|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#29311 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI
Cytat:
przesuszona skora na calym ciele dzis stawiam na jasna skorewtedy do wlosow uzywalam wszystkiego z silikonami szkoda ze zylam w takiej nieswiadomosci bo moglabym miec piekne wlosy bez rozjasniania
|
|
|
#29312 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Znaczy zdrowe
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
|
#29313 | |||
|
Wtajemniczenie
|
buuuuu - zjadlo mi fotki z dziennika. wszystkich pewnie na dysku nie mam :/ postaram sie uzupelnic straty i dorzucic aktualizacje. miala by na rok z CG, pojutrze mija 14 misiesiecy, czas najzwyzszy!
musze to obiecac publicznie, bo pewnie znowu mi sie odechce i tego nie zrobie :P dzis na noc olej, jutro rano mycie i stylizacja bez eksperymentów (a szkoda, bo mam do przetestowania probke kremożelu z nivei i zabieram sie za nia juz miesiac co najmniej ;P ) a potem zdjecia i aktualizacja dziennika ![]() obiecuje, a jak tego nie zrobie to eloe da mi bana :P Cytat:
Cytat:
z tym sprawdzaniem to roznie bywa bo zazwyczaj jak kupuje cos nowego to musze natychmiast wyprobowac, chcociaz zawsze sobie obiecuje - TYLKO JEDNA NOWA RZECZ NA RAZ! :P na wakacjach mialam 2 czy 3 tygodnie swietnych wlosow po odzywce schauma na objetosc. juz stwierdzilam ze to moj pewniak, a teraz juz tak dobrze nie dziala. wiec dalej nie wiem, czy to byly rewelacyjne dni dla wlosow, czy ta odzywka w tamtej temperaturze i wilgotnosci tak sie dobrze sprawowala czy cos jeszcze innego. Cytat:
to mnie troche pocieszyls, bo moje jednak sa ciut ciut dluzsze od twoich ![]() ale za to cienkie
|
|||
|
|
|
#29314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
naprawdę w życiu nie poznałabym się, że to po solarium
|
|
|
|
|
#29315 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
marta - oczywiscie ze zostajesz z nami! to co jest na obrazku to nie sa proste wlosy. zdecydowanie jest tam fala, nie ma miejsca zeby sie zrobila, ale ona jest. wyobraz sobie jakby edith sciela wlosy tak krotko. tez by pewnie nie bylo miejsca na fale
|
|
|
|
|
#29316 |
|
Raczkowanie
|
Edith no wlasnie nie mam ani jednej maski na wlosy i sie zastanwiam jaka kupic
![]() ogolnie to mam juz lekkie fale a pod spodem proste ,kurde noCascada mialas czarne wlosy
|
|
|
|
#29317 |
|
Zakorzenienie
|
gumecka nie to farbowane moj naturalny to jasny braz z polyskiem cieplym
![]() zmiana wielka ale stopniowa trwalo to rok czasu zanim mialam normalny blond
|
|
#29318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moje do całkowitej suchości też potrzebują jakieś 3-4 godz ![]() odkryłam, że bardzo mi służy woda zmieszana z odżywką b/s hergona - spsikuje nią włosy z rana i mam takie ładne, zbite loki cały dzień |
|
|
|
|
#29319 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja jestem naturala brunetką...blond by u mnie nie przeszedl ![]() a co do nieswiadomosci...to nie jestes jedyna ja dopiero od grudnia jestem w temecie tak mniej wiecej ![]() dzis znowu nie moglam sie powstrzymac na zakupach.. dolaczam fotki z zakupow, co myslicie dziołszki?
|
|
#29320 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny pewnie beda zainteresowane skladem
sama tez jestem ciekawa
|
|
#29321 |
|
Wtajemniczenie
|
amm - odzywka z apteczki babuni - napisz ktora to bo na obrazku nie bardzo widac.
mialam chyba wszystkie z tej serii i sa wodniste, raczej lekkie, kolo polowy skladu maja alkohol (ale ja wysuszenia nie zauwazylam). ja je wole naskalpowo wzmacniajaco, a na dlugosc wlosow cos tresciwszego. nie pamietam dokladnie, ale one chyba wszystkie maja jakies pq. tego mariona to ktos juz na forum uzywal, z tego co pamietam jest alkohol w skladzie. (ps. lepiej wstawiac linki do kwc niz zdjecia na ktorych nie wiele widac )
|
|
|
|
#29322 |
|
Wtajemniczenie
|
Ajrisz Marta
I zrozum, ze niektorzy ludzie to takie chamy, ze szok..;/ Prosilam nie raz o uchylone okno to taka bezczelnosc widzialam, ze moj mężczyzna się z tymi ludźmi musial wyklocac, a ja go oczywiscie uspokajalam i zmienialismy przedzial. Przeciez nie bede z bandą zarozumialcow siedziec ;/ Sama widzisz tyle godzin,...;/ Tak ja zazywam Aviomarin a i tak mnie nie raz bierze na wymioty...Nic nie jem...jedynie na przystankach i woda mineralna...Bardzo mało jem. ![]() Edith Wiem, ze schną długo. Jednak myślę, ze mam suche i wolę nie suszyc ich suszarką tylko naturalnie )Umyłam włosy...Jutro wam prześlę zdjęcia jak się układają po tym strzyżeniu ![]() Caskada :szok: to ty ?? Szkoda, ze buźkę zasłoniłaś Ty Ty !! ![]() A jaka opalona mmmm :P Ładnie też Tobie w ciemnych
Narzeczona 11.10.2013 Dbam o włosy Mój typ-2C. Od końca lipca 2010 dbam o swoje loczki !! ![]() Stop suszarce od końca czerwca 2010 ![]() Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek ![]() Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka Edytowane przez bernadka20 Czas edycji: 2010-12-13 o 19:03 |
|
|
|
#29323 |
|
Zakorzenienie
|
bernadka no zaslonilam bo akurat na tym foto wyszlam z zamknietymi oczami
|
|
#29324 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja kupilam ze wzgledu na ten skrzyp ![]() a co do mariona...to myslalam ze to w miare doby wybor...ostatnio kupilam radical w sprayu i tez jest alkohol!!!!!! ale czy ja wiem czy mi on szkodzi....
|
|
#29325 |
|
Wtajemniczenie
|
Caskada
A to w takim przypadku tez bym zaslonila ![]() zeby nie bylo offtopa Kropcia Ten tonik nie jest zły, co opowiadałam niedawno o nim. Troche mniej widziałam włosów na szczotce 4 razy juz go uzylam. To moze za szybko by cos stwierdzic ?
|
|
|
|
#29326 |
|
Zakorzenienie
|
zalezy jaki alkohol sa np alkohole tluszczowe i niektorym one sluza
mi akurat alkohole powoduja sianowatosc i sztywnosc dlatego staram sie ich unikac
|
|
#29327 |
|
Wtajemniczenie
|
piszac alkohol mam w domysle denat, tluszczowe rozrozniam i ciezko znalezc odzywke bez alkoholu tluszczowego.
babunia ma denata na pewno, mariona nie mialam, ale z tego co pamietam z czyjejs relacji też go ma. |
|
|
|
#29328 |
|
Raczkowanie
|
Witam Lokaski i Falki \_/.
zakupiłem sobie dzisiaj tą odżyweczkę do mycia Rossmann ISANA HAIR - Intensiv - Pflege Spülung (mit Vitamin - Pflege Komplex) . Bo się wystraszyłem tej Lidlowej <Dziękuje Bernadetko. Ps.2 Cascada w czarnych ci nie było tak dobrze, trzymaj się jaśniejszych jak teraz.
|
#29329 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziś tak się śpieszyłam do szkoły, że miałam opcję: albo wyprostować włosy (zaplanowałam to wczoraj, twierdzę, że raz na jakiś czas można
), albo zapalić papierosa. Padło na to drugie Dobrze zrobiłam ![]() ?
|
|
|
|
#29330 |
|
Zakorzenienie
|
gagz skoro to mowi chlopak to wierze
|
|
#29331 |
|
Raczkowanie
|
Mówię szczerze.
![]() Ale wiem to też z własnego doświadczenia, możliwe iż widziałaś mnie w czarnych "przylizanych" włosach, nie wyglądało to dobrze....ale teraz jak będę miał proste niedługo to wrzucę dla porównania jeszcze raz w czarnych i w tych czerwonych co planuje .Ps. dzisiaj moja osiedlowa fryzjerka, stwierdziła : w kręconych ci lepiej, i fajne są, cieszę się że ci się je udało odbudować, a ja że mam od tego specjalistki < was >, ona jakie, a ja że jej nie powiem i się zaczęliśmy śmiać.
Nasze Covery http://www.youtube.com/user/TheThreeNotes?feature=mhee Bez prostownicy od: 18.09.2010!! Edytowane przez Gagz Czas edycji: 2010-12-13 o 21:02 |
|
|
|
#29332 |
|
Wtajemniczenie
|
Gagz Witamy Cie
![]() I nie musisz dziękować. Isane kupiles ? Ja mam ale z olejkiem Babassu :P Musze tez wyprobowac ta co kupiles ![]() Własnie...nutka tajemnicy !! A co ma wiedziec o wizażu :P
|
|
|
|
#29333 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Mam tę odżywkę, nie jest zgodna z cg, a do mycia nie jest za ciężka? W porównaniu z isaną babasu, ta witaminowa wypada słabiej. Może dla Ciebie będzie lepsza. A do mycia lepiej używać czegoś zgodnego z cg, a potem ewentualnie coś innego.
Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2010-12-13 o 22:46 |
|
|
|
#29334 | |||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciekawe spostrzeżenie ,chyba faktycznie tak by było, ale mam wrażenie że nie na całej głowie (bo np przy skroniach nawet krótkie włosy mi się kręcą )A martę oczywiście chcemy nadal w naszym gronie Cytat:
Bo wybór masz spory Patrzyłaś już na maski w blogu małgosi?Ja od siebie polecam bardzo Waxy,szczególnie: - ten do zniszczonych i suchych, -Wax latte z proteinami mlecznymi, -lub Wax do ciemnych Garniera karite z awokado też bardzo polecam ![]() Cytat:
Mi też się niedawno bardzo rozprostowywały. Ale ostatnio jakoś lepiej jest. Moim małym odkryciem jest ten spray z Isany .Od dwóch myc znów po niego sięgnęłam i testuję psikam nim już na suche włosy i ugniatam lekko mokrymi dłońmi .Bardzo fajnie utrwalaTylko UWAGA - ma alkohol denat. !! Trochę się go boję ale zobaczymy ,bo mi się całkiem podoba ten spray jak na razieCytat:
Masz może fotki ze swoim naturalnym kolorkiem?? ![]() Cytat:
niby zwykły psikacz ale inwencja twórcza musiała na początku byc ![]() Cytat:
![]() Natomiast co do Mariona to miałam go i rewelacji to on nie robił żadnych u mnie. I przede wszystkim ma alkohol denat., który wysusza ![]() Ale może Ci podpasuje akurat ![]() A jak nie to będziesz miała buteleczkę z atomizerem na własnej roboty psikadło ![]() Cytat:
Ja też tak robiłam i ,m.in. to, dużo dobrego dało włoskom Teraz jednak są zbyt długie na naturalne schnięcie.Nawet jak podsuszam to długo schodzi bo najpierw im daję od 5 do 30min spokoju potem dopiero suszę (ale najwolniejszym i najchłodnieszym nadmuchem(ale nie zimnym)) i potem jeszcze zostawiam żeby doschły do reszty same (chyba że już w ogóle nie mam na to czasu to dosuszam do końca )Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zaręczeni 19.09.2010 r. - Ślub 10.09.2011 Edytowane przez Edith3F Czas edycji: 2010-12-13 o 23:13 |
|||||||||||
|
|
|
#29335 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ostatnio wlasnie uzylam tej witaminowej drugi raz i do mycia to ona sie nadaje tylko przy duzym samozaparciu. do babassu, czy nawet różowej z proteinami sie nie umywa. porownalabym ja bardziej z ta do farnowanych. nie pieni sie w ogole, i szybciej mi sie po niej przetluszczaja wlosy. a i ze wzgledu chemicznego - brakuje w niej czegos co mogloby myc (cetrimonium chloride itp) jedno złe, drugie niedobre. |
|
|
|
|
#29336 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
,jak nie to ![]() ![]() Cytat:
![]() Mi też w wakacje schły trochę szybciej .To chyba sprawka pory roku ![]() Cytat:
![]() Czekamy na fotki ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
) i wbrew pozorom moje włosy też są cienkie Tylko chyba po prostu jest ich dużo i mają tendencję do puszenia i stąd ta objętość ![]() Nie wiem co na to Bernadka. Jak to jest u Ciebie Kochana? ![]() Cytat:
|
|
#29337 |
|
Zakorzenienie
|
czesc kochani
ja dzisiaj tak przelotowo mam troche pracy w domu tz mnie zajal swoimi papierkami ale na wizazu bede
|
|
#29338 |
|
Wtajemniczenie
|
Edith
![]() )No Kochana Twoje włosy i ta długość to jest zrozumiałe, ze suszysz suszarką...Ja bezrobotna i siedzę w domu to sama wiesz...Suszarka mi niepotrzebna, choć nie raz jak mam wyjścia to staram sie je tak umyc, by wyschły. Nie raz to nie wychodzi to suszarka idzie w ruch, ale szkoda, ze nie mam tej z dyfuzorem ;/Moje włosy są grubsze od waszych...Moge nałożyc tonę odżywek i nie przetłuszczą mi się :P Ale co 2 dzień je myję, gdyż grzywka mi się szybko przetłuszcza a samej grzywki nienawidzę myć (jak to robi moja siostra xD). Moje włosy tendencję do puszenia też mają. Przekonałam się o tym jak prostowałam dzień w dzień i nie raz w jednym dniu byłam skłonna je prostowac 2 razy ;/ Miałam dość i przestawiłam się na ich pielęgnację...Potem przestałam suszyć suszarką i na końcu powiedziałam sobie koniec z ta prostownicą ! ![]() Nolley Ja paliłam papierochy i ciężko mi było rzucić...Nie raz jak widzę swoje koleżanki z zajęć jak wychodzą na "krótką przerwę" to mam chęć iść z nimi i palić...Nie raz idę z nimi, ale głównie po to, by pogadać. Nie mogą się nadziwić - kopciłam jak smok a teraz rzuciłam jak to zrobiłam i czy nie kusi mnie ?...Zawsze mówię, ze nie kusi...Czuje sie nie raz źle, ze klamie, ale gdybym nie skłamała to by zaczęły mnie naciągać... Jak dla mnie jedno i drugie jest błędne. Papierosy na włosy bardzo źle działają...A prostownica niszczy także... ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Caskada No widzisz...ja tez mam trochę roboty. Muszę zanieść swoje prace kontrolne do sekretariatu i poodpowiadac na pytania do egzaminu...Mam 2 egzaminy w tą niedziele..Stylizacja i Technologia fryzjerstwa... Oby było ok, bo nie mam zamiaru latać w dniu wesela siostry i po nim odpowiadac ustnie z tych dwóch przedmiotów.
|
|
|
|
#29339 |
|
Zakorzenienie
|
bernadka
palilas papierochy ![]() ja przez cale swoje 30 letnie zycie nie wzielam tego czegos do ust ![]() za egzaminy oczywiscie ![]() moje wlosy tez sie nie przetluszczaja cokolwiek bym nie nalozyla ,potrafie chodzic w naolejowanych wlosach od polowy ucha w dol prze 2 dni i nic nie widac ![]() a myje dwa razy w tyg
|
|
#29340 |
|
Raczkowanie
|
hej hej
a tu znow sypie i mokro ja dzis wlosy w warkoczu,rano nie mialam sily na reanimacje,ponocy sie wyprostowaly,hm moze kryzys maja czy jak albo potrzebuja fryzjera ![]() Edith slicznie dziekuje za odp. no a teraz do pracy sie czas zabrac |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.

ale miałaś takie fajne, łagodne fale
przesuszona skora na calym ciele
dzis stawiam na jasna skore
szkoda ze zylam w takiej nieswiadomosci bo moglabym miec piekne wlosy bez rozjasniania

Próbowałaś colę albo herbatki z imbirem, miętę?

!!
Mój typ-2C. Od końca lipca 2010 dbam o swoje loczki !! 

ale zobaczymy ,bo mi się całkiem podoba ten spray jak na razie