Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 854 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-08, 21:15   #25591
Rybiorek
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI

Cytat:
Napisane przez anwen Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam do Was takie pytanie- od kilku dni przeszukuję forum (i nie tylko) w poszukiwaniu stylizatora, który można by było nałozyc już na suche włosy w celu wydobycia skrętu. Chodzi mi o coś takiego jak to: http://azjatyckicukier.blogspot.com/...ki-i-fale.html czy znacie może jakiś odpowiednik w polskich sklepach? Ja myje włosy na wieczór (jestem strasznym śpiochem) i po nałożeniu jakiegokolwiek stylizatora na mokre włosy- rano mam już niestety pogniecione siano I tak sobie wymyśliłam, że pozwole włosom wyschnąć bez niczego, nawet ich nie ugniatając i dopiero rano jak będą suche wgniotę w nie coś i wystylizuję. Próbowałam już z pianką, żelem, żelem lnianym ale wszystkie sklejają mi włosy.... już nie wiem czego jeszcze mogłabym spróbować....
nie wiem czy masz The Body Shop w poblizu ale dziewczyny uzywaja The Cotton Curl Booster czy jakos tak sie nazywa, niby mozna go na mokre lub na suche, mnie Syrenka przyslala (Syrenko) bo w dublinskich TBSach nie bylo, sprobowalam dzisiaj na suche i efekt porownywalny (no prawie) do serum amerykanskiego, takie obudzenie lokow i obojetosc mi skoczyla podwojnie, Eloe chyba wstawila sklad i nawet analize zrobila, popatrz do skladzika analizowego, wiecej nie pomoge bo moje ulubione serum ktore robi cuda to wlasnie to amerykanskie cudo Set It Free z Devacurl
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 21:26   #25592
anwen
Zadomowienie

GG do anwen

Cytat:
Napisane przez wrily_curly Pokaż wiadomość
kurcze, chyba wszyscy widzieli tę jelly może serum Tigi do kręconych? Tylko to mi się kojarzy takiego.
bardzo lubię tego bloga, a przede wszystkim autorkę niesamowite wrażenie zrobiła na mnie ta jelly- nie mogę przestać o niej myśleć ale cena niestety nie dla mnie

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
nie wiem czy masz The Body Shop w poblizu ale dziewczyny uzywaja The Cotton Curl Booster czy jakos tak sie nazywa, niby mozna go na mokre lub na suche, mnie Syrenka przyslala (Syrenko) bo w dublinskich TBSach nie bylo, sprobowalam dzisiaj na suche i efekt porownywalny (no prawie) do serum amerykanskiego, takie obudzenie lokow i obojetosc mi skoczyla podwojnie, Eloe chyba wstawila sklad i nawet analize zrobila, popatrz do skladzika analizowego, wiecej nie pomoge bo moje ulubione serum ktore robi cuda to wlasnie to amerykanskie cudo Set It Free z Devacurl
Dziękuję już się zabieram za czytanie wszystkiego na temat tego kremu z TBS i Tigi

od 06.2010 piję pokrzywę i olej z wiesiołka
27.10.11 -Prawo Jazdy

od 18.06.12 ćwiczę z Ewą Chodakowską

Włosy 2011-2012

Blog - Jak dbać o długie włosy?
www.anwena.blogspot.com
anwen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 21:31   #25593
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smerf3 Pokaż wiadomość

Z przyjemnością oglądam zdjęcia Waszych włosów. Rybiorek ma teraz takiego słodkiego baranka;]

w sobote uslyszalam ze mam baranka z wyraznymi lokami
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-10-08, 21:44   #25594
urojona
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Volyova Pokaż wiadomość
Czy oczyściłaś włosy szamponem z SLS bez silikonów i polimerów?

Potem proponuję Ci zakupienie jakiejś maseczki do włosów (np. L'Biotica Biovax do suchych) i zostawienie jej na dłużej na włosach, zamiast odżywki w fazie odżywiania.

A jak długie masz włosy?
Dziękuję za taką rozbudowaną odpowiedź, bardzo pomogłaś Tak, pierwsze mycie (a raczej ostatnie) szamponem z SLS było dwa dni temu, potem myłam już Isaną i nie nakładałam nic syfiastego Jutro planuję pierwszą porządną "sesję", zaopatrzyłam się w Garniera awokado i co to tam jeszcze ma I będę próbować.

Biovax już kiedyś używałam, za poleceniem fryzjerki zresztą, jak skończyłam to nabyłam Placentę. Z tego co się zorientowałam to niezbyt się nadaje? Jeszcze pół opakowania mi zostało, odstawić całkiem czy raz na jakiś czas (jaki?) używać?

Włosy mam mniej więcej do ramion (jak mokre), ostatnio się zręcznikowałam na jakieś 10 minut ale nie jestem przekonana czy u mnie ma to sens, bo efekt był dobry tylko na przednich kosmykach. Ale może jeszcze za wcześnie na takie osądy

Cytat:
Napisane przez caskada Pokaż wiadomość
ja siedze bite pol godz nie mniej
Cytat:
Napisane przez Jennifer85 Pokaż wiadomość
Ja tez 30 minut czasami nawet godzine, mam geste wlosy
Dzięki dziewczyny, ja zbyt gęstych włosów nie mam, więc chyba nie będę aż tak szaleć czasowo
Stary 2010-10-08, 21:54   #25595
wrily_curly
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez PATII12 Pokaż wiadomość
ok. dzięki cos pewnie wyczaje przeciesz niekt nie mówił, że bedzie łatwo
no niestety, to się takie łatwe tylko na początku wydaje ale efekty sprawiają, że warto się trochę pomęczyć

Cytat:
Ajjj a ja nie mam ani pół grosza do wydania w TBS a na boostera się czaję już długo

Cytat:
Napisane przez anwen Pokaż wiadomość
bardzo lubię tego bloga, a przede wszystkim autorkę niesamowite wrażenie zrobiła na mnie ta jelly- nie mogę przestać o niej myśleć ale cena niestety nie dla mnie

Dziękuję już się zabieram za czytanie wszystkiego na temat tego kremu z TBS i Tigi
Ja też czasami zaglądam, fajnie poczytać i posłuchać o tym innym świecie

Tigi jest silikonowcem (podobnie pewnie jak ta jelly) ale najważniejsze jest świadome używanie silikonów, wiedza, co czego i jak używać oraz zmywać czasami.

Cytat:
w sobote uslyszalam ze mam baranka z wyraznymi lokami
jesteś najpiękniejszym barankiem na świecie

Cytat:
Napisane przez urojona Pokaż wiadomość
Biovax już kiedyś używałam, za poleceniem fryzjerki zresztą, jak skończyłam to nabyłam Placentę. Z tego co się zorientowałam to niezbyt się nadaje? Jeszcze pół opakowania mi zostało, odstawić całkiem czy raz na jakiś czas (jaki?) używać?
Wszystkie niezgodne z CG odżywki wykończ stopniowo jeśli nie masz komu oddać, nie wolno marnować tylko pamiętaj, żeby silikony zmywać szamponem raz na jakiś czas
wrily_curly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 21:56   #25596
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

kosmetyki profesjonalne: Kerastase, Loreal, Wella, Lanza

...and I will wear him
In my heart's core, ay, in my heart of heart
As i do thee...

Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska
kathy579 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 22:03   #25597
urojona
Raczkowanie

Cytat:

Wszystkie niezgodne z CG odżywki wykończ stopniowo jeśli nie masz komu oddać, nie wolno marnować tylko pamiętaj, żeby silikony zmywać szamponem raz na jakiś czas
czyli jak będę tę nieszczęsną placente stosować np co 2 tygodnie i potem sobie fundować mycie szamponem z SLS to będzie w miarę w porządku? oddać na razie nie mam komu, chyba, że mamę namówię, bo ona to dopiero ma tragiczne włosy a odżywek w ogóle nie stosuje

PS. Co do kosmetyków "profesjonalnych" nie mam miłych wspomnień ani z Lorealem ani z Wellą i nawet ja - totalny laik - nie nazwałabym ich profesjonalnymi
Stary 2010-10-08, 22:28   #25598
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kathy579 Pokaż wiadomość
obejrzyj sklady, wszystko ma silikony w sporawej ilosci, Loreal wprawdzie wypuscil serie bez silikonow ale nie wiem jak z dostepnoscia

z wlasnego doswiadczenia powiem - ani Loreal (mialam Absoluta i Repair) ani Kerastase (mialam Oleo i Cement) nie pomogly mi, mialam taki frizz ze szkoda gadac, a kupilam to wszystko zeby sobie pomoc bo po rozjasnianiu mialam szope, dopiero jak tutaj trafilam to jednego dnia odstawilam ze kosmetyki i uzylam szamponu i odzywki z Joanny Naturii, ugotowalam zel lniany i z dnia na dzien mialam gladkie loki (tylko ze niestety nadal rozjasnialam), nie puch, nie szope tylko ladne loki, zeby bylo jasne jesli je lubisz to ok, ale my tutaj najpierw stawiamy na zdrowie, ja bylam 7 miesiecy CG (Curly Girl ktora nie uzywa sls, silikonow i pq), niestety rozjasnianie zniszczylo mi wlosy i nic sie nie dalo zrobic bo zniszczonego wlosa (spalonego) nic nie uratuje, moze inaczej - moglam zrobic piekna fryzure ale kosztowalo mnie to duzo czasu (codziennie maski na godzine) wiec skupilam sie na odnowie, musialam obciac wlosy ale oplacalo sie, intensywna pielegnacja CG dala wyniki, popatrz do naszego watku numer 5, wstawialam fotki wczoraj czy przedwczoraj, teraz jak wyleczylam wloski to wprowadzilam pare kosmetykow z silikonami (choc stylizatory nadal bezsilikonowe) jednak nie siegnelabym po marki ktore wymieniasz, dla mnie to tandeta ktora robila mi sztywne siano, nie znosze tego, w odroznieniu od dziewczyn mam szczescie ze mieszkam za granica i dostep do super produktow, moje ulubione dwie firmy to Curl Junkie oraz Miss Jessie's, to sa kosmetyki do kreciolkow, pelno w nich skladnikow ktore loki uwielbiaja, cenowo sa porownywalne z tymi co wymienilas ale jak pisalam - nie kupilabym ich, Curl Junkie i Miss Jessie's to firmy specjalizujace sie w kreconych wlosach, zalozycielki firm maja afra, poniewaz dziewczyny nie maja dostepu do takich kosmetykow dlatego szukaja produktow ktore w jakiejs czesci spelnia swoje zadania, nie ma znaczenia nazwa firmy, jak pisala wirly, liczy sie sklad, zajrzyj do analizowego i zobacz zrobione analizy
chcesz z nami dyskutowac, nie ma sprawy - pokaz swoje wlosy, powiedz ile wiesz o produktach i skladach, powiedz czemu tak naprawde je stosujesz, nasze wlosy mozna obejrzec w Dzienniku, tu na watku tez (trzeba sie cofnac do cz 5), czytajac watek mozesz sie dowiedziec czemu wybieramy konkretne produkty - dla nas sprawa pielegnacji kreciolkow to powazna sprawa, ale jak juz pisalam 1. ZDROWIE 2. ladny wyglad ktory bedzie gdy wlosy sa zdrowe.
uff, dziewczyny zawarlam wszystko?

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Cytat:
Ajjj a ja nie mam ani pół grosza do wydania w TBS a na boostera się czaję już długo
ja pol grosza to jeszcze mam w sensie mialam wtedy ale w zadnym TBSie tutaj nie bylo, a uwierz mi szukalam i co jechalismy do jakiego centrum (jak sie wprowadzilismy tutaj gdzie teraz mieszkamy to sporo rzeczy musielismy dokupic) to lazlam do kazdego TBSu jak tylko byl, maz uznal juz to za wariactwo

Cytat:
Tigi jest silikonowcem (podobnie pewnie jak ta jelly) ale najważniejsze jest świadome używanie silikonów, wiedza, co czego i jak używać oraz zmywać czasami.
amen

Cytat:
jesteś najpiękniejszym barankiem na świecie
meeeeeee znaczy dziekuje w baranim jezyku
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2010-10-08 o 22:21
Stary 2010-10-08, 22:37   #25599
Volyova
Rozeznanie

Cytat:
Co do b/s to Ci nie pomogę, moje włosy są trudne do obciążenia i czasami nawet tego garniera używam jako b/s
ja tez tak robię, właściwie to głównie jego używam

Dumna fala (klik)

Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog
Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc
Volyova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 22:38   #25600
201605090958
Konto usunięte

Cytat:
Z okazji ślubu mojej siostry razem z moją siostrą przechodziłyśmy przez 15 tygodniową kuracje w salonie. Raz w tygodniu zjawiałyśmy się na stosownym zabiegu z ampułką, w domku grzecznie stosowałyśmy dobrane kosmetyki. Efekt-fantastyczny dopóki to stosowałyśmy-na szczęście trafiłam na wizaż i odkryłam Amlę Moja siostra nie chce sie przekonać do olejów i ma połowę włosów.
Ze wzgledu na rozjaśnione włosy od słońca /zobacz zdjęcia w profilu/ naprawdę przeszłam wszystkie profesjonalne kuracje w ciagu ostatnich 2 lat. Lipa i tyle. A zniszczenia jeszcze długo bedę ścinać
201605090958 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 22:39   #25601
Volyova
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez PATII12 Pokaż wiadomość
nie wiem czy taraz przed zastosowaniem nowego zestawu powinnam włosy oczyścić szamponem, czy normalnie odżywka
rób tak jak lubisz
szampon jest wskazany, żeby usunąć trudniejsze do usunięcia składniki (polimery, silikony)

Dumna fala (klik)

Stary 2010-10-08, 22:41   #25602
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

niestety w moim stanie włosów pomagają już tylko silikony, na razie nie odważę się na na cięcie - bo została bym z 10 cm włosów na głowie, ciągle farbuję, nie dawno miałam również dekoloryzację,

...and I will wear him
As i do thee...

Stary 2010-10-08, 22:49   #25603
Volyova
Rozeznanie

Cytat:
kurczę, pierwszy raz widzę tę klasyfikację typu włosów której używasz, możesz mi podać skąd to wzięłaś?
A z "Dziennika"
Dokładniej jest to klasyfikacja Fia (link - zobacz na "SECOND CLASSIFIER")
F - Fine, włos cienki jak nić jedwabna, niemal niewidoczny
M - Medium, włos średni, jak nić bawełniana
C - Coarse, włos gruby, jak drucik (jak go rolujesz między palcami to go slychać)

A tu opinia Tiffany z livecurlylivefee (link)
Uważa ona, że rodzaj skrętu nie ma znaczenia dla pielęgnacji, ma natomiast znaczenie grubość włosa (właśnie F,M,C), porowatość, elastyczność i gęstość. Aczkolwiek nie widzę dalej na jej stronie, żeby się odwoływała do ostatnich dwóch właśności

Dumna fala (klik)

Stary 2010-10-08, 22:50   #25604
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
niestety w moim stanie włosów pomagają już tylko silikony, na razie nie odważę się na na cięcie - bo została bym z 10 cm włosów na głowie, ciągle farbuję, nie dawno miałam również dekoloryzację,
brawo za odwage

szczerze i z reka na sercu - potrzebujesz nawilzenia i odzywienia dla wloskow, i wcale nie uwazam ze tylko silikony zapewnia Ci ladny wyglad, zajrzyj do Dziennik regeneracji naturalnych loków i fal, zdziwisz sie, jak ja moge cos doradzic na juz to zel lniany - jako maske 2 x tygodniowo najlepiej na noc plus jako stylizator

poczytaj nas dokladnie, naprawde moglabys miec prawdziwe cudo na glowie, potencjal masz

mysia m widzialam wpis w codzienniku - to normalne co sie dzieje, Twoje wloski sie przestawiaja, tylko mi sie nie poddawaj, ja do tej pory mam lepszy skret po lewej strone, taki ciasniejszy niz po prawej, mam przedzialek po lewej i po tej stronie niby mniej wlosow ale przez ten skret to czasami nawet lewa strona wyglada jakby bylo wiecej wloskow
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2010-10-08 o 23:14
Stary 2010-10-08, 23:28   #25605
smerf3
Raczkowanie

Cytat:

Jak kiedyś patrzyłam na pianki w sklepie (tylko ze względów naukowych, nie mam zamiaru niczego kupować - żeby nie było ) to chyba taft miał denat, więc może wysuszyć, ja bym uważała. Ale wrzuć skład, popatrzymy.

Nie ma denata, absolutnie. Używam od dawna, ale już wtedy gdy kupowałam po raz pierwszy zwracałam uwagę na alkohol w składzie. Ma za to amodimethicone.
smerf3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 23:38   #25606
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Cytat:
Napisane przez LadyMadalena Pokaż wiadomość
Może podasz nam składy bo z tego co wiem większość produktów z tymi samymi składnikami "profesjonalnej pielęgnacji" można dostać w zwykłych drogeriach. Twarda woda czy aby na pewno to takie dobre

Myślisz że przegotowana lepsza?
Czy któraś z was używała nowej naturalnej serii z Yves Rocher?

...and I will wear him
As i do thee...

Stary 2010-10-08, 23:53   #25607
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Myślisz że przegotowana lepsza?
Czy któraś z was używała nowej naturalnej serii z Yves Rocher?
Przegotowana będzie lepsza.

Możesz podać np. linka do składu tych produktów YR? Bo bez tego to jest trudno coś powiedzieć.
Ale tak ogólnie produkty YR nie mają rewelacyjnych składów
(akurat przyglądałam się kremom, tonikom, żelom do mycia)

Zgadzam się z Rybiorkiem, że Twoje włosy maja potencjał.
Jednak, moim zdaniem, końcówki są tak zniszczone, że nadają się do obcięcia. Nad resztą włosów można popracować

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 23:56   #25608
201605090958
Konto usunięte

Dziewczynki-bardzo bardzo mocno dziękuje za wsparcieTroch ę mi samopoczucie poprawiło wieczorne spotkanie z fryzjerką z zaprzyjaźnionego salonu L'oreala-najbliższy mi salon na mojej głuszy gdzie nie tapirują włosów-myślała, że doczepiłam włosy bo mam ich znacznie wiecej niż miałam na początku września jak mi podcinała. Wniosek logiczny-wlasnie mam umyte, naodżywkowane włosy z podwójnej porcji. Relację zdam w niedzielę wieczorem jak wrócę z uczelni, bo teraz to sobie schną
201605090958 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 06:49   #25609
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
czyli jak będę tę nieszczęsną placente stosować np co 2 tygodnie i potem sobie fundować mycie szamponem z SLS to będzie w miarę w porządku? oddać na razie nie mam komu, chyba, że mamę namówię, bo ona to dopiero ma tragiczne włosy a odżywek w ogóle nie stosuje

PS. Co do kosmetyków "profesjonalnych" nie mam miłych wspomnień ani z Lorealem ani z Wellą i nawet ja - totalny laik - nie nazwałabym ich profesjonalnymi
Ja placentę wezmę z pocałowaniem ręki
Mam w domu i ubóstwiam dodając ją do cotygodniowych maseczek
Ja już mam na tyle odbudowane włosy, że na silikony w okresie jesienno-zimowym mogę sobie pozwolić jak najbardziej
Także jak nie będziesz miała nikogo chętnego to ja się piszę

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 08:04   #25610
urojona
Raczkowanie

Indios Bravos - będę o Tobie pamiętać Ja zauważyłam, że Wax mi bardziej służył, więc jak tylko będę miała jakieś pieniądze (na razie ostatnie planuję wydać na kokoska ) to sobie dokupię i zobaczę co z tą placentą

Jesteś może ze śląska?

A ja mam jeszcze jedno pytanie. Czy sama metoda CG pomoże włosom unieść się u nasady? Moim problemem jest to, że zawsze na czubku głowy jestem klapnięta, to samo dzieje się z włosami "od spodu". Każdy fryzjer z jakim miałam do czynienia polecał mi na to pianki i dyfuzor, ale moje włoski nie lubią ani jednego ani drugiego
Stary 2010-10-09, 11:40   #25611
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Przegotowana będzie lepsza.

Możesz podać np. linka do składu tych produktów YR? Bo bez tego to jest trudno coś powiedzieć.
Ale tak ogólnie produkty YR nie mają rewelacyjnych składów
(akurat przyglądałam się kremom, tonikom, żelom do mycia)

Zgadzam się z Rybiorkiem, że Twoje włosy maja potencjał.
Jednak, moim zdaniem, końcówki są tak zniszczone, że nadają się do obcięcia. Nad resztą włosów można popracować
oto link:

http://www.yves-rocher.com.pl/roslin...nacja_wlosow_1

w przyszłym tygodniu planuje wizytę u fryzjera ale strasznie się boję, może się zdecyduję - sama nie wiem.

...and I will wear him
As i do thee...

Stary 2010-10-09, 12:25   #25612
caskada
Zakorzenienie

yves-rocher z natura niewiele maja wspolnego
Stary 2010-10-09, 13:14   #25613
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Niestety, nie ma tutaj składów.

Cytat:
w przyszłym tygodniu planuje wizytę u fryzjera ale strasznie się boję, może się zdecyduję - sama nie wiem.
Możesz spróbować sama obciąć, zwłaszcza te zniszczone końce.

Sama pisałaś, że włosy są zniszczone na sporej długości i prawdę mówiąc, dla mnie wizyta u fryzjera mam sens, jeśli chcesz się pozbyć całych/większości zniszczonych włosów (= będziesz miała sporo krótsze włosy niż teraz).
Jeśli nie chcesz tak mocnego cięcia, to może sama ciachnij, tyle, ile uważasz i zacznij intensywną pielęgnację włosów.
Po pewnym czasie, zobaczysz, czy da się włosy uratować, czy jednak wolisz je jeszcze krócej obciąć.

Stary 2010-10-09, 14:01   #25614
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Dziękuję za radę faktycznie te włosy które są ścięte po skosie okalające twarz są najbardziej zniszczone, więc chyba sama się za nie wezmę, ale górę będę musiała zapuszczac bo jest maksymalnie zdegażowana, dzisiaj będę w YR więc zerknę na skład. No i mam zamiar zakupic cos fajnego do stylizacji - myślę o mleczku z owsa z TBS są dwie opcje spray i tuba, słyszałam że tuba lepsza.

...and I will wear him
As i do thee...

Stary 2010-10-09, 14:14   #25615
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję za radę faktycznie te włosy które są ścięte po skosie okalające twarz są najbardziej zniszczone, więc chyba sama się za nie wezmę, ale górę będę musiała zapuszczac bo jest maksymalnie zdegażowana, dzisiaj będę w YR więc zerknę na skład. No i mam zamiar zakupic cos fajnego do stylizacji - myślę o mleczku z owsa z TBS są dwie opcje spray i tuba, słyszałam że tuba lepsza.
Ciesze się, że mogę pomóc

Na produktach do stylizacji z TBSu się nie znam, bo mają silikony i/lub pq. Ja takich produktów nie używam, więc nie pomogę.

Do stylizacji stosuję Nivea Flexible Care, żel lniany (sama robię) lub inne żele sklepowe.

Jeśli nie masz jeszcze takich produktów, to przydałoby Ci się coś silnie odżywiającego, np. maski (w TBSie powinny być jakieś fajne - przejrzyj wątek analizowy) lub oleje (np. kokosowy, ze słodkich migdałów czy oliwa z oliwek).

Stary 2010-10-09, 14:49   #25616
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Kathy579 z tego co pamietam to Jumaatt pod koniec piatej czesci watku napisala ze te YR z serii 'naturalnej' to chodzi ze sa w ekologicznych opakowaniach ale jesli chodzi o sklady mozna sie przejechac

naprawde przeanalizuj sobie nasz dziennik, ja sobie chwale ze najpierw zajelam sie odbudowa wlosa uzywajac tylko przyjaznych lokom skladnikow, teraz na zime bede uzywac paru silikonow ale jak przeczytasz w dzienniku - ich wprowadzenie to swiadoma decyzja jako ze chce chronic wloski przed mechanicznymi uszkodzeniami, mieszkam w Irlandii i pogoda tutaj potrafi byc paskudna jesienia i zima ktora rowniez przypomina jesien a ja strasznie nie lubie ich zwiazywac, znaczy mam jeszcze za krotkie na zwiazywanie ale nawet jak podrosna to wiem ze z trudem przyjdzie mi je zwiazac bo nie cierpie tego, wiekszosc zycia przechodzilam w rozpuszczonych
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-10-09, 14:54   #25617
urojona
Raczkowanie

I znów najnowszy upierdliwiec (czyli ja ) was pomęczy.

Wrzucam dzisiejsze zdjęcia po 1 "właściwym" dniu pielęgnacji. Myślicie, że mam jakikolwiek hmm potencjał? Ogólnie rano byłam wyjątkowo zadowolona, loczki się ładne porobiły jak mało kiedy, tylko ten czubek głowy... widać jakie mam przyklapnięte te włosy Dodatkowo włosów nie mam zbyt wiele i są strasznie cienkie, przez co na głowie lubią tworzyć się prześwity.

Czy możliwe, że plunking tutaj jeszcze pogarsza sprawę? Może powinnam używać jakiegoś innego sposobu?

Aha, no i rano puszenie było minimalne ale wystarczyło, że włosy wyschły do końca i wyszłam z domu i już mam sporo puchu
Stary 2010-10-09, 15:40   #25618
Lil Bon Bon
Raczkowanie

GG do Lil Bon Bon

Często Was podczytuję, ale moja pielęgnacja chyba nie jest tak profesjonalna jak Wasza
Mam w związku z tym małe pytanko. 5 dni temu rozcięłam sobie łepetynę na długości 7 cm . Na pogotowiu szukali tej rany przez 5 minut w tym buszu, który dodatkowo został posklejany wiadrem krwi . Niby szwy cacy się goją, ale ubytek włosowy o powierzchni 7 cm X3 cm. Musiałam przenieść przedziałek na bok, bo miałam płaskie włosy po jednej stronie Na wygolonym prostokąciku rośnie mały jeżyk. Masakra...
Myślicie, że nie zaszkodzi ranie jak nałożę sobie na włosy i skalp Biowaxa z czepkiem? Stosuję też Seboradin, ale to chyba odpada teraz. Lniany glut chyba nie zrobi mi krzywdy.
Stary 2010-10-09, 15:51   #25619
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lil Bon Bon Pokaż wiadomość
Często Was podczytuję, ale moja pielęgnacja chyba nie jest tak profesjonalna jak Wasza
Mam w związku z tym małe pytanko. 5 dni temu rozcięłam sobie łepetynę na długości 7 cm . Na pogotowiu szukali tej rany przez 5 minut w tym buszu, który dodatkowo został posklejany wiadrem krwi . Niby szwy cacy się goją, ale ubytek włosowy o powierzchni 7 cm X3 cm. Musiałam przenieść przedziałek na bok, bo miałam płaskie włosy po jednej stronie Na wygolonym prostokąciku rośnie mały jeżyk. Masakra...
Myślicie, że nie zaszkodzi ranie jak nałożę sobie na włosy i skalp Biowaxa z czepkiem? Stosuję też Seboradin, ale to chyba odpada teraz. Lniany glut chyba nie zrobi mi krzywdy.
ojej
ja bym zrobila test, na malutkim kawalku szwu nalozyla biowax na 5m, jak nic sie nie bedzie dzialo nalozylabym na calosc, zel lniany to w ogole mysle ze nie zrobi krzywdy, ogolnie ma wlasciwosci lagodzace, wiec maska z zelu na skalp i wlosy mysle zadnych dzialan ubocznych by nie miala

edit: tylko jedno, czepek to na max 20m, rana musi oddychac wiec dluzej to bym nie ryzykowala
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2010-10-09 o 15:52
Stary 2010-10-09, 16:02   #25620
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez mysia m Pokaż wiadomość

Pierwsze zdjecie to próba rezygnajci z suszarki, włosy oczywiscie rozczesywane i wcale nie traktowane jak wymagają tego kręcone.
Drugie- jak nic nie mozna zrobic, to trzeba obciac.
Trzecie- pierwszemycie stricte CG- zrobiąłm tak nie dlatego, ze uwazałam, ze sa falowane, ale dlatego, ze juz nie wiedziałam co robic, zeby były ładne. I wtedy mnie oświeciło, jak wyschły, ze one jakos tak dziwnie falują
Czwarte- pierwsza próba potraktowania ich jako kręcone- efekt wtedy jeszcze nie był za ciekawy, ale ja i tak mało zawału nie dostałam, bo włosy były bądz co bądz jednak falowane.
Piate i szóste - pielegnacja zaczyna działac, włoski jakby lepsiejsze oj lepsziejsze
siódme- kilka poprawek dzięki kochanemu Rybiorkowi i efekt z wczoraj
będa kolejne, jak juz wsyztsko sobie przyswoję.
Powiem tak, wiele osób, które patrzą na Twoje włosy myśli pewnie, że sporo czasu spędzasz nad układaniem i stylizacją. Pięknie wyglądają i to w tak krótkim czasie. Bardzo, bardzo ładne

Cytat:
Napisane przez Volyova Pokaż wiadomość

Wolę też ugniatanie niż harmonijkowanie - harmonijkowaniem nie mogę tak efektywnie wysuszyć włosów, jak ugniatając je w materiał. A Wy jak robicie?
Na początku tylko harmonijkowałam. Teraz i harmonijkuję i ugniatam (przez ręcznik dr bacty). Kiedy nałożę żel lniany ugniatam i potem jeszcze harmonijkuję. Jeśli zwykły żel drogeryjny delikatniej ugniatam i też harmonijkuję. Po ugniataniu włosy szybciej schną i raz stosowałam plunkig od kiedy mam ręcznik dr bacty (włosów mam sporo, tylko teraz dość krótkie).

Cytat:
I znów najnowszy upierdliwiec (czyli ja ) was pomęczy.

Wrzucam dzisiejsze zdjęcia po 1 "właściwym" dniu pielęgnacji. Myślicie, że mam jakikolwiek hmm potencjał? Ogólnie rano byłam wyjątkowo zadowolona, loczki się ładne porobiły jak mało kiedy, tylko ten czubek głowy... widać jakie mam przyklapnięte te włosy Dodatkowo włosów nie mam zbyt wiele i są strasznie cienkie, przez co na głowie lubią tworzyć się prześwity.

Czy możliwe, że plunking tutaj jeszcze pogarsza sprawę? Może powinnam używać jakiegoś innego sposobu?

Aha, no i rano puszenie było minimalne ale wystarczyło, że włosy wyschły do końca i wyszłam z domu i już mam sporo puchu
Spróbuj żabkowania. Eloe stosuje i włosy są podniesione u nasady.
Zobacz sobie tutaj:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...5&postcount=24

Melduję się i ja.

Jeśli chodzi o jeszcze większe wyjaśnienie cg dla nowych osób, to i ja wtrącę swoje trzy grosze.
Na zakręconym forum jestem od niedawna. Informacji jest sporo i potrzeba trochę czasu żeby to przeczytać i zrozumieć, ale trzeba od czegoś zacząć. Udało mi się bez problemów znaleźć blog Małgosi i zakupić to co jest zgodne z cg. A to, że im dłużej jestem na forum, tym więcej mam kosmetyków to normalne zjawisko. Im dłużej jestem na forum, tym bardziej widzę ile jest spraw, których nie rozumiem. Od razu się nie da i już
Myślę, że jaśniej naprawdę się nie da. Zawsze pojawią się pytania (które i ja zadaję).
Uważam, że odwalacie kawał dobrej roboty. Ja bym niczego nie zmieniała. Ale to moje skromne zdanie.

A co do DOLIVY. Nie jestem z Warszawy, ale swoją DOLIVĘ kupiłam w aptece.

Edytowane przez *Basia*
Czas edycji: 2010-10-09 o 16:06
*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości)

Zasady wysyłania wiadomości