Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z sexu - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-05, 14:22   #2491
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

to moja tak kocha te pieski z żabkii ta przytulanke z rossmana. Musze jej kupic nowa bo ta to juz wyduśdana taka ze szok.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 14:26   #2492
libra777
Zakorzenienie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Nie wiadomo czy będzie chciała nową
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 14:30   #2493
Darusiaaaa
Zakorzenienie

zimą to spodenki body na dlugi bluza grube skarpety kombinezon , taki mam plan ale jak sie sprawdzi sie okaze;p
ja sama zmarzluch jestem straszny, juz zapitalam w kozakach plaszczyki i arafatka pod szyja

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

zdazylam paznokcie pomalowac i tyle spania by bylo wiec smigam na spacerek
A.Camus
Stary 2010-10-05, 14:48   #2494
izaizula
Rozeznanie

GG do izaizula

Dzieki serdeczne dziewczyny za pomoc w sprawie kota. Ojjjjjjj gdyby nie wy to on by biedny był i ciagle rozwolnienie miał. Bi ja nAPRAWDE CIEMNA MASA JESTEM. dWA DNI strajkował i nie chciał suchego jesc ale widze ze teraz zacZał to chyba z głodu nie zdechnie.
To co on wyprawia z moimi psami to istny cyrk normalnie. Uciekam bo mi dzidziole sie mamy dopominaja
izaizula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 15:03   #2495
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
to moja tak kocha te pieski z żabkii ta przytulanke z rossmana. Musze jej kupic nowa bo ta to juz wyduśdana taka ze szok.
Ciekawe czy będzie chciała nową. Moja siostrzenica dostała kiedyś pluszową małpę (starą). Ma ją do dziś gdzies schowaną w szafie a dziewczyna skończyła 18 lat. Nie pozwoliła jej wymienić na nową
Stary 2010-10-05, 16:40   #2496
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Nie ma co robić przerw trzeba dazyć do tego aby dla dziecka to był poisiłek a nie przerwy robić wprowadzając nowy składnik rób to pojedyńczo i kilka dni dawaj to samo i to wystarczy Po miesiący czy dwóch jak nic nie alergizuje można już troszkę poszalec

spytaj ferrou ona ma wkońcu wątek o farbowaniu
A dyrektor brak slów fajnie ze jesteś zawzieta

Chyba się nie opłaca zamawiać bo na allegro kosztują 15 zeta a przesyłka jeszcze a ja dałam 17 u siebie , ale sassy a nie canpola

Ja pisałam że się nie sprawdziła Szymek miał to w nosie
zreszta szybko jadł bez takich wspomagaczy kawałki

brak słów na ludzi oprócz tych głosów jacyś fachowcy powinni to jeszcze weryfikowac wszystko

I bardzo dobrze robisz nie ma się co śpieszyć ja cały czas na jednoskładnikowych owockach jade i też mi nie śpieszno .

Niby na pomidora marudza a nie przypominam sobie np na forum Szymkowym żeby jakieś dziecko było uczulone na pomidora .
Raczej bywał banan czy marchewka np . A niby jako pierwszą się podaje .

Wreszcie moja kuchnia zaczyna przypominac kuchnie uuff ale i tak jeszcze mam sajgon w domu
no widzisz to jednak jestnawet po 7 m-cu a banan i marchewka rzeczywiście już dawno poszły,narazie musze poczekac zeby mu po brzoskwini wszystko z buzi zeszło,ale i tak on nigdy nie miał idealniegładkich policzków zawsze ma jakieś tam krostki,ażprzestałam na to zwracac uwagę chyba że ewidentnie widzę,że się nasiliło lub jest zaczerwienione to wtedy reaguję

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Moja mądra, "dorosła" córeczka właśnie zasnęła znów sama w łóżeczku
Tak tylko się wpadłam pochwalić

p.s. ani jednego kwęknięcia

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Ale znalazłam na nią chyba sposob. Może u którejś z Was też się sprawdzi Po pierwsze- musi być faktycznie zmęczona, po drugie- zanim włożę ją do łóżeczka (jeśli nie wypada akurat karmienie) to daję jej się napić. Koniecznie musi być ciepłe... ona wtedy tak błogo odpływa... jak konczy- siup smok w zamian i do łóżeczka... jest już z lekka uśpona wiec lepiej jej zasnąć...
Mam nadzieję, że ten sposób na dłuższą metę się sprawdzi
Asiulek u mnie też Daniel tak usypia i konicznie muszę go na boczek położyc wczoraj wieczorem już go przytrzymywałam żeby na pleckach usypiał bo się ciągle na brzuszek przewracał i znowu się wybudzał żeby go przekręcic spowrotem i tak 4 razy bo na plecach nie chce usypiac tylko się przekręca.A drzemki się uregulowały o 11 śpi 1-1,5h i ok16 śpi 30-40 min. 19.30 juz na noc

Co do ubioru to ja nie ubieram tak bardzo ciepło,wogóle np on szybko bez czapki zaczął wychodzic na spacery,teraz też nie przesadzam tfutfu ale jeszcze nawet kataru nie miał,oprócz sapkowego do 3 m-ca
dzisiaj np rajtuzki i dżinsy plus bucik,góra:body dł bluzka i bluza polar i czapka

idziemy teraz do galerii to zobaczę te nestle kaszki
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 16:49   #2497
izaizula
Rozeznanie

GG do izaizula

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
no widzisz to jednak jestnawet po 7 m-cu a banan i marchewka rzeczywiście już dawno poszły,narazie musze poczekac zeby mu po brzoskwini wszystko z buzi zeszło,ale i tak on nigdy nie miał idealniegładkich policzków zawsze ma jakieś tam krostki,ażprzestałam na to zwracac uwagę chyba że ewidentnie widzę,że się nasiliło lub jest zaczerwienione to wtedy reaguję

Asiulek u mnie też Daniel tak usypia i konicznie muszę go na boczek położyc wczoraj wieczorem już go przytrzymywałam żeby na pleckach usypiał bo się ciągle na brzuszek przewracał i znowu się wybudzał żeby go przekręcic spowrotem i tak 4 razy bo na plecach nie chce usypiac tylko się przekręca.A drzemki się uregulowały o 11 śpi 1-1,5h i ok16 śpi 30-40 min. 19.30 juz na noc

Co do ubioru to ja nie ubieram tak bardzo ciepło,wogóle np on szybko bez czapki zaczął wychodzic na spacery,teraz też nie przesadzam tfutfu ale jeszcze nawet kataru nie miał,oprócz sapkowego do 3 m-ca
dzisiaj np rajtuzki i dżinsy plus bucik,góra:body dł bluzka i bluza polar i czapka

idziemy teraz do galerii to zobaczę te nestle kaszki
Ubieram dokładnie tak samo, bodziak z krotkim koszulka z długim polar i czapa i rajtki i dresy.
izaizula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 17:10   #2498
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

ja też tak ubieram, tylko zamiast butów to takie grube skarpetki z grzechotką z rosmana. A właśnie jak o polarach dziecinnych mowa to dzisiaj w Lidlu, może skocze kupić jeszcze jeden na zmianę, i jeden większy na wiosnę.
Ja za tydzień idę na szczepienie, i ważenie, normalnie aż sie boję, bo mały taki chudy się zrobiłJe moim zdaniem bardzo duzo, a wygląda jakbym go głodziła Może kupię mu ten sinlac. Dzisiaj już ma na koncie żołądka, 3x pełny cyc, kaszka 180ml, banan, zupa-barszcz, zupa jarzynowa. Kupek robi z 3 na dobę i to małe. a nóżki chudziutkie, i jak go pod paszki chwyce to też taki szczupły. Moze to przez to że wiecznie jak nie śpi to biega leżąc na plecach, kula się albo dynda na czworaka, i temu chudnie.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 17:18   #2499
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
ja też tak ubieram, tylko zamiast butów to takie grube skarpetki z grzechotką z rosmana. A właśnie jak o polarach dziecinnych mowa to dzisiaj w Lidlu, może skocze kupić jeszcze jeden na zmianę, i jeden większy na wiosnę.
Ja za tydzień idę na szczepienie, i ważenie, normalnie aż sie boję, bo mały taki chudy się zrobiłJe moim zdaniem bardzo duzo, a wygląda jakbym go głodziła Może kupię mu ten sinlac. Dzisiaj już ma na koncie żołądka, 3x pełny cyc, kaszka 180ml, banan, zupa-barszcz, zupa jarzynowa. Kupek robi z 3 na dobę i to małe. a nóżki chudziutkie, i jak go pod paszki chwyce to też taki szczupły. Moze to przez to że wiecznie jak nie śpi to biega leżąc na plecach, kula się albo dynda na czworaka, i temu chudnie.
a w naszym Lidlu nie ma polarów dla dzieci. Chyba za tydzień mają być.
Moja Zosia też "biega" jak szalona
Stary 2010-10-05, 17:51   #2500
cigi
Rozeznanie

Wszystkiego najlepszego dla polroczniaczkow, Werci i Oliwki

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość

Dzisiaj były wyniki tego konkursu wampirzego - nie wygrałam bo ktoś ładnie na koniec zaniżył oceny. natomiast wygrała praca...hmm.. powiedzmy.... niedopracowana - sądzę że 12 latka lepiej by się pomalowała - no ale cóż - standard w takich konkursach - ktoś kto ma zaplecze w formie znajomych sobie zawyża a innym zaniża
Szkoda, mnie sie podobal bardzo twoj "twor".
A co do tego typu konkursow, to przyznam, ze nie do konca pozytywnie sie do nich odnosze, takich w ktorych publika glosuje ( a nie jury zlozone z especjalistow i znawcow), bo Ci, ktorzy nie maja wielu znajomych, lub ich nie poinformowali nie maja praktycznie szans, nawet jesli maja duzy talent. I to dotyczy konkursow w roznych dziedzinach.

Cytat:
Napisane przez fasolka73 Pokaż wiadomość
Coś mi tu mignęło o żywieniu dzieci cycowych. I tak u nas to wygląda:
Hania za parę dni kończy 6 miesięcy, a my na samym cycu ( na żądanie). Owszem, dam jej polizać jabłko, wprowadziłam gluten (od miesiąca) w postaci kaszki manny z deserkiem jabłkowym, albo skrobanym jabłuszkiem, albo sama, na wodzie (też je), ale to trochę, żeby tylko ten gluten wprowadzić. Próbowałam manny mlecznej z nestle, ale Hania żle znosi tamto mleko (ulewała masakrycznie), choć kaszka jej smakowała (i mnie też ).
Teraz dopiero będziemy wprowadzać nowe smaki. Hania bardzo ładnie przybiera na wadze i pediatra wręcz mnie zachęcała, żeby oprócz cyca nic więcej jej nie dawać do skończenia 6 miesiąca (oprócz tego glutenu oczywiście). Do picia czasem woda, albo rozrzedzony sok jabłkowy, ale ona się tym raczej bawi, niż pije
To ja sie pytalam
No to ja kurcze opozniona z tym glutenem, bo moze tydzien temu pierwszy raz podalam a 6 miesiecy skonczone 29;
Myslicie, ze to bardzo zle, cholewcia???? I to jeszcze jej cala lyzeczke podalam, zamiast pol. Pozniej doczytalam;

Cytat:
Dzięki Ja jej dałam po 2 krople na noc i po jednej rano. Ale teraz jest lepiej, bo już nie ma tych glutów w gardle, co ją dusiły przy ssaniu.

U nas jest niby podobnie, bo zdrowe dzieci są na inną godzinę, ale w przychodni przyjmyją inni lekarze i ten gościu był u innej lekarki, ale łaził po całym korytarzu bo coś tam chcieli od niego w rejestracji i kaszlał masakrycznie
I co poradzisz? A moja Hania była przyjęta jako dziecko chore Bo i zdrowa do końca nie jest przecież...
A u mnie pediatrow jak na lekarstwo; chodze do ogolnego, ze specjalizacja w pediatrii tez, i tam zadnych podzialow nie ma; Na szczescie jeszcze nie trafilam na kogos bardzo chorego jak bylam z Basia.

Cytat:

właśnie dostałam paczkę z hippa i jest tam między innymi słoiczek ryż kurczak pomidor po 8 m-cu jestem w szoku,że już można podawac pomidora,przcież on chyba najsilniej uczula
jeszcze jak karmiłam to właśnie najdłużej nie mogłam jeśc nic pomidorowego bo zaraz była wysypka i chyba mu tego jeszcze nie dam po 8 może później.wogóle jakie są dania po 8 spagetti,lasagne itp
Moja mama na przyklad twierdzi, ze mozna podawac pomidora od poczatku, a alergizowac moze moga pestki, wiec przetartego. Ale moja chyba tez kiepsko reagowala jak ja jadlam pomidory, lecz pewna nie jestem.
A moze one alergizuja, ale jak pryskane i te chemikalia, bo pomidory czesto napedzane.

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Cytat:
A jak u niego widac bylo ta alergie na brzoskwinie? Bo moja tez ma czesto jakies malutkie krosteczki, lub taki piaseczek. I nie wiem jak alergie rozpoznac. Chyba musi to byc jakas silna wlasnie reakcja, prawda?

Cytat:
No nie, Twoj to je jak zaden inny dzidziol tutaj ; Taka urode ma pewnie. Moja tez szczupla dosc, a w tym miesiacu niewiele bardzo przybrala na wadze (ale tyle nie je).
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 18:20   #2501
Darusiaaaa
Zakorzenienie

sasiadka odebrala mi wyniki badan malej, okazalo sie ze juz dzisiaj byly.
Morfologia ok, i SKAZY NIE MA;P
A.Camus
Stary 2010-10-05, 18:51   #2502
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Kazała zakrapiać nasivinem soft jeszcze. Ile Wy tego stosujecie?
nasza pediatra napisala mi na karteczce, ze nasivin jest tylko na tzw.sapke czyli faktycznie problematyczne oddychanie przy zatkanym nosku i obok napisala "ostroznie" polecajac psikac dwa razy dziennie po dwie krople do kazdej dziurki

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
naszej Juli zakladam juz rekawiczki zrobilam jej na szydelku
drcron, niezła jazda u Ciebie w domu
i chyba sie do Ciebie uśmiechnę i napędzę nową falę klientek-czy rękawiczki też robisz na eksport?

Cytat:
Kładę ją na łóżku a ja obok... na rękach kiedyś mi się wyginała i tak jakoś się nauczyłyśmy...
ale że jak-ona je butlę na leżąco czy jak?
i gratuluję grzecznego, 6-cio miesiecznego bobasa

ja dzisiaj z Gabryska wyszlam z domu po 12, a wrocilysmy....17.30! Poszlysmy sobie do centrum handlowego takiego malego-pol godzinny spacer w jedna strone. I tam pracuje w stoisku z lodami moja kolezaka (lody przepyszne tak w ogole!) i tak sobie gadamy o dzieciach-ona ma juz 2-ke, a figure jakby nigdy nie rodzila- i gadamy i gadamy i sie mnie pyta czy Gabryska juz zeby ma. Na co ja, ze nie jeszcze. A ona mi za chwile mowi (stojac za lada, kawalek od nas) "przeciez ona na dole ma ząbek". A mnie wmurowalo-zagladam i nie moge znalezc, bo Gabrysiek językiem memła, a potem przy karmienu butlą patrzę
JEST PIERWSZY ZĘBATEK -malusi, calkiem juz przebity przez dziaselko!:ju pi: A matka nie zauważyła no! Moja malutka zębatkaucieszylam sie tak, jakby co najmniej mature na celujacy zdala

Edytowane przez mrowak
Czas edycji: 2010-10-05 o 18:53
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 18:59   #2503
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Dzień dobry.
Dawno mnie tu nie było wiec najpierw coś napisze a później wezmę się za nadrabianie zaległości póki mała śpi. Bo nie wiem jak długo mi pozwoli

Na początek się pochwalę-po pierwsze- mamy już 6 miesięcy!
Po drugie- od wczoraj ani razu Wercia nie spała w wózku!! Tylko w łóżeczku I to nawet bez krzyków. Czyżby te skończone 6 miesięcy do czegoś ją zobowiązywało??

Weekend spędziliśmy na spacerach- korzystamy z pogody póki świeci słońce... Wczoraj natomiast miałam lenia i w sumie w ogóle nie siedziałam na necie. Jakoś pierwszy raz mi sie nie chciało... po prostu....

Ze złych wiadomości- kręgosłup mi siadł... nie ma chyba odcinka który by mnie nie bolał Od jutra zaczynam śmigać na basen bo chyba umrę z bólu...

A teraz kilka fotek:
1.Wercia po przebudzeniu
2.my na spacerku
3.zadowolona w samochodziku
4.po kąpieli
5.wygibasy u taty na brzuchu
6.w nowym krzesełku- trochę w nim znika
7.demoluje swój plac zabaw
sto lat dla Werci zdjęcia boooskie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Witajcie w ten słoneczny poranek.

Dziękuję tym wszystkim które potwierdziły jaka to ja biedna jestem. I dziejkuję tym które mnie wirtualnie pogłaskały (i po głowie i po tyłku). Na Was to zawsze można liczyć.

Idę dzisiaj poszukać w sklepie tej siateczki na owoce. Może to jej się spodoba i zacznie coś tam jeść

Baobabek - wpadasz tu i rzucasz takim tematem że człowiek zaczyna się zastanawiać nad własnym człowieczeństwem.

Jak to Ty już siwa?? Toż to ja jeszcze nie mam siwych włosów a Duuużo starsza jestem.
wpadałabym częściej jak przed powrotem do pracy no ale cóż a że tak mnie ta sprawa ruszyła to chciałam się z Wami podzielić no siwa jestem masakrycznie, mój naturalny kolor to SZARA MYSZ więc wyjątkowo mnie siwizna dopada...farbuję jasnym złotym brązem z garniera, wcześniej przed ciążą to na blondach byłam, a teraz nie mam czasu na fryzjera i stąd farbuję sama, a brąz wygodniejszy.

Cytat:
Oj, ja też już siwa... wiek tu nie ma nic do rzeczy... niestety...
bo niestety właśnie...

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
a szukałaś może tego produktu gdzieś w jakimś sklepie internetowym?
tak szukałam na ☠☠☠☠☠☠ i do domku, i są tylko pisze ,że produkt chwilowo niedostępny bo już bym dawno zamówiła

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Też niestety zaczęłam szybko siwieć (chyba genetycznie). Uzywałam różnych farb i u mnie sprawdza się Loreal. Do blondów seria Preference a z bardziej zdecydowanych kolorów Feria lub te co w 10 min fabrują (nie pamiętam a używałam w ciąży). U mnie problem z farbami był taki ze niby pokrywały siwe włosy ale szybko (po 2-3 myciach) kolor "spływał" dosłownie. Dla pocieszenia mam prawie zupełnie siwe
no to może spróbuję z loreal'a
Cytat:

Baobabek mam do Ciebie telefon zapisany więc jak tylko będę w którymś markecie to zadzwonię jak będą.
z góry dziękuję

Cytat:
a ja wrpcilam do domu < tylko na kilka dni > i przezylam szok jak weszlam to mnie zamorowalo wozek mojego dziecka byl w brudnej piwnicy na pytanie co on tam robi uslyszalam ze teraz tam bedzie jego miejsce wiec sie wkurzylam i wszystkie buty tescia i jego kochanicy wywalilam do piwnicy i kurtki i powiedzialam ze one mi przeszkadzaja jak sa na widoku i tez tam ich miejsce bedzie pozniej wkurzyli mnie tym ze powiedzieli ze nasze rzeczy przeszkadzaja im w lazience no doslownie myslalam ze mnie rozniesie wkurzylam sie i poszlam do sasiadki obok < ona pracuje w MOPS > i poprosilam by przyniosla mi z gminy dokumenty o mieszkanie dzisiaj mam napisac podanie i zaniesc i zlozyc wiem ze jeste jedno mieszkanie przygotowane na przetarg sa to dwa pokoje kuchnia z lazienka i strych nad tym mieszkaniem tylko ze jest bardzo zagrzybiale bo to po jakims dziadku co po smietnikach chodzil ale jak nie to to poczekamy na nastepne latwo sie nie poddam a wczoraj jeszcze posprzatalam sobie gore i schody nabralam wody do wiaderka i zmylam podloge i ta baba wziela swoje buty na dole na korytarzu podniosla do gory bo myslala ze ja dol tez bede myla a ja umylam schody i wylalam wode i odnioslam wiaderko do schowka no i wiecie co najbardziej mnie zdenerwowalo ich pytanie czy moje dziecko nie moze ciszej plakac myslalam ze im przywale bo co jak co ale moje dziecko jest bardzo spokojne i naprawde malo placze chyba ze sie czegs przestraszy albo jest glodna albo ja cos boli a tak to ciagle sie cieszy no i durne pytania tescia jak cos sprzatam to sie pyta czy sie wyprowadzamy rano nie wytrzymalam i mowie mu ze my tu bylysmy pierwsze i ze jak komus cos sie nie podoba to moze sie z tat wyniesc nik jej tutaj nie prosil by sie wprowadzila mowie wam juz nie mam sily odpoczelam bedac u mamy prawie tydzien ale co z tego jak caly spokoj poszedl w diabli w tym samym dniu co wrocilam do domu no i biedny Tz bo on jest miedzy mlotem a kowadlem chcialby aby dla nas bylo dobrze i chcialby zyc dobrze z tata

no i mam prosbe czy ktoras z was pisala podanie o mieszkanie ?? co powinnam tam umiescic ?? z gory dziekuje no i przepraszam was ze ja tu jak po ogien i w dodatku jeszcze sie zale mam nadzieje ze sie nie gniewacie na mnie
o ja, co za franca z tej baby, to z pewnością ona Twojego teścia nakręca....a to nie on czasem miał ten dom opuścić i się do niej wynieść???bo coś mi się kojarzy że tak wam mówił i dlatego nie chciał tego domu wykupować???to co ona w końcu przyazła do was czy tylko sobie pomieszkuje???daj jej popalić małpie jednej, niech się nie panoszy i odczepi od waszych rzeczyno ale mnie wkurzyło babsko...

Cytat:
a czemu Jagi nie ma u nas na forum?

właśnie dostałam paczkę z hippa i jest tam między innymi słoiczek ryż kurczak pomidor po 8 m-cu jestem w szoku,że już można podawac pomidora,przcież on chyba najsilniej uczula
jeszcze jak karmiłam to właśnie najdłużej nie mogłam jeśc nic pomidorowego bo zaraz była wysypka i chyba mu tego jeszcze nie dam po 8 może później.wogóle jakie są dania po 8 spagetti,lasagne itp
a ja nadal nic nie dostałam ani z hippa ani z nikąd indziej a pisałam do nich i d...pa blada...

Cytat:
Ja też. Jak uśnie to jej nie odbijam. Tylko przed nocą, wtedy wolę jak jej sie odbije. Jestem spokojniejsza...
Z tym, że ja jej nie karmię na rękach. Kładę ją na łóżku a ja obok... na rękach kiedyś mi się wyginała i tak jakoś się nauczyłyśmy...
ja teraz żadko odbijam małego, i on jak jest w pozycji półleżącej to sam sobie czasem odbije po jakimś czasie ja też karmię na łóżku i kładę się obok bo na rękach to zaraz mnie ciągnie za włosy i wygina się w mostek
Kupiłam kombinezon z Wójcika i z takiej samej serii czapkę i szaliczek i skrobnęło mnie trochę kombinezon 169zł, a czapka z szalikiem 64zł
Darusia, dla Oliwki za kolejną miesięcznicę

Edytowane przez Baobabek
Czas edycji: 2010-10-05 o 19:03
Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 19:08   #2504
yoonka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
No to teraz juz nie wiem ja w bluzie i kamizelce to mąły w dwóch bluzach i kamizelce ale myslę że ten koc możesz sobie darować i zostaw ewentualnie sam pokrowiec z wózka on też nie przepuszcza wiatru
Tak dokładnie to Ci nie wytłumacze ale myślę że jak zawsze będzie tak ciepło ubrane a później jak już będzie chodzić to przecież nie zarzucisz koca ani pokrowca tylko juz samo ubranie
Chociaż mój dziadek (świec panie nad jego duszą) twierdził że "par" kości nie łamie
zdjelam ten koc i wsadzilam mala w sweterek i kamizelke. tylko na stopki nadzialam buty, bo pod tym pokrowcem z wozka miala dwa sople. lapy zimne karczek cieply. chyba dobrze?? no chyba, ze dziadek mial racje

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

Cytat:
ja tez, ale w sumie i tak ja cieplo ubieram bo ja ide wiec mi cieplej a ona ciagle lezy
racja. dlatego miala przykrywke z wozka, a jak zasnela to przykrylam nozki CIENKIM kocykiem

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

Cytat:
Każdy ubiera jak uwaza za stosowne ale musisz pamiętać że nie należy dziecka przegrzewać, nie nabędzie żadnej odporności i wystarczy że ktoś kichnie w promieniu 1 m i choroba gotowa. Nie wspomnę już o tym że jak się spoci i wiatr owieje to będzie to samo. W co zamierzasz ubierać dziecko zimą przy - 10 st. ?
no wlasnie, dlatego pytalam.
Stary 2010-10-05, 19:43   #2505
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Byłam, i bedą dopiero w czwartek

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
No nie, Twoj to je jak zaden inny dzidziol tutaj ; Taka urode ma pewnie. Moja tez szczupla dosc, a w tym miesiacu niewiele bardzo przybrala na wadze (ale tyle nie je).
Sie pocieszam że taki chudy za mamusią Mój starszy synek tez był szczuplutki, ale on to był niejadek, a ten je i tak samo jak tamten wygląda. Zobacze jak na ważeniu wyjdzie.

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
ja dzisiaj z Gabryska wyszlam z domu po 12, a wrocilysmy....17.30! Poszlysmy sobie do centrum handlowego takiego malego-pol godzinny spacer w jedna strone. I tam pracuje w stoisku z lodami moja kolezaka (lody przepyszne tak w ogole!) i tak sobie gadamy o dzieciach-ona ma juz 2-ke, a figure jakby nigdy nie rodzila- i gadamy i gadamy i sie mnie pyta czy Gabryska juz zeby ma. Na co ja, ze nie jeszcze. A ona mi za chwile mowi (stojac za lada, kawalek od nas) "przeciez ona na dole ma ząbek". A mnie wmurowalo-zagladam i nie moge znalezc, bo Gabrysiek językiem memła, a potem przy karmienu butlą patrzę
JEST PIERWSZY ZĘBATEK -malusi, calkiem juz przebity przez dziaselko!:ju pi: A matka nie zauważyła no! Moja malutka zębatkaucieszylam sie tak, jakby co najmniej mature na celujacy zdala
Gratuluje ząbkaA swoją drogą to u nas jest tradycja kupowania prezentu temu kto pierwszy zobaczywięc koleżanka powinna cosik dostać za wyszukanie.

Stary 2010-10-05, 20:00   #2506
Darusiaaaa
Zakorzenienie

gratulacje dla zębatek - u nas nadal 0 :P

Moja mala juz wykapana kima: ) teraz jak moge ja oszukac to ostatni raz je o 19 pozniej kapiel i od razu lulu.
A.Camus
Stary 2010-10-05, 20:06   #2507
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Darusia i jak dieta, bo ja tak sobie myśle że od jutra zacznę bo jak poczekam do poniedziałku bez diety to bedę miala 5 na+
Tylko że ja takiej wagi spożywczej nie mam, to tak na oko będę, ile to wychodzi 50 chleba?normalna kromka, czy np pół

Stary 2010-10-05, 20:10   #2508
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja kupuje ten mniejszy chlebek, nie zaden okragly ani nic takiego i to jest tak ze srodka taka wieksza jedna kromka, maslem smaruje tak zeby zatkac dziurki , 20 wedliny to jeden plasterek tak jak ja kupuje poledwicy sopockiej ale cienko ukrojony, 100 gram ziemniaka to 2 male ziemniaki sa, z warzywami ciezko nie powiem ci bo ja nie przepadam i wcinam w sumie caly czas fasolke buraczki czy marchewke i tym podobne waze bo na oko trudno stwierdzic, ostatnio mialam 6 mniej ale nic nie widac, zla jestem bo widze na wadze ze chudne ale po sobie po ciuchach tyle o ile a jednak 6 kg to duzo, ale z tego co pamietam ostatnio tez tak mialam.
W czwartek jestem umowiona z psiapsiola to sie zwaze:P
A.Camus
Stary 2010-10-05, 20:18   #2509
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Ja bym chciała jeszcze tylko z 3 kg stracić, a o te końcowe najciężej
No ale od jutra próbuję, mam nadzieję że mi się uda

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

albo może od czwartku zacznę, bo jutro małemu torta na 1/2 roczku kupuję, i chyba bym umarła patrząc jak inni jedząno i szampan czeka. No lepiej będzie od czwartku.

Stary 2010-10-05, 20:19   #2510
Darusiaaaa
Zakorzenienie

3mam kciuki oby

ja uciekam na film
dobranoc.

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

my nie robilismy 1/2 roczku, nie ma u nas ani takiej tradycji ani tak jakos nawet nie chcialam chyba wtedy bardziej mnie roczek bedzie cieszyl pierwszy tort i tak dalej
A.Camus
Stary 2010-10-05, 20:20   #2511
P0P70
Zakorzenienie

Mój TZ rozmawiał dzisaj z pediatrą i ona stwierdzła że z małą jest OK i dziecko może tak wymiotować. No i że powinniśmy jej więcej dawać jakiś kaszek.
Kupiłam dzisiaj tą siateczkę na owocę więć w sobotę ją wypróbuję.

Drcron - dziwna to baba Twojego teścia. Musisz coś robić z tym babsztylem. Może powinniście z TZ wprost porozmawiać z Teściem i wyjaśnić sobie parę spraw. A ja to złośliwie bym chyba nagrała płacz dziecka i jak tylko babsztyl by przychodziła to puszczałabym głośno.

Baobabk - a jak tam Twoi teściowe tęsknią za Tobą? Bo Ty to pewnie za nimi nie tęsknisz.

Mrowak - gratulacje dla Gabi za ząbka. A ja słyszałam że to osoba która pierwsza zobaczy ząbka to musi kupic dziecku prezent. U mnie tak było a że to JA (i tylko JA) mogę takie nowości oglądać to oczywiście kupiłam małej jakieś zabawki

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 20:29   #2512
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
nasza pediatra napisala mi na karteczce, ze nasivin jest tylko na tzw.sapke czyli faktycznie problematyczne oddychanie przy zatkanym nosku i obok napisala "ostroznie" polecajac psikac dwa razy dziennie po dwie krople do kazdej dziurki

drcron, niezła jazda u Ciebie w domu
i chyba sie do Ciebie uśmiechnę i napędzę nową falę klientek-czy rękawiczki też robisz na eksport?

ale że jak-ona je butlę na leżąco czy jak?
i gratuluję grzecznego, 6-cio miesiecznego bobasa

gratuluje zebolka

a u nas na gorze sie wyrzyna zabek bo jest juz dziaselko rozprute a te dwa na dole to tylko z za dziaselka wychodza takie malusie
a jak u waszych dzieciaczkow ?? czy zabek jak rosl to odrazu byl taki duzy czy malutki bo u nas sa takie malusienkie ale sa i na gorze sie juz wyrzynaja

co do dania popalic to mam juz plana zaczne od odkurzania o 5 rano < Jula juz nie spi o tej godzinie > wiec jej nie obudze a nasz odkurzacz chodzi jak traktor pojade jeszcze do dziadka Tzta i sie mu wyzale ,dodajac jeszcze 3 grosze swoje > jaka to ja z Julka i Tztem jestem biedna jak nas wykozystuja i ponizaja i dziadek zrobi swoje hehe
dzisiaj na wiosce sasiadom tez powiedzialam jaka u nas sytuacja bo wszyscy mojego tescia uwazaja za swietego i takiego dobrego
on potrafil pojsc na wioske powiedziec ze kupil nam wozek ciekawe ktory bo jeden kupilismy my a na drugi kase dala moja mama wiec ja szybko prostowalam wszystko co mowil a wystarczylo pojsc tylko do jednej sasiadki najwiekszej plotkary w wiosce

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość

wpadałabym częściej jak przed powrotem do pracy no ale cóż a że tak mnie ta sprawa ruszyła to chciałam się z Wami podzielić no siwa jestem masakrycznie, mój naturalny kolor to SZARA MYSZ więc wyjątkowo mnie siwizna dopada...farbuję jasnym złotym brązem z garniera, wcześniej przed ciążą to na blondach byłam, a teraz nie mam czasu na fryzjera i stąd farbuję sama, a brąz wygodniejszy.

bo niestety właśnie...

tak szukałam na ☠☠☠☠☠☠ i do domku, i są tylko pisze ,że produkt chwilowo niedostępny bo już bym dawno zamówiła

no to może spróbuję z loreal'a
z góry dziękuję

o ja, co za franca z tej baby, to z pewnością ona Twojego teścia nakręca....a to nie on czasem miał ten dom opuścić i się do niej wynieść???bo coś mi się kojarzy że tak wam mówił i dlatego nie chciał tego domu wykupować???to co ona w końcu przyazła do was czy tylko sobie pomieszkuje???daj jej popalić małpie jednej, niech się nie panoszy i odczepi od waszych rzeczyno ale mnie wkurzyło babsko...

a ja nadal nic nie dostałam ani z hippa ani z nikąd indziej a pisałam do nich i d...pa blada...

ja teraz żadko odbijam małego, i on jak jest w pozycji półleżącej to sam sobie czasem odbije po jakimś czasie ja też karmię na łóżku i kładę się obok bo na rękach to zaraz mnie ciągnie za włosy i wygina się w mostek
Kupiłam kombinezon z Wójcika i z takiej samej serii czapkę i szaliczek i skrobnęło mnie trochę kombinezon 169zł, a czapka z szalikiem 64zł
tak tak mial sie do niej wyprowadzic no ale jej sie spodobal ten dom a ze ona ma dwie corki wiec ja sobie tak wyedukowalam ze jedna bedzie miala tamten dom co teraz ona mieszkala no a dla drugiej trzeba cos zorganizowac wiec trzeba nas sie pozbyc i ona bedzie tutaj z nimi mieszkala ale do tego dojdzie po moim trupie
a w ogole to dzisiaj zlozylam na nich doniesienie na policji o otrucie naszego psa dzisiaj przyszly wyniki sekcji no i wyszlo ze pies zostal otruty srodkiem ktory znajduje sie w trutkach na myszy i szczury nie pamietam jak sie to nazywalo
Cytat:
Byłam, i bedą dopiero w czwartek

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Sie pocieszam że taki chudy za mamusią Mój starszy synek tez był szczuplutki, ale on to był niejadek, a ten je i tak samo jak tamten wygląda. Zobacze jak na ważeniu wyjdzie.

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Gratuluje ząbkaA swoją drogą to u nas jest tradycja kupowania prezentu temu kto pierwszy zobaczywięc koleżanka powinna cosik dostać za wyszukanie.
u nas tez jest ta tradycja

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 20:34   #2513
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
my nie robilismy 1/2 roczku, nie ma u nas ani takiej tradycji ani tak jakos nawet nie chcialam chyba wtedy bardziej mnie roczek bedzie cieszyl pierwszy tort i tak dalej
U nas każda okazja dobra na torta a na roczek to bedzie imprezka z tortem ze świeczką a teraz to tak dla siebie, że bez większych wpadek pół roku przeszło i jakoś ciągnę wychowanie dwójki urwisów

Stary 2010-10-05, 20:43   #2514
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
we wszystkich lidlach jest to samo moze po prostu już u was nie było tak jak u nas zajechałam dziesiaj a tam echo 2 kurtki na 110 za tydzień ma znowu coś być dla dzieci od poniedziałku
Ale za to w biedronce kupiłam kurteczkę taka jesienną za 25 coś były dla chłopców i dziewczynek i dosyć duzo ich tam było różne rozmiary i były też kamizelki ale większe juz na takie może 2 latka mogłam wziąć ale pewnie jeszcze się trafi
Cytat:
Ja miałam zwykły nasiwin stężenie 0,01% i lekarz kazał 3 razy dziennie po 3 kropelki

Cytat:

JEST PIERWSZY ZĘBATEK -
dla Gabi za zębola
Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
zdjelam ten koc i wsadzilam mala w sweterek i kamizelke. tylko na stopki nadzialam buty, bo pod tym pokrowcem z wozka miala dwa sople. lapy zimne karczek cieply. chyba dobrze?? no chyba, ze dziadek mial racje
może ewentualnie załóż coś na rączki jakies cienkie rękawiczki mój ma akurat zawsze cieplutkie łapki , śmieję się że ręce które leczą
Pop mojej sąsiadki wnuczka też tak wymiotowała jak Twoja Oliwka i pamiętam że trwało to kilka lat bo już taka duża dziewczynka była a niejadek straszny wieki trwało zanim zjadła zupę jak ją karmili i wystarczyło jedna łyżka za dużo i wszystko na marne , ale pannica wyrosła na niezłą laskę także się tak bardzo nie martw może Twoja też laska będzie

Madzia no to faktycznie od jutra zacznij bo tak pewnie byś skubnęła
Ja też ważę i ja wolę wziąć 2 mniejsze kromki jakoś tak optycznie więcej się wydaje i dla psychiki więcej i też kupuję polendwicę a tego chlebka razowego co jem to też 2 kromeczki to taki mały kwadratowy chlebek
A dzisiaj zgrzeszyłam i banana zjadłam nadprogramowo

Dzisiaj prawie cały dzień na dworze siedzieliśmy super pogoda jutro też ma taka być u nas

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Cytat:
a w ogole to dzisiaj zlozylam na nich doniesienie na policji o otrucie naszego psa dzisiaj przyszly wyniki sekcji no i wyszlo ze pies zostal otruty srodkiem ktory znajduje sie w trutkach na myszy i szczury nie pamietam jak sie to nazywalo

u nas tez jest ta tradycja
A to podlec szkoda słów , bardzo wam współczuję takiej sytuacji
Cytat:
U nas każda okazja dobra na torta a na roczek to bedzie imprezka z tortem ze świeczką a teraz to tak dla siebie, że bez większych wpadek pół roku przeszło i jakoś ciągnę wychowanie dwójki urwisów
to tak jak u mnie był tort na 3 miesiące i na pół roku i czasem tak na niedzielę uwielbiam robić torty ale na razie abstynencja tortowa

Ja tez słyszałam że temu kto wypatrzył nalezy się prezent

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Darusia ile tej ryby miało być bo nie wiem czy za dużo nie zeżarłam
Stary 2010-10-05, 20:44   #2515
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie identycznie. Też musze ją położyć na bok i przez to czesto laduje na brzuchu po czym miauczy bo nie umie sie odkręcic... ostatnio zaczęlam ją kłaśc na plecach ale sama się przekreca na bok...

Cytat:

Mrowak - gratulacje dla Gabi za ząbka. A ja słyszałam że to osoba która pierwsza zobaczy ząbka to musi kupic dziecku prezent. U mnie tak było a że to JA (i tylko JA) mogę takie nowości oglądać to oczywiście kupiłam małej jakieś zabawki
U nas kupuje się coś osobie która znalazła wiec czekam na prezent od tż-a. Obiecał...

Mrowak- tak, karmię ją na leżąco

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 20:44   #2516
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
sasiadka odebrala mi wyniki badan malej, okazalo sie ze juz dzisiaj byly.
Morfologia ok, i SKAZY NIE MA;P
To super

Cytat:

Gratulacje ząbkowe

Cytat:

Też farbuję sama ale już od lat. Kolor naturalny też mam super SIWA MYSZ i dla mnie lepsze są blondy bo mi włosy szybko rosną i właściwie musiałabym odrosty robic co 2 tygodnie a przy bolndach przedłużam do miesiąca

Oglądałam te kombinezony w Wójciku i niestety cena była dla mnie zaporowa a do tego mam już dostany od koleżanki. Są śliczne wszystkie i czapeczki też

Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość

no wlasnie, dlatego pytalam.
Jak dziecko ma ciepły (nie wilgotny + ciepły)karczek to jest mu ciepło. Łapki nie maja nic do rzeczy. Tak mi mówił pediatra

Cytat:
Mój TZ rozmawiał dzisaj z pediatrą i ona stwierdzła że z małą jest OK i dziecko może tak wymiotować. No i że powinniśmy jej więcej dawać jakiś kaszek.

Dobrze że Oliwka jest zdrowa

A ja wyrodna matka nie kupiłam iecku nic z okazji pierwszego ząbka. No chyba że policzę zimową czapeczkę kupioną H&M taką z uszkami i kokardką
Stary 2010-10-05, 20:55   #2517
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
To samo z truskawkami niby po roku można a widziałam serki truskawkowe po 9 miesiącu

Truskawki takie ekologiczne to pewnie niedługo by mozna podać bo ewnie dzieci mają alergie na ten syf co nimi się je pryska

Cytat:
Ja mam dla Szymka z wójcika kurtka plus spodnie 229 czapki kupuje w HM bo mają ładne ale po 14.90 ciekawe tylko czy w tym jednym przepekasz przez całą zime

Cytat:
he he no własnie jutro Ola kończy pół roku i chyba teraz to już w górki . ja mam jeszcze bardziej przerabane niż TY bo dwójka cały czas w domu. jakby Szymek byl w przedszkolu to by była sielankaNormalni e bym nie wiedziała co mam zrobić z czasem

Młoda - tak mnie wciągneła ta stronka zrób sobie krem że kupiłam kilka rzeczy i coś wyczaruje w domu zobaczymy czy moja morda to przeżyje.

bylam w tesco na zakupach i tak dzieonek zleciał .
Małej spodenek dresowych dokupiłam

Co do ubierania to ja zakładam rajstopki , body na długi i na to mam takie jesienny pluszowy kombinezonik , czapa oczywiście i kocyk bo to spacerówka .

Drcron - brak słów na babe ale wierze ze dasz jej popalić

Edytowane przez ania p
Czas edycji: 2010-10-05 o 20:58
ania p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 21:01   #2518
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Pop mojej sąsiadki wnuczka też tak wymiotowała jak Twoja Oliwka i pamiętam że trwało to kilka lat bo już taka duża dziewczynka była a niejadek straszny wieki trwało zanim zjadła zupę jak ją karmili i wystarczyło jedna łyżka za dużo i wszystko na marne , ale pannica wyrosła na niezłą laskę także się tak bardzo nie martw może Twoja też laska będzie
No wiesz co. Co to znaczy MOŻE?!!! Toż to ona jest już LASKA

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 21:06   #2519
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Truskawki takie ekologiczne to pewnie niedługo by mozna podać bo ewnie dzieci mają alergie na ten syf co nimi się je pryska

Ja mam dla Szymka z wójcika kurtka plus spodnie 229 czapki kupuje w HM bo mają ładne ale po 14.90 ciekawe tylko czy w tym jednym przepekasz przez całą zime

he he no własnie jutro Ola kończy pół roku i chyba teraz to już w górki . ja mam jeszcze bardziej przerabane niż TY bo dwójka cały czas w domu. jakby Szymek byl w przedszkolu to by była sielankaNormalni e bym nie wiedziała co mam zrobić z czasem

Młoda - tak mnie wciągneła ta stronka zrób sobie krem że kupiłam kilka rzeczy i coś wyczaruje w domu zobaczymy czy moja morda to przeżyje.

bylam w tesco na zakupach i tak dzieonek zleciał .
Małej spodenek dresowych dokupiłam

Co do ubierania to ja zakładam rajstopki , body na długi i na to mam takie jesienny pluszowy kombinezonik , czapa oczywiście i kocyk bo to spacerówka .

Drcron - brak słów na babe ale wierze ze dasz jej popalić
Możliwe z tymi truskawkami tak jak mówisz nie raz mnie od kupnych brzuch bolał starą babę a co dopiero dziecia ale mam w ogródku na 100% ekologiczne więc sobie używam chociaz mały jeszcze w tym roku nie jadł ale za rok.

Tez pomyslałam o tym kombinezonie czy starczy na zimę jeden nie sądzę ja jeszcze nie kupiłam bo mój Miko rośnie jak na drożdżach poczekam az się naprawdę ochłodzi na razie dwie kurteczki ma i starczy

Dla Oli już na jutro
Jejku jak ten czas leci prawie co dzień jakieś pół roczku mija ale nam dzieci rosną

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Cytat:
No wiesz co. Co to znaczy MOŻE?!!! Toż to ona jest już LASKA
nie no jasne że jest ale jak urosnie to dopiero będzie łamaczką męskich serc
Stary 2010-10-05, 21:07   #2520
mrowak
Zakorzenienie

dziekujemy za gratulacje-pekamy z dumy-tzn.ja pekam, bo mała już śpi

ta moja kolezanka "od zeba" tak wlasnie dzisiaj mowila, ze chyba prezent dostanie, a ja nie wiedzialam o co biega aleznowu TZta rodzina mowi, ze to tata dziecka ma kupic mamie dziecka sukienke z okazji zabka. TZ sie juz smial, ze predzej mi spodnie kupi, bo ja i sukienka to srednio nam po drodze jest a zachwalane spodnierurki kiedys w koncu trzeba nabyc, nie?

Asiulek, to Wercia leży na płasko i wcina mleko z butli? tak sie dopytuje, bo mi weszło w krew, że na leżąco to, ale właśnie już sama nie wiem, bo niby można się zakrztusic
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości