Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 919 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-08, 23:27   #27541
Volyova
Rozeznanie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI

A wiecie, że amazon.co.uk ma darmową dostawę do Polski?
Tylko trzeba > 25GBP wydać.

Dumna fala (klik)

Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog
Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc
Volyova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 23:39   #27542
Rybiorek
Zakorzenienie

tylko do Polski?

na amazonie dostepna jest devacurl

Eloe jak obiecalam, tutaj fotki drapaka

niestety na wiecej nie mam czasu, maz, nauka i kot i mam malo czasu na wizaz
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2010-11-08 o 23:52
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 23:48   #27543
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Volyova Pokaż wiadomość
A wiecie, że amazon.co.uk ma darmową dostawę do Polski?
Tylko trzeba > 25GBP wydać.
ciekawe

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
tylko do Polski?

na amazonie dostepna jest devacurl

piękny
ma trochę inne futerko niż polskie kotki

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 23:53   #27544
Volyova
Rozeznanie

Cytat:
tylko do Polski?
nie, nie tylko
ale nie wczytałam się dokładnie gdzie jeszcze

teraz trochę ochłonęłam i widzę, że mało co z Twojej listy jest
ale chyba na to magiczne set it free się skuszę

Dumna fala (klik)

Stary 2010-11-08, 23:58   #27545
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
ciekawe

piękny
ma trochę inne futerko niż polskie kotki
ale po polsku rozumie

w czwartek idziemy kupic jej szczotke do futerka, zobaczymy czy bedzie lubic czesanie

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

Cytat:
nie, nie tylko
ale nie wczytałam się dokładnie gdzie jeszcze

teraz trochę ochłonęłam i widzę, że mało co z Twojej listy jest
ale chyba na to magiczne set it free się skuszę
polecam, naprawde fajne serum z moca utrwalania, mam je w razie czego zawsze w torebce choc odkad mam miss jessie's nie potrzebowalam, ale tyle razy wczesniej ratowalo mi fryz po zmoknieciu, wietrze, nawet puch potrafi zwalczyc ze nosze
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-11-09, 08:22   #27546
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
ale po polsku rozumie

w czwartek idziemy kupic jej szczotke do futerka, zobaczymy czy bedzie lubic czesanie
Jaka cudna kicia Mój TŻ ma fioła na punkcie kociaków
Czesanie na pewno jej się spodoba

Ostatnio kochane moje zaczęłam używać znowu maski bingo, w tesco są bodajże. Mam teraz tą --> https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,36412,bingospa-maska-do-wlosow-maslo-shea-i-piec-alg,412744.html#review-412744

Bardzo ładnie mi falują po niej włoski, nawet nie muszę tak długo ugniatać i harmonijkować. Ostatnio wzbogacałam kilkoma kroplami gliceryny. Następną kupię chyba ze spiruliną i keratyną albo mleczną, bo ponoć taka też jest, choć nie widziałam jej nigdzie

Edytowane przez myszka2020
Czas edycji: 2010-11-09 o 08:24
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-09, 08:27   #27547
anoska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 3mkm3 Pokaż wiadomość
Dziewczęta, jak szybko może pojawić się kryzys włosowy?

Dzisiaj rano 3 raz umyłam włosy odżywką ISANA, potem Garnier Karite, odciskanie, żel lniany plunking.
Pierwszy raz od dawna byłam zmuszona użyć suszarki. Suszarę mam taką wielką Remingtona z różnymi bajerami - nałożyłam dyfuzor i traktowałam je zimnym strumieniem. Niestety moje włosy bardo długo schną - jeśli umyję je wieczorem to rano wciąż są wilgotne. Do tego zupełnie nie mam cierpliwości do suszenia i po prostu tego nie znoszę.
Wyszłam we włosach dość mokrych, a dziś było zimno i padało.

Mimo mojego poświęcenia, moja dzisiejsza fryzura w ogóle mi się nie podobała. Mało błyszcząca, sporo puchu i skręt jakiś słaby. Po dwóch pierwszych razach byłam zachwycona, tylko niestety dość szybko mi się czubek głowy przetłuścił (już na drugi dzień).

Teraz nie wiem, czy to ja nie umiem porządnie umyć włosów, czy to zła odżywka, czy pogoda, czy suszarka...
a umiesz posługiwać się dyfuzorem?
wydaje mi się, że albo niedokładnie umyłaś skalp albo niedokładnie spłukałaś

Cytat:

A propos zamówień - czy ktoś ma doświadczenia z masłem shea z Mypa? Widziałam w Naturze, że jest tańsze od tego z mazideł, ale może gorsze
podbijam

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość

Ostatnio kochane moje zaczęłam używać znowu maski bingo, w tesco są bodajże. Mam teraz tą --> https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,36412,bingospa-maska-do-wlosow-maslo-shea-i-piec-alg,412744.html#review-412744

Bardzo ładnie mi falują po niej włoski, nawet nie muszę tak długo ugniatać i harmonijkować. Ostatnio wzbogacałam kilkoma kroplami gliceryny. Następną kupię chyba ze spiruliną i keratyną albo mleczną, bo ponoć taka też jest, choć nie widziałam jej nigdzie
też ją ostatnio zakupiłam i po pierwszym użyciu przeżyłam lekki szok
teraz właśnie tak jak Ty staram się wzbogacać czymbądź
Stary 2010-11-09, 09:55   #27548
kropcia007
Wtajemniczenie

A więc dziś rano był biovax latte włosy są dziwne u góry-suche na dole ładnie nawilżone , kręcą się od połowy jak jakiś czas temu też miały taki kryzysik nie wiem dlaczego tak
wiem ze znów to samo ale wypadło dziś dużo włosów, a jak były mokre i je ugniatałam spojrzałam w lustro i na prawdę na płacz mi sie zebrało tak ich mało
Jutro odbieram wyniki i idę z nimi do lekarza, więc sie okaże czy to od tarczycy i idę do endokrynologa czy do dermatologa i postanowiłam że odstawiam tabletki anty ...

Rybiorku nie przepadam za kotami wolę pieski ale ten jest śliczny

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-09, 11:26   #27549
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
A więc dziś rano był biovax latte włosy są dziwne u góry-suche na dole ładnie nawilżone , kręcą się od połowy jak jakiś czas temu też miały taki kryzysik nie wiem dlaczego tak
wiem ze znów to samo ale wypadło dziś dużo włosów, a jak były mokre i je ugniatałam spojrzałam w lustro i na prawdę na płacz mi sie zebrało tak ich mało
Jutro odbieram wyniki i idę z nimi do lekarza, więc sie okaże czy to od tarczycy i idę do endokrynologa czy do dermatologa i postanowiłam że odstawiam tabletki anty ...
z tego co sama przezylam i co wiem od paru dziewczyn to uwazam ze to sluszna decyzja, ja stracilam ok. 50% mojej grzywy przez te cholerne tabsy (a niby to byly z najmniejsza dawka hormonalna) i niestety troche trwalo az sie polepszylo, ale sie polepszylo, trzymam kciuki

Cytat:

Rybiorku nie przepadam za kotami wolę pieski ale ten jest śliczny
jest sliczna i kochana, przylepa taka ze swiat ale niestety chyba jest chora, nie chciala dzisiaj jesc i pic, idziemy wieczorem do veta bo juz w tej chwili nie wyobrazamy sobie zycia bez niej
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-11-09, 11:46   #27550
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Maqua chyba będę musiała zrewidować swoje podejście do psikadeł.
A ciasna gumkę wyrzucamy

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Rybiorku, z moich obserwacji wynika, że obciążone (w pozytywnym sensie) włosy = zdecydowanie mniej przetłuszczający się skalp. Myślę, że u Ciebie obciązająco działa parafina (+ świetne składowo kosmetyki), która jednocześnie, w ten sposób, zmniejsza przetłuszczanie się skalpu.

Niedawno sobie przypomniałam, ze po raz pierwszy udało mi się ograniczyć przetłuszczanie włosów, kiedy zaczęłam regularnie utrwalać fryzurę lakierem. Wtedy myślałam, że lakier wysuszał mi włosy i zapobiegał przetłuszczaniu. Teraz wiem, że on obciążał w pewnym stopniu włosy i dzięki temu wolniej się przetłuszczały.
Nie rozumiem
Nic mi tu nie pasuje, a to dlatego, że jeśli nakładasz na włosy, to nie na skalp. Sebum przesuwa się po włosie od skóry po końcówkę, dlatego my rzadko kiedy mamy przetłuszczone włosy - w miejscach skrętu sebum się zatrzymuje. Zatem jeśli nałożymy parafinę na włos, to zostanie ona na włosie i nie będzie miała nic do skalpu. W ten właśnie sposób to widzę.
Natomiast mycie delikatnymi środkami moim zdaniem przyczyni się do ograniczenia przetłuszczania, bo nie trzeba będzie aż tak chronić skóry. Skalp reaguje sobie, a włosy sobie.

Lakier obciąży włos tylko wtedy, gdy będzie miał w składzie filmformera, a to nie zawsze. Zwykle jest denat, więc moim zdaniem raczej szło o wysuszenie niż obciążenie.

Jest jeszcze 3 ścieżka - nie rozumiem, co wg. Ciebie tutaj oznacza "obciążenie".

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
polecam zainwestować w keratynę hydrolizowaną (może być również jedwab czy tam owies)
Jedno i drugie i owszem, ale owies nie zadziała tak samo jak keratyna czy jedwab, więc wymiennie nie może być zastosowany.

Cytat:
Napisane przez Maqua Pokaż wiadomość
to w takim razie tu jest błąd : pierwszy post https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=235025
Czytamy ze zrozumieniem i do końca

Cytat:
Napisane przez Gagz Pokaż wiadomość
To jest jakaś taka pasmanteria czy jakoś tak z tymi produktami.

Jak się Jedzie tramwajem przez Grabiszyńską od strony orląt to wysiada się na pereca i przechodzi przez przejście w stronę bankomatów i potem przechodzi się przez drugie po lewej stronie i idzie się tam w stronę takiego Kebabu czy jakieś budki z fast food na rogu? ni i tam jest zaraz taka pasmanteria na pewno znajdziesz.
Ojej, to zaraz koło mnie Muszę poszukać.

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
mam też keratynę hydrolizowaną - do tej pory mieszałam kilka kropel z porcją odżywki i kładłam pod czepek na 30-60 minut
To bardzo dobry nawyk
Cytat:
dla porównania wrzucam zdjęcie rudego niewypału sprzed 5 lat, podczas pobytu w USA, gdzie wilgotność powietrza wynosi czasem 90% i tak to właśnie wyglądało. Aaa, moja mama ma kręcone włosy od zawsze, moje są takie od niedawna, bo do tej pory były zupełnie proste (nawet się nie puszyły!)
Nie rozumiem - to zdjęcie właśnie w rudzielcach wyraźnie pokazuje, ze nie miałaś prostych włosów. Nie wiem, od kiedy liczysz to "od niedawna", ale 5 lat temu miałaś kręcone włosy.
Cytat:
No i jak widać, kręcą się od połowy tylko... :/ da się coś z nimi zrobić? Jak uważacie? Co to jest za typ skrętu?
Na tę chwilę to kręcą się od linii oczu mniej więcej (na 2 zdjęciu wyraźnie to widać). Nadto wyglądają na bardzo słabe - rzeczywiście widać, ze coś się z nimi działo. Nie zrażaj się, nastaw się na nieco więcej emolientów, ale też nie przesadzaj z nimi - włosy wyglądają na dość cienkie i może być łatwo o obciążenie.
W jaki sposób Twoje włosy zachowuja się po olejach, o których pisałaś?
Acha - o typie skrętu w tej chwili się nie wypowiem, bo włosy jeszcze nie wróciły do tej postaci, w której powinny być. Uważam, że w trakcie pielęgnacji się okaże.

Cytat:
Napisane przez 3mkm3 Pokaż wiadomość
Dziewczęta, jak szybko może pojawić się kryzys włosowy?
Odpowiedź na to pytanie jest w FAQ. Tak samo odpowiedzi jak należy suszyć kręcone suszarką.

Cytat:
Napisane przez LadyMadalena Pokaż wiadomość
Zobaczymy jak jutro ale ja już wiem, że będę testowała również dimethicone.
A co dokładnie z dimethicone?

Cytat:
Wspaniała Pasiaczka Inaczej sobie wyobrażałam ten drapak, ale jest świetny - ma wszystko
I nawet gości się nie bała

Moje loki dziś w puchu. Nie mam kokosa, tylko Rybiorkowa Shuffla z CURLS mi pomaga.
Ale nic to - wczoraj wieczorem był Jantar i piękne loki, a dziś będzie mycie
A tu zdjęcia kota, o którym marzę

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2010-11-09 o 12:02
Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-09, 12:10   #27551
LadyMadalena
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
A co dokładnie z dimethicone?
Myślałam o tej Mypa karite.
Mam ochotę również na test Joanna Maseczki jajecznej
ale ona oprócz dimethicone ma quaternium-91 i choć widziałam je w masce deva to nie wiem jak jest z nadbudowywaniem.

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Cytat:
Ja dziękuję za polecenie tego biovaxa Po jednym użyciu dopiero ale jestem zadowolona
Może warto byłoby odstawić tabletki, zrobić badania hormonalne i wtedy dopiero dobierać właściwe tabsy. Nie przypuszczam żeby na każdego, każde tabletki tak działały, kwestia raczej właściwego ich dobrania.
Włosy są jak trawa odrosną

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Cytat:
Jesteś z Warszawy może, jeśli tak to które tesco je miało?

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Cytat:

Mam słabość do kotków, zawsze jakieś przygody z nimi jazdy do weterynarza, trzymanie 7 chorych kociaków przez całą zimę a później znajdowanie im domów
Trzeba przyznać, że takich "wzorków" na futerku to nie widziałam. Wygląda słodko a dodam, że z mojego doświadczenia najcudowniejsi koci kompani to właśnie takie przylepy

Moja fragrantica

Edytowane przez LadyMadalena
Czas edycji: 2010-11-09 o 12:12
LadyMadalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-09, 12:25   #27552
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Myślałam o tej Mypa karite.
Mam ochotę również na test Joanna Maseczki jajecznej
ale ona oprócz dimethicone ma quaternium-91 i choć widziałam je w masce deva to nie wiem jak jest z nadbudowywaniem.
Produkty Deva nie są do końca CG. Pisała o tym jedna z amerykańskich blogerek.
W Mypie jest jeszcze: Guar Hydroxypropyl Trimonium Chloride, który również może się nabudowywać, więc po prawdzie test akżdego z tych produktów nie będzie testem samego dimethiconu
Ale kuszące i tak

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-09, 12:33   #27553
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:

Jesteś z Warszawy może, jeśli tak to które tesco je miało?
Niestety nie jestem z Warszawy, ale z okolic Krakowa i może przyda się to krakowiankom: moje bingo kupiłam na Wielickiej w tesco, widziałam też jakieś bodajże w auchanie w bonarce
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-09, 12:44   #27554
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
ale po polsku rozumie
najważniejsze, że umiecie się ze sobą dogadać

Cytat:
Nie rozumiem
Nic mi tu nie pasuje, a to dlatego, że jeśli nakładasz na włosy, to nie na skalp. Sebum przesuwa się po włosie od skóry po końcówkę, dlatego my rzadko kiedy mamy przetłuszczone włosy - w miejscach skrętu sebum się zatrzymuje. Zatem jeśli nałożymy parafinę na włos, to zostanie ona na włosie i nie będzie miała nic do skalpu. W ten właśnie sposób to widzę.
Ja nie umiem tego wytłumaczyć od strony chemiczno - biologicznej
Ale za każdym razem mi się to sprawdza.

