Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011 - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe 23 35,94%
Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... 4 6,25%
Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... 0 0%
Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki 2 3,13%
Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie 24 37,50%
Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną 11 17,19%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-31, 10:59   #1891
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
tez biore Femibion z DNA i nie narzekam sa super, dobrze sie po nich czuje ale niestety sa drogie-trudno.

hehe ty masz tam dwojke dzieci to sie nie dziw, ja mam jedno i tez wyczynia akrobacje ze hoho to dwojka u ciebie to ja juz nie wiem jak to moze wygladac

.....
co do ksiazek uwielbiam czytac..wlasnie przyszedl mi nowy katalog z klubu dla ciebie i nie wiem co zamowic ostatnio czytalam "Intruz" tej co napisala "Zmierzch" polecam.

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

i ja równiez jade na femibionie DHA i na szczescie czuje sie ok....
Czytałas Kasia "Zmierzch" ? Pewnie kazdy juz to czytał a ja dopiero teraz sie wciagnełam i w zyciu bym nie pomyslala ze ksiazka dla nastolatek i o wampirach tak mnei wciagnie

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 11:00   #1892
agus87
Zakorzenienie

Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość

agus – mnie też co jakiś czas rwa łapie więc jednoczę się z Tobą w bólu. Niestety złotego lekarstwa na nią nie ma, trzeba swoje wyleżeć i już
A co do wizyty u ginka, to może idź wcześniej tym bardziej, że te skurcze Ciebie martwią. Magnez bierzesz? Albo nospę?
ja biore prenatal classic
powiedzial, z ejuz dodatkowych nie musze zadnych witamin brac, takze magnezu nie biore
nospy tez nie
kiedys po niej wymiotowalam...
Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
Aguś no ale jak ktś lubi bawarkę to niech pije...ja uwielbiam ale pamiętam jak moją mamę czy siostrę męczyli bawarkami (tzn mama mi opowiadała a siostrę pamiętam) żeby więcej pokarmu miały, siostra aż wymiotowała bawarką i do tej pory jak ją widzi jak ja piję to ucieka
tak kochana, ja tez lubie bawarke, kiedys ja hurtem pilam hehe

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
agus ja też słyszałam, że najważniejsze to często przystawiać maluszka i tak zamierzam robić ale jednocześnie, jako ta co musi mieć wszystko w pogotowiu zakupiłam już herbatkę ziołową "Bocianek" i jeszcze herbatkę granulowaną Hippa na laktację. Ta granulowana ma cukier ale można ją z zimną wodą przygotować więc do szpitala jak znalazłam, do buteleczki z mineralna można na sypać i już

ja na razie nie kupuje herbatek
wszedzie ich pelno
a mam nadzieje, ze pokarm sam bedzie

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a czytacie książki? Rozwiązujecie krzyżówki czy sudoku? Na drutach i szydełku robicie serwetki??
ja kiedys duzo czytalam
ale teraz nie mam zywcem czasu
zamiast ksiazek wole czytac jakies gazetki ciazowe i ksiazki tego typu
nie robie na drutach, umiem
szydelkowac nie umiem
Cytat:
strasznie wspolczuje a propo skurczy jak na @ tez mam tylko ze delikatne no ale sa
moim zdaniem powinnas sie szybciej wybrac do ginka. Ja mam wizyte 3ego.

tez widzialam ten program ale na zwyklym tvn...
kurde co za sen...hmmm szkoda ze to tylko sen.
no delikatne, ale czasem bolace
jak ostatnio powiedzialam o tmy gin
to sie pyta a w jakiej pozycji czuje te skurcze
a ja mowie, ze w siedzacej, jak odpoczywam
a on "przeciez jak pani siedzi to pani w ogole nie odpoczywa"
tylko lezac i to na lewym boku pani odpoczywa

jutro sie zapisze na piatek

jade do miasta za wozkiem c.d. i tapety do sypialni szukac wraz z lozkiem sypialnbianym bo zdecydowalismy sie kupic
Stary 2011-01-31, 11:33   #1893
Aliczka88
Zadomowienie

Lece robić obiad
Mam pieczarkową to dorobie tylko grzanki, a na drugie mam piersi. Musze usmażyć i zrobie jakąś surówkę

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 11:35   #1894
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

ja właśnie przyjechałam z przedszkola wszystko sobie pozałatwiałam teraz idę szykować obiadek

80 79 78 76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66
6564 63 62 61 60 59 58 57 56 55
vanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 11:41   #1895
bzyczka1
Zakorzenienie

aa dziewczyny które nie biorą witamin tak jak ja.
Na ostatniej wizycie rozmawiałam z ginem na ten temat i on powiedział że jeżeli wyniki w normie to nie ma sensu brać dodatkowych suplementów jeżeli nam one szkodziły. I że wystarczy jak będę jadła codziennie owoce i warzywa. Chociaż hemoglobina mi spada z wizyty na wizytę, mieszczę się w normie ale będę się starać jadać więcej tych owoców i warzyw a je uwielbiam więc problemu nie będzie z tym

Aguś a gin Ci tylko mówi że za miesiąc na wizytę? Mój mi wyznacza konkretny dzień i tylko w rejestracji pokazuję kartę ciąży i ustalam godzinę

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 11:45   #1896
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Ja drugi raz czytam "Jedz, módl sie, kochaj" ale musze sie w tym tyg wybrac do biblioteki oddać stare książki a pożyczyć coś innego.
ja tez myslalam zeby sie zapisac do biblioteki, ale jestem w "klubie dla ciebie" wiec sama tworze wlasna
tak samo stad mam "dlaczego niemowleta placza", "jezyk niemowlat" i "jezyk dwulatka"

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
i ja równiez jade na femibionie DHA i na szczescie czuje sie ok....
Czytałas Kasia "Zmierzch" ? Pewnie kazdy juz to czytał a ja dopiero teraz sie wciagnełam i w zyciu bym nie pomyslala ze ksiazka dla nastolatek i o wampirach tak mnei wciagnie
wiesz niestety pierwsze co zrobilam to obejrzalam film (ktory bardzo mi sie podobal) a jak juz to ksiazki nie czytam, bardzo zaluje-wole najpierw przeczytac ksiazke potem obejrzec film. Natomiast mama mojej kolezanki czyta wszystkie czesci "Zmierzchu" i jest zachwycona a ja w to nie watpie. Czytalam natomiast jak juz wczesniej wspomnialam "Intruz" tez Stephenie Meyer, jej pierwsza ksiazka-polecam

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
powiedzial, z ejuz dodatkowych nie musze zadnych witamin brac, takze magnezu nie biore
nospy tez nie
kiedys po niej wymiotowalam...
tak kochana, ja tez lubie bawarke, kiedys ja hurtem pilam hehe

ja na razie nie kupuje herbatek
wszedzie ich pelno
a mam nadzieje, ze pokarm sam bedzie

ja kiedys duzo czytalam
ale teraz nie mam zywcem czasu
zamiast ksiazek wole czytac jakies gazetki ciazowe i ksiazki tego typu
nie robie na drutach, umiem
szydelkowac nie umiem

no delikatne, ale czasem bolace
jak ostatnio powiedzialam o tmy gin
to sie pyta a w jakiej pozycji czuje te skurcze
a ja mowie, ze w siedzacej, jak odpoczywam
a on "przeciez jak pani siedzi to pani w ogole nie odpoczywa"
tylko lezac i to na lewym boku pani odpoczywa

jutro sie zapisze na piatek

jade do miasta za wozkiem c.d. i tapety do sypialni szukac wraz z lozkiem sypialnbianym bo zdecydowalismy sie kupic
wiesz mnie jak juz lapia to rozniez w pozycji siedzacej... jak leze to raczej nie wiec moze lekarz sie nie myli tez mnie to martwi, moze taki urok poczatku IIItrymestru jak na razie delikatnie mnie ciagnie i twardnieje brzuch... dzidzia jest ewidentnie wysoko, ale jak juz mnie pobolewa jak na @ to zdecydowanie na dole...

Cytat:
Lece robić obiad
Mam pieczarkową to dorobie tylko grzanki, a na drugie mam piersi. Musze usmażyć i zrobie jakąś surówkę
mniam mnia

ja wczoraj mialam piersi z kurczaka-uwielbiam...zreszta dzisiaj tez mam ale w innej formie, ugotuje sobie je i zrobie sos pomidorowy, do tego kasza tez mam ochote na surowke, najlepiej z buraczkow
ostatnio sobie pozwolilam na ciasteczka...ale cos mnie na kibelek bralo hehe
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 11:49   #1897
Kasia5
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny.
Ja biorę witaminy Pregna Plus z DHA, mam też Feminantal N, który będę zażywać jak te skończę. Po obydwu zestawach czuję się dobrze.
Wczoraj zrobiłam gigantyczne zakupy z Zarza dla maluszka, wydałam ponad 200 zł, ale było warto Są naprawdę duże przeceny. Na siebie też sporo wydałam, ale wolę nie liczyć Teraz muszę trochę przystopować, bo w marcu zaczynamy remont i każdy grosz jest potrzebny.
Kasia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 12:02   #1898
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
aa dziewczyny które nie biorą witamin tak jak ja.
Na ostatniej wizycie rozmawiałam z ginem na ten temat i on powiedział że jeżeli wyniki w normie to nie ma sensu brać dodatkowych suplementów jeżeli nam one szkodziły. I że wystarczy jak będę jadła codziennie owoce i warzywa. Chociaż hemoglobina mi spada z wizyty na wizytę, mieszczę się w normie ale będę się starać jadać więcej tych owoców i warzyw a je uwielbiam więc problemu nie będzie z tym

Aguś a gin Ci tylko mówi że za miesiąc na wizytę? Mój mi wyznacza konkretny dzień i tylko w rejestracji pokazuję kartę ciąży i ustalam godzinę
bzyczko jak ci spadnie ponizej normy to pewnie gin ci zaleci zelazo brac, a tym czasem staraj sie jesc co je posiada np. buraczki, jajka, kakao, czekolada, kasza itp poszperaj w necie
a z wizyta u gina mam tak samo jak ty, zwykle spotykam sie z nia w ostatni dzien mojego zwolnienia lekarskiego

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Kasia5 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny.
Ja biorę witaminy Pregna Plus z DHA, mam też Feminantal N, który będę zażywać jak te skończę. Po obydwu zestawach czuję się dobrze.
Wczoraj zrobiłam gigantyczne zakupy z Zarza dla maluszka, wydałam ponad 200 zł, ale było warto Są naprawdę duże przeceny. Na siebie też sporo wydałam, ale wolę nie liczyć Teraz muszę trochę przystopować, bo w marcu zaczynamy remont i każdy grosz jest potrzebny.
no to zaszalalas ale dla maluszka warto
Nikosia

Stary 2011-01-31, 12:08   #1899
bzyczka1
Zakorzenienie

Kasiu akurat ja często jadam w zimie buraczki, szpinak, kaszę i inne więc póki co się nie martwię

No dziewczyny, my nie skorzystamy ale nasze córy albo dziewczyny chłopców będę mogły skorzystać
podpisujemy się i to już
http://www.kwiatkobiecosci.pl/m/27/o..._-_podpisz_sie!

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 12:22   #1900
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
okropne to twardnienie... to te cwiczenia macicy ?? Tez mi sie tak dzis robi Nie fajne uczucie ;/
Agusia, bardzo bardzo Ci dziekuje za tego linka. Naszukałam sie wczoraj bo chciałam TŻ pokazac (on pojecia nie ma ze tak widac) i nie znalazłam, wiec dzis mu wieczorem zrobie pokaz
Gratulluje wanienki

wlasnie dlatego "przechrzciłam" Zosię na Gabrysie.... choc jeszcze pewna nie jestem czy nie bedzie jednak Zosia.. tak mi sie to imie podoba.... choc Gabi takze.. no mam jeszcze troszke czasu
Jak Ci Grazin w domciu

Mango ja uwielbiam kwaśnice i w ogole kwasne - i to od zawsze - nie tylko teraz z powodu ciazy
w domu mi bosko
mam czas na wszystkie gruntowne porzadki, ktore od dawna odkłądałam, włąsnie walcze z kuchnia. trzeba było ją troche odgruzować, ale musiałąm sobie zrobic przerwe dluższa teraz bo jakos mnie zmuliło, nie wiem czy od zmeczenia czy cos, ale nagle mi sie wymiotwac zachciało. moze za mało dzisiaj zjadłam.
a przed chwila mi tż dzwonił, ze musi 4 godziny dłuzej w pracy zostac i mi smutno bo mi sie nudzi bez niego
Stary 2011-01-31, 12:25   #1901
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Kasiu akurat ja często jadam w zimie buraczki, szpinak, kaszę i inne więc póki co się nie martwię

No dziewczyny, my nie skorzystamy ale nasze córy albo dziewczyny chłopców będę mogły skorzystać
podpisujemy się i to już
http://www.kwiatkobiecosci.pl/m/27/o..._-_podpisz_sie!
podpisalam sie

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
w domu mi bosko
mam czas na wszystkie gruntowne porzadki, ktore od dawna odkłądałam, włąsnie walcze z kuchnia. trzeba było ją troche odgruzować, ale musiałąm sobie zrobic przerwe dluższa teraz bo jakos mnie zmuliło, nie wiem czy od zmeczenia czy cos, ale nagle mi sie wymiotwac zachciało. moze za mało dzisiaj zjadłam.
a przed chwila mi tż dzwonił, ze musi 4 godziny dłuzej w pracy zostac i mi smutno bo mi sie nudzi bez niego
moj dzisiaj prosto z pracy jedzie do drugiej takiej na czarno i pewnie wroci okolo 22 straszne to jest, wiem co czujesz.
Nikosia

Stary 2011-01-31, 12:28   #1902
principessina
Zakorzenienie

Boze Dziewczynki jak mi niedobrze, ta glukoza z rana mi podchodzi, tez tak mialyscie:prosi :
Stary 2011-01-31, 12:29   #1903
eweska
Moderatoreska

Byłam w aptece, wszystkie te witaminki zostaną zmienione i nie będą nazywać się już Feminatal, w aptekach są jeszcze witaminki ze starą nazwą, dopóki nie wyprzedadzą, tak mi pani w aptece mówiła.
Zakupiłam witaminki troszke jakby staniały albo mieli na nie promocje bo zawsze płaciłam około 59zł a dziś 56zł zapłaciłam no i zapas żelaza na cały miesiąc :P

Weszłam też do lumpka i znalazłam ładne portaski sztruksowe Cherokee za 6 zł spodnie na szelkach sztruksowe George za 10zł i dwa bodziaki jeden za 4 drugi za 5 zł, firmy mi nie znane jakieś Tubby Teddy&Co. i jakaś E.A. ale śliczne rzeczy jak nowe więc się skusiłam

Dawno nie byłam w tym lumpku a mają dużo firmówek z Anglii, damskie, dzieciece itp. Tylko trzeba trafic na coś fajnego

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Boze Dziewczynki jak mi niedobrze, ta glukoza z rana mi podchodzi, tez tak mialyscie:prosi :
Miałam podobnie, przez cały dzien nie czułam sie dobrze po glukozie, coś żołądek mi szwankował.
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 12:33   #1904
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

nawet mi sie teraz obiadu nie chce robic jak sie dowiedziałam ze moj tż bedzie dopeiro przed 19;/ wrrr
ale ja cos musze zjesc bo za chwile padne. tylko sił mi brak..
Stary 2011-01-31, 12:33   #1905
mimbi
Zakorzenienie

Halo, wrocilam ze wsi i jestem z Was bardzo dumna, tylko 15 stron do nadrobienia
Nawet nie bylo tak strasznie zimno i poszlam sobie na spacerek. Zabralam tez mojemu ojcu kurtke zimowa, bo we wlasny plaszcz sie nie dopinam, a TZ ma rozmiar XL, wiec w jego kurtce wygladalabym conajmniej smiesznie
Z ciekawostek - jak jechalismy to po drodze minelismy Biedronke. A ze na wsi zima zelu pod prysznic nikt nie uzywa, to nie wiedzialam, czy uzywaja papieru toaletowego, wiec sie zatrzymalismy, zeby kupic. A tam bielizna niemowleca za 3 zlote. Wiec kupilam dwupak spodenek za 3zlote. Jak sie okaza go*wniane to bedzie chociaz czym buty pastowac.

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
później odwiedziliśmy mothercare i tu kupiłam sobie koszule do szpitala i karmienia
dwie za 45 zl o takie
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Świetne są!
Raju, chyba idę w poniedziałek do mothercare szukać podobnych
Wszystkie, które widziałam mi się nie podobały i NA PEWNO nie wychodziły taniej...
Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
no właśnie,
ta na ramiączkach ma odpinane te ramki do karmienia jak w staniku,
ta druga ma na środku zatrzaski więc też się szybko odpina
i nie są takie worki ...
a przecenione były ze stu iluś złotych
były jeszcze inne fajne wzory ale same wielkie rozmiary zostały niestety
Ja tylko niesmialo wspomne, ze pisalam o tych koszulach kilkadziesiat stron temu, ale jak widac nikt mnie nie sluchal U mnie zostaly same rozmiary od 12 w gore, na ramiaczkach i z krotkim rekawkiem. Chcialam sobie kupic ale wole taka z krotkim rekawkiem jednak w moim rozmiarze. I byly cudowne staniki do karmienia za 159zl/2 pary (jak widac- nieprzecenione)- ecru w delikatna kwiatowa laczke z koronka. Cos czuje, ze sie na nie zaczaje wkrotce.

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Anula, Andziot i Moria dziękuję za podpowiedzi co co chust/nosidełek

Czytając na ten temat najczęściej spotykałam się z opinią, że chusta najlepsza dla noworodka, małego dzidziolka, ale przy większym, takim które bez problemu trzyma sobie główkę i samo sobie siedzi, lepsze nosidełko.. Co o tym myślicie? Powiedzcie prosee
Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
A firma chusty ma znaczenie?
Ja chuste juz mam. Kupilismy szwagierce, ale nie uzywala ani razu. Mamy z firmy Bebelulu. Jestem wielka fanka chust i mam ambitne podejscie, zeby szybko nauczyc sie ja obslugiwac
Cytat:
znalazłam taką listę
TOP 20: Imiona żeńskie w 2010 roku
1. Julia
2. Aleksandra
3. Maja
4. Zuzanna
5. Lena
6. Wiktoria
7. Amelia
8. Oliwia
9. Natalia
10. Zofia
11. Nikola
12. Martyna
13. Emilia
14. Hanna
15. Alicja
16. Anna
17. Gabriela
18. Weronika
19. Maria
20. Magdalena
Imie z pozycji numer 11 powinno byc wedlug mnie prawnie zakazane
Mojej Misi nie ma, moze nie bedzie miala 5 kolezanek w klasie o tym samym imieniu (tak jak ja mialam w swojej).

A poza tym nadejszla wiekopomna chwila, bo zdjelam swoje przedluzane rzesy i wygladam teraz jak lysy kret. W zwiazku z powyzszym jako kobieta jade kupic sobie tusz do rzes (czy ja jeszcze umiem sie nim poslugiwac???), a jako matka przypominam, ze w Lidlu zaczal sie tydzien niemowlaka czy jakos tak, wiec jade obczaic rajstopki i skarpetki.
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 12:44   #1906
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

ale fajowa ta komoda z ikeii !! Super, ze ją wkleiłyscie, bo szukam komody

Myslicie, ze do łazienki mozna by ją wsadzic?

Grazin mój mąz tak co dzień wraca.. albo i pozniej :| Nudisz sie biedulko... ale masz nas

Mimbi to Ty drobniusia jestes Bo ja od dawan awansowałam z r. 34 na 42 (to chyba odpowiednik XL) jedyne usprawiedliwienie, ze to damske XL
Meza t-shirty własnie XL w domu sprawdzają sie idealnie

Twój pierwszy krzyk...

Edytowane przez ddaaiissyy
Czas edycji: 2011-01-31 o 12:46
Stary 2011-01-31, 12:44   #1907
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
mi bylo niedobrze jakos 15min po wypiciu, ale pozniej juz ok. A ty juz w domu? moze napij sie goracej herbaty czy cos. Mi zawsze pomaga.

Cytat:
nawet mi sie teraz obiadu nie chce robic jak sie dowiedziałam ze moj tż bedzie dopeiro przed 19;/ wrrr
ale ja cos musze zjesc bo za chwile padne. tylko sił mi brak..
musisz przeciez cos zjesc. Ja gotuje wiecej ale jem juz ok.14-15 a Tż albo o 16.30 a jak jedzie do drugiej pracy to nawet o 22 zje obiad, a potem to juz tylko lozko i spi jak zabity-zero pozytku

mimbi
ale ci sie trafilo w tej biedronce jak 100% bawelna to chyba beda dobre
mowisz ze w lidlu beda promocje? dobrze wiedziec-musze sie wybrac.
hehe kup sobie tusz ktory wydluza zycze ci zebys sie nie umazala
Nikosia

Stary 2011-01-31, 12:47   #1908
eweska
Moderatoreska

Widziałam w tv reklamę Lidla, tak jak ktoś w zeszłym tyg pisał pampersy za 39,99 czy jakoś tak i wiele innych rzeczy dla dzieciaczków ma być w promocyjnych cenach
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 12:48   #1909
lawendax
Zadomowienie

GG do lawendax

Cytat:
Imie z pozycji numer 11 powinno byc wedlug mnie prawnie zakazane
zgadzam sie z toba jak najbardziej!!

w.g mnie najpopularniejsze imię ostatnio to MAJA..
lawendax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 12:49   #1910
mamaoptymistka
Zadomowienie

ddaaiissyy bardzo proszę prześlij mi "Język niemowląt" z góry dziękuję
Stary 2011-01-31, 12:52   #1911
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
ale fajowa ta komoda z ikeii !! Super, ze ją wkleiłyscie, bo szukam komody

Myslicie, ze do łazienki mozna by ją wsadzic?

Grazin mój mąz tak co dzień wraca.. albo i pozniej :| Nudisz sie biedulko... ale masz nas
w Ikea sa fajne rzeczy- wiem bo tam pracowalam
Twoj tez tak haruje? z jednej strony fajnie bo kasiorka bedzie, ale mnie juz wkurza to jak na nic nie ma sily i.......................o choty

slyszeliscie?
(...)Ten jak dotąd nie odkryty gen zapewnia równowagę w bilansie płci męskiej i żeńskiej. Po pierwszej wojnie światowej urodziło się znacznie więcej noworodków płci męskiej, prawdopodobieństwo, że jeden z wielu synów przeżyje wojnę, było bowiem większe, niż w przypadku rodzin posiadających niewielu męskich potomków. Żołnierze, którzy przeżyli, otrzymali od rodziców w genach predyspozycję do płodzenia synów. W ten sposób natura uregulowała stosunek mężczyzn do kobiet(...)

ciekawe jak jest w mojej rodzinie...kiedys przyjechal do nas pewien pan i pokazal nam drzewko genealogiczne naszej rodziny i strasznie byl zalamany ze u nas same dziewuchy na szczescie wujek zalatwil sprawe bo ma 3 synow hehe

kurde tak bym juz chciala wiedziec co nosze pod sercem swym. Imie jeszcze nie wybrane tak do konca...nie wiem jakie dla dziewczynki? moze Wiktoria??ale juz takie oblatane niestety Tż sie Martynka nie podoba

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Widziałam w tv reklamę Lidla, tak jak ktoś w zeszłym tyg pisał pampersy za 39,99 czy jakoś tak i wiele innych rzeczy dla dzieciaczków ma być w promocyjnych cenach
no to tymbardziej trzeba jechac
Nikosia

Stary 2011-01-31, 12:53   #1912
lawendax
Zadomowienie

GG do lawendax

Cytat:

kurde tak bym juz chciala wiedziec co nosze pod sercem swym. Imie jeszcze nie wybrane tak do konca...nie wiem jakie dla dziewczynki? moze Wiktoria??ale juz takie oblatane niestety Tż sie Martynka nie podoba
moze wybierz imie bardzo malo nadawane ale nie dziwaczne, typu
Blanka,
Magda,
Aneta,
Natalia
itp....

moim wybranym imieniem dla dziewdzynki byla Sonia, ale sie nie doczekalam tej córy...
Stary 2011-01-31, 12:55   #1913
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
ddaaiissyy bardzo proszę prześlij mi "Język niemowląt" z góry dziękuję
bardzo chetnie ale poprosze o Twojego maila

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-01-31, 12:57   #1914
mimbi
Zakorzenienie

Edit - Znalazlam w szafie jakis tusz Loreala z baza. I nie wygladam juz jak lysy kret. Wygladam za to, jakbym miala jakas chorobe, po ktorej wylysialy mi rzesy. Moje gorne sa krotsze niz dolne! W zwiazku z powyzszym planuje namalowac sobie wielka niebieska gwiazdke na czole, zeby wszyscy patrzyli w ten punkt, a nie na to co przypomina kilkumilimetrowe odpryski rzes
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 13:00   #1915
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Kasiu moj mąż to po prostu lubi.. i to jest straszne a jeszcze gorsze jest to, że ma zadaniowy czas pracy - czy pracuje 8h czy 10h to ma coś zrobić i koniec...... Niestety za nadgodziny nikt mu nie płaci.
O tyle fajnie, ma z tym, że idzie do pracy jak wstanie... gdy ja sie zrywam 6,30 to on obraca sie na drugi bok... do firmy przychodzi z reguły ok 9,30-10.. jak sie wyspi Pod tym względem ma suuuper

Ja do ikeii jakoś nie mam przekonania.. nie wiem dlaczego, ale ta komoda pasowałaby great

Mimbi ... ŁYSY KRET !!!!!!!!!!!!!! Tekst roku !! I jeszcze wczorajszy Moni - że miała pytac do czego słuza raczki

Twój pierwszy krzyk...

Edytowane przez ddaaiissyy
Czas edycji: 2011-01-31 o 13:02
Stary 2011-01-31, 13:00   #1916
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez caffelate05 Pokaż wiadomość
(...)
moria pochwalisz się jak Ci TŻ zrobi takie cudo? może nie będzie tak trudno i mojego też poproszę?
No pewnie Wiesz on do tego zadania podszedł bardzo ambitnie ale czy rzeczywiście mu to tak ładnie wyjdzie, to nie wiem Zobaczymy

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
(...)
Śmiałam się dzisiaj do mężula że jak jeden mnie kopnął tak wysoko to cycek aż mi podskoczył

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
powiedzial, ze juz dodatkowych nie musze zadnych witamin brac, takze magnezu nie biore
agus no to bardzo dziwne zalecenie tego Twojego lekarza W prenatalu classic nie ma magnezu http://www.apteo.pl/product/id/629,p...100-tabl-powl-

A magnez w ciąży jest baaardzo ważny i możliwe, że te częste skurcze masz przez jego niedobór.

Cytat:
Napisane przez Kasia5 Pokaż wiadomość
(...)
Wczoraj zrobiłam gigantyczne zakupy z Zarza dla maluszka, wydałam ponad 200 zł, ale było warto
Kasia5 oj kusisz Zaraz spróbuję mężyka do CH wyciągnąć

Do lidl'a chyba też zaraz wyskoczę

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 13:01   #1917
24kasia86
Wtajemniczenie

siedze i mysle..."dobra zjem obiadek, a potem?" no i wpadlam na pomysl ze sobie zrobie budyn czekoladowy
Nikosia

Stary 2011-01-31, 13:03   #1918
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Ja się chociaż z Wami przywitam kochane brzuchatki , bo od 2 godzin tylko podczytuje
Mój Tż znalazł mi dzisiaj zajęcie, zrobic roczne zestawienie sprzedaży akumulatorów, bo on się nie wyrabia w pracy . No cóż pomogę i tak się nudzę, leżę teraz w wyrku i liczę
Miłego dzionka
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 13:05   #1919
lawendax
Zadomowienie

GG do lawendax

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Edit - Znalazlam w szafie jakis tusz Loreala z baza. I nie wygladam juz jak lysy kret. Wygladam za to, jakbym miala jakas chorobe, po ktorej wylysialy mi rzesy. Moje gorne sa krotsze niz dolne! W zwiazku z powyzszym planuje namalowac sobie wielka niebieska gwiazdke na czole, zeby wszyscy patrzyli w ten punkt, a nie na to co przypomina kilkumilimetrowe odpryski rzes
to co sie stalo z twoimi naturalnymi rzesami?
odpadly razem ze sztucznymi?
Stary 2011-01-31, 13:08   #1920
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Dziewczonka śpisz juz spokojnie i dobrze ??

Sadzicie , ze jak do lidla pojade ok 20 to beda jeszcze te pieluchy? Bo maż mnie straszy, ze nie ma co jechac, bo na pewno wszyyyystko wykupią.
I jeszcze jedno pytanie - czy jak kupię 10 paczek to nie przesadzę z ilościa ?

Twój pierwszy krzyk...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości