|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#25891 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI
Również czekam z niecierpliwością
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
#25892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, choc ostatnio mycie i odzywianie standardowo z tymi samymi produktami, za to kombinuje ze stylizatorami, jak sie okazuje ze klapa to na wszystko jak wlosy suche wale Set It Free z devacurl i po klopocie, wraca skret i nawet puch da sie opanowac, pisalam ze to moje nastepne KWC? tym razem z dziedziny stylizacjijak tak dalej pojdzie to zanim u mnie bedzie roczek bede miec KWC w kazdej z dziedzin (co nie ozancza ze zakoncze testowanie
|
|
#25893 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i balsam uzywany do mycia Mrs. Potter's, Balsam do włosów suchych i zniszczonych 'Aloes' maja zdaje sie takie same składy A jak nie widać różnicy to po co przepłacać? ![]() U mnie powoduje zminimalizowanie puchu, szczegolnie uzyty w duzych ilosciach na odsaczone w koszulkę wlosy. Wcześniej jako odżywka b/s na ociekające idzie Garnier z Awokado. Edytowane przez LadyMadalena Czas edycji: 2010-10-14 o 11:15 |
|
|
|
|
#25894 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() jak nie mam czsu na olejowanie to: odzywka+olej (lub ich mieszanka w proporcji mniej wiecej 3:1 lub pol na pol) pod czapke na tyle na ile mam czasu- niedoplukuje ciepla woda, plukanka octowa, na koniec emolientowa odzwka b/s w dosc duzej ilosci, potem na wilgotne zel lniany- rano jest ladnie ![]() jesli wczeniej zmywalam olej 3 krotnie odzywka, a terz wystarczy raz to chyba wlosy sa mniej porowate/napite i najedzone ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#25895 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
jesli wlosy maja dobry dzien to samo wychodzi. przy czym nie dodalam, ze zdjecia robione sa niedlugo po wysuszeniu. po calym dniu tarmoszenia juz tak ladnie nie wygladaja. |
||
|
|
|
#25896 | ||||
|
Rozeznanie
|
Powiedz co
![]() Cytat:
Cytat:
Z tego, co piszesz o zmywaniu olejów odżywką wynika, że im zdrowszy włos, tym trudniej zmyć olej odżywką. Ale to by się z kolei nie sprawdzało w przypadku np. Eloe, która ma już chyba całość włosów wyhodowaną na CG i na pewno nie są zniszczone, a oleje bez problemów zmywa. Hmm...jeszcze przyszło mi do głowy, że w Twoim przypadku może mycie odżywką utworzyło na włosach kationową warstewkę, przez którą przechodzi mniej olejów i tym samym więcej zostaje na zewnątrz, czyli trudniej je zmyć? Nie wiem Cytat:
Twoje włosy faktycznie lubią sobie treściwie zjeść ![]() [1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;22661005]a ja mam odwrotnie- pare miesiecy temu oleje zmywalam odzywka myjac 3 razy.... teraz- mieszanka oliwa+shea+avocado+lanoli na+kokos zmywam odzywka myjac 1 raz ![]() jak nie mam czsu na olejowanie to: odzywka+olej (lub ich mieszanka w proporcji mniej wiecej 3:1 lub pol na pol) pod czapke na tyle na ile mam czasu- niedoplukuje ciepla woda, plukanka octowa, na koniec emolientowa odzwka b/s w dosc duzej ilosci, potem na wilgotne zel lniany- rano jest ladnie ![]() jesli wczeniej zmywalam olej 3 krotnie odzywka, a terz wystarczy raz to chyba wlosy sa mniej porowate/napite i najedzone [/QUOTE]Cytat:
|
||||
|
|
|
#25897 |
|
Rozeznanie
|
Prosze bardzo
![]() Mycie: Babydream albo Mrs Potters Odżywianie: Garnier Avocado i Karite (nawet na 5 minut wystarczy) Zabezpieczenie: Garnier Avocado i Karite (tak, tak, jeszcze raz to samo Stylizacja: Żel lniany Odciskam w pieluszkę flanelową, potem harmonijkuję w szmatkę gładką z mikrofibry, potem suszę dyfuzorem (1 minuta na każdą ćwiartkę głowy, a potem jeszcze kilka razy już krócej) To wiem, że na pewno u mnie działa - mały puch, dobry skręt. Jak chcę dobrze wyglądać, to trzymam się tej kombinacji. 2x polałam dodatkowo, w fazie odżywienia, przed odżywką, głowę sokiem aloesowym (takim do picia ). Niesamowicie zmiękcza włosy, a że nie jest to ostatnia faza, to nie spusza (nie użyłabym aloesu jako ostatnie płukanie).Robię jeszcze różne rzeczy, ale - albo nie widzę specjalnie wpływu (w każdym razie to mi nie szkodzi) - tu zaliczam olejowanie kokosem Efavit, płukankę z octem, odżywkę Isana babassu - albo widzę wpływ negatywny - każda inna odżywka położona w fazie zabezpieczenia mnie puszy [testowałam Joanne Mak i Bawełna, Mrs Potters aloes i MP ginko, Garniera Volume Restructure i Garniera NutriOdbudowa, Isanę różową połysk jedwabiu]- włosy są na diecie bez proteinowej od 2 tygodni, za tydzień może spróbuję coś dodać, zobaczę co będzie
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc Edytowane przez Volyova Czas edycji: 2010-10-14 o 13:17 |
|
|
|
#25898 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny !
mam pytanie posiadam kręcone włosy są w miarę zadbane grube, ale końcówki strasznie się łamią jaki kosmetyk mi poradzicie ?
|
|
#25899 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. I mój jest z ginko biloba, nie z aloesem (nie żebym jakoś specjalnie na to zwróciła uwagę przy zakupie )Myślę, że mogą się różnić proporcją wody do reszty składników. Odżywki b/s są zwykle bardziej rozwodnione od odżywek d/s (źródło: LiveCurlyLiveFree). Stąd jedno nazwali "odżywka", a drugie szumnie "balsam" ![]() Ale do mycia czy zabezpieczenia to jeden pies ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Moje też łakomczuchy ![]() O tym, że można odżywkę d/s nałożyć jako zabezpieczenie przeczytałam na LiveCurlyLiveFree ("A bit of our regular conditioner as a leave-in is a far superior "). Tiffany poleca nawet takie zastosowanie. Przedtem grzecznie stosowałam tylko b/s'y.
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc Edytowane przez Volyova Czas edycji: 2010-10-14 o 13:16 |
||
|
|
|
#25900 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#25901 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#25902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cięcie gorącymi nożyczkami? miałam niedawno - podobno spokój na min. 6 mies.
|
|
#25903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i teraz przepadłam, to tez musze sobie kupic ![]() rybiorek, widze, ze suszysz dosc długo dyfuzorem całe 15 minut! kurcze.. ja tylko 3minuty, tak tylko odrobinke, bo sie boję, ze mi się włosy spusza. Moze powinnam dłuzej? Jutro tez jest dzien jak to dobrze!Musze pochwalic raz jeszcze Twoje zakrętasy- sa niesamowite- jakbys je nawałkach trzymała- idealnie równe, takie szerokie. Aj aj aj ![]() Zauwazyłam tez, ze jak trzymam ten caly ploping chyba tak mu było 5minut, to nie ma efektu, równie dobrze mogłabym go nie trzymac, jak trzymam 10, to jest ekstra, ale zaraz po zdjeciu, a potem są za mokre i sie prostują, dlatego musze trzymac minut 15. Kolejna rzecz. Coraz lepiej kreci(faluje) mi się tył. Nie jest to jakas mega zmiana, ale dla mnie zauważalna! Przy twarzy pasma nie kręciły sie generalnie wcale - były najbardziej przesuszone, ale cos zacyzna sie z nimi dziac- konce sie podwijaja i po srku tez zaczynaja jakby sie wyginac. Wiec jestesmy na dobrej drodze- hurra!
Włosy Edytowane przez mysia m Czas edycji: 2010-10-14 o 13:58 |
|
|
|
|
#25904 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do puszenia, nie wiem ale wydaje mi sie ze to kwestia wprawy, wlasnie po to jest dyfuzor aby wysuszyc bez puszku, poza tym jak ja koncze suszenie to potem przez 20-30 minut nie tykam wloskow, w tym czasie koncze ubieranie sie, makijaz, czasami kawa ze mezem i dopiero przed samym wyjsciem cos ewentualnie poprawie jak jakis kosmyk polazl gdzie nie trzeba Cytat:
) pytaja jakich walkow uzywam, najsmieszniejsze ze od sciecia moje wlosy nie widzialy ani grzebienia ani szczotki, walkow nie posiadam![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#25905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze.. ja dotykam swoich od razu jak wyschną, nawet po tej chwili dyfuzora, to cos tam poprawiam i zawsze zepsuje. raz spróbuje porzadnie dosuszyc i przez pol godziny nie tykac. Bo ja za duzo przy nich gmeram. nie posądzałam Cie o posiadanie wałków cud miód te Twoje kręcioły!
|
|
#25906 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i nie gmeram przy nich, nawet jak zle cos jest, wszystko poprawiam po pol godzinie, nawet Set It Free rowniez jesli musze to nakladam w tym momencie, nie wczesniej Cytat:
watpie zeby mi na walkach lepsze wyszly na fotce wyszly takie rowniaste ale w rzeczywistosci sa roznej grubosci
|
|
#25907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mysia m daj im czas na rozwiniecie sie a beda tez pikne kurde a mi sie wydaje ze im krotsze wlosy tym grubsze loki i lepszy skret moze cos ktos madrego powiedziec na ten temat
|
|
|
#25908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tutaj jest wiele dziewczyn z dlugimi pieknymi skretami
|
|
#25909 | |
|
Zadomowienie
|
Też jestem zainteresowana przepisami z lanolina, skoro i tak już ją mam. Emulgator mam
Cytat:
(+ Nivea FC)Tylko nie próbowałam jeszcze Garniera jako odżywki b/s. Dzisiaj muszę tak zrobić. Najlepiej moim włosom podchodzi właśnie Garnier Karite. Zachęcam je do innych odżywek ![]() Volyova Jak znajdziesz drugą odżywkę d/s która Ci odpowiada tak jak Garnier to koniecznie daj znać Jak się u Ciebie spisuje Garnier Nutri-Odbudowa? Bo zastanawiałam się nad nią.Usprawiedliwię moje włosy, które są ostatnio dość kapryśne (i wczoraj sobie na nie ponarzekałam )- mam problemy (a jeszcze się nawet zima nie zaczęła ) z górnymi drogami oddechowymi i dostałam antybiotyk. Może przez to są w kiepskiej kondycji.
|
|
|
|
|
#25910 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny, jestescie kochane!
nowe zasady: 1. porządne turbanowanie 2. żadnego dotykania po! będe sie bić po łapkach! 3. wykańczanie stylizacji, gdy wszystko bedzie absolutnie suche. 4. dac sobie czas - amen. dyfuzor mam bardzo dobry, podsuszam lekko ciepłym nawiewem i co chwila naciskam zimny guzik. boje sie przegrzac włosów.. co jest o tyle maniakalne, że wczesniej suszyłam na szczocie jak gdbyby nigdy nic mocno je napinając i ciagnac i obracajac ta szczotke po 50 razy.. no w sumie moze dlatego
|
#25911 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Skutkiem ubocznym jest to, że fryzura całkowicie straciła swój kształt (aż takiego talentu fryzjerskiego niestety nie mam żeby o wszystko zadbać ).Jak już pójdę do fryzjera, to obetnę więcej, dlatego że nie chcę co miesiąc chodzić na cięcie (gdybym obcięła tylko trochę włosów, u mnie by się to tak skończyło, bo włosy szybko rosną). Czy dobry fryzjer to się dopiero okaże ![]() (Rybiorek testuje produkty, to ja mogę testować fryzjerów,a co )Cytat:
|
||
|
|
|
#25912 |
|
Zakorzenienie
|
narazie to tylko te krotkie sa zachwycajace
dlugie juz nie robia na mnie takiego wrazenia zazwyczaj sa podobne do siebie
|
|
#25913 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mysle ze troche daleko za mna jestes, ja ide ostatnio jak burza z tymi testami, teraz czekam na stylizatory z miss jessie's....Cytat:
no cos Ty, obejrzyj sobie wlosy Jumaatt i Kosmarki - total different, albo Navy - takze cos zupelnie innego
|
|
#25914 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj kupuję siemię lniane i żel aloesowy Flos Lek oba do stylizacji - czy ktoś stosował tego drugiego do skrętu?
|
#25915 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Stosowałam tylko Palomę, ale jest to jeden z żeli aloesowych. W niewielkiej ilości (duża kropla) podkreślała i utrwalała skręt (było to ponad rok temu). Natomiast, kiedy ostatnio próbowałam ja stosować, to bardzo szybko przeciążyła mi włosy. Na pewno warto próbować żeli aloesowych, ale trzeba być ostrożnym
|
|
|
|
|
#25916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#25917 |
|
Zakorzenienie
|
puch to utrapienie, umyłam i odżywiłam włosy i jest fajny skręt ale niestety na samym czubku jest PUCH
1.mycie odżywka różowa Isana 2.maska biowax regeneracja suchych i łamliwych - 1 godzina 3.Joanna miód i cytryna bez spłukiwania 4.Nivea krem do loków co byście jeszcze dodały na pozbycie się puchu?
|
#25918 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Za to jaką odwagą muszę się w swoich testach wykazać Zły produkt zmyjesz, a po słabym cięciu, to tylko zostaje czekać aż odrosną |
|
|
|
|
#25919 |
|
Raczkowanie
|
A w jaki sposób Palomę stosowałyście? Na mokre czy na suche? W wersji ugniatania czy jakieś rozcieńczenie i psikacz?
Zostało mi jej trochę, a ciągle nie mam stylizatora żadnego (jakiś leń mnie prześladuje z tym lnianym, chyba zaopatrzę się w konserwant i zrobię raz a trochę więcej, zawsze mogę zużyć jako maseczka jeśli mi nie podejdzie, nie? ) i tak sobie myślę, żeby może w ten sposób wykończyć?
|
#25920 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może poczekaj i zobacz, jak sprawdzą się u Ciebie żel aloesowy i żel lniany? ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Cytat:
![]() Na mokre - jeśli myłam włosy rano. Na suche - jesli myłam włosy wieczorem i stylizowałam rano. Palomę używałam zawsze z Nivea FC, czasem kładłam najpierw Nivea FC, a później Palomę, a czasem mieszałam w dłoni dużą kroplę Palomy z Nivea FC i tak kładłam na włosy. Jeśli stosowałam Palomę na mokre włosy, to lubiłam po wyschnięciu/wysuszeniu włosów jeszcze duża kroplę Palomy rozetrzeć w dłoniach i ugnieść nimi włosy (miało to służyć utrwaleniu fryzury). |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:06.

bo nie moge się powstrzymać, żeby nie sprawdzić jak to czy tamto na mnie działa 
, choc ostatnio mycie i odzywianie standardowo z tymi samymi produktami, za to kombinuje ze stylizatorami, jak sie okazuje ze klapa to na wszystko jak wlosy suche wale Set It Free z devacurl i po klopocie, wraca skret i nawet puch da sie opanowac, pisalam ze to moje nastepne KWC? tym razem z dziedziny stylizacji
(co nie ozancza ze zakoncze testowanie
).
Twoje włosy faktycznie lubią sobie treściwie zjeść 

) z górnymi drogami oddechowymi i dostałam antybiotyk. Może przez to są w kiepskiej kondycji.