|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosy rozjaśniamy i o życiu gadamy -czesc III
Lolka jest kundelkiem ale raczej takim małym-średnim. Waży 8kg.
|
#4502 |
|
Zakorzenienie
|
Jak chodzi to kapie krew, jak leży to widać na legowisku
![]() Zobaczysz na pewno ![]() A szelek nie kupuj jeszzce jak pisałam wyżej, zmężnieje ![]() Małym kundelkiem moja jamniczka więcej wazy![]()
Edytowane przez Agatau88 Czas edycji: 2010-11-08 o 22:03 |
|
|
|
#4503 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
hehe to takie fajne uczucie co prawda moglobybyc ciut ciemniej, tak o 1 ton ale lepsze takie jakie mam teraz niz mialyby wyjsc rude jak mialam ostatnio:/ takze narazie sie ciesze! i w ogole mialam wrazenie dziisaj jak szlam do pracy, ze wszyscy sie na mnie gapia!! heh masakra a jeden chlopak jak sie ze mna mijal to az powiedzial do swoich kumpli cos w stylu"fju fjuuuu" hehe, usmiechnelam sie do siebie i poszlam dalej:P blond gooora!
|
|
|
#4504 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4505 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) a na porost i tak nie podziałało..
|
|
|
|
|
#4507 |
|
Rozeznanie
|
ifrit dziękuję!
matrix SoColor 11A z woda 9%. polecam!
Edytowane przez kochaneczka Czas edycji: 2010-11-08 o 23:09 |
|
|
|
#4508 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co nie zmienia faktu, że pewnie jeszcze kiedyś ją nałoże ![]() Tej maski w Rossie nie widziałam, ale w osiedlowych drogeriach poszukaj, kiedyś widziałam w budce osiedlowej, a zamówiłam ją przez allegro Tutaj prosze jest na KWC:https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ch.html&next=1 To ta w różowym opakowaniu ![]() A ten kolor super Ci wyszedł Rudych ani żółtych nie widze Jest jasno i chłodno, a chyba tego chciałaś Widać, że włoski nie ucierpiały po farbowaniu. Bardzo ładnie ---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:26 ---------- Cytat:
![]() Moja Sis już nie mieszka z nami od około 7 lat. Miała czarną pudelke, ale na raka odeszła. Już rok będzie jak jej nie ma. Mówiła, że taki biały pudelek jej się marzy, myślałam, ze może zarezerwuję u Ciebie i zrobie jej suprajs no ale trudno Może pomyślę o tym na wiosnę ![]() Niech psiaczki rosną zdrowe |
||
|
|
|
#4509 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W zasadzie i tak miałam w planach położyć na odrost farbke z wodą 12%, tylko co z resztą? Zostawić jak jest? Miałam zdjęcia powklejać, ale już było ciemno jak wstałam po nocce i nie wyszłyby sensownie. Więc zrobię to jutro lub w środe ![]() A TŻ się przyzwyczai, może już w głebi myśli sobie, że dokonałaś dobrego wyboru, ale czasami faceci nie chcą się przyznawać do takich rzeczy. Zobaczysz, jeszcze wymięknie ---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ---------- Cytat:
Nie mów tylko, że sama ją sobie robiłaś? ---------- Dopisano o 00:32 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ---------- Cytat:
![]() Ale najważniejsze, że zadowolona jesteś A jak wyszło? Chłodno? Bez rudego połysku? Wyrobiłaś się z nakładaniem? Bardziej jesteś zadowolona teraz, czy po Excellence? Czekam na zdjęcia obowiązkowo ---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:32 ---------- Cytat:
Tam się widocznie wypłukał i był cacy Ja to bym chciała w sobote już być zrobiona, ale z moim niezdecydowaniem nie wiem jak to będzie ![]() ---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:36 ---------- Cytat:
![]() Ja też robiłam Matrixem, poziom 9 i jaśniutko mi wyszło. Chociaż odrost musiałam wcześniej rozjaśnić. |
|||||
|
|
|
#4510 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Dziewczynki
wstałam rano i Was poczytałam, bo wczoraj caaaały dzien na uczelni-od 10 do 19 masakra Adzi-pokazuj włoski!!! bardzo chciałabym zobaczyc jak Ci wyszło ja jestem Ci jeszcze winna fotki na maila, nadrobie-obiecuje![]() Kochaneczka - braaawo super efekt na maxa lodowato co prawda, jak dla mnie to by było za jasno, no ale jak Tobie pasuje to badz zadowolona jak najdłużej ![]() mysia - przepiekna plecionka ja też wczoraj plotłam taka pogoda mobilizuje do upinania włosów, bo inaczej to wszędzie latają ja wczoraj zrobiłam po raz pierwszy KŁOSA ![]() enchanted- kupiłam tę odżywkę marionu do blondu, którą polecałas nachodziłam się a ona tuż obok w osiedlowym była tak na marginesie, to używam od jakiegos czasu szamponu ISANY z olejkiem z babassu, w duecie z odżywką i polecam fajnie się uzupełniają i rzeczywiscie efekt anti-frizz ![]() Agatau - jak tam zestaw HAIR BALL się spisuje? polecasz czy raczej bez szału? co do tabletek, to ja brałam 2 lata yasminelle..co jak co ale zarzucić im nic nie mogłam schudłam 2-3 kg (165/46kg) cera boska, włosy lśniące, samopoczucie super, libido 200% komfot idealny, no zyc nie umierac jednak dobranie tabl to sprawa indywidualna, nie rozumiem ginekologów którzy przepisuja tabletki po 5 min patrzenia na pacjentke..Dziewczynki, jakie macie plany na długi weekend? ja mam w pt dzien rektorski i tak mysle, czy by nie wyskoczyc gdzies ![]() edit: bencowa - ja robiłam syoss średni blond !! przyciemniałam baaardzo jasny blond z białymi refleksami zadowolona byłam bardzo nie wyszedł rudy wcale! wstawie pozniej fotki albo CI na priv wysle
Edytowane przez infatuated Czas edycji: 2010-11-09 o 08:44 |
|
|
|
#4511 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
troche niestaranny, bo jest tam jedna pomyłka, ale widać ogólnie, ze juz daje radę ![]() no mam, ale Ty jesteś wyższa ![]() Ja natomiast mam całkiem duża mase mięśniową, głównie nogi i brzuch, bo to przez jazdę na rowerze pod dużym obciązeniem w warunkach terenowych na dużych odcinkach. Niestety sezon rowerowy dobiega konca i moją kondycję szlag trafi. Tłuszcyku nie mam duzo, ale to co mam chetnie zrzucę ![]() Cytat:
one tylko udaja grube, tak naprawe sa cienkie ale fakt wyglądają całkiem zdrowo ![]() Cytat:
poważnie. kiedys był to mój najgorszy koszmar, a teraz ciesze sie, ze mam małe tycie A. W ciązy urosły mi do C a po porodzie miałam duże D, jak się wypełniły mlekiem, to E. Były jak melony, ogromne, cięzkie. I byłam zdruzgotana, ze mi takie zostaną, bo przeszkadzały mi, żadna bluzka się nie dopinała. Ale potem wróciły jakims cudem do rozmiaru sprzed ciązy i juz ![]() bedę miała podobne, czyli.. niedowagę ![]() Cytat:
a wage mas zmalutką Cytat:
Cytat:
![]() ![]() za bardzo nie, ale tak żeby spodnie nie cisneły. Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- infatuated, dobry pomysł z tym kłosem z grzywki! kurcze.. musze spróbowac! tylko jeszcz ekrótka mam ta grzywke, nie wiem czy mi się uda. dziekuję za komplementy ![]() -- dziewczyny, ja biorę Yasmin. Po yasminelli nie miałam zatrzymanego jajeczkowania !! monitorowałam sie, bo normalnie czułam owulacje - bolał mnie jajnik a i śluz był taki jak w zwykłym cyklu I monitoring potwierdził moje obawy- yasminelle nie nadaje sie dla kobiet , ktore rodziły, bo mają inna gospodarke hormonalna..heheale za rok chce odstawic i postarac sie o drugiego dzidziusia.
|
|
#4512 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4513 |
|
Przyczajenie
|
Mysia dzięki za wszystkie wskazówki
czyli mam zrobić teraz coś na poziomie 9 a za 2-3 tygodnie jasny popielaty blond?musze się jeszcze w tych pozimach rozeznać bo nie bardzo się orientuje,10lat farbowałam się na czarno teraz mam już używać szamponu fioletowego czy po farbowaniu?a jaki Ty masz kolorek na włosach?masz śliczne i zadbane włoski,takie błyszczące,tylko pozazdrościć
|
|
|
|
#4514 |
|
Zakorzenienie
|
pysiu, ja rok temu przechodizłam to, co Ty teraz przechodzisz, tylko wsyztsko robiłam sama i zamiast rozjaśniaczem, dekoloryzowałam włosy. Musiałam przejśc przez etap rudości, a teraz sie okazuje, ze w tym rudawym, cieplejszym było mi lepiej niz popielatym
też farbowłam wiele lat na czarno, potem na brązowo, ale w praktyce wyglądał ten ciemny brąz jak granatowa czerń. dziękuje, ze Ci się podobaja to jest garnier color naturals 8 czyli jasny blond. Naturalne mam ciemny blond taka 6/7. Wychodzi naturalnie. Robię nim od długiego juz czasu. Jako jedyny wychodzi dośc chłodno, mimo że to kolor podstawowy. o włosy dbam metodą CG, bo mam naturalnie falujące włosy, a wiec z natury suche i wymagające. Unikam silikonów, pieczołowicie dobieram maski i balsamy. Po dekoloryzacji moje włosy ratował biovax, przy którym zostałam do dziś. Fantastyczny jest tez absolut repair, bez ktorego nie potrafie już życ Wszystkie tu rozjasniamy włosy, wiec pielegnacja to podstawa mysle, ze jak połozysz teraz 9, to bedziesz zadowolona, nie bedzie to kolor docelowy, ale wyrównasz trochę odcien, nadasz im blasku, zlikwidujesz odrost. Potem bedziesz gasic i na pewno Ci się uda. Czasem jest trudniej, czasem łatwiej, bo róznie się włosy poddają, ale w koncu każdej się udaje
|
#4515 |
|
Rozeznanie
|
właśnie jeszcze próbuje, bo odkąd biorę go jedząc śniadanie to było w porządku, tylko wczoraj ta głowa mnie bolała, więc pocieszam sie i zwalam wine na pogode
_eNchaNted_ no to kawał drogi mam nadzieje, że pieski będa zdrowo rosły, dzięki ja swoją dostałam na urodziny i to był mój najlepszy prezent bunny wiem, że zawracam Ci głowe ale mam jeszcze jedno pytanko, bo chce zrobic sobie te pasemka rozjaśniaczem, a później miałam nałożyć exellence 10,21, a co by było jakbym na te pasemka nałozyła 10 inoa? bo tam jest do wyboru woda 6 albo 9%, a komuś ostatnio radziłaś żeby wybrać taki poziom farby żeby poziomami się zgadzało.. tzn. chodzi mi o to, że jak ja mam włosy załózmy na poziomie 6 a woda 9% rozjasnia do 3tonów to powinnam wziąć farbe na poziomie 9, czy mogłabym wziąć 10? bo chyba jednak zdecydowałabym się na tą inoa, myśle że byłaby najbardziej delikatna dla moich włosów,a one i tak już wystarczająco wycierpiały![]() ![]() edit: zapomniałam dodać, że wczoraj w netto dojrzałam szampony ziołowe, z brzozy, pokrzywy, rumianku i jeszcze jakiś za jedyne 2,99 niestety ja sie nie skusiłam, bo miałabym po nim napewno nie złe sianko...![]() i jeszcze jedno, wczoraj spryskałam sobie włosy wodą żeby były lekko wilgotne, zrobiłam koka prawie na czubku głowy i połozyłam się spać z nadzieją, że rano będe miała fajne fale... niestety miałam tylko jakoś dziwnie powywijane końcówki, które teraz wyglądają jak siano no i musiałam je związać... tak więc, albo zrobiłam coś nie tak albo to nie dla mnie
Edytowane przez paulcia666 Czas edycji: 2010-11-09 o 11:51 |
|
|
|
#4516 |
|
Zadomowienie
|
Ufff w końcu udało mi się nadrobić zaległości
![]() Dziewczyny piękne te wasze nowe kolorki Paulcia a twoje pieski cudne A wiecie co ja kupiłam sobie Loreal P01 i stoi na półce już od piątku i tak mnie kusi ale planuje farbowanie jutro albo w czwartek, jestem ciekawa czy mi wyjdzie i jak z moim odrostem Czy któraś z Was może jej używała??? milusiaam a mnie zaciekawiła ta fryzura, bardzo podoba mi się rozwiązanie z tym warkoczem, tylko zastanawia mnie czy z drugiej strony też ma włosy spiete czy tylko z jednej
|
#4517 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ale kusicie tymi swoimi farbowaniami... ja mam ponad 1cm... odrostu i chyba bede robić XXL-ką ale zastanawiam się bo w grudniu jak zrobie to na sylwestra nie bede musiała już nic robić... tylko czy ja dam rade przetrzymać z tym odrostem tyle... uff..
|
#4518 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
hehe no tak, blondaski jak się patrzy co do tej farby używałam jej dwa razy, za pierwszym razem kiedy z ciemnego brązu zachciało mi sie blondu- rozjaśniła mi wtedy bardzo mocno, bo do takiego żółtawego blondu, natomiast drugim razem kiedy miałam już blond pasemka,a reszta w kolorze ciemnego blondu to nie zrobiła mi zupełnie nic ![]() ale wydaje mi się, że ona mogłabyć jakas po terminie czy coś, bo strasznie swędziała mnie głowa i w ogóle wydawała mi sie jakaś dziwna, w porównaniu do tego co miałam za pierwszym razem...
|
|
|
|
|
#4519 |
|
Zakorzenienie
|
A ja po Vitapilu nie mam na razie skutków ubocznych
![]() Kotka farbuj przynajmniej odrost mały to jak wyjdzie zolto to nie bedzie widać, a na Sylwetsra poprawisz sobie i bedziesz miała świeżą fryzurkepaulcia Ty chcesz rozajsniaczem a na to farbę? Nie wiem czy nie zniszczysz włosów za mocno? I tak chyba masz dość jasne? |
|
|
|
#4520 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo PO1 są dwa rodzaje jeden rozjaśniający, a drugi z jakimś dodatkowym "kopem" super rozjaśniający no i wzięłam ten z kopem, zobaczę jak sobie poradzi i mi się spodoba to następnym razem wezmę tą słabszą dla sprawdzenia Mam nadzieję że nie wyjdzie mi nic dziwnego
|
|
#4521 |
|
Zakorzenienie
|
kotka, farbuj farbuj, ostatnia sznasa, żeby przed sylwkiem jeszcze potem poprawic czy przed swiętami. Dlatego ja, choć mam mega cykora, bede farbowac w piątek, bo jeszcze bedzie szansa na ratunek
![]() paulcia, głowa może boleć z różnych przyczyn :P jak Cię bedzie codziennie bolec, to bedzie vitapil, ale jeden raz, to nie
|
#4522 |
|
Zadomowienie
|
Któraś z Was pisała, że bierze biotynę, ale niestety nie pamiętam która
![]() Ale mam takie pytanie jaką bierzecie? Bo ja sobie ostatnio kupiłam ale pani w aptece dała mi za 40zł a jestem ciekawa czy jest coś taniej
|
#4523 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
wypróbuje bio wax bo mam troche przesuszone włosy ale to duża wina prostownicy.dzięki za wszystkie rady |
|
|
|
|
#4524 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
łatwo sie robi taki warkoczyk z jednej strony ,spróbuj sobie przed lusterkiem ![]() A propo warkoczy MYSIA sama zrobilas sobie tego dobieranca ja nawet sama nie umiem zwykłego warkocza zrobic
|
|
|
|
|
#4525 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale chciałabym coś jaśniejszego, rozjaśniaczem chciałam się pozbyć pomarańczowych pasemek,które jeszcze mi zostały, a później nałożyć na to jakąś fajną blond farbe, tylko właśnie nie wiem ile odczekać żeby znowu sie nie zniszczyły![]() mysia dzisiaj jest ok, bynajmniej narazie więc licze, że jakoś sie z tym vitapilem polubimy
|
|
|
|
|
#4526 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczynki
tak sobie patrze o czym tu dzis dyskutujecie ![]()
|
|
#4527 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
|
|
#4528 |
|
Zakorzenienie
|
milusiam, sama, dlatego jest z błedem, bo robiłam tak z doskoku bez lusterka czy coś, tylko przed monitorem, bo mnie naszło, jak zobaczyłam gdzieś fajną fryzurke z warkoczem
![]() pysiu, wyrzuć prostownice! rozjasnianie+dekoloryzacj a+farbowanie+ prostownica = koniec świata! masz kręcone włosy? falowane? dlatego prostujesz? na zniszczonych włosach żadna farba blond ładnie nie złapie, musisz się z nimi teraz obchodzic jak z jajkiem. Jak musisz prostowac, to prostuj na grubej szczotce po uprzednim napsikaniu czy posmarowaniu czyms termoochronnym. nie kazdy ma ochote sam eksperymentowac. ja tak zrobiłam, bo 2 rayz dekoloryzowałm wczesniej w moim zyciu i zawsze efekt był opłakany, tylko dlatego stwierdziłam, ze wole to sobie zrobic sama.
|
#4529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4530 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co chwile coś innego przychodzi mi do głowy...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:16.

co nie zmienia faktu, że pewnie jeszcze kiedyś ją nałoże
Rudych ani żółtych nie widze
) i ciągle je teraz miziam
tylko, że one głupie wciąż mi sie plączą
ale Wam zazdroszcze tych ładnych blondów
troche niestaranny, bo jest tam jedna pomyłka, ale widać ogólnie, ze juz daje radę 

teraz mam już używać szamponu fioletowego czy po farbowaniu?a jaki Ty masz kolorek na włosach?masz śliczne i zadbane włoski,takie błyszczące,tylko pozazdrościć