|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#29401 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI
Cytat:
Zakochałam się w twoich włosach Cytat:
Cała reszta mogłaby być myta co 3 dni, a te przy twarzy chyba od kremu się tak przetłuszczają codziennie
|
||
|
|
|
#29402 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz wolę Katrine i jej loczki, o wiele lepiej wygląda w zakręconej wersji!
|
|
#29403 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jednak muszę się z tym wstrzymać gdyż moich hinduskich mazideł odżywką nie "spiorę" a na razie muszę przy nich zostać... Są częścią mojej kuracji anty- wypadaniowej ![]() Cytat:
Jesteś pewna, że to przez kremy?
|
|
#29404 |
|
Zakorzenienie
|
no dokladnie tez uzywam tlusciochow do twarzy i na dzien mam makijaz a na noc tlusty krem i do wlosow to ma sie nijak
![]() no i zachorowalam trza obejrzec seriala ![]() ![]() porownalam sklady tego fructisa nutri repair triple nutrition do garniera karite i sa podobne a nawet fructis zawiera wiecej ekstraktow z owocow i dodatkowo olej z oliwek.. wlasnie trzymam na wlosach zobacze jakie efekty beda po 1 razie uzycia
Edytowane przez caskada Czas edycji: 2010-12-15 o 16:15 |
|
|
|
#29405 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie jestem pewna, czy to przez kremy, czy sebum, ale tak czy siak raczej od twarzy, prawda? No bo tylko przy twarzy (przy czole) po obu stronach mam następnego dnia taki smalec na włosach Staram się podpinać spineczkami, żeby na twarz nie spadały - ale wtedy gorzej wyglądam
|
|
|
|
|
#29406 |
|
Wtajemniczenie
|
anka.d
"aaa takie buty ![]() na tym zdjeciu w szrej bluzeczce z falbanka na tle okna grzywa wyglada na prostą. ja niestety wiem jak ciezko zejsc z czarnego. zwlaszcza domowymi sposobami wliczajac w to poparzenie skalpu i moje wlosy polamane czy wypadniete walające sie po calym domu :/ nigdy wiecej" Bo grzywe Kochana muszę prostować niestety (teraz ją delikatnie prostownica podkręcam) ;/ Daj spokoj jak sobie wspomnę kąpiel rozjaśniająca to przypomina mi się moje siedzenie na krzesle (robiono mi na pracowni...gdybyś zobaczyła na czubku blond - bo na odrosty mi niepotrzebnie wykladowczyni nalozyla, ale nie szarpalam sie z nia...a na dlugosci marchewkę to bys się wystraszyła Edith Jak narazie dośc farbowania...robiłam we wrzesniu złocistym ciemnym blondem z Syoss to tak nie wyraźnie się czułam a potem widziałam odrosty to praliną z perfecto mousse i nigdy więcej...Naprawde nie ładnie sie czuje wyblakło tak jakoś xD Może i fajne, ale nie kiedy w nieodpowiednich momentach xD ammmm Dokładnie jak Edith napisała,.... Prosze mnie tu do złego Kochana nie namawiać... ![]() Indios Na zadne z was się nie potrafię gniewać ! ![]() Zgadzam się w zupełności ...Niektorym to naprawdę prosciuteńkie kołki pasują ![]() Dziewczynki mam dosc tej nauki ;/ (((((((
|
|
|
|
#29407 | ||
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=[B]Kurka_Paulina[/B];23789015]Zakochałam się w twoich włosach
jeszcze nigdy nie umylam wlosow odzywką... dziewczyny ja nie wiem jak ja mam to zrobic...serio...nie smiejcie sie ![]() prosze o instrukcje taka prosta jak Wy to robicie moze i mi by to pomoglo..bo juz widze ze turban w postaci pieluszki zamiast recznika to strzal w dziesiatke!!!!!!!!!!! ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Cytat:
oj tam poprostu w tych ciemnych mialaś "pazura" hehehe a ja lubie takie zadziorki ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Cytat:
![]() napewno w takim wypadku nie ma co szukac winy w kremie poza tym teraz jest tak sucho przez to ogrzewanie ze szok...ja wrecz sie przesuszam wszedzie
Memu ciału wystarczy 36 i 6 ... mojej duszy potrzeba znacznie wiecej... Edytowane przez ammmm Czas edycji: 2010-12-15 o 17:03 |
||
|
|
|
#29408 |
|
Zakorzenienie
|
bernadka dla mnie z czarnych nie bylo tak trudno zejsc
co czekac wkoncu na normalny kolor![]() po co rozjasnialas?? moglas pozostac w ciemnych ![]() noo ale najwazniejsze ze ty dobrze sie czujesz tak jak jest teraz
|
|
#29409 |
|
Przyczajenie
|
W koncu mam chwile czasu dla siebie, wiec siedze z sesa na skalpie i amla na wlosach ;p Kupilam dzis babydream i nie moge az doczekac sie kiedy go uzyje ;p Wlosy niestety leca i leca ;(
Stosowal ktos moze wode brzozowa isana z rossmannu? Jesli tak to jakie sa wasze odczucia z tym specyfikiem? Dziewczyny, piekne te wasze wlosy, naprawde, mozecie byc dumne z siebie, z pracy jaka wlozylyscie w pielegnacje! Gratuluje i zazdroszcze hehe ;p
Program odnowy - Czas, start: 05.12.2010 Koniec z suszarką, prostownicą i drogimi kosmetykami. Rozsądek! Stan aktualny: Zmęczone stylizacją, wypadające włosy do ramion. Sianowate, cienkie, mała objętość. Cel: Nawilżone, odżywione, mięsiste loki. Zahamowanie wypadania oraz zagęszczenie włosów. |
|
|
|
#29410 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a ja mysle, ze kremy jednak moga miec cos wspolnego. mam podobnie i jak posmaruje sie kremem na noc na ostatnia chwile, tzn juz w lozku i od razu sie klade to tez na taki niewchłonięty krem jak wlosy poleca to sie wytłuszczą. jak posmaruje sie wczesniej i dam czas, zeby krem sie wchlonal zanim zaczne sie wiercic na poduszce to jest ok. |
||
|
|
|
#29411 |
|
Zakorzenienie
|
Bernadka nie daj się
pięknie ci w rudych i pewnie nie masz problemu z odrostami?Anka.d - dołączam do Twojego funclubu ![]() Indios - piękna sesja, jako singiel jestem zazdrosna, też chcę tżta do przytulania! Mogę zdać relację z wpływu parafiny na grube włosy. Mam takie austriackie coś klik! Ale to za kilka dni. Swoją drogą piękna strona, zagłębię się w nią z wielką radością już na wyrost mi szkoda że mają tam więcej dobrych kosmetyków - Austria ma bliżej do cywilizacji niż my, na pewno niż Podkarpacie ![]() Przypomniało mi się - muszę wam powiedzieć, że najpiękniejsze kręcioły widziałam u facetów! Wielu moich kolegów miało etap długich piór, kilku natura nieźle obdarzyła, w sensie nie dość że przystojniaki to jeszcze takie skrętnice!! To przez nich zachorowałam na loki Jak się któryś strzygł to dziewczyny ogłaszały żałobę narodową Nie narobię wam smaka bo nie mam zdjęć...Byłam dzisiaj w zielarskim, trafiłam na miłą panią i prawie nawróciła mnie na zdrowe życie ;D Ucieszyła się że jestem zainteresowana, dostałam dużą ulotkę z olejami ...i znowu umrę na niezdecydowanie co kupić w następnej kolejności
|
|
|
|
#29412 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() prosze tylko powiedz jak spieni sie ta odzywka to potem juz splukuje woda i zakladam na glowe turbanik?????
|
|
#29413 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny
zle przeprowadzone i jednodniowe rozjasnianie wlosow to chyba wiadomo jaki skutek tego bedzie ![]() ja swoje czarne rok czasu pasemko po pasemku rozjasnialam i nie mialam zadnej marchewki nigdy w domu nie rozjasniamy wlosow a tym bardziej nie robimy dekoloryzatora ja rowniez packam twarz kremem tlustym na noc i szyje i wlosy mi nie leca na twarz bo poprostu mam je w warkoczu a pojedyncze krotsze kosmyki grzywki za uchem![]() zwiazujcie wloski jak smarujecie buzke kremem ja nawet opaske szeroka zakladam zeby mi nic nie przeszkadzalo
|
|
#29414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To może warto byś jeszcze poczekała? ![]() Dziewczynki- włosy wypadają mi okrutnie ![]() TŻ namawia do ścięcia o co najmniej połowę długości...Boję się, ze skutki tego wypadania mogą być nieodwracalne
|
|
#29415 |
|
Wtajemniczenie
|
ammm
Caskada U mnie niestety brakowało cierpliwości...prawie kasztanowe odrosty 4 cm i dlugosc czarna to nie najlepiej wygladalo xD anka.d Tez tak sądze, ze tak powinni napisać na każdej ulotce w takich dekoloryzatorach. Wyobrazam sobie 16 latka i dekoloryzacja włosów :P hehe xD Ajrisz Marta Dziękuje
|
|
|
|
#29416 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Anka, Twoje włosy są cudowne, piękne, wspaniałe
![]() Indios, nie wiem czy już pisałam, jestem zauroczona Waszymi zdjęciami. Włosy przepiękne, ale jak pisała Anka, patrząc na zdjęcia trudno skupić się tylko na włosach. |
|
|
|
#29417 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a potem wypadaloby nalozy na wlosy odzywke, juz nie taka jak do mycia, a taka co ma odzywki. czytałaś ty faq moja droga? tam to jest wsyztsko opisane. Cytat:
ja jak raz zwiaze to juz do nastepnego mycia musze miec spiete, tak sie odkształcają. spa w spiętych, albo w warkoczu tez nie potrafie. ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- basiu - dziekuje ![]() bernadka! ucz sie teraz. bedziesz mic z glowy! a wychodzic z wesela siostry na egzamin? no chyba tego nie chcesz? wez sie w garsc kobieto i do nauki MARSZ! ![]() ![]() i wyłącz wizaż :P |
||
|
|
|
#29418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#29419 |
|
Wtajemniczenie
|
*Basia*
Caskada Moze pomysle o jakimś karmelu ale wszystko w swoim czasie :P |
|
|
|
#29420 |
|
Zakorzenienie
|
bernadka
a ja juz uciekam bo moje chlopaki czekaja na mnie ![]() dobrej nocki wszystkim
|
|
#29421 |
|
Wtajemniczenie
|
Caskada
Dziekuję i wzajemnie
|
|
|
|
#29422 |
|
Rozeznanie
|
Babeczki zobaczcie, jakie włosy
http://gazetapraca.pl/gazetapraca/1,..._,,ga,,10.html przyznać się, która pracuje w Częstochowie?
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
#29423 |
|
Rozeznanie
|
Mówicie o warkoczu. Robicie go również na wieczór (pytanie do tych co myją wieczorem) na mokrych włosach? Wysychają wam one? Bo kiedyś sobie zrobiłam i rano miałam jeszcze mokre i musiałam suszyć
|
#29424 |
|
Wtajemniczenie
|
anka.d
Świetna motywacja Dzięki Ci !! :P P.S nie piszcie zbyt duzo bym nie miała wielkich zaległości xD |
|
|
|
#29425 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiesz czasem pewne informacje umkną..i tak zagladam tam co chwile zeby sie czegos dowiedziec...ale fajnie tez na biezaco sie podpytać Was dziołszki ![]() a jaka najlepiej odzywke uzyc do mycia?? macie cos godnego polecenia? ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
![]() jak bylam mala to wogole- raz na tydzien mycie czuprynki ![]() teraz chyba bym nie potrafila isc spac z mokrymi wlosami..a rano to chyba bylby jakis tragizm
|
|
#29426 |
|
Rozeznanie
|
To ja muszę rano, przed szkołą byłoby ciężko. Też pamiętam jedno mycie w tygodniu włosów. Sobota to był ten dzień kiedy się długo siedziało w wannie i myło się włosy
![]() Moje o poranku złe bardzo nie są.
|
#29427 |
|
Raczkowanie
|
No witam Drogie Curlsy
)Do wszystkich osób które pisały o tej odżywce do mycia, zgadza się trudno ją się rozprowadza i w ogóle, obciąża ale u mnie to akurat raczej zaleta. Pewnie szybko się skończy bo duże jej muszę nałożyć przy myciu. zdecydowałem że przed świętami pójdę do fryzjera tu koło siebie, podciąć trochę włosy, gdyż w niektórych miejscach są fest pocieniowane a w niektórych<grzywka> prawie wcale....no i grzywkę tylko odrobinkę podetnę, a resztą tak z 1cm max 1,5cm.
|
#29428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko piękniejsza i młodsza już nie będę ![]() też nadawałabym się do ulotki Chciałam "zdjąć" za ciężki brąz - wyszedł mi piękny koniaczek A większą szkodę zrobiła mi fryzjerka, bo wyszedł jej brudny łososiowy ;]
|
|
|
|
|
#29429 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Oglądałam, ale nie znam tych pań. Nie mam szczęścia chodzić do Urzędów
|
|
|
|
|
#29430 | |
|
Wtajemniczenie
|
no ladne loczki w tej czestochowie
![]() dziewczyny - mam cos na pocieszenie dla tych, ktore ostatnio narzekaja na wypadanie. z opisu gg kolegi: "bo jak włosy są ładne to nie musi ich być dużo" ![]() ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- Cytat:
o odzywkach jest w faq, i w blogu malgosi przede wszystkim. najpopularniejsze do mycia to dowolny balsam mrs potters, isana (najlepiej ta z babassu, wygladzajaca), hegrony, niektore dziewczyny myją tez joanna naturia bez splukiwania (chyba najpopularniejsza do mycia jest czerwona - mak/bawelna), nada sie też Aile z Kauflanda, i pollena ewa, polskie ziola lawenda (innych skladow nie znam) |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:16.

Cała reszta mogłaby być myta co 3 dni, a te przy twarzy chyba od kremu się tak przetłuszczają codziennie 

No bo tylko przy twarzy (przy czole) po obu stronach mam następnego dnia taki smalec na włosach

(((((((

pięknie ci w rudych i pewnie nie masz problemu z odrostami?