie 8h, przecież ona ma swoje życie oczywiście nie chodzi mi o taką chwilową pomoc przy dziecku czy zosatnie z maludasem np. raz w tygodniu
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2010-10-05 o 12:41 |
|
|
|
|
#3174 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja mam tylko koleżanke, która rodzić będzie 2 tygodnie wcześniej niz ja, to razem na spacerki będziemy chodzić
|
|
|
|
|
#3175 |
|
Rozeznanie
|
Jakbym miała to wyrazić w procentach to 60% dziewczynka a 40% chłopiec
ale to takie tylko przeczucie
|
|
|
|
#3176 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ja żadnego to pewnie dobry pomysł, żeby potestować, co lepsze i potem kupić więcej jednych albo drugich w razie czegoCytat:
Cytat:
mnie trochę denerwuje takie gadanie mojej rodziny, a jaką płeć oni by woleli, a jak dziecko nazwać, a to imię to beznadziejne i tak dalej - kurczę, moje dziecko i to ja i mąż będziemy decydować, a oni muszą przyjąć do wiadomości, o!
|
|||
|
|
|
#3177 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W M jak Mama jest wypisana wyprawka do szpitala i jest krótsza niż ta co ostatnio ktoś podawał. Chcecie zobaczyć i porównać to wypisze? Co mi się dzisiaj przytraiło pierwszy raz, nie wiedziałam co jest grane i co robić. Wstałam z łóżka by pozamykać okna no i ciemno mi się zrobiło więc oparłam się o ściane, przeszło więc ruszam do drugiego pokoju zamknąć to okno i czuje dziwne uczucie "tam na dole" normalnie zdrętwał mi dół i bolał. Odrazu usiadłam, macam się a to boli i uczucie zdrętwienia. Nie wiedziałam co robić. Przeszło ale może po jakieś 30sek które trwały wieczność. Dziwna sytuacja |
|
|
|
|
#3178 |
|
Zakorzenienie
|
witam przyszłe mamuśki, u mnie własnie zaczął sie 18 tydz.
termin 13 marzecA jak marcowym mamusiom idzie kompletowanie wyprawki, zaczęłyscie juz?? pozdrawiam |
|
|
|
#3179 |
|
Wtajemniczenie
|
black to coś dziwnego, ja nic takiego jeszcze nie miałam, za to dzisiaj na jakieś 15 min zdrętwiał mi kawałek ust:/
|
|
|
|
#3180 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a u męża to już w ogóle dzieci tak nie ma a jak są to się kontaktu nie utrzymuje więc to będzie naprawdę rozpieszczone dziecko niestety ![]() Cytat:
i żebym uważała teraz![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:53.

, ja w wielorazówkach nie jestem doświadczona, tylko tyle juz przewertowałam tych stron, forów itd, że sie juz orientuje o co w tym wszystkim chodzi 

?
No ale ja jak gdzieś jadę kręcę mapą a mój trzyma prosto
On już Szymona nie chce
zresztą mówi mi ,że mam nie interesowac się meskim imieniem bo to będzie dziewczynka
) i zamiast 134zł zapłaciłam 65zł za wszystko 

i nie martw się u mojego męża sami faceci w rodzinie i dlatego był pewny że będzie chłopak ( w sumie ja tez byłam tego pewna