Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 871 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-17, 20:35   #26101
anka.d
Wtajemniczenie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI

Cytat:
Napisane przez klaudyna7 Pokaż wiadomość
Widziałyście nową reklamę szamponów Dove ? Czy tylko mnie od niej włosy bolą? :P

Moje drogie Wszechnice Wiedzy Wszelakiej znacie może jakiś przepis na psikadła odświeżające skręt? Znalazłam różne ale zawierające ,jak dla mnie cudaczne :P,składniki do kupienia przez internet...A póki co, nie stać mnie na nie,muszę czekać do przyszłego zastrzyku gotówki. ..
Może znacie jakiś przepis z ogólnodostępnych składników?
nie widzialam tej reklamy, teraz znalazlam na youtubie i rzeczywiscie jest straszna. a generalnie to powinnien UOKIK ich za wprowadzanie konsumentów w blad :/

naprostszy przepis na psikadlo to rozcienczyc (przegotowana, lub destylowana) woda zwykla odzywke bs. do proporcji musisz dojsc sama, mozesz dolac odrobinke olejku, gliceryny (chociaz to na obecny punkt rosy moze nie byc najlepszy pomysl).

Cytat:
Napisane przez urojona Pokaż wiadomość
O właśnie, o to mi chodziło, czy wszystko z nim będzie ok jeśli zastygnie ponownie Dziękuję bardzo
powinno byc ok, chociaz nie wiem jaki to ma wplyw na trwalosc oleju, takie ciagle podgrzewanie i studzenie.
ja jak robie mieszanke olejowa to do miseczki i podgrzewam na grzejniku (mam miseczke ktora idealnie i stabilnie siedzi miedzy zeberkami, a sciana ), w kapieli wodnej (jak mi sie chce) lub w mikrofali (trzeba uwazac, zeby nie zagotowac).
jak nakladam sam kokos to rozcieram w rekach.
Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
Jumaatt kiedys pytalas jak moje wlosy wygladaja nastepnego dnia, akurat dzisiaj mam fajny drugi dzien, tutaj mozna looknac na fotki
wow.. a te lokasy na grzywce to jak od lokówki

Cytat:
Napisane przez ilo0nka Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki
To mój pierwszy post tutaj więc nie wszystko doczytałam.
Przez kilka lat prostowałam włoski ale teraz patrząc na Wasze loczki postanowiłam pozbyć się prostownicy
Nie wiem zbytnio jak dbać o włoski bo z tego co się naczytałam to każda robi to inaczej bo każda ma inny typ włosa...
Ja prosiłabym tylko o pomoc jak zacząć, i co zrobić by zwiększyć falowanie bo u mnie niestety ni to proste, ni kręcone
Dla pomocy dodaję zdjęcia i dziękuje za każdą pomoc
przede wszystkim odzywiac. domytslam sie, ze blond nie jest naturalny, wiec dajesz wlosom ostro w kosc samym rozjasnianiem nie mowiac juz o prostowaniu. przeczytaj podwieszone watki, faq, pigulke itd i wroc z konkretnymi pytaniami

Cytat:
ltylko maslo shea (wczoraj sprobowalam na noc na buzie, ale fajna sprawa)
pamietam jak kiedys pidalas o kremach matujacych, wiec pytanie - nie wplynal na swiecenie? nie zapchał?
mnie kokos zapchał na policzkach i dekolcie :/
tylko olej z orzecha wloskiego moge nakladac na twarz bezkarnie

dzis musze umyc glowe wieczorem (od jutra znowu na 6 do pracy :/) i zrobie ostatni test nivei do stylizacji. jak nie zda to oficjalnie oddam w dobre rece prawie pelna butle
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 21:26   #26102
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka.d Pokaż wiadomość
nie widzialam tej reklamy, teraz znalazlam na youtubie i rzeczywiscie jest straszna. a generalnie to powinnien UOKIK ich za wprowadzanie konsumentów w blad :/
moglabys linka podrzucic?

Cytat:
wow.. a te lokasy na grzywce to jak od lokówki
te grzywkowe sa najladniejsze i jednoczesnie najsmieszniejsze a ze na nich nigdy nie leze wiec nawet po nocy sa najlepiej zachowane

Cytat:
pamietam jak kiedys pidalas o kremach matujacych, wiec pytanie - nie wplynal na swiecenie? nie zapchał?
mnie kokos zapchał na policzkach i dekolcie :/
tylko olej z orzecha wloskiego moge nakladac na twarz bezkarnie
wczoraj testowalam pierwszy raz, nie zapachalo nic ale faktycznie swiecilam sie jak bombka choinkowa, wiec zostaje tylko opcja nocna
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 21:41   #26103
MidnightPoison
Raczkowanie

Cześć
Ranyy jakie ja mam ostatnio siano, zmusiłam się do kupienia suszarki z dyfuzorem, bo dbam o włosy a reanimacja nie przynosi efektów więc teraz mocze co rano i dopiero coś robie
Przesuszyły mi się i jakoś słabo wyglądają, obawiam się że dlatego że nie mam TBS bananowej.
Suszarka to złooo

Pasmo pamięci:
(23.05.10 - 14cm)
(26.09.10 - 20 cm)

MidnightPoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 21:41   #26104
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:
moglabys linka podrzucic?
proszzzz http://www.youtube.com/watch?v=7PPiH_SHVU4
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 21:48   #26105
Jennifer85
Zakorzenienie

Niby malo stron a jakie dlugie posty zmajstrowalyscie Ide nadrabiac

Jennifer85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 21:51   #26106
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MidnightPoison Pokaż wiadomość
Cześć
Ranyy jakie ja mam ostatnio siano, zmusiłam się do kupienia suszarki z dyfuzorem, bo dbam o włosy a reanimacja nie przynosi efektów więc teraz mocze co rano i dopiero coś robie
Przesuszyły mi się i jakoś słabo wyglądają, obawiam się że dlatego że nie mam TBS bananowej.
Suszarka to złooo
wcale nie, trzeba tylko umiec korzystac, jak suszysz naturalnie to mozesz nalozyc mniej odzywki bs i mniej stylizatora, jesli zamierzasz uzyc suszarki musisz zwiekszyc ilosc produktow, ja tak robie i choc susze dyfuzorem 5 razy tygodniowo nie mam wysuszonych, no chyba ze zelu uzyje zamiast kremu, no ale staram sie wlasnie unikac zelu teraz
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-10-17, 21:55   #26107
MidnightPoison
Raczkowanie

Cytat:
wcale nie, trzeba tylko umiec korzystac, jak suszysz naturalnie to mozesz nalozyc mniej odzywki bs i mniej stylizatora, jesli zamierzasz uzyc suszarki musisz zwiekszyc ilosc produktow, ja tak robie i choc susze dyfuzorem 5 razy tygodniowo nie mam wysuszonych, no chyba ze zelu uzyje zamiast kremu, no ale staram sie wlasnie unikac zelu teraz
W sumie ja nie wiem narazie czy ten zimny nawiew mi przesuszył czy to tylko brak TBSa, zobacze co będzie jak go kupie bo narazie to jestem troche załamana Daje więcej odżywki ale włosy się sianią poprostu.

Pasmo pamięci:
(23.05.10 - 14cm)
(26.09.10 - 20 cm)

Stary 2010-10-17, 22:07   #26108
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
dziekuje baldzooo

ale tandeta, a tak w ogole to co dove ma w srodku? zniszczonych wlosow nic nie naprawi, no chyba ze cement i malutka szpatulka i powolutku zapelniac ubytki

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Cytat:
W sumie ja nie wiem narazie czy ten zimny nawiew mi przesuszył czy to tylko brak TBSa, zobacze co będzie jak go kupie bo narazie to jestem troche załamana Daje więcej odżywki ale włosy się sianią poprostu.
ja susze cieplawym i nie mam sianka, poprostu nie ruszam suszarki w czasie suszenia, susze chwilke, wylaczam i oddalam, przyblizam do innego kawalka i wlaczam, w suszeniu dyfuzorem chodzi o to zeby wlosy nie byly roztrzepywane przez podmuch, sporo dziewczyn tutaj twierdzi ze ma siano po dyfuzorze ale ja uwazam ze to brak doswiadczenia, dyfuzor zostal wynaleziony po to zeby suszyc loki tak aby nie bylo siana, potrenuj, ale przede wszystkim zaopatrz sie w super nawilzajace maski, bo wydaje mi sie ze one sa przesuszone, ja mam tak ze jak zaprzestaje masek i trzymania odzywki przez min 15 minut to zaraz sa suche, a moze dyfuzor masz nieodpowiedni, sa male kupowane z suszarka i takie wieksze ktore lepiej sie sprawdzaja, a moze za duzy nawiew nastawiasz, musi byc mala temperatura oraz najmniejszy nawiew, wtedy nie ma sily zeby siano wyszlo
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-10-17, 22:11   #26109
MidnightPoison
Raczkowanie

Cytat:
dziekuje baldzooo

ale tandeta, a tak w ogole to co dove ma w srodku? zniszczonych wlosow nic nie naprawi, no chyba ze cement i malutka szpatulka i powolutku zapelniac ubytki

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

ja susze cieplawym i nie mam sianka, poprostu nie ruszam suszarki w czasie suszenia, susze chwilke, wylaczam i oddalam, przyblizam do innego kawalka i wlaczam, w suszeniu dyfuzorem chodzi o to zeby wlosy nie byly roztrzepywane przez podmuch, sporo dziewczyn tutaj twierdzi ze ma siano po dyfuzorze ale ja uwazam ze to brak doswiadczenia, dyfuzor zostal wynaleziony po to zeby suszyc loki tak aby nie bylo siana, potrenuj, ale przede wszystkim zaopatrz sie w super nawilzajace maski, bo wydaje mi sie ze one sa przesuszone, ja mam tak ze jak zaprzestaje masek i trzymania odzywki przez min 15 minut to zaraz sa suche, a moze dyfuzor masz nieodpowiedni, sa male kupowane z suszarka i takie wieksze ktore lepiej sie sprawdzaja, a moze za duzy nawiew nastawiasz, musi byc mala temperatura oraz najmniejszy nawiew, wtedy nie ma sily zeby siano wyszlo
spróbuje, bo szczerze mówiąc nastawiałam największy naweiew zeby jakoś zdążyć do szkoły. Dzięki za rady

Pasmo pamięci:
(23.05.10 - 14cm)
(26.09.10 - 20 cm)

Stary 2010-10-17, 22:14   #26110
Jennifer85
Zakorzenienie

Rybiorek Hhahaha Twoje wlosy na drugi dzin wygladaja 10 razy lepiej niz moje swiezo po umyciu PIEKNE!!!

Stary 2010-10-17, 22:39   #26111
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
spróbuje, bo szczerze mówiąc nastawiałam największy naweiew zeby jakoś zdążyć do szkoły. Dzięki za rady
no wlasnie, cos za cos, ja susze takim cieplawym (na mojej suszarce to pierwszy stopien a mam 3) bo inaczej nie zdazylabym do pracy, pamietam jednak o zabezpieczeniu i jak susze dyfuzorem to daje ciut wiecej kremu do lokow na konce, poprostu nakladam dodatkowa porcje i ugniatam konce, strumien powietrza najmniejszy tak ze jak susze to wlos ani drgnie, poprostu otacza go cieple powietrze

Cytat:
Napisane przez Jennifer85 Pokaż wiadomość
Rybiorek Hhahaha Twoje wlosy na drugi dzin wygladaja 10 razy lepiej niz moje swiezo po umyciu PIEKNE!!!
dziekuje bardzo, miesiace intensywnej pielegnacji, znalazlam dwa zestawy pielegnacyjne - jeden bezsilikonowy, drugi z paroma silikonami i trzymam sie ich, czasami tylko ze stylizatorami eksperymentuje, BTW jutro bede miec nowe z miss jessie's, wtorek rano eksperymenty
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-10-17, 23:01   #26112
wrily_curly
Rozeznanie

[QUOTE=kathy579;22709170]
Cytat:
Napisane przez polelavendove Pokaż wiadomość
Uważam,że pokój na świecie można tak zbudować
Cała populacja choć raz w tygodniu wciera amlę w skalp,łącznie z łysymi i noworodkami...

szczerze mnie rozbawiło, już sobie wyobrażam mojego ojca i faceta siostry mojego brata ha ha
nie mogę z wami, u mnie amlowanie będzie jutro, dzisiaj wieczorem nie chce mi się myć włosów, źle ostatnio śpię a już tak zwisać za łóżkiem to całkiem nie mogę...

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Zrobiłas i co?
Mnie udało się wczoraj po raz pierwszy dokładnie rozpuścić amlę w oleju Dałam łyżkę kokosa, łyżeczkę rycyny i pół łyżeczkiamli. Rozpuściłam, lekko przestudziałam i dałam poł łyżeczki olej z linianki siewnej. Sympatyczna mieszanka, włosy najedzone.
no i chyba ok, okropny kolor, okropny zapach ale w sumie ładne mam włosy po tej hennie, w sumie nie wiem, czy przez nią, czy przez amlę czy włosową fanaberię ale jest ok

Cytat:
Napisane przez klaudyna7 Pokaż wiadomość
Widziałyście nową reklamę szamponów Dove ? Czy tylko mnie od niej włosy bolą? :P
straszna i głupia. Wielkimi literami, że likwiduje zniszczenie, malutkimi jak mrówki że oznaki zniszczenia, czyli miliard silikonów i ciesz się kobieto, że włosy ładnie wyglądają, tylko potem się zaczynają łamać przy samej skórze a ty się siedź i zastanawiaj czemu, skoro zniszczenie przecież wyleczyłaś

Cytat:

jutro o świcie moje przepraszanie się z dyfuzorem bo nie chciało mi się wieczorem bawić i chcę się wyspać porządnie bez martwienia się o skręt
wrily_curly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 00:42   #26113
solaola
Zakorzenienie

Cześć i czołem.
Strasznie pędzicie ostatnio, czytam wszystko, ale zawsze mi zabraknie czasu na sklecenie kilku zdań. Niedługo(tj.26) minie mi rok bycia CG, z tego powodu szykuję dokumentację zdjęciową, mega post w dzienniku i takie tam.

Dziewczyny, które pokazywały włosy- absolutnie WSZYSTKIE są cudowne i piękne,zżera mnie zazdrość, gdy na nie patrzę, ale taka pozytywna, coby wam się jeszcze lepiej włoski sprawowały. Brawo laseczki! Szczególny prym wiedzie oczywiście niezwalczona Rybiorka- te przeobrażenie włosów to po prostu cudo! Loczki są tak idealne, jak wyjęte spod lokówki!

Cała dzisiejsza pielęgnacja opisana jest w codzienniku. Efekt tak mi się spodobał, że szkoda mi iść spać, bo stracę część loków.
No i tak- chciałam pochwalić świetny Miodowy Naturalny Utrwalacz z przepisu Rybiorka! Jest super! Oczywiście leń mnie ostatnio ogarnął i nie ugotowałam żelu lnianego, a w szafce tylko fioletowy artiste i pianka do loków(bez alkoholu, pomarańczowa z rossa)...Myślę sobie, co tu zrobić? Przypomniało mi się, że Rybiorka kiedyś dawała coś na bazie miodu, który akurat miałam pod ręką, więc raz dwa skleciłam psikadło z miodem, wodą i octem jabłkowym.Psiknęłam od razu na włosy wilgotne, po wcześniejszym ugniataniu. Rybiorku, bardzo Ci dziękuję za podesłanie filmiku o rękawiczkach- gdy zobaczyłam, jak tamte panie nie cackają się i ugniatają włosy, poszłam w ich ślady i trochę śmielej to robiłam, już z mniejszą delikatnością, ale za to skręt fajowski.
Gdy włosy wyschły(czyli teraz) nadal było usztywnienie,ale wystarczyło trochę je pougniatać i już.

3 pierwsze zdjęcia to przed chwilką- rano je jeszcze troszkę pougniatam,żeby całkowicie mikstura odpuściła,ale chcę, żeby przetrwały noc.
4 fota to bonus dla Eloe, planuję się rozpisać jeszcze trochę o tym przy produkcji postu do dziennika, ale to jeszcze trochę. Swoją drogą, ciekawi mnie to, ile kolorów włosów mam na tym zdjęciu, najlepsze jest to, że całość jest naturalna(nigdy nie farbowałam i niech mnie wasza ręka dosięgnie,jeśli tylko spróbuję...)
Kolejne, to ścięcie pod sam koniec sierpnia( z objętością pamiętam, było krucho-ścięcie na prosto, na zdjęciu niedosuszone włosy, dlatego też nie odbiły jak powinny.) Jak myślicie, urosły choć troszkę?

Yasmin, wypoczywaj na wakacjach!

Z tą reklamą Dove to po prostu... Później ludzie wierzą w takie rzeczy...Szkoda słów.
Dobranoc lokaski!
Załącznik 3475999Załącznik 3476000Załącznik 3476001Załącznik 3476002
Załącznik 3476003

Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka:
#23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki!
http://blondiewales.blogspot.co.uk/

Edytowane przez solaola
Czas edycji: 2010-10-18 o 00:45 Powód: dopiski zapominalskiej
solaola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 08:37   #26114
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Całkiem możliwe. Nie wiem, jak dokładnie wygląda teraz Twoja pielęgnacja. mam zakodowane: minimalizm, znowu uleje
Nic się nie zmieniło w mojej pielęgnacji.

Cytat:
Sama też stawiam obecnie wyłącznie na emolienty (reszta została skutecznie ograniczona) i kilka filmformerów.
Też bym tak zrobiła, ale jaka jest jeszcze mocno emolientowa odzywka oprócz Garniera Karite?

Cytat:
Pamiętam Ale sądziłam, że pielęgnacja to zmieniła - u mnie przyniosła rzecz nieoczekiwaną - wyrównał się skręt na całej głowie - kiedyś lewa była najlepsza, teraz prawa potrafi być dużo lepsza.
Też bym tak chciała Nie wiem, w czym tkwi problem, że robię takie małe"postępy". Dużo nadziei pokładałam jednak w cięciu włosów, bo ona zawsze to lubiły. I może jakieś większe zakupy kosmetykowe

Cytat:
Nie wiem, czy to do końca wina samego PVP (no i tego się nie dowiem) czy też może tego, co przed PVP się znajduje. Moim zdaniem i na moich włosach zdecydowanie przyciąga wodę.
Bardzo możliwe, w końcu jest różnica w tym, co dodamy do żelu i na którym miejscu w składzie jest PVP.

Cytat:
Napisane przez jumaatt Pokaż wiadomość
Kurcze, szkoda, że nie mam sama lanoliny, odmierzyłabym na wadze i podała, ile to będzie łyżeczek miarowych Postaram się poszukać jeszcze czegoś podanego właśnie na łyżeczki.

Cytat:
Spodziewam się, że mogłoby to być coś podobnego, jakby próbować stylizować olejem rycynowym
A lanolina wygląda na taką nieszkodliwą

Rybiroku cudne loczki, zwłaszcza te przy twarzy

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 08:44   #26115
anoska
Zakorzenienie

babiczki, co mogę zgotować dla włosów dobrego ze spiruliny?
Stary 2010-10-18, 09:09   #26116
Paulinka675
Zakorzenienie

dove to oszuści ale nikt im nic nie zrobi na reklamie jest gwiazdka i małym druczkiem napisane, że dotyczy to oznak zniszczenia

najlepiej oblepić konsumentom włosy silikonami bo po co się wysilać, żeby zrobić coś co te włosy odżywi

i tyle osób się nabierze na te reklamy...

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 09:13   #26117
Jennifer85
Zakorzenienie

Ja tez ie kiey nabieralam, myslalam sobie jak one maja takie piekne to ja tez bede miec

Stary 2010-10-18, 09:18   #26118
Paulinka675
Zakorzenienie

ja też, chyba ze 3 lata używałam szamponu i odżywki z dove tej granatowej

nic mi to nie dało i się zastanawiałam czy to ja mam takie beznadziejne włosy czy to te kosmetyki są trefne - teraz wiem, że to były kosmetyki

wogóle nie wiem czemu producenci kosmetyków zachowują się tak jakby kręcone włosy nie istniały

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 09:41   #26119
Volyova
Rozeznanie

Cytat:
no wlasnie, cos za cos, ja susze takim cieplawym (na mojej suszarce to pierwszy stopien a mam 3) bo inaczej nie zdazylabym do pracy, pamietam jednak o zabezpieczeniu i jak susze dyfuzorem to daje ciut wiecej kremu do lokow na konce, poprostu nakladam dodatkowa porcje i ugniatam konce
O, muszę wypróbować taką dodatkową ochronę.

Ostatnio czytałam na BC jaką "rutynę myciową" ma właścicielka marki Jessi Curl (tutaj). I zdziwiło mnie, że suszy włosy na gorącym powietrzem ("high heat") :-\ Może dlatego, że ma dyfuzor skarpetkowy ("sock diffuser") i go nie przykłada się do włosów

Jakby ktoś był zainteresowany to streszczam:
- Jessi myje włosy co 2-3 dni delikatnym myjadłem z poliglukozydem i betainą lub
poliglukozydem, betainą i olejem awokado (nie samą odżywką)
- Faza odżywienia - odżywka z aloesem, masłem shea, olejem awokado i jojoba
- Faza zabezpieczenia (to ciekawe) - na ociekające włosy nakłada zmieszane w dłoni: lekką odżywkę (aloes, olej kokosowy, awokado, jojoba) ze stylizatorem do wydobycia skrętu (siemię lniane, aloes, jojoba) i stylizatorem do utrwalenia skrętu (VP/VA, jojoba, aloes)
- Stylizacja - na odciśnięte włosy nakłada znowu mieszankę dwóch stylizatorów (jak wyżej), na koniec ciutkę mieszanki olejów (awokado, jojoba, kokos)
Suszenie dyfuzorem skarpetkowym.

Ogólnie zastanawia mnie, że tyle tych olei na głowę nakłada - ale ma bardzo gęste włosy, no i myje często delikatnym szamponem.

Cytat:
strumien powietrza najmniejszy tak ze jak susze to wlos ani drgnie, poprostu otacza go cieple powietrze
ja mam jakąś turbo suszarę niestety - jak suszę na niższej prękości (pierwsza z dwóch) to i tak mi puch na czubku głowy fruwa (mimo dyfuzora)

Dumna fala (klik)

Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog
Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc

Edytowane przez Volyova
Czas edycji: 2010-10-18 o 09:47
Volyova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 09:56   #26120
bernadka20
Wtajemniczenie

Paulinka
Ja we wczesniejszym swoim poście własnie napisalam o Dove
Do mnie to też nie dociera jak mozna kosmetyki napakowac silikonami a potem reklamowac, ze po nich wlosy sa zdrowe i odzywione (oczywiscie pieknie lsniace i gladkie za pomoca tych silikonow...) A wlasnie dobra uwaga... Zapominaja o kobietach z kreconymi wlosami. Nic dziwnego. Dziewczyn, ktore nienawidza swojej natury jest coraz wiecej. Wola prostowac i isc na latwizne jak konkretnie zadbac o nie, bo potem po dluzszym prostowaniu jak zawsze zaluja, ze to robia !!
Kobietom nigdy nie dogodzi :co jest:
Stop suszarce od końca czerwca 2010
Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek
Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka
bernadka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 09:59   #26121
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez solaola Pokaż wiadomość

No i tak- chciałam pochwalić świetny Miodowy Naturalny Utrwalacz z przepisu Rybiorka! Jest super!
fajnie ze ktos wyprobowal, no i przypomnial mi o nim, w weekend sobie zrobie

a wloski wygladaja pieknie, spiralki jak marzenie

Cytat:
Napisane przez Volyova Pokaż wiadomość

ja mam jakąś turbo suszarę niestety - jak suszę na niższej prękości (pierwsza z dwóch) to i tak mi puch na czubku głowy fruwa (mimo dyfuzora)
puch na czubku oznacza ze wlosy byly za suche gdy rozpoczelas suszenie, mnie sie tez to zdarza jak za dlugo pochodze w turbanie (zwykle gdy chce z mezem wypic kawe zanim on wyjdzie do pracy), wlosy musza byc w fazie bardzo wilgotne jak zaczynasz suszyc dyfuzorem, nie kapiace ale nie zaczynajace byc suche, a dwa to czasami nie dotarcie w to miejsce z odzywka bs czy stylizatorem, na tym to pracowalam pare miesiecy zeby rownomiernie rozlozyc odzywke bs
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-10-18, 10:02   #26122
bernadka20
Wtajemniczenie

Zachwalacie tak miód a ja mam na niego uczulenie...;x
Pozazdrościc. Nawet jak jestem kurcze przeziębiona to gorace mleko z miodem mi zabronione..
Stop suszarce od końca czerwca 2010
Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek
Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka
bernadka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 10:06   #26123
Volyova
Rozeznanie

Cytat:
puch na czubku oznacza ze wlosy byly za suche gdy rozpoczelas suszenie, mnie sie tez to zdarza jak za dlugo pochodze w turbanie (zwykle gdy chce z mezem wypic kawe zanim on wyjdzie do pracy), wlosy musza byc w fazie bardzo wilgotne jak zaczynasz suszyc dyfuzorem, nie kapiace ale nie zaczynajace byc suche, a dwa to czasami nie dotarcie w to miejsce z odzywka bs czy stylizatorem, na tym to pracowalam pare miesiecy zeby rownomiernie rozlozyc odzywke bs
Bardzo dziękuję za cenną wskazówkę
Wypróbuję na pewno.
Rzeczywiście długo odciskam włosy w pieluszkę, potem w mikrofibrę (mam małą szmatkę), aż praktycznie nie ma już co odciskać, dopiero wtedy suszę.

A z odżywką b/s to mam taki kłopot
- nie znalazłam jeszcze odpowiedniej odżywki b/s - każda jaką mam daje niezadowalające efekty
- dlatego używam odżywek d/s w fazie zabezpieczenia, a o tych odżywkach czytałam (tutaj), że powinno się je nakładać w odległości ok 1-2 cali od skalpu.

Popróbuję, zobaczę co będzie

Edit: A napisz proszę jaki masz sposób na równomierne nałożenie odżywki.

Dumna fala (klik)

Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog
Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc

Edytowane przez Volyova
Czas edycji: 2010-10-18 o 10:14
Volyova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 10:07   #26124
mysia m
Zakorzenienie

miałam wrzucić zdjecie po farbowaniu (na prośbę Jennifer), więc wrzucam. Włoski są po pierwszym myciu i zaczynaja odżywac. Zaraz po farbowaniu wyglądały te fale nieciekawie- wcale mi się nie układały, tylko smętnie wisiały niemal całkiem proste. Ale dzis poszalałam z odżywkami i juz mają się lepiej Mysle, ze jeszcze jedno mycie, nim całkiem dojda do siebie.
Stary 2010-10-18, 10:17   #26125
Jennifer85
Zakorzenienie

Sliczny kolorek, fale tez ladne

Stary 2010-10-18, 10:23   #26126
venealin
Raczkowanie

Cytat:
Spraw sobie Biowax.
Biorę to poważnie pod uwagę.
Chociaż pamiętam, że swego czasu miałam w domu kallosa i o ile pamiętam nie było z obciążeniem problemu, więc może do niego wrócę.

(NIe chce ktoś Lorysa za Kallosa? )

Cytat:
W Rossmanie ogromny słoiczek z czarną nakrętką, żel jest przeźroczysty. Dla mnie bardzo słaby hold. Ale ma minus: moje loki drobi.
Do Rossmanna mi się nie udało miałam czas na drogeryjne zakupy dopiero w niedzielę, a Ross jest (akurat tam gdzie miałam do niego dostęp) poza Galerią, więc w niedzielę był zamknięty...i tak oto nadal się ślinię za Isaną...a żel mam Artiste.

Cytat:
Za dużo? zawsze możesz kapkę nałożyć na końcówki kilka godzin przed myciem, jeśli nie chcesz na całe włosy.
Nie, nie. Tzn. nie w sensie, że ogólnie oleje to za dużo, tylko w sensie takim, że jako zabezpieczenie końcówek na dzień - obciążają mnie.
Nie wiem, być może, że źle nakładałam, albo jakimś cudem za dużo?
Może to jeszcze kwestia testów.

Cytat:
A choćby Natur Vital odżywka granatowa z Natury albo Artiste z różową etykietą też z Natury.
Heh nie widziałam ani jednej ani drugiej.
Jakiś pechowy ten wypad sklepowy miałam

Cytat:
Napisane przez polelavendove Pokaż wiadomość
Eloe co do suszarki to byl to strzał w dziesiątkę.Ilekroć ktoś mówi,że mam włosy niczego sobie to właśnie są po niej...
Teraz nastąpi "jej czas",bo zima idzie.Choć ja akurat w ciepłe klimaty jadę i raczej nie planuję jej pakować do walizki.Zresztą duże z niej bydle
Czy mogę zapytać cóż to za cudowna suszarka?

Cytat:
Kochana bo tam jest mała gwiazdka i na dole drobnym druczkiem - dotyczy oznak zniszczenia porażka.
Też kiedyś używałam i poza zapachem nic mnie specjalnie nie ujęło

A co do eksperymentów włosowych.
Mam zdjęcia z dzisiaj rana, ale zapomniałam aparatu więc może wieczorkiem wrzucę, albo jutro.
Z pierwszych spostrzeżeń:
Tymczasowo schowałam Lorysa do szafki.
Na noc nałożyłam Garniera z Karite ... boski zapach, jest ze mną do teraz, a rano odrobinka Joanny b/s, odrobina Palomy i odrobina żelu Ariste. Efekty zobaczycie na zdjęciach.
Następnym razem odpuszczę palomę i garniera na rzecz samego mycia pottersem aloesowym, odrobiny b/s joanny i żelu Ariste, bo mam wrażenie, że obciążenie widoczne (chyba, że sobie wkręcam, ale jakoś nie sądzę).

Ahh była bym zapomniała... Nava, Rybiorek BOSKIE loki.
- niszczę tłuszcz a zdobywam mięśnie
- uczę się zdrowego odżywiania
- dbam o cerę
- PIJĘ DUŻO WODY
venealin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 10:29   #26127
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Volyova Pokaż wiadomość
Bardzo dziękuję za cenną wskazówkę
Wypróbuję na pewno.
Rzeczywiście długo odciskam włosy w pieluszkę, potem w mikrofibrę (mam małą szmatkę), aż praktycznie nie ma już co odciskać, dopiero wtedy suszę.

A z odżywką b/s to mam taki kłopot
- nie znalazłam jeszcze odpowiedniej odżywki b/s - każda jaką mam daje niezadowalające efekty
- dlatego używam odżywek d/s w fazie zabezpieczenia, a o tych odżywkach czytałam (tutaj), że powinno się je nakładać w odległości ok 1-2 cali od skalpu.

Popróbuję, zobaczę co będzie

Edit: A napisz proszę jaki masz sposób na równomierne nałożenie odżywki.
ja nakladam odzywke bs na mokre, kapiace wlosy, najpierw biore porcje ktora rozprowadzam na dlugosci, kolejna (kazda porcja to tak na oko 5 polskich zlotych) ktora trzymam tylko na palcach wsuwam miedzy wlosy zaczynajac od czola, potem za uszami, i co zostaje na tyl (nie klade palcy na skalpie, tak 2 mm nad i ciagne palce do polowy wlosow), ostatnia porcja rozcieram miedzy dlonmi i przykladam do koncow i zaczynam ugniatanie podobne do tego jak przy nakladaniu stylizatora, to pozwala mi odcisnac nadmiar wody, takie bardzo wilgotne zawijam w turban na 10 min, jak przedluze turban moge liczyc na puszek na czubku glowy (brzmi zrozumiale?)

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Cytat:
Napisane przez venealin Pokaż wiadomość

Ahh była bym zapomniała... Nava, Rybiorek BOSKIE loki.
dziekuje ale przy Navie to wysiadam
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-10-18, 10:34   #26128
venealin
Raczkowanie

Cytat:
ja nakladam odzywke bs na mokre, kapiace wlosy, najpierw biore porcje ktora rozprowadzam na dlugosci, kolejna (kazda porcja to tak na oko 5 polskich zlotych) ktora trzymam tylko na palcach wsuwam miedzy wlosy zaczynajac od czola, potem za uszami, i co zostaje na tyl (nie klade palcy na skalpie, tak 2 mm nad i ciagne palce do polowy wlosow), ostatnia porcja rozcieram miedzy dlonmi i przykladam do koncow i zaczynam ugniatanie podobne do tego jak przy nakladaniu stylizatora, to pozwala mi odcisnac nadmiar wody, takie bardzo wilgotne zawijam w turban na 10 min, jak przedluze turban moge liczyc na puszek na czubku glowy (brzmi zrozumiale?)

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

dziekuje ale przy Navie to wysiadam
Coś czuję, że tak zrozumiały instruktarz mi też się przyda
Pfff...nigdzie nie wysiadasz bo to oddział zamknięty mwahahaha

Aha, co do żelu i jego usztywniania...to albo moje włosy są jakieś dziwne albo za mało go dałam albo go zjadły jeszcze nie wiem, w każdym razie sztywności - poza kilkoma pasemkami - brak, a ugniatałam tylko podczas nakładania na wilgotne.
- niszczę tłuszcz a zdobywam mięśnie
- uczę się zdrowego odżywiania
- dbam o cerę
- PIJĘ DUŻO WODY
venealin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 10:38   #26129
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez venealin Pokaż wiadomość
Coś czuję, że tak zrozumiały instruktarz mi też się przyda
Pfff...nigdzie nie wysiadasz bo to oddział zamknięty mwahahaha
no to fajnie ze mam wspoltowarzyszki

Cytat:

Aha, co do żelu i jego usztywniania...to albo moje włosy są jakieś dziwne albo za mało go dałam albo go zjadły jeszcze nie wiem, w każdym razie sztywności - poza kilkoma pasemkami - brak, a ugniatałam tylko podczas nakładania na wilgotne.
szczesciara, ja po 98% zeli mam sztywniaki, tylko 2 ze wszystkich co probowalam nie daja szytwniakow ale i tak czuje cos jakby suchosc na koncach, dlatego przerzucam sie na kremy do lokow
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-10-18, 10:52   #26130
Dama_pikowa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez urojona Pokaż wiadomość
Potrzebuję pilnej pomocy

Zakupiłam wreszcie olej kokosowy i nie wiem co z nim zrobić Znaczy wiem, że muszę go podgrzać ale jak? Czy ja mam cały słoiczek np przytulić do kaloryfera/wsadzić w ciepłą wodę czy wygrzebać tylko troszkę? Nie mam zielonego pojęcia a trochę się za tym olejem najeździłam i wolałabym mieć z niego pożytek
Ja zawsze ogrzewam olej w słoiczku suszarką po prostu kieruję ciepły nawiew do środka i się topi z wierzchu, a potem go nakładam

Rybiorku
to będę czekała na info o zmówieniu
I zazdroszczę loków na drugi dzień idę myć włosy, to może jakieś zdjęcie wrzucę jak coś fajnego wyjdzie
Dama_pikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 5 (0 użytkowników i 5 gości)

Zasady wysyłania wiadomości