|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010
Mama mia!! Kogo ja widzę!! Isis co u Ciebie?? Jak żyjesz??
|
#3032 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010
tak oglądam zdjęcia maluszków.. matko, jakie słodziaki!!
![]() ![]() jejku jak ten czas zleciał....nawet nie wiem kiedy..i po krótce tak co u mnie: z Nowym Rokiem zostałam bezrobotna,TŻ pracy nie miał no i nieciekawie sie zapowiadało.. Ale od tygodnia TZ pracuje także jeden kamień z serca .. jeszcze ja musze pracę znaleźć.. pozdrawiam wszystkie maluszki i mamusie ![]() Gmyrelka - Sherlocku ubiegłaś mnie z postem :P
moje malunki ![]() ![]() i moje wypocinki fotograficzne ![]() mama aniołka *28.02.2010- [*] 17.03.2010 Edytowane przez Isis23 Czas edycji: 2011-02-03 o 14:03 |
|
|
|
#3033 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Była mowa dzisiaj o Tobie, a może to Ania p Cię wywołała ?? Gratulacje dla tżta!!
|
|
#3034 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ja znowu na chwilę w domu... Zrobili badania i wyszło...rotawirus... kur...a...........Mały wciąż pod kroplówką, wymiotuje wszystkim co się da, biegunka... ospały (okazało się że ma bardzo niski cukier)... i złapał to na 100% w szpitalu... teraz chodzą i skaczą nad nami... Lekarz powiedział że leczenie trwa od 3 do 5 dni, u nas pewnie dłużej, bo jestesmy tam od wczoraj a poprawy żadnej nie ma.. ![]() I jeszcze leży ze mną na sali patolówa... śmierdzi okropnie... aż żal dziecka, bo dość zaniedbane...
|
#3035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i postanowiłam w wątku odpowiedzieć
|
|
#3036 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3037 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
u nas na spanie tez nie moge narzekac ani się chwalic bo zaraz bedzie zmiana z 2 razy minimum trzeba wstac ale bywa ze nawet 6-7 za to budzic sie zaczyna coraz szybciej dzis 5:30 juz zadowolony na szczescei zaraz jeszcze zasnął, ale ostatnio po 6 juz wstaje na dobreCytat:
![]() u mojego tz-ta w pracy tez nic nie ma i nigdy nie było ani premi ani 13-nastek ani wczasów, najlepiej dla szefa jakby wogóle urlopu nie brał ... mój Tz kiedys wygrał nawigacje, przyszła kurierem jego szef odebrał i nie sprawdził okazało sie ze cały ekran zgnieciony oczywiscie wina firmy kurierskiej, niestey reklamacji nie uznali ani firma kurierska ani sklep z którego wysłano nawigacje, ale trzeba walczyc z nimi bo to jak oni rzucają przesyłkami to masakra jakas Cytat:
wczoraj poczytałam o tej pielegnacji włosów i nałozyłam sobie na wieczór nafta+olejek rycynowy ja to jeszcze podgrzewam w mikrofali i ciepłe na włosy nakładam na to reklamówka foliowa i czapka anakazar Ty teraz bedziesz doradca włosowo-modowy ![]() Cytat:
ale buzi juz go nauczyłam dawać, robi to z otwartą buzią i oślinia mnie przy tym całą ale grunt ze załapał i wie o co chodzi ![]() i uwaga gmyrelka Bartuś cieszy sie do siebiew piekarniku wzdycha tak fajnie i zaczyna całowac ![]()
|
|
#3038 |
|
Zakorzenienie
|
Ferrou - A Ty szczepiłaś na rota? Dobrze ze teraz skaczą koło niego i wszystko sprawdzają dokładnie. Biedny maluszek.
Isis - super że do nas zajrzałaś. Wpadaj częściej.
|
#3039 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Isis - fajnie że TZ ma robote , obyś TY jeszcze cos znalazła
|
|
#3040 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dobrze ze skaczą, szkoda tylko ze dopiero teraz a na poczatku olewali ![]() ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- zjedz na sam dół strony pod tym okienkiem do szybkiej odpowiedzi i tam jest WĄTEK PRZEGLĄDA OBECNIE 7UZYTKOWNIKÓW 2 GOSCI i wypisane kto małymi literkami my dzis po rehabilitacji i kurcze musimy dywan kupic, bo w całym mieszkaniu panele i cwaniak mały sobie pełza bo mu tak szybciej na razie i wygodniej, a u rehabilitanta juz prawie raczkował na takich matach dostalismy nastepne cwiczenia zeby tak nózek nie rozjezdzał ja zaba no i nie podnosic go do stawania jak sam zacznie to ok ale nie stawiac go a on spryciarz juz wymusza zeby go postawici tak w ogóle to jak zwykle szalejecie z pisaniem
mój skarb Bartuś przeczytaj proszę, może Ty potrafisz pomóc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post35342764 Edytowane przez gusinek Czas edycji: 2011-02-03 o 14:51 |
||
|
|
|
#3041 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, nie szczepilismy na rota.. czytałam dużo o tym w necie, rozmawiałam z kilkoma lekarzami i ogólnie mówili że to za bardzo nic nie da, bo i tak dziecko może zachorować... Więc nie wzięlismy tego... Aniap mówiła kiedyś, że niby po tej szczepionce jest łagodniejszy przebieg... jak jest to nie wiem.. wiem że każde dziecko inaczej wszystko odchorowuje, z zapaleniem płuc się męczylismy dłużej niż "przeciętne" dziecko, więc pewnie tak też będzie teraz...Kubuś ma już wymęczony organizm, więc to tez ma wpływ na przebieg choroby.
![]() Isis, miło Ciebie widzieć
|
#3042 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet zęby przesypia?? szczęściara z Ciebie... pod kazdym względem...Cytat:
Cytat:
Cytat:
Weroniczka (05.04.2010r) "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 ) Edytowane przez ASIULEK_23 Czas edycji: 2011-02-03 o 15:15 |
||||
|
|
|
#3043 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no w przyszłości chcemy jeszcze mieć maluszka nawet nie jednego.. TŻ-owi marzy sie 4 .. tyle ze jeszcze nie teraz.. lekarze radzili odczekac 2 lata, pozatym musimy porzadnie na nogi stanąć finansowo.po drodze może jakiś slub (marzy mi się zobaczymy jak bedzie).. w kazdym razie jeszcze trochę czasu minie zanim się zdecydujemy działać.Nie ukrywam tez że troche sie boję, mineło jeszcze zbyt mało czasu Zapomniałam tez napisać.. w ciagu roku lekarz skierował nas na badania, by sprawdzić czy przypadkiem nie była wina naszych genów... ale badania wyszły dobre Cytat:
zwłaszcza ze na poczatku roku wszystko szło pod górke... trzymam też za Was kciuki żeby zaczęło sie z pracą układac...
|
|
#3044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc szef już nosem kręcił, z wielką łaską mu dał...przez to nigdy nic nie możemy zaplanować z jakimś wyjazdem tak to jest w firmie prywatnej![]() A my byliśmy na spacerku prawie 2 godzinki, 5 stopni na plusie i ciepło było, tak wiosennie i kolejną paczkę leg duplo kupili dla małego - już mam 6 kompletów, żadne nie odpakowane bo przecież by zjadł![]() ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- ISIS - wszystkiego dobrego, super, że badania wyszły pozytywnie, oby wszystko ułożyło się tak jak sobie marzysz
|
|
#3045 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() on oczywiscie urlop wybiera ale jak wraca to szef sie do niego kilka dni nie odzywa zreszta brak słów praca nie najgorsza, ciepło, w sumie jak pilnie potrzebuje wyjsc czy zmienic godziny to nie ma problemu wiec narazie nie zmienia, chciaz nie wiadomo czy niedługo sie za czyms lepszym nie rozejrzyja ostatnio znalazłam fajna oferte ale finansowo mnie powalili
|
|
#3046 |
|
Zakorzenienie
|
a tu troszkę Kubusia, bo daaaawno go nie było
Ci dwaj panowie to mój dziadziuś i jego brat bliźniak
|
#3047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ferrou współczuję szpital zły ale w domu tez go nie wyleczycie. Mój Miko po szczepionce na rota też przechodził ale moim zdaniem bardzo łągodnie, jeden paw i jeden dzień biegunki a dalej luźne kupki. A na pneumo szczepiłaś , wirusy pneumo mogą wywołać zapalenie płuc . Tak czy inaczej życzę szybkiego powrotu do zdrówka , biedny Kubulek ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Baobabku śliczny Kubuś Edytowane przez libra777 Czas edycji: 2011-02-03 o 16:12 |
|
|
|
|
#3048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nooo śliczny, śliczny
K & I Edytowane przez Baobabek Czas edycji: 2011-02-03 o 16:08 |
|
|
|
|
#3049 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale fajnie 2 takie same dziadki ![]() Kubuś śliczny i jakie ma piękne brązowe oczka
|
|
#3050 |
|
Zakorzenienie
|
Tak szczepionka chroni , zapalenie płuc może być od wirusów pneumokokowych , dobrze czytałaś.
U nas pewnie gdyby nie szczepionka to Miko pewnie też by miał zapalenie płuc i pewnie też oskrzeli , tak się na szczęście obejdzie tylko od czasu do czasu inhalacjami. |
|
|
|
#3051 |
|
Zakorzenienie
|
Kuba był szczepiony na pneumokoki, jeżeli się nie mylę to w grudniu miał 2 dawkę, w marcu ma mieć 3 (szczepimy tym systemem po 6 miesiącu)... Czyli jeżeli pneumo wywołują zapalenie płuc czy oskrzeli to kasa na pneumo została wyrzucona w błoto?? bo już na zapelenie oskrzeli był chory, jakoś w listopadzie... i teraz było/jest to zapalenie oskrzeli i płuc...
|
#3052 |
|
Zakorzenienie
|
My szczepilismy przed 6 mies
Może szczepionka uchroni go przed ewentualnymi powikłaniami |
|
|
|
#3053 |
|
Zakorzenienie
|
moja jak sie przytuylamy albo dajemy sobie buzi sie w glos smieje.
---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- ISIS super ze sie odezwalas! Wpadaj do nas czesciej! koniecznie! Zycze wam wszystkiego dobrego i oby twoje marzenia sie spelnily!! no nic smigam dalej do mieszkania, zaraz przyjda kablowke podlaczac.
|
|
#3054 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja żartowałam
Jak patrzę na tą moją zdradliwą córę,to mnie takie myśli nachodzą.Dzień i noc z nią jestem,zmieniam te cuchnące pieluchy,całuje stópeczki,sprzątam po niej,gotuje dla niejkocham szkraba nad życie,a ona olewa mnie totalnie przy tatusiu Mamusi być nie musi jak tatuś jest![]() Cytat:
|
|
#3055 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pneumo jak szczepisz to na 13 szczepów jest szczepionka a tych dziadów jest dużo więcej Cytat:
![]() ![]() U mojego to jeszcze wyganiają jak zostają jakieś dni . Dziś nie polazł do pracy bo zmęczony po wczorajszym ale tyrał w domu Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Isis - to dobre wieści . Co do czekania to cóż ja tam mam różnice 1.7 a dwa CC ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Cytat:
Jak widzę mine kolegi co ma 18 latkę jak jej chłopak po nią przychodzi , to mój TZ już chodzi załamany
|
|
#3056 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wiem i cieszę,że ona jeszcze mała jest.
|
#3057 |
|
Zakorzenienie
|
U ciebie Ania to Oli będzie pilnował Szymek.
---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Baobabek - Kubuś jest cudny.
|
#3058 |
|
Raczkowanie
|
Ferrou przykro mi to czytać co sie dzieje z tym Twoim skarbem. Trzymam kciuki za szybki powrót do domu.
Co to szczepionek na rota to jak dla mnie to nie wiele pomaga. Moja siostra szczepiła a i tak jej syn miał i to takiego strasznego ze przez prawie 2 tyg był w szpitalu. Jeśli to jest lżejsze przechodzenie to ja podziękuje. Ja Lenki nie szczepiłam. I tfu tfu odpukać jest zdrowa. A najważniejsze byłąm dzisiaj u lekarza no i tak: guza mam na jajniku, polipa w macicy, przerośniete endometrium ale najważniejsze NIE MA ZMIAN ZŁOŚLIWYCH Dzieki za trzymanie kciuków. |
|
|
|
#3059 |
|
Wtajemniczenie
|
ice woman no to w sumie dobre te wieści, super
ferrou strasznie mi przykro z Waszego powodu Biedny Kubulinek, ale teraz będzie już tylko lepiej Niestety te nasze szpitale często rota zarażają ... Ja jak Hania oblała się herbatą i spędziłyśmy tydzień w szpitalu to miała jedną małą plamkę po oparzeniu, a wyszła chuda jak pies i ledwo żywa bo miała właśnie rota - doskonale wiem przez co przechodzisz bidulo, trzymaj się !! W szpitalu siedziałyśmy tyle właśnie przez rota bo z oparzeniem na 2 dzień byśmy wyszły ...ISIS teraz będzie już tylko lepiej ! Ja za Was stale trzymam kciuki i często o Was myślę i wiedz, ze my tutaj pamiętamy o Twoim synku Baobabku Kubuś jest taki dorosły i przystojny
|
#3060 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Gmyrelka;24831550]ice woman no to w sumie dobre te wieści, super
teraz to spróbuja mi to rozpić lekami, a jak sie nie uda to pójde pod nóż. teraz świetuje z tz wiec uciekam. buziakiiii |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:27.

jejku jak ten czas zleciał....nawet nie wiem kiedy..
ubiegłaś mnie z postem :P

Była mowa dzisiaj o Tobie, a może to Ania p Cię wywołała 
no i postanowiłam w wątku odpowiedzieć
ja na szczęście mam i to i to, ale wczasy mało wychodzą, około 1000zł.
kurde, dziewczyna za 2 tyg ma termin porodu....jak nic nie załatwi to chce mi wózek odesłać...ale to nie moja wina przecież

ciekawe co bedzie potech chyba jeszcze gorzej