Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 972 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-10, 11:00   #29131
lucy007
Rozeznanie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI

Cytat:
Napisane przez kasiek88 Pokaż wiadomość
lucy007, jestem w tej samej sytuacji co ty. Znalazlam watek, zaczelam wszystko czytac, wczesniejsze czesci itd. az w koncu zglupialam, dlatego tez daje sobie czas i powoli na probach i bledach bede tutaj cudowac ze wszystkim, a noz trafie na metode idealna dla moich wlosow oraz na przeznaczone dla mnie kosmetyki
Powodzenia!
To cieszę się niezmiernie, że jest ktoś na podobnym etapie Również życzę powodzenia!
Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Może obciążyć Ci włosy i zamiast umytych będziesz mieć strąki. (...) Oliwa jest dobra, jednej z dziewczyn (->Ewelka) służy nawet lepiej niż wychwalany kokos.
Odżywki Joanny nadające się do mycia są często w kioskach i sklepach osiedlowych.
Dzięki za pomoc, sprawdzę w osiedlowej drogerii, to jakoś mi do głowy nie przyszło, pomyślałam, że w sklepie takim jak Rossmann dostanę to, co jest mi potrzebne. A na olejowanie wobec tego skuszę się dzisiaj na noc
Cytat:
Napisane przez Volyova Pokaż wiadomość
Do mycia najlepsze są odżywki, które mają wysoko w składzie surfaktant - w przypadku odżywek jest zwykle surfaktant kationowy, najczęściej polecamy "Cetrimonium chloride".

Tutaj masz ich listę:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...1&postcount=27

Oprócz tego lepiej, żeby taka odżywka miała prosty skład.

Jak najłatwiej sprawdzić, czy odżywka się nadaje do mycia? Nalej do jakiegoś pojemnika trochę odżywki (np. do pustej butelki po szamponie/odżywce, albo do kubka), dodaj wody, wstrząśnij i zobacz czy utworzyła się piana. Jeśli się pieni, to będzie się nią dobrze myło.

Dobrze jest spienić w ten sposób odżywkę zawsze przed myciem.

Ja mogę Ci polecić emulsję "Gloria" (w butelce) dostępną w Auchan oraz odżywka lub balsam Mrs. Potters (dostępna w marketach i osiedlowych drogeriach, w ekonomicznej butelce 500ml, zawiera silikon zmywalny wodą).

Wrzuć link do składu swojej odżywki, może nie jest tak źle
Dziękuję dobra kobieto, będę wobec tego doszkalać się ze składów. Nie mam w tym zakresie najmniejszego pojęcia i słowo "surfacośtam" powoduje u mnie wystąpienie dziwnego wyrazu twarzy. Odżywka, którą kupiłam już została zanalizowana tutaj https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1264 tylko, że tak powiem, nadal mi to nic nie mówi, czy mogę nią myć, czy nie. Niby z jednej strony mogę spróbować, bo przy metodzie OMO i tak ją zmyję, z drugiej strony jednak odradzacie. Sprawdzę jeszcze dostępność wymienionych przez Ciebie produktów.
Cytat:
Napisane przez Edith3F Pokaż wiadomość
Basia, Anwen
Lepiej nie zaczynac metody CG nieodpowiednią odzywką do mycia ponieważ włosy mogę byc obciążone wtedy.
Pisałaś że chcesz zacząc od metody OMO.W tej metodzie nie musisz miec odżywki przeznaczonej do mycia w 100% z CG zgodnej.
O właśnie o to mi chodziło, przecież i tak ją zmyję, a włosy mam na tyle krótkie, że nie odstawię ich na bok przy spłukiwaniu szamponu.

Dziękuję bardzo za pomoc, pewnie za chwilę znowu będę o coś pytać, przecież im wieksza wiedza, tym więcej pytań się rodzi, tyle że bardziej konkretnych
lucy007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 11:17   #29132
Volyova
Rozeznanie

Hmm, no rzeczywiście do mycia nie za bardzo.
Ja bym jej użyła do drugiego O - ma całkiem sympatyczny skład: olejek, proteiny, nawilżająca gliceryna.

Dumna fala (klik)

Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog
Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc
Volyova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 11:44   #29133
gumecka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Ja też nie...
Dziewuszki...wczoraj wieczorem myłam włoski, wyszły fajne, kręcone bardziej, nawet na skroni spirala była co się nie zdarzało...dałam troszeczkę Nivei jako stylizator, no i poszłam spać. Dziś rano włosy praktycznie proste te od spodu jak po prostownicy...dałam psikadło (Gliss Kura dwufazowego...nie bić, to z bezradności), trochę pougniatałam i parę loków lekko spierzonych wyszło...pewnie powinnam zainwestować w jantar, itp.? Ukręcić coś lepszego do reanimacji?
5-ego stycznia mam wizytę u fryzjera jeszcze nie wiem ile zetnę, ale kilka cm na pewno. Mam nadzieję, że sporo krótsze włosy będą bardziej się kręcić, a przynajmniej ułatwię im dostosowanie się (właśnie tak ) do tej pielęgnacji...

o tak tak
przybijam piateczke,rano mam ten sam problem
gumecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 12:34   #29134
bernadka20
Wtajemniczenie

Cześć wam
Tylko na chwilkę...referaty mnie czekają
Caskada
Rozumiem..ale bez grzywki tez ładnie bardzo wyglądasz. Wnioskuje to po dodanym Twoim zdjęciu

Edith
OCzywiscie napisze do Ciebie na PW jak będę coś więcej wiedziała o przyjeździe do Aleksandrowa Kuj.
Pewnie za jakis rok albo 2 lata się na stałe przeprowadzę :P
Stop suszarce od końca czerwca 2010
Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek
Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka

Edytowane przez bernadka20
Czas edycji: 2010-12-10 o 12:38
bernadka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 13:02   #29135
lucy007
Rozeznanie

Cytat:
Hmm, no rzeczywiście do mycia nie za bardzo.
Ja bym jej użyła do drugiego O - ma całkiem sympatyczny skład: olejek, proteiny, nawilżająca gliceryna.
Zakupiłam przed chwilą polecany przez Ciebie balsam Mrs. Potters do mycia, był w osiedlowej drogerii, a podobno bywa też maska Gloria, tylko akurat dzisiaj nie mieli. A później, tak jak mówisz, wykorzystam już nabytą Issanę do drugiego O, bo szkoda mi jej wyrzucać, a nie muszę być od razu ortodoksyjna Dziękuję za pomoc
Stary 2010-12-10, 13:41   #29136
Isanka
Zakorzenienie

mam troszkę głupie pytanie, ale jestem w tym całkowicie zielona...
wiem, że rozjaśnianie bardzo niszczy włosy. lecz czy to prawda, że po nim włosy przestają się kręcić jak przed rozjaśnianiem?
Isanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 13:44   #29137
Volyova
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lucy007 Pokaż wiadomość
podobno bywa też maska Gloria, tylko akurat dzisiaj nie mieli.
tylko nie maskę a emulsję (maska jest w pudełku, emulsja w butelce)
maska jest ok, jak najbardziej, ale do mycia lepsza będzie emulsja

z maski zrób sobie ... maskę na włosy (warto wzbogacić ją jakimiś dodatkami - miód/olej/banan/proteiny z mazideł)

Cytat:
Dziękuję za pomoc
Nie ma za co

Dumna fala (klik)

Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog
Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc
Volyova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 13:49   #29138
LadyMadalena
Wtajemniczenie

Cytat:

z maski zrób sobie ... maskę na włosy (warto wzbogacić ją jakimiś dodatkami - miód/olej/banan/proteiny z mazideł)

Nie ma za co
Ja tam maską na początku myłam. Ze składu również wygląda na dobrze myjącą. Nie wiem tylko czy ekonomiczną

Moja fragrantica
LadyMadalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 13:54   #29139
ammmm
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wilczex Pokaż wiadomość
http://www.wizaz.pl/akcje/rowenta/od...o/widok_2.html

jaaaaakie włosy!!!!!

---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ----------

A ja się uaktualnię. Ptrzed chwilą zrobiłam zdjecia po oleju ( ostatnio używałam przed wakacjami i muszę powiedzieć, ze po takiej przerwire włosy szybciej "podłapały" olej niż za pierwszym razem ) No i nie wiem, czy to zasługa oleju, czy codziennego mycia, czy nowej (drewnianej) szczotki do włosów, ale nie plątały się tak ( chociaż cebulki mam wymęczone, bo jak się czeszę to mnie skóra boli) Zblizenie robione wczoraj, po nałożeniu wszysktich specyfików. Reszta - dzisiaj przed nałozeniem jedwabiu i nastroszeniem piórek ( co i tak nie trzyma się długo, bo takie długie włosy ( ale oczywiście wiecznie za krótkie ) są ciężke i opadają samoistnie. Diść gadki, czas na zdjęcia. Wieczorem uaktualnię dziennik regeneracji
wilczex mam podobny rodzaj wlosow ... jakie masz ciecie ze sa w ksztalcie literki "V"?????? ja mam obciete na prosto...zero cieniowania..i zastanawiam sie wlasnie nad zmiana...czy nie masz problemu z ukladaniem i ujazmieniem wloskow??????
Stary 2010-12-10, 14:38   #29140
caskada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Isanka Pokaż wiadomość
wiem, że rozjaśnianie bardzo niszczy włosy. lecz czy to prawda, że po nim włosy przestają się kręcić jak przed rozjaśnianiem?
to moze ja ci odpowiem bo chyba jestem jedynym rozjasnianym lokasem fala tu
moje wlosy po rozjasnianiu kreca sie nawet bardziej bo sa lekksze wiadomo ciensze napewno ale sa w dobrej kondycji ( co mozesz oblukac u mnie w albumie) kiedys mialam czarne i nie chcialy mi sie krecic wisialy smetnie byly za bardzo oblepione czarnym pigmentem
wszystko zalezy jak masz rozjasniane ja mam poprzez pasemka(ale profesjonalna farba przez co nie sa zolte czy biale) i nie jest to drastyczna operacja dla wlosa moim zdaniem
Stary 2010-12-10, 15:16   #29141
Alciaaa
Rozeznanie

Ja dążę do długości włosów takiej jak u wilczka Jakbym miała tak samo pozawijane to też bym się nie obraziła

Teraz moje włosy już tłuste nie są, jutro będę myć znów odżywką, więc zobaczymy co wyjdzie.

Alciaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 15:17   #29142
Kirima
Lifthrasir

Cytat:
Napisane przez solaola Pokaż wiadomość
Btw., Kirimo, myślałam ostatnio o Tobie,może jakieś zdjęcia?
(Liczba Torunianek rośnie ).
Postaram się zrobić w weekend

Cytat:
Hm....czyli jesteśmy już 4 chętne?
Ja również jestem chętna Tylko tak bliżej lata...

Siostra Zakonu Curlitanek
Kirima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 15:20   #29143
ammmm
Wtajemniczenie

olejek rycynowy po umyciu wydawalo sie ze ok..ale po kilku godzinach jakby rozprostowal wlosy
a z czarnej rzepy joanny kupilam szampon nie odzywke..mam nadzieje ze ok??
Stary 2010-12-10, 16:08   #29144
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość

Byłam dziś w asterze i zakupiłam tą maskę odżywiającą kolor mariona zaraz wrzucę skład tam gdzie trzeba (na pewno ma pg i paraben ;/)
kropciu - wrzucalam ja juz, nawet syrenka zanalizowala

lucy007- fajny ma sklad ta odzywka, ale nie do mycia.
do omo sie nada, jako pierwsze o - okazjonalnie, co by jednak czasem zmyc to co sie nawarstwi na dlugosci, a jako drugie o bedzie dobra, chociaz tez wymienilabym ja czasem na cos mocniej odzywiajacego.
nie jest to zly zakup (chociaz wiem, ze polowalas na cos innego )
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 16:08   #29145
Edith3F
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kirima Pokaż wiadomość
czekamy w takim razie
P.S. Też planuję zrobić w weekend mam tylko nadzieję żeznajdę czas.
Cytat:
To fajnie ale do lata daleko...
Cytat:
Napisane przez ammmm Pokaż wiadomość
olejek rycynowy po umyciu wydawalo sie ze ok..ale po kilku godzinach jakby rozprostowal wlosy
może Ci po prostu nie służy
Spróbuj dodawac olejek rycynowy do masek
Cytat:
a z czarnej rzepy joanny kupilam szampon nie odzywke..mam nadzieje ze ok??
Nie ok. niestety
Ja już znam na pamięc większość popularnych kosmetyków i baardzo rzadko kiedy kupuję coś pod wpływem chwili. To wymaga czasu i wiedzy.Ale spokojnie,moze ktoś z rodziny zużyje ten szamponik

Dbam o moje fale (ostatnie podcięcie 7.09.2011r)
Edith3F jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 16:30   #29146
lucy007
Rozeznanie

Cytat:

Tak, tak, zastosowałam po prostu skrót myślowy i faktycznie maskę miałam myśli do stosowania jako maskę, a nie do mycia. Bardzo to zawiłe się zrobiło Po lekturze wielu stron odniosłam wrażenie, że jest trudno dostępna, więc o nią po prostu przy okazji zapytałam.

Cytat:
U mnie było tak, że przed rozjaśnianiem kręciły mi się ładniej i nie miałam puchu. Po pasemkach robionych w warunkach domowych rozjaśniaczem z Joanny przez koleżankę było fatalnie. Po kilku takich zabiegach miałam proste włosy z pasemkami, a pokręconą resztę. Często zmieniam długość włosów, więc nie stanowiło dla mnie problemu ściąć wszystko i ufarbować na ciemny kolor (jak mam krótkie włosy, lepiej mi w ciemnych, ale jak są dłuższe w jasnych). Aktualnie mam rozjaśnione włosy, też pasemka, ale robione u fryzjera profesjonalną farbą. Owszem, są na pewno bardziej wysuszone, ale nie stanowią takiej masakry jak poprzednio. Nie odpowiem Ci, jak będą się zachowywały po właściwej pielęgnacji propagowanej w tym wątku, ponieważ dopiero zaczynam swoją przygodę.
Cytat:
Napisane przez caskada Pokaż wiadomość
moje wlosy po rozjasnianiu kreca sie nawet bardziej bo sa lekksze wiadomo ciensze napewno ale sa w dobrej kondycji ( co mozesz oblukac u mnie w albumie) kiedys mialam czarne i nie chcialy mi sie krecic wisialy smetnie byly za bardzo oblepione czarnym pigmentem
wszystko zalezy jak masz rozjasniane ja mam poprzez pasemka(ale profesjonalna farba przez co nie sa zolte czy biale) i nie jest to drastyczna operacja dla wlosa moim zdaniem
Pozwoliłam sobie zerknąć na zdjęcia, masz naprawdę ładne, zadbane włosy. Jak się tak napatrzyłam na Wasze długości, to powoli też mi się zachciewa

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Cytat:
Napisane przez anka.d Pokaż wiadomość
nie jest to zly zakup (chociaz wiem, ze polowalas na cos innego )
No właśnie, człowiek się na błędach uczy
Stary 2010-12-10, 17:10   #29147
Kirima
Lifthrasir

Cytat:
czekamy w takim razie

U mnie z czasem też w ten weekend ciężko, zresztą nie tylko w weekend, jestem cała zabiegana

A co do lata... no niestety Chodziło mi raczej o to, że tak gdzieś w marcu może będę mogła, bo aktualnie, jak wyżej napisałam, na nic nie mam czasu.

Zaraz nałożę sobie oliwę i będę ją trzymać całą noc, co dziwne, widzę po niej lepsze efekty niż po kokosie, tak samo z migdałowym - ma ktoś podobnie?

Siostra Zakonu Curlitanek

Edytowane przez Kirima
Czas edycji: 2010-12-10 o 17:12
Kirima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 17:14   #29148
wilczex
Zadomowienie

Cieszę się, że dla niektórych z Was moje włosy są, że tak powiem, modelem do którego Wy dażycie, ale jak same wiecie zwykle jak się coś ma to chce sie coś innego :d Dlatego dla mnie moje w losy są zawsze za krótkie

Co do cięcia: mam cieniowane i mi fryzjerka po prostu powiedziała, ale zetniemy na "v" i się zgodziłam. Ale to było lata świetlne temu, jak zapuściłam z krótkich na długie i zobaczylam, że ścięte na równo mi nie służą. A jeśli chodzi o układanie to uważam nawet, że takie cięcie pomaga, przynajmniej tak było w moim przypadku.

Ostatnio podcinałam w czerwcu, na obronę, ale w sumie powinnam powiedziec, że zapłaciłam fryzjerce, bo ja tam nie widziałam żadnej zmiany, nawet chyba Wam się żaliłam zaraz po powrocie i opowiadałam moją przygodę. A wcześniej... hm... nie pamiętam, pewnie na sylwka jakoś.

Czy nie myślałam o większym pocieniowaniu... myślałam ale ja mam rozdwojenie jaźni i nigdy nie wiem, którą opcję siebie wybrać. Już wyjaśniam,. chcę, żeby się ładnie kręciły ale chcę też, zeby były mega długie, chciałabym, żeby sięgały dobrze do tyłka a konkretnie - żeby kończyły się tam, gdzie kończą się pośladki. Dlatego radość z fajnego loczka przycmiewana jest zawsze żalem, ze są krótsze. Wiadomo - lepszy skręt = krótszy włos

Zapraszam na bloga: http://wilczejagody.blogspot.com/
wilczex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 18:00   #29149
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez ammmm Pokaż wiadomość
powiem szczerze ze w odzywkach bylo zero wyboru...do splukiwania jedynie Mrs. Potters
Potters jest fajny do mycia, bardzo ją lubię

Cytat:
Witam serdecznie,
kilka dni temu całkiem przypadkiem trafiłam na metodę CG i od tej pory namiętnie czytam Wasze opinie/pigułki/FAQi /blogi.
Zdecydowałam, że na początek będę stosować metodę OMO, zobaczymy, jakie da to efekty. Wybrałam już sobie kosmetyki z dostępnych list i ruszyłam na zakupy do Rossmanna. No i właśnie już napotkałam na pierwszą barierę, mianowicie rozpoznawanie składu (czarna magia to przy tym pikuś...).
Wierzcie mi, może to dla Was jest proste, ale dla mnie za dużo wiadomości na raz sparaliżowało system myślenia.

Przepraszam za chaos w mojej wypowiedzi, ale jak zaczęłam czytać wszystko na raz i takie też czynić zakupy, to zgłupiałam do reszty. Podpowiedzcie proszę, czy mogę tą Isaną myć włosy, a jeśli nie, to czy jest jeszcze jakaś odżywka do mycia poza ośmioma wymienionymi w blogu? Czy oliwa z oliwek nadaje się do olejowania? Czy nie wyrzucicie mnie z wątku jak rozjaśniam włosy? Dziękuję z góry za pomoc

W tej chwili mam fryzurę podobną do Meg Ryan w "Mieście Aniołów" tylko moje się bardziej kręcą i niekoniecznie muszę je zapuszczać. Ważne żeby się ładnie teraz kręciły i nie było puchu, a tego teraz jest sporo.
Dziewczyny odpowiedziały Ci na najważniejsze pytania.
Żeby nie wydawać za dużo pieniędzy na zakupy chodź z listą i jeśli nie jesteś czegoś pewna, nie kupuj. Co prawda nasze kosmetyki nie są kosztowne, ale zbiera się tego mnóstwo Na początku nakupisz mnóstwo kosmetyków i trudno Ci będzie wszystko ogarnąć. Powoli nauczysz się czego chcą Twoje włosy, co lubią. Warto kupować półprodukty i dodawać do masek. Ale myślę, że najpierw musisz się powoli zaznajomić z tym co masz
Uwielbiam Meg Ryan w tej fryzurze, musisz mieć cudne włosy.
Na początku wszystko wydaje się trudne i zagmatwane. Im dalej, tym lepiej. Ale ostrzegam, to poważnie uzależnia
Powodzenia

Wilczex, zachwycam się długością Twoich włosów i podziwiam za wytrwałość. Piękne są i przy takiej długości nadal bardzo ładnie skręcone

Cytat:
Jeśli będziesz je odżywiać tak jak Cascada, będą ładne.

A ja dziś po raz pierwszy nałożyłam oliwę na włosy, ale tylko na około 3 godziny (rano idę na zajęcia, a poranne mycie zdecydowanie odpada). Zobaczymy jak będzie. Zawsze używałam kokoska.

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 18:16   #29150
Isanka
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie było tak, że przed rozjaśnianiem kręciły mi się ładniej i nie miałam puchu. Po pasemkach robionych w warunkach domowych rozjaśniaczem z Joanny przez koleżankę było fatalnie. Po kilku takich zabiegach miałam proste włosy z pasemkami, a pokręconą resztę. Często zmieniam długość włosów, więc nie stanowiło dla mnie problemu ściąć wszystko i ufarbować na ciemny kolor (jak mam krótkie włosy, lepiej mi w ciemnych, ale jak są dłuższe w jasnych). Aktualnie mam rozjaśnione włosy, też pasemka, ale robione u fryzjera profesjonalną farbą. Owszem, są na pewno bardziej wysuszone, ale nie stanowią takiej masakry jak poprzednio. Nie odpowiem Ci, jak będą się zachowywały po właściwej pielęgnacji propagowanej w tym wątku, ponieważ dopiero zaczynam swoją przygodę.
Cytat:
Napisane przez caskada Pokaż wiadomość
dzięki ja chciałam przejść z ciemnego brązu na 'miedziany'. Lecz narazie myślę, że poczekam zanim farba się spierze, a odrosty będę malować coraz jaśniejszym odcieniem. Przeszłam już z czarnego na mokka brąz ale boję się właśnie tego rozjaśniania, bo po moich długich staraniach i ubolewaniach włosy coś tam się kręcą... normalnie to miałabym jeden wielki puch i nie kręcą sie od samej nasady, tylko jakieś 10 cm od czubka głowy... jestem na etapie zapuszczania grzywki.

caskada: śliczne włoski masz zazdroszczę, że po rozjaśnianiu są w takim stanie...

o, ja też jestem z okolic Torunia!
Isanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 18:41   #29151
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anka.d Pokaż wiadomość
kropciu - wrzucalam ja juz, nawet syrenka zanalizowala
ale wtopa

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 19:53   #29152
solaola
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jennifer85 Pokaż wiadomość
Eeeejjj nie paszczur, widzialam zdjecia. Nie przesadzajcie, fryzure ma fajna. To miala byc fryzura stylizowana i ladnie jej to wyszlo i dziewczyna tez nie jest paszczurem...
Popieram w 100 %, chociaż szkoda, że nasza Wilczex nie wygrała, to tamta stylizacja też jest fajna.
Cytat:
To ja proponuję, że jak się dowiesz to dasz mi znać

Oczywiście już wysyłam

Universam to budynek obok targowiska miejskiego w którym jest PoloMarket Ale dobrze, że mi przypomniałaś, że na Szczytnej też jest Efavit
Dzięki za info, teraz już będę wiedziała
Cytat:
Nie chcę nic mówić ale ja też mam niedaleko i mam się gdzie zatryzmać w Toruniu
To super!
Cytat:
Napisane przez bernadka20 Pokaż wiadomość
Cześć wam
Tylko na chwilkę...referaty mnie czekają
Caskada
Rozumiem..ale bez grzywki tez ładnie bardzo wyglądasz. Wnioskuje to po dodanym Twoim zdjęciu

Edith
OCzywiscie napisze do Ciebie na PW jak będę coś więcej wiedziała o przyjeździe do Aleksandrowa Kuj.
Pewnie za jakis rok albo 2 lata się na stałe przeprowadzę :P
Zapraszamy serdecznie(na stałe)
Cytat:
Napisane przez Kirima Pokaż wiadomość

Cytat:
czekamy w takim razie

może Ci po prostu nie służy
Spróbuj dodawac olejek rycynowy do masek

Nie ok. niestety
Ja już znam na pamięc większość popularnych kosmetyków i baardzo rzadko kiedy kupuję coś pod wpływem chwili. To wymaga czasu i wiedzy.Ale spokojnie,moze ktoś z rodziny zużyje ten szamponik
Cytat:
dzięki ja chciałam przejść z ciemnego brązu na 'miedziany'. Lecz narazie myślę, że poczekam zanim farba się spierze, a odrosty będę malować coraz jaśniejszym odcieniem. Przeszłam już z czarnego na mokka brąz ale boję się właśnie tego rozjaśniania, bo po moich długich staraniach i ubolewaniach włosy coś tam się kręcą... normalnie to miałabym jeden wielki puch i nie kręcą sie od samej nasady, tylko jakieś 10 cm od czubka głowy... jestem na etapie zapuszczania grzywki.

caskada: śliczne włoski masz zazdroszczę, że po rozjaśnianiu są w takim stanie...

o, ja też jestem z okolic Torunia!
Witamy serdecznie!(ja właściwie też z okolic)

Moje włosy skrętowo lubią zimę, ale będę chyba musiała się pogodzić z losem włosów rozprostowanych od nasady po czapce(mam bardzo wrażliwe uszy i muszę ją nosić), albo kupić sobie taką luźniejszą.

Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka:
#23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki!
http://blondiewales.blogspot.co.uk/

Edytowane przez solaola
Czas edycji: 2010-12-10 o 20:01
solaola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 20:39   #29153
ammmm
Wtajemniczenie

Cytat:
Cieszę się, że dla niektórych z Was moje włosy są, że tak powiem, modelem do którego Wy dażycie, ale jak same wiecie zwykle jak się coś ma to chce sie coś innego :d Dlatego dla mnie moje w losy są zawsze za krótkie

Co do cięcia: mam cieniowane i mi fryzjerka po prostu powiedziała, ale zetniemy na "v" i się zgodziłam. Ale to było lata świetlne temu, jak zapuściłam z krótkich na długie i zobaczylam, że ścięte na równo mi nie służą. A jeśli chodzi o układanie to uważam nawet, że takie cięcie pomaga, przynajmniej tak było w moim przypadku.

Ostatnio podcinałam w czerwcu, na obronę, ale w sumie powinnam powiedziec, że zapłaciłam fryzjerce, bo ja tam nie widziałam żadnej zmiany, nawet chyba Wam się żaliłam zaraz po powrocie i opowiadałam moją przygodę. A wcześniej... hm... nie pamiętam, pewnie na sylwka jakoś.

Czy nie myślałam o większym pocieniowaniu... myślałam ale ja mam rozdwojenie jaźni i nigdy nie wiem, którą opcję siebie wybrać. Już wyjaśniam,. chcę, żeby się ładnie kręciły ale chcę też, zeby były mega długie, chciałabym, żeby sięgały dobrze do tyłka a konkretnie - żeby kończyły się tam, gdzie kończą się pośladki. Dlatego radość z fajnego loczka przycmiewana jest zawsze żalem, ze są krótsze. Wiadomo - lepszy skręt = krótszy włos
wilczex a jak zrobisz warkocza to jest gruby bardzo???
Stary 2010-12-10, 20:57   #29154
bernadka20
Wtajemniczenie

Spójrzcie na mój kolorek....
Jutro część dalsza dziewczynki
http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=2327
Stary 2010-12-10, 21:17   #29155
Edith3F
Zadomowienie

Cytat:
chcę, żeby się ładnie kręciły ale chcę też, zeby były mega długie, Wiadomo - lepszy skręt = krótszy włos
Ja bym się troszkę nie zgodziła ze nie można miec obu rzeczy razem

Według mnie cieniowanie rozwiązuję problem.Ogólna długośc całości fryzury pozostaje , natomiast te wycieniowane krótsze wartswy mają miejsce i lekkośc by się kręcic i stają się również ozdobą fryzury.
Takie moje zdanie
Cytat:
o,ja też jestem z okolic Torunia!
Mamy dziś prawdziwy wysyp Torunianek!
Cytat:
ale wtopa
jaka tam wtopa.Zdarza się
Cytat:
Napisane przez solaola Pokaż wiadomość
Popieram w 100 %, chociaż szkoda, że nasza Wilczex nie wygrała, to tamta stylizacja też jest fajna.
zgadzam się
Cytat:
będę chyba musiała się pogodzić z losem włosów rozprostowanych od nasady po czapce(mam bardzo wrażliwe uszy i muszę ją nosić), albo kupić sobie taką luźniejszą.
ja mam taką luzniejszą ale nie jest niestety za ciepła dlatego wolę kaptury.

Stary 2010-12-10, 21:19   #29156
Jennifer85
Zakorzenienie

Cytat:

ladny kolorek

Jennifer85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 21:20   #29157
Edith3F
Zadomowienie

Cytat:
Ładny
Chociaż jak tak się dłużej przyglądałam to pomyślałam, że do twarzy by Ci było nawet w jaśniejszych odcieniach

Stary 2010-12-10, 21:22   #29158
bernadka20
Wtajemniczenie

Edith, Jennifer
Dziękuję
Trzymałam 20 minut...Jakbym spłukała po dłuzszym czasie 25 minut, to by pewnie jaśniejsze wyszły
Stary 2010-12-10, 21:37   #29159
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Fajny kolor Ci wyszedł

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 21:58   #29160
Gagz
Raczkowanie

Cytat:

Świetny ten kolor Bernadetko!!
Ciekawe co ja otrzymam...

Ps. Przed 1 h zakupiłem z braku czasu garnier ten z masłem karite, chciałem mu dac jeszcze jedną szansę zobaczymy na razie zmyłem i schną sobie, potem odżywka do której wróciłem czyli Pantine Cascado. Bo jednak nic nie daje mi takiego efekt jak na odżywka której używam już na prawie suche jako stylizator i jest ok.

Zdam relację za jakiś czas

http://www.youtube.com/user/TheThreeNotes?feature=mhee

Bez prostownicy od:
18.09.2010!!

Edytowane przez Gagz
Czas edycji: 2010-12-10 o 22:01
Gagz jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości