|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
to moja tak kocha te pieski z żabkii ta przytulanke z rossmana. Musze jej kupic nowa bo ta to juz wyduśdana taka ze szok.
|
|
#2492 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
Nie wiadomo czy będzie chciała nową
|
|
|
|
#2493 |
|
Zakorzenienie
|
zimą to spodenki body na dlugi bluza grube skarpety kombinezon , taki mam plan ale jak sie sprawdzi sie okaze;p
ja sama zmarzluch jestem straszny, juz zapitalam w kozakach plaszczyki i arafatka pod szyja ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- zdazylam paznokcie pomalowac i tyle spania by bylo wiec smigam na spacerek
|
|
#2494 |
|
Rozeznanie
|
Dzieki serdeczne dziewczyny za pomoc w sprawie kota. Ojjjjjjj gdyby nie wy to on by biedny był i ciagle rozwolnienie miał. Bi ja nAPRAWDE CIEMNA MASA JESTEM. dWA DNI strajkował i nie chciał suchego jesc ale widze ze teraz zacZał to chyba z głodu nie zdechnie.
To co on wyprawia z moimi psami to istny cyrk normalnie. Uciekam bo mi dzidziole sie mamy dopominaja |
|
|
|
#2495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2496 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Co do ubioru to ja nie ubieram tak bardzo ciepło,wogóle np on szybko bez czapki zaczął wychodzic na spacery,teraz też nie przesadzam tfutfu ale jeszcze nawet kataru nie miał,oprócz sapkowego do 3 m-ca dzisiaj np rajtuzki i dżinsy plus bucik,góra:body dł bluzka i bluza polar i czapka idziemy teraz do galerii to zobaczę te nestle kaszki |
||
|
|
|
#2497 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2498 |
|
Zakorzenienie
|
ja też tak ubieram, tylko zamiast butów to takie grube skarpetki z grzechotką z rosmana. A właśnie jak o polarach dziecinnych mowa to dzisiaj w Lidlu, może skocze kupić jeszcze jeden na zmianę, i jeden większy na wiosnę.
Ja za tydzień idę na szczepienie, i ważenie, normalnie aż sie boję, bo mały taki chudy się zrobił
|
|
#2499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja Zosia też "biega" jak szalona
|
|
#2500 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Wszystkiego najlepszego dla polroczniaczkow, Werci i Oliwki
Cytat:
A co do tego typu konkursow, to przyznam, ze nie do konca pozytywnie sie do nich odnosze, takich w ktorych publika glosuje ( a nie jury zlozone z especjalistow i znawcow), bo Ci, ktorzy nie maja wielu znajomych, lub ich nie poinformowali nie maja praktycznie szans, nawet jesli maja duzy talent. I to dotyczy konkursow w roznych dziedzinach. Cytat:
No to ja kurcze opozniona z tym glutenem, bo moze tydzien temu pierwszy raz podalam a 6 miesiecy skonczone 29; Myslicie, ze to bardzo zle, cholewcia???? I to jeszcze jej cala lyzeczke podalam, zamiast pol. Pozniej doczytalam;Cytat:
Cytat:
A moze one alergizuja, ale jak pryskane i te chemikalia, bo pomidory czesto napedzane. ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Cytat:
Cytat:
; Taka urode ma pewnie. Moja tez szczupla dosc, a w tym miesiacu niewiele bardzo przybrala na wadze (ale tyle nie je).
|
||||||
|
|
|
#2501 |
|
Zakorzenienie
|
sasiadka odebrala mi wyniki badan malej, okazalo sie ze juz dzisiaj byly.
Morfologia ok, i SKAZY NIE MA;P
|
|
#2502 | |
|
Zakorzenienie
|
nasza pediatra napisala mi na karteczce, ze nasivin jest tylko na tzw.sapke czyli faktycznie problematyczne oddychanie przy zatkanym nosku i obok napisala "ostroznie" polecajac psikac dwa razy dziennie po dwie krople do kazdej dziurki
drcron, niezła jazda u Ciebie w domu i chyba sie do Ciebie uśmiechnę i napędzę nową falę klientek-czy rękawiczki też robisz na eksport? ![]() Cytat:
i gratuluję grzecznego, 6-cio miesiecznego bobasa ja dzisiaj z Gabryska wyszlam z domu po 12, a wrocilysmy....17.30! Poszlysmy sobie do centrum handlowego takiego malego-pol godzinny spacer w jedna strone. I tam pracuje w stoisku z lodami moja kolezaka (lody przepyszne tak w ogole!) i tak sobie gadamy o dzieciach-ona ma juz 2-ke, a figure jakby nigdy nie rodzila JEST PIERWSZY ZĘBATEK -malusi, calkiem juz przebity przez dziaselko! ucieszylam sie tak, jakby co najmniej mature na celujacy zdala
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2010-10-05 o 18:53 |
|
|
|
|
#2503 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdjęcia boooskieCytat:
a że tak mnie ta sprawa ruszyła to chciałam się z Wami podzielić no siwa jestem masakrycznie, mój naturalny kolor to SZARA MYSZ więc wyjątkowo mnie siwizna dopada...farbuję jasnym złotym brązem z garniera, wcześniej przed ciążą to na blondach byłam, a teraz nie mam czasu na fryzjera i stąd farbuję sama, a brąz wygodniejszy.bo niestety właśnie... tak szukałam na ☠☠☠☠☠☠ i do domku, i są tylko pisze ,że produkt chwilowo niedostępny bo już bym dawno zamówiła![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
no ale mnie wkurzyło babsko...Cytat:
Cytat:
ja też karmię na łóżku i kładę się obok bo na rękach to zaraz mnie ciągnie za włosy i wygina się w mostek![]() Kupiłam kombinezon z Wójcika i z takiej samej serii czapkę i szaliczek i skrobnęło mnie trochę kombinezon 169zł, a czapka z szalikiem 64złDarusia,
K & I Edytowane przez Baobabek Czas edycji: 2010-10-05 o 19:03 |
|||||||
|
|
|
#2504 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Cytat:
|
|
|
#2505 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- Cytat:
Mój starszy synek tez był szczuplutki, ale on to był niejadek, a ten je i tak samo jak tamten wygląda. Zobacze jak na ważeniu wyjdzie.---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Cytat:
A swoją drogą to u nas jest tradycja kupowania prezentu temu kto pierwszy zobaczy
|
|
|
#2506 |
|
Zakorzenienie
|
gratulacje dla zębatek - u nas nadal 0 :P
Moja mala juz wykapana kima: ) teraz jak moge ja oszukac to ostatni raz je o 19 pozniej kapiel i od razu lulu.
|
|
#2507 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia i jak dieta, bo ja tak sobie myśle że od jutra zacznę
bo jak poczekam do poniedziałku bez diety to bedę miala 5 na+Tylko że ja takiej wagi spożywczej nie mam, to tak na oko będę, ile to wychodzi 50 chleba?normalna kromka, czy np pół
|
|
#2508 |
|
Zakorzenienie
|
ja kupuje ten mniejszy chlebek, nie zaden okragly ani nic takiego i to jest tak ze srodka taka wieksza jedna kromka, maslem smaruje tak zeby zatkac dziurki , 20 wedliny to jeden plasterek tak jak ja kupuje poledwicy sopockiej ale cienko ukrojony, 100 gram ziemniaka to 2 male ziemniaki sa, z warzywami ciezko nie powiem ci bo ja nie przepadam i wcinam w sumie caly czas fasolke
buraczki czy marchewke i tym podobne waze bo na oko trudno stwierdzic, ostatnio mialam 6 mniej ale nic nie widac, zla jestem bo widze na wadze ze chudne ale po sobie po ciuchach tyle o ile a jednak 6 kg to duzo, ale z tego co pamietam ostatnio tez tak mialam.W czwartek jestem umowiona z psiapsiola to sie zwaze:P
|
|
#2509 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym chciała jeszcze tylko z 3 kg stracić, a o te końcowe najciężej
No ale od jutra próbuję, mam nadzieję że mi się uda ![]() ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- albo może od czwartku zacznę, bo jutro małemu torta na 1/2 roczku kupuję, i chyba bym umarła patrząc jak inni jedzą
|
|
#2510 |
|
Zakorzenienie
|
3mam kciuki
oby ja uciekam na film ![]() dobranoc. ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- my nie robilismy 1/2 roczku, nie ma u nas ani takiej tradycji ani tak jakos nawet nie chcialam chyba wtedy bardziej mnie roczek bedzie cieszyl pierwszy tort i tak dalej
|
|
#2511 |
|
Zakorzenienie
|
Mój TZ rozmawiał dzisaj z pediatrą i ona stwierdzła że z małą jest OK i dziecko może tak wymiotować. No i że powinniśmy jej więcej dawać jakiś kaszek.
Kupiłam dzisiaj tą siateczkę na owocę więć w sobotę ją wypróbuję. Drcron - dziwna to baba Twojego teścia. Musisz coś robić z tym babsztylem. Może powinniście z TZ wprost porozmawiać z Teściem i wyjaśnić sobie parę spraw. A ja to złośliwie bym chyba nagrała płacz dziecka i jak tylko babsztyl by przychodziła to puszczałabym głośno. ![]() Baobabk - a jak tam Twoi teściowe tęsknią za Tobą? Bo Ty to pewnie za nimi nie tęsknisz.![]() Mrowak - gratulacje dla Gabi za ząbka. A ja słyszałam że to osoba która pierwsza zobaczy ząbka to musi kupic dziecku prezent. U mnie tak było a że to JA (i tylko JA) mogę takie nowości oglądać to oczywiście kupiłam małej jakieś zabawki ![]()
|
#2512 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a u nas na gorze sie wyrzyna zabek bo jest juz dziaselko rozprute a te dwa na dole to tylko z za dziaselka wychodza takie malusie a jak u waszych dzieciaczkow ?? czy zabek jak rosl to odrazu byl taki duzy czy malutki bo u nas sa takie malusienkie ale sa i na gorze sie juz wyrzynaja co do dania popalic to mam juz plana zaczne od odkurzania o 5 rano < Jula juz nie spi o tej godzinie > wiec jej nie obudze a nasz odkurzacz chodzi jak traktor pojade jeszcze do dziadka Tzta i sie mu wyzale ,dodajac jeszcze 3 grosze swoje > jaka to ja z Julka i Tztem jestem biedna jak nas wykozystuja i ponizaja i dziadek zrobi swoje hehe dzisiaj na wiosce sasiadom tez powiedzialam jaka u nas sytuacja bo wszyscy mojego tescia uwazaja za swietego i takiego dobrego on potrafil pojsc na wioske powiedziec ze kupil nam wozek ciekawe ktory ![]() Cytat:
a w ogole to dzisiaj zlozylam na nich doniesienie na policji o otrucie naszego psa dzisiaj przyszly wyniki sekcji no i wyszlo ze pies zostal otruty srodkiem ktory znajduje sie w trutkach na myszy i szczury nie pamietam jak sie to nazywalo Cytat:
|
|
#2513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na roczek to bedzie imprezka z tortem ze świeczką a teraz to tak dla siebie, że bez większych wpadek pół roku przeszło i jakoś ciągnę wychowanie dwójki urwisów
|
|
|
#2514 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale za to w biedronce kupiłam kurteczkę taka jesienną za 25 coś były dla chłopców i dziewczynek i dosyć duzo ich tam było różne rozmiary i były też kamizelki ale większe juz na takie może 2 latka mogłam wziąć ale pewnie jeszcze się trafi Cytat:
Cytat:
dla Gabi za zębolaCytat:
![]() Pop mojej sąsiadki wnuczka też tak wymiotowała jak Twoja Oliwka i pamiętam że trwało to kilka lat bo już taka duża dziewczynka była a niejadek straszny wieki trwało zanim zjadła zupę jak ją karmili i wystarczyło jedna łyżka za dużo i wszystko na marne , ale pannica wyrosła na niezłą laskę także się tak bardzo nie martw może Twoja też laska będzie![]() Madzia no to faktycznie od jutra zacznij bo tak pewnie byś skubnęła Ja też ważę i ja wolę wziąć 2 mniejsze kromki jakoś tak optycznie więcej się wydaje i dla psychiki więcej i też kupuję polendwicę a tego chlebka razowego co jem to też 2 kromeczki to taki mały kwadratowy chlebek A dzisiaj zgrzeszyłam i banana zjadłam nadprogramowo Dzisiaj prawie cały dzień na dworze siedzieliśmy super pogoda jutro też ma taka być u nas ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Ja tez słyszałam że temu kto wypatrzył nalezy się prezent ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Darusia ile tej ryby miało być bo nie wiem czy za dużo nie zeżarłam
|
||||||
|
|
|
#2515 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mrowak- tak, karmię ją na leżąco
|
|
#2516 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i dla mnie lepsze są blondy bo mi włosy szybko rosną i właściwie musiałabym odrosty robic co 2 tygodnie a przy bolndach przedłużam do miesiąca Oglądałam te kombinezony w Wójciku i niestety cena była dla mnie zaporowa a do tego mam już dostany od koleżanki. Są śliczne wszystkie i czapeczki też Cytat:
Cytat:
A ja wyrodna matka nie kupiłam iecku nic z okazji pierwszego ząbka. No chyba że policzę zimową czapeczkę kupioną H&M taką z uszkami i kokardką
|
|
#2517 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Normalni e bym nie wiedziała co mam zrobić z czasem Młoda - tak mnie wciągneła ta stronka zrób sobie krem że kupiłam kilka rzeczy i coś wyczaruje w domu zobaczymy czy moja morda to przeżyje. bylam w tesco na zakupach i tak dzieonek zleciał . Małej spodenek dresowych dokupiłam Co do ubierania to ja zakładam rajstopki , body na długi i na to mam takie jesienny pluszowy kombinezonik , czapa oczywiście i kocyk bo to spacerówka . Drcron - brak słów na babe ale wierze ze dasz jej popalić
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny Edytowane przez ania p Czas edycji: 2010-10-05 o 20:58 |
|||
|
|
|
#2518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() . Co to znaczy MOŻE?!!! ![]() ![]() ![]() Toż to ona jest już LASKA
|
|
#2519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez pomyslałam o tym kombinezonie czy starczy na zimę jeden nie sądzę ja jeszcze nie kupiłam bo mój Miko rośnie jak na drożdżach poczekam az się naprawdę ochłodzi na razie dwie kurteczki ma i starczy Dla Oli już na jutro Jejku jak ten czas leci prawie co dzień jakieś pół roczku mija ale nam dzieci rosną---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- nie no jasne że jest
|
|
|
|
|
#2520 |
|
Zakorzenienie
|
dziekujemy za gratulacje-pekamy z dumy-tzn.ja pekam, bo mała już śpi
ta moja kolezanka "od zeba" tak wlasnie dzisiaj mowila, ze chyba prezent dostanie, a ja nie wiedzialam o co biega ![]() Asiulek, to Wercia leży na płasko i wcina mleko z butli? tak sie dopytuje, bo mi weszło w krew, że na leżąco to
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:22.

Po pierwsze- musi być faktycznie zmęczona, po drugie- zanim włożę ją do łóżeczka (jeśli nie wypada akurat karmienie) to daję jej się napić. Koniecznie musi być ciepłe... ona wtedy tak błogo odpływa... jak konczy- siup smok w zamian i do łóżeczka... jest już z lekka uśpona wiec lepiej jej zasnąć...

).
Bo i zdrowa do końca nie jest przecież...
ucieszylam sie tak, jakby co najmniej mature na celujacy zdala
Od jutra zaczynam śmigać na basen bo chyba umrę z bólu...
bo już bym dawno zamówiła
) twierdził że "par" kości nie łamie
a na roczek to bedzie imprezka z tortem ze świeczką
wszystko na marne , ale pannica wyrosła na niezłą laskę także się tak bardzo nie martw może Twoja też laska będzie