Nawet, jeśli lakier powodował wysuszenie, to nigdy nie nakładałam go od razu przy skalpie - to byłoby fizycznie niemożliwe, chyba, żeby każde pasmo włosów traktować lakierem z osobna (czego jednak nie robiłam). Raczej lakier rozpyla się z pewnej odległości po całości włosów.
Jeśli byłoby tak jak piszesz, to miałabym włosy przetłuszczone do tego momentu, do którego nie dotarł lakier. Czyli włosy od cebulki do 3 cm przetłuszczone. A od 3 cm do końcówki - przesuszone lakierem (zakładając że od tych 3 cm lakier znajduje się na włosie).
A całe włosy były nieprzetłuszczone na całej długości.

No nie wiem, czy tak rzadko
Kilka dziewczyn pisało tutaj o problemach z szybkim przetłuszczaniem.
Na pewno jednak mniej jest dziewczyn z tym problemem niż tych, które go nie mają

Cytat:
Natomiast mycie delikatnymi środkami moim zdaniem przyczyni się do ograniczenia przetłuszczania, bo nie trzeba będzie aż tak chronić skóry. Skalp reaguje sobie, a włosy sobie.
Sama nie wiem Myślę, że to nie jest takie proste, bo dobrze oczyści skalp też trzeba.
Mam porównanie - bo kiedyś myłam praktycznie tylko odżywką włosy, teraz myję w zasadzie tylko szamponem, ale znaczącej różnicy w przetłuszczaniu się skalpu nie zauważyłam

Tak jak pisałam dla mnie przetłuszczenie skalpu ogranicza: olejowanie skalpu i nakładanie żelu* na włosy (to rozumiem przez ich obciążenie).
Nakładanie tylko odżywek b/s w minimalnym może stopniu zmniejsza przetłuszczanie skalpu, podobnie nakładanie samego balsamu Nivea FC (troszkę bardziej niż same odżywki b/s, ale zdecydowanie mniej niż żele).

*być może także pianki, kremy itp. ale ciągle mam małe doświadczenie w tym zakresie

Cytat:
Lakier obciąży włos tylko wtedy, gdy będzie miał w składzie filmformera, a to nie zawsze. Zwykle jest denat, więc moim zdaniem raczej szło o wysuszenie niż obciążenie.
Mój lakier ma polimer

Jeydne możliwe wyjaśnienie, jakie przyszło mi do głowy to takie, że cebulka włosów wie, że włos jest obciążony i nie produkuje (lub produkuje bardzo mało) sebum

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-09, 13:15   #27555
LadyMadalena
Wtajemniczenie

Cytat:
Produkty Deva nie są do końca CG. Pisała o tym jedna z amerykańskich blogerek.
W Mypie jest jeszcze: Guar Hydroxypropyl Trimonium Chloride, który również może się nabudowywać, więc po prawdzie test akżdego z tych produktów nie będzie testem samego dimethiconu
Ale kuszące i tak
W biovaxie latte również. W moim Kallosie latte również Choć na końcu składu. Od czasu do czasu i tak używam szamponu z SLES bo najdłużej bez szamponu dla mnie to miesiąc nawet pilnując CG a folgując sobie tylko z polimerami w żelach.
Nie szukałam testu bezpośredniego pojedynczego silikonu, przestałam się po prostu obawiać całkiem ciekawych produktów tylko ze względu na substancje czyniące je niezgodne z CG.

Mnie zdecydowanie aż za bardzo kuszą

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:
Niestety nie jestem z Warszawy, ale z okolic Krakowa i może przyda się to krakowiankom: moje bingo kupiłam na Wielickiej w tesco, widziałam też jakieś bodajże w auchanie w bonarce
Ach, szkoda

Moja fragrantica
Stary 2010-11-09, 13:20   #27556
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Rybiorek,
słodki koteczek miałam kiedyś kotka który nie tolerował kociego jedzenia, teraz mam psa alergika (nie toleruje białka w normalnych ilościach tak jak inne psy), leczyłam go 3 lata, nawet u bioenergoterapeuty dla psów chodziłam, parę błędów też zrobiłam, jak piesek był mały od razu dawałam mięso z kurczaka i mleko, potem dowiedziałam się że nie powinnam.
Eloe,
Dzisiaj drugi dzień od ostatniego odżywiania, włosy że aż wstyd przyznać ,,okropne,, - wczoraj odświeżałam odżywką bez spłukiwania diamentowy blask + nivea krem do loków (żele mi nie pasują - puszą i strąkują) no i wszystko na dyfuzor. Dzisiaj odświeżyłam psikając loki wodą zimną przegotowaną + nivea loki + dyfuzor (jeszcze gorzej).
Chciałam ci podziękować że otworzyłaś mi oczy ty i inne dziewczyny też, że nie trzeba naprawdę wydawać mnóstwo kasy na kosmetyki -które w rezultacie nic nie dają.

Dzisiaj zakupiłam ostatnio popularny Wax latte - niebieski , udało mi się kupić saszetkę 20 ml za 2.40, jak będzie dobra to kupię więcej.

Kropcia,
Odżywka Garniera z amodimethicone ,,cytryna i oliwka,, - czy jest dostępna w Polsce?

...and I will wear him
In my heart's core, ay, in my heart of heart
As i do thee...

Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska
kathy579 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-09, 13:25   #27557
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:

Mam słabość do kotków, zawsze jakieś przygody z nimi jazdy do weterynarza, trzymanie 7 chorych kociaków przez całą zimę a później znajdowanie im domów
Trzeba przyznać, że takich "wzorków" na futerku to nie widziałam. Wygląda słodko a dodam, że z mojego doświadczenia najcudowniejsi koci kompani to właśnie takie przylepy

wlasnie te wzorki zauroczyly mojego meza, potem okazalo sie ze przylepa nieziemska

ja chwilowo nie mam co pisac o wlosach, codziennie sa jak na ostatnich fotkach, dokladnie wiem co wyjdzie i w tym temacie nie ma stresu, i dobrze bo teraz kotek ma problemy

kathy my jej specjalnie kitty dajemy (ma ok. 2-3 miesiace) i nie byle jakie - hypo-alergic, ona to przywlokla bo jak sie zastanawiamy to w sobote juz sie zaczelo, no ale my sie do soboty zastanawialismy czy ja adoptowac czy nie (teraz sobie w brode plujemy), mam nadzieje ze to nic powaznego
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2010-11-09 o 13:53
Stary 2010-11-09, 13:43   #27558
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kathy579 Pokaż wiadomość
Kropcia,
Odżywka Garniera z amodimethicone ,,cytryna i oliwka,, - czy jest dostępna w Polsce?
niestety nie czasem tylko na allegro można znaleźć

Kochanaaaaa zrobisz pogrubienie nicku osóbki do której sie zwracasz? bo czasem wtedy nie widzę ze ktoś pisze do mnie/ o mnie

Bernadko do Ciebie również ta prośba

Edytowane przez kropcia007
Czas edycji: 2010-11-09 o 13:52
Stary 2010-11-09, 13:46   #27559
Volyova
Rozeznanie

Cytat:
polecam, naprawde fajne serum z moca utrwalania, mam je w razie czego zawsze w torebce choc odkad mam miss jessie's nie potrzebowalam, ale tyle razy wczesniej ratowalo mi fryz po zmoknieciu, wietrze, nawet puch potrafi zwalczyc ze nosze
mam złe wieści - set it free nie jest dostępne w dostawie za darmo
zdaje się, że to jest amazon Marketplace, czyli produkt jest oferowany przed stronę trzecią

Dumna fala (klik)

Stary 2010-11-09, 14:17   #27560
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Cytat:
niestety nie czasem tylko na allegro można znaleźć

Kochanaaaaa zrobisz pogrubienie nicku osóbki do której sie zwracasz? bo czasem wtedy nie widzę ze ktoś pisze do mnie/ o mnie

Bernadko do Ciebie również ta prośba

ok będę pamiętać
a ja miałam już do Rossmanna lecieć, tak apetycznie ją opisałaś, kurcze myślałam że kobitka na targowisku która sprzedaje chemię z Niemiec będzie miała Alverde i Garniera, a tu nic...jeszcze skomentowała że tylko jedna osoba się pyta, może u nas niedługo wprowadzą.

...and I will wear him
As i do thee...

Stary 2010-11-09, 14:24   #27561
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
ok będę pamiętać
a ja miałam już do Rossmanna lecieć, tak apetycznie ją opisałaś, kurcze myślałam że kobitka na targowisku która sprzedaje chemię z Niemiec będzie miała Alverde i Garniera, a tu nic...jeszcze skomentowała że tylko jedna osoba się pyta, może u nas niedługo wprowadzą.
szkoda ze u Nas nie ma takich odżywek co rossmannowi szkodzi wprowadzić je do Pl ... Patrzę właśnie na all i jest po 9 zł +6 zł przesyłka
A właśnie mój kolega otwiera sklep z niemiecką chemią on i tak co tydzień tam jest wiec jak mu pokażę co chcę to myślę że mi kupi
(choć na chwilę obecną mam tyle tego ze nie powinnam nic kupowac ;/)
on robi małe narzuty bo np na kawie ma 3 zł. to na odżywce będzie podobnie

Stary 2010-11-09, 15:10   #27562
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Cytat:
szkoda ze u Nas nie ma takich odżywek co rossmannowi szkodzi wprowadzić je do Pl ... Patrzę właśnie na all i jest po 9 zł +6 zł przesyłka
A właśnie mój kolega otwiera sklep z niemiecką chemią on i tak co tydzień tam jest wiec jak mu pokażę co chcę to myślę że mi kupi
(choć na chwilę obecną mam tyle tego ze nie powinnam nic kupować ;/)
on robi małe narzuty bo np na kawie ma 3 zł. to na odżywce będzie podobnie
...właśnie zamówiłam na Allegro opcja 9+6, mam nadzieję że szybko ją dostanę. Ja też mam bardzo dużo, o ale cóż ten typ tak ma

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

jeszcze się zastanawiam nad tą avocado z Alverde, swoją drogą muszę zapytać w Rossmannie może przed świętami puszczą tą serię

...and I will wear him
As i do thee...

Stary 2010-11-09, 15:25   #27563
LadyMadalena
Wtajemniczenie

Cytat:

jeszcze się zastanawiam nad tą avocado z Alverde, swoją drogą muszę zapytać w Rossmannie może przed świętami puszczą tą serię
Chyba jednak nie liczyłabym na to

Moja fragrantica
Stary 2010-11-09, 15:52   #27564
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Cytat:
Chyba jednak nie liczyłabym na to
...w sumie zbliżają się święta więc mogli by zrobić coś takiego

Dziewczyny na Allegro widziałam Yes to tomatoes - jakaś nowa odżywka z pomidora -ponoc jak by zwiększa objętość..aż chce się kupic, czy ktoś używał, chyba w Seforze już też jest??

...and I will wear him
As i do thee...

Stary 2010-11-09, 15:58   #27565
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
...w sumie zbliżają się święta więc mogli by zrobić coś takiego

Dziewczyny na Allegro widziałam Yes to tomatoes - jakaś nowa odżywka z pomidora -ponoc jak by zwiększa objętość..aż chce się kupic, czy ktoś używał, chyba w Seforze już też jest??
fajna ale nie powiedzialabym ze zwieksza objetosc,gladkosci i polysk to tak ale objetosc nie (i ladnie pachnie)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-11-09, 16:17   #27566
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

a teraz ja trochę się rozpiszę na temat Waxu Latte L'biotica.
Nałożyłam odżywkę potem czepek foliowy - trochę podgrzałam suszarką i tak z godzinkę trzymałam. Po zmyciu właściwie po odżywce śladu nie było a końce troszeczkę tępawe, potrzymałam trochę włosy w turbanie, rozczesałam dodałam na końce serum tej samej formy i zaczęłam formować loki za pomocą Nivea który nawiasem mówiąc średnio mi przypasował. Efekt końcowy mnóstwo loków od samego czubka głowy aż po końce, włoski lekkie i zdrowo wyglądające, nie puszą się....wszystko było by git gdyby nie to że po myciu włosy lekko tępawe, w sumie dałam tylko 20 ml odżywki....Bardzo lekka odżywka, w sumie fajnie taką miec i nałożyć od czasu do czasu...ale z Allegro zaraz będę miała ,,oliwkę i cytrynę,, Garniera...zobaczę jak się sprawdzi..Kropcia mówiła że fajna.

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Cytat:
fajna ale nie powiedzialabym ze zwieksza objetosc,gladkosci i polysk to tak ale objetosc nie (i ladnie pachnie)
myślisz że warto w nią inwestować?
która lepsza ta czy carrots?

wspomniałam o objętości ponieważ dziewczyna chwaliła, pisała że włosów jej przybyło

...and I will wear him
As i do thee...

Stary 2010-11-09, 16:19   #27567
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:

myślisz że warto w nią inwestować?
która lepsza ta czy carrots?

wspomniałam o objętości ponieważ dziewczyna chwaliła, pisała że włosów jej przybyło
moje wlosy wola pomidora, tak samo jak moj nos, objetosc to sprawa indywidualna ale ja nie zauwazylam roznicy, bardzo fajna jest rowniez yes to cucumber i akurat w Twoim przypadku bylaby najlepsza bo jest do wlosow farbowanych (tez ladnie pachnie, za to marchewka mi sie srednio podobala zapachowo, dlatego wcisnelam ja Eloe)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-11-09, 16:26   #27568
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Cytat:
moje wlosy wola pomidora, tak samo jak moj nos, objetosc to sprawa indywidualna ale ja nie zauwazylam roznicy, bardzo fajna jest rowniez yes to cucumber i akurat w Twoim przypadku bylaby najlepsza bo jest do wlosow farbowanych (tez ladnie pachnie, za to marchewka mi sie srednio podobala zapachowo, dlatego wcisnelam ja Eloe)
ja też jestem wrażliwa na zapachy...okrutnieeee
np. Kalos u mnie odpada, jest taki mdły, nie wiem czy dostanę cucumber w Seforze a na Allegro brak, znalazłam też yes to eggplants...ale pewnie słaba bo do każdego rodzaju włosów.
Na razie nie zamawiam pomidorowej, sprawdzę jutro czy mają ogórkową w Seforze. Pamiętam rok temu na wakacjach miałam masełko do ciała yes to carrots - bardzo fajne!! czy odżywka do włosów ma taką samą nutę zapachową?

...and I will wear him
As i do thee...

Stary 2010-11-09, 16:28   #27569
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
ja też jestem wrażliwa na zapachy...okrutnieeee
np. Kalos u mnie odpada, jest taki mdły, nie wiem czy dostanę cucumber w Seforze a na Allegro brak, znalazłam też yes to eggplants...ale pewnie słaba bo do każdego rodzaju włosów.
Na razie nie zamawiam pomidorowej, sprawdzę jutro czy mają ogórkową w Seforze. Pamiętam rok temu na wakacjach miałam masełko do ciała yes to carrots - bardzo fajne!! czy odżywka do włosów ma taką samą nutę zapachową?
mialam maselko pomidorowe do ciala i pachnialo podobnie do odzywki i szamponu, aha i do maski do twarzy bo tez sprobowalam wiec mozna sie domyslic ze linia marchewkowa cala tez pachnie podobnie
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-11-09, 16:34   #27570
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Cytat:
mialam maselko pomidorowe do ciala i pachnialo podobnie do odzywki i szamponu, aha i do maski do twarzy bo tez sprobowalam wiec mozna sie domyslic ze linia marchewkowa cala tez pachnie podobnie

znalazłam ogórkową ale jest bez spłukiwania

...and I will wear him
As i do thee...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości