|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#27181 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI
Cytat:
---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Cytat:
spray nabłyszczający powinien sie nazywać alkoholizująco-wysuszający
|
|
#27182 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pamiętasz, aby stosować obu odżywek? Po myciu odżywkę do spłukiwania, a następnie odżywkę bez spłukiwania. Pierwsza ma za zadanie odżywić włosy, ta druga je zabezpieczyć m.in. przed plątaniem. Napisz, jakich używasz odżywek? A może za mało tej drugiej odżywki dajesz? Może nie rozprowadzasz jej dość starannie po całych włosach? Ja ostatnio eksperymentuję i natchnął mnie ten filmik "How To: Styling Wavy to Loose Curly Hair"- pomijając to trzepanie włosami i różniste produkty, jakie pani aplikuje, moją uwagę zwróciło dzielenie włosów na 5 części i staranne rozprowadzanie produktów do zabezpieczenia i stylizacji na każdej części osobno plus potem jeszcze trochę ugniatania w całości. Może Ci się to przyda
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
|
#27183 |
|
Wtajemniczenie
|
Kropcia...
po alkoholu wiesz co.. ![]() D hahahaha :PZwariowana to Ty jestes :P Zgadzam sie z wami co do got2be. Uzywalam tego fioletowego flakoniku Był dobry do kiedy nie były suche haha ;d
|
|
|
|
#27184 |
|
Zakorzenienie
|
kropcia thx
|
|
#27185 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co to za żel? w moim rossie go nie widziałam... jeszcze mowa tu była o jakimś różowym żelu z rossa. Możecie oświecić początkującą zakręconą?
|
|
|
|
|
#27186 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
silikony raz na jakiś czas, kiedy już nie mogę sobie poradzić z rozczesaniem... np. odżywka w sprayu WAX. przy czym włosy rozczesuję tylko palcami nakładając odżywkę/oleje - nigdy na sucho czy na mokro czymkolwiek - wyrywam sobie wtedy włosy całymi 'gniazdami'. generalnie nie lubią czesania, żadnego Cytat:
Cytat:
![]() odżywek d/s w ogóle nie umiem używać, obciążają mi włosy albo szybciej przetłuszczają (jednak eksperymentuje dalej). może dlatego, że myję głową w dół a plączą się głownie nad karkiem, gdzie wcześniej miałam dredy i rozplątałam (jednak nie tylko tam) b/s używam zawsze (CHI Keratin Mist na całe włosy, bardzo dużo zwykle - ta w żadnej ilości mnie nie obciąża d/s najlepszą jaką mam w tej chwili jest różowa Artiste, ale używam ją w tym celu dopiero od paru dni (wcześniej omijałam d/s z powodu wyżej wymienionego...) Edytowane przez Maqua Czas edycji: 2010-11-01 o 12:18 |
|||
|
|
|
#27187 |
|
Raczkowanie
|
Czy ktos w koncu odpisze, jak stosować najlepiej wodę brzozową? Ktoś mówił ,że na włosy jako psikadło ,ale czy to nie zniszczy włosów tym alkoholem ? Póki co ,stosuje na skalp kiedy mi się chce ,bo niestety przetłuszcza włosy
|
|
|
|
#27188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#27189 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() (robisz maseczki całonocne? jakie oleje kładziesz?) Niestety nie wiem co to za odżywka - czy możesz wkleić jej skład (wystarczy zdjęcie)? Albo link do wątku analizowego. Jeżeli masz pojedynczy włos gruby i sztywny, możesz zastanowić się nad odstawieniem kosmetyków z proteinami (keratyna, jedwab, wszystkie składniki z "protein" w nazwie). Bywa, że proteiny puszą, szczególnie przy takim typie włosów. Przeczytaj ten artykuł https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...9&postcount=23, zwróć szczególnie uwagę na przytoczoną ilustrację.
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
|
#27190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak ją stosujesz?? jeżeli po myciu i zostawiasz do wyschnięcia to może przetłuszczać ja stosuję ją przed myciem włosów
|
|
#27191 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Artiste, Hair Care & Styling, Odżywka intensywnie regenerująca Skoro ją chwali to raczej problemem nie są proteiny. Na plątanie nic mi nie pomagało, jedynie ścięcie uwolniło mnie od tego ale może wszystkiego nie spróbowałam właściwie. Może Garnier Karite jako emolientowy "poślizg" dałby radę? Edytowane przez LadyMadalena Czas edycji: 2010-11-01 o 13:52 |
|
|
|
|
#27192 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#27193 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najczęściej nakładam po południu/wieczorem i dopiero rano przy myciu zmywam, więc długo wszystko mam na włosach Cytat:
![]() przyjrzę się bliżej tym Garnierom, ta Karite nie ma silikonów? |
||
|
|
|
#27194 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;22989854]odzywka Onecto daje fajny posliz
Chodzi o tą kokosową? Dosyć ciężko dostępna tu jest, widziałam tylko w e.leclerc i to chyba nie wszystkich.---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Cytat:
Btw myjesz włosy odżywką lub chociaż OMO? Jeśli myjesz szamponem to problemy z rozczesaniem pewnie się nie skończą Dziecięce (babydream, hipp) pomimo, że łagodniejsze to również plączą włosy całkiem"miło"
Edytowane przez LadyMadalena Czas edycji: 2010-11-01 o 16:27 |
|
|
|
|
#27195 |
|
Wtajemniczenie
|
Volyova
Artiste i skład jest już na liście zanalizowanych ![]() Maqua Garnier ten zółty nie ma silikonow. Jest czysciusienki, ale i emolientowy ![]() Moze do tej Artiste podczas nakładania na rękę powinnaś dodać troche olejku kokosowego ? Ja tak robię :P Ale i tak mimo wszystko musiałam nałożyc Garniera Zreszta zawsze tak robię :PGarnier by dał poslizg. Ma olejki avokado, masło shea...Takze poślizg, by mógł dac nawilzył by je i łatwiej, by Tobie było je rozczesac. A może odzywka b/s mrs. potter z aloesem ? Miałas ? |
|
|
|
#27196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(też mi się podoba ta odżywka i nie droga jest 500ml za ok 16zł)odżywki te są dostępne w warszawie w drogerii internetowej Esentia - zamówione kosmetyki można sobie odebrać osobiście na ul.Pawińskiego
|
|
#27197 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
czas by sie bylo gdzies na zakupy wybrac ![]() zastastanaiwlam sie ci tu tak cicho.. zapomnialam ze dzis 1wszy listopad
|
||
|
|
|
#27198 |
|
Wtajemniczenie
|
nava
właśnie jeszcze z kokosem jest zgodna z CG. Moja droga tak dzis 1 listopada :P
|
|
|
|
#27199 |
|
Zakorzenienie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;22991438]tak to odzywka kokosowa, choc kokosa ma dosc umiarkowana ilosc
![]() jeszcze garnier kokos i maslo kakaowe jest zgodna z CG, ale nie wiem czy jest dostepna w PL, u mnie nie ma ani kokosa ani karite czas by sie bylo gdzies na zakupy wybrac ![]() zastastanaiwlam sie ci tu tak cicho.. zapomnialam ze dzis 1wszy listopad [/QUOTE]polecam belgie
|
|
#27200 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W e.leclerc na bielanach jest z tego co pamiętam za 12 zł
|
|
|
|
|
#27201 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
spróbuję Garniera. Mrs Potters nie próbowałam (kiedyś tylko szampon jakiś), którą odżywkę polecasz? i gdzie je dostać? wiem, że u mnie są w Auchanie, ale daleko tam mam i raz na ruski rok tam bywam |
||
|
|
|
#27202 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#27203 |
|
Wtajemniczenie
|
Maqua
Ja w zwykłym kosmetycznym kupiłam ![]() To odzywka bez spłukiwania z aloesem
|
|
|
|
#27204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#27205 |
|
Wtajemniczenie
|
Kupisz w Naturze.
5,99 do 10.11 promocja :PSiostra moja tam pracuje to wiem o wszystkim
|
|
|
|
#27206 |
|
Rozeznanie
|
ale nie wiedziałam który z nich jest różowy
![]() już widzę link od ladymadalena
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc Edytowane przez Volyova Czas edycji: 2010-11-01 o 17:49 |
|
|
|
#27207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to ta odżywka, do której był tu link wklejany, regenerująco-jakaśtam |
|
|
|
|
#27208 |
|
Wtajemniczenie
|
Volyova
Lady Madalena podawała link do niej :P Maqua O widzisz to kup w Rossku :P |
|
|
|
#27209 |
|
Rozeznanie
|
Maque, znalazłam jeszcze taki artykuł o plątaniu się włosów:
http://thenaturalhaven.blogspot.com/...g-hair-in.html Autorka pisze, że od pewnej długości włosów nie da się myć bez podzielenia ich na kilka sekcji. Gdy myjesz wszystkie na raz jest bardzo prawdopodobne, że będą się plątać. Wg niej lepiej podzielić je na sekcje i myć każdą sekcję osobno. Niestety nie mogę tego poprzeć własnym doświadczeniem, bo mam za krótkie Może inne długowłose się wypowiedzą, czy to może pomóc?
|
|
|
#27210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ostatnio miałam okrutnie! poplątane po nocy z Amlą (po raz pierwszy, zawsze były cacy gładziutkie, nie wiem co źle zrobiłam). od wczoraj postanowiłam nie używać do wycierania ręcznika frotte (jako mój kolejny krok w stronę CG), tylko w koszulkę bawełnianą. jednak wydaje mi się, że jest ona za cienka i nie chłonie tyle wody co powinna (dalej są mokre i suszene trwa wieczność). ile kosztują chwalone na forum ręczniki z mikrofibry i gdzie je dostać? mówię o dużych, w kóre zmieszczę te swoje dzikie włosy, nie o ściereczkach oczywiście
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:01.

spray nabłyszczający powinien sie nazywać alkoholizująco-wysuszający 
na co dzień nie stylizuję, tylko odżywka i związuję włosy

i odzywki
do 10.11 promocja :P