Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011 - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-01, 12:58   #1561
iweczka
Zakorzenienie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Ja mam podobnie. Nie samego bólu się boję, ale całej tej otoczki. Boję się, że nie poznam, że już się zaczęło i za późno trafie do szpitala (a to wynika z tego, że bardzo nie chcę trafić za wcześnie i nie wiem jak rozpoznać właściwy moment). A najbardziej boję się, żeby u mojego dzidziula było wszystko dobrze. Żeby on bez komplikacji pojawił się na świecie, żeby był zdrowy. To jest najważniejsze i to mnie najbardziej stresuje. Ja jakoś sobie poradzę. I boję się jeszcze tego momentu po. Czy będę umiała się nim zająć. Przecież nawet nigdy nie przewijałam dziecka, a on będzie taki maleńki. Boję się karmienia, czy dam radę, czy nam się uda (bardzo chciałabym karmić piersią).
harrods, mam dokładnie to samo. boję się że nie załapie że to "już"......
i boję się, że np. jak się zacznie to będę sama w domu
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 13:12   #1562
blackrose4u
Wtajemniczenie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

aja super się to czyta. Jak się podobał czerwony kapturek

wg mnie ta: http://www.ew3.pl/stop-jestem-zonaty...ska-p-151.html

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 13:16   #1563
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Od razu do mnie, że lewatywa, że golenie itd, a ja prrr.... chwileczkę, jeszcze muszę wyjść do męża zadzwonić, a ona się mnie pyta "ale że jak" "normalnie prawa lewa jak do tej pory" zaczęła się ze mnie śmiać, ale puściła. Poleciałam na oddział, przebrałam się, mama mnie spakowała, dzwonie do Tż i mówię, że idę na porodówkę a on do mnie "ale ja ci kapustę kiszoną kupiłem" "A.... ja rodzę, nie chcę kapusty". Poleciałam na porodówkę na te wszystkie "zabiegi" i kazała mi tylko pilnowac w wc czy główka nie wychodzi . Tż przyjechał to była gdzieś 15,30 też jakąś chińską pozycję sobie znalazłam przy tych bólach, które zresztą zrobiły się coraz mocniejsze, i proszę go mów coś do mnie bo mnie radio wpienia, "ale co mam mówić" "co chcesz" co zrobił?? Zaczął opowiadać czerwonego kapturka
Uśmiałam się do łez

Nuna gratuluję poznania płci!

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 13:17   #1564
n.ik.a
Zadomowienie

dziewczyny wymyłam szybki w witrynie denaturatem i kurcze jakoś nadal mnie ten zapach pali w gardło bleeee

a przyszły mi te naklejki - motylki - no powiem, że takie jak się spodziewałam czyli cudne kolor lila
anika miałaś rację nie są one welurowe, chyba na innej aukcji były welurowe, ale to nic bo ich wygląd wszystko rekompensuje
na razie ich nie naklejam, bo nie mam łóżeczka i pojęcia w którym miejscu będzie stało - już niby mieliśmy zamówić ale jakoś nam się "odmyślało" i kupimy z początkiem marca. Wtedy tez weźmiemy się za urządzanie. Na razie wklejam wam taką fotkę motylków bo któraś chciała zobaczyć
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_0896.jpg (34,2 KB, 19 załadowań)

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

Edytowane przez n.ik.a
Czas edycji: 2011-02-01 o 13:43
n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 13:18   #1565
gosiawolna
Rozeznanie

aja super porod ja dzisiaj zaczynam 30 tydzien i jakos inaczej to juz brzmi

wizyta : 10. 02

22 tc -491 g
24 tc -706 g
28 tc - 1360 g
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 13:20   #1566
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Oczywiście Gosik że nie mam gwarancji i zdaje sobie z tego sprawę,ale szanse ze po sn szybciej wróce do formy są zdecydowanie większe,niż po cc.Wiadomo,ze są wyjątki.Wiem,ze czasm kobiety po cięzkich porodach sn dochodza do siebie dłużej niż te po cc.Ale to już nie chodzi o samą forme po,chodzi o to,zeby dziecko łagodnie przeszło z jednego świata w drugi,a nie zostało wyciagnięte siła kiedy nie ma czasu sie choc troche przystosować-dla mnie to ważne.Dużo rozmawiałam z mamami,które były po cc i sn.Zwłaszcza moja szefowa(mama trójki dzieci)pierwszy poród sn,dwa kolejne cc.Jest zdania że sn łatwiej sie przechodzi i to,że przeszło sie przez to świadomie bez stawiania siebie jak "pępka świata"(cytuje jej słowa) jest dużo cenniejsze i milej sie wspomina, niż operacja ze znieczuleniem jakim jest cc.Ja nie chce się spierać co jest lepsze,każdy ma wybór i wiem,ze każda ma swoje za i przeciw.Jesli ktos czuje,że nie da rady to jakby się nie nastawiła to chyba średnio topomoże.Ja jestem twardą babką,nie użalam się nad sobą(no może czasami),wiem że dam rade i wiem,ze chce przejść poród właśnie w taki sposób!Tyle!
Cytat:
Napisane przez kinga2710 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, kurcze ile wy piszecie . ja nockę miałam z głowy mała mi się co chwile budziła i mówiła ze serducho ja boli, a jak ona usnęła to mi bobo w brzuchu świrował i tak w kolo. na dodatek wczoraj miałam dwa skurcze przy jajnikach się przeraziłam dzisiaj tez już miałam takie dwa skurcze. najgorsze jak mąż rano wrócił po nocce z pracy to wyglądał jak śmierć tak go choróbsko złapało. no i zamiast mnie w łózko to mam dwa zdechlaki .
widzę że został zaczęty temat którego terminu się trzymać, o cóż mi lekarz na ostatnim usg powiedział ze trzeba się trzymać pierwszego terminu z pierwszej wizyty u ginekologa bo te z usg to za kazdym razem bedzie inny gdyż dziecko różnie sie rozwija.
zauważyłam ze AJA opisała swój pierwszy poród. niektóre z was opisaly ze wolały by cc niż męczyć się sn według mnie nie wiecie co piszecie przy sn meczycie sie kilka godzin i po 3 dniach zmykacie do domu a po cc fakt sam porod nie boli ale po tym wszystkim no ciężko jest jak zejdzie znieczulenie to praktycznie nie mozna sie ruszyc taki bol jest okropny, ciężko jest wstać a co dopiero chodzić mi dopiero po dwóch dniach pozwolili zejść z łózka a i tak było to dla mnie okropne wyzwanie a dojście do siebie trwalo dwa tygodnie wiec wg mnie lepiej sie pomeczyc te kilka godzin niz dwa tygodnie. druga sprawa lepiej jest dla dziecka jak sie urodzi sn ma wtedy lepiej wyksztalcony uklad nerwowy nawet rozmawialm o tym z psychologiem
dobra bo się za bardzo rozpisałam, będę teraz buszować po allegro
No wiec po 1 jak juz tu bylo wielokrotnie walkowane wszystko jest sparwa indywidualna. Nie mozna powiedziec, ze po cc NA BANK bedzie sie dochodzilo 2 lata, bo mamy na forum kilka przypadkow gdzie mamy bardzo sobie chwalily cc, Izki siorka doszla blyskawicznie do siebie, moja szwagierka to samo na drugi dzien juz smigala. Tak wiec nic nie jest pewne.
Po 2 ja generalnie moglabym rodzic sn, bo sam porod mnie nie przeraza, ale. I tu sie zaczynaja schody, bo co rusz slysze, ze szpital przetrzymal dziaciaka, bo MUSI urodzic sie naturalnie, bo to takie ZDROWE dla niego itp itd, a tym czasem przez takie ptzretrzymywanie dziaciaki rodza sie podduszone z jakims schorzeniami i leza pozniej z rurakmi, w inkubatorach itp. Mam juz conajm,niej kilka przykladow na to jak to ZDROWO tym dziciakom wcyhodzi taki porod. W domu mam przyklad szwagierki, ktora zaczela rodzic sn, a skonczyla cc, bo dzieciak juz sie dusil, ale ordymator upieral sie, ze czekamy na nature. Wiec mam w dupie nerwy, stresy i pozniej widok malucha z rurka w buzi.
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 13:24   #1567
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
mnie ostatnio często boli brzuszek jak na @
więc może to normalne... no póki da się wytrzymać i nic się nie dzieje to chyba tak ma być

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
dzwonie do Tż i mówię, że idę na porodówkę a on do mnie "ale ja ci kapustę kiszoną kupiłem"
padłam ze śmiechu

Cytat:
Napisane przez Stysia71 Pokaż wiadomość
A powiedzcie mi jaką koszule bierzecie do porodu? Będziecie rodzic w jakiejś swojej? Czy w szpitalnej, czy jak?
ja rodzę w szpitalnej a jakbym miała w swojej to bym kupiła taka męską dłuższa koszulkę zwykłą. taka żeby max do kolan sięgała.

co do porodu dziewczyny każda ma inne odczucia. jedne twierdzą że cc to zło a inne że za nic w świecie sn....ja należę do tych które nie uważają cc za coś złego wręcz przeciwnie chciałabym mieć cc ale nie będę się na siłę starać. jeśli mam mieć sn to widocznie tak ma być.
samych bólów się jako tako nie boję to się da znieść najbardziej boję się właśnie tego że np dziecko się zaklinuje, trzeba będzie tego próżnociągu czy innych specyfików używać... że coś będzie nie tak właśnie z dzieckiem... no i o czym tu już pisałam boję się nacięcia a raczej rany po nim, że mi się źle będzie goiło, że seks nie będzie taki jak kiedyś... takie głupie obawy ale myślę że nie tylko ja tak mam...
co do cc to też się boję że rana będzie źle się goić, że szwy się rozejdą, że będę przez 2 tygodnie kaleka itd...
wiadomo i po sn można być niesprawnym przez 2 tygodnie ale jednak zdarza się to rzadko...rzadziej niż po cc... ehh zobaczymy każda będzie miała inne relacje z porodów zawsze tak jest jedna osoba mi gada: rób sobie cc, ja miałam jest rewelacja, a druga osoba będzie gadać - mam nadzieję że urodzisz sn bo cc to samo złoooo...
dlatego nie słucham opowieści innych będzie co ma być

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
wiec jesli jeszcze sie przyczepila chelioza lece juz w ogole w tym tyg noz.
coraz bliżej ale mam nadzieję że nic ci nie będzie.

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
nie mieszczę się już w większość dlatego ciągle szukam

nie wiem kto pytał o te koszulki ale mnie się najbardziej podoba stop jestem żonaty ewentualnie będę tatą ale ta pierwsza fajniejsza

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-01, 13:30   #1568
Montii
Zakorzenienie

ee mnie to mało obchodzi w sumie jak która będzie rodzić
przecież każda chce dobrze dla siebie i dla dziecka, żadna by mu krzywdy nie zrobiła, także ja się martwię sobą bo akurat cc bardzo się boję i chcę sn. a każdej z nas życzę żeby jak najmniej cierpiała czy to po sn czy to po cc bo o to właśnie chodzi żebyśmy jak najszybciej doszły do siebie

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 13:33   #1569
diatoma
Zadomowienie

castia, black, eirinedzięki za odpowiedz. w takim razie jutro zamawiam koszulkę, bo to ma być symboliczny prezent z okazji walentynek pewnie nigdzie nie pójdziemy, jako ze po przejsciu się po sklepie zle sie czuje, to nie mowie o posiedzeniu przy stole dluzej niz 10 minut...

gosiawolna a jak Ci idzie oszczędzanie się? bo chyba dzielisz mój leżący los.,ach, czego się nie robi dla bobo najbardziej mnie rozbraja telefony i pytanie : co robisz-odpowiadam: leżę
gratuluje Ci 30 tyg mi też lżej jak przekroczyłam tą liczbę, w piątek skończę 31, i jestem happy, małymi etapami jakoś się dotrwa.

12. 09. 2015 Tosia

Edytowane przez diatoma
Czas edycji: 2011-02-01 o 13:34
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 13:42   #1570
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
przecież każda chce dobrze dla siebie i dla dziecka, żadna by mu krzywdy nie zrobiła, także ja się martwię sobą bo akurat cc bardzo się boję i chcę sn. a każdej z nas życzę żeby jak najmniej cierpiała czy to po sn czy to po cc bo o to właśnie chodzi żebyśmy jak najszybciej doszły do siebie
dokładnie żeby każda miała taki poród jaki chce i żeby były lekkie

Stary 2011-02-01, 13:43   #1571
wanilia83
Zadomowienie

byłam w lidlu ale niestety tanich pampersow brak kobitka mi powiedziała że już wczoraj ok 12 nie było ale za to kupiłam woreczki na pranie

Cytat:
Napisane przez bosti Pokaż wiadomość

wanilko tako to bardzo fajny wózek, na pewno nie będziesz żałować

dziękuje kochana za słowa pocieszenia

gosik wracajcie z synkiem szybko do zdrowia

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
nie wiedziałam, bo jestem dopiero na 26 stronie czytania

ło no to ci jeszcze troszkę do nadrobienia zastało

Cytat:

a ja wam się pochwalę, ale po cichu, że moje spojenie łonowe chyba się uspokoiło, jeszcze pare dni temu nie umiałam się ubrać.. a od 2-3 dni kicam jak zając

tylko się za bardzo nie rozkicaj

castia gratuluje 9 miesiąca

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
a mi teściowa przyniosła obiadekkaszkę manne na rosole, rybke z ziemniakami i surowka, poledwiczki po porwansalsku-pyszne, nalesniki z serem lub jablkami i jablka pieczone z miodem i konfiturami. normalnie nie wiem za co sie zabrac

podziel się

aja super opis ale z tego hasła :
Cytat:
Tak mi gira latała, ze myślałam, ze lekarz w łeb dostanie, musieli mi nogę przywiązać.
tak się śmiałam że aż się poplułam i sama nie wiem dlaczego

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość

Wiem,że to temat do dyskusji i sprawa indywidualna.Ja tylko pisze o tym co ja wybrałam i jakie jest MOJE podejście!Wiadomo,ze sprawa moze sie skomplikować i będe mieć cc,tego nie przewidzę,ale nastawiam się na sn,choc z początku(nie ukrywam)chciałam cc i liczyłam,ze Mała się nie obróci Obróciła się i sprawa sie rypła Musiałam zweryfikowac swoje wcześniejsze plany!Myśle,ze to kwestia nastawienia,a ja planuje się poztywnie nastawic i uwierzyc w to,ze dam radę,że mój organizm jest do tego stworzony.Pozytywne myślenie to połowa sukcesu.Wiem,ze wiele spraw jest "w głowie",wiem to, bo pomimo tego,ze nigdy miałam nie zostać mamą(ze względów medycznych) niebawem nią będę! Wymyśliłam sobie ta moją córeczkę i ona najpierw urodziła się w mojej głowie,a potem została poczęta pomimo braku nadzieji na jakąkolwiek ciąże.Teraz nastawiam się w taki sposób na poród.Ból porodowy jest czyms dobrym...i planuje go zaakaceptowac i sie jemu poddać. Chce to świadomie pzrezyć od poczatku do końca!Rozumiem jednocześnie,że ktos może chcieć inaczej

mądrze napisane ja też mam podobne nastawienie i mam nadzieję że tak już zostanie

nika
ja chciałam, śliczne

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-01, 13:45   #1572
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
dokładnie żeby każda miała taki poród jaki chce i żeby były lekkie
i tego życzę każdej z nas

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość

tylko się za bardzo nie rozkicaj
korzystam póki mogę kic kic, haha ;-) prania ciagle wstawiam, w końcu coś robić zaczęłam..
a co do lidla.... u mnie już pustki i też wyszłam tylko z woreczkami

[LEFT]
Stary 2011-02-01, 13:45   #1573
Castia
Wtajemniczenie

Montii dobrze mówisz, nie ma co porównywać.każda z nas inaczej to przezyje, bedzie miała inne odczucia, inny ból, inny czas wracania do pełni sił.
wiecie co ja to przez to że boję sie tego porodu SN nie pomyslalam nawet o tym że mogłabym miec CC hehe. nie wiem jakos tak nie ma powodów to i o tym nie mysle. skupiam sie na tym że bede rodzic naturalnie.
i nie dopuszczam mysli ze moje dziecko bedzie pod jakimis rurkami itp itd bo po co tak odrazu zakładac czarny scenariusz.
trzeba wierzyć że wszystko będzie dobrze
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 13:46   #1574
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:

no dokładnie

dlatego nie rozumiem hymnów pochwalnych na temat jednego rodzaju porodu a znowu robienia tragedii z innego,
to bezsensu
Stary 2011-02-01, 13:47   #1575
diatoma
Zadomowienie

Kobietki a słyszałyście o czymś takim? http://allegro.pl/analizator-placzu-...434336505.html wypowiadali się o tym w tv, i to podobno działa,jakaś mama się wypowiadała...tylko żę trochę to kosztuje. ale pomysł niczego sobie, szczególnie dla tych przerażonych nową rolą

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-01, 13:53   #1576
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Kobietki a słyszałyście o czymś takim? http://allegro.pl/analizator-placzu-...434336505.html wypowiadali się o tym w tv, i to podobno działa,jakaś mama się wypowiadała...tylko żę trochę to kosztuje. ale pomysł niczego sobie, szczególnie dla tych przerażonych nową rolą

słyszałam jak mówili o tym w tv
fajne są teraz gadżety,
bratowa tż się na to napala, a ja czekam czy kupi i przetestuje
Stary 2011-02-01, 13:54   #1577
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

grrrrr ale jestem wyrodna matka córka śpi a ja jej zjadłam cztery lizaki . co myślicie o tym wózku a dokładnie chodzi mi o to co myślicie o funkcji 2 w 1 czyli z siedziska kubełkowego zamieniamy w gondole http://allegro.pl/tani-wozek-wielofu...440292701.html

Edytowane przez kinga2710
Czas edycji: 2011-02-01 o 13:58
kinga2710 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 13:58   #1578
Montii
Zakorzenienie

wow, nie wiedziałam ,że coś takiego w ogóle jest

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

chociaż ciężko mi uwierzyć,że jakieś urządzenie będzie potrafiło rozpoznać płacz MOJEGO dziecka,kiedy każde dziecko jest całkiem inne... ale... skoro owce usypiają bijącym sercem ..

.....no nic, wracam do sprzątania

[LEFT]
Stary 2011-02-01, 14:19   #1579
gosiawolna
Rozeznanie

hmm... oszczedzanie sie??? tzn obijanie ?? leze calymi dniami tylko wstaje jak musze nie jest zle, najwazniejszy jest maluszek a jakos wytrzymamy byle jeszcze troszke dzisiaj tylko na badaniach, pozniej wizyta za tydzien w czwartek a jeszcze pozniej usg chyba 16 dobrze ze chociaz do lekarza udaje mi sie wyrwac z domu a tak chetnie bym cos porobila, ciezko mi usiedziec w miejscu
Stary 2011-02-01, 14:20   #1580
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
i tego życzę każdej z nas

korzystam póki mogę kic kic, haha ;-) prania ciagle wstawiam, w końcu coś robić zaczęłam..
a co do lidla.... u mnie już pustki i też wyszłam tylko z woreczkami

ja już drugie pranie wstawiłam i już nie mogę doczekać się prasowania

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 14:25   #1581
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Ja mam podobnie. Nie samego bólu się boję, ale całej tej otoczki. Boję się, że nie poznam, że już się zaczęło i za późno trafie do szpitala (a to wynika z tego, że bardzo nie chcę trafić za wcześnie i nie wiem jak rozpoznać właściwy moment). A najbardziej boję się, żeby u mojego dzidziula było wszystko dobrze. Żeby on bez komplikacji pojawił się na świecie, żeby był zdrowy. To jest najważniejsze i to mnie najbardziej stresuje. Ja jakoś sobie poradzę. I boję się jeszcze tego momentu po. Czy będę umiała się nim zająć. Przecież nawet nigdy nie przewijałam dziecka, a on będzie taki maleńki. Boję się karmienia, czy dam radę, czy nam się uda (bardzo chciałabym karmić piersią).

ja też się tego boję ... też po raz pierwszy zostanę mamą i nie mam żadnego doświadczenia ...

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
a przyszły mi te naklejki - motylki - no powiem, że takie jak się spodziewałam czyli cudne kolor lila
anika miałaś rację nie są one welurowe, chyba na innej aukcji były welurowe, ale to nic bo ich wygląd wszystko rekompensuje
na razie ich nie naklejam, bo nie mam łóżeczka i pojęcia w którym miejscu będzie stało - już niby mieliśmy zamówić ale jakoś nam się "odmyślało" i kupimy z początkiem marca. Wtedy tez weźmiemy się za urządzanie. Na razie wklejam wam taką fotkę motylków bo któraś chciała zobaczyć
śliczne

Cytat:
nie słyszałam czego to już nie wymyślą

Cytat:
Napisane przez kinga2710 Pokaż wiadomość
grrrrr ale jestem wyrodna matka córka śpi a ja jej zjadłam cztery lizaki . co myślicie o tym wózku a dokładnie chodzi mi o to co myślicie o funkcji 2 w 1 czyli z siedziska kubełkowego zamieniamy w gondole http://allegro.pl/tani-wozek-wielofu...440292701.html
wózek fajny i w rozsądnej cenie . nie wiem jak się sprawdza ta funkcja 2 w 1 czy wygodne to jest ?

aja opis porodu rewelacja

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
ja już drugie pranie wstawiłam i już nie mogę doczekać się prasowania
ja dzisiaj też już 2 pranie pod rząd powiesiłam 1 i stwierdziłam że mam jeszcze miejsce i wstawiłam 2

jeśli jesteś chętna mogę zaprosić Ciebie do mnie na prasowanko ja mam całą stertę... eh.... a cały czas coś robię , czas mi ucieka jak nie wiem. codziennie rano wstaję niby coś porobię a już jest godzina po 15 i wtedy tż wraca potem też czym się zajmę i tak codziennie czas ucieka za szybko . a zostało coraz mniej czasu do narodzin a wtedy to dopiero będziemy narzekać na brak czasu

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 14:25   #1582
iizabelaa
Zakorzenienie

Zastanawiam się czy kupić pokrowiec na przewijak,
a właściwie jaki,
czy taki zwykły frotte
czy taki ładny pasujący do pościeli
Stary 2011-02-01, 14:30   #1583
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

Cytat:
Napisane przez gosiawolna Pokaż wiadomość
hmm... oszczedzanie sie??? tzn obijanie ?? leze calymi dniami tylko wstaje jak musze nie jest zle, najwazniejszy jest maluszek a jakos wytrzymamy byle jeszcze troszke dzisiaj tylko na badaniach, pozniej wizyta za tydzien w czwartek a jeszcze pozniej usg chyba 16 dobrze ze chociaz do lekarza udaje mi sie wyrwac z domu a tak chetnie bym cos porobila, ciezko mi usiedziec w miejscu
ja juz mam dosyc tego obijania się nic tylko leżenie już gnaty mnie bolą fakt maluszek jest najważniejszy. ja dopiero z domu ruszam 10tego na badania toksoplazmoza i posiew i potem 18nastego do gin he o ile dotrzymam. dzisiaj byłam zmuszona wyjść z łózka bo mąż i córka go okopują biedactwa chore i właśnie sobie smacznie śpią a ja korzystam ze nikt nie widzi i człapie sobie po domku

dzisiaj zaczął mi się 35 tydzień

Edytowane przez kinga2710
Czas edycji: 2011-02-01 o 14:33
kinga2710 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 14:33   #1584
gosiawolna
Rozeznanie

musimy przetrzymac, napewno warto przelezec zeby wszystko bylo dobrze damy rade napewno chociaz czasami ciezko ulezec w miejscu
Stary 2011-02-01, 14:33   #1585
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
a właściwie jaki,
czy taki zwykły frotte
Ja kupiłam z frotte

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 14:35   #1586
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
wow, nie wiedziałam ,że coś takiego w ogóle jest

chociaż ciężko mi uwierzyć,że jakieś urządzenie będzie potrafiło rozpoznać płacz MOJEGO dziecka,kiedy każde dziecko jest całkiem inne... ale... skoro owce usypiają bijącym sercem ..
a monitory oddechu zauważają kiedy dziecko nie oddycha także we wszystko jestem w stanie uwierzyć
ja tam czegoś takiego nie kupię myślę że z czasem samo przyjdzie że będę odróżniała placz dziecka. ale gadżet fajny.

Cytat:
a właściwie jaki,
czy taki zwykły frotte
hehe zaczynasz powiadasz ja kupiłam zwykłe frotte

Stary 2011-02-01, 14:37   #1587
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
a właściwie jaki,
czy taki zwykły frotte
ja tez mam frotte

Cytat:
Napisane przez gosiawolna Pokaż wiadomość
musimy przetrzymac, napewno warto przelezec zeby wszystko bylo dobrze damy rade napewno chociaz czasami ciezko ulezec w miejscu
na pewno dacie radę pomyśl że do porodu już coraz bliżej

Kacper 18.04.2011

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-01, 14:38   #1588
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Ja kupiłam z frotte
taki jest chyba praktyczny,
bo w razie czego nie ma obaw przed częstym praniem,

a taki ładniejszy to szkoda ciągle do pralki wrzucać,
no ale fajnie wygląda

I jeszcze zastanawiam się czy coś do wózka kupić,
tzn. mam kocyki do przykrycia,
ale czy na czymś się kładzie dziecko,
jakieś prześcieradełko do wózka
czy tylko pod główkę to podusia
Stary 2011-02-01, 14:39   #1589
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
aja super się to czyta. Jak się podobał czerwony kapturek
Rewelacyjny i w dużym skrócie
Co do kapusty, to poprzedniego dnia go molestowałam o kapustę, bo mąż koleżance z sali przyniósł i ślinotoku dostałam.

Cieszę się, że podobał Wam się opis, może tak to widzę bo podeszłam do tego lajtowo - co będzie to będzie, odwrotu już nie ma.
Zresztą dwa tyg po porodzie zrobił mi się zastrzał przy paznokciu, mama tam zaczęła kombinować bo mnie bolało - jak ja papę darłam. To mi powiedziała, ze nienormalna jestem - dziecko urodziłam w ciszy a przy takim gó....... gębę drę

Teraz mam non stop sny, ze wiozę Kaśkę do szkoły i bóle mnie łapią, jadę do domu po torbę i mamę i jadę na porodówkę, jako kierowca bo innego nie ma

Tola co do przetaczania też się nie dałam

Iza na kocyku

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 14:39   #1590
laseczkaa
Zadomowienie

a mam pytanie :

niektóre z was piszą że twardnieje im brzuszek , jakie to jest uczucie jak twardnieje brzuch ? po czym to poznajecie ?

Kacper 18.04.2011

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości