Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011 - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-04, 23:48   #3151
niutka1
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość

dzięki, fajnie, że jest ktoś bardziej doświadczony, bo jak zaczęłam czytać o tych różnych rodzajach, otulaczach, all-in-one i tak dalej to dostałam kręćka - jakby co, jeszcze będę Cię podpytywać
no, musze Cie zmartwic , ja w wielorazówkach nie jestem doświadczona, tylko tyle juz przewertowałam tych stron, forów itd, że sie juz orientuje o co w tym wszystkim chodzi

na próbe chyba sobie kupię dwie SIO z wkładkami i bede na początek po porodzie uzywac na zmiane z pampkami, zeby zobaczyc, czy mnie to w ogóle w praktyce przekona
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 09:15   #3152
blackrose4u
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość

no i racja- jak on wróci to posprząta, co za problem? Mam nadzieje, że nie sprzątnełas tego za niego ?
no pozmywałam bo jak szykowałam obiad to mi to zawadzało, ale jak będzie tak dalej to też zrobie tak że cały dzień nic nie zrobie a jak przyjdzie to zobaczymy co on zrobie, ale to jak mnie już totalnie wkurzy
Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość

U nas jestem ja na całe dwie rodziny, nie ma zupełnie żadnych maluchów, aż smutno na święta, bo najmłodsza jest moja siostra a ma już 13 lat.
A Z Facetami już tak jest, ja myślę, że im część odpowiedzialna za planowanie czasem nie dokońca się rozwinęła No ale ja jak gdzieś jadę kręcę mapą a mój trzyma prosto
to Twoj maluszek będzie rozpieszczany, ciekawe jak często będzie Cię rodzinka z tej okazji odwiedzać

Ale mi się nic nie chce dzisiaj, a to dopiero początek dnia. Za oknem szaro i ponuro brrr

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 09:45   #3153
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość
obiecaj, że wtedy koniecznie opiszesz przebieg porodu
opowiem opowiem
Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
Montii faktycznie fajny lekarz haha. mój też jest w porządku, ale jeszcze takich haseł od niego nie słyszałam...

Jutro napiszę jak po mojej wizycie
on jest zakręcony

dziewczynki ja z moim tż nie dojdę do porozumienia jeżeli chodzi o imię On już Szymona nie chce zresztą mówi mi ,że mam nie interesowac się meskim imieniem bo to będzie dziewczynka a ja czuje chłopca i basta, spodobało mi się Fabian, nie będę czarować..dlatego ,że przyczaiłam Fabio ale dalibyśmy Fabian a Fabio można nazywać :P
ah

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 10:10   #3154
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, ale miałam dziś fajny dzień
mój mąż cały dzień w domku, to kazałam się wozić do sklepów i lumpeksów
parę ciuszków kupiłam dla maleństwa
fajne dwa bodziaki krótkie ale takie kolorowe z aplikacjami (zielono, niebiesko-kolorowe) plus jedno welurowe ze stópkami zieloniutkie
i prześliczny sweterek taaaaki malusi z kapturem

a zaczekajcie, zaraz Wam wkleję zdjęcia, a co

a później byłam dwie godziny u kosmetyczki na pedicure i manicure wraz z kąpielą parafinową i jakimiś maseczkami mleko i miód
jestem baaaaaaaaardzo zadowolona

kupiłam kupon w GROUPON (nie wiem czy słyszałyście ale ja korzystam coraz częściej ) i zamiast 134zł zapłaciłam 65zł za wszystko polecam bardzo

a pytanko - szukam dobrego utwardzacza/utrwalacza na lakier do paznokci - taki co się stosuje na lakier aby długo się trzymał i nie odpryskiwał - może któraś z Was mi dobry jakiś poleci?
deneb aleś się rozpieściła ciuszki śliczne, ja ostatnio dostałam od koleżanki 3 siaty ciuszków ale i tak wejdę od czasu do czasu do ciucholandu i coś kupie

