|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe |
![]() ![]() ![]() ![]() |
23 | 35,94% |
Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... |
4 | 6,25% |
Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... |
0 | 0% |
Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki |
2 | 3,13% |
Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie |
24 | 37,50% |
Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną |
11 | 17,19% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1891 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
Cytat:
Czytałas Kasia "Zmierzch" ? Pewnie kazdy juz to czytał ![]() ![]()
![]() |
#1892 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
Cytat:
powiedzial, z ejuz dodatkowych nie musze zadnych witamin brac, takze magnezu nie biore nospy tez nie kiedys po niej wymiotowalam... Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja na razie nie kupuje herbatek wszedzie ich pelno a mam nadzieje, ze pokarm sam bedzie Cytat:
ale teraz nie mam zywcem czasu zamiast ksiazek wole czytac jakies gazetki ciazowe i ksiazki tego typu nie robie na drutach, umiem szydelkowac nie umiem ![]() Cytat:
jak ostatnio powiedzialam o tmy gin to sie pyta a w jakiej pozycji czuje te skurcze a ja mowie, ze w siedzacej, jak odpoczywam a on "przeciez jak pani siedzi to pani w ogole nie odpoczywa" tylko lezac i to na lewym boku pani odpoczywa ![]() jutro sie zapisze na piatek jade do miasta za wozkiem c.d. i tapety do sypialni szukac wraz z lozkiem sypialnbianym bo zdecydowalismy sie kupic ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1893 |
Zadomowienie
|
Lece robić obiad
![]() Mam pieczarkową to dorobie tylko grzanki, a na drugie mam piersi. Musze usmażyć i zrobie jakąś surówkę ![]()
![]() |
#1894 |
Wtajemniczenie
|
ja właśnie przyjechałam z przedszkola wszystko sobie pozałatwiałam teraz idę szykować obiadek
#1895 |
Zakorzenienie
|
aa dziewczyny które nie biorą witamin tak jak ja.
Na ostatniej wizycie rozmawiałam z ginem na ten temat i on powiedział że jeżeli wyniki w normie to nie ma sensu brać dodatkowych suplementów jeżeli nam one szkodziły. I że wystarczy jak będę jadła codziennie owoce i warzywa. Chociaż hemoglobina mi spada z wizyty na wizytę, mieszczę się w normie ale będę się starać jadać więcej tych owoców i warzyw a je uwielbiam więc problemu nie będzie z tym ![]() Aguś a gin Ci tylko mówi że za miesiąc na wizytę? Mój mi wyznacza konkretny dzień i tylko w rejestracji pokazuję kartę ciąży i ustalam godzinę ![]()
![]() |
#1896 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() tak samo stad mam "dlaczego niemowleta placza", "jezyk niemowlat" i "jezyk dwulatka" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ja wczoraj mialam piersi z kurczaka-uwielbiam...zreszta dzisiaj tez mam ale w innej formie, ugotuje sobie je i zrobie sos pomidorowy, do tego kasza ![]() ![]() ostatnio sobie pozwolilam na ciasteczka...ale cos mnie na kibelek bralo hehe
![]() ![]() |
![]() |
#1897 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny.
Ja biorę witaminy Pregna Plus z DHA, mam też Feminantal N, który będę zażywać jak te skończę. Po obydwu zestawach czuję się dobrze. Wczoraj zrobiłam gigantyczne zakupy z Zarza dla maluszka, wydałam ponad 200 zł, ale było warto ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1898 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a z wizyta u gina mam tak samo jak ty, zwykle spotykam sie z nia w ostatni dzien mojego zwolnienia lekarskiego ![]() ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1899 |
Zakorzenienie
|
Kasiu akurat ja często jadam w zimie buraczki, szpinak, kaszę i inne więc póki co się nie martwię
![]() No dziewczyny, my nie skorzystamy ale nasze córy albo dziewczyny chłopców będę mogły skorzystać ![]() podpisujemy się i to już ![]() http://www.kwiatkobiecosci.pl/m/27/o..._-_podpisz_sie!
![]() |
#1900 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() mam czas na wszystkie gruntowne porzadki, ktore od dawna odkłądałam, włąsnie walcze z kuchnia. trzeba było ją troche odgruzować, ale musiałąm sobie zrobic przerwe dluższa teraz bo jakos mnie zmuliło, nie wiem czy od zmeczenia czy cos, ale nagle mi sie wymiotwac zachciało. moze za mało dzisiaj zjadłam. a przed chwila mi tż dzwonił, ze musi 4 godziny dłuzej w pracy zostac ![]()
![]() |
#1901 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1902 |
Zakorzenienie
|
Boze Dziewczynki jak mi niedobrze, ta glukoza z rana mi podchodzi, tez tak mialyscie
![]()
#1903 |
Moderatoreska
|
Byłam w aptece, wszystkie te witaminki zostaną zmienione i nie będą nazywać się już Feminatal, w aptekach są jeszcze witaminki ze starą nazwą, dopóki nie wyprzedadzą, tak mi pani w aptece mówiła.
Zakupiłam witaminki troszke jakby staniały albo mieli na nie promocje bo zawsze płaciłam około 59zł a dziś 56zł zapłaciłam no i zapas żelaza na cały miesiąc :P Weszłam też do lumpka i znalazłam ładne portaski sztruksowe Cherokee za 6 zł spodnie na szelkach sztruksowe George za 10zł i dwa bodziaki jeden za 4 drugi za 5 zł, firmy mi nie znane jakieś Tubby Teddy&Co. i jakaś E.A. ale śliczne rzeczy jak nowe więc się skusiłam ![]() Dawno nie byłam w tym lumpku a mają dużo firmówek z Anglii, damskie, dzieciece itp. Tylko trzeba trafic na coś fajnego ![]() ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Miałam podobnie, przez cały dzien nie czułam sie dobrze po glukozie, coś żołądek mi szwankował. |
![]() ![]() |
![]() |
#1904 |
Zakorzenienie
|
nawet mi sie teraz obiadu nie chce robic jak sie dowiedziałam ze moj tż bedzie dopeiro przed 19;/ wrrr
ale ja cos musze zjesc bo za chwile padne. tylko sił mi brak..
#1905 | |||||
Zakorzenienie
|
Halo, wrocilam ze wsi i jestem z Was bardzo dumna, tylko 15 stron do nadrobienia
![]() Nawet nie bylo tak strasznie zimno i poszlam sobie na spacerek. Zabralam tez mojemu ojcu kurtke zimowa, bo we wlasny plaszcz sie nie dopinam, a TZ ma rozmiar XL, wiec w jego kurtce wygladalabym conajmniej smiesznie ![]() Z ciekawostek - jak jechalismy to po drodze minelismy Biedronke. A ze na wsi zima zelu pod prysznic nikt nie uzywa, to nie wiedzialam, czy uzywaja papieru toaletowego, wiec sie zatrzymalismy, zeby kupic. A tam bielizna niemowleca za 3 zlote. Wiec kupilam dwupak spodenek za 3zlote. Jak sie okaza go*wniane to bedzie chociaz czym buty pastowac. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mojej Misi nie ma, moze nie bedzie miala 5 kolezanek w klasie o tym samym imieniu (tak jak ja mialam w swojej). A poza tym nadejszla wiekopomna chwila, bo zdjelam swoje przedluzane rzesy i wygladam teraz jak lysy kret. W zwiazku z powyzszym jako kobieta jade kupic sobie tusz do rzes (czy ja jeszcze umiem sie nim poslugiwac???), a jako matka przypominam, ze w Lidlu zaczal sie tydzien niemowlaka czy jakos tak, wiec jade obczaic rajstopki i skarpetki. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1906 |
Zakorzenienie
|
ale fajowa ta komoda z ikeii !! Super, ze ją wkleiłyscie, bo szukam komody
Myslicie, ze do łazienki mozna by ją wsadzic? Grazin mój mąz tak co dzień wraca.. albo i pozniej :| Nudisz sie biedulko... ale masz nas ![]() ![]() Mimbi to Ty drobniusia jestes ![]() ![]() Meza t-shirty własnie XL w domu sprawdzają sie idealnie ![]()
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 ![]() ![]() Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-01-31 o 12:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#1907 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() mimbi ale ci sie trafilo w tej biedronce ![]() ![]() mowisz ze w lidlu beda promocje? dobrze wiedziec-musze sie wybrac. hehe kup sobie tusz ktory wydluza ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1908 |
Moderatoreska
|
Widziałam w tv reklamę Lidla, tak jak ktoś w zeszłym tyg pisał pampersy za 39,99 czy jakoś tak i wiele innych rzeczy dla dzieciaczków ma być w promocyjnych cenach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1909 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
w.g mnie najpopularniejsze imię ostatnio to MAJA..
![]() |
#1910 |
Zadomowienie
|
ddaaiissyy bardzo proszę prześlij mi "Język niemowląt" z góry dziękuję
#1911 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Twoj tez tak haruje? z jednej strony fajnie bo kasiorka bedzie, ale mnie juz wkurza to jak na nic nie ma sily i.......................o choty ![]() slyszeliscie? (...)Ten jak dotąd nie odkryty gen zapewnia równowagę w bilansie płci męskiej i żeńskiej. Po pierwszej wojnie światowej urodziło się znacznie więcej noworodków płci męskiej, prawdopodobieństwo, że jeden z wielu synów przeżyje wojnę, było bowiem większe, niż w przypadku rodzin posiadających niewielu męskich potomków. Żołnierze, którzy przeżyli, otrzymali od rodziców w genach predyspozycję do płodzenia synów. W ten sposób natura uregulowała stosunek mężczyzn do kobiet(...) ciekawe jak jest w mojej rodzinie...kiedys przyjechal do nas pewien pan i pokazal nam drzewko genealogiczne naszej rodziny i strasznie byl zalamany ze u nas same dziewuchy ![]() kurde tak bym juz chciala wiedziec co nosze pod sercem swym. Imie jeszcze nie wybrane tak do konca...nie wiem jakie dla dziewczynki? moze Wiktoria??ale juz takie oblatane ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1912 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Blanka, Magda, Aneta, Natalia itp.... moim wybranym imieniem dla dziewdzynki byla Sonia, ale sie nie doczekalam tej córy... ![]() ![]()
![]() |
#1913 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1914 |
Zakorzenienie
|
Edit - Znalazlam w szafie jakis tusz Loreala z baza. I nie wygladam juz jak lysy kret. Wygladam za to, jakbym miala jakas chorobe, po ktorej wylysialy mi rzesy. Moje gorne sa krotsze niz dolne! W zwiazku z powyzszym planuje namalowac sobie wielka niebieska gwiazdke na czole, zeby wszyscy patrzyli w ten punkt, a nie na to co przypomina kilkumilimetrowe odpryski rzes
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1915 |
Zakorzenienie
|
Kasiu moj mąż to po prostu lubi.. i to jest straszne a jeszcze gorsze jest to, że ma zadaniowy czas pracy - czy pracuje 8h czy 10h to ma coś zrobić i koniec......
![]() O tyle fajnie, ma z tym, że idzie do pracy jak wstanie... gdy ja sie zrywam 6,30 to on obraca sie na drugi bok... do firmy przychodzi z reguły ok 9,30-10.. jak sie wyspi ![]() Ja do ikeii jakoś nie mam przekonania.. nie wiem dlaczego, ale ta komoda pasowałaby great ![]() Mimbi ... ŁYSY KRET !!!!!!!!!!!!!! Tekst roku !! I jeszcze wczorajszy Moni - że miała pytac do czego słuza raczki
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 ![]() ![]() Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-01-31 o 13:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#1916 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A magnez w ciąży jest baaardzo ważny i możliwe, że te częste skurcze masz przez jego niedobór. Cytat:
![]() ![]() Do lidl'a chyba też zaraz wyskoczę ![]()
![]() |
#1917 |
Wtajemniczenie
|
siedze i mysle..."dobra zjem obiadek, a potem?
![]() ![]()
![]() |
#1918 |
Wtajemniczenie
|
Ja się chociaż z Wami przywitam kochane brzuchatki
![]() ![]() Mój Tż znalazł mi dzisiaj zajęcie, zrobic roczne zestawienie sprzedaży akumulatorów, bo on się nie wyrabia w pracy ![]() ![]() Miłego dzionka ![]()
![]() |
#1919 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
odpadly razem ze sztucznymi?
![]() |
#1920 |
Zakorzenienie
|
Dziewczonka śpisz juz spokojnie i dobrze ??
Sadzicie , ze jak do lidla pojade ok 20 to beda jeszcze te pieluchy? Bo maż mnie straszy, ze nie ma co jechac, bo na pewno wszyyyystko wykupią. I jeszcze jedno pytanie - czy jak kupię 10 paczek to nie przesadzę z ilościa ? ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:16.