|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3361 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Galerie artystyczne w internecie cz. II
Niestety dobra sprzedaż i dobry layout nie zawsze wystarczą, żeby w galerii zostać... Liczy się coś więcej czego w Modnej nie ma...
Ale o tym to ja już pisałam swego czasu na forum Modnej jak jeszcze do niego miałam dostęp. Teraz to już na szczęście nie mój problem...
#3362 |
Zakorzenienie
|
Ja dorzucę swoje trzy gorsze zupełnie z zewnątrz. Nie wystawiam w Modnej, ale zaglądam tam od czasu do czasu wyłącznie jako potencjalny klient ( w ogóle do wielu galerii zaglądam ) i dla mnie ( a to kwestia gustu) Modna wygląda jak ta cała galeria drugiej kategorii, jak to ktoś ładnie nazwał. Podkreślam - dla mnie. Nie zrobiłabym tam zakupów innych niż jakiś zwyklak. Po prostu kupowanie tam droższej biżuterii wywołałoby we mnie jakiś zgrzyt. Mi Modna kojarzy się z klimatem marek typu Orsay, Troll czy Pimkie. Marki bardzo sympatyczne i przyjemne, ale wiadomo, że nie tam się idzie kupić bluzkę za pięć stów.
Taki zgrzyt ma też w sobie Dulcedo, tylko trochę w innym guście. jak tam wchodzę to z kolei mam wrażenie, że widzę wielki napis "tak, my tu jesteśmy bardzo ekskluzywni!!!". (i w ogóle to mamy trzy paski na dresie). A jakbyśmy jeszcze nie zauważyli, że to ekskluzywne i eleganckie miejsce to nas poinformują napisem, że to "miejsce na eleganckie zakupy". A szkoda, bo są tam bardzo ładne prace, a Kasia przyciąga sobą do tej galerii, bo jest przesympatyczna no i zna środowisko. W każdym razie DLA MNIE jest coś bardzo nie tak z designem tej galerii i wiem, że nie tylko ja go tak odbieram. Co do stylu administracji w ArsNeo, to ja z kolei za nim nie przepadam, ale to też oczywiście kwestia gustu. Co do takich "wrażeń" i skojarzeń galeryjnych to ja np. bardzo lubię Brocante i w zasadzie to jedyna galeria, w której coś kupuję. Jest taka ciepła, babcina ![]() ![]() ![]() ![]() No. To sobie ponarzekałam ![]() ![]() Naraziłam się już chyba wszystkim, którym planowałam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3363 |
Rozeznanie
|
Skoro już tak ogólnie mówimy to ja muszę pochwalić Arsneo. Wiem, smoczku, że masz inne zdanie, ale jeszcze się taki nie urodził, który by wszystkim dogodził
![]() I w tym rzecz. Nie mam super mocy produkcyjnej ![]() ![]() Zapytałam o Modną, bo to jest galeria, jak już pisałam, nieco zagadkowa. Czytając forum odnoszę wrażenie, że działa prężnie, ale patrząc na stronę to ciężko wyczuć, bo nie ma systemu komentarzy, ani zakładki "sprzedane" (chyba, że coś przeoczyłam). A layout jest przejrzysty, ale właśnie mało sprecyzowany... nie do końca wiadomo w jakim stylu i jaka jest docelowa grupa odbiorców. A czytając Wasze posty nasunęła mi się taka myśl, że Modna "upupiła" się nazwą. Coś "modnego", to coś popularnego, żeby nie powiedzieć masowego, a już na pewno nie jest to coś ekskluzywnego. I tak na prawdę nie ma w tym nic złego, jeśli taki jest profil, podobnie jak w sieciówkach odzieżowych, gdzie sprzedaje się rzeczy modne, niezbyt drogie, ale w dużych ilościach. Mimo wszystko życzę powodzenia Modnej lux. Tak na marginesie to ja bym usunęła te kolorowe kwadraciki (wyszukiwanie po kolorach) ze strony głównej. Byłoby mniej pstrokato, a bardziej z klasą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3364 |
Raczkowanie
|
Zwróciłam uwagę na styl, szatę graficzną w Modnej, bo on mi mało pasuje do biżuterii, owszem jest czysto, solidnie, przejrzyście, ikonki wyraźne - ale dla mnie jest mało tajemniczo, kobieco, elegancko (równie dobrze można by tam sprzedawać akcesoria komputerowe). Tajemniczo - np. Artmaginarium, Elegancko - np. Trendymania. Być może jest to kwestia samych projektantów ale Ci bazują na własnym doświadczeniu, np. wczoraj zwróciłam uwagę na artystkę, która w Modnej wystawia rzeczy proste, tańsze a w innych galeriach widziałam droższe, bogatsze w formie. Z czegoś to wynika, pewnie tańsze sprzedaje się lepiej (tu gdybam).
#3365 |
Zakorzenienie
|
Oo, bardzo fajna zmiana wizualna w ArsNeo nastąpiła.
A Art imaginarium jest dla mnie przegięte. Dobrze, że w tle nie pływa tam żaba na nenufarze ![]() ![]() Ale ja w ogóle mam ostatnio jakieś ciągoty do krytykowania designów i właśnie cierpię, że jeszcze z rok muszę poczekać żeby zmienić swój na stronie. Aktualnie nie mogę na niego patrzeć. P.S. oo i jeszcze bardzo podoba mi sie layout Bazaaru - jest bardzo konsekwentny i spójny. Totalnie nie w moim guście, ale wygląda naprawdę dobrze. A i żeby zakończyć offtop, bo wcześniej było o sprzedaży, to mi obecnie najlepiej sprzedaje się u mnie samej na stronie (za pośrednictwem strony też zamówienia, których zwykle nawet nie wystawiam). Potem jest Trendy i Etsy, a daleko w tyle ArsNeo i Paka. Ale powód jest prosty - po prostu w takiej kolejności wystawiam rzeczy. Najpierw do siebie, potem jak się po dniu nie sprzeda do Trendy i na Etsy, a to co nie sprzeda się dalej do ArsNeo i Paki. A że z jakiegoś powodu te rzeczy, które tam dotarły nie sprzedały się od razu to nie narzekam, że tam mogą poleżeć. A potem wiadomo - zaczyna się losowe żonglowanie i przesuwanie ![]() Edytowane przez smoczek Czas edycji: 2011-01-26 o 08:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#3366 |
Zadomowienie
|
AN dziś od rana baaardzo na plus
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3367 |
Zadomowienie
|
ja rowniez zrobilam WOW! jak zobaczylam rano arsneo
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez lookrecya Czas edycji: 2011-01-26 o 08:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#3368 |
Zadomowienie
|
Chryste Panie, dochodzę do wniosku że wizaż jest na wskroś inwigilowany
![]()
#3369 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3370 |
Zadomowienie
|
![]() ja się teraz 2 razy zastanowie zanim coś napisze ![]() Co do nowego AN (a oglądam jako klient potencjalny)to nie wiem, chyba za bardzo się przyzwyczajam do wersji którą znam. Wiem, że zmiany są potrzebne, ale na początku zawsze sie czuję zdezorientowana ![]() Pewnie po którymś wejściu automatycznie się przyzwyczaje
#3371 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Żeby nie było - nie piszę o żadnej galerii konkretnie. Tak mnie naszło na ogólne refleksje ![]() ![]() A ta zmiana w pierwszej stronie ArsNeo jest naprawdę bardzo na plus, bo wreszcie widać coś z tych promowanych rzeczy, bo na tym kolażu było tak nadziubdziane, że masakra. Inna sprawa, że mam wyświetlacz ustawiony na dużą rozdzielczość i wszystkie strony mam mniejsze niż normalnie, ale tak czy inaczej. Teraz ArsNeo jest jeszcze bardziej podobne do pierwszej Trendymanii (nie wiem czy ktokolwiek ją jeszcze pamięta, bo ja już ledwo, ale tak mi się kojarzy), ale to moim zdaniem bardzo fajny kierunek. Jest teraz dużo bardziej elegancko i czytelnie. Edytowane przez smoczek Czas edycji: 2011-01-26 o 09:08 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3372 |
PiLLow Design
|
rozmowa kontrolowana ;]
Mi też się podoba nowe AN (a tak przy okazji, ile średnio się czeka na odpowiedź na zgłoszenie? Wszystkim odpowiadają czy tylko wybrańcom?) Z innych galerii podoba mi się jeszcze layout decobazaaru i ostatnio też na plus moim zdaniem zmiana w kuferarcie ![]() Edytowane przez PiLLow Czas edycji: 2011-01-26 o 09:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#3373 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale zmiana na plus jest, mocno. Tak mocno, że aż jestem zaskoczona. Odpowiadają tylko na te zgłoszenia, które zaakceptują.
Edytowane przez nagaLy Czas edycji: 2011-01-26 o 09:16 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3374 |
Rozeznanie
|
Ktoś tu wspomniał Artmaginarium... Moim zdaniem kompletna pomyłka jeśli chodzi o layout. Dostałam od nich chyba ze trzy zaproszenia i odrzuciłam je definitywnie po pierwszej wizycie na stronie galerii. Wiem, że miało być tajemniczo i bajkowo (artystycznie?), ale nie zamierzam sobie psuć wzroku na okropnych niebieskich literkach na czarnym tle, które po chwili czytania rażą w oczy... Pomijając to, to taka pstrokacizna nie jest dobrym wyborem, bo wielu osobom, w tym klientom, po prostu nie przypadnie do gustu.
Jesli to czytają właścicielki galerii ![]() funkcjonalność to podstawa. |
![]() ![]() |
![]() |
#3375 |
Zakorzenienie
|
Ja podziękowałam Artmaginarium za Ich średnio przyjazny da Artysty - regulamin.
Lay pierwsze wrażenie zrobił dość pozytywne ale po chwili siedzenia na stronie poczułam zmęczenie mnogością bodźców.
#3376 |
Zadomowienie
|
Nowe AN jak najbardziej na plus
![]() A co do ich odpowiedzi to różnie chyba jest... ja jak wysyłałam zgłoszenie ( no fakt dość dawno już więc może sie coś zmieniło ) to poprosiłam o ewentualne sugestie ,że jeśli nie chcą to dlaczego i otrzymałam odpowiedź właśnie dlaczgo nie , co poprawić ,na co zwrócic uwagę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3377 |
Zakorzenienie
|
Hm... ja o to prosiłam kilkakrotnie i nigdy nie otrzymałam odpowiedzi "dlaczego"... do czasu otrzymania pierwszej - pozytywnej.
#3378 |
Zadomowienie
|
Jeśli chodzi o arsneo, to ja już się poddałam i raczej nie wyślę więcej zgłoszęń. Chyba, że za dwa lata.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3379 |
Zakorzenienie
|
Mi też podoba się zmiana na głownej AN.
Co do "inwigilacji", to się nie dziwie, szkoda tylko, że nie wszystkie galerie traktują ten wątek jako źródło CENNEJ INFORMACJI. Hyhy, no ja sama pamiętam raz dostałam korespondencję "z góry" z zarzutami, dlaczego piszę publicznie tak a nie inaczej o pewnej galerii... Zmiana Decobazaar na plus ogromny, teraz weszłam do Kufra i też się chwali
Ucho też człowiek! Edytowane przez Rosemary Czas edycji: 2011-01-26 o 11:35 Powód: bo tak :) |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3380 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- O, oto i Ruda Rita ![]() http://zlotestrony.wprost.pl/strona_...a/?zsm=2005_12 Wiedziałam, że net niczego nie zapomina ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3381 |
Zadomowienie
|
Ruda Rita
![]() Ale to nie Ruda Klara na pewno ? ![]()
#3382 |
Zakorzenienie
|
Łooo, to ja takiej nie pamiętam
![]() A ruda Rita? Wooooow, ale odlot ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3383 |
Wtajemniczenie
|
E, to może brzmi tak śmiesznie czy jakoś, ale fajnie była ta strona zrobiona i jak na flash to funkcjonalna bardzo. No a w ogóle jak się weźmie pod uwagę, jakie strony internetowe wtedy istniały w necie (te 5-6 lat to jednak kawał czasu pod tym względem) to strona z Ritą to w ogóle był wypas
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3384 | |
Rozeznanie
|
I to jest najlepsze, co można osiągnąć
![]() Wspominacie to całe Artmaginarium - aż wlazłam. Pierwsze co, to wkurzyło mnie okienko radośnie informujące o tym, że się do njusletera zapisać mogę. Duży minus na początek - normalnie po prostu wychodzę z takich stron bez dalszego zagłębiania się, ale myślę - miałam spojrzeć co to takiego. I faktycznie - te pływające nenufary są wkurzające... Poza tym - nie lubię jak się z zakładki nie da przejść dalej ctrl+tab, więc tym bardziej odpada :P Zaznaczam - mówię z punktu widzenia potencjalnego klienta. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez skidblandir Czas edycji: 2011-01-26 o 18:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3385 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3386 |
Rozeznanie
|
Dziwczyny, hilfe aka pomocy!!! Jak usunąć prace z wylęgarni??? Dostaję już epilepsji i napadów Gargamela jak widzę ten panel, no i znaleźć nie mogę.
![]()
![]() |
#3387 |
Zakorzenienie
|
Chyba musisz do Nich napisać. 3 lata temu nie można było samodzielnie niczego usuwać i chyba nic się w tym względzie nie zmieniło, bo i u mnie nie ma tej opcji w panelu.
![]() |
#3388 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3389 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem, bo nie wystwiam u nich od tych 2-3 lat
![]()
#3390 |
Rozeznanie
|
Dla nowych chyba jest 50%, a jak się dobrze sprawować będzie to obniżają. Ale pewna nie jestem, bo tego "obniżenia" nie doczekałam :P
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:01.