|
|
#3091 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Biżuteryjny wątek plotkowy VI
Cytat:
|
|
|
|
|
#3092 |
|
Wtajemniczenie
|
Czekam tylko i mam nadzieję, że się te dwa biżu-starocie opłacą, bo na razie wpłaty jeszcze nie dotarły
![]() W kazdym razie ja nie mam żadnej na ten temat informacji... |
|
|
|
#3094 |
|
Zadomowienie
|
Znalazłam przed chwilą, taka ciekawostka dla fanów Poczty Polskiej:
http://www.youtube.com/watch?v=vJdAXnbgpaY Najbardziej podoba mi się zakończenie: "jedna czy dwie osoby...."
|
|
|
|
#3095 |
|
Zadomowienie
|
brak słów poprostu.....
|
|
|
|
#3096 |
|
Zadomowienie
|
Taak, uroczo ;/ Mój katalog z FMG miał strategicznie naddartą kopertę, akurat tak, żeby sprawdzić tytuł (widać nikogo nie zaciekawiła taka treść, no to też i do mnie dotarł). A na forach stanikowych tworzą się całe bojówki do wyszukiwania zaginionych w locie staników na Allegro.
Na lżejszą nutę: http://www.collegehumor.com/video:1945275
|
|
#3097 |
|
Zadomowienie
|
Strach coś na Pocztę zanieść do wysłania...
|
#3098 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
LOL Nic dodać, nic ująć...
|
|
|
|
|
#3099 |
|
Wtajemniczenie
|
Ten filmik to chyba fragment starej Uwagi, tak mi się coś kojarzy. Ale kurczę, dołujące te kradzieże. Mojej Klientce zwinęli paczkę z biżu za 250 zeta. Niby że dostarczona do skrzynki, tylko otwór w skrzynce ma 12 mm, a koperta miała dobre 5-6 cm wysokości i była nieugniatalna... Teraz się po komisariatach będę szwendać z pół roku
![]() No a katalog z FMG do mnie przychodzi w folii - przynajmniej od razu widać, że nic ciekawego i nikt nic nie nadrywa. Chociaż przyznam, że narzekać nie mogę, bo raczej nie giną paczki wysyłane do mnie, nawet nierejestrowane. Oby to się nie zmieniło ![]() A filmik z UPS genialny, już gdzieś kiedyś widziałam, ale niezmiernie mnie bawi
|
|
|
|
#3100 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moj katalog z FMG (ostatni, jaki dostalam przed tym jak sie na nich obrazilam ) byl w kopercie papierowej, rozdartej dosc brutalnie, zafoliowany i z pieczątką, że przylazło uszkodzone. Jasnejasne. Ciekawe, kiedy mi poczta zeżre jakiś stanik...Filmik z UPS prawie oddaje rzeczywistość, jak pomyślę o niektórych kurierach, którzy mi mieli coś dostarczyć. U nas dochodziło to awiza naklejanego na domofonie
|
|
|
#3101 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie wszystkie dochodziły jakoś tak, że w folii, z tyłem zakrytym jakąś kartką (formularzem zamówienia?). Stanika żadnego, odpukać, jeszcze mi nikt nie capnął, za to coś ostatnio długo idą mi kryształki ze Stanów... :/ Mam nadzieję, że dotrą, bo trzy dni siedziałam, żeby je upolować i zapłaciłam krocie
(to znaczy może nie w tysiącach złotych, ale nie kupowałam ich też w setkach sztuk )A kurierzy to już w ogóle odlot, tych z GLS to nawet nie chcę widzieć na swoje oczy. A z kolei Kolporter Express potrafił zgubić w sortowni paczuszeńkę ze żwirkiem dla kotów, taką tycią, ledwie 140 litrów, cóż to jest. No mogła się przecież zapodziać! ![]() Zgroza...
|
|
|
|
#3102 |
|
Zadomowienie
|
Wejdzcie na Modną i zobaczcie czyje blaszki są na głównej w nowościach
|
#3103 |
|
Wtajemniczenie
|
A mnie ostatnio kurier UPS wrzucił przesyłkę do skrzynki!
|
|
|
|
#3104 |
|
Rozeznanie
|
A ja widziałam, ale nie powiem :P
W kwestii poczty... hmm przed świętami wcięło mi jedną paczkę i ani widu ani słychu... Reklamacja w toku... Szkoda mi tylko Klientki i tych kolców - całkiem udane i co najgorsze kupiła je sobie na święta, żeby był gwiazdkowy akcent... a tu nici ![]() W grudniu paczka do Wawy szła mi trzy tygodnie.... ufff, ale w końcu doszła
|
|
|
|
#3105 |
|
Zakorzenienie
|
Z kurierami miałam tyle przygód że hej
Na szczęście zawsze kończyło się szczęśliwie.Ostatnio zamawiałam zegarek - kurierzy w "Opek" nie wiem jakim przedziwnym trafem wysłali paczkę do Oświęcimia a nie do Świętochłowic, pomijając już fakt, że zegarek doszedł ostatecznie uszkodzony, chociaż był naprawdę dobrze zapakowany, ewidentnie ktoś paczkę zdeptał. Znalezienie kontaktu do kuriera też graniczyło z cudem. Po otrzymaniu 5 numerów telefonów do różnych kurierów okazało się, że ostatni to ten własciwy ![]() Niedawno też odbierałam drogie i delikatne szkło laboratoryjne, rozwaliło mnie to, że jak rozerwałam czarną folię zewnętrzną zakrywającą całe pudło moim oczom pokazały się naklejki treści "uwaga szkło" "fragile" i strzałka jak ustawiać paczkę Ktoś naprawdę pomyślał....Pan z "Siódemki" kiedyś pomylił się i zostawił mi nie tą paczkę co trzeba, oczywiście otwarłam bo swego czasu uważałam ze kurier nie ma prawa sie mylić więc skoro daje mi paczkę to to moje zamówienie - ale sie zdziwiłam jak zamiast półfabrykatów dostałam baloniki, ozdoby choinkowe, wstążki itp... i znowu akcja poszukiwawcza numeru telefonu do kuriera... No i zwykle kurierzy jak nie ma mnie w domu zostawiają paczki u siąsiada... czasem dzwonią żeby o tym poinformowac, a czasem dopiero sąsiad zapuka ze coś ma dla mnie, teraz podaje adres do pracy i nie mam już tych problemów ![]() Odpukać w całej mojej karierze biżuteryjnej (długiej już dość) zaginęła mi tylko jedna paczka - zamówienie z need bead chyba 2 lata temu- miało naprawde króciutką trasę bo Chorzów graniczy ze Świętochłowicami, no ale jednak, ktoś się połasił na szklane koraliki Nauczyłam się, żeby raczej wysyłać listem wartościowym, po pierwsze dochodzą zwykle na następny dzień no i nie dręczę się czy dojdzie paczka do odbiorcy czy zaginie w tajemniczych okolicznościach. Uff no to się uzewnętrzniłam
|
#3106 |
|
Rozeznanie
|
Oooooo, Kochana - zostawianie u Sąsiadów to ja znam aż za dobrze...
Ręce mi opadły jak kurier z "siódemki" zostawił u Sąsiadki laptopa mojego TŻ-ta wartego 3 tys. Na szczęście wszystko było ok, ale takie sytuacje nie powinny mieć miejsca... Ehhh, nasz polska rzeczywistość... |
|
|
|
#3107 |
|
Zadomowienie
|
Dlatego takie rzeczy warto zamawiać - mimo niby większych kosztów - z opłatą przy odbiorze, jak tylko się da. Kasy z sąsiadów nie ściągną, a jak nie dostarczą paczki, a zaginie, to będzie się awanturować firma, która wysłała.
Minus jest taki, że musiałam kiedyś mieć w domu 2,5kPLN gotówką, no ale lepiej tak niż laptop odstawiony przy drzwiach albo inny idiotyzm :)
|
|
#3108 |
|
Rozeznanie
|
Dokładnie, masz rację. Teraz tak zapewne bym zrobiła - jak to się nazywa??? mądry Polak po szkodzie
|
|
|
|
#3109 |
|
Zadomowienie
|
Może powinnyśmy zrobić sobie wątek z takimi "best practices" na różne przypadki:
* jak zamawiac kurierem, żeby kurier nie zjadł * jak płacić kredytówką, żeby za dużo nie zablokowali i było bezpiecznie * jak zapakować przesyłkę na kraj, Europę, poza Europę * jak skutecznie zgłaszać reklamację dla przesyłki krajowej lub zagranicznej * jakie typy przesyłek z zagranicy zamawiać, żeby doszło, a żeby nie przepłacić etcetcetc.
|
|
#3110 |
|
Zadomowienie
|
Wilczex
a gdzie takie ładne no chyba ,że to tajemnica zawodowa
|
|
|
|
#3111 |
|
Zakorzenienie
|
Mój Tż to gdzieś wykopał...... http://www.allegromat.pl/aukcja7820
zostawię bez komentarza Wilczex - gratki! Edytowane przez M0N1K4 Czas edycji: 2011-01-21 o 10:57 |
|
|
|
#3112 |
|
Zadomowienie
|
A mi kurier ostatnio paczkę w sklepie z nasionami zostawił
Zadzwonił powiedzieć, że już kiedyś tam zostawiał bez problemów i teraz też zostawi, bo nikogo w mieszkaniu nie ma Na szczęście paczuszce nic się nie stało i nikt z tego sklepu jej nie przygarnął To był mój Dremelek urodzinowy i nie wiem czy komuś by się przydał, ale paczka była tak oklejona, że za Chiny Ludowe nie można się było domyślić co jest w środku ![]() Wilczku - gratulacje ![]() Monika - wielki LOL
|
|
|
|
#3113 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na szczęście przygód z PP i z kurierami nie miewam... Odpukać...
Oprócz jednej przesyłki za ponad 1000 zł ze srebrem, którą kurier zostawił u sąsiada na górze, do którego nie mam za grosz zaufania. A no i ostatnio kurier z UPS nie chciał, żadnego podpisu od TŻa po dostarczeniu zamówionych kaszek dla Pauliny, podejrzane... Z pozytywów list nierejestrowany wartości 16 zł wysłany 17 października dotarł do mnie dzień przed wigilią... Juz na straty spisałam...
|
#3114 |
|
Zakorzenienie
|
Znacie jakąś ogólnopolską firmę kurierską, która dostarczy paczkę do Anglii? Bo jak przed świętami wysyłałam prezent do mojej chrześnicy, jej siostry to za paczkę o masie 1,6 kg i zawartości ok. 70 zł zapłaciłam 62 zł!!! No kurcze, rozbój w biały dzień.
|
|
|
|
#3115 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny. W końcu dostałam się do poważnej galerii
A blaszki - żadna tajemnica - kupiłam na Allegro, moge podac nazwę sprzedawcy jeśli chcecie. Z tym, ze ja kupiłam tylko te kotki. Resztę dostałam od Rosemary w prezencie.Ja z kurireami nie miałam nigdy żadnych przygód, no poza jedną ikeidy kurier nie zadzwonił wczesniej i miał pretensje, że ejstem na uczelni i nie siędzę i nie czekam na niego
|
#3116 |
|
Zadomowienie
|
Wilczex-jeszcze raz gratuluje
Czy Wy tez macie czasem takie dni,ze za cokolwiek sie wezmiecie ,nic Wam nie wychodzi? Ja dzis wlasnie taki dzien mam.Szykuje mi sie w weekend male wesele( tzn podwojne urodziny moich dzieci) i ambitnie chcialam juz dzis zaczac sie przygotowywac na to prawie 40 osob w domu. Nic z tego-biszkopt musialam wyrzucic,dom wyglada jakby przeszlo przez nie tornado( a raczej takie dwa male znudzone tornada) a ja juz na nic dzis sil nie mam.Marze o cieplej kolderce,podusi,ksiazce i spiacych dzieciach. I jeszcze tesciowa mnie dzis z rownowagi totalnie wyprowadzila mimo,ze to dzien babci jest czyli niby jej...
|
|
|
|
#3117 |
|
Zadomowienie
|
Haniu jesli chodzi o kulinaria - im bardziej się staram tym mniej wychodzi
A jak mam taki dzień że wszystko robię a oko i na odczepnego - wtedy najlepsze rzeczy wychodzą
|
#3118 |
|
Zadomowienie
|
Wilczex-to nie kwestia podejcia do pracy a jakis niedzien totalny.Nawet jajka sadzone na obiad mi nie wyszly..
. staska_stasia- Mysle,ze to w miare normalna cena.Wiesz jak jest najtaniej przesylac paczki? Przez autokary. Koszt przeslania takiej paczki to jakies 50 zl (chyba,ze jest wyjatkowo ciezka i duza) no i ktos musi ja od kierowcy odebrac na miejscu.Nam rodzice tak normalnie paczki wysylaja. A jak chodzi o kuriera to zapytam jeszcze Malza jak z pracy wroci,moze on pamieta jaka ostatnia firme kurierska wynajmowalismy
|
|
|
|
#3119 |
|
Zakorzenienie
|
Mamahania- dziękuję. Ale byłam wręcz zaskoczona tą ceną. Mówię- zawartość paczki wynosiła jakieś 70 zł, cena za przesyłkę niemalże drugie tyle. I to zwykła, ekonomiczna! Priorytet chyba 82 zł miał kosztować (szok!). Tym bardziej , że moja koleżanka ostatnio zapłaciła za bilet lotniczy do Włoch 8 euro (wizzairem chyba, plus opłaty lotniskowe, które nie mam pojęcia ile wynoszą, bo jedyny samolot którym kiedykolwiek leciałam to był wojskowy antonov).
|
|
|
|
#3120 |
|
Rozeznanie
|
Widziałam, że już wątek rossmanniaczkowego konkursu się tu pojawił
Ja również chciałabym nieśmiało poprosić o głosy na moją starszaczkę Liwię https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...il-454658.htmlZ góry dziękuję. I jeśli się mogę Wam odwdzięczyć głosami to przesyłajcie mi link na PW gdyż nie zawsze mam czas na wertowanie tego wątku Pozdrawiam
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:34.

i inne tworki bizuteryjne 

I jeszcze tesciowa mnie dzis z rownowagi totalnie wyprowadzila mimo,ze to dzien babci jest czyli niby jej...