Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 870 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-17, 09:45   #26071
bernadka20
Wtajemniczenie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI

Yasmin
Cudowne widoki !!!!
Gdzie bylas ?
Stop suszarce od końca czerwca 2010
Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek
Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka
bernadka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 10:13   #26072
polelavendove
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Yasmin Pokaż wiadomość
hejka

miala byc pocztowka z wakacji wiec i jestem
pogoda troche nie dopisuje, jeszcze trwa monsun, ale jest cuuudnie
buziaki
Tajlandia jak zwykle pełna uroku.
Pozazdrościć widoku i oderwania od codzienności
polelavendove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 10:26   #26073
bernadka20
Wtajemniczenie

W Tajlandii kolezanka byla ?

Pozazdrościc...) Sama bym sie tak oderwała :P
Stary 2010-10-17, 12:28   #26074
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Yasmin ależ to szybko zleciało! I szkoda - bo już w kraju - i dobrze - bo znowu jesteś z nami

Cytat:
Napisane przez bernadka20 Pokaż wiadomość
Eloe Dziekuję.

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
mam podejrzenie, że włosy zbuntowały się na glicerynę w odżywkach
to ciekawe by było.
Cytat:
Włosy chcą emolientów, więc mnie nie przekonuje to, że przyczyną jest stosowanie olejów, bo przecież oleje to emolienty.
Myślę, że bardziej prawdopodobne jest to, że włosy porzuciły humekanty i chcą jeszcze więcej emolientów, niż same oleje.
Całkiem możliwe. Nie wiem, jak dokładnie wygląda teraz Twoja pielęgnacja. mam zakodowane: minimalizm, znowu uleje
Sama też stawiam obecnie wyłącznie na emolienty (reszta została skutecznie ograniczona) i kilka filmformerów.
Cytat:
ja zawsze mam taki przód
Chyba, że mi się coś super uda, to mam pofalowane włosy od samego skalpu (ale miałam taki co najwyżej kilka razy przez okres stosowania CG)
Pamiętam Ale sądziłam, że pielęgnacja to zmieniła - u mnie przyniosła rzecz nieoczekiwaną - wyrównał się skręt na całej głowie - kiedyś lewa była najlepsza, teraz prawa potrafi być dużo lepsza.
Cytat:
Nie przyglądałam się żelom pod kątem tego, jakie polimery mają (z resztą już od miesięcy nie używałam regularnie żeli sklepowych - gdy było ciepło, były dla mnie zbyt ciężkie).
Może rzeczywiście moje włosy nie potrzebują silnego "utrwalacza" w żelu. Ale drugiej strony wiem, że np. sama Nivea FC nie utrwali mi na długo loków.
Nie wiem, czy to do końca wina samego PVP (no i tego się nie dowiem) czy też może tego, co przed PVP się znajduje. Moim zdaniem i na moich włosach zdecydowanie przyciąga wodę.
Cytat:
Napisane przez polelavendove Pokaż wiadomość
Dziękuję bardzo,o to mi chodziło

Cytat:
O tym mi opowiadał przewodnik Marokańczyk,który kończył studia w Europie i był światłym człowiekiem więc nie podejrzewam go o kłamstwa.
Ja też nie. Jak by jednak nie patrzeć - to szokujące, że nadal są miejsca, gdzie praca zabija. Kiedy człowiek się rozejrzy, to widzi ich coraz więcej
Cytat:
Masz bardzo ładny kolor wlosów,taki czekoladowy jasny brąz.
Ojej komplement od Pola
Dziękuję
Cytat:
suszarki użyłam z 20 x w życiu
Właśnie - jak suszarka? Daje radę?
Jam nadal w zachwycie i juz kombinuję, jak by ją w grudniu na pierwszośniegowe wojażde zabrać.
Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
i jeszcze namiętnie poszukuję odżywki nieemolientowej, bo ciągle na mych włosach gości garnier z awokado, którego uwielbiam
A choćby Natur Vital odżywka granatowa z Natury albo Artiste z różową etykietą też z Natury.
Cytat:
Napisane przez Charlotte95 Pokaż wiadomość
A czy któraś z Was ma może taki czepek? Nie wiem, czy dobrze myśle, ale ja sobie wyobrażam taka jakby siateczkę, jak się czasem na wałki zakłada Widziałyście kiedyś takie coś w sklepie?
Nava miała cos w tym stylu.

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Cytat:
Napisane przez anka.d Pokaż wiadomość
mama nie jest przekonana, mowi ze wyglada jak czupiradlo ale wlasnie wyszla tak do ludzi, wiec chyba nie jest tak zle
Super
Cytat:
Napisane przez so_fantastic Pokaż wiadomość
Po pierwsze- nie mam zbyt dużo czasu, dlatego coraz rzadziej olejuję włosy ( za to na co dzień poświęcam włosom dużo uwagi, używam odżywek itd.)... Czy taka pielęgnacja będzie wystarczająca zimą, czy lepiej jest postawić na oleje, częściej i dłużej?
Zależy jakich odżywek używasz. Włosy maja nieco inne potrzeby zimą, potrzebują też zabezpieczenia, by do suchego powietrza nie dostała się woda, która winna zostać wewnątrz włosa.
Cytat:
No i pytanie do tych, co wiedzą z własnego doświadczenia- co lepiej wychodzi na zdrowie włosom, i po czym lepiej wyglądają- gdy zimą założy się czapkę tylko na głowę, a włosy (końcówki) pozostawi się na wierzchu, czy jak się włosy włoży w czapkę?
Własne doświadczenie mam tylko w zakresie włosów pod czapką. Jednak pamiętam, że dziewczyny zkładające czapkę tylko na głowę nie informowały o jakiś specjalnych zniszczeniach. Tu idzie najbardziej o ochronę cebulek i skóry głowy zimą. Nie ma tak silnego promieniowania UV (co nie oznacza, że nie ma go wcale), by trzeba było chować całe włosy. Olejowa i/lub odzywkowa ochrona stosowana regularnie powinny włosom wystarczyć.
Cytat:
Napisane przez Batka01 Pokaż wiadomość
A u mnie baardzo duży sukces. Wydaje mi się, że włosy zaczęły się przestawiać na kosmetyki bez silikonów.
Dzisiaj się lepiej układały, są jakieś bardziej lśniące. Mam nadzieję, że będzie jeszcze lepiej

Cytat:
Napisane przez wrily_curly Pokaż wiadomość
dzięki wczoraj zrobiłam dwie łyżki miodu, aile wiśniowy (cudowny zapach!) i łyżeczka amli, ale ja mam taką małą łyżeczkę, do espresso chyba, pojemności pewnie pół herbacianej.
Zrobiłas i co?
Mnie udało się wczoraj po raz pierwszy dokładnie rozpuścić amlę w oleju Dałam łyżkę kokosa, łyżeczkę rycyny i pół łyżeczkiamli. Rozpuściłam, lekko przestudziałam i dałam poł łyżeczki olej z linianki siewnej. Sympatyczna mieszanka, włosy najedzone.
Cytat:
ja też bym w magiczny sposób chciała wyleczyć końcówki i nie móc nigdy ścinać ale na to jeszcze nikt nie znalazł sposobu
Prawda. Jednak reklamy pokazuja coś innego - widzisz jak sobie kosmetyk w prezentacji zjeżdża po włosie i końcówka się pieknie klei... Ech, czasem ma się ochotę wyrzucić tv przez okno
Cytat:
Napisane przez caskada Pokaż wiadomość
dostaliscie tez taka wiadomosc na prv ze ktos poleca wam zabieg global keratyn tak ni z gruszki ni z pietruszki
Właśnie? Dziewczyny, czy dostał ktoś jeszcze takie PW? Ja co prawda nie, ale jak by nie patrzeć to reklama.
Cytat:
Napisane przez bernadka20 Pokaż wiadomość
ojj oby Jak bedzie dobry to Eloe bedzie znachorka
czarrrownicą

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 12:39   #26075
Charlotte95
Wtajemniczenie

Nava, napisz coś o czepeczku
Charlotte95 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 12:49   #26076
polelavendove
Wtajemniczenie

Jak ja czytam pocztówkę od Yasmin to widzę,że jeszcze dobrze się bawi na wakacjach...a wy już ją do kraju sprowadziłyście
Nieladnie tak koleżance część wakacji kraść...

Eloe co do suszarki to byl to strzał w dziesiątkę.Ilekroć ktoś mówi,że mam włosy niczego sobie to właśnie są po niej...
Teraz nastąpi "jej czas",bo zima idzie.Choć ja akurat w ciepłe klimaty jadę i raczej nie planuję jej pakować do walizki.Zresztą duże z niej bydle

Edytowane przez polelavendove
Czas edycji: 2010-10-17 o 12:52
polelavendove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 12:53   #26077
so_fantastic
Raczkowanie

GG do so_fantastic

Eloe Dzięki Co do odżywek to ja standardowo, Garnier awokado i karite, joanna rzepa wzmacniająca i pantene b/s. Pewnie pomyślę o czymś jeszcze ale to dopiero jak zaczną się mrozy

Zapuszczam włosy, dbam o skręt, jestem sobą, robię to co kocham i żyję chwilą
Typ włosów: 3b/C/ii
so_fantastic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 14:21   #26078
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez Charlotte95 Pokaż wiadomość
Nava, napisz coś o czepeczku
W 5 części zammieszczała zdjęcie i opis. Zerknij.
Cytat:
Napisane przez polelavendove Pokaż wiadomość
Jak ja czytam pocztówkę od Yasmin to widzę,że jeszcze dobrze się bawi na wakacjach...a wy już ją do kraju sprowadziłyście
Nieladnie tak koleżance część wakacji kraść...
Ups... czytanie ze zrozumieniem zaszwankowało
Cytat:
Eloe co do suszarki to byl to strzał w dziesiątkę.Ilekroć ktoś mówi,że mam włosy niczego sobie to właśnie są po niej...
Teraz nastąpi "jej czas",bo zima idzie.Choć ja akurat w ciepłe klimaty jadę i raczej nie planuję jej pakować do walizki.Zresztą duże z niej bydle
Cieszę się Rzeczywiście jest spora, dlatego będe pewnie musiała wymyślić, jak ją zapakować. Hotelowe suszarki mają 1 bieg, a ja po ich użyciu coś, co włosami trudno nazwać
Cytat:
Napisane przez so_fantastic Pokaż wiadomość
Eloe Dzięki Co do odżywek to ja standardowo, Garnier awokado i karite, joanna rzepa wzmacniająca i pantene b/s. Pewnie pomyślę o czymś jeszcze ale to dopiero jak zaczną się mrozy
Pomyśl o czymś jeszcze, gdy punkt rosy spadnie poniżej 1. Czyli juz teraz.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 14:23   #26079
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Eloe77

na mnie zupełnie Garnier avokado&karite nie działa...za to wax intensywnie regenerujący super, żel Rossmanna z różowy - nawet ok bo nie skleja, no ale dzisiaj dałam niestety trochę bio silk (na sam koniec stylizacji) i od razu uzyskałam lepszy skręt (pocieszam się jedynie tym że jest on zmywalny łagodnymi szamponami.

...and I will wear him
In my heart's core, ay, in my heart of heart
As i do thee...

Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska
kathy579 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 15:32   #26080
bernadka20
Wtajemniczenie

Eloe
No co ?:P
Cos źle napisalam )
A co do tej reklamy...To chyba producentowi przeszkadza to, ze są kreciolki :P Wolalby, by kazda z kreciolek zaczela prostowac wlosy i je niszczyla produktami z silikonem E tam sikac na takich producentow :P

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Właśnie jeszcze Eloe co do włosów ! Musze dodac, ze samo oczyszczanie skalpu szamponem z BD (bo wczesniej z głupa oczyszczalam tez wlosy nia !) i na dlugosc dalam odzywke Isane z olejkiem Babassu. Calkiem niezle mniejszy jest puch :P W sumie po myciu tez nalozylam odzywke a potem maske Elseve Total Repair :P
Stary 2010-10-17, 16:25   #26081
caskada
Zakorzenienie

taaa to byla reklama od jakiejs fryzjerki ktora zaznaczyla ze to kosztowny zabieg ale warty ceny
tez wczoraj umylam skalp dzieciecym hippem a dlugosc zabezpieczylam lorysem karite wczesniej mylam calosc efekt i mycie w ten sposob nawet mi odpowiada
Stary 2010-10-17, 16:34   #26082
acagumito
Przyczajenie

hej dziewczyny
ja również jestem posiadaczką loków, są naprawdę ładne, dbam o nie, ale o dziwo nie odpowiadają mi preparaty do kędziorków?! włosy są po nich tłuste dlatego stosuje nivea pure repair + odżywka z tej samej serii + jedwab z biosilka. i są naprawdę fajne włoski po tym. ale czy jestem jakimś wyjątkiem, że po prostu nie mogę używać kosmetyków do loków, pomimo że je mam? włosy mi się bardzo mocno kręcą, długość mniej więcej przed łopatki, ale jeszcze dwa lata temu miałam fryzurę na chłopczycę zapuszczam i zapuszczam, ale czas iść do fryzjera bo trzeba tym moim włosom nadać fason. ma któraś jakiś pomysł? mam taką okrągło-podłużną twarz i niskie czoło )
pozdrawiam
acagumito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 16:46   #26083
neonka28
Zakorzenienie

Dziewczyny, czy któraś z Was używała jako wcierki we włosy Skrzypolen olej lniany ze skrzypem firmy Oleofarm????

skład:
olej lniany 96,2%, wyciąg ze skrzypu polnego 3,8% mieszanina tokoferoli(przeciwutlenia cz)
Stary 2010-10-17, 17:07   #26084
so_fantastic
Raczkowanie

GG do so_fantastic

Eloe poleciłabyś mi coś ? I tak póki co muszę się wstrzymać z zakupami, czekam na jakiś przypływ gotówki, ale przynajmniej będę wiedzieć czego szukać.

Zapuszczam włosy, dbam o skręt, jestem sobą, robię to co kocham i żyję chwilą
Typ włosów: 3b/C/ii
so_fantastic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 17:32   #26085
Charlotte95
Wtajemniczenie

Eloe, dzięki za podpowiedź
Charlotte95 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 17:37   #26086
urojona
Raczkowanie

Potrzebuję pilnej pomocy

Zakupiłam wreszcie olej kokosowy i nie wiem co z nim zrobić Znaczy wiem, że muszę go podgrzać ale jak? Czy ja mam cały słoiczek np przytulić do kaloryfera/wsadzić w ciepłą wodę czy wygrzebać tylko troszkę? Nie mam zielonego pojęcia a trochę się za tym olejem najeździłam i wolałabym mieć z niego pożytek
Stary 2010-10-17, 17:43   #26087
klaudyna7
Raczkowanie

Widziałyście nową reklamę szamponów Dove ? Czy tylko mnie od niej włosy bolą? :P

Moje drogie Wszechnice Wiedzy Wszelakiej znacie może jakiś przepis na psikadła odświeżające skręt? Znalazłam różne ale zawierające ,jak dla mnie cudaczne :P,składniki do kupienia przez internet...A póki co, nie stać mnie na nie,muszę czekać do przyszłego zastrzyku gotówki. ..
Może znacie jakiś przepis z ogólnodostępnych składników?
klaudyna7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 17:49   #26088
laudik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez urojona Pokaż wiadomość
Potrzebuję pilnej pomocy

Zakupiłam wreszcie olej kokosowy i nie wiem co z nim zrobić Znaczy wiem, że muszę go podgrzać ale jak? Czy ja mam cały słoiczek np przytulić do kaloryfera/wsadzić w ciepłą wodę czy wygrzebać tylko troszkę? Nie mam zielonego pojęcia a trochę się za tym olejem najeździłam i wolałabym mieć z niego pożytek
przeciez mozesz wstawic go do garnka z ciepla czy nawet goraca woda - szybko sie rozpusci, uzyc go wtedy na wlosy, a po uzyciu jak go wystawisz to znow wroci do stalej konsystencji

laudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 17:52   #26089
urojona
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez laudik Pokaż wiadomość
przeciez mozesz wstawic go do garnka z ciepla czy nawet goraca woda - szybko sie rozpusci, uzyc go wtedy na wlosy, a po uzyciu jak go wystawisz to znow wroci do stalej konsystencji
O właśnie, o to mi chodziło, czy wszystko z nim będzie ok jeśli zastygnie ponownie Dziękuję bardzo
Stary 2010-10-17, 18:24   #26090
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez klaudyna7 Pokaż wiadomość
Widziałyście nową reklamę szamponów Dove ? Czy tylko mnie od niej włosy bolą? :P

Moje drogie Wszechnice Wiedzy Wszelakiej znacie może jakiś przepis na psikadła odświeżające skręt? Znalazłam różne ale zawierające ,jak dla mnie cudaczne :P,składniki do kupienia przez internet...A póki co, nie stać mnie na nie,muszę czekać do przyszłego zastrzyku gotówki. ..
Może znacie jakiś przepis z ogólnodostępnych składników?
Cudaczne?

Sok z aloesu, glicerynę można kupić w aptece; podobnie oleje, olejki eteryczne, Jantar na dozie, w niektórych drogeriach/aptekach.

Edytowane przez syrenka
Czas edycji: 2010-10-17 o 18:33
syrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 18:45   #26091
Rybiorek
Zakorzenienie

Jumaatt kiedys pytalas jak moje wlosy wygladaja nastepnego dnia, akurat dzisiaj mam fajny drugi dzien, tutaj mozna looknac na fotki
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 18:48   #26092
Volyova
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez urojona Pokaż wiadomość
Potrzebuję pilnej pomocy

A może masz mikrofalę? Po co cały słoiczek - weź łyżkę oleju, przełóż do miseczki, miseczkę podgrzej w mikrofali/w ciepłej kąpieli, albo nawet w rękach - olej kokosowy ma niską temperaturę topnienia, wystarczy go pomietosić w rękach

Dumna fala (klik)

Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog
Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc
Volyova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 18:58   #26093
jumaatt
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez neonka28 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy któraś z Was używała jako wcierki we włosy Skrzypolen olej lniany ze skrzypem firmy Oleofarm????

skład:
olej lniany 96,2%, wyciąg ze skrzypu polnego 3,8% mieszanina tokoferoli(przeciwutlenia cz)
Z olejem lnianym trzeba bardzo uważać, psuje się wyjątkowo szybko. Generalnie jeśli nie stoi w sklepie w lodówce, najprawdopodobniej już nie ma w nim cennych kwasów tłuszczowych.

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
Jumaatt kiedys pytalas jak moje wlosy wygladaja nastepnego dnia, akurat dzisiaj mam fajny drugi dzien, tutaj mozna looknac na fotki
O, dzięki, że pamiętałaś
Kurcze, jak to jest możliwe, żeby one tak mało się odkształcały/prostowały? Jak myślisz Rybiorko, czego to kwestia? Stylizatorów odpowiednich?
jumaatt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 19:09   #26094
Volyova
Rozeznanie

A ja sobie zrobiłam wczoraj wieczorem maskę z oliwy i miodu (tak 50/50). Ta mieszanka jest tak rozreklamowana na NC, że nie mogłam nie spróbować

Ciekawa rzecz - nałożyłam mieszankę do szklanej miseczki. Po zaaplikowaniu na włosy chciałam miseczkę umyć. Zaczęłam płukać wodą, wystarczyło trochę potrzeć i miseczka była piszcząco czysta
Tak sobie myślę, że dodanie miodu to może być dobry sposób na ułatwienie zmywania oleju z włosów.
Oczywiście, o ile ktoś nie jest wrażliwy na miód.

Co do efektów - nastepnego dnia wyglądały bardzo dobrze, ale czy to po masce, czy po odżywkach
w każdym razie nie było gorzej

Dumna fala (klik)

Stary 2010-10-17, 19:12   #26095
ilo0nka
Przyczajenie

Witam dziewczynki
To mój pierwszy post tutaj więc nie wszystko doczytałam.
Przez kilka lat prostowałam włoski ale teraz patrząc na Wasze loczki postanowiłam pozbyć się prostownicy
Nie wiem zbytnio jak dbać o włoski bo z tego co się naczytałam to każda robi to inaczej bo każda ma inny typ włosa...
Ja prosiłabym tylko o pomoc jak zacząć, i co zrobić by zwiększyć falowanie bo u mnie niestety ni to proste, ni kręcone
Dla pomocy dodaję zdjęcia i dziękuje za każdą pomoc
ilo0nka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 19:18   #26096
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jumaatt Pokaż wiadomość
O, dzięki, że pamiętałaś
Kurcze, jak to jest możliwe, żeby one tak mało się odkształcały/prostowały? Jak myślisz Rybiorko, czego to kwestia? Stylizatorów odpowiednich?
no wlasnie dzisiaj to za bardzo nie wiem, po splukaniu odzwyki na mokre poszedl Carribean Hair Activator, ktory ma tylko oleje w sobie (Syrenka robila analize), nic co utrwala skret, potem na wilgotne troche Coffee Cocount Creme Lite ktory owszem jest stylizatorem ale delikatnym, ma pvp w srodku dosc bogatego skladu i nalozylam go w zasadzie tylko na konce - tak 2-4 cm, ilosc nalozonego to bylo cos mniej wiecej 2 polskie zlote wiec troszeczke w porownaniu jak nakladam quick curls, na suche poszlo troche Set It Free zeby je obciazyc, no i o dziwo nigdzie sie nie odksztalcily, ja mam je tak krotkie ze jak leze to niewazne na wznak czy na boku i tak na nich leze, w nocy sie wierce i przekrecam, wiec powiem tak: nie mam pojecia ale fakt jest ze skret sie trzyma, jakbys dotknela pojedynczego loczka to jest jak sprezynka.

wedlug tego co obserwuje to przy dotyku wlosy nie sa suche, sa gladziutkie i rowne (chodzi o powierzchnie) i moze to wlasnie je trzyma, w kazdym razie kondycyjnie po wstaniu wlosy nic nie potrzebowaly, gdybym coklwiek nalozyla to prawdopodobnie bylyby przeciazone, dlatego nic nie robilam, fryzurka wyglada troche tak 'a la mlody gniewny' bo niektore loczki odstaja ale jak dla mnie to wyglada sympatycznie

dla smiechu: wychodzilismy na male zakupy, bylam gotowa w 15 minut z prysznicem, ubraniem sie, makijazem - maz przez 10 minut powtarzal 'jestem w szoku' zycie byloby duzo latwiejsze gdybym mogla myc wlosy raz na tydzien jak to robilam w podstawowce

edit: jak uzyje zelu nawet tego co lubie bo nie daje sztywnosci jak gellie czy z CHS to mam nastepnego dnia suche, po dotykiem jakby 'strzelaly', nie mam tego po kremach jak quick curls czy wlasnie coffee lite, z tym ze wczoraj nalozylam malutko coffee, a moze to wlasnie tu tkwi sukces?
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2010-10-17 o 19:25
Stary 2010-10-17, 19:23   #26097
jumaatt
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Volyova Pokaż wiadomość

Ciekawa rzecz - nałożyłam mieszankę do szklanej miseczki. Po zaaplikowaniu na włosy chciałam miseczkę umyć. Zaczęłam płukać wodą, wystarczyło trochę potrzeć i miseczka była piszcząco czysta
Tak sobie myślę, że dodanie miodu to może być dobry sposób na ułatwienie zmywania oleju z włosów.
Oczywiście, o ile ktoś nie jest wrażliwy na miód.
Ciekawe, bardzo ciekawe...A z włosów też zauważyłaś łatwiejsze zmywanie niż samą oliwę?

Cytat:
Napisane przez ilo0nka Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki
To mój pierwszy post tutaj więc nie wszystko doczytałam.
Przez kilka lat prostowałam włoski ale teraz patrząc na Wasze loczki postanowiłam pozbyć się prostownicy
Nie wiem zbytnio jak dbać o włoski bo z tego co się naczytałam to każda robi to inaczej bo każda ma inny typ włosa...
Ja prosiłabym tylko o pomoc jak zacząć, i co zrobić by zwiększyć falowanie bo u mnie niestety ni to proste, ni kręcone
Dla pomocy dodaję zdjęcia i dziękuje za każdą pomoc
Witaj
Włosy na zdjęciu są prostowane czy naturalne?

Wątek dla Ciebie:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=464979

Rybiorko, dzięki za info Twoje włoski mają ostatnio zdecydowanie swój czas, pewnie dlatego tak świetnie współpracują
I muszę Ci powiedzieć, że jesteś mistrzynią w zarządzaniu czasem, ja w 15 min to bym tylko kawę wypiła. Szybką!!!
jumaatt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 19:33   #26098
Volyova
Rozeznanie

Cytat:
Ciekawe, bardzo ciekawe...A z włosów też zauważyłaś łatwiejsze zmywanie niż samą oliwę?
Oliwy użyłam pierwszy raz. Ale zmywała się tak jak kokos (użyłam jak zwykle 2x Babydream). Z tego co czytałam na forum niektóre piszą, że oliwa jest cięższa od kokosa i trudna w zmywaniu, więc przygotowałam się na walkę (a jeszcze ten lepki miód - nakładało się okropnie).

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Cytat:
Rybiorko
I muszę Ci powiedzieć, że jesteś mistrzynią w zarządzaniu czasem, ja w 15 min to bym tylko kawę wypiła. Szybką!!!
He he
O tak, Rybiorek jest niezmienne moim idolem

Dumna fala (klik)

Stary 2010-10-17, 19:41   #26099
urojona
Raczkowanie

Cytat:
A może masz mikrofalę? Po co cały słoiczek - weź łyżkę oleju, przełóż do miseczki, miseczkę podgrzej w mikrofali/w ciepłej kąpieli, albo nawet w rękach - olej kokosowy ma niską temperaturę topnienia, wystarczy go pomietosić w rękach
Jak już mówiłam nie mam pojęcia, nigdy wcześniej się olejami nie bawiłam Teraz zrobiłam tak jak laudik radziła, czyli cały słoiczek ale skoro wystarczy w rękach go pomęczyć to już będę wiedziała na przyszłość (A wprawę w miętoszeniu mam, modelinka )

Rybiorek
jak ja Ci zazdroszczę tych loków

Edytowane przez urojona
Czas edycji: 2010-10-17 o 19:43
urojona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 20:09   #26100
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:

Rybiorko, dzięki za info Twoje włoski mają ostatnio zdecydowanie swój czas, pewnie dlatego tak świetnie współpracują
lubia wszystko co im laduje ostatnio, ale w sumie uzywam produktow z 4 firm i jakos chwilowo nie szukam wiecej, olejami sie chwilowo nie bawie, tylko maslo shea (wczoraj sprobowalam na noc na buzie, ale fajna sprawa)

Cytat:
no nie przesadzajmy, jak mam czas to mi schodzi 30 minut na kawusie, jednak jak juz namowie meza na wyjscie to nie chce zeby czekal bo nerwowy sie robi

Cytat:

He he
O tak, Rybiorek jest niezmienne moim idolem

Cytat:
Napisane przez urojona;22:cmok:722066

Rybiorek
jak ja Ci zazdroszczę tych loków

nawilzaj, odzywiaj, znajdz produkty ktore wlosy lubia, mnie zajelo to kilka miesiecy, ufff... ciezko bywalo ale oplacalo sie
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości