|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
BAN stały
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011
|
|
|
|
#3302 |
|
Zadomowienie
|
Beata, Ty jesteś ekspertem, ja to tylko najprostsze rzeczy umiem zrobić np. ściągnąć coś jak mam jak wół wytłumaczone, jak to zrobić
|
|
|
|
#3303 | |||||
|
Rozeznanie
|
Witam nowe ciężarówki
Cytat:
![]() Cytat:
Coś czułam, że to konował był, bez serca w dodatku.. Dostałam receptę na inny antybiotyk - Duomax, brała któraś z Was w ciąży? Ten niby można ale jutro jeszcze kontrolnie zadzwonię do gina, niech się wypowie. Generalnie trochę jakby czuję się lepiej ale lekarka mnie postraszyła, że jak zapalenie rzuci mi się z tchawicy na oskrzela to pozamiatane No i jeszcze tydzień siedzę na L4..Cytat:
![]() Mnie tak na wycie wzięło po świętach a jak mi się choroba zaczęła to już w ogóle wyję średnio raz dziennie. Ale najlepszy i tak jest płacz bez powodu. Mąż wchodzi kiedyś do kuchni a ja ryczę podgrzewając bigos Najpierw się wystraszył, że coś się stało, a potem miał ze mnie polewkę, że w tej ciąży to nawet bigos potrafi być wzruszający ![]() Cytat:
Cytat:
Ale masz rację, takie wydarzenia tak hartują człowieka, że później w życiu mało jest takich spraw, z którymi nie można sobie poradzić. Masz wspaniałą rodzinę i z całego serca trzymam kciuki żeby była wytęskniona córcia
|
|
#3304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ściągałaś do tego filmiku pewnie Silverlight'a
|
|
|
#3305 |
|
BAN stały
|
LadyinBlack-jasne,ze przytyjesz
Ja mogłam nic nie jeść,jedynie rozsadek kazał.A to i tak suchary suche i gorzka herbata. na tym jechałam tydzień. A teraz?-żre co się tylko do żarcia nadaje. Jak już wraca apetyt,to zaprzyjaźnij się z wagą.To potrwa trochę bo tycie jest trudniejsze niz chudnięcie ale ile daje satysfakcji. Życie hartuje ale nie chcę by każdego hartowało,choć większości by sie przydało. U mamusi na garnuszku,nie pracuja,wołają na fryzjera i w jednym pokoju z 3 dzieci mieszkają. Tu się by przydało hartowanie by dać w końcu coś z siebie a nie ciagnać od biednych rodziców. Mam takich na co dzień do oglądania i słuchania i współczuję tym biedakom.Nie znają zycia a byle głupstwo to załamkę mają jakby sie świat zawalił. Coś mnie w nowym roku wzięło na negatywne myślenie-nawet maż mi to wymówił. A teraz złożyłam zamówienie na słone paluszki i z sezamem a póki co idę sobie ubić śmietanę i pochłoniemy ja z polewą toffi |
|
|
|
#3306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ladyinblack - ja tez dostalam wczoraj leki (bez recepty) ktorych w koncu nie wzielam bo pisalo ze nie mozna. dzis bylam u mojej pani doktor i powiedziala ze dobrze a jakiej przeglądarki używacie i czy sprawdzacie jej aktualizacje? bo to tez ważne... Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-01-03 o 19:10 |
|
|
|
|
#3307 |
|
Zakorzenienie
|
byłam i widziałam mojego fasolinka
ma 6,25 cm, ok. 73 g wg. wzrostu ciut mniejszy niż wskazuje wiek OM, ale reszta pasuje idealnie do wieku NT 1mm więc super oto on
|
#3308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Och jak ja bym chciała taką ciąże bez mdłości... Monia czuj się wyróżniona że Cię to ominęło ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- Zanka super zdjęcia, choć drugie troszkę nieostre maluszek ładnie rośnie ciekawe ile ma mój wzrostu
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-01-03 o 19:12 |
|
|
|
|
#3309 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mnie może życie tak nie doświadczyło jak Ciebie, ale sama wcześnie wyfrunęłam z domu, jak tylko była taka możliwość to zaczęłam zarabiać, żeby choć trochę odciążyć rodziców bo było mi głupio, że jestem już pełnoletnia a na nich żeruję. Nie żałuję tego wszystkiego bo teraz potrafię dać sobie radę w życiu i potrafię być samodzielna a jak patrzę czasem na znajomych to pojąć nie mogę jak długo można udawać, że jest się jeszcze dzieckiem, które mama zawsze wyciągnie z opresji ![]() ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Cytat:
|
|
#3310 |
|
Zadomowienie
|
Nerola,bita śmietana z tofii
MNIAM!!!Zanka, a który tydzień, ciagle pytam,bomi sie mieszaja wasze tygodnie:Pokropniak ze mnie ![]() Moi rodzice też sięze mną nie cackali, chcialam miec kase to musialam pracowac i tyle.Od Lo korki dawalam. |
|
|
|
#3311 |
|
Zakorzenienie
|
12.t. i 6.d. czyli jestem w 13.t.c. (tak przynajmniej mój lekarz liczy)
|
#3312 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super fotki! Zainstalowałam tą wtyczkę i obejrzałam ten film, co polecałyście - co u dużo gadać - wzruszyłam się , jakaś płaczliwa się znów robię
|
|
|
|
|
#3313 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny dzisiaj poszłam do pracy [po miesiącu nieobecności , posiedziałam trochę na L4 bo chciałam odpoczać i te początki ciąży są ciezkie.
ale dzisiaj w pracy mlyn , oh na pełnych obrotach po pracy , padłam jak kawka , drzemnęlam się i teraz musiałam sobie kawkę zrobić mam ugotować poprasować ale nie mam siły Nicolka śpi . ja siedzę i czytam wizaż |
|
|
|
#3314 |
|
BAN stały
|
Beatko-ściagnęłam to,co proponowali w tym filmiku.
A komp już od kilku miechów nie ma głosu.Ustawiałam i niby powinien być a go nie ma. Lady-właśnie tak. A...i zapomniałam-ten antybiotyk już dziś weź-można brać go w ciaży-brałam ![]() Zanka a dlaczego "On"?Hmm...nie chcesz nam sie tu do czegoś przyznać? Poza tym to śliczne zdjecia maleństwa ![]() Buziaczek boski/ A jua dopiero za 2 tyg. Chyba nie wytrzymam i pójdę za tydzień czy półtora. Bo ciuszki kupione i lecą do mnie a ja nie mam pewności co do córeczki. Zanka właśnie przeglądam swoje zdjęcia i też miałm usg w 12+6 tzn. wg. USG bo z miesiaczki o 6 dni dłuższa ciaża i mój miał wtedy 68,07. Cały czas mi te 6 dni w tyle zostaje. Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-01-03 o 19:30 |
|
|
|
#3315 |
|
Zakorzenienie
|
nerola on czyli dzidziuś
lekarz nie był w stanie podpatrzeć nic ale wmawiam sobie, że do mnie podobny chociaż
|
#3316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
całe szczęście że płytkę szybko znalazłam ![]() ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Ja ci życzę córeczki Zanka żebyś parkę miała
|
|
|
#3317 |
|
Zadomowienie
|
ech, to ciekawe co u mnie będzie w piątek widać, jeśli wg moich obliczeń to bedzie jakiś 7 tydzien 2 dzien (wg zapłodnienia)...
Mnie w tym filmie poruszyło też podejście tej babki, ona była straaasznie wyluzowana i spokojna, nawet jak na jej poród patrzyłam to byłam w szoku |
|
|
|
#3318 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tak czy inaczej, z uwagi na to, że ja jestem antylekoman to dla pewności skonsultuję się z ginem. Ale internistka zapewniała mnie, że ten atybio w ciąży można i mam się nie pałować.. zanka, kurczę, Ty masz termin dzień przede mną i takiego już dużego dzieciaczka, to może na moim USG, na które to wybieram się już w sobotę też zobaczę już twarz
Loteria Bitcoin - aż 2 BTC do wygrania Edytowane przez LadyInBlack2 Czas edycji: 2011-01-03 o 19:42 |
|||
|
|
|
#3319 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ja leże strasznie boje się tych plamień i jeszcze wojna z TZ :/ nerola jak zwykle ugłony w Twoja strone |
|
|
|
|
#3320 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3321 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3322 | |||
|
Zakorzenienie
|
Byłam w C&A. Ciążowe beznadziejne (dla mnie) ciuchy. Żadnych przecen, a niektóre rzeczy droższe niż w H&M... Ale czekałam na TŻ i pooglądałam ciuszki dla dzieci, były przeceny i nawet miałam pomysł żeby coś kupić. Ale.... dziewczyny ja nawet nie wiem co kupować
Na jaki wzrost itd. Było sporo rzeczy cieplejszych, na jesień/zimę. A nie było wieku w miesiącach na metkach tylko wzrost... No to nie kupiłam, bo jakoś wszystko wydawało mi się takie malutkie, że nie wiedziałam za co chwycić... Ale bluzy, dresiki za 15-20 zł były. Wzrost był tak od 56cm do 78 czy jakoś tak...Cytat:
dobrze, że jesteś kolejną, która utwierdziła mnie w przekonaniu, że nie jestem dziwadłem.... Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3323 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też pracuję od liceum, zawsze lubiłam być niezależna, nie musiałam się prosić o kieszonkowe, sama sobie dorabiałam. A z domu wyfrunęłam w wieku 19 lat i od razu na swoje. Zanka cudo dzidziol .
|
|
|
|
|
#3324 |
|
Zakorzenienie
|
Dakaro
mnie tez się ciągle wszystkie dziewczyny mieszają , jest nas strasznie dużo i tak w sumie czytam i nie wiem której co odpowiedzieć , bo jak dojdę do końca to zapominam komu co chciałam powiedzieć ciężko mi to ogarnąć |
|
|
|
#3325 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Mnie się dziewczyny nie mylą, tylko stadium ciąż .Telik zapraszamy .
Edytowane przez DaKaro Czas edycji: 2011-01-03 o 20:10 |
|
|
|
|
#3326 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Kobitki
jestem telik, podczytuje was od tygodnia i czaję żeby się odezwać jestem w 7t.c. i ogromnie się z tego cieszę Przyjmiecie telika? Carmela witaj kochana
|
#3327 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Telik
Oleśnica ta koło Wrocka ? ![]() zanka dzidziol śliczny A teraz pytanie Jakie to uczucie poczuć ruchy maleństwa ? Można je 'przeoczyć' ?
|
|
|
|
#3328 |
|
Zakorzenienie
|
telik
oczywiście witaj w gronie mamusiek |
|
|
|
#3329 | |||||
|
Zakorzenienie
|
dziękuję bardzo
Cytat:
to badanie genetyczne trwało godzinę, facet wszystko dokładnie oglądała widziałam komory serduszka i przedsionek, mózg, żołądek, rączki i paluszki, nóżki, widziałam jak dzidzia otwiera buzię, jak podskakuje (bardzo ruchliwe dziecko), wszystkie pomiary, całego ciałka, głowy, brzuszka, kości udowej oj długo mogłam oglądać moją kruszynkę Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja mam suwaczek w podpisie ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
jeśli chcesz znaleźć się na liście podaj imię, wiek i t.p. do mnie na PW
|
|
#3330 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:47.

polecam się na przyszłość

Coś czułam, że to konował był, bez serca w dodatku.. Dostałam receptę na inny antybiotyk - Duomax, brała któraś z Was w ciąży? Ten niby można ale jutro jeszcze kontrolnie zadzwonię do gina, niech się wypowie. Generalnie trochę jakby czuję się lepiej ale lekarka mnie postraszyła, że jak zapalenie rzuci mi się z tchawicy na oskrzela to pozamiatane
No i jeszcze tydzień siedzę na L4..
Najpierw się wystraszył, że coś się stało, a potem miał ze mnie polewkę, że w tej ciąży to nawet bigos potrafi być wzruszający
Ale masz rację, takie wydarzenia tak hartują człowieka, że później w życiu mało jest takich spraw, z którymi nie można sobie poradzić. Masz wspaniałą rodzinę i z całego serca trzymam kciuki żeby była wytęskniona córcia