|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#27721 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI
Cytat:
to byl dobry czas dla moich loczkow, miałam loki. Choć teraz to fale. mam polowe tego co kiedys. Wypadaly mocno przez jakis czas a ja glupia nie zwrocilam na to uwagi, z racji tego że ich nie czesze, bylam przyzwyczajona ze zawsze duzo ich leci. A wiesz, mi się tyl prawie w ogole nie kreci, delikatna fala, doslownie nielad Wlasnie mam kilku centymetrowy odrost, na zakolach teraz bardziej je ukladam na fale, dzis robilam 1 godz. plunking, poźniej same schły, jestem zadowolona ale chyba nadal nie umiem tego robic, zawsze są plaskie u nasady po chuscie zaczne kombinowac ze spinaniem zabkami by je uniesc
|
|
#27722 |
|
Zadomowienie
|
W przeciągu półtora roku zużyłam kilka butelek Nivea FC. Przez ostatnie kilka miesięcy bardzo często go stosowałam, a myślę, że takie częste stosowanie kosmetyku nie jest dobre (jakichkolwiek kosmetyku, nie tylko dla włosów).
Czas na zmiany Tak naprawdę, to chcę stosować teraz zupełnie nowe rzeczy: odżywki, szampony, żele itp. właśnie z powyższych względów. |
|
|
|
#27723 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nigdy nie dalam zdjecia z drugiego dnia (no raz) wtedy sie do niczego nie nadaja.Ah az mi sie zachcialo podciac, wtedy podczas mycią są takie gladkie, milusie, zawsze to czuje po sciecu Cytat:
Ja czesto mowie, ze zamawiam kosmetyki z USA choc wcale tak nie jest, nie mam sily tlumaczyc dlaczego myję odżywką i dlaczego gliss kur jest blee chcialabym spotkac w realu prawdziwa CG ![]() Cytat:
|
|
#27724 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#27726 |
|
Zakorzenienie
|
ja balsam nivea FC mialam 2-3 buteleczki. Nie pamietam dokladnie. Ale tylko pierwsza robila z moimi wlosami cuda! Byc moze, to ze wzgledu na pore roku, pierwszym razem uzywalam balsamu zimą. Hmm chociaz w drugim roku tez. Sama nie wiem
ale tez zrobilam sobie przerwe. Moze teraz kupie
|
#27727 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mówisz, że Sanosan nie ma ani SLS ani betainy? Wiem,że musze coś zrobić z tym lupiezem, ale naprawde juz mi rece opadaja i wstyd mi gdziekolwiek wychodzic bo ciezko mi sie czasami opanowac od drapania. Cytat:
Co do miodu, wczesniej stosowalam nawet na skalp i nie bylo zadnych reakcji. Nie wiem czemu tym razem skalp tak zareagowal. Wydaje mi sie ze jesli oleje nakladam tylko na dlugosc a nie na sam skalp, to chyba nie maja one wplywu na jego stan. Cytat:
Co do diety- niestety nie jest ona najzdrowsza, ale (wstyd sie przyznac) od dawna jest taka wiec to chyba w tej chwili nie ma najwiekszego wplywu na ta diabelną sytuację. Cytat:
Cytat:
Cytat:
A eloe podpowiedz- z czego moglabym robic wcierki zeby jeszcze bardziej nie zaszkodzilo skalpowi? Może herbate pokrzywowa wcierac? Bo już innego pomysłu nie mam![]() Małgosiu piękne włosy, zazdroszczę szczerze ![]() Rybiorku mam nadzieję, że wszystko się ułoży, trzymam kciuki
Edytowane przez natalczak Czas edycji: 2010-11-12 o 20:23 |
||||||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#27728 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a teraz to za forum prawie nie nadazam, tyle mi projektow na uczelni nawrzucali a moje biende sianko wciaz czeka az sie nim zaczne porzadnie zajmowac i doczekac sie nie moze . dzisiaj moje 2. OMO i chyba troszke przedobrzylam z dodaniem olejku do odzywki, bo jakos ciezkie mam wlosyEdytowane przez H4LI Czas edycji: 2010-11-12 o 20:38 |
|
|
|
|
#27729 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
|
#27730 |
|
Raczkowanie
|
Rybiorku kotek jest cudowny, mam nadzieje, ze bedzie wszystko OK, ja mam zwyklego czarno-bialego dachowca
|
|
|
|
#27731 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak jak mówiły dziewczyny może umyj najpierw jakimś najprostszym szamponem tylko z SLES(np. Pollena Malwa Aloes;Czarna rzepa; Pokrzywa) a później traktuj skalp sanosanem. Gdzieś czytałam, że betainy a jeszcze bardziej kationowe surfaktanty potrafią podrażnić. Bodajże kosmetolog1 o tym pisała. Ale dużo postów mam do nadrobienia ![]() ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#27732 |
|
Wtajemniczenie
|
natalczak
W takim razie nie wiem...Ale miód np. mnie uczula :P Właśnie zdziwisz się, ale dieta ma wpływ i to diametralny u włosów, jeśli brakuje NNKT (nienasycone kwasy tłuszczowe- to są te zdrowe, ktore mamy np. w oliwie z oliwek) to z włosami od razu lipa powaznie... Musisz uzupełnić witaminy z gr. B pewnie. itp. ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- myszka2020 dokładnie...Smiałyby się jak mnie się tak chce o to wszystko dbać. |
|
|
|
#27733 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() poprosze tez troche na włosy Cytat:
a dzieci to sama słodycz, hehe ![]() Kochana, ja chyba nie w temacie, co to takiego? morelka to alverde, a reszta?? pamietalam wczoraj, zeby uzupelnic, ale oczywiscie na starosc skleroza wklejam linka https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post22367238 Cytat:
fatalnie, ze nie masz mozliwosci isc do dermatologa ![]() mnie po BD tez dopadlo kiedys straszliwe swedzenie dalam mu 2 szanse i wiecej nie zamierzam - ale bardzo go lubie jako zel pod prysznic widzialam, ze juz Małgosia zrobiła Ci liste innych szamponow do mycia, powiem tylko od siebie, ze jantar + hipp mnie uratowaly a co do wypadania, to i tez wlosy wychodza garsciami, plakac mi sie chce mam nadzieje, ze mnie to zmobilizuje aby isc do apteki z recepta na wcierke A co do samego łupiezu, to przez CG mialam czesto niby lupież. Pisze niby, bo bylo tak wg fryzjerów, deramtolog zaś powiedziala, ze to nie łupież lecz podrażniona skóra głowy - wysuszona i podrażniona. Także uważaj na sls, bo u mnie to on był prawdopodobnie przyczyną. Małgosiu, pięknie, jaka objętość jak patrze na takei zdjęcia to mam ochotę na radykalne ciachnięcie. |
|||
|
|
|
#27734 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli się mylę proszę o poprawienie Kupiłam dziś żel z tesco ![]() 2,99/500ml. Wstawiam do wątki z analizami. Edytowane przez LadyMadalena Czas edycji: 2010-11-12 o 21:18 |
|
|
|
|
#27735 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny!
Mam pytanie odnosnie tego czy mozna przezyc kilka kryzysow pielegnacyjnych? Dzisiaj mija prawie drugi miesiac odkad zaprzyjaznilam sie z metoda CG. Raz bylo gorzej,raz lepiej i rewelacyjnie. Ale od jakiegos czasu moje wlosy zrobily sie przesuszone i matowe ( tka jak bylo zanim zaczelam przygode z CG). I troche mnie to martwi. Zmielam kilka produktow m.in zaczelam myc glowe tylko szamponem babyream i hipp(wczesniej tylko odzywka wlasciwa ), nastepnie maseczka - kiedys byla gloria, pozniej przerzucilam sie na wax dla blondyn, a aktualnie uzywalm odzywki Doliva figa i kwiat pomaranczy plus olej kokosowy jak mam wiecej czasu, wowczas nakladam go na suche wlosy przed myciem. Zwykle jak mi wyschna wlosy to uzywam oleju kokosowego zeby jee wygladzic. I od jakiegos tygodnia efekt tego jest taki,ze mam przesuszone wlosy, ktore po prostu brzydko wygladaja. Czy to dlatego,ze olej kokosowy jest rafinowany czy to od tych szamponow, czy ogolnie od zmiany produktow,bo wczesniej uzywalam prkatycznie tego samego zestawu. Mam takie podejrzenia,ze byc moze winowajca jest szampon hipp i babydream bo troche pdoraznia mi skore. Ale pewnosci nie mam,za wszelkie sugestie dziekuje
|
|
|
|
#27736 | |||
|
Zadomowienie
|
Natalczak, Yasmin
![]() Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1156 (na mojej oko taki sam jest dostępny w DOZie) Wydaje mi się, że nie ma. Jesteś pewna co do tego, że betaina Cię podrażnia? Może to jakiś inny składnik BD? Zobacz jeszcze tę listę szamponów: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=5041 Cytat:
![]() Cytat:
https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=6958 Nie wiem, skąd te problemy ![]() Yasmin To też sobie ciachnij włosy Dawno tak krótkich nie miałam, wspaniałe uczucie |
|||
|
|
|
#27737 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
. Telepatycznie zrobiłam Ci maskę cud-miodową![]() Kropciu, oglądałam dziś Housa , uważaj na cynk. 102 letni staruszek się nim podtruwał (w maści do protezMałgosiu, marzę o takiej długości jaką teraz masz. Rybiorko, cieszę się razem z Tobą |
|
|
|
|
#27738 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ma zdolność wnikania w łuskę włosa a niektóre włosy źle reagują na takie oleje. Szampony też się mogły przyczynić. Jeśli podrażniają Ci skórę lepiej je odstawić. Może spróbujesz Fitomed z mydlnicą? I na próbę odstaw kokosa. |
|
|
|
|
#27739 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli mimo to uważasz, że link był prawidłowy, napisz maila do webmastera z opisem komunikatów i Twoich czynności."
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
|
#27740 |
|
Raczkowanie
|
pomocy..
testuje mycie odzywka-dopiero 3 razy myłam, i byłoby mysle okey, mi sie podoba, ale..nie wiem czy sie nie złamie bo mam łupiez wiem ze potrzeba cierpliwosci zeby zobaczyc efekty, wiem ze mysie odzywla moze pomoc mi zachowac rownowgae skory i łupiez moze z czasem zniknie, ale jak wytrzymac jak mi sie dosłownie sypie z włosow i swędzi.. odkąd oamietam mam problme z łupiezem-czasem sie nasili, czasem złagodnieje. ale mysląc ze etraz mam myc delikatnymi srodkami to jak mam go wyleczyc..? wiecie, to jest nie komfortowa dolegliwosc:/pomyslalm wiec ze moze sprobuje narazie OMO i przy etapie M stosowałabym specjalny szampon przeciwłupiezowy-ale problem w tym ze prawie kazdy ma SLS, polyqaty i pewnie inne skladniki niezgodne z CG z tego co przelecialam po INC niektorych szamponow..kiedys mi pomogła ZiajaMed-ale wlasnie ma skladniki niezgodne z CG.. wiec sie zastanawiam-czy moge..? do czasu az dolegliwosc sie uspokoi i wtedy juz całkiem na CG a po pewnym czasie na mycie odzywka? czy, popatrzyłam troche wątki i znalazłam oleje o własciwosciach przeciwłupiezowych-kokosowy Dabur albo tymiankowo-rozmarynowy Jiva i moz enaarzie znimi sprobowac? raz naolejuje włosy a dwa moze pomoze na łupiez.. ![]() a moze jeszcze pomyslalam jakies płukanki z czarnej rzepy czy pokrzywy.. za duzo mam pomysłow i nie wiem co robic
|
#27741 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
fajnie by bylo na zime miec krotsze wloski, ale obawiam sie, ze nie poradze sobie z nimi. Teraz jak cos nie tak to spinką siup i po kłopocie... Cytat:
Z wielkiej tesknoty za azja i mango kupilam dzis garniera z mango wiem, wiem, choroba nieuleczalna ale co tam, gdyby tylko na tej odzywce sie skonczylo, hehe |
||
|
|
|
#27742 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Gdyby Ci się słabiej włosy kręciły, to nie miałabyś ich mojej długości? ![]() Cytat:
Może Eloe nam coś podpowie ![]() ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
![]() Z krótszymi jest sobie łatwiej poradzić. Jest prościej i szybciej |
||||
|
|
|
#27743 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#27744 |
|
Wtajemniczenie
|
To jest zdecydowanie najszybciej rozwijający się wątek, na którym się udzielam
Nie wyrabiam z czytaniem. Byłam dziś u fryzjera, żeby obciąć grzywkę. Niestety przy okazji fryzjerka rozczesała mi (na sucho!) loki przy twarzy. Po powrocie do domu próbowałam je reanimować, ale nic to nie dało. Ale fryzjerka stwierdziła, że mam fajne loczki i jest pod wrażeniem mojego odwyku od prostownicy.Metodę CG staram się stosować od 27 października. Wiem, że to niedługo, ale mam prośbę: rzućcie okiem na zdjęcia i powiedzie czy widać różnicę i czy coś waszym zdaniem powinnam poprawić. Dla przypomnienia: O-garnier z awokado i karite (na początku bo mnie obciąża, a zużyć trzeba) M- BD (całkiem niezły, ale chyba wypróbuję coś innego dla porównania) O- Isana z bobasem O b/s - Joanna naturia Styling - żel rossmann wyciskanie w koszulkę suszenie z dyfuzorem Raz w tygodniu olejowanie (zamówiłam Parachute, bo amla mi prostuje włosy) Od czasu do czasu psikadło z hydrolatu aloesowego (zastanawiam się nad dodanie d-pantenolu lub keratyny, co wy na to?) Fotki są z różnych dni, lepszych i gorszych. Będę wdzięczna za wszelkie sugestie. A tu link do mejego pierwszego posta https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post22848928 Edytowane przez morrigan1986 Czas edycji: 2010-11-12 o 22:50 |
|
|
|
#27745 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Podrosną.Właściwie to nie wiem tak naprawdę dokąd są moje włosy, bo ich nie czeszę. Chyba spróbuję i się przekonam na mokrych RozczeszęMyślałam, że loki są zawsze w tym samym miejscu, tzn lok składa się zawsze z tych samych włosów. Dlatego obcina się je na sucho. Nie jest tak, bo po równym podcięciu końcówek, nadal jest nierówno. Niby mniej, ale jednak. Nie rozumiem
|
|
|
|
|
#27746 |
|
Zakorzenienie
|
Volyova
Wpadłam mi dzisiaj w ręce więc wypróbuję ok 13 zł w Realu, nie spodziewam się rewelacji ![]() . Na pewno będę dodawała do niej olej tak jak radzą w blogu The Natural Heven. Plus że nie ma parabenów, może ten ekstrakt z oleju tak działa, ale jest daleko w składzie. W każdym razie już słyszałam o dobrodziejstwach tej odżywki z innych źródeł.Skład taki sam na moim opakowaniu jak na nw linku. http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...t=32116&next=1
|
#27747 |
|
Przyczajenie
|
co zrobić z włosami?
hej
mam długie, grube i puszące się włosy z tendencją do kręcenia... nie mam pojęcia co z nimi zrobić, nie mogę ich obciąć całkowicie krótko, bo za bardzo się puszą... nie umiem tu jeszcze wstawiać zdjęć, więc jest ono w linku https://wizaz.pl/akcje/wellaflex.pl/widok-751827 co prawda mam tutaj je wyprostowane, ale mniej więcej widać o co chodzi, jeśli nie to wyślę nowe proszę o pomoc!
|
|
|
|
#27748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Narazie zrezygnowalam z szamponow. Powrocilam do mycia odzywka,zobacze na efekt, dzisiaj tez nie nakladam oleju kokosowego.Chociaz szkoda mi bardzo,bo dzieki niemu wlosy sie tak nie puszyly i byly zdycplinowane i wygladaly lepiej. A co to za szampon?? Jakis bardzo skuteczny??
|
|
|
|
|
#27749 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja dzisiaj jej nawet szukałam, ale nie było w okolicznych sklepikach, tylko odżywka w butelce jak już.
|
|
|
|
#27750 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny od niedawna śledzę ten wątek i poważnie zastanawiam się nad powrotem do natury czyli do kręconych włosów ale boję się że w moim przypadku będzie to trudne bo zniszczyłam sobie włosy rozjaśnianiem i prostowaniem. Ostatnio loki nosiłam w czasie ciąży i jakiś czas po urodzeniu ale wtedy moje włosy nie były w takim stanie jak teraz
Chciałabym was prosić o określenie typu skrętu dlatego załączam fotkę. Z góry przepraszam za jakość. Fotka jest z okresu po urodzeniu teraźniejszej na razie nie wkleję bo aż wstyd się pokazać jeśli mogę was prosić to doradźcie jak mam o nie dbać tak żeby wróciły do dawnej formy bo w tej chwili mam na głowie jeden wielki snop siana |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 5 (0 użytkowników i 5 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:56.

to byl dobry czas dla moich loczkow, miałam loki. Choć teraz to fale. mam polowe tego co kiedys. Wypadaly mocno przez jakis czas a ja glupia nie zwrocilam na to uwagi, z racji tego że ich nie czesze, bylam przyzwyczajona ze zawsze duzo ich leci. A wiesz, mi się tyl prawie w ogole nie kreci, delikatna fala, doslownie nielad
zaczne kombinowac ze spinaniem zabkami by je uniesc

a nigdy nie dalam zdjecia z drugiego dnia (no raz) wtedy sie do niczego nie nadaja.
Ja czesto mowie, ze zamawiam kosmetyki z USA
choc wcale tak nie jest, nie mam sily tlumaczyc dlaczego myję odżywką i dlaczego gliss kur jest blee

Przekonałam się o tym naskalpowo.
. dzisiaj moje 2. OMO i chyba troszke przedobrzylam z dodaniem olejku do odzywki, bo jakos ciezkie mam wlosy

jeśli mogę was prosić to doradźcie jak mam o nie dbać tak żeby wróciły do dawnej formy bo w tej chwili mam na głowie jeden wielki snop siana