Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 981 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-15, 15:09   #29401
Kurka_Paulina
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI

Cytat:
Napisane przez anka.d Pokaż wiadomość
zaktualizowalam wpis w dzienniku

sprobuje jeszcze wyszperac te zdjecia, ktore przepadly

Zakochałam się w twoich włosach Wpatrując się w nie poczułam przemożną potrzebę spróbowania mycia odżywką i zamierzam dzisiaj kupić jakąś Mrs. Potter's

Cytat:
Napisane przez bernadka20 Pokaż wiadomość
Moje włosy są grubsze od waszych...Moge nałożyc tonę odżywek i nie przetłuszczą mi się :P Ale co 2 dzień je myję, gdyż grzywka mi się szybko przetłuszcza a samej grzywki nienawidzę myć (jak to robi moja siostra xD).
Tak mnie denerwuje, że moje włosy się przetłuszczają przy twarzy Cała reszta mogłaby być myta co 3 dni, a te przy twarzy chyba od kremu się tak przetłuszczają codziennie
Kurka_Paulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 15:17   #29402
anwen
Zadomowienie

GG do anwen

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
nie wiem czy to w tym wątku ale któraś z Was pisała o Pamiętniku Wampirów ale sie wciągnęłam ...
uwielbiam ten serial! W sumie to wciągnęłam się właśnie przez włosy Eleny i przez nią też zaczęłam zapuszczać swoje Teraz wolę Katrine i jej loczki, o wiele lepiej wygląda w zakręconej wersji!

od 06.2010 piję pokrzywę i olej z wiesiołka
27.10.11 -Prawo Jazdy

od 18.06.12 ćwiczę z Ewą Chodakowską

Włosy 2011-2012

Blog - Jak dbać o długie włosy?
www.anwena.blogspot.com
anwen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 15:21   #29403
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Napisane przez Kurka_Paulina Pokaż wiadomość
Zakochałam się w twoich włosach Wpatrując się w nie poczułam przemożną potrzebę spróbowania mycia odżywką i zamierzam dzisiaj kupić jakąś Mrs. Potter's
Mnie też od razu wzięło na powrót do mycia odżywką, jak zobaczyłam zdjęcia Ani
Jednak muszę się z tym wstrzymać gdyż moich hinduskich mazideł odżywką nie "spiorę" a na razie muszę przy nich zostać...
Są częścią mojej kuracji anty- wypadaniowej

Cytat:
Napisane przez Kurka_Paulina Pokaż wiadomość
Tak mnie denerwuje, że moje włosy się przetłuszczają przy twarzy Cała reszta mogłaby być myta co 3 dni, a te przy twarzy chyba od kremu się tak przetłuszczają codziennie
Hmm...to dziwne...ja teraz smaruję buzię tłustymi filtrami i na noc też nakładam treściwe rzeczy i nie mam z tym problemu...
Jesteś pewna, że to przez kremy?

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 15:25   #29404
caskada
Zakorzenienie

no dokladnie tez uzywam tlusciochow do twarzy i na dzien mam makijaz a na noc tlusty krem i do wlosow to ma sie nijak pamietam tylko ze grzywka do brwi prostowana mi sie przetluszczala ale to byl bezposredni kontakt ze skora

no i zachorowalam trza obejrzec seriala tylko jak ja je wszystkie ogarne bo mam troche swoich naj

porownalam sklady tego fructisa nutri repair triple nutrition do garniera karite i sa podobne a nawet fructis zawiera wiecej ekstraktow z owocow i dodatkowo olej z oliwek..
wlasnie trzymam na wlosach zobacze jakie efekty beda po 1 razie uzycia

Edytowane przez caskada
Czas edycji: 2010-12-15 o 16:15
caskada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 16:48   #29405
Kurka_Paulina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Indios Bravos Pokaż wiadomość
Jednak muszę się z tym wstrzymać gdyż moich hinduskich mazideł odżywką nie "spiorę" a na razie muszę przy nich zostać...

Hmm...to dziwne...ja teraz smaruję buzię tłustymi filtrami i na noc też nakładam treściwe rzeczy i nie mam z tym problemu...
Ech właśnie wróciłam z zakupów i nie kupiłam tego balsamu jednak - w składzie wypatrzyłam dimethicone, a nie pamiętałam jak się zmywa. Teraz wiem, że wodą, ale się waham

Nie jestem pewna, czy to przez kremy, czy sebum, ale tak czy siak raczej od twarzy, prawda? No bo tylko przy twarzy (przy czole) po obu stronach mam następnego dnia taki smalec na włosach Staram się podpinać spineczkami, żeby na twarz nie spadały - ale wtedy gorzej wyglądam
Kurka_Paulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 16:54   #29406
bernadka20
Wtajemniczenie

anka.d
"aaa takie buty
na tym zdjeciu w szrej bluzeczce z falbanka na tle okna grzywa wyglada na prostą.

ja niestety wiem jak ciezko zejsc z czarnego. zwlaszcza domowymi sposobami wliczajac w to poparzenie skalpu i moje wlosy polamane czy wypadniete walające sie po calym domu :/ nigdy wiecej"
Bo grzywe Kochana muszę prostować niestety (teraz ją delikatnie prostownica podkręcam) ;/
Daj spokoj jak sobie wspomnę kąpiel rozjaśniająca to przypomina mi się moje siedzenie na krzesle (robiono mi na pracowni...gdybyś zobaczyła na czubku blond - bo na odrosty mi niepotrzebnie wykladowczyni nalozyla, ale nie szarpalam sie z nia...a na dlugosci marchewkę to bys się wystraszyła )

Edith
Jak narazie dośc farbowania...robiłam we wrzesniu złocistym ciemnym blondem z Syoss to tak nie wyraźnie się czułam a potem widziałam odrosty to praliną z perfecto mousse i nigdy więcej...Naprawde nie ładnie sie czuje wyblakło tak jakoś xD
Może i fajne, ale nie kiedy w nieodpowiednich momentach xD

ammmm
Dokładnie jak Edith napisała,....
Prosze mnie tu do złego Kochana nie namawiać...
*
Indios
Na zadne z was się nie potrafię gniewać !
Zgadzam się w zupełności ...Niektorym to naprawdę prosciuteńkie kołki pasują

Dziewczynki mam dosc tej nauki ;/
(((((((
Stop suszarce od końca czerwca 2010
Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek
Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka
bernadka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 17:02   #29407
ammmm
Wtajemniczenie

[QUOTE=[B]Kurka_Paulina[/B];23789015]Zakochałam się w twoich włosach Wpatrując się w nie poczułam przemożną potrzebę spróbowania mycia odżywką i zamierzam dzisiaj kupić jakąś Mrs. Potter's

jeszcze nigdy nie umylam wlosow odzywką... dziewczyny ja nie wiem jak ja mam to zrobic...serio...nie smiejcie sie
prosze o instrukcje taka prosta jak Wy to robicie
moze i mi by to pomoglo..bo juz widze ze turban w postaci pieluszki zamiast recznika to strzal w dziesiatke!!!!!!!!!!!

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Cytat:
anka.d
"aaa takie buty
na tym zdjeciu w szrej bluzeczce z falbanka na tle okna grzywa wyglada na prostą.

ja niestety wiem jak ciezko zejsc z czarnego. zwlaszcza domowymi sposobami wliczajac w to poparzenie skalpu i moje wlosy polamane czy wypadniete walające sie po calym domu :/ nigdy wiecej"
Bo grzywe Kochana muszę prostować niestety (teraz ją delikatnie prostownica podkręcam) ;/
Daj spokoj jak sobie wspomnę kąpiel rozjaśniająca to przypomina mi się moje siedzenie na krzesle (robiono mi na pracowni...gdybyś zobaczyła na czubku blond - bo na odrosty mi niepotrzebnie wykladowczyni nalozyla, ale nie szarpalam sie z nia...a na dlugosci marchewkę to bys się wystraszyła )

Edith
Jak narazie dośc farbowania...robiłam we wrzesniu złocistym ciemnym blondem z Syoss to tak nie wyraźnie się czułam a potem widziałam odrosty to praliną z perfecto mousse i nigdy więcej...Naprawde nie ładnie sie czuje wyblakło tak jakoś xD
Może i fajne, ale nie kiedy w nieodpowiednich momentach xD

ammmm
Dokładnie jak Edith napisała,....
Prosze mnie tu do złego Kochana nie namawiać...
*
Indios
Na zadne z was się nie potrafię gniewać !
Zgadzam się w zupełności ...Niektorym to naprawdę prosciuteńkie kołki pasują

(((((((
Nie namawiam nie namawiam oj tam poprostu w tych ciemnych mialaś "pazura" hehehe a ja lubie takie zadziorki

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

Cytat:

Indianos zgadzam sie w zupelnosci...ja uzywam Bambino a jest dosc tlusty..wlosy mi sie nie przetluszczaja
napewno w takim wypadku nie ma co szukac winy w kremie
poza tym teraz jest tak sucho przez to ogrzewanie ze szok...ja wrecz sie przesuszam wszedzie

Edytowane przez ammmm
Czas edycji: 2010-12-15 o 17:03
ammmm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 17:07   #29408
caskada
Zakorzenienie

bernadka dla mnie z czarnych nie bylo tak trudno zejsc co czekac wkoncu na normalny kolor
po co rozjasnialas?? moglas pozostac w ciemnych
noo ale najwazniejsze ze ty dobrze sie czujesz tak jak jest teraz
Stary 2010-12-15, 18:00   #29409
kasiek88
Przyczajenie

W koncu mam chwile czasu dla siebie, wiec siedze z sesa na skalpie i amla na wlosach ;p Kupilam dzis babydream i nie moge az doczekac sie kiedy go uzyje ;p Wlosy niestety leca i leca ;(

Stosowal ktos moze wode brzozowa isana z rossmannu? Jesli tak to jakie sa wasze odczucia z tym specyfikiem?

Dziewczyny, piekne te wasze wlosy, naprawde, mozecie byc dumne z siebie, z pracy jaka wlozylyscie w pielegnacje! Gratuluje i zazdroszcze hehe ;p
Cel: Nawilżone, odżywione, mięsiste loki.
Zahamowanie wypadania oraz zagęszczenie włosów.
kasiek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 18:24   #29410
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:
a zgadnij jak to wygladalo jak 16latka nalozyla sobie w domu tzw białą henne z joanny, na to plastikowy czepek, ktory byl dolaczony do opakowania. po 5 minutach mieszanka na glowie nagrzala sie do takiej temperatury, ze reka nie moglam dotknac. zwinelam wiec czepek i obwiązalam go dookola kitki tylko (mialam wtedy najdluzsze wlosy w zyciu). efekt koncowy - jasnożółty odrost, kawalek marchewki, kawalek czranego i znowu marchewka. po miesiącu walki z szamponetkami, czy szamponami koloryzujacymi poddalam sie i scielam do ucha. moje zdjęcie po tej dekoloryzacji powinna byc zalaczone do kazdego opakowania z czarna farbą z dopiskiem - ZASTANÓW SIE CZY NA PEWNO TEGO CHCESZ!
Cytat:
Napisane przez ammmm Pokaż wiadomość
jeszcze nigdy nie umylam wlosow odzywką... dziewczyny ja nie wiem jak ja mam to zrobic...serio...nie smiejcie sie
prosze o instrukcje taka prosta jak Wy to robicie
moze i mi by to pomoglo..bo juz widze ze turban w postaci pieluszki zamiast recznika to strzal w dziesiatke!!!!!!!!!!!
(...)
Indianos zgadzam sie w zupelnosci...ja uzywam Bambino a jest dosc tlusty..wlosy mi sie nie przetluszczaja
napewno w takim wypadku nie ma co szukac winy w kremie
poza tym teraz jest tak sucho przez to ogrzewanie ze szok...ja wrecz sie przesuszam wszedzie
myjesz zupelnie tak jak szamponem, tylko nastaw sie ze sporo odzywki do tego zuzyjesz. moczysz wlosy bierzesz odzywke i masujesz skalp i wlosy. mozna wczesniej rozmieszac odzywke w kubeczku z wodą, wstrząsnąc, zeby sie spienila, niektorym sie tak latwiej myje.

a ja mysle, ze kremy jednak moga miec cos wspolnego. mam podobnie i jak posmaruje sie kremem na noc na ostatnia chwile, tzn juz w lozku i od razu sie klade to tez na taki niewchłonięty krem jak wlosy poleca to sie wytłuszczą. jak posmaruje sie wczesniej i dam czas, zeby krem sie wchlonal zanim zaczne sie wiercic na poduszce to jest ok.
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 18:28   #29411
AjriszMarta
Zakorzenienie

Bernadka nie daj się pięknie ci w rudych i pewnie nie masz problemu z odrostami?

Anka.d - dołączam do Twojego funclubu

Indios - piękna sesja, jako singiel jestem zazdrosna, też chcę tżta do przytulania!

Mogę zdać relację z wpływu parafiny na grube włosy. Mam takie austriackie coś klik! Ale to za kilka dni. Swoją drogą piękna strona, zagłębię się w nią z wielką radością już na wyrost mi szkoda że mają tam więcej dobrych kosmetyków - Austria ma bliżej do cywilizacji niż my, na pewno niż Podkarpacie

Przypomniało mi się - muszę wam powiedzieć, że najpiękniejsze kręcioły widziałam u facetów! Wielu moich kolegów miało etap długich piór, kilku natura nieźle obdarzyła, w sensie nie dość że przystojniaki to jeszcze takie skrętnice!! To przez nich zachorowałam na loki Jak się któryś strzygł to dziewczyny ogłaszały żałobę narodową Nie narobię wam smaka bo nie mam zdjęć...

Byłam dzisiaj w zielarskim, trafiłam na miłą panią i prawie nawróciła mnie na zdrowe życie ;D Ucieszyła się że jestem zainteresowana, dostałam dużą ulotkę z olejami ...i znowu umrę na niezdecydowanie co kupić w następnej kolejności

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 18:41   #29412
ammmm
Wtajemniczenie

Cytat:
a zgadnij jak to wygladalo jak 16latka nalozyla sobie w domu tzw białą henne z joanny, na to plastikowy czepek, ktory byl dolaczony do opakowania. po 5 minutach mieszanka na glowie nagrzala sie do takiej temperatury, ze reka nie moglam dotknac. zwinelam wiec czepek i obwiązalam go dookola kitki tylko (mialam wtedy najdluzsze wlosy w zyciu). efekt koncowy - jasnożółty odrost, kawalek marchewki, kawalek czranego i znowu marchewka. po miesiącu walki z szamponetkami, czy szamponami koloryzujacymi poddalam sie i scielam do ucha. moje zdjęcie po tej dekoloryzacji powinna byc zalaczone do kazdego opakowania z czarna farbą z dopiskiem - ZASTANÓW SIE CZY NA PEWNO TEGO CHCESZ!

myjesz zupelnie tak jak szamponem, tylko nastaw sie ze sporo odzywki do tego zuzyjesz. moczysz wlosy bierzesz odzywke i masujesz skalp i wlosy. mozna wczesniej rozmieszac odzywke w kubeczku z wodą, wstrząsnąc, zeby sie spienila, niektorym sie tak latwiej myje.

a ja mysle, ze kremy jednak moga miec cos wspolnego. mam podobnie i jak posmaruje sie kremem na noc na ostatnia chwile, tzn juz w lozku i od razu sie klade to tez na taki niewchłonięty krem jak wlosy poleca to sie wytłuszczą. jak posmaruje sie wczesniej i dam czas, zeby krem sie wchlonal zanim zaczne sie wiercic na poduszce to jest ok.
aniu dziekuje za odpowiedz i za to że mnie nie ochrzanilyscie za tak banalne pytanie
prosze tylko powiedz jak spieni sie ta odzywka to potem juz splukuje woda i zakladam na glowe turbanik?????
Stary 2010-12-15, 18:49   #29413
caskada
Zakorzenienie

dziewczyny
zle przeprowadzone i jednodniowe rozjasnianie wlosow to chyba wiadomo jaki skutek tego bedzie
ja swoje czarne rok czasu pasemko po pasemku rozjasnialam i nie mialam zadnej marchewki

nigdy w domu nie rozjasniamy wlosow a tym bardziej nie robimy dekoloryzatora

ja rowniez packam twarz kremem tlustym na noc i szyje i wlosy mi nie leca na twarz bo poprostu mam je w warkoczu a pojedyncze krotsze kosmyki grzywki za uchem
zwiazujcie wloski jak smarujecie buzke kremem ja nawet opaske szeroka zakladam zeby mi nic nie przeszkadzalo
Stary 2010-12-15, 18:50   #29414
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość

Indios - piękna sesja, jako singiel jestem zazdrosna, też chcę tżta do przytulania!
Ja czekałam 19 lat zanim znalazłam...
To może warto byś jeszcze poczekała?

Dziewczynki- włosy wypadają mi okrutnie
TŻ namawia do ścięcia o co najmniej połowę długości...Boję się, ze skutki tego wypadania mogą być nieodwracalne

Stary 2010-12-15, 19:20   #29415
bernadka20
Wtajemniczenie

ammm
Mimo to dzięki :P

Caskada
U mnie niestety brakowało cierpliwości...prawie kasztanowe odrosty 4 cm i dlugosc czarna to nie najlepiej wygladalo xD

anka.d
Tez tak sądze, ze tak powinni napisać na każdej ulotce w takich dekoloryzatorach.
Wyobrazam sobie 16 latka i dekoloryzacja włosów :P
hehe xD

Ajrisz Marta
Dziękuje
Stary 2010-12-15, 19:29   #29416
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Anka, Twoje włosy są cudowne, piękne, wspaniałe:lov e: Widać, że wiesz jak się z nimi obchodzić. Jestem pod mega wielkim wrażeniem.

Cytat:

(((((((

Indios, nie wiem czy już pisałam, jestem zauroczona Waszymi zdjęciami. Włosy przepiękne, ale jak pisała Anka, patrząc na zdjęcia trudno skupić się tylko na włosach.

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 19:34   #29417
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:
aniu dziekuje za odpowiedz i za to że mnie nie ochrzanilyscie za tak banalne pytanie
prosze tylko powiedz jak spieni sie ta odzywka to potem juz splukuje woda i zakladam na glowe turbanik?????
jak sie spieni to jeszcze troche pomasuj skalp. byle dokladnie.
a potem wypadaloby nalozy na wlosy odzywke, juz nie taka jak do mycia, a taka co ma odzywki.

czytałaś ty faq moja droga? tam to jest wsyztsko opisane.

Cytat:
Napisane przez caskada Pokaż wiadomość
dziewczyny
zle przeprowadzone i jednodniowe rozjasnianie wlosow to chyba wiadomo jaki skutek tego bedzie
ja swoje czarne rok czasu pasemko po pasemku rozjasnialam i nie mialam zadnej marchewki

nigdy w domu nie rozjasniamy wlosow a tym bardziej nie robimy dekoloryzatora

ja rowniez packam twarz kremem tlustym na noc i szyje i wlosy mi nie leca na twarz bo poprostu mam je w warkoczu a pojedyncze krotsze kosmyki grzywki za uchem
zwiazujcie wloski jak smarujecie buzke kremem ja nawet opaske szeroka zakladam zeby mi nic nie przeszkadzalo
teraz juz jestem madra i bym tak nie zrobila (przede wszystkim bym nie zafarbowala na pierwszym miejscu), ale wtedy? moj odrost jeszcze ni byl chyba tak widoczny jak bernadki, ale jednak dawal sie we znaki, niektorzy to sie na wlasnych bledach musza uczyc :P

ja jak raz zwiaze to juz do nastepnego mycia musze miec spiete, tak sie odkształcają. spa w spiętych, albo w warkoczu tez nie potrafie.

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

basiu - dziekuje

bernadka! ucz sie teraz. bedziesz mic z glowy! a wychodzic z wesela siostry na egzamin? no chyba tego nie chcesz? wez sie w garsc kobieto i do nauki MARSZ!

i wyłącz wizaż :P
Stary 2010-12-15, 20:04   #29418
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Indios, nie wiem czy już pisałam, jestem zauroczona Waszymi zdjęciami. Włosy przepiękne, ale jak pisała Anka, patrząc na zdjęcia trudno skupić się tylko na włosach.
Dziękuję

Stary 2010-12-15, 20:28   #29419
bernadka20
Wtajemniczenie

*Basia*

Caskada
Moze pomysle o jakimś karmelu ale wszystko w swoim czasie :P
Stary 2010-12-15, 20:35   #29420
caskada
Zakorzenienie

bernadka dobry pomysl

a ja juz uciekam bo moje chlopaki czekaja na mnie
dobrej nocki wszystkim
Stary 2010-12-15, 20:42   #29421
bernadka20
Wtajemniczenie

Caskada
Dziekuję i wzajemnie Milych snów !
Stary 2010-12-15, 21:10   #29422
Volyova
Rozeznanie

Babeczki zobaczcie, jakie włosy
http://gazetapraca.pl/gazetapraca/1,..._,,ga,,10.html

przyznać się, która pracuje w Częstochowie?

Dumna fala (klik)

Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog
Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc
Volyova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 21:32   #29423
Alciaaa
Rozeznanie

Mówicie o warkoczu. Robicie go również na wieczór (pytanie do tych co myją wieczorem) na mokrych włosach? Wysychają wam one? Bo kiedyś sobie zrobiłam i rano miałam jeszcze mokre i musiałam suszyć

Alciaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 21:44   #29424
bernadka20
Wtajemniczenie

anka.d
Świetna motywacja Dzięki Ci !! :P
Zatem wyłączam wizaż i odezwe się w najbliższym czasie...

P.S nie piszcie zbyt duzo bym nie miała wielkich zaległości xD
Stary 2010-12-15, 21:54   #29425
ammmm
Wtajemniczenie

Cytat:
jak sie spieni to jeszcze troche pomasuj skalp. byle dokladnie.
a potem wypadaloby nalozy na wlosy odzywke, juz nie taka jak do mycia, a taka co ma odzywki.

czytałaś ty faq moja droga? tam to jest wsyztsko opisane.

teraz juz jestem madra i bym tak nie zrobila (przede wszystkim bym nie zafarbowala na pierwszym miejscu), ale wtedy? moj odrost jeszcze ni byl chyba tak widoczny jak bernadki, ale jednak dawal sie we znaki, niektorzy to sie na wlasnych bledach musza uczyc :P

ja jak raz zwiaze to juz do nastepnego mycia musze miec spiete, tak sie odkształcają. spa w spiętych, albo w warkoczu tez nie potrafie.

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

basiu - dziekuje

bernadka! ucz sie teraz. bedziesz mic z glowy! a wychodzic z wesela siostry na egzamin? no chyba tego nie chcesz? wez sie w garsc kobieto i do nauki MARSZ!

i wyłącz wizaż :P
czytalam naprawde wiesz czasem pewne informacje umkną..i tak zagladam tam co chwile zeby sie czegos dowiedziec...
ale fajnie tez na biezaco sie podpytać Was dziołszki
a jaka najlepiej odzywke uzyc do mycia?? macie cos godnego polecenia?

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Alciaaa Pokaż wiadomość
Mówicie o warkoczu. Robicie go również na wieczór (pytanie do tych co myją wieczorem) na mokrych włosach? Wysychają wam one? Bo kiedyś sobie zrobiłam i rano miałam jeszcze mokre i musiałam suszyć
ja takie chodzenie z mokrymi wlosami spac wspominam z dziecinstwa
jak bylam mala to wogole- raz na tydzien mycie czuprynki
teraz chyba bym nie potrafila isc spac z mokrymi wlosami..a rano to chyba bylby jakis tragizm
Stary 2010-12-15, 21:59   #29426
Alciaaa
Rozeznanie

To ja muszę rano, przed szkołą byłoby ciężko. Też pamiętam jedno mycie w tygodniu włosów. Sobota to był ten dzień kiedy się długo siedziało w wannie i myło się włosy
Moje o poranku złe bardzo nie są.

Alciaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 22:03   #29427
Gagz
Raczkowanie

No witam Drogie Curlsy)

Do wszystkich osób które pisały o tej odżywce do mycia, zgadza się trudno ją się rozprowadza i w ogóle, obciąża ale u mnie to akurat raczej zaleta. Pewnie szybko się skończy bo duże jej muszę nałożyć przy myciu.

zdecydowałem że przed świętami pójdę do fryzjera tu koło siebie, podciąć trochę włosy, gdyż w niektórych miejscach są fest pocieniowane a w niektórych<grzywka> prawie wcale....no i grzywkę tylko odrobinkę podetnę, a resztą tak z 1cm max 1,5cm.

http://www.youtube.com/user/TheThreeNotes?feature=mhee

Bez prostownicy od:
18.09.2010!!
Gagz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 22:35   #29428
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Ja czekałam 19 lat zanim znalazłam...
To może warto byś jeszcze poczekała?
Poczekam tylko piękniejsza i młodsza już nie będę

Cytat:
Wyobrazam sobie 16 latka i dekoloryzacja włosów :P
też nadawałabym się do ulotki Chciałam "zdjąć" za ciężki brąz - wyszedł mi piękny koniaczek A większą szkodę zrobiła mi fryzjerka, bo wyszedł jej brudny łososiowy ;]

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 23:22   #29429
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez Volyova Pokaż wiadomość
Babeczki zobaczcie, jakie włosy
http://gazetapraca.pl/gazetapraca/1,..._,,ga,,10.html

przyznać się, która pracuje w Częstochowie?
Ja pracuję, ale to nie ja

Oglądałam, ale nie znam tych pań. Nie mam szczęścia chodzić do Urzędów

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 23:47   #29430
anka.d
Wtajemniczenie

no ladne loczki w tej czestochowie

dziewczyny - mam cos na pocieszenie dla tych, ktore ostatnio narzekaja na wypadanie. z opisu gg kolegi: "bo jak włosy są ładne to nie musi ich być dużo"

---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ----------

Cytat:
czytalam naprawde wiesz czasem pewne informacje umkną..i tak zagladam tam co chwile zeby sie czegos dowiedziec...
ale fajnie tez na biezaco sie podpytać Was dziołszki
a jaka najlepiej odzywke uzyc do mycia?? macie cos godnego polecenia?
to zagladaj tam czesciej. wiedzy zebranej jest dużo, ja tu jestem od ponad roku, mniej wiecej ogarniam, ale caly czas sie ucze! nie sadze, zeby cala te wiedze dalo sie wchlonąć na raz (jakkolwiek jest ona podana przystepnie), wiec trzeba zagladac.
o odzywkach jest w faq, i w blogu malgosi przede wszystkim.
najpopularniejsze do mycia to dowolny balsam mrs potters, isana (najlepiej ta z babassu, wygladzajaca), hegrony, niektore dziewczyny myją tez joanna naturia bez splukiwania (chyba najpopularniejsza do mycia jest czerwona - mak/bawelna), nada sie też Aile z Kauflanda, i pollena ewa, polskie ziola lawenda (innych skladow nie znam)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości