|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#26101 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI
Cytat:
za wprowadzanie konsumentów w blad :/naprostszy przepis na psikadlo to rozcienczyc (przegotowana, lub destylowana) woda zwykla odzywke bs. do proporcji musisz dojsc sama, mozesz dolac odrobinke olejku, gliceryny (chociaz to na obecny punkt rosy moze nie byc najlepszy pomysl). Cytat:
ja jak robie mieszanke olejowa to do miseczki i podgrzewam na grzejniku (mam miseczke ktora idealnie i stabilnie siedzi miedzy zeberkami, a sciana ), w kapieli wodnej (jak mi sie chce) lub w mikrofali (trzeba uwazac, zeby nie zagotowac).jak nakladam sam kokos to rozcieram w rekach. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
mnie kokos zapchał na policzkach i dekolcie :/ tylko olej z orzecha wloskiego moge nakladac na twarz bezkarnie dzis musze umyc glowe wieczorem (od jutra znowu na 6 do pracy :/) i zrobie ostatni test nivei do stylizacji. jak nie zda to oficjalnie oddam w dobre rece prawie pelna butle
|
|||||
|
|
|
#26102 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#26103 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Ranyy jakie ja mam ostatnio siano, zmusiłam się do kupienia suszarki z dyfuzorem, bo dbam o włosy a reanimacja nie przynosi efektów więc teraz mocze co rano i dopiero coś robie Przesuszyły mi się i jakoś słabo wyglądają, obawiam się że dlatego że nie mam TBS bananowej. Suszarka to złooo
|
#26104 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#26105 |
|
Zakorzenienie
|
Niby malo stron a jakie dlugie posty zmajstrowalyscie
Ide nadrabiac
|
|
|
|
#26106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#26107 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Daje więcej odżywki ale włosy się sianią poprostu.
|
|
#26108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale tandeta, a tak w ogole to co dove ma w srodku? zniszczonych wlosow nic nie naprawi, no chyba ze cement i malutka szpatulka i powolutku zapelniac ubytki ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- ja susze cieplawym i nie mam sianka, poprostu nie ruszam suszarki w czasie suszenia, susze chwilke, wylaczam i oddalam, przyblizam do innego kawalka i wlaczam, w suszeniu dyfuzorem chodzi o to zeby wlosy nie byly roztrzepywane przez podmuch, sporo dziewczyn tutaj twierdzi ze ma siano po dyfuzorze ale ja uwazam ze to brak doswiadczenia, dyfuzor zostal wynaleziony po to zeby suszyc loki tak aby nie bylo siana, potrenuj, ale przede wszystkim zaopatrz sie w super nawilzajace maski, bo wydaje mi sie ze one sa przesuszone, ja mam tak ze jak zaprzestaje masek i trzymania odzywki przez min 15 minut to zaraz sa suche, a moze dyfuzor masz nieodpowiedni, sa male kupowane z suszarka i takie wieksze ktore lepiej sie sprawdzaja, a moze za duzy nawiew nastawiasz, musi byc mala temperatura oraz najmniejszy nawiew, wtedy nie ma sily zeby siano wyszlo
|
|
#26109 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#26110 |
|
Zakorzenienie
|
Rybiorek Hhahaha Twoje wlosy na drugi dzin wygladaja 10 razy lepiej niz moje swiezo po umyciu
PIEKNE!!!
|
|
|
|
#26111 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#26112 | ||||
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=kathy579;22709170]
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
jutro o świcie moje przepraszanie się z dyfuzorem bo nie chciało mi się wieczorem bawić i chcę się wyspać porządnie bez martwienia się o skręt |
||||
|
|
|
#26113 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć i czołem.
Strasznie pędzicie ostatnio, czytam wszystko, ale zawsze mi zabraknie czasu na sklecenie kilku zdań. Niedługo(tj.26) minie mi rok bycia CG, z tego powodu szykuję dokumentację zdjęciową, mega post w dzienniku i takie tam.![]() Dziewczyny, które pokazywały włosy- absolutnie WSZYSTKIE są cudowne i piękne,zżera mnie zazdrość, gdy na nie patrzę, ale taka pozytywna, coby wam się jeszcze lepiej włoski sprawowały. Szczególny prym wiedzie oczywiście niezwalczona Rybiorka- te przeobrażenie włosów to po prostu cudo! Loczki są tak idealne, jak wyjęte spod lokówki! Cała dzisiejsza pielęgnacja opisana jest w codzienniku. Efekt tak mi się spodobał, że szkoda mi iść spać, bo stracę część loków. ![]() No i tak- chciałam pochwalić świetny Miodowy Naturalny Utrwalacz z przepisu Rybiorka! Gdy włosy wyschły(czyli teraz) nadal było usztywnienie,ale wystarczyło trochę je pougniatać i już. 3 pierwsze zdjęcia to przed chwilką- rano je jeszcze troszkę pougniatam,żeby całkowicie mikstura odpuściła,ale chcę, żeby przetrwały noc. 4 fota to bonus dla Eloe, planuję się rozpisać jeszcze trochę o tym przy produkcji postu do dziennika, ale to jeszcze trochę. Swoją drogą, ciekawi mnie to, ile kolorów włosów mam na tym zdjęciu, najlepsze jest to, że całość jest naturalna(nigdy nie farbowałam i niech mnie wasza ręka dosięgnie,jeśli tylko spróbuję... )Kolejne, to ścięcie pod sam koniec sierpnia( z objętością pamiętam, było krucho-ścięcie na prosto, na zdjęciu niedosuszone włosy, dlatego też nie odbiły jak powinny.) Jak myślicie, urosły choć troszkę?Yasmin, wypoczywaj na wakacjach! Z tą reklamą Dove to po prostu... Dobranoc lokaski! ![]() Załącznik 3475999Załącznik 3476000Załącznik 3476001Załącznik 3476002 Załącznik 3476003
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ Edytowane przez solaola Czas edycji: 2010-10-18 o 00:45 Powód: dopiski zapominalskiej |
|
|
|
#26114 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie wiem, w czym tkwi problem, że robię takie małe"postępy". Dużo nadziei pokładałam jednak w cięciu włosów, bo ona zawsze to lubiły. I może jakieś większe zakupy kosmetykowe![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A lanolina wygląda na taką nieszkodliwą![]() Rybiroku cudne loczki, zwłaszcza te przy twarzy
|
||||||
|
|
|
#26115 |
|
Zakorzenienie
|
babiczki, co mogę zgotować dla włosów dobrego ze spiruliny?
|
#26116 |
|
Zakorzenienie
|
dove to oszuści ale nikt im nic nie zrobi na reklamie jest gwiazdka i małym druczkiem napisane, że dotyczy to oznak zniszczenia
najlepiej oblepić konsumentom włosy silikonami bo po co się wysilać, żeby zrobić coś co te włosy odżywi i tyle osób się nabierze na te reklamy...
|
#26117 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez ie kiey nabieralam, myslalam sobie jak one maja takie piekne to ja tez bede miec
|
|
|
|
#26118 |
|
Zakorzenienie
|
ja też, chyba ze 3 lata używałam szamponu i odżywki z dove tej granatowej
nic mi to nie dało i się zastanawiałam czy to ja mam takie beznadziejne włosy czy to te kosmetyki są trefne - teraz wiem, że to były kosmetyki![]() wogóle nie wiem czemu producenci kosmetyków zachowują się tak jakby kręcone włosy nie istniały
|
#26119 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ostatnio czytałam na BC jaką "rutynę myciową" ma właścicielka marki Jessi Curl (tutaj). I zdziwiło mnie, że suszy włosy na gorącym powietrzem ("high heat") :-\ Może dlatego, że ma dyfuzor skarpetkowy ("sock diffuser") i go nie przykłada się do włosów ![]() Jakby ktoś był zainteresowany to streszczam: - Jessi myje włosy co 2-3 dni delikatnym myjadłem z poliglukozydem i betainą lub poliglukozydem, betainą i olejem awokado (nie samą odżywką) - Faza odżywienia - odżywka z aloesem, masłem shea, olejem awokado i jojoba - Faza zabezpieczenia (to ciekawe) - na ociekające włosy nakłada zmieszane w dłoni: lekką odżywkę (aloes, olej kokosowy, awokado, jojoba) ze stylizatorem do wydobycia skrętu (siemię lniane, aloes, jojoba) i stylizatorem do utrwalenia skrętu (VP/VA, jojoba, aloes) - Stylizacja - na odciśnięte włosy nakłada znowu mieszankę dwóch stylizatorów (jak wyżej), na koniec ciutkę mieszanki olejów (awokado, jojoba, kokos) Suszenie dyfuzorem skarpetkowym. Ogólnie zastanawia mnie, że tyle tych olei na głowę nakłada - ale ma bardzo gęste włosy, no i myje często delikatnym szamponem. Cytat:
(mimo dyfuzora)
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc Edytowane przez Volyova Czas edycji: 2010-10-18 o 09:47 |
||
|
|
|
#26120 |
|
Wtajemniczenie
|
Paulinka
Ja we wczesniejszym swoim poście własnie napisalam o Dove ![]() Do mnie to też nie dociera jak mozna kosmetyki napakowac silikonami a potem reklamowac, ze po nich wlosy sa zdrowe i odzywione (oczywiscie pieknie lsniace i gladkie za pomoca tych silikonow...) A wlasnie dobra uwaga... Zapominaja o kobietach z kreconymi wlosami. Nic dziwnego. Dziewczyn, ktore nienawidza swojej natury jest coraz wiecej. Wola prostowac i isc na latwizne jak konkretnie zadbac o nie, bo potem po dluzszym prostowaniu jak zawsze zaluja, ze to robia !! Kobietom nigdy nie dogodzi :co jest:
|
|
|
|
#26121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wloski wygladaja pieknie, spiralki jak marzenie puch na czubku oznacza ze wlosy byly za suche gdy rozpoczelas suszenie, mnie sie tez to zdarza jak za dlugo pochodze w turbanie (zwykle gdy chce z mezem wypic kawe zanim on wyjdzie do pracy), wlosy musza byc w fazie bardzo wilgotne jak zaczynasz suszyc dyfuzorem, nie kapiace ale nie zaczynajace byc suche, a dwa to czasami nie dotarcie w to miejsce z odzywka bs czy stylizatorem, na tym to pracowalam pare miesiecy zeby rownomiernie rozlozyc odzywke bs
|
|
#26122 |
|
Wtajemniczenie
|
Zachwalacie tak miód a ja mam na niego uczulenie...;x
Pozazdrościc. Nawet jak jestem kurcze przeziębiona to gorace mleko z miodem mi zabronione..
|
|
|
|
#26123 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wypróbuję na pewno. Rzeczywiście długo odciskam włosy w pieluszkę, potem w mikrofibrę (mam małą szmatkę), aż praktycznie nie ma już co odciskać, dopiero wtedy suszę. A z odżywką b/s to mam taki kłopot - nie znalazłam jeszcze odpowiedniej odżywki b/s - każda jaką mam daje niezadowalające efekty - dlatego używam odżywek d/s w fazie zabezpieczenia, a o tych odżywkach czytałam (tutaj), że powinno się je nakładać w odległości ok 1-2 cali od skalpu. ![]() Popróbuję, zobaczę co będzie ![]() Edit: A napisz proszę jaki masz sposób na równomierne nałożenie odżywki.
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc Edytowane przez Volyova Czas edycji: 2010-10-18 o 10:14 |
|
|
|
|
#26124 |
|
Zakorzenienie
|
miałam wrzucić zdjecie po farbowaniu (na prośbę Jennifer), więc wrzucam. Włoski są po pierwszym myciu i zaczynaja odżywac. Zaraz po farbowaniu wyglądały te fale nieciekawie- wcale mi się nie układały, tylko smętnie wisiały niemal całkiem proste. Ale dzis poszalałam z odżywkami i juz mają się lepiej Mysle, ze jeszcze jedno mycie, nim całkiem dojda do siebie.
|
#26125 |
|
Zakorzenienie
|
Sliczny kolorek, fale tez ladne
|
|
|
|
#26126 | |||||
|
Raczkowanie
|
Biorę to poważnie pod uwagę.
Chociaż pamiętam, że swego czasu miałam w domu kallosa i o ile pamiętam nie było z obciążeniem problemu, więc może do niego wrócę. (NIe chce ktoś Lorysa za Kallosa? )Cytat:
Cytat:
Nie wiem, być może, że źle nakładałam, albo jakimś cudem za dużo? Może to jeszcze kwestia testów. Cytat:
nie widziałam ani jednej ani drugiej.Jakiś pechowy ten wypad sklepowy miałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
bo tam jest mała gwiazdka i na dole drobnym druczkiem - dotyczy oznak zniszczenia porażka.Też kiedyś używałam i poza zapachem nic mnie specjalnie nie ujęło ![]() A co do eksperymentów włosowych. Mam zdjęcia z dzisiaj rana, ale zapomniałam aparatu Z pierwszych spostrzeżeń: Tymczasowo schowałam Lorysa do szafki. Na noc nałożyłam Garniera z Karite ... boski zapach, jest ze mną do teraz, a rano odrobinka Joanny b/s, odrobina Palomy i odrobina żelu Ariste. Efekty zobaczycie na zdjęciach.Następnym razem odpuszczę palomę i garniera na rzecz samego mycia pottersem aloesowym, odrobiny b/s joanny i żelu Ariste, bo mam wrażenie, że obciążenie widoczne (chyba, że sobie wkręcam, ale jakoś nie sądzę). Ahh była bym zapomniała... Nava, Rybiorek BOSKIE loki.
|
|
#26127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(brzmi zrozumiale?)---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- dziekuje ale przy Navie to wysiadam
|
|
#26128 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pfff...nigdzie nie wysiadasz bo to oddział zamknięty mwahahaha ![]() Aha, co do żelu i jego usztywniania...to albo moje włosy są jakieś dziwne albo za mało go dałam albo go zjadły
|
|
#26129 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#26130 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
po prostu kieruję ciepły nawiew do środka i się topi z wierzchu, a potem go nakładam ![]() Rybiorku to będę czekała na info o zmówieniu I zazdroszczę loków na drugi dzień
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 8 (0 użytkowników i 8 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:00.

za wprowadzanie konsumentów w blad :/

mojego brata ha ha
Swoją drogą, ciekawi mnie to, ile kolorów włosów mam na tym zdjęciu, najlepsze jest to, że całość jest naturalna(nigdy nie farbowałam i niech mnie wasza ręka dosięgnie,jeśli tylko spróbuję...
Postaram się poszukać jeszcze czegoś podanego właśnie na łyżeczki.
A lanolina wygląda na taką nieszkodliwą

)
nie widziałam ani jednej ani drugiej.
boski zapach, jest ze mną do teraz, a rano odrobinka Joanny b/s, odrobina Palomy i odrobina żelu Ariste. Efekty zobaczycie na zdjęciach.