|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#601 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-
Cytat:
![]() Był czas, że Maksiu nie zasypiał przed 23:00... ![]() ![]() Wydaje mi się, że to, jak teraz chodzą spać nasze dzieciaki ma się nijak do tego co będzie za rok- dwa-trzy... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#602 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24764743]margo, to się da przestawić, jak dziecko będzie troszkę większe.
![]() Był czas, że Maksiu nie zasypiał przed 23:00... ![]() ![]() Wydaje mi się, że to, jak teraz chodzą spać nasze dzieciaki ma się nijak do tego co będzie za rok- dwa-trzy... ![]() no może, ale Niunia pisze, że wszyscy lubią długo pospać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#603 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
![]() a propos spania... no dzisiaj to ja mogłabym chyba cały dzień z łóżka nie wychodzić ![]() ![]() miłego dnia! |
![]() ![]() |
![]() |
#604 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24758307]No patrz, Agatka nasza się czołga, ale za to zębów nie ma ![]() Pierwszy dzień po feriach w pracy, mam doła, nadgodzin mi nie wypłacili przez pomyłkę, młoda marudziła, jeść nie chciała, była konferencja, szaro, ponuro i w ogóle dzień kupy. A buuuuu ![]() No wiem, że trochę histeryzuję. Teściowa zresztą uważa, że szukam dziury w całym i mam przestać ![]() A co do nastroju to całkowicie Ciebie rozumiem. Ostatnio jakiś takiś dołek mnie dopadł. Chyba brakuje mi słońca. Pracy mam dosyć, zresztą nie lubię jej. Ja chcę wiosnę!!!!!!!!!!!! Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja nie dostałam ani razu żadnej gazetki!!!! Dlaczego niektórzy dostają, a niektórzy nieee. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Dzień dobry kobitki!! U mnie dzisiaj -11 stopni ![]() Dziewczyny poradźcie mi proszę, bo nie wiem za bardzo jak zmienić. Majeczka kiedyś ładnie zasypiała o 19 i spała do rana, majac trzy drzemki w ciągu dnia, a teraz ten mały huncfot nie chce mi dziewczyny zasypiać nawet o 22 ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#605 | |
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry w ten zimny poranek!
![]() Cytat:
![]() Ja byłam niedawno na etapie przestawiania dziecka,zeby chodziło spać wczesniej bo zasypiało nam o 23,2400!No i udało się teraz chodzi spać ok. 21.00 ale wstaje o 7mej!Chciałam by spała do 8mej,więc chyba też muszę dalej nad tym popracować ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2011-02-01 o 07:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#606 | |||
Zakorzenienie
|
Piszecie o raczkowaniu, pełzaniu i spaniu, widzę...
U nas raczkowanie na całego. ![]() ![]() ![]() ![]() Oczywiście nadal wstajemy i robimy bam. Pół biedy jak na dupsko. ![]() Poza tym w wieku 8 miesięcy i 2 tyg. wylazł nam drugi ząb. ![]() ![]() Gorączka trwała 3 dni i zeszła. Na deser pojawiła się wysypka, więc wszystko jasne. ________________ Co do spania to moje dziecię budzi się gdy ja wstaję. Budzi go otwieranie drzwi, miauk kota, wszystko praktycznie. Gdy śpimy razem śpi do 7 z kawałkiem. Zasypiamy w okolicach 20ej, chyba że nie mamy humoru, wtedy po 18ej idziemy do łóżka, tam godzinę brykamy i padamy po 19ej... Jak wczoraj np. Nie wyobrażam sobie chodzenia spać 21-22, a co dopiero później. Najzdrowszy sen jest do północy. Chodzenie spać w wieku kilku miesięcy czy lat o godzinie 24ej to spore nieporozumienie jest... ![]() Już pomijam, że nic zrobić się nie da, ani filmu w tv obejrzeć jakiegoś, bo dzieć bryka, a na strzelanki czy inne wariactwa raczej patrzeć jeszcze długo nie powinien. Ja to bym chciała by Misio zasypiał po porze bajki, tak miedzy 19:30 a 20:00 najpóźniej. ________________ Co do wakacji to raczej tego nie widzę. Na pewno będą wypady nad wodę, na bank ruszymy na Równicę, ale dalej raczej nie... może jakie zamki w okolicy obadamy, które nam jeszcze umknęły, bo wyjazd nad morze w grę nie wchodzi... Góry z takim maluchem to nie dla mnie, bo ja w górach to łażę po szlakach, nie po uzdrowiskowych lokalach. ![]() Mieliśmy zaproszenie do Egiptu, ale w obecnej sytuacji to mocno nieciekawa oferta jest. ![]() ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Super pływacie. ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Więcej czytać i cytować nie mam czasu. ![]() Miłego dnia... Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2011-02-01 o 08:14 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#607 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
No ja własnie też jestem z tych matek co uważają, ze po wieczorynce dziecko powinno już być w łóżeczkui dlatego nie wiem teraz co robić, zeby wróciła kąpiel o 19 i zasypianie najpóźniej o 19.30. Ostatnio usypianie jej to walka z wiatrakami i wychodząc z sypialni jestem już meega zmęczona. Kropko ja też uwielbiam chodzenie po górach, a nie po Krupówkach, których nie znoszę. Podobnie jak jedziemy w Beskidy. Tylko chodzenie po szlakach wchodzi w gre a nie po uzdrowiskach, dlatego mam zamiar w tym roku nadrobic zeszły rok i czesto wyjeżdzac w góry. Planujemy zakupić plecak z nosidełkiem dla małej i na jakieś mniejsze trasy zabierac ja ze sobą. Myslalas moze o tym?? Chciałabym od małego zaszczepić jej miłość do gór. Już sie nie umiem doczekać!! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#608 | |
Zakorzenienie
|
Witam.
U nas nocka nawet ok.Ola poszła spać o 22.00 i spał do 3.40.Byłam w szoku.Tylko raz sie obudziła na cycka i o 7.00 była pobutka. Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#609 |
Wtajemniczenie
|
Najlepiej jakby moje dziecko chodziło spać o 20.30 i spało do 8mej rano ale wiem,że tego nie da się zrobić z nią.Albo śpi od 21.00 do 7mej i (w dzień ma 1 drzemkę 2,5 godziny)albo śpi od 22.00 do 8mej rano.Musiałabym skrócić chyba drzemkę w dzień do 1,5 godz.,żeby chodziła mi spać o 20.30 i spała do 8mej rano.Może spóbuję..ale szkoda mi jej budzić w dzień.Tak sobie smacznie śpi
![]() ![]() ![]() Czy jest na wątku jakaś mama,która ma cyckowe dziecko i w nocy nie wstaje karmić????? ![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- My pod koniec lutego wybieramy sie w góry.Mój TŻ chce pojeżdzić na desce...To bedzie nasz pierwszy wspólny wyjazd z dzieckiem dalej niż 120km ![]() ![]() Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2011-02-01 o 09:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#610 |
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24764743]margo, to się da przestawić, jak dziecko będzie troszkę większe.
![]() Był czas, że Maksiu nie zasypiał przed 23:00... ![]() ![]() Wydaje mi się, że to, jak teraz chodzą spać nasze dzieciaki ma się nijak do tego co będzie za rok- dwa-trzy... ![]() i wlasnie to mnie przeraza..,że nie daj bóg dziecko mi sie przestawi i pozno bedzie chcialo chodzic spac...a jesli za rok dostanie sie do żłobka i ja bede wracac do pracy to nie wiem jak to bedzie,ja zeby dojechac do pracy za miastem to jest minimum 30min autem na 8 rano bede musiala wstawac najpoziej o 6:30 zeby zdazyc siebie naszykowac i młodego do złobka....no chyba ze tatus bedzie zaczynal pozniej to on odprowadzi..a z odbieraniem to juz wogole cyrk,konczyc najczesniej bede o 16 czyli w centrum bez krokow przy dobrym wietrze bylabym przed 17 a maly tyle godz w zlobku sam ![]() to naprawde kiepsko to widze...wrecz czarno ... i nie wiem jak to rozwiazac....strasznie nie lubie o tym myśleć ![]() wczoraj bylam w lidlu,zakupilam rajtuzki,bardzo fajne i frotke maja we wnątrz...aczkolwiek wczesniej kupilam takie grube w biedronce i sa lepsze...tzn grubsze ![]() ![]()
#611 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale Danio waży 10kg. Nie dam rady go taszczyć przez 10-12 godzin po szlaku. Zresztą on jest za żywy na takie długie tachanie, miota się, chce wyjść... Umarlibyśmy tam z głodu na tym szlaku. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Co dlaczego? Dlaczego będą wypady nad wodę czy dlaczego nie lubię łazić po knajpachw górach? ![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
Teraz mam do pracy 3-5 min. autem. A przedszkole po drodze. Szkołę zresztą też... Jakoś sobie nie wyobrażam przebijania się przez miasto na inne osiedle, zaliczając po drodze sklepy, przedszkola, szkoły i inne takie... Chyba na bajkę byśmy wracali... ![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Szaja - przyszła na mula przestrzenna do mnie. ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Aha - był temat zakupów... Ja jestem na etapie kupowania ogrodniczek na r. 80 i 86. Właśnie wyrastamy z 74ek Nexta. Do Zary się zraziłam, spodnie na 12 mcy są dziś już dobre w tułowiu, a nogawki jak na żyrafę mają. ![]() Biega w 3 takich portach na 74 (6-9 mcy), kupiłam już 4 pary ogrodniczek na 9-12 i jedne na 12+ oraz jedne dżinsiory na gumce w pasie na 9-12 i sztruksy też do pasa jedne na 12+. Poluję jeszcze na ogrodniczki 12+ i na wiatrówki jakieś. Jedną na 86 już mam. Mamy też zdobyczne butki skórzane Clarks na 12,5cm, czyli na wiosnę tak akurat, bo teraz włazi mi w nie palec za piętę małego. Takie na pierwsze tuptanie na dworze. Poza tym oczywiście body jeszcze. Koszulki jakieś mam z przecen i wyprzedaży z tesco i carrefoura. Nie bardzo trafione, bo to co miał nosić wiosną jest dobre dziś i 4 bluzki na długi rękaw leżą, bo w domu ciepło, a na dwór to za cienkie jest. ![]() Mam też dwa swetry rozpinane na wiosnę, jeden na polarze, drugi bez podbicia, jak będzie cieplej... z kapturem oba. Coś jeszcze potrzebuję? Szczerze mówiąc poza dresami do szurania to wydaje mi się, że chyba mam wszystko. Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2011-02-01 o 09:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#612 |
Zakorzenienie
|
Heej Wam
![]() Blanka nie daje mi chwili spokoju ![]() Ciągle chce łazić na nogach, marudzi i jeczy. Spi po pół godz (własnie zaraz się obudzi) Na chwilę nie zostanie sama bo jest zaraz wyyycieee. ![]() Nie wiem o co chodzi bo przecież taka nigdy nie była. Co do wakacji.. to my jeszcze nie wiemy. Na pewno będą wypady nad wodę, bo ja nie pracująca, więc całe wakacje będę z małą w domu ![]() Może skoczymy na mazury, na weekend bo to niedaleko. Mam nadzieje że w wakacje moje dziecko wyczerpie swoją dzienną energię ![]() Co do zakupów.. Mi wiecznie coś brakuje ![]() Kupuje i kupuje i wiecznie cos. Dalej nie mam pajacy na 6-9mies, a tu już koniec wyprzedaży ![]() Body na zimę, i rzeczy na lato. ale to kupię na letnich wyprzedażach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#613 |
Zakorzenienie
|
Kropko dlaczego nad morze nie chcecie jechać? Za daleko?
|
![]() ![]() |
![]() |
#614 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak posadzisz to buczy... ![]() Cytat:
My na przyszłość pajacy nie kupujemy już, a z tych 6-9 wyrośliśmy w stópkach i nogawkach. ![]() Bo to od nas kaaaawał drogi jest. Zamęczy się dziecko w aucie. Ja się męczę na tej trasie... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#615 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A teraz najlepiej prowadzić ją za ręce, a jak nie to jest płacz ![]() Na szczęście mam 'prowadzaczy' ![]() Bracia Tż baaardzo lubią ją prowadzic po domu za raczki a ona to wykorzystuje ![]() Pajace na teraz ![]() Nosimy 3-6 i spokojnie jeszcze będą. Na 6-9 nosimy najmniejsze z trzypaku(bo one w 3 różnych wielkosciach) a dwa pozostałe za długie. Plączą jej sie nóżki. Mam jeszcze na 9-12, ostatnie, i pewnie będą na jesień ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#616 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A to w dzień tak śmigacie w pajacach? My od paru tyg. na boso bo ciągle wstaje i nogi się rozjeżdżają. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#617 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale w nocy jej się placzą nogawki i się budzi bo nie może nóżki rozprostować i jest nerw ![]() A dzień śmigamy najczęściej w bawełnianych leginsikach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#618 |
Wtajemniczenie
|
Moje dziecię zalicza właśnie drzemkę od 12.05 i mam teraz min.2 godz. wolnego od niej
![]() Ja już nie kupuję pajacy na 9-12 mcy,kupiłam małej piżamkę.Zapas ubranek na 80 i 86 mam spory,wiec nic juz teraz nie kupuję,moze na bieżąco coś potem jak bedzie taka potrzeba.Nie mam tylko bucików a musze jakies kupić na wyjazd za miesiąc.To będą jej pierwsze butki.Nie mam zupełnie pojęcia jakie kupić,jakiej firmy itd..Podobno powinny mieć sztywny i wyższy zapiętek... ![]() ![]() Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2011-02-01 o 11:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#619 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Wcześniej mogłam ją wziąć do kuchni, posadzić w krzesełku i coś zrobiłam, a teraz doopa. Nogi podkurcza i nawet wsadzić jej nie mogę, a przy tym uczepi się mnie i nie chce oderwać. Muszę ją jedzeniem przekupić ![]() kropka, gratki za 2 ząbek ![]() Byłyśmy na spacerze, ale przemarzłam. Niby tylko -4, ale wiatr jest mroźny, chociaż słaby.......brrrrrr curly, zazdroszczę Ci takiej drzemki. U nas są 3 po pół h. Luiza śmiga w domu w rajtkach, na które zakładam skarpetki z ABS-emś
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2011-02-01 o 11:30 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#620 |
Zakorzenienie
|
Curly ja upatrzylam sobie ladne butki w Bartku
![]() Są w 5 kolorkach, takie na wiosnę będą akurat. Tylko ja jeszcze nie kupuje, bo nie są ani przecenione, ani nic. Kupię jak juz będzie czas ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#621 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.babyboom.pl/niemowleta/ro..._miesiaca.html Sama zastanawiałam się dlaczego moje dziecię takie marudne i wymagające jest ostatnio ![]() Moja nie karze się prowadzać,sama sobie chodzi w kojcu dookoła przy szczebelkach,jeszcze tego brakowało,żebym musiała ją oprowadzać po domu.Chyba bym się wykończyła ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#622 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Kropko, a co bedziesz zakładała na noc zamiast pajacy?? Bo ja się właśnie zastanawiam czy kupoiwac większe, ale znowu piżamka nie wchodzi w grę, bo mała się w nocy rozkopuje a skarpety ściąga i potem ma lodowate nóżki. Edytowane przez sonia1981 Czas edycji: 2011-02-01 o 11:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#623 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2011-02-01 o 11:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#624 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I to jest plus wielki. Na facecika to tak trochę nie bardzo ubranko. ![]() Cytat:
![]() Takie na dwór to chyba wszystkie, które nie są kapciami mają sztywny zapiętek. Z tą wysokością to ja się akurat nie zgadzam, bo wysoki but blokuje staw skokowy, a wtedy stoi się jak w butach narciarskich. Myślę że najlepiej jak już dziecko będzie stało, wziąć do sklepu i zmierzyć. Ważne żeby nie przesadzić z miękkością, sztywnością i wysokością buta, bo dzieć nogi nie zegnie. ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
![]() Czego jak czego ale uczyć chodzić w sandałach nie wolno. ![]() ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
![]() Danio odwraca się w krzesełku i klęka przodem do oparcia. Stoi i ... się kurzy. ![]() Dzięks. ![]() Cytat:
Cytat:
Przykrywam gadzinę kocykiem, bo spod kołdry wychodzi w setną sekundy. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
Wy tak macie?? ![]() Dla mnie to jakieś brednie... Moje dziecko skacze ze szczęścia, gdy jest babcia. Gdy tatuś wraca do domu jest to samo. Od razu leci do niego. Nie jest do mnie przyklejony wcale. I nie reaguje agresją na innych, bliskich ludzi... ![]() Nie znam też nikogo, kto w tym wieku miałby problem z dzieckiem które zostaje z ojcem czy babcią. ![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2011-02-01 o 11:47 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#625 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wieczorami po kąpieli jak Ala zje kaszkę to już tylko chce być ze mną.Ciekawe bo mój mąż duzo się z nia bawi i zajmuje a ona ryczy i wyciąga ręce do mnie.Zje kaszkę,popje cyckiem nie chce jeszcze spać i wtedy zostawiam ją w łozeczku i mój mąż z nią jest...płacze i woła mammmmm,nie mogę się wykąpać spokojnie,nic zrobić bo woła mammm i płaczę,tak mnie to wkurza...mój TŻ mówi nie lubi mnie czy co???Tak ją zawsze nachodzi o po tej kąpieli,że tylko ze mną chce być...Dlaczego ![]() ![]() A odnośnie zajmowania się dzieckiem przez babcię np.z tego cytatu...to moja bratowa duzo pracowała w wakacje i często zostawiała synka z moja mamą a swoją teściową i dziecko tak się z nią zżyło,że zaczęło wołać mamo na babcię!!!!nie muszę mówić jak się czuła bratowa....P.S.niestety była zmuszona pracować tyle a dziecko miało wtedy roczek.Myślę,że jak babcia często widuje dziecko to dziecko lubi się z nią bawić i nie ma problemu by z nią zostawać...Jak mój TŻ wraca z pracy i otwiera zamek,mała tylko usłyszy klucze i otwieranie drzwi to od razu leci i sie cieszy...jeszcze go nie widzi a juz na sam odgłos zamka sie ciszy ,że ojciec wrócił z roboty ![]() Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2011-02-01 o 12:24 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#626 | |
Zadomowienie
|
ja tak z doskoku
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#627 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Chyba. ![]() Cytat:
Owszem, obca osoba to z daleka. Sąsiadka na ręce wzięła to ryk i ręce do mnie. Ale przed styczniem moją mamę Danio widywał na dwa tygodnie może, jak na obiad jechaliśmy czasem w niedzielę. I zawsze do babi chciał i uśmiech od drzwi. Z kolan mi spada, gdy babcia wchodzi w drzwi. ![]() Teraz już się przywiązał, wiadomo. Ale mojego ojca widział przedwczoraj po 3 tyg. przerwy i chwilę się przyglądał z dystansem tylko... a potem na ręce poszedł i ok było też. Choć pewnie zostać na dzień to by z nim nie chciał. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#628 |
Zadomowienie
|
Wiec tak - dzieki za gratki odnośnie zeba
![]() i wiadomośc dnia - ZEBA NIE MA ![]() ![]() ![]() ![]() Tak śmiejcie sie ze mnie ![]() ![]() albo jeszcze lepiej - jedni mają ci... na oczach a ja mam zeby ![]() Autentycznie widziałam zeba , szwagierka go widziała a dziś go nie ma ![]() była biała kropka , widoczna i wyczuwalna pod palcem a dziś gołe dziąsła ![]() Wniosek z tego taki że chyba młoda ugryzła coś mocno i coś sie tam zrobiło ![]() wiec co to było ![]() ![]() witam z powrotem w klubie bezzebnych ![]() ![]() czekamy dalej..... ![]()
#629 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() dlaczego? ![]() jeśli dziecko akurat zacznie chodzić w okresie największych upałów letnich to mam go w półbuty wpakować? ![]() Maksiu właśnie na początku sandałki Bartka miał. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#630 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2011-02-01 o 12:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:58.