|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#27541 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI
A wiecie, że amazon.co.uk ma darmową dostawę do Polski?
Tylko trzeba > 25GBP wydać.
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
#27542 |
|
Zakorzenienie
|
tylko do Polski?
na amazonie dostepna jest devacurl Eloe jak obiecalam, tutaj fotki drapaka niestety na wiecej nie mam czasu, maz, nauka i kot i mam malo czasu na wizaz
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-11-08 o 23:52 |
|
|
|
#27543 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
pięknyma trochę inne futerko niż polskie kotki
|
||
|
|
|
#27544 |
|
Rozeznanie
|
nie, nie tylko
ale nie wczytałam się dokładnie gdzie jeszcze ![]() teraz trochę ochłonęłam i widzę, że mało co z Twojej listy jest ![]() ale chyba na to magiczne set it free się skuszę
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
#27545 | |
|
Zakorzenienie
|
ale po polsku rozumie
![]() w czwartek idziemy kupic jej szczotke do futerka, zobaczymy czy bedzie lubic czesanie ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Cytat:
|
|
#27546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czesanie na pewno jej się spodoba ![]() Ostatnio kochane moje zaczęłam używać znowu maski bingo, w tesco są bodajże. Mam teraz tą --> https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,36412,bingospa-maska-do-wlosow-maslo-shea-i-piec-alg,412744.html#review-412744 Bardzo ładnie mi falują po niej włoski, nawet nie muszę tak długo ugniatać i harmonijkować. Ostatnio wzbogacałam kilkoma kroplami gliceryny. Następną kupię chyba ze spiruliną i keratyną albo mleczną, bo ponoć taka też jest, choć nie widziałam jej nigdzie
Edytowane przez myszka2020 Czas edycji: 2010-11-09 o 08:24 |
|
|
|
|
#27547 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wydaje mi się, że albo niedokładnie umyłaś skalp albo niedokładnie spłukałaś Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Cytat:
teraz właśnie tak jak Ty staram się wzbogacać czymbądź
|
|
#27548 |
|
Wtajemniczenie
|
A więc dziś rano był biovax latte włosy są dziwne u góry-suche na dole ładnie nawilżone , kręcą się od połowy jak jakiś czas temu też miały taki kryzysik
nie wiem dlaczego tak wiem ze znów to samo ale wypadło dziś dużo włosów, a jak były mokre i je ugniatałam spojrzałam w lustro i na prawdę na płacz mi sie zebrało tak ich mało ![]() Jutro odbieram wyniki i idę z nimi do lekarza, więc sie okaże czy to od tarczycy i idę do endokrynologa czy do dermatologa i postanowiłam że odstawiam tabletki anty ... Rybiorku nie przepadam za kotami wolę pieski ale ten jest śliczny
|
#27549 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#27550 | |||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Maqua chyba będę musiała zrewidować swoje podejście do psikadeł.
A ciasna gumkę wyrzucamy ![]() Cytat:
Nic mi tu nie pasuje, a to dlatego, że jeśli nakładasz na włosy, to nie na skalp. Sebum przesuwa się po włosie od skóry po końcówkę, dlatego my rzadko kiedy mamy przetłuszczone włosy - w miejscach skrętu sebum się zatrzymuje. Zatem jeśli nałożymy parafinę na włos, to zostanie ona na włosie i nie będzie miała nic do skalpu. W ten właśnie sposób to widzę. Natomiast mycie delikatnymi środkami moim zdaniem przyczyni się do ograniczenia przetłuszczania, bo nie trzeba będzie aż tak chronić skóry. Skalp reaguje sobie, a włosy sobie. Lakier obciąży włos tylko wtedy, gdy będzie miał w składzie filmformera, a to nie zawsze. Zwykle jest denat, więc moim zdaniem raczej szło o wysuszenie niż obciążenie. Jest jeszcze 3 ścieżka - nie rozumiem, co wg. Ciebie tutaj oznacza "obciążenie". Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
W jaki sposób Twoje włosy zachowuja się po olejach, o których pisałaś? Acha - o typie skrętu w tej chwili się nie wypowiem, bo włosy jeszcze nie wróciły do tej postaci, w której powinny być. Uważam, że w trakcie pielęgnacji się okaże. Odpowiedź na to pytanie jest w FAQ. Tak samo odpowiedzi jak należy suszyć kręcone suszarką. Cytat:
Cytat:
![]() I nawet gości się nie bała Moje loki dziś w puchu. Nie mam kokosa, tylko Rybiorkowa Shuffla z CURLS Ale nic to - wczoraj wieczorem był Jantar i piękne loki, a dziś będzie mycie A tu zdjęcia kota, o którym marzę
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2010-11-09 o 12:02 |
|||||||||
|
|
|
#27551 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Myślałam o tej Mypa karite.
Mam ochotę również na test Joanna Maseczki jajecznej ale ona oprócz dimethicone ma quaternium-91 i choć widziałam je w masce deva to nie wiem jak jest z nadbudowywaniem. ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
![]() Może warto byłoby odstawić tabletki, zrobić badania hormonalne i wtedy dopiero dobierać właściwe tabsy. Nie przypuszczam żeby na każdego, każde tabletki tak działały, kwestia raczej właściwego ich dobrania. Włosy są jak trawa ![]() ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
jazdy do weterynarza, trzymanie 7 chorych kociaków przez całą zimę a później znajdowanie im domów![]() Trzeba przyznać, że takich "wzorków" na futerku to nie widziałam. Wygląda słodko a dodam, że z mojego doświadczenia najcudowniejsi koci kompani to właśnie takie przylepy
Edytowane przez LadyMadalena Czas edycji: 2010-11-09 o 12:12 |
|||
|
|
|
#27552 | |
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
W Mypie jest jeszcze: Guar Hydroxypropyl Trimonium Chloride, który również może się nabudowywać, więc po prawdzie test akżdego z tych produktów nie będzie testem samego dimethiconu ![]() Ale kuszące i tak
|
|
#27553 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#27554 | |||
|
Zadomowienie
|
najważniejsze, że umiecie się ze sobą dogadać
![]() Cytat:
Ale za każdym razem mi się to sprawdza. Nawet, jeśli lakier powodował wysuszenie, to nigdy nie nakładałam go od razu przy skalpie - to byłoby fizycznie niemożliwe, chyba, żeby każde pasmo włosów traktować lakierem z osobna (czego jednak nie robiłam). Raczej lakier rozpyla się z pewnej odległości po całości włosów. Jeśli byłoby tak jak piszesz, to miałabym włosy przetłuszczone do tego momentu, do którego nie dotarł lakier. Czyli włosy od cebulki do 3 cm przetłuszczone. A od 3 cm do końcówki - przesuszone lakierem (zakładając że od tych 3 cm lakier znajduje się na włosie). A całe włosy były nieprzetłuszczone na całej długości. No nie wiem, czy tak rzadko ![]() Kilka dziewczyn pisało tutaj o problemach z szybkim przetłuszczaniem. Na pewno jednak mniej jest dziewczyn z tym problemem niż tych, które go nie mają Cytat:
Myślę, że to nie jest takie proste, bo dobrze oczyści skalp też trzeba. Mam porównanie - bo kiedyś myłam praktycznie tylko odżywką włosy, teraz myję w zasadzie tylko szamponem, ale znaczącej różnicy w przetłuszczaniu się skalpu nie zauważyłam Tak jak pisałam dla mnie przetłuszczenie skalpu ogranicza: olejowanie skalpu i nakładanie żelu* na włosy (to rozumiem przez ich obciążenie). Nakładanie tylko odżywek b/s w minimalnym może stopniu zmniejsza przetłuszczanie skalpu, podobnie nakładanie samego balsamu Nivea FC (troszkę bardziej niż same odżywki b/s, ale zdecydowanie mniej niż żele). *być może także pianki, kremy itp. ale ciągle mam małe doświadczenie w tym zakresie Cytat:
Jeydne możliwe wyjaśnienie, jakie przyszło mi do głowy to takie, że cebulka włosów wie, że włos jest obciążony i nie produkuje (lub produkuje bardzo mało) sebum
|
|||
|
|
|
#27555 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Choć na końcu składu. Od czasu do czasu i tak używam szamponu z SLES bo najdłużej bez szamponu dla mnie to miesiąc nawet pilnując CG a folgując sobie tylko z polimerami w żelach. Nie szukałam testu bezpośredniego pojedynczego silikonu, przestałam się po prostu obawiać całkiem ciekawych produktów tylko ze względu na substancje czyniące je niezgodne z CG. ![]() Mnie zdecydowanie aż za bardzo kuszą ![]() ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#27556 |
|
Zakorzenienie
|
Rybiorek,
słodki koteczek miałam kiedyś kotka który nie tolerował kociego jedzenia, teraz mam psa alergika (nie toleruje białka w normalnych ilościach tak jak inne psy), leczyłam go 3 lata, nawet u bioenergoterapeuty dla psów chodziłam, parę błędów też zrobiłam, jak piesek był mały od razu dawałam mięso z kurczaka i mleko, potem dowiedziałam się że nie powinnam.Eloe, Dzisiaj drugi dzień od ostatniego odżywiania, włosy że aż wstyd przyznać ,,okropne,, - wczoraj odświeżałam odżywką bez spłukiwania diamentowy blask + nivea krem do loków (żele mi nie pasują - puszą i strąkują) no i wszystko na dyfuzor. Dzisiaj odświeżyłam psikając loki wodą zimną przegotowaną + nivea loki + dyfuzor (jeszcze gorzej). Chciałam ci podziękować że otworzyłaś mi oczy ty i inne dziewczyny też, że nie trzeba naprawdę wydawać mnóstwo kasy na kosmetyki -które w rezultacie nic nie dają .Dzisiaj zakupiłam ostatnio popularny Wax latte - niebieski , udało mi się kupić saszetkę 20 ml za 2.40, jak będzie dobra to kupię więcej. Kropcia, Odżywka Garniera z amodimethicone ,,cytryna i oliwka,, - czy jest dostępna w Polsce?
|
#27557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wlasnie te wzorki zauroczyly mojego meza, potem okazalo sie ze przylepa nieziemska ja chwilowo nie mam co pisac o wlosach, codziennie sa jak na ostatnich fotkach, dokladnie wiem co wyjdzie i w tym temacie nie ma stresu, i dobrze bo teraz kotek ma problemy kathy my jej specjalnie kitty dajemy (ma ok. 2-3 miesiace) i nie byle jakie - hypo-alergic, ona to przywlokla bo jak sie zastanawiamy to w sobote juz sie zaczelo, no ale my sie do soboty zastanawialismy czy ja adoptowac czy nie (teraz sobie w brode plujemy), mam nadzieje ze to nic powaznego
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-11-09 o 13:53 |
|
|
|
|
#27558 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czasem tylko na allegro można znaleźć Kochanaaaaa zrobisz pogrubienie nicku osóbki do której sie zwracasz? bo czasem wtedy nie widzę ze ktoś pisze do mnie/ o mnie ![]() Bernadko do Ciebie również ta prośba
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2010-11-09 o 13:52 |
|
|
|
|
#27559 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zdaje się, że to jest amazon Marketplace, czyli produkt jest oferowany przed stronę trzecią
|
|
|
|
#27560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ok będę pamiętać ![]() a ja miałam już do Rossmanna lecieć, tak apetycznie ją opisałaś, kurcze myślałam że kobitka na targowisku która sprzedaje chemię z Niemiec będzie miała Alverde i Garniera, a tu nic...jeszcze skomentowała że tylko jedna osoba się pyta
|
|
#27561 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co rossmannowi szkodzi wprowadzić je do Pl ... Patrzę właśnie na all i jest po 9 zł +6 zł przesyłka A właśnie mój kolega otwiera sklep z niemiecką chemią on i tak co tydzień tam jest wiec jak mu pokażę co chcę to myślę że mi kupi (choć na chwilę obecną mam tyle tego ze nie powinnam nic kupowac ;/) on robi małe narzuty bo np na kawie ma 3 zł. to na odżywce będzie podobnie
|
|
#27562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- jeszcze się zastanawiam nad tą avocado z Alverde, swoją drogą muszę zapytać w Rossmannie może przed świętami puszczą tą serię
|
|
#27563 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#27564 |
|
Zakorzenienie
|
...w sumie zbliżają się święta więc mogli by zrobić coś takiego
![]() Dziewczyny na Allegro widziałam Yes to tomatoes - jakaś nowa odżywka z pomidora -ponoc jak by zwiększa objętość..aż chce się kupic, czy ktoś używał, chyba w Seforze już też jest??
|
#27565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#27566 | |
|
Zakorzenienie
|
a teraz ja trochę się rozpiszę na temat Waxu Latte L'biotica.
Nałożyłam odżywkę potem czepek foliowy - trochę podgrzałam suszarką i tak z godzinkę trzymałam. Po zmyciu właściwie po odżywce śladu nie było a końce troszeczkę tępawe, potrzymałam trochę włosy w turbanie, rozczesałam dodałam na końce serum tej samej formy i zaczęłam formować loki za pomocą Nivea który nawiasem mówiąc średnio mi przypasował. Efekt końcowy mnóstwo loków od samego czubka głowy aż po końce, włoski lekkie i zdrowo wyglądające, nie puszą się....wszystko było by git gdyby nie to że po myciu włosy lekko tępawe, w sumie dałam tylko 20 ml odżywki....Bardzo lekka odżywka, w sumie fajnie taką miec i nałożyć od czasu do czasu...ale z Allegro zaraz będę miała ,,oliwkę i cytrynę,, Garniera...zobaczę jak się sprawdzi..Kropcia mówiła że fajna. ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Cytat:
która lepsza ta czy carrots? wspomniałam o objętości ponieważ dziewczyna chwaliła, pisała że włosów jej przybyło
|
|
#27567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)
|
|
#27568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
np. Kalos u mnie odpada, jest taki mdły, nie wiem czy dostanę cucumber w Seforze a na Allegro brak, znalazłam też yes to eggplants...ale pewnie słaba bo do każdego rodzaju włosów. Na razie nie zamawiam pomidorowej, sprawdzę jutro czy mają ogórkową w Seforze. Pamiętam rok temu na wakacjach miałam masełko do ciała yes to carrots - bardzo fajne!! czy odżywka do włosów ma taką samą nutę zapachową?
|
|
#27569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#27570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znalazłam ogórkową ale jest bez spłukiwania
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:45.

piękny

jazdy do weterynarza, trzymanie 7 chorych kociaków przez całą zimę a później znajdowanie im domów

zrobisz pogrubienie nicku osóbki do której sie zwracasz? bo czasem wtedy nie widzę ze ktoś pisze do mnie/ o mnie