2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :D - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-26, 18:38   #2191
mszu
Zadomowienie

GG do mszu
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :

Klarissa super fotki! Mała z jej urodą w kapieli wyglada jak malenka Kleopatra i Rewelacyjna minke ma na zdjeciu u babci (zgaduje Twojej tesciowej) na rekach.. "ale o co kaman" Wszytski zdjecia baaardzo fajne. I nie martw sie, ja tez jak sobie sama nie zrobie to miec nie bede...
Juz myslalam, ze tylko moje dziecko ma taki dziwny "usmiechniety" pępek ale widze, ze nie tylko u Nadii tak to wyglada

Naked... widze, ze natchnełam do zdjec podczas karmienia Filipek co sesja to wiekszy pączuszek Słuzy mamine mleczko, sluzy

Zuziczka
, bo krem mozna bez problemu zmyc ciepla woda i mekkim wacikiem, a nie twardym szorstkim kawłkiem (nie wiem czego) namoczonym w 70% spirytusie.... no debilka ta polozna i tyle!

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-10-26 o 18:41
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 19:00   #2192
ycnan
Zadomowienie

Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :

kaska1980, kupki mogę być od jednej na 3 dni, do kilkunastu an dobę tzn, nie ma reguły A pierwsza kupa to jeszcze w szpitalu - tzw smółka.
Co do ilości wypijanego mleka, to nie da się powiedzieć na 100%. Raz dziecko zje więcej, innym razem mniej, zależy od apetytu szkrabika

IlonaN2, oficjalnie witam na odchowalni
Franek cudny

Zuziczka, mój synuś jedną rączkę zawiesza na staniku
A Twój Olek jest rozbrajająco zabawny, po mamie chyba

bordowa, większość facetów ma jakiś problem ze wstaniem od czasu do czasu do dziecka
Problemów z samochodem współczuję.

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
śmiałam się z taty Klarissy a sama dzisiaj założyłam pampersa tył na przód próbowałam 3 z Biedronki a tam z obu stron są obrazki i zgłupiałam
Rozwaliła ś mnie
Co do pieluszek, to ja używam obecnie 2 i też się zastanawiam, kiedy się na 3 przerzucić (nie wiem jaki rozmiar teraz kupić...) ...Więc dołączam się do pytania (już kiedyś chyba o to pytałaś i nie było odpowiedzi )

Klarissa, rewelacyjna ta Wasza córeczka i nie gadaj, bo,bardzo ładnie wyglądasz. Tyle w tym temacie

naked21, świetnie wyglądacie
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 19:26   #2193
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
Naked... widze, ze natchnełam do zdjec podczas karmienia Filipek co sesja to wiekszy pączuszek Słuzy mamine mleczko, sluzy
raczej mamina śmietana
oh Twoje zdjęcia to ja bym mogła ogladać bez końca i czerpać inspiracje szkoda że ani sprzęt, ani programy ani tez umiejętności nie te ok. koniec dziobania.

ycnan słodki avatar

Po jutrze szczepionka i totalnie nie wiem która opcję wybrać 6w1 odrzuciłam, ale nie wiem już czy lepsze refundowane czy 5w1. Jak poczytałam info w necie na ten temat to jakaś masakra!! Przerażające są argumenty przeciwko szczepionkom.
Stary 2010-10-26, 19:45   #2194
Zuziczka
Rozeznanie

mszu- no w sumie masz racje, ale ja czesto uzywam LEKO i nie uwazam by jakies "be" bylo

Ycnan- Olek to narazie az za bardzo do mnie podobny. Mam nadzieje, ze choc oczka niebieskie mu po tatusiu zostana

Naked- super wygladacie. Olek ma otwarte oczy przy cycku przez pierwsze 5min, pozniej to juz jest letarg (chyba, ze cycus wypadnie przy prezeniu-to ryk!)

Klari- fajne foty. Mala jest slodka
Chyba musze sie bardziej zmobilizowac i porobic i mojemu takie fajne, choc u mnie to na kazdym zdjeciu podwiniete ciuszki by byly wiec nie byloby tak pieknie.

Moje Kochanie samo sobie wyciagnelo smoka z buziaka (pociagnal za uchwyt i zasnal ze smokiem w reku) Szkoda, ze wkladac z powrotem sie jeszcze nie nauczyl

No i musze Dziewuszki Was zachecic do kladzenia dzieci na brzuszku. Alek tego nienawidzil, ryk od razu, mimo, ze na krotko byl kladzony. Niestety po problemach z brzuszkiem (to chyba jednak kolki ) i zaleceniach od ortopedy (bioderka!) nie mielismy wyboru. Olek byl kladzony na brzuch czesto gęsto i na dlugo- i ... przyzwyczail sie! Bardzo mu to pomaga na brzuszek no i cwiczy miesnie pleckow (pozniej potrzebne do siedzenia). Wiec Dziewczynki Mamusie Drogie do dziela! da sie choc poczatki sa ciezkie.

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
Po jutrze szczepionka i totalnie nie wiem która opcję wybrać 6w1 odrzuciłam, ale nie wiem już czy lepsze refundowane czy 5w1. Jak poczytałam info w necie na ten temat to jakaś masakra!! Przerażające są argumenty przeciwko szczepionkom.
Naked- bierz 5w1 i nie marudz Moja mama szczepi dzieciatka od 35lat i tezx mi te szczepienia poleca. NFZ refunduje stare juz niestety szczepionki i kazdy zastrzyk zawiera pochodne rteci. Nie ma co sie zastanawiac. U nas tez bedzie 5w1.
Zuziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 20:09   #2195
Katunia:)
Zakorzenienie

GG do Katunia:)

Cytat:
jaki piekny kombinezon

A mnie się dziś nudziło podczas karmienia
dziekuje taki maly bialy mis
Fajne foty!
ja dzis przy karmieniu robilam takie same

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
No i musze Dziewuszki Was zachecic do kladzenia dzieci na brzuszku. Alek tego nienawidzil, ryk od razu, mimo, ze na krotko byl kladzony. Niestety po problemach z brzuszkiem (to chyba jednak kolki ) i zaleceniach od ortopedy (bioderka!) nie mielismy wyboru. Olek byl kladzony na brzuch czesto gęsto i na dlugo- i ... przyzwyczail sie! Bardzo mu to pomaga na brzuszek no i cwiczy miesnie pleckow (pozniej potrzebne do siedzenia). Wiec Dziewczynki Mamusie Drogie do dziela! da sie choc poczatki sa ciezkie.

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Naked- bierz 5w1 i nie marudz Moja mama szczepi dzieciatka od 35lat i tezx mi te szczepienia poleca. NFZ refunduje stare juz niestety szczepionki i kazdy zastrzyk zawiera pochodne rteci. Nie ma co sie zastanawiac. U nas tez bedzie 5w1.
potwierdzam i polecam takze !!
nasz szkrab juz prawie cala kanape "przechodzi" na brzuszku !!
Katunia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 20:13   #2196
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Mój tż jak miał 2 tygodnie wolnego to też do małej nie wstawał więc uważam, że jak wstał aż RAZ to mu się nic nie stało... przecież ja mu nie karzę piersią karmić czy coś...
No pewnie, że nic by mu się nie stało.
Rano Tż mnie przepraszał i powiedział, że dziś będzie wstawać a przed chwilą już chciał sobie drinka robić I jak mu przypomniałam, że ma wstawać w nocy to foch ...

Jaka malutka ta Wasza córeczka! Asia z tymi swoimi 64 centymetrami sięga mi nogami już do ud, jak ją do odbicia biorę

Cytat:
Zuziczka[/B], bo krem mozna bez problemu zmyc ciepla woda i mekkim wacikiem, a nie twardym szorstkim kawłkiem (nie wiem czego) namoczonym w 70% spirytusie.... no debilka ta polozna i tyle!
Ale Leko to tylko gazik nasączony spirytusem ... To nie jest twarde i szorstkie, zwyczajny kompres.

Asia oficjalnie już ma kolki Tak mi się wydaje. Od wczoraj popołudniami płacze po kilka godzin, z krótkimi przerwami, nie płacze tylko jak już padnie ze zmęczenia na 15 minut i śpi albo jak się naje. No i po herbatce też chwila ciszy była. Sam płacz nie przeszkadza mi tak jak te jej żałosne minki ...
Stary 2010-10-26, 20:46   #2197
Szczęśliwa
Zadomowienie

Hej dziewczyny
Ustaliłam dzisiaj termin chrzcin na 12 grudnia i z tej okazji kupiłam już sobie kieckę niestety wymaga krawieckich poprawek ale musiała być moja teraz zacznę szukać coś dla córki, nie podobają mi się tiule i falbany i chyba kupię coś w tym stylu http://allegro.pl/piekny-szydzlkowy-...278188603.html lub http://allegro.pl/piekny-szydzlkowy-...289898675.html i coś ciepłego na wierzch

Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość
co do mam/tesciowych to wam zazdroszcze tego noszenia na raczkach
A to ciekawe czemu są takie obojętne, może je sama zaproś do siebie skoro tego potrzebujesz. Może czekają na zachętę

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
a mój mąż wymyslil oststnio ze Ola ma spac ze mna do 3 miesiaca bo jest za mala na to zeby spała sama...c
Spryciarz- chce sam się wyspać mój mąż też czasami ucieka od nas do sypialni pod pratekstem np. bólu głowy, złego samopoczucia itp. a umawialiśmy się, że śpi osobno tylko przed dniami dyżurowymi w pracy tzn. 2 razy w tyg.
Ale w sumie i tak do małej w nocy wstaję ja, i nie mam potrzeby budzenia m eza, bo w nocy nie płacze. Jest karmienie, robienie mleka, przebieranie i 30-40 min marudzenia i stękania ale z tym sobie radzę.

Cytat:
Napisane przez Katunia:) Pokaż wiadomość
tA to fotka z naszego "spacerku"
Widać, że fajnie było na spacerku.

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Dodaję fotki. Aśka w swoim słitaśnym kombinezonie przed spacerem No i ja - niby tyle kg zrzucone a nadal wyglądam jakbym w ciąży była ... No i na dokładkę rodzice.
Kolejny lekko leniwy tatuś
Fajnie wyglądacie.

Cytat:
Napisane przez kaska1980 Pokaż wiadomość
d:
A wie któraś może ile takie niemowle powinno przy jednym karmieniu wypijać mleka. Mój nieraz pociągnie 30 ml a nieraz zdarzy mu się 50 ml i tak myślę czy na jego 5 dniowy brzuszek to jest ok:
pierwsza kupa to już w szpitalu powinna być.
A w pierwszym tygodniu takie 30-50 ml powinno wystarczać. Ale jeśli się domaga więcej to daj więcej, dzieci same sobie regulują. Z dnia na dzień może chcieć więcej. Moja córa w 3-4 tygodniu jadła już po 120 ml 60 mojego i 60 modyfikowanego.

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Dziewczyny Wróciłam wczoraj do domku
Witaj i gratulacje ogromne

Cytat:

dziewczyny długo cierpiałyscie na zaparcia???? bo ja umieram na kibelku tragedia ból niesamowity a od porodu minęły 3 tyg a ja dopiero 4 raz dzisiaj usiadłam na kibelku
U mnie do tej pory nie wróciło to do normy.

Cytat:
Ja kilka zdjęć wyłuskałam z tego co mam i wrzuciłam ku uciesze rodziny: http://picasaweb.google.pl/dagnahd/N...PmPms2mtvmOPQ#
Fajna niuńka, i też ma sporo włosów jak moja

Cytat:

Chyba też się pokuszę o takie fotki

A to moja kruszynka dzisiaj

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 20:46   #2198
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

ycnan.... Ty papugo! Jak juz sie chwalisz to wieksze wrzuc a nie w avatar wrzucila i madra!
naked... ja szczepie 5w1, Nadia i tak wystarczajaco gardło zdziera, zebym dokładała do tego jeszcze gwarantowane darcie w osrodku zdrowia
A inspiarcje z misiem to ja akarat sciagnelam od Ciebie , bo mimo tego ze rzad pluszaków stoi w Nadiowym lozeczku, jakos mi do glowy nie przyszlo ze moglabym z nimi moja córe sfotografowac. Takze, jestesmy kwita

bordowa, Zuziczka... to ja w takim razie mam jakies ruskie te LEKO, bo te co ja mam to nie sa zadne gaziki, tylko szytywne i szorstkie kawałki, ni to papieru ni materiału... tzw. ch... go wie... Wiec moim zdaniem to nadaje sie idealnie to przetracia skóry np. tuz przed wkłuciem igly, ale nie do szrowania delikatnych plecków niemowlecia, bo bankowo tak ta polozna zrobiła!

Szczesliwa
... cud miód orzeszki te sukienki.... tylko co zakłada sie pod spod??

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-10-26 o 20:56
Stary 2010-10-26, 21:20   #2199
ycnan
Zadomowienie

Zuziczka, to trzymam kciuki za te niebieski oczyska

Szczęśliwa, a co do tego ubranka planujesz jeszcze założyć pod spód? Bo to takie cieniuchne. Ale naprawdę piękne
Cytat:
A to moja kruszynka dzisiaj
Cudna

Cytat:
ycnan.... Ty papugo! Jak juz sie chwalisz to wieksze wrzuc a nie w avatar wrzucila i madra!
Pseplasam... i już się poprawiam
1. avatar
2. ssąco-zerkający Borysek
3. mój pulchniaczek z czubem na głowie (specjalnie go "pogrubiłam" )
Stary 2010-10-26, 21:24   #2200
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :

Cytat:
Klarissa- zdjęcia super, kolejny raz muszę się pozachwycać Natalkowymi ciuszkami, no bomba! i świetne ma łóżeczko wraz z całą ekipą ziomków

Dziękuję za wyrazy uznania, a twoje zdjęcia tez ładne i w ogóle ty jesteś bardzo ładna

Cytat:
Klarissa super fotki! Mała z jej urodą w kapieli wyglada jak malenka Kleopatra i Rewelacyjna minke ma na zdjeciu u babci (zgaduje Twojej tesciowej) na rekach.. "ale o co kaman" Wszytski zdjecia baaardzo fajne. I nie martw sie, ja tez jak sobie sama nie zrobie to miec nie bede...
Juz myslalam, ze tylko moje dziecko ma taki dziwny "usmiechniety" pępek ale widze, ze nie tylko u Nadii tak to wyglada
Na rękach jest u mojej mamy Generalnie czarna babcia = teściowa, a ruda babcia = moja mama. Nie jestem jakoś specjalnie podoba raczej ludzie moją teściową biorą za moją mamę

Co do pępka to zastanawiam się czy jej wpadnie całkiem do środka, mam nadzieję, że tak.

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Klarissa, rewelacyjna ta Wasza córeczka i nie gadaj, bo,bardzo ładnie wyglądasz. Tyle w tym temacie
To ja nie mówię, że brzydko tylko, że zmęczona jestem

Cytat:
Klari- fajne foty. Mala jest slodka
Chyba musze sie bardziej zmobilizowac i porobic i mojemu takie fajne, choc u mnie to na kazdym zdjeciu podwiniete ciuszki by byly wiec nie byloby tak pieknie.
Rób, rób

Cytat:
Moje Kochanie samo sobie wyciagnelo smoka z buziaka (pociagnal za uchwyt i zasnal ze smokiem w reku) Szkoda, ze wkladac z powrotem sie jeszcze nie nauczyl
Moja wypluwa jak nie chce, ale też nie umie sobie sama włożyć. A szkoda. Chociaż muszę ją pochwalić, dzisiaj długo ją lulałam i nie chciała spać, w końcu się wkurzyłam, włożyłam ją do łóżeczka, myślałam, że będzie ryczeć, ale nie - poleżała i usnęła sama. Także chyba kończę z lulaniem do snu.

Co do brzuszka to my leżymy często

Cytat:
No pewnie, że nic by mu się nie stało.
Rano Tż mnie przepraszał i powiedział, że dziś będzie wstawać a przed chwilą już chciał sobie drinka robić I jak mu przypomniałam, że ma wstawać w nocy to foch ...

Jaka malutka ta Wasza córeczka! Asia z tymi swoimi 64 centymetrami sięga mi nogami już do ud, jak ją do odbicia biorę
No troszkę mniejsza, bo od Asi młodsza jest A co do drinków to mój tż właśnie coś tam popija. Ja już mam to gdzieś, idę zaraz do spania bo ktoś do tego dziecka wstać musi...

Współczuje kolek. Ja nie mogę wytrzymać jak moje dziecko płacze...
Stary 2010-10-26, 21:28   #2201
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
ojjj a mnie czasem narwy puszczaja i najzwyczajniej mam pretensje do mojej córeczki czemu płacze, czasem mam jej normalnie dość... ale jak teraz patrze jak sobie spi to istny aniołeczek, kochany brzdąc
ja też tak mam

a mój mąż wymyslil oststnio ze Ola ma spac ze mna do 3 miesiaca bo jest za mala na to zeby spała sama... i takim oto sposobem przeniosl sie do salonu tylko ciekawe jak ja ja wykurze z łózka jak bede chciala zeby maz wrocił na swoje miejsce... chyba musze to zmienic
no to powodzenia przy późniejszym odzwyczajaniu małej od spania z mamą
Cytat:
kurcze moja Mloda porobuje od godziny zasnac i co przysnie to zrywa sie z odruchem Moro (na szczescie nie placze... jeszcze)... a w domu cisza jak makiem zasiał, tylko ja siedze obok i pisze na laptopie... ewidentnie cos ja meczy....
może coś jej się śni albo przeszkadzają jej jakieś dźwięki? Olcia też czasem tak się budzi nagle jakby się czegoś przestraszyła albo coś jej się przyśniło
Cytat:
Diewczyny jak często dziecko karmione matki mlekiem powinno robic kupki
I kiedy powinna pojawić się piersza kupa przy takim karmieniu
A wie któraś może ile takie niemowle powinno przy jednym karmieniu wypijać mleka. Mój nieraz pociągnie 30 ml a nieraz zdarzy mu się 50 ml i tak myślę czy na jego 5 dniowy brzuszek to jest ok
tu chyba nie ma reguły- i jeśli chodzi o kupy, i o ilość jedzenia- może być bardzo różnie
Cytat:
dziewczyny długo cierpiałyscie na zaparcia???? bo ja umieram na kibelku tragedia ból niesamowity a od porodu minęły 3 tyg a ja dopiero 4 raz dzisiaj usiadłam na kibelku
błonnik (surowe warzywa i owoce, produkty pełnoziarniste), duuużo płynów, trochę cierpliwości i powinno się unormować

Cytat:
Dziewczyny które używają pieluch 3, kiedy przeszłyście na większy rozmiar?
ja chyba z 1,5 tygodnia temu kupiłam Dada3 (niby od 4 kg są) i używam ich na razie na noc i jak gdzieś wychodzimy na dłużej i nie mam możliwości przebrania. W dzień póki co używamy Dada2- niby są do 6 kg chyba, ale już mi się je niewygodnie i ciężko trochę zapina- mała ma spory brzuszek i ciężko je tak zapiąć, żeby boki ładnie na siebie zachodziły. No i te 2 zrobiły się jakieś takie krótkie i często kupa wychodzi tyłem górą albo bokiem (jak nie uda mi się tych boków dobrze na siebie założyć. No a 3 może sąduże- przylepce zachodzą na siebie po zapięciu, ale są też dłuższe no i sprawdzają się Jak skończą mi sie zapasy 2 to będę chyba już tylko 3 kupować. A- Ola waży teraz 4,8 kg - więc teoretycznie i jedne, i drugie pieluchy powinny być ok...a nie są
Cytat:
No i musze Dziewuszki Was zachecic do kladzenia dzieci na brzuszku.
Ola się śmiesznie buja na tym swoim ogromniastym brzuszku

My już po wizycie u kardiologa i neurologa.
Wg neurologa chyba wszystko ok, ale mamy za jakiś czas zrobić jeszcze kontrolnie usg i przyjść jeszcze raz na wizytę.
U kardiologa- szmerów nie słychać, jest za to jakaś taka mała zmiana (która występuje ponoć u większości noworodków- tylko jak dziecko nie jest badane przez kardiologa to rodzice nawet o tym nie wiedzą)- oczywiście nie pamiętam już o jakiej zmianie mówiła. W każdym razie nie ma się co przejmować tylko mamy jeszcze przyjść na kontrolę za 4 miesiące.
Wreszcie odetchnęłam z ulgą, że jest wszystko ok

No i dostałam przy okazji ochrzan od lekarza, że mam nie trzymać małej w pozycji brzuszek do brzucha, bo Ola odchyla ciągle głowę do tyłu. Niby podtrzymuję jej tą główkę ciągle, ale skoro ma tendencję do odchylania to mam jej tak nie nosić. I kazała jak najczęściej kłaść dziecko na plecach, na twardym - np na podłodze
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 21:41   #2202
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

ycnan...suuuuuper to ostatnie ma piekne kolory! widze je do ramki jako prezent dla dziadkow na gwiazdke

Stary 2010-10-26, 22:19   #2203
tifio
Rozeznanie

Ray, może spróbuj inny kształt? Przypominający pierś jest okrągły. A masz kauczukowy czy silikonowy? Spróbuj z Canpola to chociaż wydatek niewielki, a dzieci lubią smoczki z tej firmy...

linzey, nie smutaj kochana Może jeszcze im się odmieni i wtedy będziesz miała ich dość

aaneczka1984, ja też nie mam ani jednego zdjęcia z Małym (pomijając te z porodówki), już 3 dzień z kolei się do tego zabieram i jakoś zawsze coś mi wypadnie - to karmienie, to przewijanie, to Mały śpi... Ale za to ja mu cykam na okrągło!

Katunia, ja to chyba nigdy Małego nie zostawię jakoś nie chcę mu dawać butli, ale jak będę musiała to pewnie podam. Boję się jego reakcji. Może mu się spodobać i obrazi się na cycusia i co? Ja tak miałam jak byłam mała, więc wolę nie ryzykować A z tą wodą i glukozą to bym nie świrowała. Tak jak mówisz, zawsze można podać odciągnięte mleko w butli.

elenka1, ja bym nie przyzwyczajała malutkiej do spania w jednym łóżku, tym bardziej, że ma to trwać tylko 3 miesiące. Możesz mieć później niezły cyrk.

bordowa, wodać, że szczęśliwa z Ciebie mamuśka!
Współczuję problemów z samochodem, mam nadzieję, że szybko rozwiążecie ten problem...

IlonaN2, witamy w gronie najszczęśliwszych pod słońcem mamusiek!

Zuziczka, my nie mamy problemów z kładzeniem się na brzusiu, Małemu bardzo się podoba! Tylko rzadko możemy to robić, gdyż on się budzi taki głodny, że nie ma szans na żadne leżenie A jak się najje to niebardzo Go wtedy na brzuszek kłaść. Ale zawsze znajdujemy w ciągu dnia taki moment żeby chociaż troszkę poleżał

Klarissa, my się nie lulamy. Kładę po jedzeniu i odbiciu Małego do łóżeczka i sam zasypia. Także chociaż to mam z głowy
Przepiękne zdjęcia! Ty to masz talent kobieto!

ninaad, super, że po wizytach u lekarza wszystko w porządku! Nie musisz się dodatkowo martwić! No i niestety trzeba się stosować do zaleceń lekarza, żeby później nie było jakichś problemów z tą główką.

Czy jak Wasze maluszki mają czkawkę to dajecie im cyca? Czy czekacie aż sama ustąpi?
A moje maleństwo dziś zwymiotowało Tak mi go było strasznie szkoda... Tż miał całą szyję i plecy w mlecznych wymiocinach

Jutro jedziemy na cały dzień do babci! Życzcie mi powodzenia, bo nie wiem jak to się skończy

Edytowane przez tifio
Czas edycji: 2010-10-26 o 22:22
tifio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 22:24   #2204
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cześć dziewczyny..
nigdy was nie nadrobię!! mi się ostatnio nie chce za bardzo nic pisać, spędzam dużo czasu z małą, zaczęła mi wreszcie spać w dzień, dzisiaj zaliczyła 4 drzemki w tym dwie w bujaczku... ja każdą chwilę wykorzystuję na relaks

wrzucam fotki Martyska- dzisiaj moja Królewna skończyła 2 miesiące

PS ja też dołączę fotkę z karmienia, mam ich mnóstwo mój TŻ robi na tydzień jakieś 200 zdjęć, a ja tylko siedzę i kasuję duble... (o ile 20 podobnych zdjęć można nazwać dublami )
Stary 2010-10-26, 22:35   #2205
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

mszu ja się uwzięłam na 1 misia żeby potem mieć progress wzrostu małego w porównaniu do tego szaraczka. Poza tym owy miś towarzyszył mi przy brzuszkowej sesji

ninaad mój mały też często gęsto odchyla łepek, w jakiej więc pozycji należy osic takiego niesfornego szkraba?? nasza wizyta u neurologa dopiero 18.11

tifio ja podaje pierś, od razu pomaga. Bawcie się dobrze u babci

Lenka Twoje fotki też cudne! jak Wy to robicie
Stary 2010-10-26, 23:01   #2206
1985ewa
Rozeznanie

Cytat:
Diewczyny jak często dziecko karmione matki mlekiem powinno robic kupki
I kiedy powinna pojawić się piersza kupa przy takim karmieniu
A wie któraś może ile takie niemowle powinno przy jednym karmieniu wypijać mleka. Mój nieraz pociągnie 30 ml a nieraz zdarzy mu się 50 ml i tak myślę czy na jego 5 dniowy brzuszek to jest ok

Proszę poradzcie bo jestem w tym kompletnie zielona.
To zalezy od dziecka. Mały na początku robił w każdego pampersa a teraz przeważnie 2 dziennie. Raz zdarzyło mu się przez cały dzień nic nie zrobic. Jeśli chodzi o jedzenie to mój mały ma dziś 6 tygodni i na przykład na noc ciągnie około godzinę z piersi i do tego podaję mu moje odciągnięte mleko i zjada dodatkowo między 80 a 140 ml mały żarłok Dziś pobił rekord bo spał od 24 do 8.15(za to teraz znowu bolą mnie piersi i mam gorączkę,nie chce znowu zastoi a do tego akurat ta pierś jest dodatkowo pogryziona i boli) A synek znajomych ma 7 miesięcy i zjada 90 ml mleka modyfikowanego.
Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Dziewczyny Wróciłam wczoraj do domku

Poród zaczął się w piątek 22.10.2010 pojechałam do szpitala i tam już wszytko potoczyło się po kolei podziałało ono tylko na pierwsza faze porodu Potem jak podali mi 2 dawkę to zatrzymali mi oxy bo był nagłą cesarka w dali obok z komplikacjami i musisłą cały zespół tam być wiec mi wstrzymali poród i to było najgorsze bo jak podłączyli znowu OXy to dupa ze znieczulenia 3 dawki już nie chciałam bo one bardzo opóźniają porody Jeśli o mnie chodzi nigdy więcej ZZO ! Potem poszło już sprawnie niesamowity zespół POŁOŻNEJ nalezy się medal Kobieta na właściwym miejscu z powołaniem Jak trzeba było mnie opierdzielić to to robiłą a jak pochwalić to tym bardziej Ogólnie całość trwała 8 h pierwsza faza i 25 minut druga faza. Cięcie krocza maiąłm ale naprawde minimalne i to jest najmniejszy problem Bóle parte sa straszne ale już o nich nie pamiętam
Teraz odnajdujemy ię w domku Bo Franek non stop chce jeść Tylko w pierwszych dwóch dobach jadł co 3 h a teraz nawet co godzinkę Ale damy radę

Mimo że mam chwile zwątpienia i czasem się rozbeczę To jestem Najszczęśliwszą osobą na świecie mając przy sobie Franka i TZ

Odezwę się do Was ale na razie muszę złapać rytm

A to mój syn Franek urodzony 22.10.2010 waga 3570gram i 54cm
Super gratulacje
Cytat:
Ja dostałam w ciąży Laktuloze w syropie i brałam od czasu do czasu a dowiedziałam się że można ją też podawać maluchowi 2 w 1
Cytat:
Spaceruj kochana, spaceruj. Nawet nie wiesz jaka to rozrywka chyba nasza jedyna...
Moją rozrywką jest też prysznic
Cytat:
Dziewczyny które używają pieluch 3, kiedy przeszłyście na większy rozmiar?
Mały ma 6 tygodni i kupiłam mu już 3 bo były w promocji duże paczki a 2 są na niego w sam i bałam się że jak bym kupiła 2 to by nie zdążył wszystkich zużyć. Jak zmieniałam na 2 to też były lekko za duże a nawet nie wiem kiedy zrobiły się w sam raz

1985ewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 23:13   #2207
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:

Szczesliwa
... cud miód orzeszki te sukienki.... tylko co zakłada sie pod spod??
Cytat:

Szczęśliwa, a co do tego ubranka planujesz jeszcze założyć pod spód? Bo to takie cieniuchne. Ale naprawdę piękne Cudna
Ten strój to głównie do pokazywania się w domu po kościele dam pod spód białe rajstopki i jakieś ładne białe przylegające body.
A na wierzch do kościoła coś w tym stylu http://allegro.pl/ubranko-do-chrztu-...286113107.html

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
My już po wizycie u kardiologa i neurologa.
To super, że nic złego się nie dzieje
Nie ma to jak dobre wieści.

Cytat:
Napisane przez tifio Pokaż wiadomość
Czy jak Wasze maluszki mają czkawkę to dajecie im cyca? Czy czekacie aż sama ustąpi?
Ja czekam aż samo przejdzie.

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny..
Gratulacje z okazji 2 miesięcy, mała fajniutka i taka Pyza na buźce

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 08:50   #2208
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Szczęsliwa, piękne te kiecki dla Małej, pochwal się też tą dla siebie ja, chrząc małego miesiąc po porodzie, poszłam w swoich rzeczach, w które ledwo się wcisnęłam. Teraz wyglądałabym zdecydowanie lepiej tzn szczuplej
Stary 2010-10-27, 09:10   #2209
Pomidora
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

Jestem, żyję, ale nie mam nastroju do pisania. Tymek coraz fajniejszy i zakochany w macie edukacyjnej Natomiast miedzy mną i mężem jakoś tak średnio na jeża, nawet ostatnio kiepsko bym powiedziała. Martwi mnie to, ale jestem za bardzo zmęczona, żeby rozmawiać, zastanawiać się itd. Są dni, kiedy ciagle mam problemy z odnalezieniem się w tym wszystkim

Zaraz poszukam jakiś zdjęć ze ślubu braciaka (chociaż raczej mi się nie podobają ) i coś wkleję.

Wasze zdęcia maluchów cudowne Nam siadły akumulatory, od kilku dni robie zdjecia jedynie komórką - masakra

Zdjecia ze ślubu i wesele:
1. z Tymkiem, P. i moim tatą
2. z P. przy stole
3. z moim braciakiem, czyli Panem Młodym

Chciałam sie pochwalić, ze od 2 dni znowu nosze soczewki

28.09.2014

Edytowane przez Pomidora
Czas edycji: 2010-10-27 o 09:17
Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 09:10   #2210
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tifio Pokaż wiadomość
ninaad, super, że po wizytach u lekarza wszystko w porządku! Nie musisz się dodatkowo martwić! No i niestety trzeba się stosować do zaleceń lekarza, żeby później nie było jakichś problemów z tą główką.

no nic, muszę zmienić nawyki noszenia i już

ja czasami czekam aż sama przejdzie. No chyba, że czkawka jest wyjątkowo "upierdliwa" i mała zaczyna się z tego powodu denerwować to wtedy daję jej smoczek- uspokaja się.
Jutro jedziemy na cały dzień do babci! Życzcie mi powodzenia, bo nie wiem jak to się skończy
no to powodzenia
Cytat:
ninaad mój mały też często gęsto odchyla łepek, w jakiej więc pozycji należy osic takiego niesfornego szkraba?? nasza wizyta u neurologa dopiero 18.11
najlepiej opierając plecki malca o siebie i podtrzymując go za pupę. Główka się wtedy opiera o nas i nie może się odchylać do przodu. No albo ew. można nosić tradycyjnie w pozycji leżącej (ale ani ja tego nie lubię, ani mała nie przepada).
No i ważne jest to kładzenie na pleckach na twardym. Jak maluch ma tendencję do ulewania to można mu zrobić jakieś takie podwyższenie dla główki i klin, żeby się nie stoczyła.
Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
To super, że nic złego się nie dzieje
Nie ma to jak dobre wieści.
też się cieszę

Aż wczoraj zaszłyśmy po lekarzach do kilku sklepów i kupiłam kilka ciuszków i grzechotkę dla małej (że była taką grzeczną pacjentką)
Stary 2010-10-27, 09:20   #2211
ycnan
Zadomowienie

Witam z rana Ależ dzisiaj zimno...
Cytat:
ycnan...suuuuuper to ostatnie ma piekne kolory! widze je do ramki jako prezent dla dziadkow na gwiazdke
Dziękuję bardzo Prezent byłby super, tylko, że teściowa i rodzice dostali zdjęcie w ramce w zeszłym roku

tifio, ja nie daję piersi przy czkawce, bo się dziecię przyzwyczai, że cycek to lekarstwo na wszystko. A podobno dla maluszków czkawka nie jest nieprzyjemna.
A u babci na pewno będzie dobrze

Lenka*, super zdjęcia. Śliczny pączuszek z Waszej Martynki

Szczęśliwa, super te wszystkie ubranka. A to do kościoła nawet nie drogie

Jejciu, byłam wczoraj u swojej ginekolog i na wypadek, gdybym nie zdążyła wrócić na karmienie, odciągnęłam trochę mleka. Wróciłam na czas, ale żeby pokarmu nie marnować, to podałam małemu z butelki... i strasznie mi się spodobało Wprawdzie nie było tego wiele (70ml) i Borysek possał potem cycka, ale tylko 2 minuty i zaraz się zbączył Kurcze, niedobra ze mnie matka...
Stary 2010-10-27, 09:22   #2212
martucha84
Zakorzenienie

bordowa ślicznie wyglądacie

IlonaN2 gratulacje! witajcie w domu

gabisun my na 3 przeszliśmy dość szybko - jedynek długo używaliśmy z jakiś miesiąc potem max 2 tygodnie 2 i wskoczyliśmy w trójki, jakoś po 4kg, i od razu było Patowi wygodniej

naked21 rewelacyjnie wyglądacie
my wzięliśmy 5w1 i jestem zadowolona bo młody fajnie to zniósł , za tydzień mamy 2 dawkę

Szczęśliwa kolejna śliczna księżniczka

ycnan cudne fotki

Lenka* gratulujemy ukończenia 2mce, Martynka ślicznie wygląda

przyszły nam wczoraj próbki tych nowych pampersów dziś je testujemy

i kupiłam wkładki z nuk dla mnie tragedia.... przeciekam, co karmienie muszę brać nowe a jak się zbliża kolejne to już jestem mokra, nawet shit z belli nie był taki awaryjny... jeszcze muszę stestować lovi z wkładem żelowym, ale póki co bezkonkurencyjne są z nuby a testowałam chyba wszystkie bo nuby nuk avent belle babyono rossmam conopol baby jonson..
Stary 2010-10-27, 09:22   #2213
agata81
Przyczajenie

Cytat:
o kurcze nie wiem co poradzić, może Mała potrzebuje kontaktu z tobą, może wsadź jej pileuchę z mleka do łóżeczka żeby czuła twój zapach albo koszulkę w której chodziłaś? a ona jak wisi na cycu to cały czas je czy tylko wisi i ciumka?
Troche je trochę spi i ssie jak smoka. Próbowalam z koszulką i pielucha-nie pomaga

Cytat:
Hmm to czemu karmisz? Ty chodzisz zdenerwowana, spięta etc., dziecko to odczuwa i może dlatego jest takie płaczliwe ... Nie ma sensu się "zajeżdżać" dla karmienia piersią.
Bardzo chciałam karmic piersią. Z Kubusiem mi nie wyszlo chociaż tez chciałam, ale nie miałam sily i cierpliwości walczyć i po 2 tyg. dostał butle i nie powiem bo byłam bardzo zadowolona. Teraz też bardzo chcę , ale ''zajechać'' sie nie dam i i wprowadziłam juz butle na razie 1-2 razy dziennie, ale jest lepiej

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
Witaj! Moja córcia tez z 12 września.
A przy okazji - leżałam w szpitalu z dziewczyną, która urodziła 12.09 Maję, a w domu miała Kubusia (ale młodszego niż Twój)
To witamy w klubie Fajny zbieg okoliczności.
A jakie umieję tnosci posiada już twoja córeczka tzn. np.usmiecha sie czy gaworzy itp.?

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość

agata jak dla mnie- nie masz mleka, tzn masz tak jak ja miałam, minimalną ilość, którą dziecko się nie najada. Mi laktator też nic nie wyciągał. Przeszliśmy na MM i Pawełek się uspokoił.
Chyba mam mało tego mleka, ale czasami jej starcza a czasem nie i wtedy podaję mm, w nocy jedziemy tylko na cycu i jest na razie ok.

Cytat:
Klarissa polecam nianię Fisher Price jest baaaaaardzo czuła i nie szumi [kosztuje ok 100zl]. Mam porównanie, bo wcześniej przez miesiąc używałam nianie angelcare
Też ją mam i potwierdzam jest super

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
powiedzice jak jecie? juz normalnie w miare....
ja po malu zaczynam jesc normalnie.....
w ogole jak karmie piersia zauwazylam ze czesto jestem glodna, tez tak macie??
a jak juz nakarmie mala to strasznie chce mi sie pic.... i jak tu gubic kg ? echhhhhh
Ja jem żadko ale dużo i mam ''parcie'' na slodkosci i ciagle wcinam strucle serową i jablkową, sernik, szarlotka itp. ale waga na razie nie rosnie Wody tez dużo piję.
agata81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 09:36   #2214
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Jestem, żyję, ale nie mam nastroju do pisania. Tymek coraz fajniejszy i zakochany w macie edukacyjnej Natomiast miedzy mną i mężem jakoś tak średnio na jeża, nawet ostatnio kiepsko bym powiedziała. Martwi mnie to, ale jestem za bardzo zmęczona, żeby rozmawiać, zastanawiać się itd. Są dni, kiedy ciagle mam problemy z odnalezieniem się w tym wszystkim
myślę, że z czasem będzie coraz lepiej Po prostu jest teraz inaczej od kiedy jesteście we 3 i wszystko się zmieniło. Trzeba czasu..

Chciałam sie pochwalić, ze od 2 dni znowu nosze soczewki
no to super Ja nie wyobrażam sobie chodzenia w okularach- tak się przyzwyczaiłam do soczewek
Cytat:
podobno dla maluszków czkawka nie jest nieprzyjemna.
też to gdzieś czytałam

i wrzucam fotki z wczorajszych zakupów
Stary 2010-10-27, 09:51   #2215
gabisun
Zakorzenienie

Przynzaję się bez bicia ,że nie nadrobiłam wszystkiego
Naked już to kiedyś pisałam śliczna babka z ciebie i w ogóle nie wyglądasz na zmęczoną, jak ty to robisz zdjęcia cudne!

Klarissa mała to normalnie skóra zdarta z ciebie! śliczna dziewczynka, wiadomo po kim ma urodę a co dolewacie do wody, że taka biała?

Lenka Martynka śliczna, widać ,że meczko jej służy ślicznie rośnie dziewczyna

Ycna to zdjęcie z cycem boskie! a jak mały odpływa przy cycu kurde też muszę jakieś cycowe zrobić

A u nas chyba jakiś skok, zwalałam wszystko na kawę, ale wczoraj niep iłam a młoda znowu nie spała, do tego poszła spać dopiero o 24 pierwszy raz tak późno

Też tak macie ,że bardziej kochacie swoje dzieci rano niż wieczorem ja mam jej już czasem wieczorem dość i wtedy tż ją nosi, a rano jak wita mnie usmiechem to kocham ją na nowo z nową siłą i energią do zajmowania się nią

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 09:55   #2216
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Pomidora.. wow wow wow! Super wygladasz mamuskaa a sukienkaaa....:love : Nie wiem dlaczego psioczysz na okulary moim zdaniem prezentujesz sie w nich rewelacyjnie! Dodaja Ci stylu! Moim zdaniem wygladasz pieknie!

A co sie dzieje z TZtem? U nas tez jest jakos inaczej... czasu dla siebie nawzjem prawie totalnie brak, bo moj maz caly dzien w pracy, pozniej wraca to szybko obiad w dodatku najczesciej z Młoda na kolanach, pozniej zalaczaja sie Nadii wieczorne schizy i drze paszcze a my stajemy na rzesach zeby domyslic sie o co jej kaman. jak w koncu pada to my tez, ja w sensie doslownym, bo ide spac, a TZ albo gra albo cos oglada na kompie... i tak dzien w dzien... dobija mnie strasznie

Lenka* super zdjecia, piekne kadry! Fajnie, choc Ty masz szczescie, ze Twoj TZ robi Wam zdjecia ( w dodatku widac, ze ma do tego symkałke) a nie tak ja i Klarissa, jak sobie nie zrobim to nie mam

martucha
a CANPOL premium probowalas? Ale PREMIUM, bo sa tez zwykle i one chyba sa kijowe. U mnie narazie CANPOL premumim wygrywa!
Powiedz ile wypada Ci karmien na dobe wg łatwego planu... bo u mnie zaczyna sie systematyzowac, ale za chiny nie wychodzi mi wiecej niz 7 karmien na dobe... i juz sama nie wiem czy to nie malo...

tifio... powodzenia u babci! Koniecznie daj znac jak tam przezyliscie ten dzien

Szczesliwa piekny wybor, gdybym tylko chrzcila Młoda to pewnie poszalbym Twoim sladem

ycnan...rok temu? cos mi nie pasuje? Borys to wasze pierwsze dziecko tak?

A my dostalismy na piatek zaproszenie na parapetówke... i nie wiem co zrobic. Gospodyni powiedziala, że ze wzgledu na Nadie mamy fora i mozemy przyjsc i wyjsc o kotrej chcemy, tzn przyjsc przed wszytskim i wyjsc przed pierwszym gosciem... a mi i tak to srednio sie usmiecha... jakie to beztroskie zycie bylo bez dziecka i jak tej beztroski czlowiek nie docenial...

gabisun... ja zdecydowanie kocham moja Nadie bardziej rano niz wieczorem . Bo po pierwsze rano zdarzaja sie o czasu do czas serie usmiechow a wieczorem znowu zdarzaja sie jej serie lamentow i placzow nie wiadomo o co...

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-10-27 o 09:59
Stary 2010-10-27, 09:58   #2217
gabisun
Zakorzenienie

A z tymi pieluchami to zdolna jestem od razu mi się przypomniała nowa reklama z Ikei "ta Pani też na pewno dobrze nie śpi"

Ninaad ja też właśnie ubrałam jej 3 i fakt na brzuszku rzepy nałażą, ale tak poza tym to fajnie pasują i na pewno nic się nie wymknie górą

Martucha , Ewa dzięki za odpowiedzi w sprawie pieluch

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 10:05   #2218
aaneczka1984
Zadomowienie

Witam po nieprzespanej nocy...
moi obaj chłopcy się zbuntowali i postanowili sobie troche pomarudzić...
U Patryka całą noc walczyłam z zatkanym noskiem..przez co nie spał..a jak już usnoł to na godzinke..Dominik z kolei ma straszny kaszek a do tego chyba mu 5-teczki wychodzą...suma sumaru siedział u nas w łózku z 2 godziny i ani myślał spać....
Ja z kolei zamiast kozystać z chwilki jak chłopaki spali i chwileczke pospać to zaciekawiłam sie filmem chyba.."łzy słońca" i oglądałam go do 00.30
Spałam dziś 40 minut ech wyglądam jak zombie

Powiedzcie wy mi ..w jakim programie obrabiacie zdięcia?? bo takie sliczne macie..co jedno to ładniejsze..
ja mam tylko picasa ale jakos nie widze tu fajnych opcji..albo poprostu nie umie ich wykozystac, no bo ja lewa w tym jestem a tez chce miec takie piękniusie foty
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 10:18   #2219
elenka1
Rozeznanie

mszu przynajmniej dobrze ze umiesz robic ladne zdjecia ja sama sobie jak robie to pol glowy ucinam
a z tz to tak samo jak u mnie czyli nijak, on po pracy przychodzi kapiemy ok 20 pozniej on ja trzyma zabawia a ja ide pod prysznic pozniej ja z nia usypiam a on skiedzi przed kompem zeby chociaz ogarnal mieszkanie, a tu nie mozna na to liczyc

ycnan zdjecia bomba

naked no Filipek na moje oko chyba do Ciebie nie podobny???

Pomidora fajne zdjecia, Pan młody chyba młodziutki a z TZ zaczeło się psuć od kiedy Tymek pojawił się na świecie??? czy wczesniej juz cos sie działo???

gabisun ja rano uwielbiam moja Oleńkę a wieczorem zmeczona całym dniem mam jej zwyczajnie dość, czasem az mam wyrzuty sumienia

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 10:27   #2220
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Przynzaję się bez bicia ,że nie nadrobiłam wszystkiego
ja się do tego nawet nie przyznaję Brak mi czasu zwyczajnie
A u nas chyba jakiś skok, zwalałam wszystko na kawę, ale wczoraj niep iłam a młoda znowu nie spała, do tego poszła spać dopiero o 24 pierwszy raz tak późno
mówiłam, że to niekoniecznie kawa Chociaż szkoda, bo tak byłoby prościej. Ja od kilku dni kawy nie piję a herbatę najwyżej jedną i to słabą. A tak- woda i mleko. Też miałam nadzieję, że będzie lepiej i było- jeden dzień. A mała i wczoraj, i dzisiaj znowu nie chce spać od rana. No więc chyba sobie zaraz kawkę słabą chociaż zrobię, bo to ja zaraz zasnę
Też tak macie ,że bardziej kochacie swoje dzieci rano niż wieczorem ja mam jej już czasem wieczorem dość i wtedy tż ją nosi, a rano jak wita mnie usmiechem to kocham ją na nowo z nową siłą i energią do zajmowania się nią
ja kocham pewnie tak samo, ale fakt - wieczorem jestem bardziej zmęczona i wkurzona, bo mała jakieś cyrki i fochy odstawia a tu trzeba obiad zrobić itp. A jak się wyśpię w nocy to humor mam lepszy i nawet mi jej marudzenie nie przeszkadza
Cytat:
A my dostalismy na piatek zaproszenie na parapetówke... i nie wiem co zrobic. Gospodyni powiedziala, że ze wzgledu na Nadie mamy fora i mozemy przyjsc i wyjsc o kotrej chcemy, tzn przyjsc przed wszytskim i wyjsc przed pierwszym gosciem... a mi i tak to srednio sie usmiecha...
a czemu? nie chce Ci się wyjść "do ludzi?
gabisun... ja zdecydowanie kocham moja Nadie bardziej rano niz wieczorem . Bo po pierwsze rano zdarzaja sie o czasu do czas serie usmiechow a wieczorem znowu zdarzaja sie jej serie lamentow i placzow nie wiadomo o co...
nazywają toto "arszenikowa pora" albo "arszenikowa godzina" (ciekawe czemu )Ponoć większość dzieci najbardziej marudzi popołudniu- gdzieś między 16 i 19
Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
Powiedzcie wy mi ..w jakim programie obrabiacie zdięcia?? bo takie sliczne macie..co jedno to ładniejsze..
hmmm...może photoshop? Teraz nie chce mi się obrabiać zdjęć, ale kiedyś się trochę bawiłam w tym programie i można cudne fotki zrobić
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości