|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3752 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
witajcie nie zaglądałam,bo nocki koszmarne nadal
a w dodatku ja sie rozchorowałam i syncia zaraziłam i pędęm do lekarza i szło juz na płucka bardzo szybko(w nocy zaczął kichac co 5min i katar leciał,a z samego rana byłam u lekarza i tak szybko sie to rozwijało)i mały ma antybiotyk ![]() ale po 1 dniu brania już była poprawa ![]() właśnie musze zajrzeć ,bo dawno mnie nie było tam
|
#3753 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oooooooooo naleśnioryyyyyyyyy tak to dziś jemyCytat:
![]() no tak, co jak co ona gazetki ze sklepów to on ma opanowane... a zapas słoiczków myślę że patrząc na niego będzie się powiększał... niech jest najwyżej ja sobie podjem hahahaninaad o tak termin mają długi a kto powiedział że 7mce dziecko nie może zjeśc jabłka z brzoskiwinią hahahaha ![]() idę bo wariat wrócił z pracy a skoro jest tak szybko to pewno coś genialnego na dziś nam zaplanował, strach się bać...
|
|
|
#3754 | |||
|
Zadomowienie
|
Hej Mamusie.
Właśnie skończyłam kawkę, i zaraz śmigamy na spacerek. Mam nadzieję, że pogoda lepsza niż wczoraj, bo wczoraj spacerowaliśmy w mżawce a wic krótko. U nas nadal kłopoty z karmieniem, ale z jednej piersi zjada (po podmiance ) więc nie jest źle. Cytat:
Cytat:
Grunt, że jest kupa ze zmianą mleka poczekaj.Cytat:
![]() Mój do zakupów dla dziewczynki też nie ma weny, ale wiem co by było gdyby był syn. Mam nadzieję, że nam się uda za drugim razem syna wyprodukować bo jak nie to ciężko to widzę.I gratuluję kupy ![]() Ja też od rana myślę co zrobić i chyba zamówię pizzę ![]() Zdrówka życzę. Mały bidulek i już antybiotyk...
|
|
#3755 | ||
|
Rozeznanie
|
Hej dziewuszki
a u nas taka fajna pogoda była i marta ją przespała. Ale nic to...zaraz ja nakarmię i mykany na sopacer, najwyżej nas deszcz złapie...trzeba małą w końcu chartować. U nas standardowo nocka spokojna. O 21 mała pojadła jeszcze z 1,5 godzinki pogadała do miśków na karuzeli i zasnęła. O 3,30 szybkie jedzonko i potem 5 godzin spanka Oj wiem pewnie was drażnię z tym,ale mam nadzieję,że małej przy ząbkowaniu nie odmieni się z tym spaniem. A i wypiłyśmy już 60ml herbaty. Odkąd podaję jej podgrzaną jak sugerowałyście to Marta super pije Cytat:
A co do okresu u mnie już 2 były...znów mam krótkie cykle jak przed ciążą co 23-25 dniCytat:
[QUOTE=malwina1204;2333170 9] Byłam wczoraj u gina wszystko goi sie dobrze juz prawie mi nic nie leci Mówił że w połogu sie nie zajdzie w ciąże że to jest okres ochronny i sie umowilam za 3 tyg do niego na wizyte po antykoncepcje tylko nie wiem czy tabletki czy spirALE mam z nim pogadac o tym ![]() cellaris-kupiłam w aptece GLUKOZE i woda+proszek/QUOTE] Narazie mała zaskoczyła i pije cherbatki więc chyba jest ok i obejdzie się bez glukozy może. A tak w sprawach anty to podziel się później swoim zdaniem co? Ja dostałam tapletki (yaz)ale kurcze tak mi ostatnio się woda w organixmie zbiera,że jeszcze ich nie zaczęłąm brać bo biję się,że będzie gorzej. Wogóle mam wrażenie,że się sypię. Całą ciążę nie miałam problemów z puchnącymi nogami,a teraz puchną na potęgę, pobolewają. Nie mogę założyć pierścionków,a waga w ciągu doby waha mi się nawet o 2kg
|
|
#3756 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
od ciaglego noszenia Olka pewnie.Szczesliwa- Mezus jest kochany rzeczywiscie. Choc z przespanej nocki nic nie wyszlo... ![]() Naked- jam zrozumiałam bylam ten dziwny dialekt ![]() Cellaris- oj, denerwujesz dziewczyno denerwujesz te biedne niespiace mamusie. Ech... Radek kupil juz Olkowi modele samolotow do sklejania ![]() Co do obiadu to u mnie makaron z jagodami i malinami. Standardowo ostatnio. Chyba, ze barszcz albo krupnik. Sniadanie- to owsianka na mleku sojowym z rodzynkami i migdalami. Kolacja- kanapki, popcorn lub frytki. Moje dziecię wyje... Nawet wam nie opisuje, bo kto chcialby o tym czytac Jestem matka wyjca, widocznie mi sie nalezy. To pewnie kara za to, jakim bylam dzieckiem dla swoich rodzicow (ucieklam im z domu po raz pierwszy w wieku 3 lat )
|
|
|
|
|
#3757 | ||
|
BAN stały
|
4 szt w rossku normalnie 25 zł kosztuja, a czasemw promocji 19,90
![]() a w Auchan 4+2gratis- czyli 6 za 26zł serio serio---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
Ślicznotka z Oluni Kochana właśnie ja zmieniłam w połowie 2 m-ca lovelle- bo mały miał ciałko obsypane, a lekarka stwierdziła, że często proszki dziecięce uczulają i to właśnie po jakimś dłuższym czasie używania się organizm uczula... ja kupiłam dzidziusia i jest lepiej, ale po drodze też zmieniłam oliwkę bo J&J jest ponoć totalnie alergenna.---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
mam nadzieję, że niebawem się to skończy (wycie)... Serio, teraz wiem, komu Pawełek przekazał swoje łzy, bo On w ogóle nie płacze. Ja już się martwiłam ostatnio, czy to normalne...![]() Bardzo mi Cię żal, a jak noc, spałaś oddzielnie? Mężuś dawał radę? |
||
|
|
|
#3758 |
|
Zakorzenienie
|
Nikuś no i gdzie te zdjęcia
już pisałam na grubo a tu dalej nic
|
|
|
|
#3759 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3760 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oby szybko wyzdrowiał i mamusia też Dobre wieści u UKRYCIOTA Ja już zrobiłam część ze szpinakiem i część z pysznym dżemem porzeczkowym mojej teściowej A teraz szamię z kawką zbożową ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() My wróciliśmy ze spacerku synuś pięknie spał Przyszliśmy, zjadł i śpi dalej A mam naleśniczki zrobiła i wcina Teraz czeka na TZ i do przychodni idziemy na warzonko i konsultację bo mama ma dużo pytań I chyba mi cos wysypało dziecko na policzkach takie małe krostki nie widoczne bardzo ale wyczuwalne |
|||
|
|
|
#3761 |
|
Rozeznanie
|
szczesliwa ja tez podaje Oli bebiko na zmiane z cycem i jak naraziue wszystko ok, kupy sa takze narazie nie zmieniam
![]() moja córa od wczorajszego szczepienia praktycznie caly czas spi i malo je, czytalam ze taki stan moze trwac 2 dni takze jeszcze sie nie martwie... normalnie jakbym dziecka nie miala, wczoraj nawet podlogi umylam ![]() ilona, martucha ja tez jadlam nalesniki z jablkami dzisiaj, a chodzi za mna krokiet z grzybami, tylko grzyby zakazane dla karmiącej takze lipa ![]() aaa martucha ty pierwsza rodzilas i mam pytanko jak tam Twoj brzuch??? nadal miękki czy wrocił do formy z przed ciąży??? Zuziczka moze ja Cie pociesze dzisisaj uslyszalam ze grzeczne dzieci jak juz dorosna to daja rodzicą popalić a te płaczące będą istnymi aniołkami, podobno to sie odmienia w przyszłości
|
#3762 |
|
Rozeznanie
|
Olek jest na spacerze (czytaj- siedzi w wozku na balkonie) i zasnal tam wlasnie... Padam
![]() Jem zimny makaron, podejscie czwarte. Moni- z nocki nic nie wyszlo, bo o 3ej Maly tak sie darl, ze musialam wstac (slyszalam go nawet przez korki). Radek chodzil na rzęsach, bo wczesniej przez 1h probowal wmusic w niego mleko z butelki Probowalismy z Aventa i Nuka, i tym razem Avent mu bardziej podpasowal (ja oszaleje) co oznacza, ze wypil jakies 80ml w ciagu 40min. Ja juz sama nie wiem. Myslalam, ze moze mam za malo mleka (bo Olek wrzeszczy przy cycku i najczesciej karmie na lezaco), ale sciagnelam w nocy ponad 200ml za jednym razem. Wiec chyba nie jest malo..Znajoma pediatra mowi, ze to moga byc kolki. Tylko przez caly dzien i noc? Ja nie wiem co robic, moze to skok jakis... Dziecko zdrowe, ładnie przybiera tylko ostatnio strasznie sie rozdarło. ![]() Jestem tak zmeczona, ze zaczelam przetrzymywac jego placze (a potrafi sie niezle zanosic) i czekam az sie sam uspokoi. Nie powiem, zeby mi to dobrze na psychike robilo. Choc najgorsze jest i tak karmienie... Poza tym to najfajnieszy chlopczyk pod słoncem
|
|
|
|
#3763 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() bolą... bolą... i nie tylko nadgarstki, ale i łokcie i kolana... ale to chyba przez pogodę, bo ja zawsze reagowałam na zmiany pogodowe poprzez bolące stawy...
RAZEM 3.10.09 już prawie 5 lat... http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz26lhpn9qe.png KUBUŚ 5.09.10 już prawie 4 latka... http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png MILENKA 12.08.14 już tydzień za nami... http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png |
|
|
|
|
#3764 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja pizze planuje na kolacje ![]() Cytat:
![]() a tak na poważnie mam nadzieję że przestanie wyć ![]() Cytat:
jak stoję to nic mi nie odstaje a jak usiądę to mam lekki wałeczek ale myślę że to przez moje nic nie ćwiczenie, może jakbym brzuszki porobiła albo coś ![]() ale ogólnie wszystkie ciuchy z przed ciąży zakładam więc git ![]() ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Cytat:
|
|
|
#3765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3766 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3767 |
|
Rozeznanie
|
ale te dni sa krotkie
nastepne dziecko zaplanuje na wiosne
|
#3768 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
On się budzi i zasypia z bananem na buźce, jak pielucha pełna to też uśmiech, jak już to marudzi, że mam Go nosić, ale to bardziej zawodzenie chwilowe niz płacz![]() ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Cytat:
![]() Mój mąż był grzeczny i nie płakał jak nasz junior i taki został ![]() ja darłam się o byle co i też mi zostało... ![]() ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Przy pierwszej możliwości nadrobię. Na kompie były, ale mężuś zmieniał dysk i nie mogę nawet ślubnych znaleźć ![]() ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3769 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
. Wkroczył teraz w 5 tydzień więc może to reakcja na ten skok rozwojowy . W dzien prawie wcale nie śpi, zanosi się porządnie, tylko na rękach chce leżeć. Byliśmy dziś u pediatry z tymi jękami, stękami i płaczem. Lekarz przepisał Delicol aby podawać.Poza tym kochane wyszły małemu pleśniawki Mamusie, których maluchy też miały pleśniawki - szybko zaczęły znikać , kiedy była widoczna poprawa
|
||
|
|
|
#3770 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Nosz Kurza Twarz! Wcieło mi posty
a nadrabiam was z Olkiem na reku od jakiejs godziny, grrrrr No i nie pamietam oczywiscie ![]() NAPPRAWDE??? ja zawsze chcialam miec trojke dzieci, ale cos sie boje ze jak tak dalej pojdzie to Olek zostanie jedynakiem; ciaza ciezka, porod masakra, po porodzie dalsza masakra, no idziecko Wyjec. ![]() No chyba nie dam rady, chyba ze TZ to wezmie na siebie Cytat:
Olek tyle wazyl w 8tygodniu dopiero. Ale my startowalismy od 2070 i jestesmy na cycku tylko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ryb nie moge jesc ![]() Cytat:
Zadne spodnie sprzed ciazy cialge na mnie nie pasuja. zatrzymuja sie na udach ![]() Cytat:
Jak przygotowania do chrzcin? to juz w niedziele, prawda? ![]() Cytat:
jakbym czytala o Olku ale Olku sprzed problemow cyckowych niestety... Cytat:
![]() Drugie zdjecie bomba Co do Next to u nas wiekszosc ciuszkow ale z lumpa w super stanie ![]() Cytat:
mam to samo. Ja chce zyc z fotografii ![]() Cytat:
Moj to po mamie to ma, a Twoj? ![]() Radek wymyslil ze Olek dzis tyle ryczy, bo wczoraj po raz pierwszy nie bylo mamy(?!) przy karmieniu. ![]() Rece mi opadaja... z bólu, z bólu. |
|||||||||
|
|
|
#3771 |
|
Rozeznanie
|
byłysmy dzisiaj u pani dr i AMELKA przybrała całe 0,5 kg
mamy skierowanie na drugie usg bioderek na 29.11 i na szczepionki za 5tyg mam takie pytanie do tych które szczepiły SZCZEPIONKI OBOWIĄZKOWE-błonica,tężec,krztusiec,n agminne porazenie dzieciece choroba Heinego medina,Hib,wirusowe zapalenie wątroby SZCZEPIONKI ZALECANE-rotawirus,pneumokoki i mam pytanie szczepiłyscie na ZALECANE???? platne czy nie? Bo dr mowila ze płatne są lepsze bo z zywych bakterii czy cos takiego |
|
|
|
#3772 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------------------------------- Przyszła nam wczoraj karuzela FP Rain forest (dar od dziadków na mikołaja ). Młodej się nawet podoba, dzisiaj leżała i oglądała ją przez godzinę. A ja od wczoraj rezygnuje z 1 nocnego karmienia, i tak Natalka wtedy śpi i mało co je, a jak 2x zapomniałam wstać to nie było protestu - więc uznałam, że niepotrzebnie ją budzę na to jedzenie.---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Cytat:
|
|
#3773 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jak sama piszesz Kochasz go nad życie ![]() My poszliśmy do lekarza o to ulewanie i zważyłam małego i pielęgniarka mi powiedziała ze mało przytył Ja się zestresowałam bo powiedział że 250 gram Weszłam do lekarza a ona że matematyka nam szwankuje bo mały przytył 460 gram w 2 tygodnia więc wszytko ok i waży 4690 gram po 4 tygodniach (3570 jak się urodził). Więc to ulewanie to raczej z obżarstwa albo mam za rzadkie mleko i mogę je zagęścić jakimiś tabletkami i nazwy nie pamiętam Może któraś z Was coś takiego bierze? Choć zastanawiam się czy to dobre jest Powiedziała że dziecko jest całkowicie zdrowe i niczym mają się młodzi rodzice nie przejmowali Z tego wszytko jest ok, JA już ie zapytałam o to napięcie mięśniowe bo ona go obejrzała te odruchy wszystkie i powiedziała że wszytko ok więc ja już nie panikuje i ufam lekarzowi A to moje szczęście
Edytowane przez IlonaN2 Czas edycji: 2010-11-19 o 18:11 |
||
|
|
|
#3774 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rota odpuszczam na pewno a pneumo się zastanowię ale to zdecydowanie później zrobię |
|
|
|
|
#3775 |
|
Rozeznanie
|
jaka kwota 5 w 1????
|
|
|
|
#3776 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3777 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zuzi witaj w gronie mam dzieci-terrorystów. A pamietasz juz jak sie martwilas w ciazy, ze Twoj Oluś tak spokojny i malo sie wierci, teraz najwidoczniej zarabia nadleglosci ![]() ![]() a propos teorii ze dzieci kotre sa rozdarte w okresie niemowlecym sa grzeczne jako starsze i odwrotnie to cos w tym jest. Moja kuzynka byla podobno takim aniolkiem, a jak dojrzewala to dała matce popalic, teraz sama ma dwójke dzieci- oba w okresie niemowlecym-aniołki. Bardzo jestem ciekawa jakie beda pozniej
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-11-19 o 18:50 |
|
|
|
|
#3778 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przepiekne to szczęście i super że wszystko ok! ZUZICZKO- trzymam za Was kciuki, żebyście dali radę i uzbroili się w cierpliwość. W końcu Oluś zamieni sie w aniołka i znudzi mu się ten płacz naprawdę Cię podziwiam, że pomimo tego zmęczenia, frustracji nadal trzyma Ci sie poczucie humoru. Jesteś wspaniałą mamą
|
|
#3779 |
|
Zakorzenienie
|
Ślicznotek
Fajne ma wdzianko ![]() -------------------------- A ja się muszę wam wyżalić - po raz kolejny mama mi obiecała, że przyjedzie i oczywiście nie przyjedzie i pewnie jak zwykle by mi nawet nie powiedziała tylko czekałabym jak głupia, po prostu sama zadzwoniłam się zapytać. Jeszcze mi trochę przykro bo zaprosiłam moją rodzinę na Wigilię (bo i tak muszą przyjechać, bo w 1 dzień świąt mamy chrzciny) i najpierw był wielki entuzjazm, że super pomysł i przyjeżdżają, a teraz nagle nie chcą. Fajnie, co nie? Powiem wam, że przez cały życie nie udało mi się zawieść na mojej rodzinie tyle razy, co w tym roku. Wszystko po części wynika z tego, że mój brat się rozwiódł, ma dziecko z tego małżeństwa i ma też nową partnerkę no i ciężko to wszystko pogodzić, ale dlaczego ja zawsze zbieram po głowie za to? Mam ochotę powiedzieć, że w sumie to łaski nie robią i na te chrzciny też nie muszą przyjeżdżać, zwłaszcza, że mój brat który miał być ojcem chrzestnym nie może nim być (rozwód) a drugi brat to zdaje się łaskę robi i w ogóle on w tym terminie chciał jechać na obóz i mu strasznie nie pasuje Powiem wam, że nic do tej pory nie mówiłam mojej mamie bo najpierw ten rozwód, potem inne problemy, teraz umarła babcia (mama mamy) i tak przez cały rok się coś niefajnego działo, ale jeszcze jedna taka sytuacja i pęknę, i wygarnę co mi leży na wątrobie...
|
#3780 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A z tą rodzinką to niefajnie. Ja bym chyba powiedziała mamie delikatnie. Że Ty ją zawsze wspierasz i wysłuchasz, a nie możesz liczyć na wzajemność itp. Cytat:
Pozdrawiam, Ewcia Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r. Edytowane przez Szczęśliwa Czas edycji: 2010-11-19 o 19:57 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:49.

i pędęm do lekarza i szło juz na płucka bardzo szybko(w nocy zaczął kichac co 5min i katar leciał,a z samego rana byłam u lekarza i tak szybko sie to rozwijało)i mały ma antybiotyk
przynajmniej masz zapas słoiczków
bo jak nie to ciężko to widzę.
mam nadzieję, że niebawem się to skończy (wycie)... Serio, teraz wiem, komu Pawełek przekazał swoje łzy, bo On w ogóle nie płacze. Ja już się martwiłam ostatnio, czy to normalne...

już pisałam na grubo a tu dalej nic 

jeszcze mi nie odpisałaś albo ja nie doczytałam: co lekarz na tą wysypkę?