|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#26071 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI
Yasmin
Cudowne widoki !!!! Gdzie bylas ?
|
|
|
|
#26072 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#26073 |
|
Wtajemniczenie
|
W Tajlandii kolezanka byla ?
![]() Pozazdrościc... ) Sama bym sie tak oderwała :P
|
|
|
|
#26074 | |||||||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Yasmin
![]() to ciekawe by było. Cytat:
Sama też stawiam obecnie wyłącznie na emolienty (reszta została skutecznie ograniczona) i kilka filmformerów. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
komplement od Pola ![]() Dziękuję Cytat:
Jam nadal w zachwycie i juz kombinuję, jak by ją w grudniu na pierwszośniegowe wojażde zabrać. Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mnie udało się wczoraj po raz pierwszy dokładnie rozpuścić amlę w oleju Cytat:
![]() Cytat:
czarrrownicą
|
|
#26075 |
|
Wtajemniczenie
|
Nava, napisz coś o czepeczku
|
|
|
|
#26076 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak ja czytam pocztówkę od Yasmin to widzę,że jeszcze dobrze się bawi na wakacjach...a wy już ją do kraju sprowadziłyście
![]() Nieladnie tak koleżance część wakacji kraść... Eloe co do suszarki to byl to strzał w dziesiątkę.Ilekroć ktoś mówi,że mam włosy niczego sobie to właśnie są po niej... Teraz nastąpi "jej czas",bo zima idzie.Choć ja akurat w ciepłe klimaty jadę i raczej nie planuję jej pakować do walizki.Zresztą duże z niej bydle
Edytowane przez polelavendove Czas edycji: 2010-10-17 o 12:52 |
|
|
|
#26077 |
|
Raczkowanie
|
Eloe Dzięki
|
|
#26078 | ||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
W 5 części zammieszczała zdjęcie i opis. Zerknij.
Cytat:
![]() Cytat:
Pomyśl o czymś jeszcze, gdy punkt rosy spadnie poniżej 1. Czyli juz teraz.
|
|
#26079 |
|
Zakorzenienie
|
Eloe77
na mnie zupełnie Garnier avokado&karite nie działa...za to wax intensywnie regenerujący super, żel Rossmanna z różowy - nawet ok bo nie skleja, no ale dzisiaj dałam niestety trochę bio silk (na sam koniec stylizacji) i od razu uzyskałam lepszy skręt (pocieszam się jedynie tym że jest on zmywalny łagodnymi szamponami.
|
#26080 |
|
Wtajemniczenie
|
Eloe
No co ?:P Cos źle napisalam )A co do tej reklamy...To chyba producentowi przeszkadza to, ze są kreciolki :P Wolalby, by kazda z kreciolek zaczela prostowac wlosy i je niszczyla produktami z silikonem E tam sikac na takich producentow :P ![]() ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Właśnie jeszcze Eloe co do włosów ! Musze dodac, ze samo oczyszczanie skalpu szamponem z BD (bo wczesniej z głupa oczyszczalam tez wlosy nia !) i na dlugosc dalam odzywke Isane z olejkiem Babassu. Calkiem niezle mniejszy jest puch :P W sumie po myciu tez nalozylam odzywke a potem maske Elseve Total Repair :P |
|
|
|
#26081 |
|
Zakorzenienie
|
taaa to byla reklama od jakiejs fryzjerki
ktora zaznaczyla ze to kosztowny zabieg ale wartytez wczoraj umylam skalp dzieciecym hippem a dlugosc zabezpieczylam lorysem karite wczesniej mylam calosc efekt i mycie w ten sposob nawet mi odpowiada
|
|
#26082 |
|
Przyczajenie
|
hej dziewczyny
![]() ja również jestem posiadaczką loków, są naprawdę ładne, dbam o nie, ale o dziwo nie odpowiadają mi preparaty do kędziorków?! włosy są po nich tłuste dlatego stosuje nivea pure repair + odżywka z tej samej serii + jedwab z biosilka. i są naprawdę fajne włoski po tym. ale czy jestem jakimś wyjątkiem, że po prostu nie mogę używać kosmetyków do loków, pomimo że je mam? włosy mi się bardzo mocno kręcą, długość mniej więcej przed łopatki, ale jeszcze dwa lata temu miałam fryzurę na chłopczycę zapuszczam i zapuszczam, ale czas iść do fryzjera bo trzeba tym moim włosom nadać fason. ma któraś jakiś pomysł? mam taką okrągło-podłużną twarz i niskie czoło )pozdrawiam |
|
|
|
#26083 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy któraś z Was używała jako wcierki we włosy Skrzypolen olej lniany ze skrzypem firmy Oleofarm????
skład: olej lniany 96,2%, wyciąg ze skrzypu polnego 3,8% mieszanina tokoferoli(przeciwutlenia cz)
|
|
#26084 |
|
Raczkowanie
|
Eloe poleciłabyś mi coś ?
I tak póki co muszę się wstrzymać z zakupami, czekam na jakiś przypływ gotówki, ale przynajmniej będę wiedzieć czego szukać.
|
|
#26085 |
|
Wtajemniczenie
|
Eloe, dzięki za podpowiedź
|
|
|
|
#26086 |
|
Raczkowanie
|
Potrzebuję pilnej pomocy
![]() Zakupiłam wreszcie olej kokosowy i nie wiem co z nim zrobić Nie mam zielonego pojęcia a trochę się za tym olejem najeździłam i wolałabym mieć z niego pożytek
|
#26087 |
|
Raczkowanie
|
Widziałyście nową reklamę szamponów Dove ? Czy tylko mnie od niej włosy bolą? :P
Moje drogie Wszechnice Wiedzy Wszelakiej znacie może jakiś przepis na psikadła odświeżające skręt? Znalazłam różne ale zawierające ,jak dla mnie cudaczne :P,składniki do kupienia przez internet...A póki co, nie stać mnie na nie,muszę czekać do przyszłego zastrzyku gotówki. .. Może znacie jakiś przepis z ogólnodostępnych składników?
|
|
|
|
#26088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#26089 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuję bardzo
|
|
#26090 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sok z aloesu, glicerynę można kupić w aptece; podobnie oleje, olejki eteryczne, Jantar na dozie, w niektórych drogeriach/aptekach. Edytowane przez syrenka Czas edycji: 2010-10-17 o 18:33 |
|
|
|
|
#26091 |
|
Zakorzenienie
|
Jumaatt kiedys pytalas jak moje wlosy wygladaja nastepnego dnia, akurat dzisiaj mam fajny drugi dzien, tutaj mozna looknac na fotki
|
#26092 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
|
#26093 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Kurcze, jak to jest możliwe, żeby one tak mało się odkształcały/prostowały? Jak myślisz Rybiorko, czego to kwestia? Stylizatorów odpowiednich? |
||
|
|
|
#26094 |
|
Rozeznanie
|
A ja sobie zrobiłam wczoraj wieczorem maskę z oliwy i miodu (tak 50/50). Ta mieszanka jest tak rozreklamowana na NC, że nie mogłam nie spróbować
![]() Ciekawa rzecz - nałożyłam mieszankę do szklanej miseczki. Po zaaplikowaniu na włosy chciałam miseczkę umyć. Zaczęłam płukać wodą, wystarczyło trochę potrzeć i miseczka była piszcząco czysta ![]() Tak sobie myślę, że dodanie miodu to może być dobry sposób na ułatwienie zmywania oleju z włosów. Oczywiście, o ile ktoś nie jest wrażliwy na miód. Co do efektów - nastepnego dnia wyglądały bardzo dobrze, ale czy to po masce, czy po odżywkach ![]() w każdym razie nie było gorzej ![]()
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
#26095 |
|
Przyczajenie
|
Witam dziewczynki
![]() To mój pierwszy post tutaj więc nie wszystko doczytałam. Przez kilka lat prostowałam włoski ale teraz patrząc na Wasze loczki postanowiłam pozbyć się prostownicy ![]() Nie wiem zbytnio jak dbać o włoski bo z tego co się naczytałam to każda robi to inaczej bo każda ma inny typ włosa... Ja prosiłabym tylko o pomoc jak zacząć, i co zrobić by zwiększyć falowanie bo u mnie niestety ni to proste, ni kręcone ![]() Dla pomocy dodaję zdjęcia i dziękuje za każdą pomoc
|
|
|
|
#26096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wedlug tego co obserwuje to przy dotyku wlosy nie sa suche, sa gladziutkie i rowne (chodzi o powierzchnie) i moze to wlasnie je trzyma, w kazdym razie kondycyjnie po wstaniu wlosy nic nie potrzebowaly, gdybym coklwiek nalozyla to prawdopodobnie bylyby przeciazone, dlatego nic nie robilam, fryzurka wyglada troche tak 'a la mlody gniewny' bo niektore loczki odstaja ale jak dla mnie to wyglada sympatycznie dla smiechu: wychodzilismy na male zakupy, bylam gotowa w 15 minut z prysznicem, ubraniem sie, makijazem - maz przez 10 minut powtarzal 'jestem w szoku' zycie byloby duzo latwiejsze gdybym mogla myc wlosy raz na tydzien jak to robilam w podstawowceedit: jak uzyje zelu nawet tego co lubie bo nie daje sztywnosci jak gellie czy z CHS to mam nastepnego dnia suche, po dotykiem jakby 'strzelaly', nie mam tego po kremach jak quick curls czy wlasnie coffee lite, z tym ze wczoraj nalozylam malutko coffee, a moze to wlasnie tu tkwi sukces?
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-10-17 o 19:25 |
|
|
|
|
#26097 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Włosy na zdjęciu są prostowane czy naturalne? Wątek dla Ciebie: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=464979 Rybiorko, dzięki za info ![]() I muszę Ci powiedzieć, że jesteś mistrzynią w zarządzaniu czasem, ja w 15 min to bym tylko kawę wypiła. Szybką!!!
|
||
|
|
|
#26098 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
- nakładało się okropnie).---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Cytat:
![]() O tak, Rybiorek jest niezmienne moim idolem
||
|
|
|
#26099 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz zrobiłam tak jak laudik radziła, czyli cały słoiczek ale skoro wystarczy w rękach go pomęczyć to już będę wiedziała na przyszłość (A wprawę w miętoszeniu mam, modelinka )Rybiorek jak ja Ci zazdroszczę tych loków
![]() Edytowane przez urojona Czas edycji: 2010-10-17 o 19:43 |
|
|
|
|
#26100 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nawilzaj, odzywiaj, znajdz produkty ktore wlosy lubia, mnie zajelo to kilka miesiecy, ufff... ciezko bywalo ale oplacalo sie
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:18.

Mój typ-2C. Od końca lipca 2010 dbam o swoje loczki !! 

to ciekawe by było. 

komplement od Pola 

I tak póki co muszę się wstrzymać z zakupami, czekam na jakiś przypływ gotówki, ale przynajmniej będę wiedzieć czego szukać.
Nie mam zielonego pojęcia a trochę się za tym olejem najeździłam i wolałabym mieć z niego pożytek