|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#29131 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI
Cytat:
Również życzę powodzenia!Cytat:
Cytat:
powoduje u mnie wystąpienie dziwnego wyrazu twarzy . Odżywka, którą kupiłam już została zanalizowana tutaj https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1264 tylko, że tak powiem, nadal mi to nic nie mówi, czy mogę nią myć, czy nie. Niby z jednej strony mogę spróbować, bo przy metodzie OMO i tak ją zmyję, z drugiej strony jednak odradzacie. Sprawdzę jeszcze dostępność wymienionych przez Ciebie produktów.Cytat:
Dziękuję bardzo za pomoc, pewnie za chwilę znowu będę o coś pytać, przecież im wieksza wiedza, tym więcej pytań się rodzi, tyle że bardziej konkretnych |
||||
|
|
|
#29132 |
|
Rozeznanie
|
Hmm, no rzeczywiście do mycia nie za bardzo.
Ja bym jej użyła do drugiego O - ma całkiem sympatyczny skład: olejek, proteiny, nawilżająca gliceryna.
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
#29133 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
o tak tak przybijam piateczke,rano mam ten sam problem
|
|
|
|
|
#29134 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć wam
Tylko na chwilkę...referaty mnie czekają Caskada Rozumiem..ale bez grzywki tez ładnie bardzo wyglądasz. Wnioskuje to po dodanym Twoim zdjęciu ![]() Edith OCzywiscie napisze do Ciebie na PW jak będę coś więcej wiedziała o przyjeździe do Aleksandrowa Kuj. Pewnie za jakis rok albo 2 lata się na stałe przeprowadzę :P
Narzeczona 11.10.2013 Dbam o włosy Mój typ-2C. Od końca lipca 2010 dbam o swoje loczki !! ![]() Stop suszarce od końca czerwca 2010 ![]() Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek ![]() Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka Edytowane przez bernadka20 Czas edycji: 2010-12-10 o 12:38 |
|
|
|
#29135 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziękuję za pomoc |
|
|
|
|
#29136 |
|
Zakorzenienie
|
mam troszkę głupie pytanie, ale jestem w tym całkowicie zielona...
wiem, że rozjaśnianie bardzo niszczy włosy. lecz czy to prawda, że po nim włosy przestają się kręcić jak przed rozjaśnianiem? |
|
|
|
#29137 | |
|
Rozeznanie
|
tylko nie maskę a emulsję (maska jest w pudełku, emulsja w butelce)
maska jest ok, jak najbardziej, ale do mycia lepsza będzie emulsja z maski zrób sobie ... maskę na włosy (warto wzbogacić ją jakimiś dodatkami - miód/olej/banan/proteiny z mazideł)Cytat:
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
|
#29138 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#29139 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#29140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moje wlosy po rozjasnianiu kreca sie nawet bardziej bo sa lekksze wiadomo ciensze napewno ale sa w dobrej kondycji ( co mozesz oblukac u mnie w albumie) kiedys mialam czarne i nie chcialy mi sie krecic wisialy smetnie byly za bardzo oblepione czarnym pigmentem![]() wszystko zalezy jak masz rozjasniane ja mam poprzez pasemka(ale profesjonalna farba przez co nie sa zolte czy biale) i nie jest to drastyczna operacja dla wlosa moim zdaniem
|
|
|
#29141 |
|
Rozeznanie
|
Ja dążę do długości włosów takiej jak u wilczka
![]() Teraz moje włosy już tłuste nie są, jutro będę myć znów odżywką, więc zobaczymy co wyjdzie.
|
#29142 | |
|
Lifthrasir
|
Cytat:
Ja również jestem chętna Tylko tak bliżej lata...
|
|
|
|
|
#29143 |
|
Wtajemniczenie
|
olejek rycynowy po umyciu wydawalo sie ze ok..ale po kilku godzinach jakby rozprostowal wlosy
![]() a z czarnej rzepy joanny kupilam szampon nie odzywke..mam nadzieje ze ok??
|
#29144 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() lucy007- fajny ma sklad ta odzywka, ale nie do mycia. do omo sie nada, jako pierwsze o - okazjonalnie, co by jednak czasem zmyc to co sie nawarstwi na dlugosci, a jako drugie o bedzie dobra, chociaz tez wymienilabym ja czasem na cos mocniej odzywiajacego. nie jest to zly zakup (chociaz wiem, ze polowalas na cos innego )
|
|
|
|
|
#29145 | |||
|
Zadomowienie
|
czekamy w takim razie
![]() P.S. Też planuję zrobić w weekend mam tylko nadzieję żeznajdę czas.Cytat:
ale do lata daleko... Cytat:
![]() Spróbuj dodawac olejek rycynowy do masek Cytat:
Ja już znam na pamięc większość popularnych kosmetyków i baardzo rzadko kiedy kupuję coś pod wpływem chwili. To wymaga czasu i wiedzy.Ale spokojnie,moze ktoś z rodziny zużyje ten szamponik
|
|
#29146 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Po lekturze wielu stron odniosłam wrażenie, że jest trudno dostępna, więc o nią po prostu przy okazji zapytałam.Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- No właśnie, człowiek się na błędach uczy
|
|||
|
|
|
#29147 | |
|
Lifthrasir
|
Cytat:
U mnie z czasem też w ten weekend ciężko, zresztą nie tylko w weekend, jestem cała zabiegana A co do lata... no niestety Chodziło mi raczej o to, że tak gdzieś w marcu może będę mogła, bo aktualnie, jak wyżej napisałam, na nic nie mam czasu. Zaraz nałożę sobie oliwę i będę ją trzymać całą noc, co dziwne, widzę po niej lepsze efekty niż po kokosie, tak samo z migdałowym - ma ktoś podobnie? ![]() Edytowane przez Kirima Czas edycji: 2010-12-10 o 17:12 |
|
|
|
|
#29148 |
|
Zadomowienie
|
Cieszę się, że dla niektórych z Was moje włosy są, że tak powiem, modelem do którego Wy dażycie, ale jak same wiecie zwykle jak się coś ma to chce sie coś innego :d Dlatego dla mnie moje w losy są zawsze za krótkie
![]() Co do cięcia: mam cieniowane i mi fryzjerka po prostu powiedziała, ale zetniemy na "v" i się zgodziłam. Ale to było lata świetlne temu, jak zapuściłam z krótkich na długie i zobaczylam, że ścięte na równo mi nie służą. A jeśli chodzi o układanie to uważam nawet, że takie cięcie pomaga, przynajmniej tak było w moim przypadku. Ostatnio podcinałam w czerwcu, na obronę, ale w sumie powinnam powiedziec, że zapłaciłam fryzjerce, bo ja tam nie widziałam żadnej zmiany, nawet chyba Wam się żaliłam zaraz po powrocie i opowiadałam moją przygodę. A wcześniej... hm... nie pamiętam, pewnie na sylwka jakoś. Czy nie myślałam o większym pocieniowaniu... myślałam ale ja mam rozdwojenie jaźni i nigdy nie wiem, którą opcję siebie wybrać. Już wyjaśniam,. chcę, żeby się ładnie kręciły ale chcę też, zeby były mega długie, chciałabym, żeby sięgały dobrze do tyłka a konkretnie - żeby kończyły się tam, gdzie kończą się pośladki. Dlatego radość z fajnego loczka przycmiewana jest zawsze żalem, ze są krótsze. Wiadomo - lepszy skręt = krótszy włos
|
#29149 | |||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Cytat:
Żeby nie wydawać za dużo pieniędzy na zakupy chodź z listą i jeśli nie jesteś czegoś pewna, nie kupuj Na początku nakupisz mnóstwo kosmetyków i trudno Ci będzie wszystko ogarnąć. Powoli nauczysz się czego chcą Twoje włosy, co lubią. Warto kupować półprodukty i dodawać do masek. Ale myślę, że najpierw musisz się powoli zaznajomić z tym co masz ![]() Uwielbiam Meg Ryan w tej fryzurze, musisz mieć cudne włosy. Na początku wszystko wydaje się trudne i zagmatwane. Im dalej, tym lepiej. Ale ostrzegam, to poważnie uzależnia ![]() Powodzenia Wilczex, zachwycam się długością Twoich włosów i podziwiam za wytrwałość. Piękne są i przy takiej długości nadal bardzo ładnie skręcone Cytat:
.A ja dziś po raz pierwszy nałożyłam oliwę na włosy, ale tylko na około 3 godziny (rano idę na zajęcia, a poranne mycie zdecydowanie odpada). Zobaczymy jak będzie. Zawsze używałam kokoska. |
|||
|
|
|
#29150 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja chciałam przejść z ciemnego brązu na 'miedziany'. Lecz narazie myślę, że poczekam zanim farba się spierze, a odrosty będę malować coraz jaśniejszym odcieniem. Przeszłam już z czarnego na mokka brąz i nie kręcą sie od samej nasady, tylko jakieś 10 cm od czubka głowy... jestem na etapie zapuszczania grzywki.caskada: śliczne włoski masz zazdroszczę, że po rozjaśnianiu są w takim stanie...o, ja też jestem z okolic Torunia!
|
||
|
|
|
#29151 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#29152 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
)Moje włosy skrętowo lubią zimę, ale będę chyba musiała się pogodzić z losem włosów rozprostowanych od nasady po czapce(mam bardzo wrażliwe uszy i muszę ją nosić), albo kupić sobie taką luźniejszą.
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ Edytowane przez solaola Czas edycji: 2010-12-10 o 20:01 |
|||||||
|
|
|
#29153 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#29154 |
|
Wtajemniczenie
|
Spójrzcie na mój kolorek....
Jutro część dalsza dziewczynki http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=2327 |
|
|
|
#29155 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Według mnie cieniowanie rozwiązuję problem.Ogólna długośc całości fryzury pozostaje , natomiast te wycieniowane krótsze wartswy mają miejsce i lekkośc by się kręcic i stają się również ozdobą fryzury. Takie moje zdanie ![]() Mamy dziś prawdziwy wysyp Torunianek! ![]() jaka tam wtopa.Zdarza się ![]() Cytat:
Cytat:
dlatego wolę kaptury.
|
|
#29156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ladny kolorek
|
|
|
|
|
#29157 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chociaż jak tak się dłużej przyglądałam to pomyślałam, że do twarzy by Ci było nawet w jaśniejszych odcieniach
|
|
#29158 |
|
Wtajemniczenie
|
Edith, Jennifer
Dziękuję Trzymałam 20 minut...Jakbym spłukała po dłuzszym czasie 25 minut, to by pewnie jaśniejsze wyszły
|
|
|
|
#29159 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#29160 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Świetny ten kolor Bernadetko!! Ciekawe co ja otrzymam... ![]() Ps. Przed 1 h zakupiłem z braku czasu garnier ten z masłem karite, chciałem mu dac jeszcze jedną szansę zobaczymy na razie zmyłem i schną sobie, potem odżywka do której wróciłem czyli Pantine Cascado Zdam relację za jakiś czas
Nasze Covery http://www.youtube.com/user/TheThreeNotes?feature=mhee Bez prostownicy od: 18.09.2010!! Edytowane przez Gagz Czas edycji: 2010-12-10 o 22:01 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:58.

Również życzę powodzenia!
powoduje u mnie wystąpienie dziwnego wyrazu twarzy

), trochę pougniatałam i parę loków lekko spierzonych wyszło...pewnie powinnam zainwestować w jantar, itp.? Ukręcić coś lepszego do reanimacji?
jeszcze nie wiem ile zetnę, ale kilka cm na pewno. Mam nadzieję, że sporo krótsze włosy będą bardziej się kręcić, a przynajmniej ułatwię im dostosowanie się (właśnie tak
) do tej pielęgnacji...

Dziękuję za pomoc

ale sa w dobrej kondycji ( co mozesz oblukac u mnie w albumie) kiedys mialam czarne i nie chcialy mi sie krecic wisialy smetnie byly za bardzo oblepione czarnym pigmentem