Cytat:
Napisane przez wikakika Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki, malo sie udzielam bo pracy mam niestety po uszy, ale caly czas was podczytuje oczywiscie
Montii i Wanilla gratuluje zgrabniutkich brzusiow
U mnie juz ponad 14 tydzien i zaczal sie u mnie stan chronicznej spiaczki O godzinie 10 wieczorem jestem nieprzytomna i pare razy w ciagu dnia lapie mnie w pracy. Doslownie nie jestem w stanie wykonywac swojej pracy bo ciezko sie skupic a oczy sie same zamykaja. Najgorsze jest to, ze kawa teraz nie za bardzo mi smakuje, wiec nie mam czym sie pobudzic. A poza tym dziewczyny czy nie macie problemow z pamiecia? Ja zawsze bylam taka zorganizowana a teraz o wszystkim zapominam..normalnie skleroza mnie dopadla!!
dzięki

ja może nie mam kłopotów z pamięcią ale jestem strasznie rozkojarzona i to od początku ciąży i wszystkim mówię że mi się zwoje w mózgu przez ciążę wyprostowały a teraz jeszcze doszła mi (jak to mój mąż stwierdził) rozlazłość i wszystko co robię to robię w ślimaczym tempie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
ja swój też bo daje głowe,że to chłopak ;D

hej lejdis ja po uczelni ciężko się przestawić ledwo wysiedziałam aż mnie tyłek bolał... nieprzychylne osoby tak gapiły się na brzuch jak zahipnotyzowane, masakra.
pffff byłam u gin i wsio ok, jutro dzwonie na te prenatalne w końcu.

mam wzdęcia i jestem balonem
a gin do mnie ooo przytyło się ale poszło w cycki
montii olej nieprzychylne spojrzenia, pewnie zazdroszczą

a z lekarza niezły luzak

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Montii
oby mój poród przyjmował

obiecaj, że wtedy koniecznie opiszesz przebieg porodu
ja też ładnie proszę może być niezły ubaw
wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 10:10   #3155
patrycja_22
Rozeznanie

Montti jeszcze połowa ciąży przed Tobą więc jeszcze trochę czasy do tego żebyś go przekonała
Fabian też mi się bardzo podoba ale to imię raczej odpada bo miałam kiedyś chłopaka włocha co miał na imię Fab (skrót od Fabrizio) i mój TŻ o tym wie więc nie wiem czy by mu się to imię z nim nie kojarzyło hehe chociaż kto wie
Podoba też mi się imię Alan a dla dziewczynki Nela

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 10:17   #3156
Montii
Zakorzenienie

umowiłam się na połówkowe 22giego na 11.15 może mój synek pokaże jajeczka a tż twierdzi ,że będzie cipka nooo wredota

zaraz znowu na uczelnie jeny

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 10:20   #3157
ego_ego
Wtajemniczenie

Montii ten Twój tż to tak jak moj, ciągle myśli, że będzie dziewczynka, chociaż jak mu powiedziałam o tym tętnie, że jak 140 to chłopak a jak więcej to dziewczynka, to zaczyna chyba w to wierzyć i powoli myśli o chłopaku, bo nasza dzidzia miała tętno 140
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 10:26   #3158
patrycja_22
Rozeznanie

Cytat:
umowiłam się na połówkowe 22giego na 11.15 może mój synek pokaże jajeczka a tż twierdzi ,że będzie cipka nooo wredota

Ja jestem umówiona na połówkowe 09 października czyli już w sobotę... no ciekawe co zobaczę między nóżkami Mam to szczęście, że mój TŻ nie ma faworyta co do płci bo on w ogóle kocha dzieci i to chyba dlatego

Stary 2010-10-05, 10:40   #3159
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
ja może nie mam kłopotów z pamięcią ale jestem strasznie rozkojarzona i to od początku ciąży i wszystkim mówię że mi się zwoje w mózgu przez ciążę wyprostowały
jeny ja też mam sklerozę ciążową straszną
mam nadzieję, że po porodzie to wróci to normy he he
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 10:45   #3160
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:

napewno już coś pokaże ściskam kciuki za łaskawość malucha

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
Ja jestem umówiona na połówkowe 09 października czyli już w sobotę... no ciekawe co zobaczę między nóżkami Mam to szczęście, że mój TŻ nie ma faworyta co do płci bo on w ogóle kocha dzieci i to chyba dlatego
To lada moment, do soboty tak zleci szybko że szok dobrze, że na nic się nie nastawiacie już jestem ciekawa wieści

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 10:57   #3161
patrycja_22
Rozeznanie

Agaaga na pewno zdam szczegółową relację w sobotę

Stary 2010-10-05, 11:00   #3162
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
Agaaga na pewno zdam szczegółową relację w sobotę
A jakieś mamine przeczucia?

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 11:02   #3163
megi2015
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
Montii ten Twój tż to tak jak moj, ciągle myśli, że będzie dziewczynka, chociaż jak mu powiedziałam o tym tętnie, że jak 140 to chłopak a jak więcej to dziewczynka, to zaczyna chyba w to wierzyć i powoli myśli o chłopaku, bo nasza dzidzia miała tętno 140
Nie słyszałam o tym tętnie, bo moja dzidzia ostatnio miała 160 a ja się upieram że to będzie chłopak haha
Ciekawe co wyjdzie !!
megi2015 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 11:14   #3164
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
możne coś w tym jest bo moja dziewuszka miała tętno 178
Stary 2010-10-05, 11:16   #3165
87czarna
Zakorzenienie

Montii, mój Tż ma urodziny 22 października i też planowałam iść w tym dniu,bo chcę mu zrobić niespodziankę związaną z płcią(chociaż on wie,że będzie synuś )

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 11:23   #3166
diatoma
Zadomowienie

mnie przy pierwszym dziecku jest wszystko jedno jakiej płci będzie...ale
teściowa mnie irytuje mówiąc, że z formy na pustak cegła nie wyjdzie. chodzi o to że u tż w rodzinie jest dużo testosteronu i większość , przewaga facetów... a ja bym chciała im na złość zrobić i pokazać że będzie dziewczynka. no ale nie wiem co tam ma na razie między nogami. a połówkowe dopiero 19 listopada mam mieć więc trochę poczekam. a mój gin powiedział że wcześniej nie wymuszę usg. na razie mnie jeszcze nie korci ciekawość, zobaczymy jak długo.
aha i teściowa mówi że nawet by nie wiedziała jak dbać o dziewczynkę, i dlatego też woli chłopca. o jak nie lubię takiego gadania.
moja dzidzia ma cały czas tętno 155...
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 11:38   #3167
wanilia83
Zadomowienie

diatoma trochę dziwne podejście twojej teściowej i nie martw się u mojego męża sami faceci w rodzinie i dlatego był pewny że będzie chłopak ( w sumie ja tez byłam tego pewna ) a tu taka niespodzianka, moi teściowie są wniebowzięci i mówią że taka jedna dziewczynka to będzie oczkiem w głowie u całej rodziny taki rodzyneczek
Stary 2010-10-05, 11:39   #3168
olsza30
Raczkowanie

Jejku, ja się chyba nie doczekam na moje usg połówkowe, dopiero 27 października łoj jak długo... od 12 tygodnia nie miałam usg robionego i trochę się martwię co tam u malutkiej słychać i jestem ciekawa czy to malutka, a nie malutki, bo w 12 tyg mi lekarz powiedział, że dziewczynka, ale cieklawe czy to się potwierdzi na połówkowym. To dopiero będzie, bo dla chłopczyka nie mamy narazie imienia hehe
a swoją drogą w którym tygodniu macie swoje połówkowe, ja w 22 tyg licząc od miesiączki i wydaje mi się, ze o tydzien za późno ( ale lekarz nie miał wczesniejszego terminu )???
olsza30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 11:42   #3169
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
Nie słyszałam o tym tętnie, bo moja dzidzia ostatnio miała 160 a ja się upieram że to będzie chłopak haha
Ciekawe co wyjdzie !!
Cytat:
możne coś w tym jest bo moja dziewuszka miała tętno 178

kiedyś dziewczyny tu na forum o tym pisały, że to jakiś przesąd czy cóś, więc ja się tylko śmieję z tego ale może faktycznie coś w tym jest

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
Więc wg moich przepowiedni będzie dziewuszka
U mojego tż -ta też same chłopaki, ani jednej dziewuszki więc teściu chce dziewczynkę, bo jeszcze w rodzinie nie było i ciągle się dopytuje czy już coś widać.
U mnie to w ogóle też pierwsze dziecko w obydwu rodzinach, bo tż jedynak a mój brat mimo, że starszy to jemu sie nie spieszy I ja już sobie wyobrażam co ten mój teściu będzie wyprawiał jak się faktycznie dziewczynka urodzi jak oni już szaleją razem z moimi rodzicami
Stary 2010-10-05, 11:51   #3170
diatoma
Zadomowienie

oj to tak jak u mnie , jestem pierwszą z mojej strony którA jest w ciąży, natomiast mąż ma brata, a ten syna 8letniego, wiec różnica spora będzie.
ja myślę że gdyby była dziewczynka to oni wszyscy by powariowali... ale oczywiście z chłopca bardzo będę się cieszyć bo uwielbiam małych chłopców i czasem wydaje mi się że są bardziej słodcy niż małe dziewczynki.
a teściową mam surową, to chyba dobre słowo.
oczywiście robi obiadki i mi nawet przynosi, ale nie mogę nigdy powiedzieć że mam gorszy dzień, albo że mi smutno, albo że chce rodzić z zzo. zaraz mnie opierdziela, generalnie ja niem ma prawa mieć uczuć.
i to jest największa różnicaa między nia a moja mama, ktora jest bardzo uczuciowa. tyle ze mieszkam 100km od domu rodzinnego, i jestem czesciej skazana na tesciowa i brak pomocy przy dziecku, bo juz zapowiedziala ze od tego sa rodzice ze bby dzieckiem sie opiekowac, bo ona juz swoje dzieci wychowala i jej wystarczy...
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 12:37   #3171
iizabelaa
Zakorzenienie

a ja zanowu piszę z pracy,
jeszcze trochę i źle sie do dla mnie skończy

dzisiaj w pracy moja koleżanka z biura stwierdziała, że wszystkie ostanio urodzone dzieci przez nasze dziewczyny, które pracują na naszym korytarzu to .. chłopcy

mam nadzieję, że przerwę ten łańcuch

Cytat:
teściowa mnie irytuje mówiąc, że z formy na pustak cegła nie wyjdzie. chodzi o to że u tż w rodzinie jest dużo testosteronu i większość , przewaga facetów... a ja bym chciała im na złość zrobić i pokazać że będzie dziewczynka.
dziwny tekst,
pewnie nalezy do osób, które uważają, że zawsze mają rację,
ja mam taką babcię

Cytat:
o kurczę, ale macie fajnie
a jak macie terminy porodów?
to Twoja teściowa ma fajnie, bo Twoja mama to 2 wnuków, a ona 4
2 maluchów (chłopiec i dziewczynka) mają się pojawić w listopadzie,
1 (dziewczynka) przełom styczeń/luty

i moje o nie znanej płci w marcu
Stary 2010-10-05, 12:38   #3172
ego_ego
Wtajemniczenie

diatoma no to masz trochę nieciekawie

Ja na szczęście mam niezłych teściów, mieszkają 20 minut piechotką od nas a moi rodzice mieszkają 20 km od nas także mam blisko i do jednych i drugich. U mnie to nie będzie komu mi pomagać, bo teściowa i mama jeszcze pracują. Teściowa może iść w przyszłym rku na emeryturę, ale moja mama to jeszcze ze 4 lata
Ale pewnie sobie urlopy wezmą, żeby troche pomóc, a później niestety chyba żłobek mi pozostanie
Stary 2010-10-05, 12:40   #3173
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
i jestem czesciej skazana na tesciowa i brak pomocy przy dziecku, bo juz zapowiedziala ze od tego sa rodzice ze bby dzieckiem sie opiekowac, bo ona juz swoje dzieci wychowala i jej wystarczy...
moja mama tez tak uważa, ze dzieci powinni wychowywać rodzice a nie dziadkowie, którzy swoje już wychowali

i w sumie się z nią zgadzam,
nie wyobrażam sobie obciążyć mamy codzienny zajmowaniem się dzieckiem, w sumie minimum 9h, jeśli ktos pracuje jedynie 8h,
przecież ona ma swoje życie

oczywiście nie chodzi mi o taką chwilową pomoc przy dziecku czy zosatnie z maludasem np. raz w tygodniu

Edytowane przez iizabelaa
Czas edycji: 2010-10-05 o 12:41
iizabelaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 12:42   #3174
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
2 maluchów (chłopiec i dziewczynka) mają się pojawić w listopadzie,
1 (dziewczynka) przełom styczeń/luty

i moje o nie znanej płci w marcu
to będzie wesoło na święta bożego narodzenia, a na wielkanocne to jeszcze weselej

Ja mam tylko koleżanke, która rodzić będzie 2 tygodnie wcześniej niz ja, to razem na spacerki będziemy chodzić
Stary 2010-10-05, 13:06   #3175
patrycja_22
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
A jakieś mamine przeczucia?
Jakbym miała to wyrazić w procentach to 60% dziewczynka a 40% chłopiec ale to takie tylko przeczucie

Stary 2010-10-05, 13:10   #3176
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
no, musze Cie zmartwic , ja w wielorazówkach nie jestem doświadczona, tylko tyle juz przewertowałam tych stron, forów itd, że sie juz orientuje o co w tym wszystkim chodzi

na próbe chyba sobie kupię dwie SIO z wkładkami i bede na początek po porodzie uzywac na zmiane z pampkami, zeby zobaczyc, czy mnie to w ogóle w praktyce przekona
w każdym razie doświadczenie z pampersami chociaż masz a ja żadnego to pewnie dobry pomysł, żeby potestować, co lepsze i potem kupić więcej jednych albo drugich w razie czego tylko tych jednorazówek trzeba jednak mieć więcej, dwie starczą? czy to jest tak, że wkładki zmieniasz, a sama pielucha to taki otulacz i rzadziej pierzesz??

Cytat:
<ciach>
aha i teściowa mówi że nawet by nie wiedziała jak dbać o dziewczynkę, i dlatego też woli chłopca. o jak nie lubię takiego gadania.
Cytat:
<ciach> i jestem czesciej skazana na tesciowa i brak pomocy przy dziecku, bo juz zapowiedziala ze od tego sa rodzice ze bby dzieckiem sie opiekowac, bo ona juz swoje dzieci wychowala i jej wystarczy...
ona to sobie może chcieć, nie zwracaj uwagi, ona by nie wiedziała, jak się zajmować, ale zajmować się nie ma zamiaru, więc co to za gadanie?
mnie trochę denerwuje takie gadanie mojej rodziny, a jaką płeć oni by woleli, a jak dziecko nazwać, a to imię to beznadziejne i tak dalej - kurczę, moje dziecko i to ja i mąż będziemy decydować, a oni muszą przyjąć do wiadomości, o!

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 13:25   #3177
blackrose4u
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olsza30 Pokaż wiadomość
Jejku, ja się chyba nie doczekam na moje usg połówkowe, dopiero 27 października łoj jak długo... od 12 tygodnia nie miałam usg robionego i trochę się martwię co tam u malutkiej słychać i jestem ciekawa czy to malutka, a nie malutki, bo w 12 tyg mi lekarz powiedział, że dziewczynka, ale cieklawe czy to się potwierdzi na połówkowym. To dopiero będzie, bo dla chłopczyka nie mamy narazie imienia hehe
a swoją drogą w którym tygodniu macie swoje połówkowe, ja w 22 tyg licząc od miesiączki i wydaje mi się, ze o tydzien za późno ( ale lekarz nie miał wczesniejszego terminu )???
ja ide w 19 tyg i 2 dni też nie było innego terminu do tego lekarza co chciałam.
W M jak Mama jest wypisana wyprawka do szpitala i jest krótsza niż ta co ostatnio ktoś podawał. Chcecie zobaczyć i porównać to wypisze?

Co mi się dzisiaj przytraiło pierwszy raz, nie wiedziałam co jest grane i co robić. Wstałam z łóżka by pozamykać okna no i ciemno mi się zrobiło więc oparłam się o ściane, przeszło więc ruszam do drugiego pokoju zamknąć to okno i czuje dziwne uczucie "tam na dole" normalnie zdrętwał mi dół i bolał. Odrazu usiadłam, macam się a to boli i uczucie zdrętwienia. Nie wiedziałam co robić. Przeszło ale może po jakieś 30sek które trwały wieczność. Dziwna sytuacja

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 13:44   #3178
iweczka
Zakorzenienie

witam przyszłe mamuśki, u mnie własnie zaczął sie 18 tydz. termin 13 marzec
A jak marcowym mamusiom idzie kompletowanie wyprawki, zaczęłyscie juz??
pozdrawiam
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 13:53   #3179
ego_ego
Wtajemniczenie

black to coś dziwnego, ja nic takiego jeszcze nie miałam, za to dzisiaj na jakieś 15 min zdrętwiał mi kawałek ust:/
Stary 2010-10-05, 14:02   #3180
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
właśnie to jest fajne jak potem maluchy mają w rodzinie tyle towarzystwa dla Siebie

U nas jestem ja na całe dwie rodziny, nie ma zupełnie żadnych maluchów, aż smutno na święta, bo najmłodsza jest moja siostra a ma już 13 lat.
o to tak jak u mnie najmłodszy brat 13 lat tu w moich okolicach w rodzinie mamy, od taty rodziny to tylko 5latek jest i tyle a u męża to już w ogóle dzieci tak nie ma a jak są to się kontaktu nie utrzymuje więc to będzie naprawdę rozpieszczone dziecko niestety

Cytat:
ja może nie mam kłopotów z pamięcią ale jestem strasznie rozkojarzona i to od początku ciąży i wszystkim mówię że mi się zwoje w mózgu przez ciążę wyprostowały a teraz jeszcze doszła mi (jak to mój mąż stwierdził) rozlazłość i wszystko co robię to robię w ślimaczym tempie
koleżanka mi kiedyś powiedziała że kobietom w ciąży mózg się kurczy że głupsze są i żebym uważała teraz

Cytat:
mnie przy pierwszym dziecku jest wszystko jedno jakiej płci będzie...ale
teściowa mnie irytuje mówiąc, że z formy na pustak cegła nie wyjdzie. chodzi o to że u tż w rodzinie jest dużo testosteronu i większość , przewaga facetów... a ja bym chciała im na złość zrobić i pokazać że będzie dziewczynka. no ale nie wiem co tam ma na razie między nogami. a połówkowe dopiero 19 listopada mam mieć więc trochę poczekam. a mój gin powiedział że wcześniej nie wymuszę usg. na razie mnie jeszcze nie korci ciekawość, zobaczymy jak długo.
a co ma teściowa do dbania skoro mówi że by nie wiedziała jak dbać - to matka dba a nie babcia, babcia tylko pomaga a to rodzice dbają od dziecko swoje poza tym o dziewczynkę się dba niemal tak samo nie rozumiem problemu pewnie chce by wyszło na jej tak więc życzę ci dziewczynki

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości