Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 874 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-19, 12:27   #26191
Młódka
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI

Rybioreczku/-czko dziekuję za odpowiedz

czyli skoro mam kręcone, to mogę się do was przyłaczyć

..wiem, że na tym zdjęciu ze stanikiem widac tylko kilka końcowek-chcialam żeby było wyrażnie widać jaki jest skręt

...u mnie wypadanie byo spowodowane piciem wody źródlanej (udzielam sie tez na wątku o wypadaniu i tam się szkolę ) po waxie jest zdecydowanie lepiej

..kurczeeeee dziewczyny-powiedzcie cos o tej klasyfilakcji loków albo odeslijcie mnie w konkretne miejsce gdzie to jest napisane bo jestem taka ciekawa, że az mnie zrzera

Ps. a jakich stylizatorów używacie dziewczynki ;>??
Młódka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 12:30   #26192
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysia m Pokaż wiadomość
o rany ale mnie rozśmieszyłas, czytałam juz tego posta 3 razy (jesli nie wiecej) i za każdym razem paszcza mi się dosłownie chichra!
ja poplulam monitor, troche dziwnie sie na mnie popatrzono w biurze

Cytat:

Jeszcze nadmienie- Rybiorek jestes taaka nuudna zawsze perfect!!!
o kurcze a maz mi mowi ze doprowadzam go do bialej goraczki i wszystko mozna o mnie powiedziec ale nie ze zycie ze mna jest nudne

Cytat:
Napisane przez polelavendove Pokaż wiadomość
Rybiorkowa dokumentację obejrzałam,Twoim wlosom już chyba nic do szczęścia nie potrzeba

Nic tylko nie napisalaś jak się używało tych kosmetyków,jakie doznania czy polubilaś bardziej niż inne.Taka ciekawość mnie zżera
Pole bedzie full use documentation jak sprobuje wszystkich, na razie 2 z 4, przy moim tempie do soboty uzupelnie ten post w dzienniku (dam znac)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 12:38   #26193
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
ludzie trzymajta mnie! wygladasz codziennie inaczej, piekne zadbane loki to naprawde rzadkosc, ja sie w gapiam w wiekszosc wlosow na ulicy a podobno mieszkam w duzym international miescie wiec mam co ogladac takie loki co powalaja to widzialam pare razy a Ty takie masz

mnie nikt nie zmusi do wyprostowania, nawet jak juz przestane sobie z nimi dawac rade, a to juz za niedlugo bo odrastaja i coraz trudniej jakos je tak przytrzymac razem
proszę o wybaczenie

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 12:43   #26194
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
proszę o wybaczenie
wybaczone bedzie ale trzeba pokute zeby sie utrwalilo ze lokow sie nie prostuje, Pole wywal jakas pokute dla Kropci za prostowanie lokasow
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-10-19, 12:50   #26195
LadyMadalena
Wtajemniczenie

Cytat:
a kysz sila nieczysto! zadnego obcinania! bo inaczej

ja mi odrosna to prawdopodobnie przestana sie tak zawijac a Ty nie masz co narzekac, widzialam dziennik
Proszę bez przemocy Oj narzekam, jakis puch, slaby skret. Popsuło się ostatnio;( Nie to co zawsze-dobrze-wygladające włoski Rybiorki.

Moja fragrantica

Edytowane przez LadyMadalena
Czas edycji: 2010-10-19 o 12:55
LadyMadalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 12:59   #26196
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyMadalena Pokaż wiadomość
Proszę bez przemocy Oj ostatnio narzekam, jakis puch, slaby skret. Nie to co zawsze-dobrze-wygladające włoski Rybiorki.
oj bez przesady, w koncu byl powod ze sie obciachalamzniszc zylam sobie wlosy i to tak na amen, kompletne kaput, i wcale sie tak nie chcialy krecic po obcieciu, dopiero po miesiacu zaczely szalec, do konca nie wiem czy one tak same z siebie czy faktycznie te afroamerykanskie produkty tak im smakuja ale jedno jest pewne - tutaj jest wiele dziewczyn z super wlosami, jakbyscie mialy wybierac to nie bylabym na pierwszym miejscu bo mam krotkie, a najwieksze wrazenie robia dlugie lokasy, a Ty jestes ostatnia to narzekania, masz swietne wloski z dlugoscia jaka juz bym chciala miec, a puchem sie nie przejmuj, taka pogoda obecnie
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-10-19, 13:01   #26197
venealin
Raczkowanie

Cytat:
czyzby mi ktos wiek wypominal?
huh??
Jakie wypominanie?
Jaki wiek?
Ty...Ty...Ty...gówniaro Ty (no offence, j/k)

Cytat:
znaczy ewidentnie sugerujesz ze mam problem z oczkami
No przecież sama wiesz, że masz
To nie ja sugeruję "ten" problem, tylko Ty, tymi niedorzecznymi ale/lecz/gdyż/iż/ponieważ się spuszyło, wywiało, zmoczyło, wyciągnęło, a jest idealnie (pewnie przez przypadek )

Cytat:
no Kropcia faktycznie dalas ciala, masz takie piekne wlosy i tak je zmaltretowac

Cytat:
ludzie trzymajta mnie! wygladasz codziennie inaczej, piekne zadbane loki to naprawde rzadkosc, ja sie w gapiam w wiekszosc wlosow na ulicy a podobno mieszkam w duzym international miescie wiec mam co ogladac takie loki co powalaja to widzialam pare razy a Ty takie masz

Cytat:
Napisane przez mysia m Pokaż wiadomość
o rany ale mnie rozśmieszyłas, czytałam juz tego posta 3 razy (jesli nie wiecej) i za każdym razem paszcza mi się dosłownie chichra!
Cieszę się

Cytat:
kochana jestes no buziak nie odda, jaka jestes miła! ale kilka moze juz tak?

Cytat:
a ja jakis taki fallus (wybaczcie dosadność)
Mwahahahahahahahaha o matko ahahahahaha

Cytat:
rozpada się przez noc a jak za bardzo poczesze, to nawet wspomnienie o falach przemija. Żeby było naprawde dobrze, musiałabym myc codziennie a najlepiej 2x dziennie
mam dokładnie tak samo, choć czasem pozostaje mi chociaż w miarę widoczne wspomnienie

Cytat:
No juz nie narzekam, ale marze o mocniejszym skrecie, który przezyje do nastepnego dnia.
Ehh...marzenia (pociesza mnie tylko myśl, że dziewczyny mówią, że po dłuższym czasie stosowania właściwej pielęgnacji, jest dużo lepiej)

Cytat:
Nawet mnie wczoraj goniły mysli, co by sobie dac spokój i znów prostowac, bo to ani fale ani proste. Ale wiem, ze za duzo juz się 'wydarzyło', zeby zrezygnowac. Bo skret drgnął, szczegolnie widze to na pasmach przy buzi tylko nie wiem czemu wszytskie zakrety koncza sie pędzlami na zewnątrz a nie do środka i wygladam od przodu troche jak pudelcia.
Takie myśli to bacikiem z głowy goń od razu (jak nie dasz rady to ja z chęcią pomogę )
A kończą się na zewnątrz, żebyś nie miała za łatwo...i wyglądała słodko tak, tak, mówię Ci.

Cytat:
Jeszcze nadmienie- Rybiorek jestes taaka nuudna zawsze perfect!!!
Hahahaha świetnie podsumowane
- niszczę tłuszcz a zdobywam mięśnie
- uczę się zdrowego odżywiania
- dbam o cerę
- PIJĘ DUŻO WODY
venealin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 13:11   #26198
wrily_curly
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Jennifer85 Pokaż wiadomość
Ja po kolejnej probie Goldwella I wydaje mi sie, ze dziala super!!! Hhehehe Za pierwszym razem ta sie balam efektu sklejenia, ze za malo go dalam jutr wieczorem wstawie nowe fotki to zobaczycie
czekamy

Cytat:
Napisane przez Charlotte95 Pokaż wiadomość
Ja sie tylko boję, że jak rozczeszę to mi sie te marne falki rozprostuja, ale nie ma co gdybac, trzeba spróbować
brrr a musisz czekać? Nie da się pougniatać trochę? Boję się, że tak sobie możesz siano zrobić i podniszczyć...

Cytat:
To mnie jeszcze ciekawi:

Tigi Love Peace Planet Eco Freak Texturizer Wax

Aloe Vera (Aloe Barbadensis) Leaf Juice (Aloe Vera), Carthamus Tinctorius (Safflower) Seed Oil (Safflower), Glycerin, PVP/VA Copolymer, PEG 10, Soy Sterol, Ceteareth 25, Denat. Alcohol, Bis Diglyceryl Polyacyladipate 2, C18 36 Acid Triglyceride, Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax (Carnuba), PEG 40 Castor Oil, PVP, Cetearyl Alcohol, Beeswax (Apis Mellifera), Simmondsia Chinensis Seed Oil (Jojoba), Butyrospermum Parkii (Shea Butter) Seed Oil (Shea), Lavandula Angustifolia Leaf Extract (Lavender), Geranium Maculatum Leaf Extract (Geranium), Rosmarinus Officinalis Leaf Extract (Rosemary), Hydrolyzed Wheat Starch, Hydrolyzed Soy Protein, Tocopheryl Acetate, Benzophenone 4, Panthenol, Phenoxyethanol, Chlorphenesin, Prunus Amygdalus Dulics Oil (Sweet Almond), Benzaldehyde, Ethyl Acetate, Citrus Auranitium Bergamia (Bergamot) Fruit Oil (Bergamot), Heliotropine, Vanillin, Citrus Grandis (Grapefruit) Fruit Peel Oil (Grapefruit), Rosmarinus Officinalis Leaf Oil (Rosemary)

Nadaje sie?
od takiej ilości ekstraktów to

Cytat:
Napisane przez venealin Pokaż wiadomość
Obiecane zdjęcia (żyłam w słodkiej nieświadomości odnośnie tego "gniazdka" cóż...wygląda na to, że muszę się nauczyć żabkować czy cuś).
Wydaje mi się, że było troszkę lepiej niż poprzednio.
Miałam w planie zrobić też zdjęcia po powrocie z pracy, ale ze względu na pewne zawirowania personalno-emocjonalne, nie wyszło
mnie się podoba a wygląda, że może być lepiej

Cytat:
Małgosiu ale loki mnie też czeka wizytau fryzjera loki chyba nie mają miejsca by się kręcić, wycieniować trzeba.
Ostatnio w ogóle są nieposłuszne, dziś są jakieś takie puszakowate, nie wiem dlaczego nie ma wygładzenia
Było olejowanie olejkiem nyle na całą noc, rano zmycie Babydreamem, Yes to Carrots na 20 min pod czepkiem i Isana z babassu jako b/s. suszenie chłodnym nawiewem w suche boots curl creme. Może puszak po tym oleju Czasem tak mam że po olejowaniu sa takie dziwne ...
Dodaję foty na dowód
uwielbiam Twoje włosy

Cytat:
Napisane przez Młódka Pokaż wiadomość
Dziewczyny przed chwilą znalazłam wasz wątek i nie wiem jak to możliwe, że dopiero teraz
Wybaczcie mi, że nie będe przekopywać się przez cały watek, ale w tej chwili nie bardzo mam czas-w wolnej chwili nadrobię

Zaintrygowałyście mnie okreslaniem jakiegos typu loków czy cos w tym guście i powiem wam, że tez chcialabym wiedziec co mam na głowe mogłbyście mi podpowiedzieć jakich loków/faj jestem właścicielką?

zdjęcia które załączylam są zrobione na przestrzeni 3 lat - od razu powiem, że aktualne zdjęcie z przed chwili to to z jasnozielonym podkoszulkiem (i to z rózowym stanikiem sprzed kilku dni )

...właściwie to ja nie wiem czy ja napewno mam krecone wlosy czy to tylko moje zdolności bo tak:
zawsze po myciu zwijam je dookoła wlasnej osi i tak czekam aż woda wsiąknie w ręcznik, potem wilgotne czesze i wygniatam a na koniec zakręcam dookola własnej osi cos a'la "pejsy" i tak zostawiam aż wyschnie..nie używam w tym celu ŻADNYCH srodków sytlingujących
Ponieważ od jakiegoś czasu STRASZNIE leca mi włosy i objetość zmniejszyła się o ok 60 może nawet 70 % to musze je obciąć niestety
...tak się zastanawiam czy te moje włosiny sie krecą, bo się kręcą czy po prostu mam je podatne ;-) i one "zapamiętują" to ulożenie i przez tyle lat po prostu nawet te mikrouszkodzenia powstałe wskutek tego robienia "pejsików" sprawiają, że juz trzymają same z siebie taką forme a kreconymi z natury nie są...jak to właściwie jest

------------------------------------------
EDIT
chcialam tylko dodać że zdjęcie pierwsze z lewej o od góry pokazuje jak wyglądają moje włoski gdy je zakręcę na noc (też bez żadnych środków sytlingujących) ale robię tak baaaaaaaardzo żadko bo to nie jest naturalna wielkośc moich loków..a zdjęcie z kruczoczarnymi i rzekrzywioną glową było zrobione po założeniu na włosy jedwabiu ;-)

aktualnie używam jako odzywki waxa do włosów wypadających...zresztż same widzicie zapewne różnice między objetością na pierwszym zdjęciu a na ostatnim :cry" tak więc w tym tygodniu obcinam je na krótka (na boba max do linii żuchwy) i bedę czekać aż odrosną-jeśli się uda może się zagęszczą a jesli nie, to juz nigdy nie bede miała długich
ja się nie znam ale może 3a/3b?

Cytat:
Napisane przez Młódka Pokaż wiadomość
...u mnie wypadanie byo spowodowane piciem wody źródlanej (udzielam sie tez na wątku o wypadaniu i tam się szkolę ) po waxie jest zdecydowanie lepiej
jak to od wody? Że myłaś w niej włosy czy piłaś?
wrily_curly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 13:27   #26199
Młódka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wrily_curly Pokaż wiadomość
ja się nie znam ale może 3a/3b?

jak to od wody? Że myłaś w niej włosy czy piłaś?
Dzieki za odpowiedż jakos tak u was fajnie jest podoba mi się klimat tego wątku

Dziewczyny a ja mam propozycję, tylko nie linczujcie
może jakas pracowita pszczółka mialaby ochote zrobić takie "kompendium" wiedzy o kręconych włoskach-tzn co nalezy o nich wiedzieć, jaki jest ten podział i wogóle wszyyystko co jest podstawą, żeby nie zamęczać
...chyba, że takie "cuś" juz istnieje

Od wody źródlanej która piłam...jest na ten temat obszeeeeeery post a nawet kilka na wątku dot wypadania, nie bardzo bym chciała to powielać, bo te wpisy jednak miały troche objętości a nie są stricte do tematu więc zapraszam jeśli chcesz poszukaj tutaj-jest gdzieś na pierwszej, ew. drugiej stornie te kilka postów https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=390282

---------
Edit

Patrz 4 strone wątku o wypadaniu ;-)
ale stwierdziłam że wkleję samo sedno sprawy:
"Jeszcze bardziej krytyczny wobec moich wyborów jest Tadeusz Wojtaszek z Polskiego Towarzystwa Magnezologicznego: - Jeśli kupi pani butelkę wody źródlanej i ją wypije, w organizmie nie zostanie nic z pożytecznych składników mineralnych. Z butelki wody mineralnej z dużą zawartością minerałów pozostanie ich odpowiednia ilość. Wody źródlane to wody o śladowej ilości składników mineralnych, a im mniej w wodzie minerałów, tym wartość zdrowotna mniejsza. Ba, woda pozbawiona składników mineralnych jest dla zdrowia wręcz szkodliwa. Widziała pani kiedyś rury, którymi płynie woda zdemineralizowana? Są zeżarte od środka. Bo ta woda jest tak chłonna, że zabiera ze sobą wszystko, co się da. Udowodniono, że po wypiciu pięciu litrów wody destylowanej człowiek umiera, bo ona rozrzedza elektrolity, wypłukuje wszystkie potrzebne składniki mineralne."

Edytowane przez Młódka
Czas edycji: 2010-10-19 o 13:32
Młódka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 13:44   #26200
Jennifer85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Volyova Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

A przypomnij, o jakiego Goldwella chodzi? Coś mi umknęło
http://www.ceneo.pl/393105 O tego

Jennifer85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 13:57   #26201
polelavendove
Wtajemniczenie

Cytat:
wybaczone bedzie ale trzeba pokute zeby sie utrwalilo ze lokow sie nie prostuje, Pole wywal jakas pokute dla Kropci za prostowanie lokasow
Nie masz co na mnie liczyć
Kobiety niestety są zmienne i lubią "inaczej",niektóre poprzestają na przebierankach a inne muszą pokombinować z fryzem czy makijażem.
A Ty kobieto jedna nie pamiętasz jak namiętnie farbowałaś i tylko patrzyłaś co z tego wyniknie?A jak wynik był niezadawalający to dalej mieszałaś w miseczce rożne kolorki

I wszyscy wiedzą jaką masz pokutę,tak krótką że nie da się jej w ogonek zlapać...jedyne Twoje szczęście,że wlosy teraz masz takie,że niejedna marzyć o tym nie może nawet
polelavendove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 14:00   #26202
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wrily_curly Pokaż wiadomość
uwielbiam Twoje włosy

ale one dziś są a feee , takie nie "Kropciowate"

Cytat:
Napisane przez LadyMadalena Pokaż wiadomość
Kropciu, co by nie było i tak są śliczne twoje włosy. Nie narzekaj na nie
Moje od ostatnich 3 myć jakoś na mnie krzywo patrzą i buntują się
dopiero zauważyłam Twój post Dziękuję choć u moich bunt też ostatnio w modzie...

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Cytat:
Kobiety niestety są zmienne i lubią "inaczej",niektóre poprzestają na przebierankach a inne muszą pokombinować z fryzem czy makijażem.
A Ty kobieto jedna nie pamiętasz jak namiętnie farbowałaś i tylko patrzyłaś co z tego wyniknie?A jak wynik był niezadawalający to dalej mieszałaś w miseczce rożne kolorki

I wszyscy wiedzą jaką masz pokutę,tak krótką że nie da się jej w ogonek zlapać...jedyne Twoje szczęście,że wlosy teraz masz takie,że niejedna marzyć o tym nie może nawet
:brawo:
ja na swoją obronę mam to że nie farbuję farbami a delikatnymi balsamami o!

Stary 2010-10-19, 14:08   #26203
venealin
Raczkowanie

Cytat:

A ja na obronę naszego baranka (nie żebym sugerowała, że nie jest w stanie się bronić sama ) chciałam powiedzieć, że *podnosi głos i mówi tonem nawiedzonego kaznodziei (praise The Lord itd.)* PRZECIEŻ ONA SIĘ NAWRÓCIIIŁŁA
I to z grzesznika na wyznawczynię. Takie przypadki kończą się często gęsto kanonizacją

I co to za pokuta przepraszam bardzo, toż to nagroda (szczególnie dla nas )
- niszczę tłuszcz a zdobywam mięśnie
- uczę się zdrowego odżywiania
- dbam o cerę
- PIJĘ DUŻO WODY

Edytowane przez venealin
Czas edycji: 2010-10-19 o 14:12
venealin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 14:16   #26204
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
huh??
Jakie wypominanie?
Jaki wiek?
Ty...Ty...Ty...gówniaro Ty (no offence, j/k)
:happy :

Cytat:
No przecież sama wiesz, że masz
To nie ja sugeruję "ten" problem, tylko Ty, tymi niedorzecznymi ale/lecz/gdyż/iż/ponieważ się spuszyło, wywiało, zmoczyło, wyciągnęło, a jest idealnie (pewnie przez przypadek )
chcialam byc dokladna, mam odstajace wloski z tym ze nie antenkowo jak to Pole miewala tylko pasmowo a pojawily sie tak tydzien temu jak pogoda sie zmienila

jak bedzie dalej zamieszczac takie posty to bede miec calkowicie zapluty ekran
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-10-19, 14:20   #26205
polelavendove
Wtajemniczenie

Podobno najgorsi są neofici
Ciekawe czy Rybiorek się co wieczór samobiczuje za grzechy przeszłości...

Cóż muszę uderzyć się w klatkę z piersiami,bo farb chemicznych też używam...niestety farby roślinne moich włosow nie łapią,mimo szczerych chęci
Stary 2010-10-19, 14:27   #26206
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
A ja na obronę naszego baranka (nie żebym sugerowała, że nie jest w stanie się bronić sama ) chciałam powiedzieć, że *podnosi głos i mówi tonem nawiedzonego kaznodziei (praise The Lord itd.)* PRZECIEŻ ONA SIĘ NAWRÓCIIIŁŁA
I to z grzesznika na wyznawczynię. Takie przypadki kończą się często gęsto kanonizacją

I co to za pokuta przepraszam bardzo, toż to nagroda (szczególnie dla nas )
chcialam odpisac do Pola ale venealin wszystko napisala, zagadzam sie ze jestem nawrocony loczek, z tym ze nie tak do konca zgodze sie z nagroda..... no i raczej do kanonizacji sie nie pale bo to wedlug mojej wiedzy po smierci nastepuje a jak moj maz mowi mnie nie spieszno bo mam tyle rzeczy do zrobienia (np. kupic mu luksusowy samochod jak juz skoncze te moje miedzynarodowe uprawnienia)

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Cytat:
Ciekawe czy Rybiorek się co wieczór samobiczuje za grzechy przeszłości...

Cóż muszę uderzyć się w klatkę z piersiami,bo farb chemicznych też używam...niestety farby roślinne moich włosow nie łapią,mimo szczerych chęci
jasne, samobiczowanie wykonuje prawie codziennie na wlosach roznego rodzaju maslami i kremami a to shea, curly buttercreme, vanilla madagascar creme, transition creme...... sporo tego mam w szafeczkach

Ty za to ze nic ci z glowy nie odpadlo za to chemiczne farbowanie powinnas piesza pielgrzymke na Jasna Gore machnac
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-10-19, 14:32   #26207
Paulinka675
Zakorzenienie

jak tu dziś wesoło

a ja zapuszczam i zapuszczam, w grudniu minie rok jak nie obcinam włosów-przyrost w tempie naturalnym ok 1,2 cm na miesiąc

włosy z prawej strony przy twarzy nadal krótsze od reszty jakieś takie wysiepane ale na kręciołach tego tak bardzo nie widać

CG (nie ortodoksyjne) stosuję już od 4 miesięcy - stan włosów z każdym miesiącem się poprawia

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 14:35   #26208
bernadka20
Wtajemniczenie

kropcia
To ma byc puch ? ;o Czys Ty zwariowala ? Moje to się dopiero puszyly...Jakbym nie zakupila Garniera z maslem karite i isane z olejkiem babassu no i zapomnialabym o żelu do włosów z Rossmana
Piekne masz wlosy i nie narzekaj na nie :marzenie: ))
Stop suszarce od końca czerwca 2010
Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek
Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka
bernadka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 14:38   #26209
Rybiorek
Zakorzenienie

wystarczy ze Pole sie pokaze i robi sie wesolo, jak sie okazuje z venealin tworzy naprawde fajny duet, moze zalozycie Zakrecony Kabaret Objazdowy? Pierwsze Show 'Pielegnacja Lokasow w 3 aktach w rezyserii Polalavendowego, w roli glownej venealin - temat bezpieczne farbowanie chemia' : cojest::c ojest::co jest::coj est: (rezyser i aktor moga sie zamieniac)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-10-19, 14:38   #26210
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paulinka675 Pokaż wiadomość
jak tu dziś wesoło

a ja zapuszczam i zapuszczam, w grudniu minie rok jak nie obcinam włosów-przyrost w tempie naturalnym ok 1,2 cm na miesiąc

włosy z prawej strony przy twarzy nadal krótsze od reszty jakieś takie wysiepane ale na kręciołach tego tak bardzo nie widać

CG (nie ortodoksyjne) stosuję już od 4 miesięcy - stan włosów z każdym miesiącem się poprawia
zdjęcia, zdjęcia, zdjęcia!

Stary 2010-10-19, 14:39   #26211
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
zdjęcia, zdjęcia, zdjęcia!
Tak Paulinko zdjecia, zdjecia, zdjecia
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-10-19, 14:40   #26212
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bernadka20 Pokaż wiadomość
kropcia
To ma byc puch ? ;o Czys Ty zwariowala ? Moje to się dopiero puszyly...Jakbym nie zakupila Garniera z maslem karite i isane z olejkiem babassu no i zapomnialabym o żelu do włosów z Rossmana
Piekne masz wlosy i nie narzekaj na nie :marzenie: ))
Rzadko miewam takie cos na głowie więc dla mnie to puszak

Stary 2010-10-19, 14:41   #26213
Volyova
Rozeznanie

Cytat:
O tak

A ja w sobotę idę na farbowanie

Dumna fala (klik)

Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog
Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc
Volyova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 14:41   #26214
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
wystarczy ze Pole sie pokaze i robi sie wesolo, jak sie okazuje z venealin tworzy naprawde fajny duet, moze zalozycie Zakrecony Kabaret Objazdowy? Pierwsze Show 'Pielegnacja Lokasow w 3 aktach w rezyserii Polalavendowego, w roli glownej venealin - temat bezpieczne farbowanie chemia' : cojest::c ojest::co jest::coj est: (rezyser i aktor moga sie zamieniac)

Stary 2010-10-19, 14:42   #26215
bernadka20
Wtajemniczenie

Kropcia
Naprawde przesadzasz :P Ja mialam gorzej naprawde...
Stop suszarce od końca czerwca 2010
Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek
Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka
bernadka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 14:43   #26216
polelavendove
Wtajemniczenie

Cytat:

Ty za to ze nic ci z glowy nie odpadlo za to chemiczne farbowanie powinnas piesza pielgrzymke na Jasna Gore machnac
Już raz byłam jak się modliłam o Twoje nawrócenie,teraz Twoja kolej...
Choć w moim przypadku to nic nie da.Ja muszę farbować,a zielarstwo niestety nie wychodzi tak jak powinno
Stary 2010-10-19, 14:45   #26217
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
O tak

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

Cytat:
Już raz byłam jak się modliłam o Twoje nawrócenie,teraz Twoja kolej...
Choć w moim przypadku to nic nie da.Ja muszę farbować,a zielarstwo niestety nie wychodzi tak jak powinno
Dobrze ze mi powiedzialas bo na marne bym szla...

ale dziekuje ze wymodlilas moje nawrocenie
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-10-19, 14:50   #26218
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bernadka20 Pokaż wiadomość
Kropcia
Naprawde przesadzasz :P Ja mialam gorzej naprawde...
wiem ze marudzę - po Tż-cie to mam
No ale wiecie jak jest dążymy do ideału a mi ciągle coś stoi na drodze- jak nie problemy z wypadaniem to puszak itd
Nie powiem czasem jestem mega zadowolona, ale to rzadkość nie mogę ich ciągle chwalic bo na laurach spoczną
hehe jakby ktoś przeczytał nasze rozmowy to by się zdziwił w jaki sposób wypowiadamy się o lokasach "mają fochy", "żyją własnym życiem"

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Cytat:
O tak

na pielgrzymkę marsz! na kolanach!

Stary 2010-10-19, 14:54   #26219
Jennifer85
Zakorzenienie

Hhehehe tak czytam czytam i smiac mi sie chce....

Kazda z nas ma cos na sumieniu, ja mialam nie farbowac ale im wiekszy mam odrost tym bardziej mnie denerwuje i sie zastanawiam czy by jednak....

Jennifer85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 15:00   #26220
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
hehe jakby ktoś przeczytał nasze rozmowy to by się zdziwił w jaki sposób wypowiadamy się o lokasach "mają fochy", "żyją własnym życiem"
niektore to calkowice wladaja wlascicielkami, BTW Pole Ty juz swoje ujarzmilas czy nadal sie z Toba siluja?

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Cytat:
Hhehehe tak czytam czytam i smiac mi sie chce....

Kazda z nas ma cos na sumieniu, ja mialam nie farbowac ale im wiekszy mam odrost tym bardziej mnie denerwuje i sie zastanawiam czy by jednak....
jak juz musisz to wybierz farbe najbardziej zblizona do Twojego koloru, ja tak zrobilam z tym brazowym garnierem i trzymalam polowe czasu (10 min a nie 20), w sumie odrosty nie rzucaja sie az tak w oczy bo mam misz masz, kiedys przed 2 tygodnie ladowalam miod do kazdej odzywki i mi porozjasnialo w niektorych miejscach na rudo, jak nalozylam garniera (29 sierpien) to przykrylo nierownomienie bo to taka farba (najslabsza cos a la szampon) ze dostosowywuje sie do koloru wyjsciowego, no i mam tak smiesznie, od skalpu ciemniejszy, potem taki brazowawy i koncowka jasnymi miejscami, na fotkach niestety nie da sie tego zrobic
farba sie nie zmywa co chyba jest zasluga uzywania sls 1 x tygodniowo i jak jeszcze popatrze na wlosy Eloe to zapominam o farobwaniu
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości