Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 902 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-29, 14:27   #27031
mysia m
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI

Cytat:
Napisane przez venealin Pokaż wiadomość
Matko Kochana
Jak będziecie w takim tempie pisały to ja nic nie nadążę zobaczyć ( Mysię mi się udało ale Kropci już nie ) a co dopiero moje epistoły pisać no bo jak mam pisać skoro mam prawie 10 str do przeczytania.

Ehh...
W skrócie z tego co pamiętam (a pamięć mam cieeeenką )...
Małgosia
Kropcia - odnośnie włosków i odnośnie zbiorku kosmetykowego

Rybiorek...no co, nadal pięknie co tu dużo gadać nie mogę się doczekać jak urosną całkiem te Twoje lokaski...dopiero będzie się TŻ nadymał i woził

Mysia...aleś mnie zaskoczyła...zmianą avatarka normalnie, ja jakiś wzrokowiec jestem, zobaczyłam i myślę "o, ktoś nowy"....ale gada jak "stary" i to mi dało do myślenia, uaktywniłam nadwyrężone szare komórki, pododawałam wszystko no i MAM toż to NASZA MYSIA!
Włoski śliczne a co do zdjęć "starszejszych" to mi się podobało w czarnych - taka sexy, wyrazista, elegancka...no...super, ALE 4 zdjęcie też bardzo mi się podoba i chyba bardziej pasuje do tej Mysi którą "znam" tak sobie myślę a skoro Ty sama lepiej się czujesz w takich barwach, to chyba po temacie
A tak swoją szosą, to śliczna kobietka z ciebie

Volyova, słońce moje drogie jak się wnerwisz składowiskiem przetestowanych a nie pasujących Ci kosmetyków włosowych to daj znać, z chęcią jakoś się z Tobą dogadam i je zaadoptuję do dalszych testów

dzieki

ach, bo ja musże je jakos prawidłowo obciąć, to będa sexi i eleganckie. Obecnie brak mi pomysłu na fryzurkę, długo dazyłam do wszystkich równych a jak osiagnęłam cel, to jednak w tym nie wyglądam. Na świeta sobie włosy porządnie pocieniuje i od razu zyskam na charakterze A i moze sie lepiej będa falowac, kto wie.

no mysia jak to mysia, nie tryska żywiołem, ale taka jestem zdeczko flegmatyczna i już. nie bede na siłe udawac, ze jestem demon w każdej dziedzinie. wrażliwa, nerwowa i niesympatyczna, jak to mówi czesto mój mąz wiec ucze się byc sobą - pofałdowaną jasnowłosą

----
wiecie co..
trzymam na głowie garnier karite jakies 15 minut i piecze mnie skóra za uszami, że aż nie mogę! używałam go kilka razy i tak nie było
Stary 2010-10-29, 14:28   #27032
kropcia007
Wtajemniczenie

cheveux_boucles Twoje posty raczej powinny tu sie znaleźć zamiast w codzienniku

Venealin

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 14:43   #27033
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez Paulinka675 Pokaż wiadomość
parę dni temu kupiłam sobie odżywkę b/s Pantene sprężyste loki i fale

wczoraj z ciekawości zerknęłam na składy innych odżywek z tej serii: proste i gładkie, lśniący kolor i większa objętość - i każdy skład jest taki sam!!! różnią się tylko nazwami!! no to jakieś hamstwo jest i oszustwo!
Zauważyłam to rok temu . Ja miałam do loków i fal, a koleżanka proste i gładkie. Właściwi to ona zauważyła pierwsza. Kolejność składników jest identyczna

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 16:27   #27034
Paulinka675
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Zauważyłam to rok temu . Ja miałam do loków i fal, a koleżanka proste i gładkie. Właściwi to ona zauważyła pierwsza. Kolejność składników jest identyczna

no właśnie, ale nawet spodobała mi się ta odżywka, teraz będę kupować proste i gładkie w tym większym opakowaniu 300ml za 11zł bo tak to 150ml jest za 10zł

spojrzałam też na składy tej linii aqua light i regenerującej i ja tam nie widzę nic regenerującego, a najlepsze są te psikadła - na 3 miejscu w składzie perfum - naciągacze

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 16:32   #27035
bernadka20
Wtajemniczenie

Paulinka
Moja szwagierka kupila Aqua Light odżywke b/s i szampon. Nigdy nie miała problemow ze skalpem, ze tam uczulenie i swedzenie...Po kilku myciach to sie niemilosiernie drapala. ;/
Nigdy wiecej naciagaczy...Tak samo jest z Dove czy Timotei...Ja po Timoteiu mialam łupiez ( co ja nigdy łupiezu w zyciu nie mialam) A Dove...napakowany silikonami :P
Stop suszarce od końca czerwca 2010
Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek
Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka
bernadka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 17:29   #27036
caskada
Zakorzenienie

no wiec kupilam ta odzywke ds garnierka kakowo-kokosowego zapach piekny kokosowy i lekkie kakao az mam ochote posmakowac
niestety moje wlosy jutro jej posmakuja
jest bez silikonow i parabenow podaje sklad dla ciekawosci

aqua ,cetearyl alkohol, elaeis guineensis oil,palm oil,behentrimonium chloride, cocos nucifera oil,coconut oil,hydroxycitronellal,st earamidopropyl dimethylamine ,theobroma cacao butter,cocoa seed butter, chlorhexidine dihydrochloride ;benzyl salicylate,linalool,isopr opyl alkohol,caramel,citric acid, xexyl cinnamal, glycerin, parfum

Stary 2010-10-29, 17:38   #27037
insanecurls
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez caskada Pokaż wiadomość

aqua ,cetearyl alkohol, elaeis guineensis oil,palm oil,behentrimonium chloride, cocos nucifera oil,coconut oil,hydroxycitronellal,st earamidopropyl dimethylamine ,theobroma cacao butter,cocoa seed butter, chlorhexidine dihydrochloride ;benzyl salicylate,linalool,isopr opyl alkohol,caramel,citric acid, xexyl cinnamal, glycerin, parfum
bardzo fajny skład, gdzie kupiłaś?

insanecurls jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 17:43   #27038
caskada
Zakorzenienie

podobno w polsce nie kupilam w brukseli tu gdzie mieszkam a tak wyglada opakowanie moze komus wpadlo gdzies w oczy
Stary 2010-10-29, 19:03   #27039
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Konto usunięte

Cytat:
podobno w polsce nie kupilam w brukseli tu gdzie mieszkam a tak wyglada opakowanie moze komus wpadlo gdzies w oczy
jest we Francji i Monaco ale nie ma w Holandii
zniknela tez fructis oil-repair

nareszcie Was nadrobilam
Malgosia- cudo

Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Czas edycji: 2010-10-29 o 19:04
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 19:42   #27040
bernadka20
Wtajemniczenie

Caskada zarabisty sklad !!
Odżywka emolientowa o jakiej marzylam :P Moja Droga jakbym miała pieniazki a Ty czas to przeslalabys mi go ?
Stary 2010-10-29, 19:53   #27041
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bernadka20 Pokaż wiadomość
Caskada zarabisty sklad !!
Odżywka emolientowa o jakiej marzylam :P Moja Droga jakbym miała pieniazki a Ty czas to przeslalabys mi go ?
podłączam się do pytania

Stary 2010-10-29, 20:42   #27042
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

forum pod obserwacją Matki Przełożonej

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
dawno temu miałam masło kakaowe i mnie uczulało (nie wiem dlaczego)
Może kakao?
Cytat:
chodzi Ci o to że humekanty z Nivei nie dotrą w większości do włosa, tak?
I humektanty i substancję odżywcze. Pisałam kiedyś, że dla mnie funkcja odżywcza tych produktów to gratis. Podstawą dla mnie jest zabezpieczenie.
Ale... ja w ogóle nie mam etapu wydobywania skrętu Odzywka b/s, odciskanie i żel. A tut
Cytat:
z odżywek d/s? na pewno po części tak; olei nie nakładam teraz za często nie niestety mam czasu
I stąd i stąd. Nie masz czasu nałożyć nawet na godzinkę? ojoj... A ja się dziś naszmelcowałam kokosem+rycyna+oliwa czosnkowa+amla. Ledwo wytrzymałam smrodek
Cytat:
nie ma denata; niedługo go sama wytestujesz
cudownie! Będę się pławić w odlewkach - wrzucę do brodzika te od Rybiorka i od Ciebie i będę się kąpać
Cytat:
Napisane przez Hebryka Pokaż wiadomość
Eloe77 - czyli chciałam dobrze, a robiłam źle. Mycie odżywką i olejek stosowałam przez 2 tygodnie, może rzeczywiście za krótko
Bardzo krótko.
Cytat:
W każdym razie będę się trzymać tego OMO przez dłuższy czas i wtedy zaobserwuje, co z tym przetłuszczaniem się dalej będzie działo.
Obowiązkowo nas informuj

Jumaatt z Tobą to zawsze i wszędzie i w dym Wracaj

Cytat:
eloe ciezka decyzja- za dlugie mam wlosy zeby sciachac na krociutko i za odznaczajacy sie odrost zeby z nim chodzic...
Można ciachać powolutku albo zrobić zbliżony do naturalnego - wówczas nie będzie tak widać odrostów
Cytat:
Napisane przez Volyova Pokaż wiadomość
Może Wrocławska pogoda jakaś sprzyjająca lokom
Może powinnyśmy jak do sanatorium do Wrocławia jeździć, skręt wzmacniać
O tak
Cytat:
Napisane przez Volyova Pokaż wiadomość
A ja ciągle mam wątpliwości, czy myjąc Pottersem z dimethicone copolyol nie szkodzę skalpowi i nie powoduję zwiększonego wypadania
A skąd taki wniosek?
Cytat:
Ale raczej w fazie zabezpieczenia, nie w fazie odżywiającej, prawda?
Siur i ofkors

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Cytat:
Napisane przez mysia m Pokaż wiadomość
Eloe, zdjęcie w ciemnych miało Cie przekonać, ze rozjaśnainie to jedyna opcja
Hmm... to dlaczego nie nie przekonało?
W tamtym roku nie wyobrażałam sobie innego koloru niż blond - rozjaśniałam od 15 roku życia! A tu niespodzianka - włosy są ciemne i do tego grube Jestem w stanie nawet zacisnąć zęby w związku z ich ilością. Moim zdaniem jest dużo lepiej niż rok temu i wcześniej. ajrzyj do dziennika.
Cytat:
Co do tego 'nie wiem', to chyba było zdawkowe
Zdawkowe? A nie retoryczne w takim wypadku?
Cytat:
Napisane przez morrigan1986 Pokaż wiadomość
Czy hydrolatem aloesowym mogę zastąpić odżywkę b/s?
Jeśli zadaniem odżywki b/s jest zabezpieczanie włosów (a dla mnie taka jest jej rola), to nie możesz.
Cytat:
parę dni temu kupiłam sobie odżywkę b/s Pantene sprężyste loki i fale

wczoraj z ciekawości zerknęłam na składy innych odżywek z tej serii: proste i gładkie, lśniący kolor i większa objętość - i każdy skład jest taki sam!!! różnią się tylko nazwami!! no to jakieś hamstwo jest i oszustwo!
jestem w szoku!
Cytat:
trzymam na głowie garnier karite jakies 15 minut i piecze mnie skóra za uszami, że aż nie mogę! używałam go kilka razy i tak nie było
Zmywaj!
Miałyśmy pewne wątpliwości co do umieszczenia barwinków tak wysoko, więc są 2 opcje - albo producent w złym miejscu umieścił bawrniki, albo jest ich niebezpiecznie dużo. Obstawiam też konserwant.
To takie najczęstsze przyczyny podrażnień. Ale nie jesteś na nic uczulona? Nie miałaś po niczym innym takich podobnych podrażnień?
Martwię się
Cytat:
spojrzałam też na składy tej linii aqua light i regenerującej i ja tam nie widzę nic regenerującego, a najlepsze są te psikadła - na 3 miejscu w składzie perfum - naciągacze
Prawda? Light do bólu Aż światło przes skład prześwieca
Cytat:
Paulinka
Moja szwagierka kupila Aqua Light odżywke b/s i szampon. Nigdy nie miała problemow ze skalpem, ze tam uczulenie i swedzenie...Po kilku myciach to sie niemilosiernie drapala. ;/
Nigdy wiecej naciagaczy...Tak samo jest z Dove czy Timotei...Ja po Timoteiu mialam łupiez ( co ja nigdy łupiezu w zyciu nie mialam) A Dove...napakowany silikonami :P
Witamy w Polszcze
Cytat:
kupilam w brukseli tu gdzie mieszkam a tak wyglada opakowanie moze komus wpadlo gdzies w oczy
Cudowne miasto Zazdraszczam... szczególnie tego muzeum z obrazami mojego kochanego malarza

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 20:47   #27043
malgosia86
Zadomowienie

Venealin, Nava
Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Może kakao?
może
kupię jakieś inne masło i się przekonam
(nie jestem pewna czy nie miałam jeszcze oliwkowego)

Cytat:
I humektanty i substancję odżywcze. Pisałam kiedyś, że dla mnie funkcja odżywcza tych produktów to gratis. Podstawą dla mnie jest zabezpieczenie.
Dla mnie zabezpieczeniem są raczej polimery, a humekanty i inne substancje - odżywiają włosy (dlatego kładę je przed żelem)

Cytat:
Ale... ja w ogóle nie mam etapu wydobywania skrętu Odzywka b/s, odciskanie i żel. A tut
tak też można, próbowałam kilka razy nakładać od razu żel i jakoś mi to nie pasowało

Cytat:
I stąd i stąd. Nie masz czasu nałożyć nawet na godzinkę? ojoj...
Gdybym mogła zostawiac olej na noc to inna sprawa i na pewano znalazłabym czas Biorąc pod uwagę, że z reguły myję włosy rano, to musiałabym od raz po wstaniu nałożyć olej, odczekać godzinę i myć włosy
To jest wykonalne, ale szczerze mówiąc zabiera sporo czasu... Po oleju musiałabym pewnie ze 2 razy umyć włosy, więc na mycie też mi sporo czasu zejdzie. Z wysuszeniem, to nie wiem czy w 2,5 godziny bym zdążyła
Jak będą krótsze, to postaram się je naolejować (wtedy mam nadzieję, zajmie to mniej czasu).

Cytat:
A ja się dziś naszmelcowałam kokosem+rycyna+oliwa czosnkowa+amla. Ledwo wytrzymałam smrodek
co to musi być za zapach

Cytat:
cudownie! Będę się pławić w odlewkach - wrzucę do brodzika te od Rybiorka i od Ciebie i będę się kąpać

ja się chyba będę cieszyć jak dziecko, kiedy swoje dostanę, tyle nowości, że nie wiadomo, czym się najpierw pobawić

Moja wizyta u fryzjera się nieco opóźni Z przyczyn niezależnych ode mnie, będzie chyba dopiero za 2 tygodnie.
Z tej złości wyczesałam sobie włosy po umyciu
(przypomniało mi się, że miałam spróbować, czy uda mi się zrobić proste; udało się częściowo)

Myślę, że gdybym miała proste włosy to mogłabym nosić je takie długie (pewnie do czasu aż by mi się to nie znudziło)

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 20:53   #27044
morrigan1986
Wtajemniczenie

Eloe77, dzięki. Ale winowajcy i tak muszę szukać. Wasze loczki działają bardzo motywująco do poszukiwań najlepszej pielęgnacji

morrigan1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 21:03   #27045
bernadka20
Wtajemniczenie

Matko przełożona...
Jak najbardziej...W Polsce sie nie czaja ze składami. Myślą, ze najgorszy bubel ludziom wcisną...
:sciana:
Stary 2010-10-29, 21:06   #27046
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Dla mnie zabezpieczeniem są raczej polimery, a humekanty i inne substancje - odżywiają włosy (dlatego kładę je przed żelem)
Ale emolienty też dizałają zabezpieczająco.
Cytat:
tak też można, próbowałam kilka razy nakładać od razu żel i jakoś mi to nie pasowało
Musze spróbować z jakimś kremem... Może Booster nowy zakupię i z nim się pobawię?
Cytat:
Gdybym mogła zostawiac olej na noc to inna sprawa i na pewano znalazłabym czas Biorąc pod uwagę, że z reguły myję włosy rano, to musiałabym od raz po wstaniu nałożyć olej, odczekać godzinę i myć włosy
To jest wykonalne, ale szczerze mówiąc zabiera sporo czasu... Po oleju musiałabym pewnie ze 2 razy umyć włosy, więc na mycie też mi sporo czasu zejdzie. Z wysuszeniem, to nie wiem czy w 2,5 godziny bym zdążyła
Takie buty... Ja myję wieczorami i następnego dnia je lekko odświeżam parą z prysznica Popołudnia więc i wieczory to czas na olejowanie. Albo sobota i sprzątanie.
Cytat:
co to musi być za zapach
zabójczy Ale nic nie przebije l-cysteiny
Cytat:
Myślę, że gdybym miała proste włosy to mogłabym nosić je takie długie (pewnie do czasu aż by mi się to nie znudziło)
Udam, ze tego nie przeczytałam

To idę oglądać Tudorów

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 21:28   #27047
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Musze spróbować z jakimś kremem...
e... tego... jak tak sobie czytam Wasze kulturalne wymiany zdan o skladnikach i ich wlasciwosciach to normlanie czuje sie troche tego... niedouczona?
ja widze cos fajnego, czytam sklad, guzik wiem, daje Syrence do analizy a potem testuje - dziala albo nie
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 21:31   #27048
MidnightPoison
Raczkowanie

Rany dziewczyny jaką mam kape bo inaczej wyrazić się nie umiem
Ide korytarzem szkolnym, mijamy "sztab wyborczy" wyborów skzolnych do samorządu. Nagle zaczepia mnie nauczycielka i mówi ż emam piękne włosy, czy może zrobić zdjęcia, czy są naturalne etc. No dobra, zgodziłam się, zrobiła chyba z 6 zdjęć.
Wchodze dziś na strone szkoły. Klikam w zakładkę zdjęcia z wyborów. A tam miedzy innymi moje włosy,
A były w takim stanie że aż mi wstyd, wczoraj byłam podciąć końcówki i teraz siedze w rycynowo-panthenolowo-cytrynowej masce.

Pasmo pamięci:
(23.05.10 - 14cm)
(26.09.10 - 20 cm)

MidnightPoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 22:13   #27049
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Jak najbardziej się zgadzam - tylko moim zdaniem jest ich mało w polskich odżywkach b/s i kremach do loków (Nivea FC).
A na pewno nie ma takich jak ja bym chciała Czyli np. kombinacje różnych olejów (które nie przeciążą włosów).

Cytat:
Musze spróbować z jakimś kremem... Może Booster nowy zakupię i z nim się pobawię?
nigdy go nie używałam, więc nie umiem pomóc

Cytat:
To idę oglądać Tudorów

który sezon?

Stary 2010-10-29, 22:35   #27050
bernadka20
Wtajemniczenie

Małgosia
Spojrzmy nawet na te odzywki ultra Doux za granica a na nasze...
Wiecej jest emolientow w tych zagranicznych...Licze na pomoc naszej kolezanki Caskady, ze sie zgodzi na taki uklad. Innego wyjscia nie mam.
Stary 2010-10-29, 23:38   #27051
myszka2020
Zakorzenienie

Przepraszam kochane, że tak wtrącę bez ładu i składu, podczytuję Was cały czas, ale mało piszę, bo nie orientuję się zawsze, o czym piszecie tu
Mam problem z tyłem fal, z boku włoski mi się ładnie kręcą, ale z tyłu prawie w ogóle nie chcą, a traktuję je tak samo, jak resztę

Pokażę rysunek włosów, jakbym stała tyłem: po bokach falują ładnie, z tyłu nie chcą, nawet jak były dłuższe, jak ścięłam jakieś 10 cm, to samo. Już nie wiem, co robić Ugniatam, harmonijkuję, nic...
Poradźcie coś, bo czasem mam ochotę je wyprostować, jak widzę Wasze śliczne falki i loczki, które na całej długości są takie śliczne
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 23:50   #27052
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Małgosia
Spojrzmy nawet na te odzywki ultra Doux za granica a na nasze...
Wiecej jest emolientow w tych zagranicznych...Licze na pomoc naszej kolezanki Caskady, ze sie zgodzi na taki uklad. Innego wyjscia nie mam.
Jak pisała już Kropcia, ja w ogóle nie rozumiem, czemu w Polsce nie mamy dostępu do wszystkich produktów danego producenta (analogiczna sytuacja jest w innych krajach)
I czemu u nas zawsze brakuje tych fajnych składowo produktów?

Musimy sobie jakoś radzić, ale właśnie mi też tego, czego najbardziej brakuje, to olejów w odzywkach, żelach, kremach do włosów itd.

Czasem to wygląda tak, jakby na polskim rynku producentom nie chciało się zabiegać o klienta i jakby producenci uważali, że u nas nie ma w ogóle świadomych klientów.
Jasne, najlepiej to dawać konsumentom bomby silikonowe i niech wierzą, że będą mieć piękne, lśniące i zdrowe włosy
Zupełnie takiej polityki nie rozumiem.

Stary 2010-10-29, 23:54   #27053
Paulinka675
Zakorzenienie

mój problem jest taki:

*włosy po prawej stronie mają bardziej regularny skręt niż po lewej
*włosy okalające twarz z lewej strony na końcach praktycznie się prostują/falują a z prawej mam skręt

wnerwia mnie to i nie wiem czy ja coś źle robię?? już podczas ugniatania widać jak z lewej strony końce się prostują i ten skręt jest inny niż po drugiej stronie i nic nie daje to że dłużej te końce gniotę

do tego jeżeli pojawia się niewielki puszak to nie znajduje się on ani u nasady ani na końcach tylko w odległości ok 15cm od nasady przez kilka cm i potem ustępuje

nie używam nic z humektantami (w produktach b/s) a jednak jeżeli się przejdę z auta do domu lub z auta gdzieś tam - kiedy jest już mroźno, to włosy stają się nastroszone i nie zawsze po wejściu do ciepłego pomieszczenia wracają do normy

nie wiem czemu tak jest, nawilżam i nawilżam, olejuję a tu takie buty...

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-30, 01:20   #27054
anka.d
Wtajemniczenie

2 dni 5 nowych stron. poszalałyscie znowu

do 46
Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
pomyśl ile głupich pytań pada dziewczyn, które dopiero zaczynają i jakoś nikt się nie burzy i normalnie odpowiada i radzi.
zresztą, każdy tak przyjemnie i miło każdego wita i zaznacza, żeby zadawać pytania, że się pomoże. więc nie rozumiem Twojego oburzenia.

w pielęgnacji sezonowej nie ma nic o glicerynie. o spirulinie nie ma nic w receptariuszu. strona mazideł mnie nie interesowała, bo tam nie podają stricte informacji dot cg.
zauwaz, ze zazwyczaj na glupie (nie ma glupich pytan) podstawowe pytania odpowiedzia jest odesłanie do pierwszego posta, pigulki i faq. i ja cie tez odeslalam do zrodla. co do odpowiedzi - eloe juz napisala, ze gliceryna jest humenktantem, a o humektantach tam jest.

no i moja reakcja to nie bylo oburzenie, a raczej irytacja i zmeczenie czytaniem miionpiecsetstodziewiecse tny raz pytania na ktore padaly odpowiedzi.

Cytat:
Ja pytajac sie o odzywki silikonowe mialam na mysli Garniera pomaranczowa albo czerwona.
Maski to nie wiem...Ale wiem, ze pianke Isane musze zakupic.

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

caskada
Siostrzyczko.
Mnie chodzilo tylko i wylacznie o odzywki i maski.
Szampon z silikonem ? co to za szampon...Poza tym z reguly w takich szamponach sol kuchenna to wiem, ze mam uczulenie i jej juz nie zakupie
mialam te czerwona z zurawina (chyba ze chodzilo ci o ta elseve czerwona do farbowanych - jest bardzo emolientowa, kiedys ja lubilam).
jesli chodzi o te zurawinowa to jest taka zwyczajna. poprawna, tego pq jakos nie czuc, nie zauwazylam nadbudowania, lekko nawilza, taka codzienna odzywka zwykla, bez szalu. pachnie super

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
planowo zamowienie ma dojsc - cale ogromne pudelko Strech Silkening Creme 16oz )
prawie pol litra stylizatora? łomatko kiedy ty to zuzyjesz

Cytat:
Napisane przez kathy579 Pokaż wiadomość
cyclomethicone - to silikon odparowujący - nie wiem dlaczego na stronie jest cały czas błąd i jest on zaliczany do ciężko usuwalnych (konieczne sulfates)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=255608
ten blad pewnie jeszcze bedzie dlugo powielany. lista powstala daaawno temu, zostala wielokrotnie skopiowana i teraz niestety my mamy mniejsza sile przebicia niz ten jeden stary post.

Cytat:
Napisane przez LadyMadalena Pokaż wiadomość
Po co mieszać z sodą? Jakiś szampony Barwy można kupić(ok 3 zł). Wystarczy
zgadzam sie

---------- Dopisano o 00:43 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ----------

myslalam ze czytalam juz te strone, ale okazuje sie ze nie. napisalyscie jeszcze wiecej niz mi sie wydawalo.
Cytat:
Napisane przez LadyMadalena Pokaż wiadomość
Nie jest, zmywalny tylko SLES
co nie znaczy ze maska do wywalenia. obserwuj, jak nie teraz to moze wiosna inaczej wlosy beda reagowac?

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
Brawo Mysia M

A ja jak obiecałam dodaję włoski z dzisiaj jeszcze delikatnie wilgotne
piekne blysk jak marzenie, skret, gestosc, dlugosc! wzbudzasz we mnie niezdrowe emocje :P

Cytat:
Zaraz odpiszę na posty, ale musze Wam powiedziec, że czarny żel Yunga jest fantastyczny
Wstawię zdjęcia w codzienniku i tu wrócę
ooo - zapamietac ostatnio sprawdzone wczesniej żele mi nie pasuja. tuz po wygnieceniu wlosy sa ok, ale pozniej w trakcie dnia stwierdzam ze sa matowe i nieprzyjemne w dotyku :/

Cytat:
a po co ten mur

chciałam również donieść że w tej szkole fryzjerskiej co będą mnie ciąć instruktor wie że się nie używa degażówek do loków dobre i to na początek
uu bede trzymac kciuki. mam nadzieje ze zdasz relacje i oprocz bernadki bedzie gdzies w polsce ksztalcila sie fryzjerka, ktora ma pojecie o kreciolach.

Cytat:
Napisane przez Edith3F Pokaż wiadomość
Jeśli czujesz się na siłach to jak najbardziej możesz podciąc sobie sama .Zainwestowałabym jednak na Twoim miejscu w te nożyczki ,myslę że za kilkanaście zł można już kupic takie fryzjerskie
no wlasnie - jak to jest z tymi nozyczkami? slyszalam, ze fryzjerskie nozyczki sa mega drogie (od 500 do 1000 zł) i bardzo trzeba na nie uwazac, np. jak upadna na ziemie to juz sa do wywalenia? czy takie zwykle sklepowe nozyczki moga zaszkodzic naszym wlosom, bardziej niż pomóc?

---------- Dopisano o 01:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Kurka_Paulina Pokaż wiadomość
Tej nocy spałam z maseczką z jogurtu naturalnego, oliwy z oliwek, miodu, żółtka, olejku rycynowego, wyciągu z aloesu i hydrolizowanej keratyny. Dzisiaj włoski są miękkie, śliskie i błyszczące jak nigdy, ale... nie mają takiej objętości i mniej się puszą, więc widać jak ich mało Są nawilżone i bardziej się kręcą, a jednocześnie mam wrażenie, że brakuje im życia Czy można za bardzo nawilżyć włosy? A może brakuje im protein?
nie smierdzial ci ten jogurt? mam takie skojarzenie zapachu zagrzanego od temperatury ciala kefiru, ktory kiedys nakladalam mamie na plecy jak sie spiekla na sloncu. fuj. jogurt nie nabiera takiego?
poza tym - po co dalas jogurt do maski? w sensie jakiego skladnika w nim szukalas?

Cytat:
Napisane przez Lil Bon Bon Pokaż wiadomość
Ja też wolałabym zakręcone spotkanie w Warszawie
no to jak jestescie juz 2 to w czym problem??

Cytat:
Napisane przez kathy579 Pokaż wiadomość

dziewczyny kochane wcieram w skalpik Radical robiąc przedziałki - włosy się puszą i wyglądają okropnie, czy macie jakieś inne metody wcierania?
ja mam tylko jeden, za to niezawodny
wcierka tylko na noc, a na drugi dzien rano mycie niestety na mnie nic innego nie dziala.

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
nie wiem czy Ci sie przyda ale jak ja robie wcierke nie mam puchu bo robie tak: pochylam sie do przodu, mocze palce we wcierce i wsuwam miedzy wlosy, robie masaz delikatny ale lekko przyciskam palce do skalpu, za kazdym razem maly kawalek skalpu, jak koncze i podnosze glowe to wloski stoja we wszystkich kierunkach ale puchu nie ma
rybiorku czy tobie od sciecia wlosow cokolwiek szkodzi albo nie pasuje? mam wrazenie, ze twoje wlosy po wsyztskim wygladaja swietnie. po cichu ci zazdroszcze, nawet juz nie wchodze na CM :P a na zdjeciu z kotkiem fryzura z zupelnie innej perspektywy niz zazwyczaj. i kolor - taki ciemny w porownaniu do tego starego blondu! i to z tego co pamietam i tak odrobine rozjasnione?
(a to ze przy tak krotkich wlosach wstajesz rano i mozesz pokazac sie ludziom jest po prostu niesprawiedliwe! :P )
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-30, 01:46   #27055
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:
ehhh no tak
Ale żeby ni ebyło Offa dodam że oliwki dla kobiet w ciąży z rossmanna używałam na końcówki i byłam zadowolona
a wlasnie. od jakiegos czasu poluje na te oliwke i nigdzie jej nie ma. kupilam w koncu te wersje dla dzieci. jak tam w waszych rossmanach?
Cytat:
Generalnie wczoraj efekt skręcenia włosó był tak mocny, że mój synek usiłował mi je wyprotowac i wpadł w histerię, twierdząc, że mama wygląda okropnie Określił mnie jako fuj i koniec. No wsyztskim mężczyznom to ja nie dogodzę..
i tak niezle. ja na widok mojej rodzicielki z pierwszy raz zrobiona trwałą sie po prostu poplakalam. to jedno z moich nielicznych wspomnien ze starego mieszkania (musialam miec jakies 4 lata maks.) wiec trauma byla ;P

Cytat:
Napisane przez venealin Pokaż wiadomość
Matko Kochana
Jak będziecie w takim tempie pisały to ja nic nie nadążę zobaczyć ( Mysię mi się udało ale Kropci już nie ) a co dopiero moje epistoły pisać no bo jak mam pisać skoro mam prawie 10 str do przeczytania.
ja sie nie zalapalam ani na jedne ani na drugie zdjecia niestety. ale nie martw sie. taka intensywna pisanina jest okresowa. za jakich czas troche ucichnie, a potem znowu rozpęd

Cytat:
Paulinka
dorzuce jeszcze do listy syoss. nigdy w zyciu nie mialam lupiezu, zadnych podraznien ani nic. po 2 tygodniach mycia tym potworem skora glowy wysuszona na wior i lupiez kosmetyczny (na szczescie po 3 uzyciach innego szamponu zniknal i nie wrocil )

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Przepraszam kochane, że tak wtrącę bez ładu i składu, podczytuję Was cały czas, ale mało piszę, bo nie orientuję się zawsze, o czym piszecie tu
Mam problem z tyłem fal, z boku włoski mi się ładnie kręcą, ale z tyłu prawie w ogóle nie chcą, a traktuję je tak samo, jak resztę

Pokażę rysunek włosów, jakbym stała tyłem: po bokach falują ładnie, z tyłu nie chcą, nawet jak były dłuższe, jak ścięłam jakieś 10 cm, to samo. Już nie wiem, co robić Ugniatam, harmonijkuję, nic...
Poradźcie coś, bo czasem mam ochotę je wyprostować, jak widzę Wasze śliczne falki i loczki, które na całej długości są takie śliczne
o - kolejna zakrecona o gryzoniowym nicku
czasem tak bywa. taka uroda. ale najczesciej to wina stylizacji. wlosy z roznych stron dotykamy w inny sposob, nawet bardzo sie starając. kombinuj, nie mam konkretnej rady, ale mysle ze mozna zawalczyc

---------- Dopisano o 01:46 ---------- Poprzedni post napisano o 01:41 ----------

ups. widze ze rozdzielilo mi posty, za co przepraszam pania moderatorke
Cytat:
mój problem jest taki:

*włosy okalające twarz z lewej strony na końcach praktycznie się prostują/falują a z prawej mam skręt

wnerwia mnie to i nie wiem czy ja coś źle robię?? już podczas ugniatania widać jak z lewej strony końce się prostują i ten skręt jest inny niż po drugiej stronie i nic nie daje to że dłużej te końce gniotę

do tego jeżeli pojawia się niewielki puszak to nie znajduje się on ani u nasady ani na końcach tylko w odległości ok 15cm od nasady przez kilka cm i potem ustępuje

nie używam nic z humektantami (w produktach b/s) a jednak jeżeli się przejdę z auta do domu lub z auta gdzieś tam - kiedy jest już mroźno, to włosy stają się nastroszone i nie zawsze po wejściu do ciepłego pomieszczenia wracają do normy

nie wiem czemu tak jest, nawilżam i nawilżam, olejuję a tu takie buty...
u mnie to samo tylko lustrzane odbicie - lewa strona lepsza. nic z tym nie potrafie zrobic, chociaz jak wlosy maja dobry dzien to wygladaja wzglednie dobrze

ale im dluzej gniote te gorsza strone tym gorzej ona wyglada. im mniej sie staram i zwracam na nia uwage tym jest lepiej

a ten puch po srodku to moze twoje nowe wlosy osiagnely taka dlugosc, albo jakies stare polamance? ja ostatnio tez mam puch, ktorego w zeslzym roku po prostu nie bylo, ale wiem ze to efekty wcierek, dlugosc wlosow odpowiada czasowo spodziewanemu przyrostowi wiec staram sie tego nie widziec i cieszyc ze wcierki zadziałały

uffffffffffffffffffffffff ff. skonczylam. widze ze umknal mi post eloe, ktory tez cytowalam, ale nie pamietam na ktorej byl stronie i juz go nie znajde.
napisalam posta w watku spotkaniowym z propozycja terminów. wrocławianki (i turystki! ) zapraszam do komentarzy i propozycji.
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-30, 08:04   #27056
insanecurls
Raczkowanie

Cytat:
mój problem jest taki:

Mam to samo!! Myśle że tak po prostu już jest, moje wlosy po lewej są po prostu idealne kręcą sie od samej góry, okresliłabym je jako 3b, natomiast po prawej 3a jak nic... i co bym nie zrobila zawsze kręca sie tak samo. Dodatkowo pod spodem przy karku moje włosy nie kręca sie ani troche do tego włosy przy twarzy znowu kręcą sie bardziej po prawej a po lewej w ogole!

insanecurls jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-30, 09:58   #27057
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anka.d Pokaż wiadomość
piekne blysk jak marzenie, skret, gestosc, dlugosc! wzbudzasz we mnie niezdrowe emocje :P

Cytat:
no wlasnie - jak to jest z tymi nozyczkami? slyszalam, ze fryzjerskie nozyczki sa mega drogie (od 500 do 1000 zł) i bardzo trzeba na nie uwazac, np. jak upadna na ziemie to juz sa do wywalenia? czy takie zwykle sklepowe nozyczki moga zaszkodzic naszym wlosom, bardziej niż pomóc

Tak to prawda standard to od 1500 zł w wzwyż są i takie za kilka tysięcy -japońskie są niby najlepsze. I również prawda że jak spadną są do niczego lub gdy przetniesz nimi coś innego niż włos.
Nie wiem czy zwykłe zaszkodzą ale bardzo możliwe że źle wpływają na końcówki.

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Cytat:
a wlasnie. od jakiegos czasu poluje na te oliwke i nigdzie jej nie ma. kupilam w koncu te wersje dla dzieci. jak tam w waszych rossmanach?
U mnie w rossmannie zawsze one są, stoją kremów do rąk w malutkim dziale dla mam Jakbyś nie znalazła, a koniecznie chciała to daj znać

Stary 2010-10-30, 10:05   #27058
caskada
Zakorzenienie

dzien doberek loki
tyle nadrukowaliscie ze nie sposob przeczytac ja wieczorami mam malo czasu na neta ze wzgledow rodzinnych
takze pomalu postaram sie nadrobic wczorajszy dialog
Stary 2010-10-30, 10:09   #27059
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:

uu bede trzymac kciuki. mam nadzieje ze zdasz relacje i oprocz bernadki bedzie gdzies w polsce ksztalcila sie fryzjerka, ktora ma pojecie o kreciolach.
no to trzymaj mocno bo ja się boję moje pierwsze ciecie od roku (nie licząc końcówek) no i pierwsze cięcie by fryzura miała sens na lokach a nie prostych włosach (rozumiecie o czym mówię? zawsze miałam włosy ścinane pod kontem tego ze będę je prostowała)

Stary 2010-10-30, 11:40   #27060
H4LI
Raczkowanie

Cytat:

A mogłabyś wstawić zdjęcia swich włosów? Ale to może już w wątku o pielęgnacji, bo tutaj to zostawiamy cięcie
dzięki ci wielkie Eloe77 wklejam zdjęcia mojego sianka, niedawno spalił mi się dysk na pc i to jedyne, które udało mi się ściągnąć od znajomych ( same z przed 2-3 lat i świeżo myte włoski (lub jeszcze wilgotne, chyba tylko ta gdzie mam aparat fot. w rękach jest po kilku dniach, ale jakoś poprzerabiana w photoshopie ) więc zabardzo nie widać tego jak wyglądają po kilku dniach, jak coś znajdę, to dorzucę)

narazie staram sie przedrzeć przez wszystkie informacje o kręciołach, ale jest tego tyle, że narazie nie udaje mi się wszystkiego ogarnąć

dziękuję za każdą nawet najmniejszą poradę
H4LI jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości