Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 956 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-28, 14:33   #28651
ammmm
Wtajemniczenie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI

convallaria zdrowe lśniące wloski...i to co ja chce osiagną te zdrowe koncowki z takim blaskiem !!!!!! jak to zrobic?????????????????
Stary 2010-11-28, 14:37   #28652
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kathy579 Pokaż wiadomość
Kropcia

jak zwykle fajnie z krótką pocieniowaną grzywką jest ci bardzo dobrze, ale myślę że z długą też byś super wyglądała.

Czy dostałaś już kosmetyki które zamówił twój chłopak? Ciekawa jestem jak się sprawdzają?
Powiem ci że z dłuższą nie bardzo sie czuję, wolę taką długość
Jeszcze nie zamówiłam

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-28, 14:38   #28653
Alciaaa
Rozeznanie

Ja też mam grzywkę, ale spinam wsuwkami bo i tak się kręci po ostatnim myciu prostowałam samą grzywę i mogłabym taką mieć, ale czesanie u mnie nic nie da, rano, jak wyschnie i tak będzie falowana.

Alciaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-28, 14:46   #28654
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Cytat:
Napisane przez ammmm Pokaż wiadomość
convallaria zdrowe lśniące wloski...i to co ja chce osiagną te zdrowe koncowki z takim blaskiem !!!!!! jak to zrobic?????????????????

Każdy ma inne włosy koleżanka convallaria ma inny rodzaj włosa niż ty. Powiem ci że oglądając twoje włosy, nie widzę żeby były zniszczone, odrobinę tylko się puszą - może taki akurat był dzień sprzyjający puszeniu, chyba masz włosy bardziej falowane niż kręcone?

Moim skromnym zdaniem trzeba też bardzo uważać z nadmiarem używania tych wszystkich specyfików - bo można osiągnąć cel wręcz odwrotny do zamierzonego.

...and I will wear him
In my heart's core, ay, in my heart of heart
As i do thee...

Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska
kathy579 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-28, 14:48   #28655
convallaria
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez caskada Pokaż wiadomość
mysle ze grzywka by ci pasowala taka jak u kropci sama posiadam podobna do niedawna razem byla krecona z wlosami ale po zachwycie nie krece jej przeczesuje rozprostowywuje i na bok...oczywiscie odpowiednie ciecie tu jest potrzebne na skos ..

edit --> masz bardzo ladny skret i wogole wlosy
Dziekuję za opnię i włosowy kompemetnt
Moze wrzucisz zdjecia twoich włosów, w kontekscie grzywki i nie tylko (chyba że wrzucałas wczesniej, to przepraszam)

Cytat:
Napisane przez gumecka Pokaż wiadomość
grzywka jak najbardziej
sliczne wlosy masz
Dziękuję

Cytat:
masz ładne naturalne włosy i skręt, radzę nie obcinac a zastanowic sie na nieco większym volumem, zastanów się też czy włosy nie będą ci przeszkadzac na czole, ostatnio oglądałam najnowszy pokaz mody Victoria Secret - top modelki (kręcono włose) właśnie miały długie grzywki i piękny delikatny skręt.
Dziękuję
Objętosc zdecydowanie przydałaby mi sie wieksza - spada wraz z dlugoscia
No chyba ze wieksze cieniowanie cos by zmienilo

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
Po pierwsze piękne zdrowe włosy Skręt podobny chyba do mojego choć bardziej regularny. Jestem za grzyweczką bo włoski jak u mnie nie kręcą się od nasady więc efekt powinien być podobny
Wystarczy ja kilka razy przeczesać gdy jest mokra i wyciągnąć na szczotce ze 2 razy (oczywiście bez suszarki tak na "sucho" a raczej mokro hihi)
W poście tego nie zrobisz jedynie w proramie - ja robie w paincie
I dziękuję za miłe słowa
Również dziekuję za mile slowa i opinie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Piękne włoski masz Grzywka jak najbardziej, najlepiej dokładnie taka jak ma Kropcia: jest grzywka i jednocześnie odsłonięta twarz
Paint - król programów graficznych!

Cytat:

Czas i pielegnacja = bedzie efekt, na pewno!
Aha, no i cierpliwosc

Cytat:
Napisane przez Alciaaa Pokaż wiadomość
Ja też mam grzywkę, ale spinam wsuwkami bo i tak się kręci po ostatnim myciu prostowałam samą grzywę i mogłabym taką mieć, ale czesanie u mnie nic nie da, rano, jak wyschnie i tak będzie falowana.
Hmm.. Licze na to,ze skoro u mnie nie kreca sie od nasady, to moze nie mialabym takich klopotow? Tez jestem ciekawa Twoich zdjec

Ogólnie dziewczyny dziekuje Wam za odzew i Wasze opinie
Jeszcze bardziej intensywnie bede myslsla o tej grzywce i moze jak przyjda wyczekiwane zmiany w moim zyciu to wlasnie wtedy pojde do fryzjera i sprawie sobie grzywke
Bo to tez bylaby dla mnie ogromna zmiana, ostatnio grzywke mialam chyba w przedszkolu

Jestescie wspaniale z Waszym zaangazowaniem na tym forum i pomoca Jak zawsze

convallaria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-28, 14:51   #28656
caskada
Zakorzenienie

convallaria u mnie w profilu w albumie wszystko jest
Stary 2010-11-28, 15:00   #28657
convallaria
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez caskada Pokaż wiadomość
convallaria u mnie w profilu w albumie wszystko jest
A tak, tak, widzialam nawet przeciez wczesniej przegladajac forum twoje zdjecia (shakira ), a teraz trochę za dużo odpisywania i forumowych informacji jak dla mnie na raz i troche mi się pomieszało

A teraz przyjrzałam się jeszcze grzywce w albumie i faktycznie jestes kolejna osoba ktora bedzie dla mnie argumentem ZA

Ehh, muszę sie zdecydowac i odwazyc

Stary 2010-11-28, 15:07   #28658
caskada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez convallaria Pokaż wiadomość
A tak, tak, widzialam nawet przeciez wczesniej przegladajac forum twoje zdjecia (shakira ), a teraz trochę za dużo odpisywania i forumowych informacji jak dla mnie na raz i troche mi się pomieszało

A teraz przyjrzałam się jeszcze grzywce w albumie i faktycznie jestes kolejna osoba ktora bedzie dla mnie argumentem ZA

Ehh, muszę sie zdecydowac i odwazyc
mialam taka do brwi jak widzialas ale musialam do niej prostowac wlosy bo nie zgrywala sie dobrze z lokami zdenerwowalam sie i zapuscilam majac nadzieje ze wtopie ja razem do reszty wlosow niestety bez grzywki poczulam sie lysa i praktycznie myslalam zeby znow ja sciac az zobaczylam kiedys u kropci jak to wyglada i mam scieta na skos czasami sama ja tne
scinaj smialo takie grzywy na bok sa bardzo praktyczne i raczej pasuja kazdemu bo nie "przytlaczaja" jak to robia niektore grzyweczki do brwi
Stary 2010-11-28, 15:49   #28659
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez syrenka Pokaż wiadomość

Przy analizie jednego kosmetyku wpadł mi w oko olej z orzechów laskowych
Zawiera 85% kwasu oleinowego.
Kwas oleinowy należy do podstawowej grupy związków naruszających strukturę cementu międzykomórkowego (zmniejsza stopień upakowania jego naturalnych struktur) i dzięki temu wspomaga penetrację przeznaskórkową substancji trudno penetrujących prawidłowo zbudowany cement. [źródło: Mazidła]
Niestety drogawy jest.

Zakupiłam na Eco Spa pochodną miodu: honeyquat.
Nie jestem jeszcze pewna, ale chyba śmierdzi po dodaniu do mikstur. Dwa xródła podają, że ma zdolność wnikania do wnętrz a włosa.
Zrobiłam sobie też psikadło, które zastosowane na suche włosy lekko je usztywnia. Nie jestem jeszcze pewna co tak działa, ale przypuszczam, ze jest to właśnie honeyquat albo karagenian.

Yasmin, bramy PW do mnie są dla Ciebie (i innych) szeroko otwarte
Kusisz, oj kusisz. Olej z orzechów nadaje się właściwe do wszystkiego. Nawet do mojej ociekającej tłuszczem cery. No i pochodna miodu...
Hmmm, wczoraj zrobiłam ogromne zamówienie na ZSK, właśnie przypomniałam sobie o szlabanie. Ale on dotyczył włosów, a ja zmówiłam do buzi.

Cytat:
kropciu i inne kreconowlose
Poniżej kilka moich zdjęć w kolejności chronologicznej, w tym 3 ostatnie - z pełną twarzą z dzisiejszego poranka (a włosy myte wczoraj przed południem) - bez makijazu, hihi No ale pozwolę sobie na taką prezentację wśród Was z zapytaniem czy do mojej urody/kształtu twarzy/czoła pasuje grzwyka?

Pytam oczywiście na fali inspiracji piękną fryzurą (i urodą - choc akurat tego grzywka mi nie zapewni ) kropci.

Zdjęcie 3 i 4 prezentuje Wam mój skręt.

A 1 i 2 moją twarz (z makijażem ) /czoło - to również w kwestii grzywki

Będę wdzięczna za wszelkie porady i sugestie

P.S.
Mogę za jakiś czas edytować zdjęcia w tym poście zamazując twarz, albo np. oczy?
Piękne włosy, bardzo ładny skręt i kolor. Podobny do Kropci. Masz ładny owal twarzy, grzywka będzie Ci pasować.

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-28, 15:57   #28660
ammmm
Wtajemniczenie

Cytat:
Każdy ma inne włosy koleżanka convallaria ma inny rodzaj włosa niż ty. Powiem ci że oglądając twoje włosy, nie widzę żeby były zniszczone, odrobinę tylko się puszą - może taki akurat był dzień sprzyjający puszeniu, chyba masz włosy bardziej falowane niż kręcone?

Moim skromnym zdaniem trzeba też bardzo uważać z nadmiarem używania tych wszystkich specyfików - bo można osiągnąć cel wręcz odwrotny do zamierzonego.
wiesz ciezko powiedziec czy falowane czy krecone...po ciazy wiele sie zmienilo
syn zgarnął loki hehe a mi najwyrazniej pozostawil fale..choc mam nadzieje ze jeszcze odzyskam choc delikatny skret
moj problem wlasnie tkwi w cienkich koncowkach takich dziwnych
Stary 2010-11-28, 16:20   #28661
Jennifer85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, po tym jak na kolejny angielskojęzycznym blogu przeczytałam o zachwytach nad odżywką Herbal Essences Hello Hydration, musiałam znaleźć jej skład. Różni się od polskiego

Skład polskiej odżywki:
Skład: Aqua, Stearyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Stearamidopropyl Dimethylamine, Glutamic Acid, Bis-Aminopropyl Dimethicone, Parfum, Benzyl Alcohol, Citric Acid, EDTA, Hexyl Cinnamal, Sodium Chloride, Propylene Glycol, Benzyl Salicylate, Limonene, Linalol, Magnesium Nitrate, Vanilla Planifolia Fruit, Cocos Nucifera Fruit Extract, Methylchloroisothiazolino ne, CI 42090, Magnesium Chloride, Methylisothiazolinone, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate

Skład odżywki dostępnej w US:
Ingredients: water, stearyl alcohol, cetyl alcohol, stearamidopropyl dimethylamine, vanilla planifolia fruit extract, cocos nucifera (coconut) fruit extract, glutamic acid, fragrance, bisaminopropyl dimethicone, benzyl alcohol, edta, propylene glycol, methylchloroisothiazolino ne, methylisothiazolinone, citric acid, blue 1

I jeszcze trzeci skład:
Water; Stearyl Alcohol; Cyclopentasiloxane; Cetyl Alcohol; Stearamidopropyl Dimethylamine; Dimethicone; Vanilla Planifolia Fruit Extract; Cocos Nucifera (Coconut) Milk; Fragrance; Glutamic Acid; Benzyl Alcohol; EDTA; Methylchloroisothiazolino ne; Methylisothiazolinone; Blue 1
Hej.
Ja dzis z ciekawosci w Tesco sprawdzilam i sklad byl ten pierwszy a mieszkam w UK.

Jennifer85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-28, 16:46   #28662
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Cytat:
wiesz ciezko powiedziec czy falowane czy krecone...po ciazy wiele sie zmienilo
syn zgarnął loki hehe a mi najwyrazniej pozostawil fale..choc mam nadzieje ze jeszcze odzyskam choc delikatny skret
moj problem wlasnie tkwi w cienkich koncowkach takich dziwnych

spróbuje trochę podciąć z 5 cm, trochę mocniej pougniataj i będzie git, farbujesz włosy? Warto pomyśleć nad dobrym stylizatorem. Jakiś fajny krem który ujarzmił by puch i nadał ładny skręt. To fakt ciąża może zmienic wiele (czyli inaczej mówiąc zmiany hormonalne). Włosy zmieniają się najczęściej w okresie dojrzewania oraz ciąży.
Bardzo lubię nw serię:
http://www.redken.com/products/hairc...rls-curl-boost

...and I will wear him
In my heart's core, ay, in my heart of heart
As i do thee...

Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska
kathy579 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-28, 16:59   #28663
scoobs
Rozeznanie

Convallaria, jakie masz ladne wlosy, a jaeszcze na drugo dzien, super.
U mnie wlasnie drugi dzien to jest masakra, tz mi dzisiaj nalozyl curl cream z bootsa, przekonany, ze bedzie cudownie, a tu porazka. Zeby ladnie wygladac, musialabym mys codziennie.

A ten olej z orzecha, to moze byc cos takiego myslicie:
http://cgi.ebay.co.uk/Hazelnut-Carri...item4aa4622efd
scoobs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-28, 17:32   #28664
maddzia007
Zakorzenienie

Witajcie dziewczyny nie ukrywam że z wielką zazdrością patrzę na zdjęcia waszych loczków. Zawsze myślałam że mam proste włosy, niestety mimo używania profesjonalnych kosmetyków puszyły się i wyglądały na zniszczone. Ostatnio pomyślałam że może jednak zamiast katować je czasami prostownicą lepiej byłoby wydobyć z nich skręt. Wstawiam zdjęcie moich włosów, myte wieczorem, zdjęcie jest z rana, włosy nie czesane.
maddzia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-28, 18:56   #28665
gumecka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maddzia007 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny nie ukrywam że z wielką zazdrością patrzę na zdjęcia waszych loczków. Zawsze myślałam że mam proste włosy, niestety mimo używania profesjonalnych kosmetyków puszyły się i wyglądały na zniszczone. Ostatnio pomyślałam że może jednak zamiast katować je czasami prostownicą lepiej byłoby wydobyć z nich skręt. Wstawiam zdjęcie moich włosów, myte wieczorem, zdjęcie jest z rana, włosy nie czesane.
to tak jak ja myslalam o swoich wlosach
mysle,ze jak zaczniesz stosowac sie do porad dziewczyn i przeczytasz to wszystko co tu zamiescily beda z nich piekne fale-loki
gumecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-28, 18:59   #28666
oli_lbn
Raczkowanie

Kupiłam wkoncu ten szampon z propolisem KORANA, ale jest nie do konca zgodny z CG..

'aqua, sodium laureth sulfate/lauryl glucoside, betaine, PEG-75 Lanolin, Glycereth-2-cocoate, etyl alkohol propolis ex, hydrolized keratin, polyquaternium-39, glycerrhiza glabra ex, carbomer, methylchloroisothiazolino ne, methylisothiazolinone, alkohol denat.,passiflora quadrangularis fruit extract, ananas satiyus fruit extract, vitis vinifera fruit extract.'

narazie go uzywam w OMO, ale jak nie bedzie roznicy, to chyba sie poddam i do specjalisty sie udam..
Stary 2010-11-28, 19:08   #28667
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie dziewczyny nie ukrywam że z wielką zazdrością patrzę na zdjęcia waszych loczków. Zawsze myślałam że mam proste włosy, niestety mimo używania profesjonalnych kosmetyków puszyły się i wyglądały na zniszczone. Ostatnio pomyślałam że może jednak zamiast katować je czasami prostownicą lepiej byłoby wydobyć z nich skręt.
To dokładnie tak jak ja Życzę ci nieutonięcia w ogromie informacji i niepopadnięcia w manię zakupową
Mi się póki co najbardziej podobają olejki, włosy się dużo nie zmieniły ale ta satysfakcja że to zdrowe i naturalne

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-28, 19:19   #28668
gumecka
Raczkowanie

Cytat:
To dokładnie tak jak ja Życzę ci nieutonięcia w ogromie informacji i niepopadnięcia w manię zakupową
Mi się póki co najbardziej podobają olejki, włosy się dużo nie zmieniły ale ta satysfakcja że to zdrowe i naturalne
o tak tak
ja non stop mysle co by nowego zakupic
gumecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-28, 20:30   #28669
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bernadka20 Pokaż wiadomość
Moja twarz jak i wlosy nie lubią parafiny...
ja parafine moge stosowac tylko poniżej pasa. nawet dekolt i ramiona mi zapycha :/

Cytat:
Kropcia fajna stylizacja
mam pytanko dziewczyny co jest lepszego niz dyfuzator...mam suszarke rowenty z dyfuzatorem
wolalabym cos lepszego...moze jest gdzies o tym napisane, jakas pigulka albo cosik???? bede wdzieczna
dyfuzor, nie dyfuzator.
dla mnie nie ma nic lepszego. pokaż zdjecie swojego, sa rozne typy, rozne ksztalty

Cytat:
Napisane przez Gagz Pokaż wiadomość
A u mnie bez zmian większych trochę lepszy skręt i mniejszy puch!

Oddałem jakieś 1/5 butelki mojego pantine siostrze, bo się naczytałem tyle o tym niezmywalnym sylikonie i trochę się zniechęciłem.

Właśnie siedzę z mieszanką oleju kokosowego i rycynowego, zobaczymy co z tego będzie.

PS. byłem dzisiaj w Auchan bo stwierdziłem że muszę wyjść z domu i wydać trochę pieniędzy..., i moje zaskoczenie gdy podszedłem do półki z odżywkami ani jednego pojemniczka glorii ! Tylko emulsja. Dobrze że wcześniej wziąłem więcej to mam bo mi się dopiero jedno opakowanie skończyło. Szukałem też joanny miód i cytryna? bez spłukiwania ale nie znalazłem. Kupiłem żel do włosów graffiti czerwony normalny, zaraz sprawdzę gdzieś czy jest zgodny do stosowania.

Ps2. da mi ktoś instrukcje jak używać żelu znaczy jak nakładać ile i żeby było grubsze loczki i nie takie suche i poklejone.

Ps.3 Kropcia Świetnie wyglądasz i ty i twoje włoski!!!!
grafiti jest ok, mam ten najmocniejszy, ale jakos szału po nim nie ma. nie jest zbyt mocny, drobi mi loki.

ilosc zelu musisz wypracować sam. ja daje calkiem sporo - w zaleznosci od rodzaju zelu od 2 lyzeczek do 2 lyzek (wlosy do pachy) to czy loki sa grubsze czy drobniejsze zalezy od uzytych kosmetyków, odżywki, żelu itp. generalnie wiecej emolientów w pielegnacji - tym grubsze pasma.
loczki po zelu zawsze sa sklejone. po wyschnieciu musisz je pougniatac, wygniesc żel. wróci miękkosc i nie bedziesz czul ze cokolwiek jest na wlosach.

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Z moich obserwacji stosowanie samych żeli sklepowych wysusza włosy. Radzę zrobić żel lniany (przepis jest w odpowiednim wątku), dodać 3/4 żelu lnianego do 1/4 żelu sklepowego. Wymieszać. Dobrze jest zastawić taką miksturę na kilka godzin,tzn. jeśli nakładasz żel rano, to zrobić ją wieczorem lub odwrotnie.

Żel rozcierasz w dłoniach i następnie dłońmi ugniatasz włosy. Nie da się tego zrobić na jeden raz, lepiej podzielić całość na kilka porcji i tak "sekcyjnie" ugniatać włosy.
Jeśli włosy się posklejają, to należy je ponownie pougniatać dłońmi (suchymi). Wtedy żel "puści".
ja u siebie wysuszenia po żelach nie zaobserwowałam. po ziaji nuno mam wrazenie suszy, ale po zmyciu tego nie ma.
ale musze sprobowac tego mieszania z lnianym - wydaje mi sie ze moze to zdac egzamin i u mnie
co do sekcji to calkowicie sie zgadzam. bez tego sie nie da rownomiernie nalozyc kosmetyku. lepiej kilka razy wziac na rece mala porcje niż raz za dużo.

Cytat:
Napisane przez Asica5 Pokaż wiadomość
Mam amle z Dabur i w składzie pisze Light Liquid paraffin. Czyli, że do bani? To jaki mam kupić poproszę o linka.
A i czy to znaczy, że parafina mi nie służy i mam jej unikać?
nie do bani, ale parafina nie wniknie i nie odzywi wlosa, jedynie go zabezpieczy. to czy ci sluzy czy nie to kwestia indywidualna. mi obciąża i zmniejsza skret, ale z drugiej strony bardzo skutecznie redukuje puch. coś za coś
Cytat:
Napisane przez cheveux_boucles Pokaż wiadomość
Kryzys !! Ratunku !! Zaczęłam stosować CG 2 m-ce temu, po umyciu włosy są świetne, kręcone itp itp..Ale już po 10 min. mam niesamowity PUCH i włosy rozprostowują się od nasady..Pod koniec dnia, mam tylko kęcone końcówki. Macie jakąś radę?? Dodam, że większość utrwalaczy mi bardzo obciąża włosy, próbowałam już len, odżywki b/s ( garnier), kremy utrwalające..Chyba wezmę listę od Rybiorka i wybróbuję kosmetyki z Miss Jessie's, bo już zwątpiłam we francuski rynek..pozdrawiam...Może to ta pogoda na minusie tak działa na włosy??
jesli to kryzys to rada jedna. przetrwać

Cytat:
Dziwczyny!!! chcialam zwrocic Wam honor
zaczelam studiowac wszystkie informacje przez Was zglaebione na temat loczkow... jest ich naprawde sporo jestem na dobrej drodze i juz jestem wdzieczna...bo sama oliwa z oliwek o ktorej nie mialam pojecia pomogla mi
przepraszam za moje "glupie" pytania na poczatku...faktycznie moga irytowac nowe dziewczyny ktore wciaz zadaja te same pytania
jeszcze duuuuzo przede mna..gdybym znowu pytala o rzeczy ktore byly poruszane sprowadzajcie mnie na ziemie
gumecka ładniutkie wloski
ps. nie moge doczekac sie oleju kokosowego i w poniedzialek lece do apteki po nafte
cieszymy sie, ze nas zrozumialas! milej lektury i w razie watpliwości - pomożemy

Cytat:
kropciu i inne kreconowlose
Poniżej kilka moich zdjęć w kolejności chronologicznej, w tym 3 ostatnie - z pełną twarzą z dzisiejszego poranka (a włosy myte wczoraj przed południem) - bez makijazu, hihi No ale pozwolę sobie na taką prezentację wśród Was z zapytaniem czy do mojej urody/kształtu twarzy/czoła pasuje grzwyka?

Pytam oczywiście na fali inspiracji piękną fryzurą (i urodą - choc akurat tego grzywka mi nie zapewni ) kropci.

Zdjęcie 3 i 4 prezentuje Wam mój skręt.

A 1 i 2 moją twarz (z makijażem ) /czoło - to również w kwestii grzywki

Będę wdzięczna za wszelkie porady i sugestie

P.S.
Mogę za jakiś czas edytować zdjęcia w tym poście zamazując twarz, albo np. oczy?
przede wszystkim piekne loki. nie wiem czy kiedys juz je pokazywalas, ale no skret cudo. swietnie wygladasz z opaska i z tym kwiatem z przedzialkiem z boku. także moim zdaniem ze wzgledu na wysokosc czola grzywki miec nie musisz, ale możesz. taka 'kropciowa' grzywka jest dosc uniwersalna - mysle ze moze pasować do wielu buzi.
mozesz edytować posty, ja twarz zamazuje w paintcie, zmieniam rozmiar w paintcie albo windows picture managerze (jedno klikniecie, ale mam go tylko na stacjonarnym), a kolaze robie w picassie.
Cytat:
Napisane przez scoobs Pokaż wiadomość
Convallaria, jakie masz ladne wlosy, a jaeszcze na drugo dzien, super.
U mnie wlasnie drugi dzien to jest masakra, tz mi dzisiaj nalozyl curl cream z bootsa, przekonany, ze bedzie cudownie, a tu porazka. Zeby ladnie wygladac, musialabym mys codziennie.

A ten olej z orzecha, to moze byc cos takiego myslicie:
http://cgi.ebay.co.uk/Hazelnut-Carri...item4aa4622efd
tż uklada ci wlosy? :P
mi tylko moje rece nie szkodza :P
z doswiadczenia moge powiedziec ze drugie dni przychodza z czasem i to nie zawsze i nie każdemu
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-28, 20:40   #28670
ammmm
Wtajemniczenie

Cytat:
spróbuje trochę podciąć z 5 cm, trochę mocniej pougniataj i będzie git, farbujesz włosy? Warto pomyśleć nad dobrym stylizatorem. Jakiś fajny krem który ujarzmił by puch i nadał ładny skręt. To fakt ciąża może zmienic wiele (czyli inaczej mówiąc zmiany hormonalne). Włosy zmieniają się najczęściej w okresie dojrzewania oraz ciąży.
Bardzo lubię nw serię:
http://www.redken.com/products/hairc...rls-curl-boost
kolor wlosow ktory mam jest moj naturalny...czasem wlasnie jak jeszcze Was nie podczytywalam to sobie myslalm nie swieca sie to moze jakas farba je rozswietli..ale to sporadycznie
teraz juz wiem oleje i inne ciekawostki
poza tym mysle ze gdybym duzo sciela zaczelyby sie skrecac tak jak kiedys...ale w sumie nie potrzebuje tego jakos bardzo
co do stylizacji to mam pianke nivea do kreconych i spray loreala do loczkow....

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Cytat:
Sa ładne i zdrowe...ja bym nic nie zmieniala. Naprawde!!!
Masz piekne delikatniutkie fale...ale chyba Ci zalezy na loczkach to juz inna sprawa

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Anka.d tak tak dyfuzor ja tak czasami sobie "gadam" dyfuzator hehehe
ja mam z rowenty...musze zrobic fotke zebyscie ocenily czy jest ok.
ale pewnie nie na dniach postaram sie dodac zdjecie
Stary 2010-11-28, 21:46   #28671
scoobs
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anka.d Pokaż wiadomość
j

tż uklada ci wlosy? :P
mi tylko moje rece nie szkodza :P
z doswiadczenia moge powiedziec ze drugie dni przychodza z czasem i to nie zawsze i nie każdemu
Tylko raz mi ukladal, bo marudzilam, ze na drugi dzien mam beznadziejne, wiec stwierdzil, ze On potrafi... wiecej szans mu nie dam. Ale za to mi obcina wlosy, kiedys bardzo dawno temu byl fryzjerem, a ze nie cche mi sie do fryzjera jezdzic no i troche z oszczednosci to mu pozwalam.
Jakos mi sie nie chce wierzyc, ze drugi dzien nastapi kiedys, ale oczywiscie trzeba probowac
scoobs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-28, 22:12   #28672
ammmm
Wtajemniczenie

Ja rowniez myje wlosy codziennie..nie przetluszczaja mi sie nigdy..ale myje bo wtedy są fajnie ulozone..a po calej nocy to masakra takie poodgniatane
ja sama sobie to wmawiam i myje nawet nie probując ich ukladac
Stary 2010-11-28, 23:49   #28673
bernadka20
Wtajemniczenie

anka.d
Droga siostro mam podobnie ;/ na rękach te strupy to od parafiny i sls w plynach do kąpieli a nie od miodu
Przy miodzie, by mnie bardziej swedzialo Bo te strupy co mam to nie swedzą takze to te sls i parafina niestety :P

Kropcia
U mnie Tigi, by sie chyba nie sprawdzilo. Sprawdzilam sklad zwlaszcza kremu amplifier eh...
Stop suszarce od końca czerwca 2010
Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek
Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka
bernadka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-01, 10:32   #28674
kropcia007
Wtajemniczenie

Nareszcieeee
Witam dziewczyny po technicznej przerwie

U mnie lipa straszna co przeciągam włosy wypada ich troche czasem po 20 za jednym przeciągnięciem ;/ dziś myłam włosy i wypadło około 200 więc chyba odstawię ten loxon nic nie pomógł (nawet chyba pogorszył) a już troszkę go wcieram... Różnice są już widoczne, jeszcze troche ich wypadnie i będę zmuszona obciąć z 10 cm

Stary 2010-12-01, 10:59   #28675
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Nareszcieeee

U mnie lipa straszna co przeciągam włosy wypada ich troche czasem po 20 za jednym przeciągnięciem ;/ dziś myłam włosy i wypadło około 200 więc chyba odstawię ten loxon nic nie pomógł (nawet chyba pogorszył) a już troszkę go wcieram... Różnice są już widoczne, jeszcze troche ich wypadnie i będę zmuszona obciąć z 10 cm
moze sprobuj domowych sposobow, poprostu zaparz herbate pokrzywowa tylko w mniejszej ilosci wody i po ostygnieciu zrob naparem masaz skalpu, na wzmocnienie cebulek moze wit E - jest olej witaminy E - kupilam kiedys jak wyczytalam zeby dodawac troche do szamponu (2 duze krople na porcje szamponu do umycia skalpu), prewencyjnie co ktores mycie ale Ty mozesz sprobowac do kazdego

i jeszcze mi jeden pomysl przychodzi do glowy, jest to wprawdzie maska do bardzo powaznych problemow skornych skalpu ale ja bym sprobowala a mianowicie maska z drozdzy - rozrabiasz drozdze w wodzie i mieszanke nakladasz na skalp i wlosy, zawijasz czyms na godzine, splukujesz i myjesz jak zwykle, tu akurat nie jestem pewna czy to powstrzyma wypadanie ale ta maska dziala cuda na skalp przy wszelkiego rodzaju skalpowych podraznieniach.
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-01, 11:18   #28676
AjriszMarta
Zakorzenienie

Nooo witajcie
Już prawie delirę miałam przez niedobór wizażu we krwi

Kropcia - próbowałaś wcierać olejek rycynowy? Mi pomógł na wypadanie po jednym razie!
Swoją drogą może lepiej kontynuuj leczenie - może to chwilowy spadek formy przed cudowną poprawą?

Jestem z siebie dumna: byłam w pon w Lidlu i nic nie kupiłam

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-01, 11:30   #28677
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
moze sprobuj domowych sposobow, poprostu zaparz herbate pokrzywowa tylko w mniejszej ilosci wody i po ostygnieciu zrob naparem masaz skalpu, na wzmocnienie cebulek moze wit E - jest olej witaminy E - kupilam kiedys jak wyczytalam zeby dodawac troche do szamponu (2 duze krople na porcje szamponu do umycia skalpu), prewencyjnie co ktores mycie ale Ty mozesz sprobowac do kazdego

i jeszcze mi jeden pomysl przychodzi do glowy, jest to wprawdzie maska do bardzo powaznych problemow skornych skalpu ale ja bym sprobowala a mianowicie maska z drozdzy - rozrabiasz drozdze w wodzie i mieszanke nakladasz na skalp i wlosy, zawijasz czyms na godzine, splukujesz i myjesz jak zwykle, tu akurat nie jestem pewna czy to powstrzyma wypadanie ale ta maska dziala cuda na skalp przy wszelkiego rodzaju skalpowych podraznieniach.
dziękuję rybiorku na pewno wypróbuję
takie domowe sposoby mi najbardziej odpowiadają bo funduszów aktualnie brak a pokusiłabym się na olejek sesa na wypadanie ...
dodaję foto dzisiejszych włosów troche siankowate bez żadnego stylizatora nie chciałam ich obciążać dodatkowo użyłam tylko garniera avocado i odrobinę naturii len i rumianek b/s. Zobaczcie co robi się z najdłuższą warstwą włosów- przerzedziła się po raz kolejny bo tylko te najdłuższe włosy mi wypadają, myślałam że po obcięciu to ustąpi a nadal jest to samo. Dodaję również mało atrakcyjną fotkę tego co mam co mycie w umywalce
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wł.jpg (248,8 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wło.jpg (85,8 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wyp.jpg (194,2 KB, 66 załadowań)

Stary 2010-12-01, 11:38   #28678
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
takie domowe sposoby mi najbardziej odpowiadają bo funduszów aktualnie brak a pokusiłabym się na olejek sesa na wypadanie ...
dodaję foto dzisiejszych włosów troche siankowate bez żadnego stylizatora nie chciałam ich obciążać dodatkowo użyłam tylko garniera avocado i odrobinę naturii len i rumianek b/s. Zobaczcie co robi się z najdłuższą warstwą włosów- przerzedziła się po raz kolejny bo tylko te najdłuższe włosy mi wypadają, myślałam że po obcięciu to ustąpi a nadal jest to samo. Dodaję również mało atrakcyjną fotkę tego co mam co mycie w umywalce
a co to olejek sesa?
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-01, 11:50   #28679
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
a co to olejek sesa?
taki Rybiorku

Stary 2010-12-01, 11:53   #28680
convallaria
Raczkowanie

Cytat:
Nareszcieeee
Cytat:
Nooo witajcie
Już prawie delirę miałam przez niedobór wizażu we krwi
Nareeeeszcie!!!!!!!
Ja też miałam delire, hihi - super to ujęłaś

Cytat:
Kropciu, mnie bardzo nie zaszokowała Twoja kępka włosów, są długie, dlatego też tworzą taki pokaźny kłębek, ja mam podobny, a jak nie myje włosów ze 3,4 dni (zdarza się) to to co zostaje w wannie przyprawia mnie o słabości i mdłości Może kiedyśteż wrzucę taką fotkę, może faktycznie nie jest atrakcyjna, ale miarodajna i moim zdaniem dobrze zrobiłaś że ją wrzuciłaś

Tym niemniej rozumiem oczywiscie Twoje obawy, że włosów wypada za dużo i chęć zniwelowania problemu.

Dodam jeszcze, że oczywiście nei czeszę włosów na sucho, jedynym momente kiedy je czeszę, jes po umyciu odżywką, przed nałożeniem odzywki d/s. Rozczesują się bez najmniejszego problemu, paroma pociągnięciami grzebieniem z szerokimi zębami.
I chcę właśnie opisać zjawisko jak myję włosy odżywką. To z długości, podczas mycia, wypada mi cały taki jeden pęk włosów. One nie wypadająpodczas rozczesywania (choćwtedy też, ale własnie tak bardziej pojedyńczo), a podczas mycia to taki gruby, zbity pęk, ze środką mytych włosów. No przy tym jest mi słabo, czy ty Kropciu też tak masz, czy wypadają ci po prostu przy rozczesywaniu?

Ale sie rozpisałam, ale tak się stęskniłam za wizazem ze szok!!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości