|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#26281 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI
Cytat:
eshh po co ja polecałam tego Goldwella teraz jestem skazana by go ponownie kupić jak widzę efekty po nim i przypominam sobie jaka ja byłam z niego zadowolona
|
|
#26282 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do prostowani to nie martw si Raz zrobilas teraz juz wiesz, ze nie lubisz i wracaj do kreciolkow Kobieta zmienna jest ![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#26283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moje loczki w miarę wyglądają na zdrowe ale jak ostatnio chciałam sobie je wygładzić na szczotce to wyglądały na spalone i zniszczone i jak tam zaakceptowałaś się już trochę w swoich nowych włosach? ![]() a co to za Goldwell?? chodzi wam o tą pastę?
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get." 2014 nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych Edytowane przez Paulinka675 Czas edycji: 2010-10-20 o 11:05 |
|
|
|
|
#26284 |
|
Zakorzenienie
|
tez mam ochote wyprostowac wlosy ale za pomoca prostownicy
wtedy wlosy wydaja sie taaaaakie dlugie no i nie wygladaja na zniszczone sa takie gladkie![]() no ale tego nie zrobie ![]() wiecie co mi sie podoba w tym ze wlosy mam wtedy takie dlugie a jak sa loki to ciagle ta sama dlugosc a nawet czasem jeszcze krotsze to takie niesprawiedliwe
|
|
#26285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie trzeba tyle czasu zapuszczać żeby można było zobaczyć różnicę
|
|
#26286 |
|
Wtajemniczenie
|
Czytam o sobie,że jestem Judaszem,a jego artyści przedstawiają z rudymi wlosami,a nie zielonymi więc coś mi się nie zgadza...
Czytam,że jestem niechcący w nieodpowiednim miejscu i czasie...no ładnie...czyli wywalacie mnie też z pielegnacyjnego? Dostałam wotum nieufności,bana czy jeszcze cóś innego? Rybiorku Ty tej odżywki z oliwą nie używałaś?Tak mi w ciemno polecasz?Tak z ciekawości pytam,bo i tak się już zdecydowalam
|
|
|
|
#26287 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kto wywala? Rusz się gdzieś stad a Cię znajdę |
|
|
|
|
#26288 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#26289 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#26290 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze, ze ciagle wtracacie slowo "wlosy" bo znow bylby offtop
hahhaaa
|
|
|
|
#26291 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mówiąc szczerze to ręce znanych mi fryzjerek też się do tego nie nadają,sama nie wiem...może do kowala iść.W koncu niektorzy zamiast do dentysty do niego chodzili... ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#26292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#26293 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Chodziło o to, że Pole ma tendencje do pojawiania się tam gdzie nagłe klęski żywiołowe uderzają albo się pogoda załamuje, albo jeszcze inne sympatyczne cuda się dzieją, aż człowieka kusi żeby powiedzieć, że to może ona w tym macza palce ![]() Pole, Ty to masz nasze wotum niezachwianej ufności (j/k ).A co do Judasza, to ja raczej bym obstawiała Muzę Judasza wtedy wszystko pasuje, a włosy mogą spokojnie być zielone
|
|
#26294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak już wiesz, świetnie obcinam włosy, jako i uszyTobie nie odmówię, no way
|
|
#26295 | |||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Ani mi się stąd rusz Póki pojawiają się włosy, jest ok Dlatego i ja dodam, że dziś mam tłuszcz nie loki. Coś mnie podkusiło, by nałożyć kapkę kokosa po odżywce b/s. I co? I mam tłuszczyk jak malowanie.Rybiorku Za to Jelly Darcy's bardzo fajnie współpracował z Naturią i kokoskiem - utrwalił i usztywnił do tego stopnia, że rano nadal miałam sklejony przód i nie rozwalił się tez pod czapką By to odgnieść ładnie i zabezpieczyć (w końcu sporo gliceryny, która unieszkodliwia moje włosy, nałożyłam w pracy Quick Curls. Ale mam tłuszczowe loki Koskos+parafina i obciążenie gwarantowane. za to ten blask To zabieram się za nadrabianie ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
to może ogrodnik z sekatorem będzie lepszy? chyba że chcesz ciachać póki gorące Cytat:
Musze zaangażować kogoś innego.Jestem przerażona sezonem czapkowym. Zaczynam
|
|
#26296 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Coś małą mam moc sprawczą...A ja nie wiem czy wy ze strachu nie piszecie spod stołu jak się pojawiam...
|
|
|
|
|
#26297 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Co do obciazenia, wiec tak, wlosy same w sobie, a raczej loki sa obciazone ale nie przeciazone, z bliska wygladaja jak gladka wstazka taka ktora sie zespiralowalo nozyczkami, przy poruszeniu glowa czuc ich ciezar, do konca nie wiem o co biega, bo loki sa niesamowice scisniete I moze ta waga to stad a nie z obciazenia produktem, na pewno produkty miss jessies’s nawilzaja I odzywiaja, zapach jest kwestia gustu, mnie sie wszystko juz podoba, jedno jest pewne nic nie pachnie tak odstraszajaco jak odzywka devacurl, oczywiscie zastanawiam sie jakie mialabym loki gdybym zaczela uzywac miss jessie’s jak mialam dlugie jednak moze lepiej sie stalo ze nie mialo to miejsca, wlosy sobie zniszczylam I obawiam sie ze moglabym nie obcinac z zalu, teraz odrastaja co niby widac choc I wczoraj I dzisiaj wydaja sie krotsze (jeszcze bardziej), mam raczej cienkie wlosy, swoje naturalne ze srednia porowatoscia (rozjasniane mialy porowatosc na maksa, dlatego magnesium sialo spustoszenie), jak sa mokre sa proste jak druty, po odcisnieciu wody widac loki, na poczatku takie luzne fale ktore po odcisnieciu wody robia sie ciasniejsze, wlasnie to wlasciwe pozbawianie wloskow wody jest u mnie kluczowe ale epopeja mi wyszla, nie wiem nawet czy odpowiedzialam na pytanie Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Pole - pierwsza aktualizacja
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-10-20 o 13:03 |
||||||
|
|
|
#26298 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#26299 |
|
Zakorzenienie
|
rybiorek wlasnie moje rozjasniane sa porowate chyba na maksa
|
|
#26300 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niestety czapka po tym może być koniecznością... |
|
|
|
|
#26301 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oj czuję się kretyńsko! Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co do mnie, no podobają mi sie te falki, ale ogół fryzury mi sie w nich nie podoba. Jeszcze bokiem ok, ale od przodu, to mam trapez, bo sa podciete całkiem na prosto. No i tak sobie mysle, ze jak jeszcze podrosną, to wycieniuję, zeby to miało ręce i nogi- podobają mi sie takie loczki okalajace głowe, a nie że na dole grubaśnie, a u gory płasko. a jak sie wkurze, to sama podetne. Cytat:
loki skracaja włosy, ale sa urocze i.. uwaga.. najmodniejsze wtym sezonie
|
|
#26302 |
|
Wtajemniczenie
|
Mysia m
Dlatego te, ktorych to wlosy nie maja tendencji do skrętu beda nam zazdrościc !! Juz widze ten blysk zazdrosci w ich oczach :co jest: ![]() a Co ? Niech patrzą i podziwiaja, bo o takie krecone wlosy trzeba 2razy lepiej dbac o !!
|
|
|
|
#26303 |
|
Wtajemniczenie
|
Rybiorku dobrze napisane.
Jeżeli komuś pasują tanie kosmetyki to tylko się cieszyć i nie ma co się napinać na cudeńka za ciężkie pieniądze. Gorzej jeśli ktoś ma tak jak ja,większość dostępnych na naszym rynku produktów mi nie pasuje,a tych z CM większość mi pasuje... Pytanie.Co ma porowatość do magnesium?Ja obecnie używam serii Jessicurl a tam każdy produkt to ma... ![]() Btw gdzie jedziesz w styczniu na wakacje? |
|
|
|
#26304 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, mam za to miodowa odzywke i maske od nich, no i carribean activator, wszystkie sa fajne, ostatnio z miodkiem troche odpuscilam ale activator codziennie uzywamCytat:
---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
Syrenko pamietasz gdzie to bylo? co do kosmetykow - moge uzywac polskich, ale i tak musze zamawiac z Polski, placic za przesylke ktora jest 3 razy taka jak z UK do Irlandii wiec wychodzi na jedno czy uzyje te z BC czy z Polski, ale fakt ze po polskich nie mam takich efektow bo one sa ogolne a nie specjalnie do kreconych, tylko CM to taki zbytek laski ale za to jaki fajny, a sumujac nie zamierzamy wracac do Polski, nawet moze bedziemy mieszkac jeszcze dalej wiec dobrze ze juz mam opanowane dostepne zagraniczne kosmetyki Cytat:
![]()
|
|
#26305 |
|
Zakorzenienie
|
bernadka,
można i tak ![]() --- rety własnie wróciłam z dworu, a jest okropna wilgoć, mgła temp ok 5st i choc ostatecznie związałam włoski w kucyk, to mam aureolę. Cała wierzchnia warstwa się pofadłowała. a juz jutro loki, loki
|
#26306 | ||||||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
widocznie tak się starałaś ![]() Cytat:
(może kiedyś ktoś załapie, że to ryzykowne było ).Ja tam tłumaczę swoje zachowanie przesuniętym progiem poziomu ryzyka, tym bardziej, że bardzo lubię Cię czytać masz rewelacyjne poczucie humoru ...mam nadzieję, ze ktoś zrozumie co ja miałam na myśli Cytat:
Cytat:
![]() co do tego pozbawiania wody...coś w tym jest Cytat:
Cytat:
Cytat:
gdyby mój bardzo dobry kumpel miał swój odpowiednik żeński w kwestii takich właśnie tekstów, to już wiem kto to by był Ale z powodu pupy czy włosów? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ciekawe, ciekaweCytat:
Cytat:
|
|
#26307 |
|
Zakorzenienie
|
Kurka chyba wpadlam... oby szefowa mi bana nie dala za to, ze mnie wykryli
![]() Dostalam dzis odzywke Tigi Love Peace Wieczorkiem bedzie tescik
|
|
|
|
#26308 | ||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
do 21
Cytat:
Cytat:
![]() Młódka witaj - dziewczyny zapewne już Ci pomogły, więc ja nie będę nic poza powitaniem dodawać. Kręcone na pewno masz. Nie ma możliwości, by włosy przyzwyczaić, nauczyć czy cokolwiek innego na stałe. Albo mają tendencję albo nie.
|
|
#26309 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#26310 | |
|
Rozeznanie
|
W klasztorze Curlitanek
![]() odprawiamy codziennie tajemnicze włosowe rytuały, najczęściej z głową w dół spowiadamy się z włosowych grzechów, a za prostowanie jest Eloe to Matka Przełożona ![]() i mamy swoje święte np. Święta Rybiorek od włosowych cudów ![]() Cytat:
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:32.

) 

wtedy wlosy wydaja sie taaaaakie dlugie 
trzeba tyle czasu zapuszczać żeby można było zobaczyć różnicę
).
Koskos+parafina i obciążenie gwarantowane. za to ten blask