Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010r. - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-03, 14:00   #3031
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka
Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010

Mama mia!! Kogo ja widzę!! Isis co u Ciebie?? Jak żyjesz??

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 14:01   #3032
Isis23
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010

tak oglądam zdjęcia maluszków.. matko, jakie słodziaki!! i to już zaraz rok im minie.. zaczną sie imprezy urodzinowe jejku jak ten czas zleciał....nawet nie wiem kiedy..
i po krótce tak co u mnie: z Nowym Rokiem zostałam bezrobotna,TŻ pracy nie miał no i nieciekawie sie zapowiadało.. Ale od tygodnia TZ pracuje w koncu ktoś docenił jego CV także jeden kamień z serca .. jeszcze ja musze pracę znaleźć..

pozdrawiam wszystkie maluszki i mamusie

Gmyrelka - Sherlocku ubiegłaś mnie z postem :P

i moje wypocinki fotograficzne

mama aniołka *28.02.2010- [*] 17.03.2010

Edytowane przez Isis23
Czas edycji: 2011-02-03 o 14:03
Isis23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 14:03   #3033
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
Napisane przez Isis23 Pokaż wiadomość
tak oglądam zdjęcia maluszków.. matko, jakie słodziaki!! i to już zaraz rok im minie.. zaczną sie imprezy urodzinowe jejku jak ten czas zleciał....nawet nie wiem kiedy..
i po krótce tak co u mnie: z Nowym Rokiem zostałam bezrobotna,TŻ pracy nie miał no i nieciekawie sie zapowiadało.. Ale od tygodnia TZ pracuje w koncu ktoś docenił jego CV także jeden kamień z serca .. jeszcze ja musze pracę znaleźć..

Fantastycznie że do nas zajrzałaś Była mowa dzisiaj o Tobie, a może to Ania p Cię wywołała ?? Gratulacje dla tżta!!

Stary 2011-02-03, 14:06   #3034
Ferrou
Zakorzenienie

Hej
Ja znowu na chwilę w domu...
Zrobili badania i wyszło...rotawirus... kur...a...........Mały wciąż pod kroplówką, wymiotuje wszystkim co się da, biegunka... ospały (okazało się że ma bardzo niski cukier)... i złapał to na 100% w szpitalu... teraz chodzą i skaczą nad nami...

Lekarz powiedział że leczenie trwa od 3 do 5 dni, u nas pewnie dłużej, bo jestesmy tam od wczoraj a poprawy żadnej nie ma..

I jeszcze leży ze mną na sali patolówa... śmierdzi okropnie... aż żal dziecka, bo dość zaniedbane...
Stary 2011-02-03, 14:06   #3035
Isis23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Fantastycznie że do nas zajrzałaś Była mowa dzisiaj o Tobie, a może to Ania p Cię wywołała ?? Gratulacje dla tżta!!
przyznaję się bez bicia.. Ania p. mi wiadomość naskrobała co tam u mnie no i postanowiłam w wątku odpowiedzieć

Stary 2011-02-03, 14:23   #3036
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
U nas jest autoryzowany przedstawiciel coneco, jak będę niedaleko to sie spytam o tą rączkę
dzięki z góry

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Baobabek - nie podaruj tego a coneco też ma jakiś serwis
http://www.coneco.pl/index.php?go=kontakt
tu masz pipo tel do serwisu dzwoń i pytaj póki jest czas na to i sprawa jest świeża. dlaczego masz trzymać wózek w szafie skoro to nie Twoja wina .
xlandery też z częstochowy he he . jakieś zagłębie wózkowe ta częstochowa
dzwoniłam ania już wczraj - głuchy telefon...dzisiaj tż z pracy co chwile dzwoni i albo jest zajete albo nikt nie odbiera

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 14:37   #3037
gusinek
Rozeznanie

GG do gusinek

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
O 12 jak mały wstał pojechalismy z powrotem do szpitala... okazało się że osłuchowo wcale tak czysto nie jest, ma zmiany, dodatkowo przez te wymioty i biegunkę podejrzewają jakiegoś wirusa ukł pokarmowego. Dzieki temu że dawałam orasit to dzieciak mi się nie odwodnił ale i tak na wejście to kroplówkę dostał. I o 19 dostanie drugą. Plus leki, pobrano krew na badania, na gazometrię, czekamy na kupę aby też pobrać do badania.... Mały waży 9300g, a przyjmowany był poprzednio, czyli 1,5tyg temu z wagą 9800g...
teraz tam siedzi tż, ja będę na noc...będzie cięzko bo jest tylko jedno łózko.. wczesniej w pokoju miałam ja swoje i dziecko swoje.. nie ma miejsc... pewne jest że do poniedziałku spokojnie posiedzimy......
ale sie małego uczepiło, moze go w koncu skutecznie wyleczą! 3 majcie sie mocno
Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Fryzjerka kazala mi wymyć je szamponem przeciwłupieżowym, podobno on dość mocno kolor ściąga.
Najlepsze jest to że jak ktoś je widzi to dopiero pyta o kolor po jakiejś pół godzinie, bo zawsze myślą że to z otoczenia taki niebieski pada

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------
mi jak kiedys wyszedł rudo czarny tez kazali myc przeciwłupiezowym bo mocno kolor sciaga- myłam 2 razy dziennie przez prawie miesiac i duuuzo zeszło

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość

JA o spaniu mojego dziecka też trochę boję się pisać bo ona śpi całe noce i w dzień też ma dwie drzemki. Nie jest za bardzo męcząca bo ma swój kojec albo lata po salonie który jest zabezpieczony i tutaj nic jej nie grozi a ma dużo miejsca więc szalej. Co prawda teraz jest na etapie chodzenia i ciągle szuka jelenia coby ją prowadził za rączki ale u nas dom pełen ludzi więc zawsze ktoś się nią zajmuje. No i ostatnio od paru dni nie wymiotowała i ładnie je. A i następne ząbki wychodzą dwójki na dole. JAk mała miała problemy ze spaniem przez ząbki to u nas Camila się sprawdziła.
zazdroszcze!!
u nas na spanie tez nie moge narzekac ani się chwalic bo zaraz bedzie zmiana z 2 razy minimum trzeba wstac ale bywa ze nawet 6-7 za to budzic sie zaczyna coraz szybciej dzis 5:30 juz zadowolony na szczescei zaraz jeszcze zasnął, ale ostatnio po 6 juz wstaje na dobre

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
mój też taki ruchliwy, kontakty, drukarka, szafki, wszystko czego nie wolno to on się tyka muszę go mieć non stop na oku

u mojego tż też nie mają wczasów pod gruszą, ani 13 stek ja na szczęście mam i to i to, ale wczasy mało wychodzą, około 1000zł.

aaaaa wiecie co???pisałąm wam że sprzedałam wózek na allegro i wczoraj mi dziewczyna dzwoniła, że kurier go uszkodził!!!! zgnietli rączkę do prowadzenia wózka w czasie transportu i cała ta pianka to obicie porozrywane...nie otwierali wózka przy kurierze bo ich w domu nie było i sąsiadka pokwitowała, więc trudno im to udowodnić, ale dzwonła do firmy i kierowca się przyznał i dzisiaj ma jechać jej mąż do nich do siedziby do olsztyna i powiedzieli, że zwrócą kasę za tą część...tylko jak to dokupić szukałam na all i nie ma nic takiego kurde, dziewczyna za 2 tyg ma termin porodu....jak nic nie załatwi to chce mi wózek odesłać...ale to nie moja wina przecież ale trudno, zgodzę się bo mi jej szkoda...ja to mam pecha
mój tez bardzo ruchliwy jak łącznie w ciągu dnia posiedzi z 15minut to wszystko,(oprócz jedzenia) pozatym jest wszedzie i wszystko na raz rusza, przestawia otwiera przekreca

u mojego tz-ta w pracy tez nic nie ma i nigdy nie było ani premi ani 13-nastek ani wczasów, najlepiej dla szefa jakby wogóle urlopu nie brał ...

mój Tz kiedys wygrał nawigacje, przyszła kurierem jego szef odebrał i nie sprawdził okazało sie ze cały ekran zgnieciony oczywiscie wina firmy kurierskiej, niestey reklamacji nie uznali ani firma kurierska ani sklep z którego wysłano nawigacje, ale trzeba walczyc z nimi bo to jak oni rzucają przesyłkami to masakra jakas

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
A jak włosy po tym waxie?sprawdziłam dokładnie sama skład i nie jest tak zle jak wcześniej dziewczyny pisały-spokojnie zużyj i potem kup ten z proteinami mlecznymi.

Nie używaj gliskura-jeden z oblepiaczy.
kurde a ja gliskura namietnie uzywam ten zapach mmm
wczoraj poczytałam o tej pielegnacji włosów i nałozyłam sobie na wieczór nafta+olejek rycynowy ja to jeszcze podgrzewam w mikrofali i ciepłe na włosy nakładam na to reklamówka foliowa i czapka
anakazar Ty teraz bedziesz doradca włosowo-modowy

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jak się zachowują wasze dzieci jak sie przytulacie z tż albo dajecie sobie buzi??Daniel najpierw się uśmiecha a później zaraz stęka jak ciężki zazdrośnik
mó sie na nas patrzy a potem zaczyna jęczec
ale buzi juz go nauczyłam dawać, robi to z otwartą buzią i oślinia mnie przy tym całą ale grunt ze załapał i wie o co chodzi

i uwaga gmyrelka Bartuś cieszy sie do siebiew piekarniku wzdycha tak fajnie i zaczyna całowac

przeczytaj proszę, może Ty potrafisz pomóc

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post35342764

gusinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 14:39   #3038
P0P70
Zakorzenienie

Ferrou - A Ty szczepiłaś na rota? Dobrze ze teraz skaczą koło niego i wszystko sprawdzają dokładnie. Biedny maluszek.

Isis - super że do nas zajrzałaś. Wpadaj częściej.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 14:44   #3039
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Isis23 Pokaż wiadomość

Gmyrelka - Sherlocku ubiegłaś mnie z postem :P
Kurna gdzie wy widzicie kto jest na forum co ?

Cytat:
Hej
Ja znowu na chwilę w domu...
Zrobili badania i wyszło...rotawirus... kur...a...........Mały wciąż pod kroplówką, wymiotuje wszystkim co się da, biegunka... ospały (okazało się że ma bardzo niski cukier)... i złapał to na 100% w szpitalu... teraz chodzą i skaczą nad nami...

Lekarz powiedział że leczenie trwa od 3 do 5 dni, u nas pewnie dłużej, bo jestesmy tam od wczoraj a poprawy żadnej nie ma..

I jeszcze leży ze mną na sali patolówa... śmierdzi okropnie... aż żal dziecka, bo dość zaniedbane...
bidulek mały , oby szybko przeszło zakichany szpital poszedł z jednym złapał drugie

Isis - fajnie że TZ ma robote , obyś TY jeszcze cos znalazła , a wy ( mam nadzieję że się nie pogniewasz na mnie za pytanie ) planujecie jeszcze maluszka ?
Stary 2011-02-03, 14:47   #3040
gusinek
Rozeznanie

GG do gusinek

Cytat:
Ja to chyba muszę sobie syna strzelic co to będzie szalał za mną-córka moją tak mnie olewaewidentnie mam córeczkę-tatusia
oooo ktoś tu szybko zdanie zmienił

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Ferrou - A Ty szczepiłaś na rota? Dobrze ze teraz skaczą koło niego i wszystko sprawdzają dokładnie. Biedny maluszek.

Isis - super że do nas zajrzałaś. Wpadaj częściej.
tez miałam pytac Kubuś był szczepiony?
dobrze ze skaczą, szkoda tylko ze dopiero teraz a na poczatku olewali

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Cytat:
zjedz na sam dół strony pod tym okienkiem do szybkiej odpowiedzi i tam jest WĄTEK PRZEGLĄDA OBECNIE 7UZYTKOWNIKÓW 2 GOSCI i wypisane kto małymi literkami

my dzis po rehabilitacji i kurcze musimy dywan kupic, bo w całym mieszkaniu panele i cwaniak mały sobie pełza bo mu tak szybciej na razie i wygodniej, a u rehabilitanta juz prawie raczkował na takich matach dostalismy nastepne cwiczenia zeby tak nózek nie rozjezdzał ja zaba no i nie podnosic go do stawania jak sam zacznie to ok ale nie stawiac go a on spryciarz juz wymusza zeby go postawic
i tak w ogóle to jak zwykle szalejecie z pisaniem

Edytowane przez gusinek
Czas edycji: 2011-02-03 o 14:51
Stary 2011-02-03, 14:52   #3041
Ferrou
Zakorzenienie

Nie, nie szczepilismy na rota.. czytałam dużo o tym w necie, rozmawiałam z kilkoma lekarzami i ogólnie mówili że to za bardzo nic nie da, bo i tak dziecko może zachorować... Więc nie wzięlismy tego... Aniap mówiła kiedyś, że niby po tej szczepionce jest łagodniejszy przebieg... jak jest to nie wiem.. wiem że każde dziecko inaczej wszystko odchorowuje, z zapaleniem płuc się męczylismy dłużej niż "przeciętne" dziecko, więc pewnie tak też będzie teraz...Kubuś ma już wymęczony organizm, więc to tez ma wpływ na przebieg choroby.

Isis, miło Ciebie widzieć wiem jak to jest być bez pracy.. ja bez pracy, teraz tż też... także wiadomość że u Was się układa nastraja optymistycznie
Stary 2011-02-03, 15:04   #3042
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:

Zołzy wstrętnemoje dziecko się nie zepsuje,bo wie,że mamusia aby mieć podkłady cierpliwośći musi być wyspana
Heh, już kiedyś Ci "życzyłysmy" zepsucia. A jednak nie przyszla "kryska na matyska" nawet zęby przesypia?? szczęściara z Ciebie... pod kazdym względem...

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Miejmy nadzieję

A teraz z innej beczki - jak to u Was jest ze spędzaniem czasu z dziećmi, bo mi parę osób powiedziało, że Igor jest najbardziej żywym dzieckiem, jakie widzieli i wobec tego: nie mogę go zostawić w ogóle samego, nawet na moment się oddalić, bo albo biegnie za mną, albo od razu coś chwyta, wspina się np. po oparciu krzesła, jak po drabinie, wspina się na górę wózka, otwiera szuflady i robi swoje porządki, gryzie podłogę, wsadza palce do kontaktu itd. Dosłownie, jak on nie śpi, nie mam czasu na nic, nawet się wysikać. On w kółko coś majstruje i w ogóle nie siedzi na miejscu - W OGÓLE! Po sobocie albo niedzieli aż wszystko mnie boli.

Oj, to nasze dzieci by do siebie pasowały... do mnie też każdy kto przychodzi to twierdzi, ze nie widział tak ruchliwego dziecka... masakra jakas. O leżeniu nie ma mowy leży tylko jak śpi. Nawet pieluchę zakladam goniąc ją po łózku...

Cytat:
Napisane przez sidorcia Pokaż wiadomość
Asiulek, u Ciebie w domu jest chyba bardzo zimno, bo tak ubierasz Wiki. ile jest u was stopni?
u nas ja małą ubieram w body z długim rękawem, skarpetki i leginsy/spodenki, a na wieczór jak jest chłodniej to na to jakiś sweterek, mamy w domu max 22st tak około, na wieczór zimniej, ale w naszym pokoju jest najcieplej, w nocy aż duszno, więc mała śpi w bodach z długim rękawem pod kołderką, nie rozkopuje się wcale. może to ja ją ubieram za zimno?
Dokladnie. U mnie jest dość zimno. Nie mam termometra wiec nie wiem ile jest stopni. Ale ja biorę pod uwagę to jak ja chodze ubrana. I ja mam zawsze spodnie długie i dwa długie rekawy w tym bluze. I czasem mi zimno. Więc małą ubieram podobnie. Ma zawsze 2 dlugie rękawy (cienkie) lub body z krótkim i bluzę. Ja jak jestem z nią na podłodze (panele) to mi jeszcze zimniej. dlatego uwazam, ze ubieram ją odpowiednio...

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
ja mam dosłownie to samo czasem nie daje rady, a do tego mam problem z jego drzemkami w dzień ciekawe co bedzie potech chyba jeszcze gorzej

Ja się śmieje że nasza rehabilitantka stworzyła potwora !!!
No to moze miałyśmy ta samą

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )

Edytowane przez ASIULEK_23
Czas edycji: 2011-02-03 o 15:15
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 15:20   #3043
Isis23
Zakorzenienie

Cytat:

bidulek mały , oby szybko przeszło zakichany szpital poszedł z jednym złapał drugie

Isis - fajnie że TZ ma robote , obyś TY jeszcze cos znalazła , a wy ( mam nadzieję że się nie pogniewasz na mnie za pytanie ) planujecie jeszcze maluszka ?
nie gniewam się no w przyszłości chcemy jeszcze mieć maluszka nawet nie jednego.. TŻ-owi marzy sie 4.. tyle ze jeszcze nie teraz.. lekarze radzili odczekac 2 lata, pozatym musimy porzadnie na nogi stanąć finansowo.po drodze może jakiś slub (marzy mi sięzobaczymy jak bedzie).. w kazdym razie jeszcze trochę czasu minie zanim się zdecydujemy działać.Nie ukrywam tez że troche sie boję, mineło jeszcze zbyt mało czasu
Zapomniałam tez napisać.. w ciagu roku lekarz skierował nas na badania, by sprawdzić czy przypadkiem nie była wina naszych genów... ale badania wyszły dobre to że były wady u dziecka nie było nasza winą...ale lekarze tez nie umieja powiedziec skąd sie wzięły... po prostu widac cos poszło nie tak przy podziałach, może jakiś czynnik zewnętrzny zadziałał...

Cytat:
Nie, nie szczepilismy na rota.. czytałam dużo o tym w necie, rozmawiałam z kilkoma lekarzami i ogólnie mówili że to za bardzo nic nie da, bo i tak dziecko może zachorować... Więc nie wzięlismy tego... Aniap mówiła kiedyś, że niby po tej szczepionce jest łagodniejszy przebieg... jak jest to nie wiem.. wiem że każde dziecko inaczej wszystko odchorowuje, z zapaleniem płuc się męczylismy dłużej niż "przeciętne" dziecko, więc pewnie tak też będzie teraz...Kubuś ma już wymęczony organizm, więc to tez ma wpływ na przebieg choroby.

Isis, miło Ciebie widzieć wiem jak to jest być bez pracy.. ja bez pracy, teraz tż też... także wiadomość że u Was się układa nastraja optymistycznie
mnie też Ferrou, mnie też zwłaszcza ze na poczatku roku wszystko szło pod górke... trzymam też za Was kciuki żeby zaczęło sie z pracą układac...

Stary 2011-02-03, 15:30   #3044
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gusinek Pokaż wiadomość
mój tez bardzo ruchliwy jak łącznie w ciągu dnia posiedzi z 15minut to wszystko,(oprócz jedzenia) pozatym jest wszedzie i wszystko na raz rusza, przestawia otwiera przekreca

u mojego tz-ta w pracy tez nic nie ma i nigdy nie było ani premi ani 13-nastek ani wczasów, najlepiej dla szefa jakby wogóle urlopu nie brał ...

mój Tz kiedys wygrał nawigacje, przyszła kurierem jego szef odebrał i nie sprawdził okazało sie ze cały ekran zgnieciony oczywiscie wina firmy kurierskiej, niestey reklamacji nie uznali ani firma kurierska ani sklep z którego wysłano nawigacje, ale trzeba walczyc z nimi bo to jak oni rzucają przesyłkami to masakra jakas
święte słowa, u tżta tak samo!!! na jutro sobie właśnie wziął urlop bo muszę jechać do kielc parę spraw załatwić a samej mi się nie chce no i jeszcze zakupy więc szef już nosem kręcił, z wielką łaską mu dał...przez to nigdy nic nie możemy zaplanować z jakimś wyjazdem a już chodzą pogłoski, że powysyła ich na urlopy w marcu i kwietniu - jak nie ma tyle pracy, bo później od maja do listopada jest sezon i się chce zabezpieczyć, żeby mu wtedy nikt urlopu nie brał, a jak coś to bezpłatny - a wiadomo - mało kto się na to kusi, my niestety tak musimy, bo nigdzie byśmy nie jeździlitak to jest w firmie prywatnej
A my byliśmy na spacerku prawie 2 godzinki, 5 stopni na plusie i ciepło było, tak wiosennie zajrzałam po drodze do zakładu do teściów, coby im radochę sprawić no i później musimy jechać do nich bo nakupili bajek dla kubusia na dvd, ponoć wszystkie części teletubisiów teść kupił super, bo mi bbc z bajkami z polsatu zabralii kolejną paczkę leg duplo kupili dla małego - już mam 6 kompletów, żadne nie odpakowane bo przecież by zjadł

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

ISIS - wszystkiego dobrego, super, że badania wyszły pozytywnie, oby wszystko ułożyło się tak jak sobie marzysz

Stary 2011-02-03, 15:51   #3045
gusinek
Rozeznanie

GG do gusinek

Cytat:
święte słowa, u tżta tak samo!!! na jutro sobie właśnie wziął urlop bo muszę jechać do kielc parę spraw załatwić a samej mi się nie chce no i jeszcze zakupy więc szef już nosem kręcił, z wielką łaską mu dał...przez to nigdy nic nie możemy zaplanować z jakimś wyjazdem a już chodzą pogłoski, że powysyła ich na urlopy w marcu i kwietniu - jak nie ma tyle pracy, bo później od maja do listopada jest sezon i się chce zabezpieczyć, żeby mu wtedy nikt urlopu nie brał, a jak coś to bezpłatny - a wiadomo - mało kto się na to kusi, my niestety tak musimy, bo nigdzie byśmy nie jeździlitak to jest w firmie prywatnej
A my byliśmy na spacerku prawie 2 godzinki, 5 stopni na plusie i ciepło było, tak wiosennie zajrzałam po drodze do zakładu do teściów, coby im radochę sprawić no i później musimy jechać do nich bo nakupili bajek dla kubusia na dvd, ponoć wszystkie części teletubisiów teść kupił super, bo mi bbc z bajkami z polsatu zabralii kolejną paczkę leg duplo kupili dla małego - już mam 6 kompletów, żadne nie odpakowane bo przecież by zjadł

------
widzisz chociaz pogłoski ze powysyłają na urlop, u mojego wogóle nic zero, najlepiej jakby jeszce w niedziele przychodził bo cyt "co bedzie w domu robił"
on oczywiscie urlop wybiera ale jak wraca to szef sie do niego kilka dni nie odzywa zreszta brak słów praca nie najgorsza, ciepło, w sumie jak pilnie potrzebuje wyjsc czy zmienic godziny to nie ma problemu wiec narazie nie zmienia, chciaz nie wiadomo czy niedługo sie za czyms lepszym nie rozejrzy
ja ostatnio znalazłam fajna oferte ale finansowo mnie powalili praca mysle ze fajna i ciekawa, wymagają wyzszego i znajomosci kilku tam przepisów a całe 1200na ręke

Stary 2011-02-03, 15:56   #3046
Baobabek
Zakorzenienie

a tu troszkę Kubusia, bo daaaawno go nie było Ci dwaj panowie to mój dziadziuś i jego brat bliźniak
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN1200.jpg (146,2 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN1225.jpg (61,8 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN1230.jpg (135,8 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN1232.jpg (102,7 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN1234.jpg (88,0 KB, 24 załadowań)

Stary 2011-02-03, 15:59   #3047
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
szkieletor, to moja figura-marzenie bede szukac listowia brzozowego

przeobrzydliwe jak wrotycz - prosze o wyjasnienia!
gorycz okropna.

Ferrou współczuję szpital zły ale w domu tez go nie wyleczycie.
Mój Miko po szczepionce na rota też przechodził ale moim zdaniem bardzo łągodnie, jeden paw i jeden dzień biegunki a dalej luźne kupki.
A na pneumo szczepiłaś , wirusy pneumo mogą wywołać zapalenie płuc .
Tak czy inaczej życzę szybkiego powrotu do zdrówka , biedny Kubulek

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Baobabku śliczny Kubuś

Edytowane przez libra777
Czas edycji: 2011-02-03 o 16:12
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 16:07   #3048
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
gorycz okropna.

Ferrou współczuję szpital zły ale w domu tez go nie wyleczycie.
Mój Miko po szczepionce na rota też przechodził ale moim zdaniem bardzo łągodnie, jeden paw i jeden dzień biegunki a dalej luźne kupki.
A na pneumo szczepiłaś , pneumo mogą wywołać zapalenie płuc .
Tak czy inaczej życzę szybkiego powrotu do zdrówka , biedny Kubulek

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Baobabku śliczny Kubuś
hę????bo ja czytałam i lekarka mi mówiła, że właśnie chroni przed zapaleniem płuc
Nooo śliczny, śliczny

Edytowane przez Baobabek
Czas edycji: 2011-02-03 o 16:08
Stary 2011-02-03, 16:08   #3049
gusinek
Rozeznanie

GG do gusinek

Cytat:
a tu troszkę Kubusia, bo daaaawno go nie było Ci dwaj panowie to mój dziadziuś i jego brat bliźniak

ale fajnie 2 takie same dziadki
Kubuś śliczny i jakie ma piękne brązowe oczka

Stary 2011-02-03, 16:10   #3050
libra777
Zakorzenienie

Tak szczepionka chroni , zapalenie płuc może być od wirusów pneumokokowych , dobrze czytałaś.
U nas pewnie gdyby nie szczepionka to Miko pewnie też by miał zapalenie płuc i pewnie też oskrzeli , tak się na szczęście obejdzie tylko od czasu do czasu inhalacjami.
Stary 2011-02-03, 16:18   #3051
Ferrou
Zakorzenienie

Kuba był szczepiony na pneumokoki, jeżeli się nie mylę to w grudniu miał 2 dawkę, w marcu ma mieć 3 (szczepimy tym systemem po 6 miesiącu)... Czyli jeżeli pneumo wywołują zapalenie płuc czy oskrzeli to kasa na pneumo została wyrzucona w błoto?? bo już na zapelenie oskrzeli był chory, jakoś w listopadzie... i teraz było/jest to zapalenie oskrzeli i płuc...
Stary 2011-02-03, 16:27   #3052
libra777
Zakorzenienie

My szczepilismy przed 6 mies
Może szczepionka uchroni go przed ewentualnymi powikłaniami
Stary 2011-02-03, 17:12   #3053
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

moja jak sie przytuylamy albo dajemy sobie buzi sie w glos smieje.

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

ISIS super ze sie odezwalas!
Wpadaj do nas czesciej! koniecznie!
Zycze wam wszystkiego dobrego i oby twoje marzenia sie spelnily!!

no nic smigam dalej do mieszkania, zaraz przyjda kablowke podlaczac.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 17:18   #3054
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
oooo ktoś tu szybko zdanie zmienił

Ja żartowałam
Jak patrzę na tą moją zdradliwą córę,to mnie takie myśli nachodzą.Dzień i noc z nią jestem,zmieniam te cuchnące pieluchy,całuje stópeczki,sprzątam po niej,gotuje dla niejkocham szkraba nad życie,a ona olewa mnie totalnie przy tatusiuMamusi być nie musi jak tatuś jest
Cytat:
Kubuś i do Ciebie podobnydziadziusie też niczego sobie

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 17:30   #3055
ania p
Zakorzenienie

Cytat:

Dużo lekarzy gadA NA tą szczpionkę a tych ludzi co znam co szieci szczepili to większość dzieciaków rota miała ale bardzo lagodnie , mój SZymek też miał i strzelił jednego pawia i pare kup na rzadko . U żadnego szczepionego dzieciaka które znam nie skończyło się szpitalem .
Pneumo jak szczepisz to na 13 szczepów jest szczepionka a tych dziadów jest dużo więcej ale jak napisała Libra szczepionki są też przeciw powikłaniom

Cytat:
widzisz chociaz pogłoski ze powysyłają na urlop, u mojego wogóle nic zero, najlepiej jakby jeszce w niedziele przychodził bo cyt "co bedzie w domu robił"
on oczywiscie urlop wybiera ale jak wraca to szef sie do niego kilka dni nie odzywa zreszta brak słów praca nie najgorsza, ciepło, w sumie jak pilnie potrzebuje wyjsc czy zmienic godziny to nie ma problemu wiec narazie nie zmienia, chciaz nie wiadomo czy niedługo sie za czyms lepszym nie rozejrzy
ja ostatnio znalazłam fajna oferte ale finansowo mnie powalili praca mysle ze fajna i ciekawa, wymagają wyzszego i znajomosci kilku tam przepisów a całe 1200na ręke
Co za ludzie przecież urlop to się jak psu buda należy
U mojego to jeszcze wyganiają jak zostają jakieś dni . Dziś nie polazł do pracy bo zmęczony po wczorajszym ale tyrał w domu

Cytat:
Ale super ma takich samych dziadków . bomba normalnie

Cytat:
hę????bo ja czytałam i lekarka mi mówiła, że właśnie chroni przed zapaleniem płuc
Nooo śliczny, śliczny
No chroni a co Libra napisała

Cytat:
Kuba był szczepiony na pneumokoki, jeżeli się nie mylę to w grudniu miał 2 dawkę, w marcu ma mieć 3 (szczepimy tym systemem po 6 miesiącu)... Czyli jeżeli pneumo wywołują zapalenie płuc czy oskrzeli to kasa na pneumo została wyrzucona w błoto?? bo już na zapelenie oskrzeli był chory, jakoś w listopadzie... i teraz było/jest to zapalenie oskrzeli i płuc...
Jak napisała LIbra jest jeszcze masa powikłań i poważniejszych zakażeń pneumokokami .

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

Isis - to dobre wieści . Co do czekania to cóż ja tam mam różnice 1.7 a dwa CC Ale to wy musicie być gotowi nic na siłe . Trzymam za was kciuki , za prace i za dzidziulka . CHoć nie wyobrażam sobie Twoich nerwów jak będziesz w ciąży Ale teraz już wszystko musi być dobrze . Mały Norbercik tam z góry wszystkiego dopilnuje zobaczysz

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Cytat:
Ja żartowałam
Jak patrzę na tą moją zdradliwą córę,to mnie takie myśli nachodzą.Dzień i noc z nią jestem,zmieniam te cuchnące pieluchy,całuje stópeczki,sprzątam po niej,gotuje dla niejkocham szkraba nad życie,a ona olewa mnie totalnie przy tatusiuMamusi być nie musi jak tatuś jest

Kubuś i do Ciebie podobnydziadziusie też niczego sobie
Ta myjemy te tyłki a bedzie miała lat 16 , się wymaluje i powie mamo spadaj ja ide na impre i jeszcze jakiś koles po nią przyjdzie .
Jak widzę mine kolegi co ma 18 latkę jak jej chłopak po nią przychodzi , to mój TZ już chodzi załamany
Stary 2011-02-03, 17:42   #3056
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:

Ta myjemy te tyłki a bedzie miała lat 16 , się wymaluje i powie mamo spadaj ja ide na impre i jeszcze jakiś koles po nią przyjdzie .
Jak widzę mine kolegi co ma 18 latkę jak jej chłopak po nią przychodzi , to mój TZ już chodzi załamany
Ja wiem i cieszę,że ona jeszcze mała jest.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 18:51   #3057
P0P70
Zakorzenienie

U ciebie Ania to Oli będzie pilnował Szymek.

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

Baobabek - Kubuś jest cudny. A dziadki niesamowite.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 19:50   #3058
ice woman
Raczkowanie

Ferrou przykro mi to czytać co sie dzieje z tym Twoim skarbem. Trzymam kciuki za szybki powrót do domu.
Co to szczepionek na rota to jak dla mnie to nie wiele pomaga. Moja siostra szczepiła a i tak jej syn miał i to takiego strasznego ze przez prawie 2 tyg był w szpitalu. Jeśli to jest lżejsze przechodzenie to ja podziękuje.
Ja Lenki nie szczepiłam. I tfu tfu odpukać jest zdrowa.
A najważniejsze byłąm dzisiaj u lekarza no i tak: guza mam na jajniku, polipa w macicy, przerośniete endometrium ale najważniejsze NIE MA ZMIAN ZŁOŚLIWYCH
Dzieki za trzymanie kciuków.
ice woman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 19:58   #3059
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

ice woman no to w sumie dobre te wieści, super a co z tymi zmianami teraz trzeba zrobić??

ferrou strasznie mi przykro z Waszego powodu Biedny Kubulinek, ale teraz będzie już tylko lepiej Niestety te nasze szpitale często rota zarażają ... Ja jak Hania oblała się herbatą i spędziłyśmy tydzień w szpitalu to miała jedną małą plamkę po oparzeniu, a wyszła chuda jak pies i ledwo żywa bo miała właśnie rota - doskonale wiem przez co przechodzisz bidulo, trzymaj się !! W szpitalu siedziałyśmy tyle właśnie przez rota bo z oparzeniem na 2 dzień byśmy wyszły ...

ISIS teraz będzie już tylko lepiej! Ja za Was stale trzymam kciuki i często o Was myślę i wiedz, ze my tutaj pamiętamy o Twoim synku

Baobabku Kubuś jest taki dorosły i przystojny

Stary 2011-02-03, 20:04   #3060
ice woman
Raczkowanie

[QUOTE=Gmyrelka;24831550]ice woman no to w sumie dobre te wieści, super a co z tymi zmianami teraz trzeba zrobić??

teraz to spróbuja mi to rozpić lekami, a jak sie nie uda to pójde pod nóż. teraz świetuje z tz wiec uciekam. buziakiiii
ice woman jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości