Galerie artystyczne w internecie cz. II - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-25, 11:36   #3361
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk
Dot.: Galerie artystyczne w internecie cz. II

Niestety dobra sprzedaż i dobry layout nie zawsze wystarczą, żeby w galerii zostać... Liczy się coś więcej czego w Modnej nie ma...
Ale o tym to ja już pisałam swego czasu na forum Modnej jak jeszcze do niego miałam dostęp. Teraz to już na szczęście nie mój problem...
Stary 2011-01-25, 15:27   #3362
smoczek
Zakorzenienie

Ja dorzucę swoje trzy gorsze zupełnie z zewnątrz. Nie wystawiam w Modnej, ale zaglądam tam od czasu do czasu wyłącznie jako potencjalny klient ( w ogóle do wielu galerii zaglądam ) i dla mnie ( a to kwestia gustu) Modna wygląda jak ta cała galeria drugiej kategorii, jak to ktoś ładnie nazwał. Podkreślam - dla mnie. Nie zrobiłabym tam zakupów innych niż jakiś zwyklak. Po prostu kupowanie tam droższej biżuterii wywołałoby we mnie jakiś zgrzyt. Mi Modna kojarzy się z klimatem marek typu Orsay, Troll czy Pimkie. Marki bardzo sympatyczne i przyjemne, ale wiadomo, że nie tam się idzie kupić bluzkę za pięć stów.

Taki zgrzyt ma też w sobie Dulcedo, tylko trochę w innym guście. jak tam wchodzę to z kolei mam wrażenie, że widzę wielki napis "tak, my tu jesteśmy bardzo ekskluzywni!!!". (i w ogóle to mamy trzy paski na dresie). A jakbyśmy jeszcze nie zauważyli, że to ekskluzywne i eleganckie miejsce to nas poinformują napisem, że to "miejsce na eleganckie zakupy". A szkoda, bo są tam bardzo ładne prace, a Kasia przyciąga sobą do tej galerii, bo jest przesympatyczna no i zna środowisko. W każdym razie DLA MNIE jest coś bardzo nie tak z designem tej galerii i wiem, że nie tylko ja go tak odbieram.
Co do stylu administracji w ArsNeo, to ja z kolei za nim nie przepadam, ale to też oczywiście kwestia gustu.

Co do takich "wrażeń" i skojarzeń galeryjnych to ja np. bardzo lubię Brocante i w zasadzie to jedyna galeria, w której coś kupuję. Jest taka ciepła, babcina ale też się tym ogranicza, bo np. dla mnie w ogóle nie na miejscu wyglądają tam jakieś minimalistyczne projekty. Ma zbyt zdefiniowany ten layout. Ostatnio pod względem designu spodobała mi się Galeria Unikatu. Robi fajne wrażenie . Też mogłabym tam kupować i często tam zaglądam. I Olissima jest też ok. Zrobiliby wreszcie porządek z tym dodawaniem przedmiotów. No i ArsNeo ma zdecydowanie ładny i robiący dobre wrażenie design (że tak powiem sprawdzony). Do nowej Trendymanii muszę się jeszcze przyzwyczaić, bo na razie mnie straszy tym, że na cokolwiek najadę kursorem to się rusza, wyskakuje i takie tam . Ale jak się nie rusza to wygląda super .

No. To sobie ponarzekałam . I idę zrobić parkę nieśmiertelników .
Naraziłam się już chyba wszystkim, którym planowałam .
smoczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 21:20   #3363
ResurrectionOfHappiness
Rozeznanie

Skoro już tak ogólnie mówimy to ja muszę pochwalić Arsneo. Wiem, smoczku, że masz inne zdanie, ale jeszcze się taki nie urodził, który by wszystkim dogodził , więc nie ma też takiej galerii, która by się wszystkim podobała. Ja mam z AN jak na razie same dobre doświadczenia. Jedyne co mi trochę przeszkadza, to brak możliwości wolnej edycji już wystawionych przedmiotów, ale jestem w stanie to przełknąć, bo po prostu jest tam ruch, czasem mi się sprzedaje więcej czasem mniej, ale widać że ogólnie sprzedaży w galerii jest dużo.
I w tym rzecz. Nie mam super mocy produkcyjnej, ale chcę sprzedawać w miejscach gdzie czuje się sens swoich działań, bo widać, że zaglądają tam potencjalni klienci i można o nich walczyć . Wiadomo też, że każda galeria ma jakiś mniej lub bardziej wyraźny profil i przyciąga określony typ klienta. Dlatego dobrze jest gdy sprzedający do niego pasują.

Zapytałam o Modną, bo to jest galeria, jak już pisałam, nieco zagadkowa.
Czytając forum odnoszę wrażenie, że działa prężnie, ale patrząc na stronę to ciężko wyczuć, bo nie ma systemu komentarzy, ani zakładki "sprzedane" (chyba, że coś przeoczyłam). A layout jest przejrzysty, ale właśnie mało sprecyzowany... nie do końca wiadomo w jakim stylu i jaka jest docelowa grupa odbiorców.
A czytając Wasze posty nasunęła mi się taka myśl, że Modna "upupiła" się nazwą. Coś "modnego", to coś popularnego, żeby nie powiedzieć masowego, a już na pewno nie jest to coś ekskluzywnego. I tak na prawdę nie ma w tym nic złego, jeśli taki jest profil, podobnie jak w sieciówkach odzieżowych, gdzie sprzedaje się rzeczy modne, niezbyt drogie, ale w dużych ilościach.
Mimo wszystko życzę powodzenia Modnej lux. Tak na marginesie to ja bym usunęła te kolorowe kwadraciki (wyszukiwanie po kolorach) ze strony głównej. Byłoby mniej pstrokato, a bardziej z klasą .
ResurrectionOfHappiness jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 00:26   #3364
bojaboja
Raczkowanie

GG do bojaboja

Zwróciłam uwagę na styl, szatę graficzną w Modnej, bo on mi mało pasuje do biżuterii, owszem jest czysto, solidnie, przejrzyście, ikonki wyraźne - ale dla mnie jest mało tajemniczo, kobieco, elegancko (równie dobrze można by tam sprzedawać akcesoria komputerowe). Tajemniczo - np. Artmaginarium, Elegancko - np. Trendymania. Być może jest to kwestia samych projektantów ale Ci bazują na własnym doświadczeniu, np. wczoraj zwróciłam uwagę na artystkę, która w Modnej wystawia rzeczy proste, tańsze a w innych galeriach widziałam droższe, bogatsze w formie. Z czegoś to wynika, pewnie tańsze sprzedaje się lepiej (tu gdybam).
Stary 2011-01-26, 08:12   #3365
smoczek
Zakorzenienie

Oo, bardzo fajna zmiana wizualna w ArsNeo nastąpiła.
A Art imaginarium jest dla mnie przegięte. Dobrze, że w tle nie pływa tam żaba na nenufarze . Zwłaszcza, że czar pryska jak tylko wejdzie się w jakąś kategorię. Bo o ile strona główna jest nadziubdziana, ale ma spójny styl (można powiedzieć "wow, jestem na zielonej Pandorze, może zza krzaka wyskoczy zaraz Neitiri" ), o tyle jak się pojawiają przedmioty to zachodzi jakaś katastrofa. Ale pomysł jest, tego nie można tej galerii odmówić.
Ale ja w ogóle mam ostatnio jakieś ciągoty do krytykowania designów i właśnie cierpię, że jeszcze z rok muszę poczekać żeby zmienić swój na stronie. Aktualnie nie mogę na niego patrzeć.
P.S. oo i jeszcze bardzo podoba mi sie layout Bazaaru - jest bardzo konsekwentny i spójny. Totalnie nie w moim guście, ale wygląda naprawdę dobrze.

A i żeby zakończyć offtop, bo wcześniej było o sprzedaży, to mi obecnie najlepiej sprzedaje się u mnie samej na stronie (za pośrednictwem strony też zamówienia, których zwykle nawet nie wystawiam). Potem jest Trendy i Etsy, a daleko w tyle ArsNeo i Paka. Ale powód jest prosty - po prostu w takiej kolejności wystawiam rzeczy. Najpierw do siebie, potem jak się po dniu nie sprzeda do Trendy i na Etsy, a to co nie sprzeda się dalej do ArsNeo i Paki. A że z jakiegoś powodu te rzeczy, które tam dotarły nie sprzedały się od razu to nie narzekam, że tam mogą poleżeć. A potem wiadomo - zaczyna się losowe żonglowanie i przesuwanie . No a kolejność wystawiania do galerii wynika bynajmniej nie z sympatii lub antypatii do danej galerii, tylko po prostu od wielkości marży.

Edytowane przez smoczek
Czas edycji: 2011-01-26 o 08:31
Stary 2011-01-26, 08:30   #3366
ollccia
Zadomowienie

AN dziś od rana baaardzo na plus I już mi w ciągu 15 min dwa razy humor poprawili, bo 2 moje prace wypatrzyłam na nowej ekspozycji Szalenie mi się miło zrobiło, że doceniono moją twórczość radosną i uznano moje prace (i zdjęcia, które cały czas są moją bolączką...) za warte wyszczególnienia Mimo, iż nadal działam jedynie hobbystycznie i wystawiam stosunkowo niewiele prac miesięcznie
ollccia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 08:41   #3367
lookrecya
Zadomowienie

GG do lookrecya

ja rowniez zrobilam WOW! jak zobaczylam rano arsneo w koncu jest super to co do tej pory kulalo - widocznosc na pierwszej stronie i choc mnie tam nie ma, to bardzo podoba mi sie taktyka jaka obrano (dlugi klarowny mail na ten temat ) ze trzeba sie chwalic tymi co robia pieknie a mniej bo pracochlonnie, a Ci co robia duzo i tak trafiaja na pierwsza strone w nowosciach

Edytowane przez lookrecya
Czas edycji: 2011-01-26 o 08:44
lookrecya jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-26, 08:49   #3368
loquacee
Zadomowienie

GG do loquacee

Chryste Panie, dochodzę do wniosku że wizaż jest na wskroś inwigilowany
Stary 2011-01-26, 08:53   #3369
ollccia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez loquacee Pokaż wiadomość
Ależ to przecież jest oczywista oczywistość
ollccia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 08:59   #3370
franio
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ollccia Pokaż wiadomość
Ależ to przecież jest oczywista oczywistość

ja się teraz 2 razy zastanowie zanim coś napisze

Co do nowego AN (a oglądam jako klient potencjalny)to nie wiem, chyba za bardzo się przyzwyczajam do wersji którą znam. Wiem, że zmiany są potrzebne, ale na początku zawsze sie czuję zdezorientowana
Pewnie po którymś wejściu automatycznie się przyzwyczaje
Stary 2011-01-26, 09:04   #3371
smoczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez loquacee Pokaż wiadomość
Mnie to wkurza straszliwie. Pół biedy jak wychodzi z tego coś dobrego - galeria zmienia coś na plus. A różnie bywa . Potem nagle pojawia się zjawisko pod tytułem "o galerii XYZ na wizażu piszemy wyłącznie dobrze, bo inaczej dostaje się po głowie mailem opieprzająco-korygującym" . A to taka broń obosieczna, bo dana galeria już nic ciekawego się o sobie nie dowie tym sposobem (poza wyślizganymi frazesami, że jest wspaniała ).
Żeby nie było - nie piszę o żadnej galerii konkretnie. Tak mnie naszło na ogólne refleksje . Mi się raz taka akcja w życiu zdarzyła, już w sumie bardzo dawno, ale nie raz słyszałam (och te ploteczki ).

A ta zmiana w pierwszej stronie ArsNeo jest naprawdę bardzo na plus, bo wreszcie widać coś z tych promowanych rzeczy, bo na tym kolażu było tak nadziubdziane, że masakra. Inna sprawa, że mam wyświetlacz ustawiony na dużą rozdzielczość i wszystkie strony mam mniejsze niż normalnie, ale tak czy inaczej. Teraz ArsNeo jest jeszcze bardziej podobne do pierwszej Trendymanii (nie wiem czy ktokolwiek ją jeszcze pamięta, bo ja już ledwo, ale tak mi się kojarzy), ale to moim zdaniem bardzo fajny kierunek. Jest teraz dużo bardziej elegancko i czytelnie.

Edytowane przez smoczek
Czas edycji: 2011-01-26 o 09:08
Stary 2011-01-26, 09:09   #3372
PiLLow
PiLLow Design

rozmowa kontrolowana ;]

Mi też się podoba nowe AN (a tak przy okazji, ile średnio się czeka na odpowiedź na zgłoszenie? Wszystkim odpowiadają czy tylko wybrańcom?)

Z innych galerii podoba mi się jeszcze layout decobazaaru i ostatnio też na plus moim zdaniem zmiana w kuferarcie

Edytowane przez PiLLow
Czas edycji: 2011-01-26 o 09:13
PiLLow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 09:14   #3373
nagaLy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smoczek Pokaż wiadomość
A to taka broń obosieczna, bo dana galeria już nic ciekawego się o sobie nie dowie tym sposobem (poza wyślizganymi frazesami, że jest wspaniała ).
True - i wielu wyszłoby to mocno na dobre, gdyby zacisnęli zęby (tak jak i projektanci często zaciskają) Czasem warto przełknąć pigułę by więcej zyskać niż stracić.

Cytat:
Teraz ArsNeo jest jeszcze bardziej podobne do pierwszej Trendymanii (nie wiem czy ktokolwiek ją jeszcze pamięta, bo ja już ledwo, ale tak mi się kojarzy), ale to moim zdaniem bardzo fajny kierunek. Jest teraz dużo bardziej elegancko i czytelnie.
Miałam dokładnie takie samo skojarzenie, jako pierwsze. Pierwsza Trendy
Ale zmiana na plus jest, mocno. Tak mocno, że aż jestem zaskoczona.

Cytat:
Napisane przez PiLLow Pokaż wiadomość
Mi też się podoba nowe AN (a tak przy okazji, ile średnio się czeka na odpowiedź na zgłoszenie? Wszystkim odpowiadają czy tylko wybrańcom?)
Odpowiadają tylko na te zgłoszenia, które zaakceptują.

Edytowane przez nagaLy
Czas edycji: 2011-01-26 o 09:16
nagaLy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 09:16   #3374
ResurrectionOfHappiness
Rozeznanie

Ktoś tu wspomniał Artmaginarium... Moim zdaniem kompletna pomyłka jeśli chodzi o layout. Dostałam od nich chyba ze trzy zaproszenia i odrzuciłam je definitywnie po pierwszej wizycie na stronie galerii. Wiem, że miało być tajemniczo i bajkowo (artystycznie?), ale nie zamierzam sobie psuć wzroku na okropnych niebieskich literkach na czarnym tle, które po chwili czytania rażą w oczy... Pomijając to, to taka pstrokacizna nie jest dobrym wyborem, bo wielu osobom, w tym klientom, po prostu nie przypadnie do gustu.

Jesli to czytają właścicielki galerii, to zapamiętajcie sobie drogie Panie:
funkcjonalność to podstawa.
ResurrectionOfHappiness jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 09:18   #3375
nagaLy
Zakorzenienie

Ja podziękowałam Artmaginarium za Ich średnio przyjazny da Artysty - regulamin.
Lay pierwsze wrażenie zrobił dość pozytywne ale po chwili siedzenia na stronie poczułam zmęczenie mnogością bodźców.

Stary 2011-01-26, 09:21   #3376
kasia_kati
Zadomowienie

GG do kasia_kati

Nowe AN jak najbardziej na plus
A co do ich odpowiedzi to różnie chyba jest... ja jak wysyłałam zgłoszenie ( no fakt dość dawno już więc może sie coś zmieniło ) to poprosiłam o ewentualne sugestie ,że jeśli nie chcą to dlaczego i otrzymałam odpowiedź właśnie dlaczgo nie , co poprawić ,na co zwrócic uwagę
kasia_kati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 09:27   #3377
nagaLy
Zakorzenienie

Hm... ja o to prosiłam kilkakrotnie i nigdy nie otrzymałam odpowiedzi "dlaczego"... do czasu otrzymania pierwszej - pozytywnej.

Stary 2011-01-26, 09:45   #3378
Yaollinka
Zadomowienie

Jeśli chodzi o arsneo, to ja już się poddałam i raczej nie wyślę więcej zgłoszęń. Chyba, że za dwa lata.
Yaollinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 10:24   #3379
Rosemary
Zakorzenienie

GG do Rosemary

Mi też podoba się zmiana na głownej AN.
Co do "inwigilacji", to się nie dziwie, szkoda tylko, że nie wszystkie galerie traktują ten wątek jako źródło CENNEJ INFORMACJI. Hyhy, no ja sama pamiętam raz dostałam korespondencję "z góry" z zarzutami, dlaczego piszę publicznie tak a nie inaczej o pewnej galerii...

Zmiana Decobazaar na plus ogromny, teraz weszłam do Kufra i też się chwali

Edytowane przez Rosemary
Czas edycji: 2011-01-26 o 11:35 Powód: bo tak :)
Rosemary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 13:55   #3380
marisella
Wtajemniczenie

GG do marisella

Cytat:
Mnie to wkurza straszliwie. Pół biedy jak wychodzi z tego coś dobrego - galeria zmienia coś na plus. A różnie bywa . Potem nagle pojawia się zjawisko pod tytułem "o galerii XYZ na wizażu piszemy wyłącznie dobrze, bo inaczej dostaje się po głowie mailem opieprzająco-korygującym" . A to taka broń obosieczna, bo dana galeria już nic ciekawego się o sobie nie dowie tym sposobem (poza wyślizganymi frazesami, że jest wspaniała ).

Cytat:
mniejsze niż normalnie, ale tak czy inaczej. Teraz ArsNeo jest jeszcze bardziej podobne do pierwszej Trendymanii
Hihi, trendymania taka pierwsza-pierwsza to była niepodobna do żadnej galerii i miała rudą Ritę na pierwszym planie Czy ktoś pamięta TĘ Trendymanię? Maaatko... ile to już lat. A ile się od tego czasu zdarzyło! (coś mnie na wspominki wzięło )

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

O, oto i Ruda Rita ))

http://zlotestrony.wprost.pl/strona_...a/?zsm=2005_12

Wiedziałam, że net niczego nie zapomina
marisella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 13:57   #3381
franio
Zadomowienie

Ruda Rita padłam
Ale to nie Ruda Klara na pewno ?
Stary 2011-01-26, 14:00   #3382
smoczek
Zakorzenienie

Łooo, to ja takiej nie pamiętam . No tak, przecież ja kojarzę w sumie Trendymanię dopiero od momentu jak się tam znalazłam, a wtedy była taka właśnie jest ArsNeo teraz i dla mnie to była "pierwsza". Tylko Trendymania zmieniła ten design dokładnie w momencie jak się pojawiło ArsNeo, na ten taki "srebrny", więc się nie spotkały.
A ruda Rita? Wooooow, ale odlot .
Stary 2011-01-26, 14:16   #3383
marisella
Wtajemniczenie

GG do marisella

E, to może brzmi tak śmiesznie czy jakoś, ale fajnie była ta strona zrobiona i jak na flash to funkcjonalna bardzo. No a w ogóle jak się weźmie pod uwagę, jakie strony internetowe wtedy istniały w necie (te 5-6 lat to jednak kawał czasu pod tym względem) to strona z Ritą to w ogóle był wypas
marisella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 18:12   #3384
skidblandir
Rozeznanie

GG do skidblandir

Cytat:
obecnie najlepiej sprzedaje się u mnie samej na stronie
I to jest najlepsze, co można osiągnąć Jak człowiek sam sobie jest już taką marką, że ludzie nie muszą "trafić" na Ciebie w galerii tylko od razu do Ciebie na stronę idą.

Wspominacie to całe Artmaginarium - aż wlazłam. Pierwsze co, to wkurzyło mnie okienko radośnie informujące o tym, że się do njusletera zapisać mogę. Duży minus na początek - normalnie po prostu wychodzę z takich stron bez dalszego zagłębiania się, ale myślę - miałam spojrzeć co to takiego. I faktycznie - te pływające nenufary są wkurzające... Poza tym - nie lubię jak się z zakładki nie da przejść dalej ctrl+tab, więc tym bardziej odpada :P
Zaznaczam - mówię z punktu widzenia potencjalnego klienta.

Cytat:
Napisane przez marisella Pokaż wiadomość

O, oto i Ruda Rita ))

http://zlotestrony.wprost.pl/strona_...a/?zsm=2005_12

Wiedziałam, że net niczego nie zapomina
Oł jeaaaaaaa, Rita rządzi Pamiętam - to na początku to chyba tylko Iza tam sprzedawała swoje rzeczy, nie? Jak toto się świat zmienia Mnie się wtedy podobała - sie najeżdżało na te błyskotki z tyłu Rudzielca i wchodziło do poszczególnych kategorii

Edytowane przez skidblandir
Czas edycji: 2011-01-26 o 18:14
skidblandir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 19:16   #3385
Sunflower55
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marisella Pokaż wiadomość
E, to może brzmi tak śmiesznie czy jakoś, ale fajnie była ta strona zrobiona i jak na flash to funkcjonalna bardzo. No a w ogóle jak się weźmie pod uwagę, jakie strony internetowe wtedy istniały w necie (te 5-6 lat to jednak kawał czasu pod tym względem) to strona z Ritą to w ogóle był wypas
Też pamiętam pierwszą wersję TrendyTylko mój komputer jakoś nie mógł jej przetrawić
Sunflower55 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 22:29   #3386
almien
Rozeznanie

GG do almien

Dziwczyny, hilfe aka pomocy!!! Jak usunąć prace z wylęgarni??? Dostaję już epilepsji i napadów Gargamela jak widzę ten panel, no i znaleźć nie mogę.

Mój wrappkowy chaos i nie tylko:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=418993
almien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 22:34   #3387
nagaLy
Zakorzenienie

Chyba musisz do Nich napisać. 3 lata temu nie można było samodzielnie niczego usuwać i chyba nic się w tym względzie nie zmieniło, bo i u mnie nie ma tej opcji w panelu.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-26, 22:41   #3388
almien
Rozeznanie

GG do almien

Cytat:
Napisane przez nagaLy Pokaż wiadomość
Chyba musisz do Nich napisać. 3 lata temu nie można było samodzielnie niczego usuwać i chyba nic się w tym względzie nie zmieniło, bo i u mnie nie ma tej opcji w panelu.
a........ha........ masakra jakaś. NAgaLy, dzięki za info. Tak przy okazji, to z tą prowizją w wysokości 50% to to jeszcze aktualne czy to były te stare stawki??? Tak ostatnio czytam posty i nie jestem już pewna, bo wydawało mi się, że prowizja wynosi 30%.

Mój wrappkowy chaos i nie tylko:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=418993
almien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 22:58   #3389
nagaLy
Zakorzenienie

Nie wiem, bo nie wystwiam u nich od tych 2-3 lat Stare paczki wiszą i na razie mi to nie przeszkadza.

Stary 2011-01-26, 23:08   #3390
skidblandir
Rozeznanie

GG do skidblandir

Dla nowych chyba jest 50%, a jak się dobrze sprawować będzie to obniżają. Ale pewna nie jestem, bo tego "obniżenia" nie doczekałam :P

skidblandir jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości